Άρθρο 07 – Υπηρεσιακή εξέλιξη υπαξιωματικών του Οικονομικού Σώματος του Στρατού Ξηράς που προέρχονται από Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών

Η υπηρεσιακή εξέλιξη και οι καταληκτικοί βαθμοί των υπαξιωματικών Οικονομικού Σώματος που προέρχονται από Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών καθορίζονται από το ν.δ. 445/1974 (Α΄ 160) και δεν υπόκεινται στους περιορισμούς των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 1848/1989 (Α΄ 112).

 • 12 Μαρτίου 2019, 22:59 | Γ. Κ

  Η ηγεσία του υπουργείου οφείλει να επαναφέρει την ισορροπία και την αξία του υπαξιωματικου στο επιπέδου που του αρμόζει και σύμφωνα με τα πρότυπα που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για έναν υγιή στρατό όταν σε λίγο καιρό οι αξιωματικοί θα είναι περισσότεροι από τους υπαξιωματικους και μάλιστα σε παγκόσμια πρωτοτυπία οι αξιωματικοί από την σχολή υπαξιωματικων να είναι περισσότεροι από τους αξιωματικούς από την σχολή αξιωματικών. Εδώ θα ήθελα να αναφέρω πως στα σώματα ασφαλείας η πλειοψηφία των αποφοίτων των σχολών αστυφυλακων-λιμενοφυλακων – πυροσβεστων ΔΕΝ γίνονται αξιωματικοί και ας έχουν τελειώσει παραγωγική σχολή μιας και ο ρόλος τους είναι διαφορετικός και μόνον όσοι έχουν κάποιο πτυχίο ΑΕΙ και εφόσον το ζητήσει η υπηρεσία μπορούν να μεταβούν στο επίπεδο του αξιωματικού.
  Το ίδιο πρέπει να γίνει και για όλες τις σχολές των υπαξιωματικων όπως και όσων έχουν μπει με προκυρηξη με καταλυτικό βαθμό αυτό του ανθυπασπιστη και αποστρατευτικο αυτό του αξιωματικού,εκτός από αυτούς που θα έχουν τελειώσει κάποιο ΑΕΙ και με ειδικότητα που θα έχει σχέση με τις ΕΔ οπότε καταλυτικός βαθμός αυτό του λογαγου και αποστρατευτικο αυτό του ταγματάρχη. Με αυτόν τον τρόπο και η αξία του υπαξιωματικου θα επανέλθει σε ισορροπία αλλά το κυριότερο και το κύρος προς το βαθμό του υπαξιωματικου, οι δε χρηματικές και συνταξιοδοτικες απολαβές θα πρέπει να είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μην θίγεται το κύρος και η αξία του υπαξιωματικου σε σχέση με αυτού του αξιωματικού. Οι ΕΔ δυνάμεις θα το πληρώσουν πολύ ακριβά στο μέλλον αν δεν καταφέρουν να δώσουν πίσω την αξία στους υπαξιωματικους όπως τους αξίζει αλλά και την πλειοψηφία σε σχέση με τους αξιωματικούς όπως ορίζει η κοινή λογική.

 • 12 Μαρτίου 2019, 20:58 | Κωνσταντίνος

  Προτείνεται οι απόφοιτοι των ΑΣΣΥ και αναφέρομαι σε αυτούς πού έχουν περάσει με πανελλήνιες όλοι ανεξάρτητα εάν έχουν πτυχίο ΑΕΙ ή όχι να εξελίσσονται μέχρι το βαθμό τού συνταγματάρχη. Επίσης στα 30χρόνια υπηρεσίας να γίνονται ταγματαρχες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 • 12 Μαρτίου 2019, 20:57 | Κωνσταντίνος

  Προτείνεται οι απόφοιτοι των ΑΣΣΥ και αναφέρομαι σε αυτούς πού έχουν μπει με πανελλήνιες όλοι ανεξάρτητα εάν έχουν πτυχίο ΑΕΙ ή όχι να εξελίσσονται μέχρι το βαθμό τού συνταγματάρχη. Επίσης στα 30χρόνια υπηρεσίας να γίνονται ταγματαρχες. Μια ελάχιστη επιβράβευση σε αυτούς πού διάβασαν. Εφαρμογή από την τάξη 92Α και μετά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 • 9 Μαρτίου 2019, 09:16 | ΣΤΡΑΤΟΣ

  Καλημέρα είμαι υπλγος ΣΜΥ τάξη 93 .Παρακαλώ τον Κ.ΥΕΘΑ και τον Κ. ΑΝΥΕΘΑ να επανεξετάσουν το πρόβλημα τής βαθμολογικής εξέλιξης της τάξη μου .Είναι μεγάλη αδικία εδώ και πολλά χρόνια .Με εκτίμηση Ε.Ν.