- Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - http://www.opengov.gr/mindefence -

Άρθρο 24 Λήξη δεύτερης ή τρίτης μακράς αναρρωτικής άδειας – Τροποποίηση άρθρου 25 ν.δ. 1400/1973

Στο άρθρο 25 του ν.δ. 1400/1973 (Α’ 114) επέρχονται οι εξής αλλαγές: α) ο τίτλος και το περιεχόμενο του άρθρου μεταφέρονται από την καθαρεύουσα στη δημοτική γλώσσα και επέρχονται νομοτεχνικές βελτιώσεις, β) αντικαθίσταται η παρ. 1 και το άρθρο 25 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 25
Λήξη δεύτερης ή τρίτης μακράς αναρρωτικής άδειας
1. Αξιωματικός που διατελεί σε δεύτερη μακρά αναρρωτική άδεια υποχρεούται, εντός πέντε (5) ημερών από τη λήξη της άδειάς του, να παρουσιαστεί στο Φρουραρχείο που τον παρακολουθεί ή τη Μονάδα διοικητικής παρακολούθησης, ώστε να του χορηγηθεί ΦΠ-ΦΜ και εισιτήριο εισαγωγής για το αρμόδιο στρατιωτικό νοσοκομείο που νοσηλεύθηκε και τηρεί τον ιατρικό του φάκελο, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις. Μετά το πέρας αυτών και με μέριμνα του στρατιωτικού νοσοκομείου, του χορηγείται άμεσα ΦΠ-ΦΜ για την οικεία Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή προς κρίση της υγειονομικής του κατάστασης.
2. Αναλόγως της γνωμάτευσης της Επιτροπής εφαρμόζονται οι παρ. 2, 6, 7 και 8 του άρθρου 24.
3. Κατ’ εξαίρεση για βαριές περιπτώσεις νόσων η Επιτροπή δύναται, εφόσον κρίνει ότι το νόσημα του αξιωματικού είναι δεκτικό ίασης, να προτείνει τρίτη μακρά αναρρωτική άδεια.
4. Μετά τη λήξη της τρίτης μακράς αναρρωτικής άδειας εφαρμόζονται οι παρ. 1 και 2.».