Πρόγραμμα διπλής ανάπλασης στις περιοχές του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας του Δήμου Αθηναίων

1. Για την πραγματοποίηση του προγράμματος διπλής ανάπλασης στις περιοχές του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας του Δήμου Αθηναίων, όπως αυτό προβλέφθηκε με το άρθρο 11 του ν. 3481/2006, καθορίζονται οι ακόλουθες ειδικότερες περιοχές και τομείς ανάπλασης και οι επιτρεπόμενες εντός αυτών γενικές χρήσεις γης και γενικοί όροι και περιορισμοί δόμησης ως εξής:

α. Περιοχή Ανάπλασης Ι: Είναι η περιοχή που καταλαμβάνεται από το Ο.Τ.22 της περιοχής 69 του Δήμου Αθηναίων επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου με την παράγραφο 1 του άρθρου 12 του ν. 3481/2006. Εντός της περιοχής αυτής επιτρέπονται:

– Γενικές χρήσεις γης: Επιτρέπεται η χρήση αθλητικού μουσείου – εντευκτηρίου, χώρου αναψυχής και εστίασης καθώς και υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων μέγιστης χωρητικότητας 700 θέσεων.

– Ανώτατος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης: 0,04

– Μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη: 5%

– Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: 4,5 μ.

β. Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ: Είναι η περιοχή που καταλαμβάνεται από το ενοποιημένο Ο.Τ. 45-46-50 (εφεξής Τομέας Ανάπλασης Α΄) και το Ο.Τ. 45α (εφεξής Τομέας Ανάπλασης Β΄) της Πολεοδομικής Ενότητας Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων, όπως αυτά καθορίστηκαν με την περίπτωση α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του ν. 3481/2006. Εντός της περιοχής αυτής επιτρέπονται:

β1. Τομέας Ανάπλασης Α΄:
– Γενικές χρήσεις γης: Επιτρέπεται η ανέγερση γηπέδου ποδοσφαίρου χωρητικότητας έως 40.000 θέσεων και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και υπόγειων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων μέγιστης χωρητικότητας 450 θέσεων. Στο γήπεδο ποδοσφαίρου, εκτός από τις κυρίως αθλητικές δραστηριότητες και τις βοηθητικές τους εξυπηρετήσεις, επιτρέπονται και οι χρήσεις χώρων ιατρικής υποστήριξης και αποκατάστασης αθλητών, αιθουσών πολλαπλών χρήσεων πολιτισμού και αναψυχής, χώρων εστίασης, εμπορικών χρήσεων, πολυλειτουργικών χώρων άθλησης και υγιεινής, αθλητικών ξενώνων και χώρων φιλοξενίας, χώρων συνάθροισης κοινού καθώς και χώρων εξυπηρέτησης τύπου και μέσων μαζικής ενημέρωσης. Οι εμπορικές χρήσεις δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 17,5% της συνολικής μέγιστης επιτρεπόμενης δόμησης και οι συμπληρωματικές των αθλητικών δραστηριότητες το 17,5% αυτής.
– Μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση: 47.000 τμ.
– Μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη: 30%
– Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: κατά ΓΟΚ, με εξαίρεση α) το ύψος του γηπέδου ποδοσφαίρου, που μπορεί να ανέρχεται μέχρι τα 35 μέτρα, προσαυξανόμενο κατά 8 μέτρα για στέγαστρα, ικριώματα φωτισμού και εγκαταστάσεις ραδιοτηλεοπτικών μέσων και β) το ύψος των λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων, που μπορεί να ανέρχεται μέχρι τα 18 μέτρα, προσαυξανόμενο κατά 1,5 μέτρα για τη στέγη. Ο πέριξ του γηπέδου ποδοσφαίρου χώρος διαμορφώνεται σε ύψος 3,5 μ. από τη στάθμη της οδού Αγ. Πολυκάρπου.
β2. Τομέας Ανάπλασης Β΄:
– Γενικές χρήσεις γης : Επιτρέπονται οι χρήσεις διοίκησης, γραφείων, τραπεζών, ασφαλειών, κοινωφελών οργανισμών, εμπορικών καταστημάτων- υπεραγορών-πολυκαταστημάτων, εστιατορίων, αναψυκτηρίων, χώρων συνάθροισης κοινού και αναψυχής και κτιρίων κοινωνικής πρόνοιας.
– Μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης : 1,2.
– Μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη: 40%

– Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: 18 μέτρα.

2. α. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και γνώμη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, εγκρίνεται το πρόγραμμα διπλής ανάπλασης και καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι, περιορισμοί και προϋποθέσεις για την πραγματοποίησή του και ιδίως:

– οι ειδικότερες χρήσεις γης ανά περιοχή ή τομέα ανάπλασης και οι τυχόν πρόσθετοι περιορισμοί στα ποσοστά ανάπτυξης των επιμέρους χρήσεων,

– οι ειδικότεροι όροι και περιορισμοί δόμησης ανά περιοχή ή τομέα ανάπλασης,

– οι επιβαλλόμενοι όροι και περιορισμοί στη μορφολογία και την αισθητική των κτιρίων και των ακαλύπτων χώρων,

– οι όροι, περιορισμοί και κατευθύνσεις για την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος, καθώς και το σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης,
– η γενική ή/και ειδική διάταξη των κτιρίων, των εγκαταστάσεων και των συνοδευτικών τους δραστηριοτήτων καθώς και ο τρόπος διαμόρφωσης των ελεύθερων και κοινόχρηστων χώρων ανά περιοχή και τομέα ανάπλασης,
– οι απαιτούμενες υπόγειες θέσεις ή και υπαίθριοι χώροι στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των εγκαταστάσεων και κτιρίων του προγράμματος στην περιοχή ανάπλασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προηγούμενη παράγραφο και κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων,

– τα αναγκαία κοινόχρηστα έργα και δίκτυα υποδομής,

– κάθε άλλο επιβαλλόμενο για την επίτευξη του προγράμματος μέτρο, όρος ή περιορισμός.

β. Με το ίδιο προεδρικό διάταγμα μπορεί να τροποποιείται το ρυμοτομικό σχέδιο στις περιοχές ανάπλασης, να μετατοπίζονται ή/και να καταργούνται οικοδομικές και ρυμοτομικές γραμμές, να καθορίζονται οικοδομήσιμοι, κοινωφελείς, κοινόχρηστοι χώροι και κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου. Η συνολική έκταση των κοινοχρήστων χώρων και των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 70 στρέμματα. Η έκδοση του προεδρικού διατάγματος έχει τις συνέπειες έγκρισης σχεδίου πόλεως κατά τις διατάξεις του ν.δ. 17.7/16.8.1923. Διατάξεις που αφορούν την εισφορά σε γη και χρήμα δεν εφαρμόζονται. Οι τυχόν απαιτούμενες απαλλοτριώσεις για την εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου κηρύσσονται υπέρ και με δαπάνες του Δήμου Αθηναίων. Η διαμόρφωση και η συντήρηση των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου γίνεται με επιμέλεια, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αθηναίων ή όσων έλκουν από αυτόν δικαιώματα, κατά παρέκκλιση κάθε σχετικής διάταξης.

γ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κίνηση της διαδικασίας που ορίζεται στην περίπτωση α της παρούσας παραγράφου είναι η υποβολή πρότασης από το Δήμο Αθηναίων για το περιεχόμενο και τον τρόπο υλοποίησης του συνόλου του προγράμματος της διπλής ανάπλασης, καθώς και για τις υποχρεώσεις των κυρίων των ακινήτων που μετέχουν στο πρόγραμμα ή όσων έλκουν από αυτούς δικαιώματα, ιδίως ως προς την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων και παρεμβάσεων και τις παρεχόμενες εγγυήσεις για την εκπλήρωσή τους. Για το σκοπό αυτό, ο Δήμος Αθηναίων υποβάλλει στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας πρόταση, η οποία συνοδεύεται από τα εξής στοιχεία: i) σχέδια γενικής διάταξης κλίμακας 1:1000, αντιστοίχως και για τις δύο περιοχές ανάπλασης, στα οποία αποτυπώνονται τα προτεινόμενα κτίρια και εγκαταστάσεις, οι χώροι πρασίνου και τα δίκτυα υποδομής, σε συνάρτηση με τις επιτρεπόμενες γενικές χρήσεις γης, το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης και τον μέγιστο επιτρεπόμενο συντελεστή δόμησης των περιοχών ανάπλασης, όπως αυτά ορίζονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, ii) πρόταση για τους όρους προστασίας, διαχείρισης και παρακολούθησης του περιβάλλοντος, συνοδευόμενη από την κατά νόμο προβλεπόμενη μελέτη, iii) κάθε άλλη μελέτη ή στοιχείο απαραίτητο για την περιγραφή και τεκμηρίωση των ρυθμίσεων της περιπτώσεως α της παρούσας παραγράφου και iv) πρόταση για το χρονοδιάγραμμα και τον φορέα ή φορείς εκτέλεσης του προγράμματος, καθώς και τους τρόπους χρηματοδότησης αυτού. Η μετάσταση της κυριότητας των ακινήτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε κατόπιν συμβάσεως του ιδιωτικού δικαίου είτε με τη διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτριώσεώς τους υπέρ και με δαπάνες του Δήμου Αθηναίων.
3. Οι οικοδομικές άδειες για την ανέγερση των κτιρίων και εγκαταστάσεων που θα ανεγερθούν στην Περιοχή Ανάπλασης I και στην Περιοχή Ανάπλασης II, Τομέας Α του προγράμματος, χορηγούνται ή αναθεωρούνται από τη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση γ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 6 του ν. 2947/2001 (Α΄228), όπως ισχύει. Οι οικοδομικές άδειες για τις λοιπές εγκαταστάσεις και κτίρια του προγράμματος, καθώς και η άδεια κατεδάφισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων στην περιοχή Ανάπλασης Ι, χορηγούνται από τις οικείες πολεοδομικές υπηρεσίες. Οι εγκρίσεις των περιβαλλοντικών όρων για τις εγκαταστάσεις του προγράμματος ανάπλασης χορηγούνται με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Πολιτισμού και Τουρισμού, ύστερα από γνώμη του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στην περίπτωση δβ` της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 1650/1986, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν. 3010/2002 (Α΄91).

4. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου, στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ είναι η έκδοση της άδειας κατεδάφισης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης Ι. Η έκδοση της ως άνω άδειας λειτουργίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας λειτουργίας των κτιρίων και εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ, Τομέας Β’ του προγράμματος ανάπλασης.

Στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η κατεδάφιση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης Ι εντός προθεσμίας δώδεκα (12) μηνών από την έκδοση της σχετικής άδειας κατεδάφισης, καθώς και στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανάπλασης στην Περιοχή Ανάπλασης Ι εντός προθεσμίας είκοσι τεσσάρων (24) μηνών από την έκδοση της ανωτέρω άδειας κατεδάφισης, ανακαλούνται αυτοδίκαια η άδεια λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου, στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ, καθώς και η άδεια λειτουργίας των κτιρίων και εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ, Τομέας Β’ του προγράμματος ανάπλασης.

Με πράξεις του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διαπιστώνεται η πλήρωση των προϋποθέσεων της παρούσας παραγράφου.

5. Οι διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3481/2006 καταργούνται, με εξαίρεση: α) τις διατάξεις της παραγράφου 1 κατά το τμήμα τους και μόνο με το οποίο το Ο.Τ. 22 της περιοχής 69 του Δήμου Αθηναίων χαρακτηρίστηκε ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και β) τις διατάξεις της περιπτώσεως α΄ της παραγράφου 2 του ιδίου άρθρου, κατά το τμήμα τους και μόνο με το οποίο τροποποιήθηκε το ρυμοτομικό σχέδιο στο Ο.Τ. 45 της Πολεοδομικής Ενότητας Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων και καθορίστηκαν νέα Ο.Τ. 45α και ενοποιημένο Ο.Τ. 45-46-50. Καταργείται επίσης κάθε άλλη διάταξη που αντίκειται στις ρυθμίσεις του παρόντος.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 01:53 | GIWRGOS

    Η Διπλή ανάπλαση πρέπει να γίνει άμεσα αφού μόνο οφέλη μπορούν να προκύψουν.
    Είναι ανεπίτρεπτο ο ΠΑΟ να μην έχει το δικό του γήπεδο με περίπου 50000 θέσεις.
    Είναι όμως διπλά ανεπίτρεπτο ο μπασκετικός ΠΑΟ να μην έχει το δικό του γήπεδο.
    Μαζί με την Barcelona είναι οι καλύτερες ομάδες εκτός nba δεν είναι καιρός να έχει και ένα δικό του γήπεδο με προδιαγραφές nba??? ας είναι και μικρότερο από το ΟΑΚΑ ας χωράει 12.000-15000.
    Είναι ανεπίτρεπτο μια μητροπόλη που φιλοξενεί 3,5-4 εκ. πολίτες να μην έχει 1 σωστό πάρκο για αναψυχή!!!!!!!
    Το πάρκο στην Αλεξάνδρας είναι πνεύμονας για την Αθήνα.
    Οι νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν βοηθούν την ριμαγμένη οικονομία της χώρας μας.
    Τέλος πρέπει να ανοίξουμε το μυαλό μας και να αφήσουμε τα μικροσυμφέροντα να μας φέρνουν σ’αυτό το τέλμα που έχει οδηγηθεί η πατρίδα μας.
    Τρανό παράδειγμα των αποτελεσμάτων που φέρνει η έγερση ενός γηπέδου σε υποβαθμισμένη περιοχή ειναι το γήπεδο της ALBA Βερολίνου(http://en.wikipedia.org/wiki/O2_World). Περιοχή του ανατολικού Βερολίνου με εγκληματικότητα γκετο κτλ έγινε χώρος διασκέδασης αθλητισμού και μεγάλων διεθνών γεγνονότων αθλητικών και μη.
    Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορούμε να είμαστε πρωτοπόροι παντού.Δημιουργήσαμε τον σύγχρονο πολιτισμό αλλά δυστυχως οι γεννιές των πατεράδων μας κατάντησαν έτσι την πατρίδα μας. ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ,αλλά και όλοι μπορούμε να αναγεννηθούμε μέσα απο τις στάχτες μας! Μπορούμε πολλά αρκεί να το πιστέψουμε.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 01:31 | Πανος

    Ειναι απαραδεκτο σε τοσο δυσκολους καιρους η κυβερνηση να κωλυσιεργει για ενα εργο που θα απασχολησει αρκετους εργαζομενους κατα την περιοδο που θα ολοκληρωνεται και ακομα περισσοτερους μετα την ολοκληρωση του.
    Ημαρτον κυριοι,ημαρτον κανετε λες και ειστε οι χειροτεροι εχθροι της πατριδας και καθετι αναπτυξιακο το καθυστερειτε.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 01:01 | Νικολαος Μπ.

    Επιτέλους ένα μεγάλο έργο δείχνει να παίρνει το δρόμο της ολοκλήρωσής του! Μπράβο σας που προχωρήσατε στη δημόσια διαβούλευση όπως δεσμευτήκατε πριν ένα μήνα στην Βουλή. Η Διπλή Ανάπλαση είναι ένα έργο που θα φέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας, πράσινο και στις δύο περιοχές και πρόσβαση σε όλους μας σε μία περιοχή όπου μέχρι σήμερα δεν τολμά κανείς να πλησιάσει, ιδίως αφού νυχτώσει! Ο ΠΑΟ χρειάζεται το δικό του γήπεδο κι η Ελλάδα τέτοιου είδους έργα ώστε να ανακάμψει οικονομικά και πολιτιστικά. Συνεχίστε με τέτοια βήματα για το καλό όλων μας και μη δίνετε δικαίωμα σε κανέναν να σταματά τέτοια αναπτυξιακά εγχειρήματα! Το νερό μπήκε στο αυλάκι και δε γυρίζει πίσω! Συνεχίστε μέχρι τέλους!

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 01:46 | kostasKOTRVNHS

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΠΟ ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 4 ΚΜ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 00:00 | PAPAFILIPPAS

    ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΙΩΝΑ. ΟΕΟΕΟΕ ΟΕΟΕΟΕ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 00:26 | Βασιλης Παππας

    H »Διπλη Αναπλαση» πρεπει να γινει το ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ κυριοι!

    Oι λογοι ειναι οι εξης:

    1)Δημιουργια αθλητικου κεντρου σε ενα απο τους μεγαλυτερους συλλογους της Αθηνας.

    2)Δημιουργια παρκου ζωτικης σημασιας σε μια πυκνοκατοικημενη περιοχη του κεντρου (Αμπελοκηποι).

    3)Οικιστικη αναπτυξη μιας »νεκρης», βρωμικης και τριτοκοσμικης περιοχης της Αθηνας (Βοτανικος)

    4)Δημιουργια χιλιαδων θεσεων εργασιας κατα την κατασκευη του εργου σε ημερες παρα πολυ δυσκολες.

    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ?

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 00:10 | Αλέξανδρος

    Το Π.Δ ουσιαστικά δεν λαμβανει υποψην του την αποφαση του ΣΤΕ που ειπε ναι στο γηπεδο,ναι στο πρασινο,οχι στο εμπορικο κεντρο.Οσο και να προσπαθειτε τα μουτρα σας θα τα ξαναφατε.Περιμενουμε με ενδιαφερον τις αποψεις του `ανεξαρτητου` Καμινη για το θεμα.

    Καταργησατε το Συνταγμα,καταργησατε τους νομους,δεν εχετε τσιπα πανω σας.Θα ξαναφατε τα μουτρα σας,να το ξερετε.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 23:12 | pouros panagis

    epitelous mia euxaristi idisi jia mia taleroporimeni perioxi
    me auto to ergo fa anesani tin perioxi tou bonanikou
    kai to oniro ekatomierion panathinaikous me to gipedo
    ante balte bros

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 23:59 | Stathis

    Περιμένουμε 8 χρόνια για να προχωρήσει ένα έργο που θα:

    1) αναπλάσει ένα όνειδος για την πόλη των Αθηνάων, βρώμα, εγκατάλειψη κι εγκληματικότητα στην περιοχή

    2) θα αποδώσει δικαιοσύνη ανάμεσα στον ιδιωτικό (ΠΑΟ) και τον κρατικό τομέα του αθλητισμού

    3) επιτέλους θα γίνει ένα έργο που θα δώσει δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους για πολλούς μήνες τόσο κατα τη διάρκεια της κατασκευής όσο και κατα τη λειτουργία του

    4) θα αποδείξει ότι το κράτος δεν είναι ένα αδηφάγο, καταστροφικό και αυτάρεσκο τέρας που κάνει ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω

    Συγχαρητήρια για το μεγάλο βήμα αλλά… μην καθυστερείτε άλλο πια

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 23:39 | Γιώργος

    Δυστυχώς σ’αυτή τη δύσμοιρη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία η γνώμη 100 ανθρώπων δήθεν «υπερευαίσθητων οικολογικά» και η καταστρεπτική γραφειοκρατεία υπερισχύουν της θέλησης χιλιάδων άλλων συμπολιτών μας.Σε μια εποχή που όλοι μιλούν για βαθειά οικονομική κρίση,ανεργία και έλλειψη πρασίνου η υποκρισία αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο.Δεν γίνεται η ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδας να μην μπορεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρο χιλιάδων οπαδών της καινα αναδείξει μια πανέμορφη περιοχή της πόλης μας που έχει καταντήσει χαβούζα.Αυτή είναι η πράσινη ανάπτυξη που θέλετε να φέρετε κύριοι;Σκεφτείτε επιτέλους και το συμφέρον των πολιτών σας για μια φορά

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 22:09 | ->1966

    Ολα καλα αλλα το γηπεδο πρεπει να ειναι 45-55 χιλιαδες θεσεις και οχι 40 γιατι πουλαμε 30χιλιαδες διαρκειας σε λιγα χρονια θα συζητανε για επεκταση καντετο μια για παντα να τελειονει…

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 22:05 | ΑΝΤΩΝΗΣ781

    επιτελους! φτανει πια η ομηρια απο ψευτοοικολογικα εμποδια!
    ο τοπος εχει αναγκη ειδικα τωρα την αναπτυξη και την προοδο!
    οχι αλλα πισωγυρισματα!ειναι ντροπη να χρησιμοποιουνε την οικολογια σαν προφαση για να σταματαει η αναπτυξη!ειδικα σε μια περιοχη η οποια προκειται να μεταμορφωθει απο χαβουζα σε ενα επισκεψιμο χωρο για ολους μας!

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 22:27 | Μιχαλης

    Προοδος,δουλειες,αναπτυξη,εργα,παρκα και πρασινο,αθλητικες εγκαταστασεις,υλοποιηση ενος μεγαλου σχεδιου.
    Πρεπει κανεις να ειναι στενομυαλος και εμπαθης για να ειναι εναντιον αυτου του νομου.
    Επιτελους η Αθηνα αποκταει ενα μεγαλο εργο ουσιας και πνοης που θα το απολαμβανουν καθημερηνα οι πολιτες της.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 22:47 | Σταμ.Γ

    Επιτελους ξεκολλαει το εργο.Επιτελους γινονται τα αυτονοητα.
    Και γω ειμαι υπερ της συνεχισης του εργου το οποιο θα αποτελεσει μοχλο αναπτυξης και αναβαθμισης δυο περιοχων με μεγαλα και διαφορετικα προβληματα.
    Επιτελους η ομαδα της πολης αποκταει εδρα ανταξια της και η Αθηνα δυο παρκα.
    Ειμαι υπερ.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 22:09 | Αρης

    Ανεξαρτητα απο οπαδικες αποψεις..Η διπλη αναπλαση θα οφελισει αρκετα την Αθηνα δημιουργοντας ενα πνευμονα πρασινου τη στιγμη που αυτο πλεον σπανιζει μεσα στην πολη και απ την αλλη θα αλλαξει και η αθλια εικονα στο Βοτανικο.Επισης η μεγαλυτερη ομαδα της ελλαδος θα αποκτισει το δικο της γηπεδο με το οτι συνεπαγετε αυτο.

    Ας ελπισουμε επιτελους να αρχισουν τα εργα της Διπλης Αναπλασης μια πολλη καλη κινηση οσο αφορα την εικονα στις συγκεκριμενες περιοχες

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 22:34 | χρηστος Ντελλης

    Επιτελους….χρειαστηκαν σχεδον 3 χρονια για να »προχωρησει»ενα βημα μπροστα,( μεσα απο δεκαδες εμποδια) ενα σχεδιο τοσο σημαντικο, οσο αυτο της διπλης αναπλασης….Ειναι πραγματικα στο »χερι»σας να δωσετε μια ανασα πνοης στους κατοικους της Αθηνας και των γειτονικων περιοχων, προωθωντας ενα εργο που δεν θα αποτελεσει μονο την αφετηρια για αναπτυξη στην ευρυτερη περιοχη,αλλα και σταθμο για την δημιουργια χιλιαδων θεσεων εργασιας… ειμαι σιγουρος οτι θα πραξετε το σωστο……μη καθηστερειτε….Ευχαριστω!!

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 22:14 | Λ.Α

    Ειμαι υπερ του νομου και της ρυθμισης.Επιτελους προχωραει ενα εργο που σταμαησε απο λιγους εναντια στο κοινο συμφερον και εναντια στους πολλους,καταργοντας καθε δημοκρατικη εννοια.
    Επιτελους πρεπει να ακουγονται οι πολλοι και να τηρειται η ουσια της δημοκρατιας.
    Πρεπει οπωσδηποτε να προχωρησει ο νομος.Πρεπει η Αθηνα να αποκτησει τους δυο αυτους πνευμονες πρασινου.Πρεπει επιτελους να επικρατησει η λογικη και οχι αστειες δικαιολογιες πρι κορμορανων.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 22:46 | Στάμος Γιώργος

    Προχωρείστε άμεσα.
    Εχετε καθυστερήσει υπερβολικά.
    Το έργο έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος για πολλούς λόγους, ιδιαιτέρως τώρα που κινδυνεύουμε να αφανιστούμε από την γενικότερη πολιτική σας.
    Στο κάτω της γραφής δεν μπορεί να ταξιδεύετε όπου γης ξοδεύοντας τα λεφτά ΜΑΣ και ψάχνοντας για επενδύσεις και εδώ να έχετε τους επενδυτές και την επένδυση έτοιμη και ένα χρόνο τώρα να μην την αφήνετε να πραγματοποιηθεί.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 22:47 | Thomas99

    Στους εργαζόμενους κόβονται οι μισθοί,στους συναταξιούχους δώρα κ.λ.π,όλοι αυτοί πλήρωσαν για να γίνει το ολυμπιακό στάδιο το 2004 και το οποίο σήμερα παραμένει αναξιοποίητο και συνεχίζουν να πληρώνουν για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων καις τις δόσεις των δανείων.
    Γιατί το στάδιο δεν δίνεται σε μία ομάδα έστω στον ΠΑΟ και τα χρήματα που θα διατεθούν για το γήπεδο στο βοτανικό να διατεθούν για παραγωγικές επενδύσεις;
    Είναι σίγουρο ότι τα μπετα για τις κατασκευαστικές εταιρείες είναι κατασκευή χωρίς υψηλές απαιτήσεις και προσοδοφόρα κατασκευή και για την χώρα επένδυση πολυτέλειας,αν αυξηθεί και άλλο η ανεργία ποιός θα πάει στο γήπεδο;
    Μήπως η κατασκευή γίνεται μόνο για τις κατασκευαστικές και το εμπορικό κέντρο;

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 21:01 | theophilos

    το γηπεδο του μπασκετ κυριοι πρεπει να συμπεριληφθει στην διπλη αναπλαση.
    πριν καποια χρονια η πολητεια ειχε εγγυηθει οτι ολα τα τμηματα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ Α.Ο θα ειναι μαζι.
    αυτο περιμενουμε και εμεις.
    θελουμε και γηπεδο μπασκετ.
    δεν γινεται τα τετραγονικα μετρα που ηταν για το γηπεδο μπασκετ να πηγενουν στο εμπορικο του βωβου.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 21:35 | Ιωαννης Ζαμπετακης

    Δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιοι δεν θελουνε να γινει αυτο το εργο.. Τωρα ειδικα που θα μπει περισσοτερο πρασινο δεν βλεπω το λογο γιατι να μην γινει… Θα αναβαθμιστει μια περιοχη που κακα τα ψεμματα εχει αναγκη αυτο το εργο, και θα εχουμε ακομα περισσοτερο πρασινο κοντα στο κεντρο της Αθηνας, κατι που εμεις οι κατοικοι του κεντρου το εχουμε αναγκη.. Και εκτος αυτου, βοηθηστεκι εσεις με το ελαχιστο που μπορειτε να κανετε ωστε να παει μπροστα ο αθλητισμος.. Ειναι ντροπη αν ειμαστε τοσο πισω.. Ξεκινηστε απο αυτο.. Η καθε ομαδα να εχει το δικο της γηπεδο.. Μην βαζετε εμποδια σε πραγματα που θα βοηθησουνε αναμφισβητητα τους παντες.. Στην ζωη μας και στον αθλητισμο..

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 21:05 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΝΟΣ

    θεωρώ απαράδεκτο εν μέσω οικονομικής κρίσης μια τέτοια επένδυση να βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά. Θα δώσει μεγάλη ανάσα σε εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων και θα αναβαθμίσει 2 περιοχές.
    Δε μιλάω οπαδικά, άλλωστε δεν υποστηρίζω την ομάδα του Παναθηναϊκού.
    Πάρτε επιτέλους μια απόφαση που θα ωφελήσει χιλιάδες πολίτες κι όχι 100-200 ψευτοπροοδευτικούς.

  • Από την στιγμή που προσπαθουμε να σταθούμε στα πόδια μας, οποιαδήποτε επένδυση θα πρέπει να προχωρα άμεσα, πόσο μάλλον επενδύσεις αυτού του μεγέθους οι οποίες πέρα από τις θέσεις εργασίας που δημιουργεί , αναβαθμίζει το σκουπιδότοπο που λέγεται Βοτανικός. Παράλληλα θα αποκτίσει και έναν πολύ ωραιο χώρο το κέντρο της Αθήνας στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
    Επιτέλους πρεπει να σταματήσει αυτή η κομωδία που στο όνομα του περιβάλλοντος σταματάμε σοβαρές επενδύσεις στην χώρα.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 20:12 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ

    Συμφωνώ πλήρως με την διπλή ανάπλαση γιατί θα βοηθήσει και τις δύο περιοχές. Ίσως το υπουργείο θα έπρεπε να δεί πιο ζεστά και το θέμα των εργατικών κατοικιών στην αλεξάνδρας.Είναι κρίμα με την ευκαιρία του γκρεμίσματος του γηπέδου να μην ελευθερωθεί και ο χώρος επέναντι απ΄αυτό ωστε να γίνει μία ενοποίηση κατά κάποιο τρόπο.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 20:21 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Σε μια περίοδο κρίσης όπου η χώρα βουλιάζει καθημερινά δεν γίνεται
    τίποτα γι αυτή την ριμάδα την ανάπτυξη
    Άραγε κύριοι τις κυβέρνησης από που περιμένετε να έρθει όταν επενδύσεις σαν και αυτές μπορεί το κάθε μικρό συμφέρον να τις σταματά .
    Ξεκινήστε κύριοι το έργο γρήγορα και βάλτε στο σχέδιο την μεγαλύτερη δυνατή περιοχή να γίνει ένα στολίδι , ένα υπέροχο αθλητικό κέντρο μια πηγή πολιτισμού
    Όφελος
    Αναβάθμιση περιοχής
    Έργο εκατομμύριων ευρώ ιδιωτικών κεφαλαίων θα πέσουν στην ισχνή αγορά
    Εκατοντάδες θέσεις εργασίας κατά την διάρκεια του έργου και όχι μόνο
    Τεράστιο το όφελος για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ,για τους νέους ανθρώπους,για τον πολιτισμό
    Να γίνει το έργο γρήγορα

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 20:15 | Γιαννης Κιρτζιαλιδιης

    Θεωρω οτι η μοναδικη ομαδα της SUPERLEAGUE με εδρα το Δημο Αθηναιων, και ιστορικοτερη στην Ελλαδα,δεν μπορει να παραμεινει αλλο χωρις γηπεδο.Και ελπιζω αυτο να ειναι το τελικο σταδιο πριν τη πραγματοποιηση αυτου του ονειρου ολου του «ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΛΑΟΥ».

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 20:15 | Χαρης Γεωργοπουλος

    Το project της Διπλης Αναπλασης ειναι βεβαιο οτι θα αποτελεσει ενα εργο πνοης για την Αθηνα. Προκειται να αναμορφωσει δυο περιοχες της Πρωτευουσας με στοχο και αποτελεσμα τη βελτιωση της ποιοτητας ζωης των κατοικων τους. Αποτελει την απαντηση της Πολιτειας στο χρονιο αιτημα των φιλαθλων του μεγαλυτερου συλλογου της χωρας για ανεγερση ποδοσφαιρικου γηπεδου.
    Απο οικονομικη σκοπια, θα ειναι το πρωτο μεγαλο εργο που πραγματοποιειται με το νεο νομο fastrack γεγονος που θα επιδρασει θετικα στην ψυχολογια των επενδυτων του εσωτερικου και κυριως του εξωτερικου και θα προσελκυσει Αμεσες Ξενες Επενδυσεις οι οποιες ειναι απαραιτητες για την εξοδο της οικονομιας απο την υφεση και την κριση. Ειναι αυτονοητο οτι θα δημιουργηθουν νεες θεσεις εργασιας οχι μονο απο την κατασκευη του γηπεδου αλλα και απο επιχειρησεις κοντα σε αυτο. Αδιαμφισβητητα ενα εργο σημαντικο που θεωρω οτι θα αποτελεσει την αρχη της αναπτυξιακης πορειας της χωρας..

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 19:46 | ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΟ

    ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΔΙΚΑΙΛΟΓΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΤΩΩΩΩΝ,ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ,ΚΑΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ!

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 19:24 | dimitris tzikas

    EINAI POLU APLA TA PRAGMATA KURIOI KURIOI THS ELLHNIKHS KUVERNHSHS….DEN EXOUME THN POLUTELEIA…NA MHN PROOTHOUME ERGA TETOIOU VELINEKOUS…ME TETOIA AKSIA…KAI SHMASIA…..PSIFISTE EPITELOUS TO NOMO….GIA OLH THN ATTIKH KAI GIA TO PANATHINAIKO MAS…NA APOKTHSEI EPITELOUS-KURIE SHFOUNAKI-TO DIKO TOU GHPEDO….ANTAKSIO THS ENDOKSIS ISTORIAS TOU….EYXARISTO…….

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 19:13 | Γιώργος Β.

    Επιτελους πρεπει να γινουν πραγματικότητα οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο. στον Βοτανικό.
    Αρκετά ταλαιπωρηθηκε ο Παναθηναϊκός απο τα συμφεροντα καποιων εγκαθετων και υποκινουμενων μειοψηφούντων!!!

    Αποψη μου ειναι οτι πρεπει να προβλεφθει με οποιοδηποτε τροπο η δυνατότητα επεκτασης και βελτιωσης των αθλητικων εγκαταστασεων και των χωρων σταθεμευσης στο μελλον.
    Ειτε μιλαμε για επεκταση χωρητικοτητας του κεντρικου γηπεδου ποδοσφαιρου είτε για τη δημιουργία ενός ακόμα γηπεδου (π.χ. κλειστο γηπεδο μπασκετ)

    Στο μέλλον θα υπάρχει πάντα η πιθανότητα αναλυψης μεγαλων και σημαντικών αθλητικων γεγονώτων απο την χωρα μας π.χ. Ευρωπαικό πρωταθλημα ποδοσφαιου (EURO) κλπ γιατι να μην εχει προβλεφθει η δυνατοτητα περαιτερω βελτιωσης των εγκαταστασεων ωστε να μην υπάρχει η ανάγκη ανοικοδομησης νεων γηπεδων απο την αρχη???

    Επισης ο Δημος Αθηναιων αυτη τη στιγμη δεν διαθέτει ουτε ενα κλειστο γηπεδο με χωρητικοτητα μεγαλυτερη των 2.000 θέσεων!!!
    Μηπως θα πρεπει να συμπεριληφθει και ενα μεγαλο κλειστο γηπεδο στον Βοτανικό??

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 19:46 | ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΟΝΤΙΤΣΗΣ

    Κύριε Υπουργέ
    Θεωρώ θετικό εκ μέρους σας κατ’ αρχήν την υποβολή του νομοθετήματος αυτού, που ούτως ή άλλως έχει ήδη αποτελέσει πεδίο πολλαπλών αντιπαραθέσεων σε τοπικό, πολιτικό, δικαστικό ακόμη και σε επίπεδο …φυσικής ιστορίας και γεωγραφίας του πολύπαθου λεκανοπεδίου. Έχουν ακουστεί πολλά, τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα είναι πολλά και το ισοζύγιο κόστους-ωφέλειας έχει συχνά πυκνά μεταβληθεί, εξαιτίας διαφορετικής οπτικής του κάθε συμφέροντος.Το αποτέλεσμα όμως είναι ένα.Το έργο ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ.Είναι η ευκαιρία σας να πραγματώσετε κάτι που θα συνδέσει το όνομά σας με ένα έργο που θα μείνει και θα αποτελέσει, ούτως ή άλλως, σημείο αναφοράς, από όλους τους εμπλεκόμενους ή μη. Τολμήστε, σε μια εποχή αρκούντως ψυχαναγκαστική και μάλλον στενάχωρη για την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αυτής της πολύπαθης πόλης, να φέρετε μια πνοή δημιουργίας, ένα έργο αισιόδοξο και παυσίλυπο,απαγκιστρωμένο από παλαιοκαμματικές πρακτικές διαχείρισης συμφερόντων και αέναης μεμψιμοιρίας και αναβλητικότητας λόγω … κορμορανικών ευαισθησιών.
    Ευχαριστώ

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 19:56 | ΚΑΝΕΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

    Δε βλέπω το λόγο γιατί να μην προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση.Η Αλεξάνδρας θα αποκτήσει έναν πνεύμονα πρασίνου,που τόσο χρειάζεται το κέντρο της Αθήνας και ταυτόχρονα ο Βοτανικός θα αποκτήσει την εικόνα που αρμόζει σε περιοχή της Αθήνας του 2010.
    Επίσης,μέσα σε όλη αυτή την κρίση,στο έργο θα απασχοληθεί πολύς κόσμος και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 19:07 | Κουτήφαρης Σταύρος

    Όλοι εμείς οι παλαιοί κάτοικοι του Βοτανικού και όσοι απλά διαθέτουμε κάποιο ακίνητο σ’αυτή την περιοχή, έχουμε πραγματικά κουραστεί να βλέπουμε εδώ και δεκαετίες να βγαίνουν νομοσχέδια και προεδρικά διατάγματα, να γίνονται και να ξαναγίνονται πολεοδομικές μελέτες, να προτείνονται μεγαλεπίβολα σχέδια απο οργανισμούς και επιστημονικούς φορείς (και όλα αυτά μόνο και μόνο για να εισπράξουν κάποιοι) και στο τέλος όλα αυτά να καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων. Αν ανέβει κάποιος στην ταράτσα του σπιτιού μου, θα δεί την Ακρόπολη σε απόσταση αναπνοής και γύρω εγκαταλελειμένα εργοστάσια, μισογκρεμισμένα σπίτια, δρόμους χωρίς πεζοδρόμια και χωρίς υπονόμους (τα οικόπεδα και τα κτίρια πλημμυρίζουν με την παραμικρή βροχόπτωση), πεταμένα σκουπίδια και κάθε λογής μπάζα. Όταν πέσει το σκοτάδι, η περιοχή ριμάζεται [….] και κάθε λογής κακοποιό στοιχείο (στην περιοχή έχει καταγραφεί απο κλοπή εξωτερικής πόρτας βιοτεχνίας μέχρι και κλοπή επικίνδυνων χημικών αποβλήτων απο εργοστάσιο). Για όλα αυτά, ο δήμος Αθηναίων εισπράτει δημοτικά τέλη και φόρους που φτάνουν στο πενταπλάσιο από αυτό που πληρώνουν οι δημότες άλλων περιοχών της Αττικής. Επιπλέον, στις εκατοντάδες μικροβιοτεχνίες της περιοχής, έχει επιβληθεί ένα ιδιότυπο καθεστός παραμονής υπό προθεσμία, χωρίς το δικαίωμα αποζημίωσης για μετεγκατάσταση και χωρίς να δίνονται νέες άδειες εγκατάστασης, με αποτέλεσμα οι περιοχή να έχει πέσει σε μαρασμό και πλήρη εκγατάλειψη αφού οι εμπορικές χρήσεις γης ουσιαστικά απαγορεύτηκαν αλλά ταυτόχρονα δεν επιτράπηκε η δόμιση για άλλες χρήσεις (π.χ. κατοικίας).
    Για μια ακόμη φορά, ένα νέο νομοσχέδιο έρχεται για ψήφιση. Εύχομαι ολόψυχα να μην καταλήξει κι αυτό εκεί που κατέληξαν όλα τα προηγούμενα.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 18:12 | tasos- acrit

    ΤΟ ΕΡΓΟ της διπλής ανάπλασης είναι μια μεγάλη πολεοδομική παρέμβαση. Το γήπεδο αποτελεί εύλογο αίτημα των φιλάθλων τουΠαναθηναϊκού, όμως η διπλή ανάπλαση δεν έχει κύριο στόχο το γήπεδο. Πολύ περισσότερο το χρησιμοποιεί για να αλλάξει καθοριστικά δύο μεγάλες περιοχές της Αθήνας, τους Αμπελοκήπους και τον Βοτανικό.
    Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και έξαρσης της ανεργίας που διανύουμε, μία τέτοια εξέλιξη όχι μόνο θα οδηγήσει στην υλοποίηση της σπουδαιότερης περιβαλλοντικής αναβάθμισης της πόλης των Αθηνών, Λ. Αλεξάνδρας και Βοτανικού, αλλά θα έχει και σαν αποτέλεσμα να επανέλθουν στις θέσεις τους 1.000 και πλέον εργαζόμενοι και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στους νόμους του κράτους, δημιουργώντας έτσι ένα θετικό κλίμα για την ασφάλεια των επενδύσεων

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 18:21 | TETYANA BIHUS

    Ena ergo pou eleipe apo thn Athina.Af’enos anavathmizetai ena egataleleimeno kai ypovathmismeno komati ths Athinas horis na epivarinetai me beton to perivalon afoy provlepetai mikros syntelesths domhshs me megalo epi tois % prasino. Afeteroy tha dhmioyrghthei eleftheros xoros prasinoy sth leoforo alexandras ,pneymonas prasinoy se perioxh poy leipei.San hhmikos mhxanikos poy zei kai ergazetai sthn Ellada ta teleytaia 11 xrponia xairomai poy tha arxisei ena toso megalo ergo pou tha dosei pnoh sthn Athina alla kai doyleia se poly kosmo.Elpizo na ylopoihthei.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 18:48 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

    θεωρώ το συγκεκριμένο έργο όπως αναφέρεται παραπάνω είναι ημιτελές και σε κάθε περίπτωση ελλειπέστατο διότι 1.το γήπεδο των 40.000 θέσεων είναι μικρό για τις ανάγκες του συλλόγου του Π.Α.Ο., δεν κατανοώ τον λόγο που δεν μπορεί να αυξηθεί η χωρητικότητά του κατά 10.000 θέσεις 2.δεν θα πραγματοποιηθεί το γήπεδο μπάσκετ κάτι που μελλοντικά θα τεθεί ως αίτημα εκ των πραγμάτων αφού ο μπασκετικός Π.Α.Ο δεν έχει στέγη άρα δεν λύνεται το πρόβλημα στέγης του Π.Α.Ο. συνολικά 3.Λυπάμαι που στην χώρα μας τελικά υπερισχύουν οι λίγοι […..] οπισθοδρομικοί και δήθεν υπέρμαχοι του περιβάλλοντος και του «κοινού συμφέροντος» σε βάρος των πολλών που επιθυμούν επενδύσεις στην χώρα μας, θέσεις εργασίας και βιώσιμα έργα που δίνουν πνοή σε υποβαθμισμένες περιοχές όπως αυτή.4)Δείτε στο ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ το γήπεδο του ΑΓΙΑΞ «AMSTERDAM ARENA» και εύκολα θα αντιληφθείτε τα παραπάνω.Είμαστε η μοναδικοί χώρα του κόσμου που φοβόμαστε τις εμπορικές χρήσεις, την ιδιωτική πρωτοβουλία και τα έργα πραγματικής ανάπλασης και όχι ημίμετρα όπως αυτό που θα γίνει (εαν ποτέ γίνει) στον Βοτανικό.Ευχαριστώ.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 17:54 | Γιάννης

    Γιατί το γήπεδο ποδοσφαίρου προσδιορίζεται ως μέγιστης χωρητικότητας 40.000 και το πάρκινγκ 450 θέσεων;

    Εφόσον προσδιορίζεται η επιτρεπόμενη κάλυψη, δόμηση, ύψος κλπ., τα παραπάνω περισσεύουν και περιορίζουν!

    Επίσης το «λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις» είναι ασαφέστατο, κυρίως εν όψει της ανάγκης να μεταφερθεί ο εραστιτέχνης Παναθηναϊκός απο την περιοχή Ανάπλασης Ι.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 17:14 | spiros

    ghpedo ston panathinaiko twra dn ginetai h megalyterh omada sthn ellada na mhn exei diko ths ghpedo

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 17:11 | ΠΑΝΟΣ ΝΟΥΣΗΣ

    Σήμερα που η ενεργεία καλπάζει, σήμερα που ανάπτυξη είναι αρνητική, σήμερα που το κέντρο είναι σκέτο τσιμέντο, σήμερα είναι απαραίτητο ένα έργο που θα δώσει ώθηση σε μια πόλη που αργοπεθαίνει.
    Τέλος τα ψέματα διπλή ανάπλαση τώρα για να ανασάνουν οι πολίτες της Αθήνας και όχι τα συμφέροντα.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 17:03 | Γ.Ζ

    να μήν το πολυκουράζουμε κ.ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ. εδώ και τώρα η Δ.Ανάπλαση και άμεσα γήπεδο στόν Παναθηναϊκό!!!και προσοχή στούς «κορμοράνους»!

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 17:00 | Δαλακίδης Κλέαρχος

    Μήν καθυστερείτε άλλο.

    Έχετε εκτεθεί ανεπανόρθωτα με τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις.

    Ο κόσμος (πιά…) δέν ξεχνά.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 17:17 | Βαγγέλης Κανιάστας

    Είναι καλό που αυξήθηκε το πράσινο κατα πολύ σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό του έργου. Η Αθηνα εχει απόλυτη αναγκη από καινούργια πάρκα!

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 17:22 | Καλλιμανης Αποστολος

    Ειναι πραγματικα ανεπιτρεπτο η μεγαλυτερη ομαδα της Ελλαδος και της Αθηνας,να μενει χωρις γηπεδο.
    Οντας κατοικος Κολωνου και εχοντας ζησει χρονια στην περιοχη του Βοτανικου,εχω να πω οτι η κατασκευη γηπεδου και των αλλων εγκαταστασεων θα αναβαθμισει στο μεγιστο την υποβαθμισμενη αυτη
    περιοχη..
    Η συντριπτικη πλειοψηφεια των κατοικων των περιοχων αυτων αλλα και των γειτονικων επιθυμουν την κατασκευη γηπεδου..μια βολτα σε ενα καφενειο η ταβερνα της περιοχης θα σας πεισει.
    Περιβαντολλογικοι λογοι δεν προκυπτουν ουτε θα μπορουσαν να ανακοψουν η εμποδισουν την κατασκευη του εργου μιας και στην περιοχη υπαρχουν μονο μπαζα και ερηπωμενα σπιτια…[….το σχόλιο σας έχει καταγραφεί…]

    Eπιτελους κυριοι της πολιτειας ικανοποιηστε το χρονιο αιτημα χιλιαδων πολιτων του Δημου Αθηνας αλλα και των απανταχου Παναθηναικων ανα την Ελλαδα..ευελπιστω πως και ο νεος Δημαρχος να κινητοποιηθει προς αυτην τη κατευθυνση με ολες του τις δυναμεις.

    Οποιοδηποτε πισωγυρισμα θα σημανει σιγουρα δυναμικες κινητοποιησεις των εκει κοινοτητων αλλα και σιγουρα την συσσωρευμενη οργη του καθε Παναθηναικου φιλαθλου,κατι που σιγουρα δεν θα περασει απαρατηρητο.
    Οχι αλλος εμπαιγμος,ΙΣΟΝΟΜΙΑ τωρα.
    ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ,ΠΝΟΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 17:03 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΟΥΝΤΑΣ

    ANEΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.

    Η ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ .ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 17:27 | Agios

    Ήλθε η ώρα της Διπλής Ανάπλασης. Το πρώτο μεγάλο έργο της νέας κυβέρνησης και το πρώτο έργο στο οποίο θα εφαρμοσθεί ο νόμος Fast Track. Καθυστερήσεις δεν χωρούν για να προχωρήσουν και τα υπόλοιπα έργα. Το έργο αυτό αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της Κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 17:39 | Γεώργος Τάσος

    Κάθε ομάδα από τον Παναθηναϊκό μέχρι τον Αίαντα Σαλαμίνας διακιούνται δικό τους γήπεδο. Το κράτος επιδωτεί τον Αγροτισμό, τον Τουρισμό γιατί όχι όμως και τον Αθλητισμό;

    Η διπλή ανάλοση πρέπει να γίνει ταυτόχρονα για να μην πάθει ο Παναθηναϊκός ότι και η ΑΕΚ που γκρέμισε το Ν. Γκούμας.

    Τέλος ελπίζω το γήπεδο να γίνει και να μη βρεθούν πάλι Κορμοράνοι και Φλαμίγκο

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 16:43 | Δημητρης .Γ.

    Προωθειστε το νομοσχεδιο.Η Αθηνα χρειαζεται τη Δ.Αναπλαση.Θα μεταμορφωθουν δυο περιοχες προς το καλυτερο.Μην βαζετε αλλα εμποδια.Μην γυριζετε στο μεσαιωνα.Επιτελους λιγη προοδος.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 16:11 | Αναγνωστου Δρακοντης

    Eπιτελους ενα τετοιο εργο προχωραει.Επιτελους η Αθηνα θα εχει και παρκο,και θα αναβαθμιστει μια μαυρη περιοχη,και ο Παναθηναϊκος θα αποκτισει σπιτι.Πρεπει οπωσδηποτε να τρεξει το εργο.

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 16:23 | ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

    τελειωνετε και γρηγορα

  • 22 Νοεμβρίου 2010, 16:08 | Νικος

    Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να μειώνει η κυβέρνηση με τερτίπια τους χώρους άθλησης αλλά και parking που έχουν εγκριθεί με παλαιότερα ν/σ και με την βούλα του ΣτΕ. Ευθύνη έχει και η διοίκηση του ερασιτέχνη ΠΑΟ που επιτρέπει η ανταλλαγή χώρων άθλησης (κλειστό γυμναστήριο) με εμπορικούς χώρους να γίνεται στο βωμό του κέρδους. Και άντε μετά να βρεί άλλο χώρο για να κάνω κλειστό γυμναστήριο. Όλοι φοβούνται, κανείς όμως δεν επενδύει. Εμείς οι αγνοί φίλαθλοι, ανεξαρτήτου χρώματος υποστήριξης είμαστε εδώ να αγωνιστούμε για ένα όμορφο παλάτι (όπως αυτό της ΑΕΛ), μπας και κάποια στιγμή ο αθλητισμός γίνει σύμβολο πολιτισμού!

    Ας ελπίσουμε τουλάχιστον το γήπεδο της λεοφώρου να γίνει χώρος πραγματικής αναψυχής και πρασσίνου που ούτως η άλλως λόγω έλειψης προσωπικού απο τον δήμο αθηναίων θα εγκαταλειφθεί και αυτός και θα γίνει εστία βρωμιάς […το σχόλιο σας έχει καταγραφεί…]