Άρθρο 48 Ένταξη αξιωματικών σε ειδικότητα του υγειονομικού σώματος – Αντικατάσταση άρθρου 26 ν. 1911/1990

 

Το άρθρο 26 του ν. 1911/1990 (Α΄ 166) αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 26
Ένταξη αξιωματικών σε ειδικότητα του υγειονομικού σώματος

1. Αξιωματικοί Νοσηλευτικής των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον φέρουν τοv βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων των άλλων κλάδων και είναι κάτοχοι πτυχίου Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής και Φαρμακευτικής Σχολής και τμημάτων Ψυχολογίας Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μπορεί να εντάσσονται αντιστοίχως στη γενική ειδικότητα των Ιατρών, Οδοντιάτρων, Κτηνιάτρων, Φαρμακοποιών και Ψυχολόγων του Υγειονομικού Σώματος. Οι ίδιες προϋποθέσεις ισχύουν και για τους αξιωματικούς της γενικής ειδικότητας των Οδοντιάτρων και Φαρμακοποιών και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που επιθυμούν την ένταξή τους στη γενική ειδικότητα των Ιατρών του Υγειονομικού Σώματος.
2. Με απόφαση του Ανώτατου κατά Κλάδο Συμβουλίου, που εκδίδεται μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους, καθορίζονται, σύμφωνα με τις υφιστάμενες υπηρεσιακές ανάγκες, οι κενές οργανικές θέσεις και οι ειδικότητες που μπορούν να καλυφθούν. Οι θέσεις αυτές προκηρύσσονται με μέριμνα του οικείου Γενικού Επιτελείου. Το ειδικότερο περιεχόμενο της εκάστοτε προκήρυξης, όπως τα προσόντα των εντασσόμενων, η διαδικασία, τα κριτήρια επιλογής και κάθε άλλη λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν πρότασης του οικείου Κλάδου. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους για την ένταξή τους προς το οικείο Γενικό Επιτελείο. H ένταξη ενεργείται εντός του ιδίου κλάδου με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ύστερα από πρόταση του Αρχηγού του οικείου Γενικού Επιτελείου. Οι εντασσόμενοι διατηρούν τον βαθμό που έφεραν και τη μεταξύ τους αρχαιότητα που είχαν πριν την ένταξή τους και καθίστανται νεότεροι των ομοιοβάθμων αξιωματικών της ειδικότητάς τους που απέκτησαν τον βαθμό που φέρουν κατά το ίδιο έτος.
3. Για την εξέταση της αίτησης λαμβάνονται υπόψη τα εξής κριτήρια:
α) οι ειδικές εκπαιδεύσεις που έχουν παρακολουθήσει οι αιτούντες σε αντικείμενο της γενικής ειδικότητας προέλευσής τους,
β) οι σχετικές εξειδικεύσεις που έχουν αποκτήσει στα αντικείμενα αυτά,
γ) ο βαθμός πτυχίου,
δ) τα ουσιαστικά προσόντα του ενδιαφερομένου της τελευταίας δεκαετίας, ο βαθμός των οποίων πρέπει να είναι τουλάχιστον «Λίαν Καλώς»,
ε) ο βαθμός αποφοίτησης του ενδιαφερομένου από τα προβλεπόμενα υποχρεωτικά σχολεία, ο οποίος πρέπει να είναι τουλάχιστον «Λίαν Καλώς»,
στ) οι πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί στον υποψήφιο την τελευταία δεκαετία.
4. Το Ανώτατο Συμβούλιο του οικείου Κλάδου, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων:
α) καταρτίζει πίνακες υποψηφίων για κάθε ειδικότητα κατά απόλυτη σειρά αρχαιότητας,
β) αξιολογεί και επιλέγει με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση από τους πίνακες ειδικότητας, προσδιορίζει τη σειρά κατάταξης με βάση τα κριτήρια της παρ. 3 και τερματίζει την κρίση με την πλήρωση της τελευταίας των κενών οργανικών θέσεων της ειδικότητας,
γ) καταρτίζει πίνακα εντασσομένων και μη εντασσομένων.
5. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατά της απόφασης του Ανώτατου κατά κλάδο Συμβουλίου εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την κοινοποίησή της σε αυτούς και ο Υπουργός υποχρεούται να απαντήσει εντός είκοσι (20) ημερών από την ημερομηνία της υποβολής της προσφυγής, κατόπιν πρότερης αιτιολογημένης γνώμης του αρμόδιου κατά κλάδο Ανώτατου Συμβουλίου. Η αρμοδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για την εξέταση και απάντηση της προσφυγής δύναται να μεταβιβαστεί σε κατώτερο κλιμάκιο. Μετά την άπρακτη πάροδο της προθεσμίας υποβολής ή την απάντηση επί της προσφυγής που τυχόν υποβληθεί, οι πίνακες εντασσόμενων κυρώνονται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
6. Ο προ της ένταξης χρόνος υπηρεσίας αξιωματικού θεωρείται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας στη νέα επετηρίδα για κάθε περίπτωση.
7. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που εκδίδεται μετά από εισήγηση του Αρχηγού του οικείου Γενικού Επιτελείου, εξειδικεύονται και παραμετροποιούνται τα κριτήρια των εντάξεων της παρ. 3, καθορίζεται η σειρά κατάταξης των υποψηφίων σε περίπτωση ισοβαθμίας και ρυθμίζεται κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.».

  • 20 Δεκεμβρίου 2022, 20:19 | Πόλυ

    Σύμφωνα με την αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας δεν είναι ανεκτό αξιωματικοί νοσηλευτικής κάτοχοι πτυχίου οδοντιατρικής κτηνιατρικής σχολής και τμημάτων ψυχολογίας ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να μπορούν να ενταχθούν στη γενική ειδικότητα των οδοντιάτρων, κτηνιάτρων και ψυχολόγων του υγειονομικού σώματος του ΠΝ και οι αξιωματικοί φαρμακοποιοί κάτοχοι των αντίστοιχων πτυχίων να μην μπορούν

  • 20 Δεκεμβρίου 2022, 19:51 | Ειρήνη Π.

    Σύμφωνα με την αρχή της ισότητας είναι άδικο οι φαρμακοποιοί εφόσον φέρουν πτυχίο οδοντιατρικής κτηνιατρικής ψυχολογίας να μην μπορούν να μεταταχθουν στον αντίστοιχο κλάδο.

  • 20 Δεκεμβρίου 2022, 19:45 | Γιάννης

    Η μη δυνατότητα μετάταξης των φαρμακοποιών στην γενική ειδικότητα των οδοντιάτρων και των κτηνιάτρων έχει ως αποτέλεσμα την παραβίαση των αρχών της ισότητας και της ίσης πρόσβασης στις δημόσιες λειτουργίες και της αρχής της αξιοκρατίας, αντίκειται δε στις διατάξεις του Συντάγματος σχετικά με την προστασία του δικαιώματος της προσωπικότητας, ειδικότερη έκφανση του οποίου αποτελεί η ανεμπόδιστη επαγγελματική εξέλιξη και σταδιοδρομία του ατόμου και στην αρχή της αναλογικότητας. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει και οι φαρμακοποιοί όπως και οι νοσηλευτές εφόσον φέρουν πτυχίο οδοντιατρικής και κτηνιατρικής και όχι μόνο ιατρικής, όπως αναφέρεται στο άρθρο 48, να μπορούν να εντάσσονται αντιστοίχως στην γενική ειδικότητα των οδοντιάτρων και των κτηνιάτρων και όχι μόνο των γιατρών

  • 20 Δεκεμβρίου 2022, 18:38 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Σύμφωνα με την αρχή της ισότητας είναι άδικο οι φαρμακοποιοί εφόσον φέρουν πτυχίο οδοντιατρικής κτηνιατρικής ψυχολογίας να μην μπορούν να μεταταχθουν στον αντίστοιχο κλάδο.

  • 20 Δεκεμβρίου 2022, 18:21 | Βίκη

    Οι αρχές της ισότητας και της ίσης πρόσβασης στις δημόσιες θέσεις, τις οποίες καθιερώνει το άρθρο 4 παράγραφοι 1 και 4 του Συντάγματος, αποτελούν συνταγματικό κανόνα που επιβάλλει την ομοιόμορφη μεταχείριση ατόμων που τελούν υπό τις αυτές ή παρόμοιες συνθήκες και ο οποίος δεσμεύει τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας όταν προβαίνουν σε ρυθμίσεις ή μέτρα που έχουν κανονιστικό χαρακτήρα, να κινούνται μέσα στα όρια που διαγράφονται από την αρχή της ισότητας και τα οποία αποκλείουν την έκδηλη άνιση μεταχείριση με την εφαρμογή της εισαγωγής ενός καθαρά χαριστικού μέτρου ή ενός προνομίου μη συνδεόμενου με αξιολογική κριτήρια. Επομένως αν γίνει με κανονιστική διάταξη , δικαιολογημένη ειδική ρύθμιση, για ορισμένη κατηγορία προσώπων και αποκλειστεί από την ρύθμιση αυτή κατά αδικαιολόγητη δυσμενή διάκριση , άλλη κατηγορία προσώπων για την οποία συντρέχει ο ίδιος λόγος που δικαιολογεί την ειδική εκείνη μεταχείριση, η διάταξη που εισάγει την δυσμενή αυτή διάκριση είναι ανίσχυρη ως αντισυνταγματική. Περαιτέρω, η αρχή της αξιοκρατίας η οποία απορρέει από το άρθρο 5 παρ.1 του Συντάγματος υπαγορεύει όπως η πρόσβαση σε δημόσιες θέσεις και αξιώματα γίνονται με κριτήρια που συνάπτονται με την προσωπική αξία και ικανότητα των ενδιαφερομένων για την κατάληψή τους. Η αρχή αυτή καταλαμβάνει όχι μόνο τη διαδικασία πρόσβασης σε δημόσιες θέσεις και αξιώματα αλλά και ,περαιτέρω, τι εν γένει διαδικασίες εξέλιξης ( προαγωγής ή ανάθεσης καθηκόντων ) των δημοσίων υπαλλήλων , περιλαμβανομένων και των στρατιωτικών υπαλλήλων ( ΣτΕ 2023/2018) . Επομένως θα πρέπει και οι αξιωματικοί φαρμακοποιοί όπως και οι αξιωματικοί νοσηλευτές, εφόσον φέρουν τον βαθμό του Λοχαγού και αντίστοιχων των άλλων κλάδων και είναι κάτοχοι πτυχίου όχι μόνο ιατρικής αλλά και οδοντιατρικής και κτηνιατρικής σχολής να μπορούν να εντάσσονται αντιστοίχως στην γενική ειδικότητα όχι μόνο των γιατρών αλλά και των οδοντιάτρων και των κτηνιάτρων του υγειονομικού σώματος.

  • 20 Δεκεμβρίου 2022, 15:06 | Μανώλης

    Σύμφωνα με την αρχή της ισότητας είναι άδικο οι φαρμακοποιοί εφόσον φέρουν πτυχίο οδοντιατρικής κτηνιατρικής ψυχολογίας να μην μπορούν να μεταταχθουν στον αντίστοιχο κλάδο.

  • 20 Δεκεμβρίου 2022, 15:44 | Μυρσινη

    Σύμφωνα με την αρχή της ισότητας είναι άδικο οι φαρμακοποιοί εφόσον φέρουν πτυχίο οδοντιατρικής κτηνιατρικής ψυχολογίας να μην μπορούν να μεταταχθουν στον αντίστοιχο κλάδο.

  • 20 Δεκεμβρίου 2022, 11:47 | Αναστασία Κ.

    Η τροποποίηση αυτή παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης των Αξιωματικών και την θεμελιώδη αρχή της προστατευόμενής εμπιστοσύνης των πολιτών που είναι μια γενική αρχή δημοσίου δικαίου, η οποία έχει ως σκοπό την αποτροπή αιφνιδιασμού των πολιτών από την επέλευση απρόσμενης ανατροπής μιας ήδη διαμορφωμένης έννομης κατάστασης. Η αναδρομική ισχύ αυτού του νέου νόμου είναι άκρως άδικη για τους Αξιωματικούς των Ε.Δ που έχουν ήδη κάνει εγγραφή σε κάποιο ΑΕΙ, με σκοπό όταν αποφοιτήσουν να πραγματοποιήσουν τη μετάταξη τους στην αντίστοιχη ειδικότητα που έκαστος επιθυμεί, καθώς η απόφαση αυτή ελήφθη με βάση τον μέχρι τώρα ισχύοντα νόμο. Για τους λόγους αυτούς, θεωρώ απαραίτητη την προσθήκη μιας μεταβατικής διάταξης η οποία θα επιτρέπει στους Αξιωματικούς που έχουν κάνει την εγγραφή τους πριν την ψήφιση του, να μπορούν να προχωρήσουν στη μετάταξη πριν τον βαθμό του Λοχαγού, Υποπλοίαρχου και Σμηναγού.

  • 20 Δεκεμβρίου 2022, 09:32 | Κάτια

    Σύμφωνα με την αρχή της ισότητας είναι άδικο οι φαρμακοποιοί εφόσον φέρουν πτυχίο οδοντιατρικής κτηνιατρικής ψυχολογίας να μην μπορούν να μεταταχθούν στον αντίστοιχο κλάδο.

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 23:22 | Αννα

    Το παρόν άρθρο διαγράφει τον αγώνα και τους κόπους των νέων αξιωματικών, που κατάφεραν, συνδυάζοντας εργασία και μελέτη, να περάσουν τις κατακτήριες εξετάσεις αλλά και να φέρουν εις πέρας την σχολή της επιθυμίας τους. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπεται η επαγγελματική εξέλιξη ατόμων που αποδεδειγμένα έχουν όρεξη για μάθηση και εξέλιξη στη ζωή τους.

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 22:51 | Ελένη

    Η συγκεκριμένη απόφαση αποτρέπει την επαγγελματική εξέλιξη των νέων αξιωματικών. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν ανάγκη από νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη για μάθηση και εξέλιξη σε όλους τους τομείς και θα έπρεπε να τους παροτρύνουν προς αυτή την κατεύθυνση, όχι να τους κόβουν τα φτερά. Τέλος, είναι παράλογο ένας αξιωματικός που παίρνει το δεύτερο πτυχίο του να μην μπορεί να κάνει τη μετάταξή του μέχρι τον βαθμό του λοχαγου από τη στιγμή που όταν έδωσε κατακατηριες εξετάσεις δεν υπήρχε αυτή η νομοθεσία.

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 19:49 | Θανάσης

    Η μη δυνατότητα μετάταξης των φαρμακοποιών στην γενική ειδικότητα των οδοντιάτρων και των κτηνιάτρων έχει ως αποτέλεσμα την παραβίαση των αρχών της ισότητας και της ίσης πρόσβασης στις δημόσιες λειτουργίες και της αρχής της αξιοκρατίας, αντίκειται δε στις διατάξεις του Συντάγματος σχετικά με την προστασία του δικαιώματος της προσωπικότητας, ειδικότερη έκφανση του οποίου αποτελεί η ανεμπόδιστη επαγγελματική εξέλιξη και σταδιοδρομία του ατόμου και στην αρχή της αναλογικότητας. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει και οι φαρμακοποιοί όπως και οι νοσηλευτές εφόσον φέρουν πτυχίο οδοντιατρικής και κτηνιατρικής και όχι μόνο ιατρικής, όπως αναφέρεται στο άρθρο 48, να μπορούν να εντάσσονται αντιστοίχως στην γενική ειδικότητα των οδοντιάτρων και των κτηνιάτρων και όχι μόνο των γιατρών

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 18:37 | Γιάννης

    Σύμφωνα με την αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας δεν είναι ανεκτό αξιωματικοί νοσηλευτικής κάτοχοι πτυχίου οδοντιατρικής κτηνιατρικής σχολής και τμημάτων ψυχολογίας ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να μπορούν να ενταχθούν στη γενική ειδικότητα των οδοντιάτρων, κτηνιάτρων και ψυχολόγων του υγειονομικού σώματος του ΠΝ και οι αξιωματικοί φαρμακοποιοί κάτοχοι των αντίστοιχων πτυχίων να μην μπορούν!

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 18:14 | Αλέξανδρος

    Δεν συμφωνώ με την τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας καθώς καταπατά την αρχή της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης των αξιωματικών .Η επιλογή να σπουδάσουν για δεύτερο πτυχίο ,κάνοντας μεγάλο κόπο και θυσίες για να ανταπεξέλθουν σε όλες τους τις υποχρεώσεις ,έγινε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία . Επομένως μια τέτοια αυθαίρετη αλλαγή θα οδηγησει σε περισσότερα προβλήματα καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κινηθούν νομικά .

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 18:38 | Παύλου Αικατερίνη

    Σύμφωνα με την αρχή της ισότητας είναι άδικο οι φαρμακοποιοί εφόσον φέρουν πτυχίο οδοντιατρικής κτηνιατρικής ψυχολογίας να μην μπορούν να μεταταχθούν στον αντίστοιχο κλάδο.

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 17:04 | Αθανασία

    Θεωρώ τελείως παράλογο ένας αξιωματικός που παίρνει το δεύτερο πτυχίο του να μην μπορεί να κάνει τη μετάταξή του μέχρι τον βαθμό του λοχαγου από τη στιγμή που όταν έδωσε κατακατηριες εξετάσεις δεν υπήρχε αυτή η νομοθεσία. Καλό θα ήταν οι ένοπλες δυνάμεις να ενισχύουν τη συνεχή εκπαιδευτική και πνευματική εξέλιξη των στελεχών και όχι να προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα που μόνο παραιτήσεις λαμπρών επιστημόνων θα προκαλέσουν. Φυσικά και θα κινηθούν νομικά όλοι οι εμπλεκόμενοι

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 17:45 | Γεωργιος

    Τα στελέχη που φοιτούν στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος δε γνώριζαν για την τροποποίηση των διατάξεων των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όταν έδιναν με πολύ μόχθο και κόπο τις κατατακτήριες εξετάσεις. Θεωρώ πως πρέπει για αυτά τα στελέχη να εξαιρεθούν από αυτό το άρθρο 48.Ειναι άδικο να έχει αναδρομική ισχύει για αυτά τα στελέχη.Να προστεθεί μεταβατική διάταξη όπως παρακάτω
    Για τους αξιωματικούς Νοσηλευτικής που κατά την έναρξη του παρόντος νόμου έχουν εγγραφεί ως φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όπως αυτές ίσχυαν πριν από την τροποποίηση τους με το άρθρο 23 του Ν.4407/2016 (Α΄ 134) και με το άρθρο 48 του παρόντος νόμου. Το ίδιο ισχύει και για τους αξιωματικούς της γενικής ειδικότητας των Οδοντιάτρων που κατά την ίδια ημερομηνία είναι εγγεγραμμένοι φοιτητές Ιατρικής σχολής

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 14:01 | Κώστας

    Το άρθρο πρέπει να τροποποιηθεί και να εξαιρέσει όσους ήδη σπουδάζουν, καθώς όταν μπήκαν στη δεύτερη σχολή ίσχυε ο παλιός νόμος ! Τίθεται θέμα συνταγματικότητας του νόμου και φυσικά θα κινηθούν νομικά όλοι όσοι επηρεάζονται από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ,το οποίο αφορά παρά πολλους αξιωματικούς! Δεν νομίζω να επιθυμεί το επιτελείο να παραιτηθούν πάνω από 50 αξιωματικοί! Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση κανένας αξιωματικός απόφοιτος ΣΑΝ ,με πτυχίο ιατρικής ή οδοντιατρικής ή φαρμακευτικής ,να παραμείνει στο επάγγελμα και να περιμένει 5+ χρόνια,για να δει αν και ποτε θα βγουν θέσεις μεταταξης,κάτι το οποίο δεν ισχύει για το υπόλοιπο δημόσιο τομέα! Το μόνο που θα επιτευχθεί είναι να παραιτηθούν πάρα πολλοί λαμπροί επιστήμονες και να διεκδικήσουν όλοι δικαστικά αποζημιώσεις! Και μάλιστα,την ίδια ώρα που το στράτευμα προσλαμβάνει πολίτες γιατρούς (για παράδειγμα) ,αλλα απαγορεύει στους ήδη υπάρχοντες αξιωματικούς να μεταταχθούν! Παρακαλώ να σκεφτείτε όλες τις παραμέτρους πριν ψηφίσετε αυτό το άρθρο, και τουλάχιστον να έχει ισχή για όσους θα εισαχθούν σε άλλη σχολή ,μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου!

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 12:40 | Δημήτρης

    Όσον αφορά το άρθρο 48 οπως σε κάθε προκήρυξη του δημοσίου για οποιαδήποτε πρόσληψη είτε αναβάθμιση θέσης έτσι και εδώ θα πρέπει να πριμοδοτούνται τυχών διδακτορικοι/ μεταπτυχιακοί τίτλοι , δημοσιεύσεις , εκπονήσεις εργασιών , συγγραφές βιβλίων κλπ
    Το ανωτέρω ισχύει στους στρατιωτικούς γιατρούς για την λήψη ειδικότητας καθότι πριμοδοτούνται τέτοια κριτήρια . Επιπλέον όπως και στους στρατιωτικούς γιατρούς για την λήψη ειδικότητας έτσι και εδώ η αναμονή σε ετη στους πίνακες των μη εντασσωμένων θα πρέπει να πριμοδοτείται .

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 12:18 | Φωτεινή

    Το άρθρο 48, είναι πολύ άδικο, για τους Αξκους Νοσηλευτικής και τους Οδοντιάτρους που ήδη είναι φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος να περιμένουν μέχρι το βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων των άλλων κλάδων, να αιτηθούν μετάταξη στη γενική ειδικότητα των Ιατρών, Οδοντιάτρων, Κτηνιάτρων, Φαρμακοποιών και Ψυχολόγων του Υγειονομικού Σώματος. Τα ανωτέρω στελέχη δε γνώριζαν για την τροποποίηση του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όταν έδιναν τις κατατακτήριες εξετάσεις. Όταν ψηφιστεί και εφαρμοστεί το άρθρο 48, τα στελέχη που δεν έχουν ακόμη δώσει κατατακτήριες εξετάσεις θα γνωρίζουν εκ των προτέρων πότε θα κάνουν μετάταξη. Επομένως για τα στελέχη, που ήδη είναι φοιτητές θα πρέπει να προστεθεί η παρακάτω παράγραφος στο Άρθρο 79 «Μεταβατικές διατάξεις», για άρση της αδικίας.«Για τους αξιωματικούς Νοσηλευτικής που κατά την έναρξη του παρόντος νόμου έχουν εγγραφεί ως φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όπως αυτές ίσχυαν πριν από την τροποποίηση τους με το άρθρο 23 του Ν.4407/2016 (Α΄ 134) και με το άρθρο 48 του παρόντος νόμου. Το ίδιο ισχύει και για τους αξιωματικούς της γενικής ειδικότητας των Οδοντιάτρων που κατά την ίδια ημερομηνία είναι εγγεγραμμένοι φοιτητές Ιατρικής σχολής》

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 10:27 | Μαρία

    Με την τροπολογία αυτή παραβιάζεται η αρχή της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης των αξιωματικών καθώς η ισχύς του νέου νόμου γίνεται σε αυθαίρετο χρόνο με τρόπο αιφνιδιαστικό για όσους ήδη είναι εγγεγραμμένοι σε ΑΕΙ και δεν έχουν περατώσει ακόμα τις σπουδές τους καθότι όταν εγγραφτηκαν στα ΑΕΙ δεν υπήρχαν τέτοιου είδους προϋποθέσεις ώστε να ληφθούν υπόψην . Θεωρώ πρέπον να τροποποιηθεί και να επιτρέπει στους αξιωματικούς που σπουδάζουν ήδη να ολοκληρώσουν τη μετάταξή τους.

  • 19 Δεκεμβρίου 2022, 00:17 | Giorgos M

    Σε ένα οποιοδήποτε φυσιολογικό περιβάλλον η τροποποίηση ενός νόμου δεν θα συμπεριλαμβανε άτομα που έχουν ξεκινήσει τις σπουδές τους με άλλες προοπτικές και την ισχύ άλλων νόμων. Τα άτομα που ήδη σπουδάζουν και έχουν χάσει χρόνο απ τη ζωή τους για να πετύχουν κάτι που είχαν ξεκινήσει με την τότε ισχύουσα νομοθεσία πρέπει να απαλαχθουν απ την εφαρμογή αυτής της τροποποίησης. Περιττό να αναφερθεί ότι η τροποποίηση αυτή θα οδηγήσει σε μαζικές παραιτήσεις γιατί ένα άτομο στο βαθμό του υπολοχαγού που έχει τελείωσε μια άλλη σχολή και θέλει να αλλάξει τη ζωή του και το επάγγελμα του δεν θα περιμένει 4++ χρόνια να γίνει λοχαγός ώστε να κάνει τα χαρτιά του και να περιμένει την έγκριση και τις θέσεις να ανοίξουν «όποτε βολέψει». Τα ασαφή κριτήρια και η επιλογή βαθμού πτυχίου λίαν καλώς είναι αβάσιμα ενώ ένας φοιτητής της ΣΣΑΣ μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα με βαθμό πτυχίου 5 και κανένα σχολείο και περαιτέρω τίτλο(εξειδίκευση, ειδικότητα, μεταπτυχιακό).

  • 18 Δεκεμβρίου 2022, 22:49 | Σταθης

    Είναι πολύ άδικο το παρόν άρθρο 48, για τους Αξκους Νοσηλευτικής και τους Οδοντιάτρους που ήδη είναι φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος να περιμένουν μέχρι το βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων των άλλων κλάδων, να αιτηθούν μετάταξη στη γενική ειδικότητα των Ιατρών, Οδοντιάτρων, Κτηνιάτρων, Φαρμακοποιών και Ψυχολόγων του Υγειονομικού Σώματος, καθότι δε γνώριζαν για την τροποποίηση των διατάξεων των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όταν έδιναν με πολύ μόχθο και κόπο τις κατατακτήριες εξετάσεις. Θεωρώ πως πρέπει για αυτά τα στελέχη που ήδη είναι φοιτητές να προστεθεί η παρακάτω παράγραφος στο Άρθρο 79 «Μεταβατικές διατάξεις», για άρση της αδικίας.«Για τους αξιωματικούς Νοσηλευτικής που κατά την έναρξη του παρόντος νόμου έχουν εγγραφεί ως φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όπως αυτές ίσχυαν πριν από την τροποποίηση τους με το άρθρο 23 του Ν.4407/2016 (Α΄ 134) και με το άρθρο 48 του παρόντος νόμου. Το ίδιο ισχύει και για τους αξιωματικούς της γενικής ειδικότητας των Οδοντιάτρων που κατά την ίδια ημερομηνία είναι εγγεγραμμένοι φοιτητές Ιατρικής σχολής»

  • 18 Δεκεμβρίου 2022, 22:24 | Σελεβάκος Ε.

    ΣύνδεσμοςΤο παρόν άρθρο 48, είναι πολύ άδικο, για τους Αξκους Νοσηλευτικής και τους Οδοντιάτρους που ήδη είναι φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος να περιμένουν μέχρι το βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων των άλλων κλάδων, να αιτηθούν μετάταξη στη γενική ειδικότητα των Ιατρών, Οδοντιάτρων, Κτηνιάτρων, Φαρμακοποιών και Ψυχολόγων του Υγειονομικού Σώματος. Τα ανωτέρω στελέχη δε γνώριζαν για την τροποποίηση του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όταν έδιναν τις κατατακτήριες εξετάσεις. Όταν ψηφιστεί και εφαρμοστεί το άρθρο 48, τα στελέχη που δεν έχουν ακόμη δώσει κατατακτήριες εξετάσεις θα γνωρίζουν εκ των προτέρων πότε θα κάνουν μετάταξη. Επομένως για τα στελέχη, που ήδη είναι φοιτητές θα πρέπει να προστεθεί η παρακάτω παράγραφος στο Άρθρο 79 «Μεταβατικές διατάξεις», για άρση της αδικίας.«Για τους αξιωματικούς Νοσηλευτικής που κατά την έναρξη του παρόντος νόμου έχουν εγγραφεί ως φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όπως αυτές ίσχυαν πριν από την τροποποίηση τους με το άρθρο 23 του Ν.4407/2016 (Α΄ 134) και με το άρθρο 48 του παρόντος νόμου. Το ίδιο ισχύει και για τους αξιωματικούς της γενικής ειδικότητας των Οδοντιάτρων που κατά την ίδια ημερομηνία είναι εγγεγραμμένοι φοιτητές Ιατρικής σχολής».

  • 18 Δεκεμβρίου 2022, 21:55 | ΝΔ

    Ο νέος νόμος που αφορά τις μετατάξεις είναι τελείως αναποτελεσματικός. Το μόνο που θα προκαλέσει είναι τη φυγή ακόμα περισσότερων Αξιωματικών του υγειονομικού που ήδη αυξάνονται κάθετα, λόγω χαμηλών απόλαβών και αθλίων συνθηκών.

    Θα πρέπει οι γηραιες κύριες απόφοιτοι της ΣΑΝ που ασκούν τη ‘ διοίκηση’ και προωθούν τα εν λόγω μέτρα να αναθεωρήσουν τις αναχρονιστικες απόψεις τους και τις αντιλήψεις τους, ώστε να δουν τα πραγματικά προβλήματα της νοσηλευτικής.

    Η μετάταξη είναι το σύμπτωμα και όχι το αίτιο.

    Θα είναι λυπηρό οι ΕΔ να χάσουν λαμπρους επιστήμονες.

  • 18 Δεκεμβρίου 2022, 19:52 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Το παρόν άρθρο 48, είναι πολύ άδικο, για τους Αξκους Νοσηλευτικής και τους Οδοντιάτρους που ήδη είναι φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος να περιμένουν μέχρι το βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων των άλλων κλάδων, να αιτηθούν μετάταξη στη γενική ειδικότητα των Ιατρών, Οδοντιάτρων, Κτηνιάτρων, Φαρμακοποιών και Ψυχολόγων του Υγειονομικού Σώματος. Τα ανωτέρω στελέχη δε γνώριζαν για την τροποποίηση του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όταν έδιναν τις κατατακτήριες εξετάσεις. Όταν ψηφιστεί και εφαρμοστεί το άρθρο 48, τα στελέχη που δεν έχουν ακόμη δώσει κατατακτήριες εξετάσεις θα γνωρίζουν εκ των προτέρων πότε θα κάνουν μετάταξη. Επομένως για τα στελέχη, που ήδη είναι φοιτητές θα πρέπει να προστεθεί η παρακάτω παράγραφος στο Άρθρο 79 «Μεταβατικές διατάξεις», για άρση της αδικίας.«Για τους αξιωματικούς Νοσηλευτικής που κατά την έναρξη του παρόντος νόμου έχουν εγγραφεί ως φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όπως αυτές ίσχυαν πριν από την τροποποίηση τους με το άρθρο 23 του Ν.4407/2016 (Α΄ 134) και με το άρθρο 48 του παρόντος νόμου. Το ίδιο ισχύει και για τους αξιωματικούς της γενικής ειδικότητας των Οδοντιάτρων που κατά την ίδια ημερομηνία είναι εγγεγραμμένοι φοιτητές Ιατρικής σχολής».

  • 18 Δεκεμβρίου 2022, 19:40 | Σαββας

    Το παρόν άρθρο 48, είναι πολύ άδικο, για τους Αξκους Νοσηλευτικής και τους Οδοντιάτρους που ήδη είναι φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος να περιμένουν μέχρι το βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων των άλλων κλάδων, να αιτηθούν μετάταξη στη γενική ειδικότητα των Ιατρών, Οδοντιάτρων, Κτηνιάτρων, Φαρμακοποιών και Ψυχολόγων του Υγειονομικού Σώματος. Τα ανωτέρω στελέχη δε γνώριζαν για την τροποποίηση του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όταν έδιναν τις κατατακτήριες εξετάσεις. Όταν ψηφιστεί και εφαρμοστεί το άρθρο 48, τα στελέχη που δεν έχουν ακόμη δώσει κατατακτήριες εξετάσεις θα γνωρίζουν εκ των προτέρων πότε θα κάνουν μετάταξη. Επομένως για τα στελέχη, που ήδη είναι φοιτητές θα πρέπει να προστεθεί η παρακάτω παράγραφος στο Άρθρο 79 «Μεταβατικές διατάξεις», για άρση της αδικίας.«Για τους αξιωματικούς Νοσηλευτικής που κατά την έναρξη του παρόντος νόμου έχουν εγγραφεί ως φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όπως αυτές ίσχυαν πριν από την τροποποίηση τους με το άρθρο 23 του Ν.4407/2016 (Α΄ 134) και με το άρθρο 48 του παρόντος νόμου. Το ίδιο ισχύει και για τους αξιωματικούς της γενικής ειδικότητας των Οδοντιάτρων που κατά την ίδια ημερομηνία είναι εγγεγραμμένοι φοιτητές Ιατρικής σχολής».

  • 18 Δεκεμβρίου 2022, 17:25 | Βασω

    Αυτή η νομοθεσία καταπατά το δικαίωμα του εργαζόμενου να επιλέξει την μετάταξή στην οποία έχει πρόσβαση ενώ έχει θυσιάσει χρήματα και χρόνο για την προσπάθεια απόκτησης δεύτερου πτυχίου παράλληλα με την εργασία. Επιπλέον κοιτώντας το νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε κατά την εισαγωγή του σε στρατιωτική σχολή μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον παραπλάνηση καθώς έγινε αυτή η επιλογή και με γνώμονα την δυνατότητα μετάταξής σε οποιονδήποτε βαθμό

  • 18 Δεκεμβρίου 2022, 14:52 | Αποστολης

    Με την τροπολογία αυτή παραβιάζεται η αρχή της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης των αξιωματικών καθώς η ισχύς του νέου νόμου γίνεται σε αυθαίρετο χρόνο με τρόπο αιφνιδιαστικό για όσους ήδη σπουδάζουν. Θεωρώ πρέπον να τροποποιηθεί και να επιτρέπει στους αξιωματικούς που σπουδάζουν να ολοκληρώσουν τη μετάταξή τους.

  • 18 Δεκεμβρίου 2022, 00:14 | Ελένη

    Το παρόν άρθρο 48, είναι πολύ άδικο, για τους Αξκους Νοσηλευτικής και τους Οδοντιάτρους που ήδη είναι φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος να περιμένουν μέχρι το βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων των άλλων κλάδων, να αιτηθούν μετάταξη στη γενική ειδικότητα των Ιατρών, Οδοντιάτρων, Κτηνιάτρων, Φαρμακοποιών και Ψυχολόγων του Υγειονομικού Σώματος. Τα ανωτέρω στελέχη δε γνώριζαν για την τροποποίηση του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όταν έδιναν τις κατατακτήριες εξετάσεις. Όταν ψηφιστεί και εφαρμοστεί το άρθρο 48, τα στελέχη που δεν έχουν ακόμη δώσει κατατακτήριες εξετάσεις θα γνωρίζουν εκ των προτέρων πότε θα κάνουν μετάταξη. Επομένως για τα στελέχη, που ήδη είναι φοιτητές θα πρέπει να προστεθεί η παρακάτω παράγραφος στο Άρθρο 79 «Μεταβατικές διατάξεις», για άρση της αδικίας.«Για τους αξιωματικούς Νοσηλευτικής που κατά την έναρξη του παρόντος νόμου έχουν εγγραφεί ως φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όπως αυτές ίσχυαν πριν από την τροποποίηση τους με το άρθρο 23 του Ν.4407/2016 (Α΄ 134) και με το άρθρο 48 του παρόντος νόμου. Το ίδιο ισχύει και για τους αξιωματικούς της γενικής ειδικότητας των Οδοντιάτρων που κατά την ίδια ημερομηνία είναι εγγεγραμμένοι φοιτητές Ιατρικής σχολής».

  • 17 Δεκεμβρίου 2022, 20:29 | Γιώργος

    Κανονικά με βάση την αρχή της ισότητας και της ίσης πρόσβασης στις δημόσιες θέσεις θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα όλοι οι υγειονομικοί αξιωματικοί,εφόσον είναι κάτοχοι πτυχίου ιατρικής οδοντιατρικής κτηνιατρικής φαρμακευτικής σχολής και τμημάτων ψυχολογίας ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυματων, να εντάσσονται αντιστοιχως στην γενική ειδικοτητα των ιατρών, οδοντιάτρων, κτηνιάτρων, φαρμακοποιών και ψυχολόγων του υγειονομικού σώματος.

  • 17 Δεκεμβρίου 2022, 14:37 | Πολύδωρος

    1. Η τροποποίηση του παρόντος νόμου, ως προς το κομμάτι που αφορά τους συναδέλφους Νοσηλευτές, θεωρείται άδικη και προς την λάθος κατεύθυνση. Ο νομοθέτης ορίζει ως τυπικό προσόν τον βαθμό του λοχαγού ώστε να μπορεί ο ενδιαφερόμενος να μεταταχθεί στον σώμα των Ιατρών. Προφανώς, αυτό γίνεται για να ανακοπεί το κύμα αφαίμαξης που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Νοσηλευτών αξκων, καθώς η υπηρεσία με αυτό το τέχνασμα, θέλει να κρατήσει στους «μάχιμους» βαθμούς των κατώτερων αξκων τους νοσηλεύτες στα κεντρικά νοσοκομεία.
    2. Η μετάταξη ενός Νοσηλευτή από την ειδικότητα αυτή σε οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα του ΥΓ σε τόσο προχωρημένο στάδιο της καριέρας του, έχει ήδη δημιουργήσει πολκα πρόβληματα. Πέρα από το μπαχαλο και το μπέρδεμα με τους χρόνους διοικήσεως των μεταταχθεντων συναδέλφων, είναι κοινό μυστικό στους κύκλους του ΥΓ ότι οι άξιοι αυτοί, παρά την όποια καλή διάθεση έχουν και όρεξη να προσφέρουν, δεν μπορούν να συνεισφέρουν πρακτικά. Καλώς ή κακώς, η λήψη και η απόκτηση ενός τίτλου σπουδών δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πρακτική γνώση και εμπειρία που έχει λάβει ένας άξκος ιατρός, κτηνίατρος, φαρμακοποιός μέσα από τα τόσα χρόνια στους χαμηλούς βαθμούς, όντας υπόλογος δχστης ή δκτης ΛΥΓ κ.ο.κ. Ειδικά για τις ειδικότητες κτηνίατρου, φαρμακοποιού και ψυχολόγου, η μεγαλύτερη εμπειρία αποκτάται στους βαθμούς ανθλγου, υπλγου,στις παραμεθόριες περιοχές. Αυτό είναι κάτι που κανένας νομοθέτης δεν μπορεί να ορίσει με κανέναν νόμο, όμως η μέχρι τώρα εμπειρία αυτή είναι και καλό είναι να ληφθεί αυτό υπόψιν και την υπηρεσία.
    3. Η εμμονή της υπηρεσίας να θεωρεί ως ΥΓ μόνο το Ιατρικό Σώμα είναι πλέον έκδηλη. Δεν υπάρχουν μόνο οι ιατροι στα νοσοκομεία. Υπάρχουν οι κτηνίατροι σε όλες τις θέσεις, οι φαρμακοποιοί που στηρίζουν τα νοσοκομεία και το τεράστιο πλέον δίκτυο στρατιωτικών φαρμακείων ανα την επικράτεια, οι ψυχολόγοι που αποτελούν θεμελιώδη λίθο στην ομαλή λειτουργία του στρατεύματος. Ο νομοθέτης αντί να δώσει την δυνατότητα σε ΟΛΟΥΣ όσους κατέχουν οποιοδήποτε τίτλο σπουδών εκ ΣΣΑΣ να μεταταχθεί σε άλλη ειδικότητα εκ ΣΣΑΣ, εντούτοις χωρίζει παιδιά (ιατροί) και αποπαίδια ( κτηνίατροι, φαρμακοποιοι, ψυχολόγοι). Απαγορεύει δηλαδή σε έναν κτηνίατρο να μεταταχθει σε ιατρό, σε έναν ψυχολόγο να μεταταχθει σε φαρμακοποιό η σε έναν Φαρμακοποιο να μεταταχθει σε οδοντίατρο… Πάρα μόνο σε οδοντίατρους και Φαρμακοποιους… Όπου στα σώματα των φαρμακοποιών και των οδοντιάτρων ο αριθμός έχει μειωθεί δραματικα τα τελευταία χρόνια λόγω των παρατηρήσεων, η υπηρεσία προχωρά σε μια ρύθμιση με σκοπό την πλήρη αφαίμαξη
    5. Είτε θα μπορούν όλοι να μεταταχθουν σε άλλη υγειονομική ιδιότητα ανεξαρτήτως προέλευσης ή ειδικότητας , είτε να παραμείνει η κατάσταση ως έχει και να επιτρέπεται μονο η μετακίνηση αξκων εκ ΣΑΝ στους κόλπους των ειδικοτήτων εκ ΣΣΑΣ, με πρόγραμμα και καταρτισμό θέσεων σε ετήσια βάση.
    6. Μπορεί συνάδελφοι να ιδρώσαν και να κοπιασαν να αποκτήσουν ένα πτυχίο επιπλέον, όμως κανένα από αυτά τα πτυχία δεν θα είχε αποκτηθεί χωρίς των σιωπηλή αποδοχή και βοήθεια των λοιπών συναδέλφων τους. Ας φροντίσει η υπηρεσία να είναι ισότιμη όρος όλα τα στελέχη και όχι μόνο προς τους έχοντες

  • 17 Δεκεμβρίου 2022, 10:01 | Γεωργία

    Έχω τη γνώμη πως θα ήταν δίκαιο να δοθεί η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς που είναι πτυχιούχοι οδοντιατρικής να μεταταχθούν στον αντίστοιχο κλάδο ώστε να εξυπηρετείται η αρχή της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 23:39 | Χρήστος

    μια κατηγορία ειδικότητας έστω και έτσι δικαιώνεται και όλες οι άλλες ειδικότητες εκ ΑΣΣΥ παραμένουν στο αδιάβλητο γιατί; η ισοτιμία σε όλες της ειδικότητες σε όλους τους κλάδους με αντίστοιχα κριτήρια κ.λπ.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 21:26 | Αγαπη

    Το παρόν άρθρο θεωρώ ότι είναι άδικο για τους αξιωματικους που τώρα φοιτούν η τελειώνουν τις σπουδές τους σε σχολες και θέλουν να προγραμματίσουν τη ζωή τους με άλλο αντικείμενο επαγγελματικής ενασχόλησης εκτός από αυτό της Νοσηλευτικής η της Οδοντιατρκης και έχουν μικρότερο βαθμο από αυτό του λοχαγου η για λίγο δεν έχουν πάρει ακόμα το βαθμό του λοχαγού. Καλό θα είναι να το επανεξετάσετε για να αποφευχθούν τυχόν αδικίες.

  • Το Άρθρο 48 για την Ένταξη αξιωματικών στην ειδικότητα του υγειονομικού σώματος ως Αντικατάσταση του άρθρου 26 ν. 1911/1990 το θεωρώ άδικο για τους ήδη φοιτούντες στις ιατρικές σχολές αξιωματικούς. Και αυτό διότι ενώ προγραμμάτισαν την ζωή τους κάτω από δύσκολες υπηρεσιακές συνθήκες θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο και χρήμα και έχοντας έντονη ψυχική καταπόνηση για να είναι συνεπείς αφενός στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα αφετέρου συνεπείς στις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις όπου μετά από κατατακτήριες εξετάσεις μπόρεσαν φοίτησαν ή αποφοίτησαν με βαθμό χαμηλότερο του Λοχαγού να μην μπορούν σήμερα να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους για καλύτερες επαγγελματικές συνθήκες και προϋποθέσεις, σύμφωνα με την παλαιότερη ρύθμιση γιατί απλά κάποιος άλλαξε ξαφνικά τον νόμο. Θα ήταν συνεπώς δικαιότερο για αυτά τα στελέχη που ήδη είναι φοιτητές να προστεθεί παράγραφος στο Άρθρο 79 «Μεταβατικές διατάξεις», για άρση αυτής της κατάφορης αδικίας. Σε αυτή τη μεταβατική ρύθμιση όπως ισχύει και στον πρόσφατο νόμο 4777/2021 (για τους φοιτητές που ήδη φοιτούν σε πανεπιστήμια και τις διαγραφές αυτών) θα μπορούσε να υπάρξει μια ρύθμιση όπου θα εξαιρούνταν οι ήδη φοιτούντες δίχως τους συγκεκριμένους περιορισμούς. Ή θα μπορούσε η ρύθμιση να αναφέρει με σαφήνεια ότι ο συγκεκριμένος θα ισχύσει από την ημερομηνία ψήφισής του για όσους αξιωματικούς εγγράφονται στις παραπάνω πανεπιστήμιακές σχολές μετά τη δημοσίευσή του.

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 20:17 | Δημήτρης

    Είναι πολύ άδικο το παρόν άρθρο 48, για τους Αξκους Νοσηλευτικής και τους Οδοντιάτρους που ήδη είναι φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος να περιμένουν μέχρι το βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων των άλλων κλάδων, να αιτηθούν μετάταξη στη γενική ειδικότητα των Ιατρών, Οδοντιάτρων, Κτηνιάτρων, Φαρμακοποιών και Ψυχολόγων του Υγειονομικού Σώματος, καθότι δε γνώριζαν για την τροποποίηση των διατάξεων των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όταν έδιναν με πολύ μόχθο και κόπο τις κατατακτήριες εξετάσεις. Θεωρώ πως πρέπει για αυτά τα στελέχη που ήδη είναι φοιτητές να προστεθεί η παρακάτω παράγραφος στο Άρθρο 79 «Μεταβατικές διατάξεις», για άρση της αδικίας.«Για τους αξιωματικούς Νοσηλευτικής που κατά την έναρξη του παρόντος νόμου έχουν εγγραφεί ως φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όπως αυτές ίσχυαν πριν από την τροποποίηση τους με το άρθρο 23 του Ν.4407/2016 (Α΄ 134) και με το άρθρο 48 του παρόντος νόμου. Το ίδιο ισχύει και για τους αξιωματικούς της γενικής ειδικότητας των Οδοντιάτρων που κατά την ίδια ημερομηνία είναι εγγεγραμμένοι φοιτητές Ιατρικής σχολής»

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 20:09 | Μαρία

    Το παρόν άρθρο είναι άδικο για τους αξιωματικούς του υγειονομικού κλάδου, καθώς κατάφεραν να συνδυάσουν πτυχίο και εργασία ταυτόχρονα και με πολλή πίεση, ακόμα και στη διάρκεια της πανδημίας. Καλό θα ήταν να σεβαστούμε τους κόπους τους. Επιπλέον,όταν έδιναν κατατακτήριες δεν γνώριζαν για το παρον νομοσχέδιο. Επομενως θεωρώ δίκαιο είτε να καταργηθεί το συγκεκριμένο άρθρο είτε να προστεθει η μεταβατική διάταξη:

    «Για τους αξιωματικούς Νοσηλευτικής που κατά την έναρξη του παρόντος νόμου έχουν εγγραφεί ως φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όπως αυτές ίσχυαν πριν από την τροποποίηση τους με το άρθρο 23 του Ν.4407/2016 (Α΄ 134) και με το άρθρο 48 του παρόντος νόμου. Το ίδιο ισχύει και για τους αξιωματικούς της γενικής ειδικότητας των Οδοντιάτρων που κατά την ίδια ημερομηνία είναι εγγεγραμμένοι φοιτητές Ιατρικής σχολής»

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 20:21 | Παντελής

    Τα στελέχη που φοιτούν στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος δε γνώριζαν για την τροποποίηση των διατάξεων των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όταν έδιναν με πολύ μόχθο και κόπο τις κατατακτήριες εξετάσεις. Θεωρώ πως πρέπει για αυτά τα στελέχη να εξαιρεθούν από αυτό το άρθρο 48.Ειναι άδικο να έχει αναδρομική ισχύει για αυτά τα στελέχη.Να προστεθεί μεταβατική διάταξη όπως παρακάτω
    Για τους αξιωματικούς Νοσηλευτικής που κατά την έναρξη του παρόντος νόμου έχουν εγγραφεί ως φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όπως αυτές ίσχυαν πριν από την τροποποίηση τους με το άρθρο 23 του Ν.4407/2016 (Α΄ 134) και με το άρθρο 48 του παρόντος νόμου. Το ίδιο ισχύει και για τους αξιωματικούς της γενικής ειδικότητας των Οδοντιάτρων που κατά την ίδια ημερομηνία είναι εγγεγραμμένοι φοιτητές Ιατρικής σχολής

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 19:29 | Σοφια

    Είναι πολύ άδικο το παρόν άρθρο 48, για τους Αξκους Νοσηλευτικής και τους Οδοντιάτρους που ήδη είναι φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος να περιμένουν μέχρι το βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων των άλλων κλάδων, να αιτηθούν μετάταξη στη γενική ειδικότητα των Ιατρών, Οδοντιάτρων, Κτηνιάτρων, Φαρμακοποιών και Ψυχολόγων του Υγειονομικού Σώματος, καθότι δε γνώριζαν για την τροποποίηση των διατάξεων των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όταν έδιναν με πολύ μόχθο και κόπο τις κατατακτήριες εξετάσεις. Θεωρώ πως πρέπει για αυτά τα στελέχη που ήδη είναι φοιτητές να προστεθεί η παρακάτω παράγραφος στο Άρθρο 79 «Μεταβατικές διατάξεις», για άρση της αδικίας. «Για τους αξιωματικούς Νοσηλευτικής που κατά την έναρξη του παρόντος νόμου έχουν εγγραφεί ως φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όπως αυτές ίσχυαν πριν από την τροποποίηση τους με το άρθρο 23 του Ν.4407/2016 (Α΄ 134) και με το άρθρο 48 του παρόντος νόμου. Το ίδιο ισχύει και για τους αξιωματικούς της γενικής ειδικότητας των Οδοντιάτρων που κατά την ίδια ημερομηνία είναι εγγεγραμμένοι φοιτητές Ιατρικής σχολής»

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 19:10 | Σοφια

    Η μετάταξη των στελεχών με την κατοχή πτυχίων και ειδικά των αξιωματικών νοσηλευτών και οδοντιάτρων θα πρέπει να γίνεται ανεξάρτητου βαθμού! Θεωρείτε λογική τη πρόσληψη γιατρών από το ΕΣΥ κατά τη χρόνια 2021 αλλά όχι την εκμετάλλευση ήδη στελεχών των ενόπλων δυνάμεων ;
    Tο παρόν άρθρο 48, είναι πολύ άδικο, για τους Αξκους Νοσηλευτικής και τους Οδοντιάτρους που ήδη είναι φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος να περιμένουν μέχρι το βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων των άλλων κλάδων, να αιτηθούν μετάταξη στη γενική ειδικότητα των Ιατρών, Οδοντιάτρων, Κτηνιάτρων, Φαρμακοποιών και Ψυχολόγων του Υγειονομικού Σώματος. Τα ανωτέρω στελέχη δε γνώριζαν για την τροποποίηση του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όταν έδιναν τις κατατακτήριες εξετάσεις. Όταν ψηφιστεί και εφαρμοστεί το άρθρο 48, τα στελέχη που δεν έχουν ακόμη δώσει κατατακτήριες εξετάσεις θα γνωρίζουν εκ των προτέρων πότε θα κάνουν μετάταξη. Επομένως για τα στελέχη, που ήδη είναι φοιτητές θα πρέπει να προστεθεί η παρακάτω παράγραφος στο Άρθρο 79 «Μεταβατικές διατάξεις», για άρση της αδικίας. «Για τους αξιωματικούς Νοσηλευτικής που κατά την έναρξη του παρόντος νόμου έχουν εγγραφεί ως φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όπως αυτές ίσχυαν πριν από την τροποποίηση τους με το άρθρο 23 του Ν.4407/2016 (Α΄ 134) και με το άρθρο 48 του παρόντος νόμου. Το ίδιο ισχύει και για τους αξιωματικούς της γενικής ειδικότητας των Οδοντιάτρων που κατά την ίδια ημερομηνία είναι εγγεγραμμένοι φοιτητές Ιατρικής σχολής»

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 18:20 | Μαρία

    Tο παρόν άρθρο 48, είναι πολύ άδικο, για τους Αξκους Νοσηλευτικής και τους Οδοντιάτρους που ήδη είναι φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος να περιμένουν μέχρι το βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων των άλλων κλάδων, να αιτηθούν μετάταξη στη γενική ειδικότητα των Ιατρών, Οδοντιάτρων, Κτηνιάτρων, Φαρμακοποιών και Ψυχολόγων του Υγειονομικού Σώματος. Τα ανωτέρω στελέχη δε γνώριζαν για την τροποποίηση του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όταν έδιναν τις κατατακτήριες εξετάσεις. Όταν ψηφιστεί και εφαρμοστεί το άρθρο 48, τα στελέχη που δεν έχουν ακόμη δώσει κατατακτήριες εξετάσεις θα γνωρίζουν εκ των προτέρων πότε θα κάνουν μετάταξη. Επομένως για τα στελέχη, που ήδη είναι φοιτητές θα πρέπει να προστεθεί η παρακάτω παράγραφος στο Άρθρο 79 «Μεταβατικές διατάξεις», για άρση της αδικίας.

    «Για τους αξιωματικούς Νοσηλευτικής που κατά την έναρξη του παρόντος νόμου έχουν εγγραφεί ως φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όπως αυτές ίσχυαν πριν από την τροποποίηση τους με το άρθρο 23 του Ν.4407/2016 (Α΄ 134) και με το άρθρο 48 του παρόντος νόμου. Το ίδιο ισχύει και για τους αξιωματικούς της γενικής ειδικότητας των Οδοντιάτρων που κατά την ίδια ημερομηνία είναι εγγεγραμμένοι φοιτητές Ιατρικής σχολής»

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 17:37 | Ηλίας

    Είναι πολύ άδικο το παρόν άρθρο 48, για τους Αξκους Νοσηλευτικής και τους Οδοντιάτρους που ήδη είναι φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος να περιμένουν μέχρι το βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων των άλλων κλάδων, να αιτηθούν μετάταξη στη γενική ειδικότητα των Ιατρών, Οδοντιάτρων, Κτηνιάτρων, Φαρμακοποιών και Ψυχολόγων του Υγειονομικού Σώματος, καθότι δε γνώριζαν για την τροποποίηση των διατάξεων των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όταν έδιναν με πολύ μόχθο και κόπο τις κατατακτήριες εξετάσεις. Θεωρώ πως πρέπει για αυτά τα στελέχη που ήδη είναι φοιτητές να προστεθεί η παρακάτω παράγραφος στο Άρθρο 79 «Μεταβατικές διατάξεις», για άρση της αδικίας.

    «Για τους αξιωματικούς Νοσηλευτικής που κατά την έναρξη του παρόντος νόμου έχουν εγγραφεί ως φοιτητές στην Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική σχολή ή σε Τμήμα Ψυχολογίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (Α΄116), όπως αυτές ίσχυαν πριν από την τροποποίηση τους με το άρθρο 23 του Ν.4407/2016 (Α΄ 134) και με το άρθρο 48 του παρόντος νόμου. Το ίδιο ισχύει και για τους αξιωματικούς της γενικής ειδικότητας των Οδοντιάτρων που κατά την ίδια ημερομηνία είναι εγγεγραμμένοι φοιτητές Ιατρικής σχολής»

  • 16 Δεκεμβρίου 2022, 12:29 | Γιωργος

    Θα πρέπει κάποια στιγμή το ΥΠΕΘΑ να συμβαδίσει με την εποχή! Θα πρέπει να γίνει αξιοποίηση και αναβάθμιση όλου του επιστημονικού προσωπικού που διαθέτει. Θα πρέπει ανεξαρτήτως προελεύσεως να αξιοποιείται καταλλήλως το προσωπικό που διαθέτει τους ανάλογους κάθε φορά τίτλους σπουδών, οι οποίοι αποκτήθηκαν με μόχθο.

  • 15 Δεκεμβρίου 2022, 23:33 | Kostas M

    Η παρούσα διάταξη προκαλεί ερωτήματα σχετικά με την επιλεκτική προσθήκη μόνο των οδοντιάτρων και των φαρμακοποιών, ως προς την δυνατότητά τος να μετατάσσονται στην ειδικότητα των ιατρών. Πιο συγκεκριμένα:
    1. Οι αξκοί εκ ΣΣΑΣ οδοντίατροι, δύναται με την έγκριση της υπηρεσίας, να λάβουν εκπαιδευτική άδεια φοίτησης σε Ιατρική Σχολή, προς απόκτηση ειδικότητας Γναθοχειρούργου. Η παρούσα άδεια κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς είναι ΑΔΥΝΑΤΟ ένας εργαζόμενος αξκος να μπορέσει να διεκπεραιώσει τις σπουδές του στο 5ο και 6ο έτος της Ιατρικής. Αυτό συμβαίνει διότι υφίστανται υποχρεωτικές πρωινές κλινικές παρακολουθήσεις.
    2. Οποιοσδήποτε άλλος ΥΓ αξκος, είναι ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟ να μπορέσει να τελειώσει επιτυχώς τις σπουδές του. Παρ’ όλα αυτά ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση των αδειών που δικαιούται κάθε στέλεχος, προκαλεί απορίες και υπόνοιες η ενσωμάτωση ΜΟΝΟ της ειδικότητας του φαρμακοποιού στην παρούσα διάταξη, εξαιρώντας τις ειδικότητες του κτηνιάτρου και του ψυχολόγου.

    Προτείνεται η απόσυρση του παρόντος άρθρου ως προς το κομμάτι που αφορά τις μετατάξεις των αξκων εκ ΣΣΑΣ, είτε η προσθήκη και των κτηνιάτρων και των ψυχολόγων στην ευεργετική αυτή διάταξη της μετάταξης στην ειδικότητα του ιατρού

  • 15 Δεκεμβρίου 2022, 23:28 | Γιάννης

    Θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους Αξκους που κατέχουν τον βαθμό και το ανάλογο πτυχίο και όχι μόνο στους νοσηλευτές.

  • 15 Δεκεμβρίου 2022, 23:44 | Κοντοές Σωτηριος

    Αξιωματικοί Νοσηλευτικής των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον φέρουν τοv βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων των άλλων κλάδων και είναι κάτοχοι πτυχίου Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής και Φαρμακευτικής Σχολής και τμημάτων Ψυχολογίας Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μπορεί να εντάσσονται αντιστοίχως στη γενική ειδικότητα των Ιατρών, Οδοντιάτρων, Κτηνιάτρων, Φαρμακοποιών και Ψυχολόγων του Υγειονομικού Όλοι καθώς πέτυχαν να πάρουν το πτυχίο τους δουλεύοντας ταυτόχρονα με αντίξοες συνθήκες και πολλές φορές γνωρίζουν περισσότερα από αξιωματικούς γενικής ιατρικής.

  • 15 Δεκεμβρίου 2022, 23:47 | Κοντοές Σωτηριος

    Αξιωματικοί Νοσηλευτικής των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον φέρουν τοv βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων των άλλων κλάδων και είναι κάτοχοι πτυχίου Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής και Φαρμακευτικής Σχολής και τμημάτων Ψυχολογίας Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μπορεί να εντάσσονται αντιστοίχως στη γενική ειδικότητα των Ιατρών, Οδοντιάτρων, Κτηνιάτρων, Φαρμακοποιών και Ψυχολόγων του Υγειονομικού Σώματος. Όλοι καθώς κέρδισαν αυτό το δικαίωμα περνώντας το πτυχίο τους δουλεύοντας ταυτόχρονα, γνωρίζοντας πολλές φορές περισσότερα και από αξιωματικούς γενικής ιατρικής

  • 15 Δεκεμβρίου 2022, 23:52 | Κοντοές Σωτηριος

    Όλοι οι αξιωματικοί που προέρχονται από την νοσηλευτική (ΣΑΝ) θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν στην οδοντιατρική,ιατρική ,ψυχολογία εφόσον έχουν πάρει το αντίστοιχο πτυχίο καθώς πέτυχαν με κόπο τον στόχο τους δουλεύοντας ταυτόχρονα κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο.Και πολλές φορές γνωρίζουν περισσότερα από αξιωματικούς της ιατρικής γενικής εκπαίδευσης.

  • 15 Δεκεμβρίου 2022, 23:23 | Κοντοές Σωτηριος

    Όλοι οι αξιωματικοί που προέρχονται από την νοσηλευτική θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν στην οδοντιατρική,ιατρική , ψυχολογίας χωρίς διακρίσεις καθώς πέτυχαν να πάρουν πτυχίο δουλεύοντας ταυτόχρονα μα αντίξοες συνθήκες και με κόπο. Καί αυτό είναι κάτι που το πέτυχαν λίγοι Άλλωστε πολύ αξιωματικοί που προέρχονται από την νοσηλευτική αρκετές φορές γνωρίζουν πολλά περισσότερα από αξιωματικούς γενικής ιατρικής