Άρθρο 03 Κύρωση του σχεδίου Συμφωνίας Διευθέτησης Διαφοράς μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της ThyssenKrupp Marine Systems και της Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 «Κύρωση του σχεδίου Συμφωνίας Διευθέτησης Διαφοράς μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της ThyssenKrupp Marine Systems και της Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ» ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ»

  • 4 Δεκεμβρίου 2019, 09:26 | Πέτρος

    Πρίν από λίγους μήνες ο κ.Σεφέρης δήλωσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με δημοσιεύματα ότι οι απαιτήσεις από αποφάσεις του Διεθνούς Διοικητικού Δικαστηρίου περιλαμβάνονται στα προς εκποίηση περιουσιακά στοιχεία των Ναυπηγείων.Με αυτή τη συμφωνία ο ίδιος παραιτείται από μέρος αυτών των απαιτήσεων.Τι άλλαξε ;Μήπως το θέμα των υλικών πρέπει να λυθεί στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των υποβρυχίων και της εν γένει λειτουργίας των Ναυπηγείων;Μήπως αυτή η συμφωνία φέρει νέα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

  • 3 Δεκεμβρίου 2019, 22:14 | ΝΕΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

    ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ :
    1. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 2.4 <>. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΟΣΟΥ 115 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 2.6 <<Η ΕΔ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ (115+5) 120 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. ΑΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΛΙΚΑ ΑΞΙΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 117 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ?????? ΜΟΝΟ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.
    2. Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΤΟ 2010 ΕΙΝΑΙ 117 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟ 2019 ΕΙΝΑΙ ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΥΛΙΚΑ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ????
    3. ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ????
    ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

  • 3 Δεκεμβρίου 2019, 09:14 | ΒΑΣΙΛΗΣ Μ.

    Καλημέρα σας,
    όσον αφορά το Π.Ν είναι καιρός νομίζω τα Ελληνικά ναυπηγεία να δουλέψουν. Ελληνικά πλοία άμεσα. Σύγχρονες τορπίλες για τα 214 και συστήματα επάκτιας άμυνας μεγάλου βεληνεκούς. Αφοί δε μπορούμε να πάρουμε τα P-800 ONYX από τη Ρωσία να πάρουμε κάτι αντίστοιχο όπως το Ουκρανικό P-360 NEPTUNE. η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ έχει τη τεχνογνωσία να κατασκευάσει και να εξελίξει οπλικά συστήματα. Έτσι και το κράτος θα αναλάβει δουλειές και θα φέρει έσοδα άλλα και δε θα είμαστε εξαρτώμενοι από άλλους σε τόσο υψηλό βαθμό. Επιπλέον οι Ε.Δ θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης προμήθειας ανταλλακτικών.

    Ευχαριστώ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2019, 08:15 | Διονύσης Σωτηριάδης

    Μήπως να δούμε την ναυπήγηση νέων πλοίων για το Π.Ν. Νομίζω πως δυνατότητες και τεχνογνωσία υπάρχουν. Πολιτική βούληση νομίζω πως δεν υπάρχει. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά σχέδια για εθνικό πλοίο υπάρχουν, τορπιλακάτους φτιάξαμε, τα γερμανικά υποβρύχια τα φτιάξαμε που γέρνανε, γιατί όχι και Ελληνική φρεγάτα ή κορβέτα;

    Ευχαριστώ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2019, 08:49 | Ελευθέριος

    Καλημέρα σας,

    και τώρα που επιτέλους διευθετήθηκε – πολύ ορθώς – το θέμα αυτό, μήπως ήρθε η ώρα επιτέλους να προχωρήσουμε και στην κατασκευή των υπολοίπων δύο υποβρυχίων; Με ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ τορπίλες βέβαια…..

    Ευχαριστώ.

  • 3 Δεκεμβρίου 2019, 00:47 | spiros

    Τορπίλες!!!χθές

  • 1 Δεκεμβρίου 2019, 17:47 | ΓΕΝΙΑΣ

    Η Ελληνικη Αναπτυξιακη Τραπεζα να χρηματοδοτηση την στρατιωτικη βιομηχανια της χωρας αμεσα!!