Άρθρο 65 Εθνοφύλακες ως στρατιωτικοί σε ενέργεια

1. Όσοι κατατάσσονται για να υπηρετήσουν στην Εθνοφυλακή, ονομάζονται Εθνοφύλακες.
2. Οι Εθνοφύλακες θεωρούνται στρατιωτικοί σε ενέργεια και υπάγονται στους στρατιωτικούς νόμους και κανονισμούς, μόνο κατά τον χρόνο που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Ως διατεταγμένη υπηρεσία θεωρείται η εκτέλεση στρατιωτικής αποστολής ή υπηρεσίας ή εκπαίδευσης μόνο κατά το χρονικό διάστημα που διαρκεί η αποστολή ή η υπηρεσία ή η εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου μετακίνησης από την οικία τους προς τον τόπο εκτέλεσης της στρατιωτικής αποστολής ή της υπηρεσίας ή της εκπαίδευσης και αντίστροφα.

 • 28 Δεκεμβρίου 2022, 09:10 | Σ.Τ.

  Αντικατάσταση ταυτοτήτων ομοίων των στελεχών ώστε να γίνετε αποδεκτή η έκπτωση στα πρακτορεια(ΚΤΕΛ,ακτοπλοϊκά,).

  Εκπαίδευση σε σχολεία των Ε.Δ.όσο αφορά την αποστολή της Εθνοφυλακης.

  Προαγωγές τιμητικών βαθμών μεχρι και τον βαθμο Ανθυπασπιστη.(ανα 5 ετια).

 • 25 Δεκεμβρίου 2022, 21:15 | Μιχάλης Χατζηλίας

  ΕΝΙΣΧΥΣΗ Τ.ΕΘ. – Μ.Ε.

  εντατικοποιηση στην εκπαίδευση των εθνοφυλακων/εφεδρων σε αντικείμενα κλειστής μαχης όπως: αστικό περιβάλλον, οδομαχιες, αυτοάμυνα, πρώτες βοήθειες μαχης, συλλογη πληροφορίων, εκπαίδευση στην λήψη αποφάσεων ηγητορων.
  Χρήση νέων συστημάτων και χορήγηση νυχτερινών οργάνων σκοπευσης/παρατήρησης, ιπτάμενα αεροχηματα uav drone, ενίσχυση με φορείς και αντιβαλιστικες πλάκες, σύγχρονα κράνη Kevlar, νέου τύπου αρβυλα και ρουχισμός gore tex, παρελκόμενα όπλου όπως reddot, laser.
  Ενίσχυση με θωρακισμένα τροχοφορων οχημάτων προς εκπλήρωση αποστολών με ασφάλεια του προσωπικού όπως: VBL, M1117.
  Δημιουργία Τ.Εθ. σε εσωτερικούς νομους της χώρας όπου κρίνεται απαραίτητο λόγω υψηλής στρατηγικής αξίας στόχων οπως: εργοστάσια παραγωγής ρεύματος, βιομηχανίες τροφιμων/πόσιμου ύδατος, γέφυρες αξίας όπως ισθμος Κορίνθου, γέφυρα ριου-αντιριου, διυλιστήρια.
  Εκμετάλλευση εφεδρων που διαθέτουν υλικα, μέσα και γνώσεις προς δημιουργια των Τ.ΕΘ. στο εσωτερικό της χώρας, συχνό κάλεσμα αυτών για ασκήσεις/εκπαιδεύσεις και ενισχυση τους με τροχοφορα θωρακισμένα οχήματα προς ταχεία κίνηση και ασφάλεια για την εκπλήρωση της αποστολής τους.
  Αντικατάσταση της υπάρχουσας ταυτότητας των εθνοφυλακων με ομοια των στελεχων/οπλιτών.

 • 20 Δεκεμβρίου 2022, 13:42 | Εφ. Τχης (ΠΖ-ΕΔ) Ιωάννης Γέρκου

  Για τους κατατασσόμενους Εθνοφύλακες έφεδρους Αξιωματικούς, εφόσον θεωρούνται στρατιωτικοί σε ενέργεια και υπάγονται στους στρατιωτικούς νόμους και κανονισμούς κατά τον χρόνο που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία (εκτέλεση στρατιωτικής αποστολής ή υπηρεσίας ή εκπαίδευσης), θα πρέπει να έχουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του άρθρου 24 του α.ν.833/1937.

 • 17 Δεκεμβρίου 2022, 13:08 | ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΤΕΡΖΗΣ

  ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ

  Η αντικατάσταση της υπάρχουσας ταυτοτήτας των Εθνοφύλακων, με νέα όμοια των στελεχών και οπλιτών,προκειμενου να υπάρχει ουσιαστική αναγνώριση σαν αναποστατο τμήμα του Ε.Σ.,καθώς και τα ευεγερτηματα που υπάρχουν στα μέσα μεταφορας,(ΚΤΕΛ,ακτοπλοικα,κτλ).