Πρόγραμμα διπλής ανάπλασης στις περιοχές του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας του Δήμου Αθηναίων

1. Για την πραγματοποίηση του προγράμματος διπλής ανάπλασης στις περιοχές του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας του Δήμου Αθηναίων, όπως αυτό προβλέφθηκε με το άρθρο 11 του ν. 3481/2006, καθορίζονται οι ακόλουθες ειδικότερες περιοχές και τομείς ανάπλασης και οι επιτρεπόμενες εντός αυτών γενικές χρήσεις γης και γενικοί όροι και περιορισμοί δόμησης ως εξής:

α. Περιοχή Ανάπλασης Ι: Είναι η περιοχή που καταλαμβάνεται από το Ο.Τ.22 της περιοχής 69 του Δήμου Αθηναίων επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου με την παράγραφο 1 του άρθρου 12 του ν. 3481/2006. Εντός της περιοχής αυτής επιτρέπονται:

– Γενικές χρήσεις γης: Επιτρέπεται η χρήση αθλητικού μουσείου – εντευκτηρίου, χώρου αναψυχής και εστίασης καθώς και υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων μέγιστης χωρητικότητας 700 θέσεων.

– Ανώτατος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης: 0,04

– Μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη: 5%

– Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: 4,5 μ.

β. Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ: Είναι η περιοχή που καταλαμβάνεται από το ενοποιημένο Ο.Τ. 45-46-50 (εφεξής Τομέας Ανάπλασης Α΄) και το Ο.Τ. 45α (εφεξής Τομέας Ανάπλασης Β΄) της Πολεοδομικής Ενότητας Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων, όπως αυτά καθορίστηκαν με την περίπτωση α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του ν. 3481/2006. Εντός της περιοχής αυτής επιτρέπονται:

β1. Τομέας Ανάπλασης Α΄:
– Γενικές χρήσεις γης: Επιτρέπεται η ανέγερση γηπέδου ποδοσφαίρου χωρητικότητας έως 40.000 θέσεων και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και υπόγειων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων μέγιστης χωρητικότητας 450 θέσεων. Στο γήπεδο ποδοσφαίρου, εκτός από τις κυρίως αθλητικές δραστηριότητες και τις βοηθητικές τους εξυπηρετήσεις, επιτρέπονται και οι χρήσεις χώρων ιατρικής υποστήριξης και αποκατάστασης αθλητών, αιθουσών πολλαπλών χρήσεων πολιτισμού και αναψυχής, χώρων εστίασης, εμπορικών χρήσεων, πολυλειτουργικών χώρων άθλησης και υγιεινής, αθλητικών ξενώνων και χώρων φιλοξενίας, χώρων συνάθροισης κοινού καθώς και χώρων εξυπηρέτησης τύπου και μέσων μαζικής ενημέρωσης. Οι εμπορικές χρήσεις δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 17,5% της συνολικής μέγιστης επιτρεπόμενης δόμησης και οι συμπληρωματικές των αθλητικών δραστηριότητες το 17,5% αυτής.
– Μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση: 47.000 τμ.
– Μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη: 30%
– Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: κατά ΓΟΚ, με εξαίρεση α) το ύψος του γηπέδου ποδοσφαίρου, που μπορεί να ανέρχεται μέχρι τα 35 μέτρα, προσαυξανόμενο κατά 8 μέτρα για στέγαστρα, ικριώματα φωτισμού και εγκαταστάσεις ραδιοτηλεοπτικών μέσων και β) το ύψος των λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων, που μπορεί να ανέρχεται μέχρι τα 18 μέτρα, προσαυξανόμενο κατά 1,5 μέτρα για τη στέγη. Ο πέριξ του γηπέδου ποδοσφαίρου χώρος διαμορφώνεται σε ύψος 3,5 μ. από τη στάθμη της οδού Αγ. Πολυκάρπου.
β2. Τομέας Ανάπλασης Β΄:
– Γενικές χρήσεις γης : Επιτρέπονται οι χρήσεις διοίκησης, γραφείων, τραπεζών, ασφαλειών, κοινωφελών οργανισμών, εμπορικών καταστημάτων- υπεραγορών-πολυκαταστημάτων, εστιατορίων, αναψυκτηρίων, χώρων συνάθροισης κοινού και αναψυχής και κτιρίων κοινωνικής πρόνοιας.
– Μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης : 1,2.
– Μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη: 40%

– Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: 18 μέτρα.

2. α. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και γνώμη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, εγκρίνεται το πρόγραμμα διπλής ανάπλασης και καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι, περιορισμοί και προϋποθέσεις για την πραγματοποίησή του και ιδίως:

– οι ειδικότερες χρήσεις γης ανά περιοχή ή τομέα ανάπλασης και οι τυχόν πρόσθετοι περιορισμοί στα ποσοστά ανάπτυξης των επιμέρους χρήσεων,

– οι ειδικότεροι όροι και περιορισμοί δόμησης ανά περιοχή ή τομέα ανάπλασης,

– οι επιβαλλόμενοι όροι και περιορισμοί στη μορφολογία και την αισθητική των κτιρίων και των ακαλύπτων χώρων,

– οι όροι, περιορισμοί και κατευθύνσεις για την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος, καθώς και το σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης,
– η γενική ή/και ειδική διάταξη των κτιρίων, των εγκαταστάσεων και των συνοδευτικών τους δραστηριοτήτων καθώς και ο τρόπος διαμόρφωσης των ελεύθερων και κοινόχρηστων χώρων ανά περιοχή και τομέα ανάπλασης,
– οι απαιτούμενες υπόγειες θέσεις ή και υπαίθριοι χώροι στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των εγκαταστάσεων και κτιρίων του προγράμματος στην περιοχή ανάπλασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προηγούμενη παράγραφο και κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων,

– τα αναγκαία κοινόχρηστα έργα και δίκτυα υποδομής,

– κάθε άλλο επιβαλλόμενο για την επίτευξη του προγράμματος μέτρο, όρος ή περιορισμός.

β. Με το ίδιο προεδρικό διάταγμα μπορεί να τροποποιείται το ρυμοτομικό σχέδιο στις περιοχές ανάπλασης, να μετατοπίζονται ή/και να καταργούνται οικοδομικές και ρυμοτομικές γραμμές, να καθορίζονται οικοδομήσιμοι, κοινωφελείς, κοινόχρηστοι χώροι και κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου. Η συνολική έκταση των κοινοχρήστων χώρων και των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 70 στρέμματα. Η έκδοση του προεδρικού διατάγματος έχει τις συνέπειες έγκρισης σχεδίου πόλεως κατά τις διατάξεις του ν.δ. 17.7/16.8.1923. Διατάξεις που αφορούν την εισφορά σε γη και χρήμα δεν εφαρμόζονται. Οι τυχόν απαιτούμενες απαλλοτριώσεις για την εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου κηρύσσονται υπέρ και με δαπάνες του Δήμου Αθηναίων. Η διαμόρφωση και η συντήρηση των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου γίνεται με επιμέλεια, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αθηναίων ή όσων έλκουν από αυτόν δικαιώματα, κατά παρέκκλιση κάθε σχετικής διάταξης.

γ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κίνηση της διαδικασίας που ορίζεται στην περίπτωση α της παρούσας παραγράφου είναι η υποβολή πρότασης από το Δήμο Αθηναίων για το περιεχόμενο και τον τρόπο υλοποίησης του συνόλου του προγράμματος της διπλής ανάπλασης, καθώς και για τις υποχρεώσεις των κυρίων των ακινήτων που μετέχουν στο πρόγραμμα ή όσων έλκουν από αυτούς δικαιώματα, ιδίως ως προς την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων και παρεμβάσεων και τις παρεχόμενες εγγυήσεις για την εκπλήρωσή τους. Για το σκοπό αυτό, ο Δήμος Αθηναίων υποβάλλει στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας πρόταση, η οποία συνοδεύεται από τα εξής στοιχεία: i) σχέδια γενικής διάταξης κλίμακας 1:1000, αντιστοίχως και για τις δύο περιοχές ανάπλασης, στα οποία αποτυπώνονται τα προτεινόμενα κτίρια και εγκαταστάσεις, οι χώροι πρασίνου και τα δίκτυα υποδομής, σε συνάρτηση με τις επιτρεπόμενες γενικές χρήσεις γης, το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης και τον μέγιστο επιτρεπόμενο συντελεστή δόμησης των περιοχών ανάπλασης, όπως αυτά ορίζονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, ii) πρόταση για τους όρους προστασίας, διαχείρισης και παρακολούθησης του περιβάλλοντος, συνοδευόμενη από την κατά νόμο προβλεπόμενη μελέτη, iii) κάθε άλλη μελέτη ή στοιχείο απαραίτητο για την περιγραφή και τεκμηρίωση των ρυθμίσεων της περιπτώσεως α της παρούσας παραγράφου και iv) πρόταση για το χρονοδιάγραμμα και τον φορέα ή φορείς εκτέλεσης του προγράμματος, καθώς και τους τρόπους χρηματοδότησης αυτού. Η μετάσταση της κυριότητας των ακινήτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε κατόπιν συμβάσεως του ιδιωτικού δικαίου είτε με τη διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτριώσεώς τους υπέρ και με δαπάνες του Δήμου Αθηναίων.
3. Οι οικοδομικές άδειες για την ανέγερση των κτιρίων και εγκαταστάσεων που θα ανεγερθούν στην Περιοχή Ανάπλασης I και στην Περιοχή Ανάπλασης II, Τομέας Α του προγράμματος, χορηγούνται ή αναθεωρούνται από τη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση γ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 6 του ν. 2947/2001 (Α΄228), όπως ισχύει. Οι οικοδομικές άδειες για τις λοιπές εγκαταστάσεις και κτίρια του προγράμματος, καθώς και η άδεια κατεδάφισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων στην περιοχή Ανάπλασης Ι, χορηγούνται από τις οικείες πολεοδομικές υπηρεσίες. Οι εγκρίσεις των περιβαλλοντικών όρων για τις εγκαταστάσεις του προγράμματος ανάπλασης χορηγούνται με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Πολιτισμού και Τουρισμού, ύστερα από γνώμη του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στην περίπτωση δβ` της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 1650/1986, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν. 3010/2002 (Α΄91).

4. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου, στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ είναι η έκδοση της άδειας κατεδάφισης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης Ι. Η έκδοση της ως άνω άδειας λειτουργίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας λειτουργίας των κτιρίων και εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ, Τομέας Β’ του προγράμματος ανάπλασης.

Στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η κατεδάφιση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης Ι εντός προθεσμίας δώδεκα (12) μηνών από την έκδοση της σχετικής άδειας κατεδάφισης, καθώς και στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανάπλασης στην Περιοχή Ανάπλασης Ι εντός προθεσμίας είκοσι τεσσάρων (24) μηνών από την έκδοση της ανωτέρω άδειας κατεδάφισης, ανακαλούνται αυτοδίκαια η άδεια λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου, στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ, καθώς και η άδεια λειτουργίας των κτιρίων και εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ, Τομέας Β’ του προγράμματος ανάπλασης.

Με πράξεις του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διαπιστώνεται η πλήρωση των προϋποθέσεων της παρούσας παραγράφου.

5. Οι διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3481/2006 καταργούνται, με εξαίρεση: α) τις διατάξεις της παραγράφου 1 κατά το τμήμα τους και μόνο με το οποίο το Ο.Τ. 22 της περιοχής 69 του Δήμου Αθηναίων χαρακτηρίστηκε ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και β) τις διατάξεις της περιπτώσεως α΄ της παραγράφου 2 του ιδίου άρθρου, κατά το τμήμα τους και μόνο με το οποίο τροποποιήθηκε το ρυμοτομικό σχέδιο στο Ο.Τ. 45 της Πολεοδομικής Ενότητας Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων και καθορίστηκαν νέα Ο.Τ. 45α και ενοποιημένο Ο.Τ. 45-46-50. Καταργείται επίσης κάθε άλλη διάταξη που αντίκειται στις ρυθμίσεις του παρόντος.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 14:17 | αλεξανδρος

    να γινη η αναπλαση για δυο λογους να αναβαθμισθουν η περιοχες βοτανικου και αλεξανδρας και για να δειξουμε το αλλο προσωπο της αθηνας

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 12:19 | MΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Η απραξία τιμωρεί!

    Τα έργα απο το νόμο της διπλής ανάπλασης, εκτός από την περιβαλλοντική αναβάθμιση των 2 υποβαθμισμένων περιοχών,
    πρακτικά σήμαιναν άμεσες επενδύσεις άνω του 1 δισ. €
    (μαζί με τις συνέργειες).

    Με 10, ανάλογου μεγέθους έργα, ανά την Ελλάδα την τελευταία διετία,
    δεν θα μιλούσαμε σήμερα γιά κίνδυνο χρεωκοπίας της πατρίδας μας.

    Είναι λυπηρό να φρέναρουμε επι δεκαετίες την οικονομική μας ανάπτυξη,
    διατηρώντας ερείπια εγκαταλελειμενων εργοστασίων και γηπέδων,
    δήθεν γιά περιβαλλοντολογικούς λόγους.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 11:02 | NIKOS KON

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ !!!!!!
    ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ !!!!
    ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΝΑΓΚΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ !!!!!
    ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΓΗΘΟΥΝ !!!!!!!
    ΝΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ !!!!!!
    ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!!!

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 11:59 | Mηχανικός

    Κατά την δική μου γνώμη έπρεπε να είχε ισχύσει η αρχική συμφωνία . Τα οφέλη ήταν πολλά γιά όλους τους εμπλεκόμενους.
    Αλλά δυστυχώς όλοι έμειναν μόνο στο τι θα «κονομήσει» ο Βωβός.

    Και κατά την γνωστή πρακτική , έγιναν άκριτες περικοπές του έργου μόνο και μόνο για να δικαιολογηθεί το ΠΕ του Υ.ΠΕ.ΚΑ.και να εξευμενιστούν τα πλήθη.
    Διότι ενδεικτικά , δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε ο περιορισμός αθλητικών εγκαταστάσεων , ούτε δημοτικών χώρων.Επίσης είναι το λιγότερο αστείος και εκτός λογικής ο περιορισμός των θέσεων στάθμευσης σε 450 για ένα γήπεδο 40000 θέσεων.

    Εστω ότι ο Παναθηναικός κάνει πίσω και πει δεν πειράζει ρε παιδιά ας μείνω όπως είμαι , ΟΑΚΑ και Γήπεδο Λεωφόρου τότε :

    1. Θα παραμείνει ένα ιστορικό μεν , παμπάλαιο και άσχημο δε , γήπεδο καρφωμένο μες στο κέντρο της πόλης , σε μια περιοχή που πραγματικά ασφυκτιά για λίγο ελεύθερο χρόνο.
    2. Θα συνεχίσει όποτε λειτουργεί να προκαλεί τα μύρια όσα προβλήματα στην γύρω περιοχή. Τι θα πει τότε ο συμπολίτης που έγραψε για τα κυκλοφοριακά προβλήματα που θα προκαλέσει το νέο γήπεδο ?
    3. Η περιοχή του Βοτανικού θα παραμείνει στο άθλιο χάλι του υπερσκουπιδαριού για τα επόμενα 500 χρόνια . Τι θα πείτε τότε όλοι εσείς οι διαφωνούντες και οι στο ΣτΕ προσφεύγοντες ? Ελάτε τότε να μου μιλήσετε για το περιβάλλον και τα σχετικά.

    Δυστυχώς , σε αυτόν τον τόπο τίποτε δεν προχωρά και ότι προχωρήσει θα το κάνει με ρυθμό χελώνας διότι πάντα υπάρχει κάποια απαγόρευση και πάντα υπάρχει κάποιος ανθυποσύλλογος, ή ομάδα πολιτών (ξέρετε οι γνωστοί «…μπροστάρηδες….») που θα τρέχει στα δικαστήρια για να μην γίνεται ποτέ τπτ.

    Εν τέλει τι το θέλουμε το ΥΠΕΚΑ και την Βουλή ?
    Να τα καταργήσουμε και να νομοθετεί και να πολεοδομεί το ΣτΕ.

    Αμαν πια !

    ΥΓ.: @ EΠΙΤΡΟΠΗ : Γράφτηκε πιο κάτω στο κέιμενο » …..Πέρα από τη δραματική χειροτέρευση του φυσικού περιβάλλοντος….». Συγγνώμη κύριοι , μιλάμε για την ίδια περιοχή ?!?!?

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 11:28 | Αχιλλέας Βοτανικός

    131 Πόσο ακόμα? Δε βλέπεται οτι μετά από 3 χρόνια κανείς κανείς ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΑΙ?

    – Το μόνο που εμφανώς σας ενδιαφέρει είναι η καταστροφή της εταιρίας Βωβού. Που συμβάλλει σε εκτάσεις πρασίνου και στα έξοδα Ερασιτέχνη ΠΑΟ. Που έκανε υποχωρήσεις!

    – Έχετε θέσει σε κίνδυνο την εταιρία, τους εργαζομένους της, 5000 μικρομετόχους της! Χιλιάδες θέσεις εργασίας!

    – Μιλάτε για το αν θα χτιστεί ΗΔΗ ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ! Ψέμα!

    – Μιλάτε για πράσινο. 100 000 τετραγωνικά είναι λίγα? Και μαζί με ανάπτυξη?

    – Μιλάτε για καταστροφή μικρομάγαζων! Το εμπορικό θα τραβήξει κόσμο στις αγορες που λέτε. Κανένα καλό μικροιμάγαζο δεν έχει να φοβηθεί το εμπορικό

    – Για το τζαμί δίπλα γιατί δε μιλάτε? Δε θα είναι μεγαθήριο? Δε θα είναι από μπετο?

    – ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ, ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΣΜΟΣ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!

    Αν συνεχίσετε θα συνταχθεί σύλλογος ζημιωθέντων από τη δράση σας και θα προσφύγουμε νομικά για αποζημιώσεις. Κάτοικοι Βοτανικού και Αλεξάνδρας, μικρομέτοχοι Βωβού, Φίλαθλοι ΠΑΟ. ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ!

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 10:52 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΜΑΡΝΑΚΗΣ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!
    ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΛΛΟ ΑΕΡΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ !!!!!!!!!!!
    ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!!!!
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!!!!!!!!!

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 10:43 | nikos kon

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ !!!!!!!
    ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ.ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΝΑΓΚΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ.ΝΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ !!!!!!
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ,ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ !!!!!!
    ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ !!!!!!!!

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 06:51 | Γιάννης

    Ναι στην πρόοδο, όχι στις αγκυλώσεις και στην οπισθοδρόμηση.
    Σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που ζούμε στην εποχή μας απαιτείται σύγχρονο πνεύμα (και ταχύτητα) στις αποφάσεις-δράσεις. Πολύ περισσότερο σε περιοχές τριτοκοσμικά-απαράδεκτα-μακροχρόνια υποβαθμισμένες.
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ.
    ΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50000 ΘΕΣΕΩΝ !!!!(στοιχειώδης μέριμνα κάλυψης αναγκών πολυπληθούς σωματείου) ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΙΘΑΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ή -γιατί όχι- και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ),
    Ή ΜΕΡΙΜΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (αν και δεν είναι σοφό να μη λυθεί απο τώρα το ζήτημα με ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!)

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 05:43 | ΣΤΕΛΙΟΣ

    ..ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!..
    ..ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ..
    ..ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙ 110.000 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ..
    .. 50m ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ..
    ..ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ..
    ..ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ..
    ..ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΑΠΟ 6 Κm MAKΡΙΑ..
    ..ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ..(ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ)..
    ..ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΦΑΠΤΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΜΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ..(ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ)..ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΞΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΟΥ..
    ..ΚΑΙ ΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΥΤΗ..
    ..ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ!!..
    ..ΕΣΤΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..
    ..ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΤΟ ΧΤΙΣΩ..
    ..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΩ!!!!..
    ..ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ..
    ..ΑΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ..
    ..ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΒΟΒΟΣ!!!..
    ..ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ..
    ..ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ!!..
    ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!..
    Υ.Γ. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 03:52 | Suspect

    Ανεξάρτητα απο οπαδικες προτιμήσεις( εγω ειμαι πικραμενος ΑΕΚτζης), το εργο πρεπει να γίνει.
    Η αναρχια στη δομηση της Αθηνας, μας δινει πολλα περιθωρια διορθωτικων κινησεων.

    Σε οτι αφορα το παρον σχέδιο

    α) Δεν βλεπω το λογο να φτιαξουμε γήπεδο μπασκετ. Εχουμε το ΟΑΚΑ που ειναι ενας χρηματοβορος οργανισμος και δεν μπορει να βγαλει αραχνες.
    Δεν ειμαστε Ν.Υορκη εδω περα. Μια χαρα ειναι το ΟΑΚΑ.

    β) Δημαρχεια και Μεγαρα και παλατια μπορει να ειναι χλιδατες επιλογες για εναν τοπικο προυχοντα αλλα επι της ουσιας Δημαρχειο εχουμε.

    γ) Το εμπορικο κεντρο, δεν με ενοχλει να ειναι μικροτερο. Εχουμε χιλιαδες καταστηματα στην Αθηνα.

    δ) η υπογειοποιηση της Λ. Αλεξανδρας ειναι υπεροχη ιδεα με τεραστιο κοστος.

    Θελω ομως να προτεινω, μηπως θα ηταν καλό με ενα σμπαρο τρια τρυγόνια;
    Ναι και στο γηπεδο, ναι και στο γκρεμισμα της Λεωφορου αλλα μηπως να γκρεμισουμε και τις αθλιες πολυκατοικες απεναντι απο το Αποστολος Νικολαϊδης που πιθανως για ελαχιστους να αποτελουν ιστορικο μνημειο αλλα για ολους τους υπολοιπους ειναι μια ασχημη, μισογκρεμισμενη και βρωμερη κατασκευη στην οποια βρισκουν καταφυγιο εγκληματιες;

    Μηπως θα πρέπει ευκαιριας δοθείσης να γίνει ευρεία ανάπλαση του Ελαιώνα ωστε να απαλλαγούμε μια για πάντα απο αυτη τη μαυρη τρυπα;

    [το σχόλιο σας έχει καταγραφεί]

    Βουληση, θεληση, συζητηση, υλοποιηση.

    Τοσο απλα αλλα και τοσο δυσκολα…

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 00:11 | kostas vasileiou

    επιτελους μηπως τελικα ξεκολισει….

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 00:30 | Κατερίνα

    Μικρότερο ύψος για όσα κτίρια χτίζονται στο εξλης στην Αθήνα. Τριώροφα το πολύ. Όχι σε άλλα κτίρια τέρατα στην πόλη. Να σταματήσει επιτέλους η τσιμεντοποίηση των ελάχιστων ελεύθερων χώρων που έχουνε μείνει. Στο Βοτανικό θα γίνει τελικά και το τζαμί σύμφωνα με τα σχέδια της Κυβέρνησης. Για ποιά αναβάθμιση της περιοχής μιλάμε όταν επιτρέπεται να γκετοποιηθεί άλλο ένα κομμάτι του κέντρου και μάλιστα περιοχής υπό ανάπλαση;

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 23:25 | ΕΛΑΙΩΝΑΣ

    Για δημοσιεύστε και το Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα…

    Επιτροπή Πολιτών για την Διάσωση του Ελαιώνα
    Τηλ.: 6932 424547 6976 718945 e-mail: elaionas@yahoo.gr, http://elaionas.wordpress.com

    22.11.2010
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Όχι στη νέα «βωβή» ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ
    Ελαιώνας ελεύθερος, δημόσιος και κοινωνικός
    Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα για δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για τη λεγόμενη «Διπλή Ανάπλαση» ( βλ. http://www.opengov.gr/minenv/?p=1293 )
    Οι βασικές του ρυθμίσεις είχαν προαναγγελθεί από την υπουργό κα Τ Μπιρμπίλη πριν μερικούς μήνες. Απλά δημοσιοποιούνται επίσημα, μόλις λίγες μέρες μετά τις εκλογές –προφανώς για να μην αποτελέσουν κριτήριο ψήφου των πολιτών. Παράλληλα επιχειρείται από το ΥΠΕΚΑ να κλείσει το ζήτημα άρον άρον μέσα στο Δεκέμβρη, δηλαδή λίγο πριν αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή υπό τον κ. Καμίνη –αφήνοντας μόλις 14 ημέρες για δημόσια διαβούλευση για ένα τόσο σημαντικό για την πόλη θέμα.
    Η νέα ρύθμιση προβλέπει (εκτός της δυνατότητας να γίνει το γήπεδο του ΠΑΟ στον Ελαιώνα) τη διατήρηση του Εμπορικού Κέντρου (MALL) ιδιοκτησίας Βωβού. Πρόκειται για ένα μεγαθήριο 50.000 τετραγωνικών μέτρων υπέργεια πλέον 70.000 τμ υπόγεια, τα οποία προβλέπεται να οικοδομηθούν σε χαρακτηρισμένο χώρο κοινόχρηστου πρασίνου με βάση το ΠΔ του 1995!!! Πέρα από τη δραματική χειροτέρευση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και των κυκλοφοριακών συνθηκών που συνεπάγεται η κατασκευή του, το MALL σηματοδοτεί δύο ακόμη σοβαρά κοινωνικά ζητήματα: α) κλείσιμο εκατοντάδων μικρών επιχειρήσεων στην Αθήνα, στο Αιγάλεω, στον Ταύρο, στο Περιστέρι, στη Νίκαια και β) έναρξη της διαδικασίας τσιμεντοποίησης του μόνου χώρου που μπορεί να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου για την Αθήνα, με εκτόξευση των αξιών γης και ακύρωση της απαλλοτρίωσης των ήδη χαρακτηρισμένων από το 1995 χώρων πρασίνου.
    Προφανώς, η νέα ρύθμιση παραμένει αντίθετη με την απόφαση του ΣτΕ (3059/09, βλ. http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomologia/steo3059_09.htm ), η οποία έκρινε αντισυνταγματική (άρθρο 24 του Συντάγματος) την οικοδόμηση Εμπορικού Κέντρου. Παρότι μικρότερος ο σ.δ του MALL που προβλέπει η τωρινή ρύθμιση σε σχέση με την παλαιότερη της Νέας Δημοκρατίας (1,2 σήμερα αντί 1,6 η παλαιότερη), το ισοζύγιο κοινόχρηστου πρασίνου πλήττεται βάναυσα, καθότι ο καθορισμένος σ.δ είναι μόλις 0,1 και αφορά πολύ μικρές κατασκευές –και φυσικά παραμένει σε ισχύ, όπως επιβεβαιώνει η προαναφερθείσα απόφαση του ΣτΕ.
    Συμπερασματικά η νέα ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ είναι όχι μόνο περιβαλλοντοκτόνα και αντικοινωνική αλλά και αντισυνταγματική. Επιχειρείται παράλληλα για μια ακόμη φορά η παράκαμψη του ΣτΕ, καθώς το προβλεπόμενο νέο ΠΔ θα αφορά δευτερεύοντα ζητήματα, ενώ τα κύρια ζητήματα των χρήσεων γης και των συντελεστών δόμησης καθορίζονται με τη νομοθετική ρύθμιση. Πρόκειται για τη γνωστή απαράδεκτη πρακτική δηλαδή, που με δεδομένη την απόσυρση του ενδιαφέροντος της ΠΑΕ ΠΑΟ από το Βοτανικό, καθιστά τη διαδικασία για επιπρόσθετους λόγους αντισυνταγματική
    Επί της ουσίας η νέα ρύθμιση γίνεται μόνο και μόνο προς χάρη του κ. Βωβού. Γίνεται μόνο και μόνο για να ανοίξει το δρόμο στα μεγάλα διαπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα. Το δρόμο που έκλεισαν οι πολίτες με τους αγώνες τους. Γι’ αυτό, το να μην περάσει η νέα ρύθμιση έχει μια μεγάλη συμβολική σημασία.
    Η Επιτροπή μας συνεχίζοντας τον αγώνα για τη διάσωση του Ελαιώνα, θα αγωνισθεί όχι μόνο για να μην περάσει αυτή η νέα ρύθμιση αλλά και για να υλοποιηθεί η πρόταση μας: να γίνει στην περιοχή μια πραγματική και όχι μια τσιμεντένια ανάπλαση. Μια πρόταση οικολογική, φτηνή οικονομικά, κοινωνικά αναγκαία, που δημιουργεί «πράσινες θέσεις αξιοπρεπούς εργασίας» -κι όχι ένα φαραωνικό μπετονένιο κάτεργο σύγχρονων σκλάβων.
    Η Επιτροπή μας θα αγωνιστεί για να γίνει το πρώτο βήμα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στον Ελαιώνα, ενάντια στα σχέδια κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων.
    Με αυτόν το στόχο η Επιτροπή μας θα απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες και στα κινήματα και θα επιχειρήσει τη μεγαλύτερη δυνατή και νικηφόρα συμπαράταξη.
    Σύντομα δε θα θέσουμε υπόψη των δημοτικών παρατάξεων την εναλλακτική μας πρόταση και θα καλέσουμε σε στήριξη της.

    Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 23:40 | Μαριος Δουλγερακης

    Εντάξει, το αντιπροσωπευτικό δείγμα το πήρατε νομίζω.
    Είμαστε συντριπτικά υπέρ του έργου, προχωρήστε το, ολοκληρώστε το. Δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου για ένα έργο που πρέπει να τελειώσει…χθες!

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 22:51 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ‘ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ’ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ…..ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ!!!!ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ!!!

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 21:11 | γρηγορης

    ΑΜΕΣΑ γηπεδο ποοδοσφαιρου 50000 θεσεων και γηπεδο μπασκετ 15000 θεσεων για τον Π.Α.Ο.,εμπορικο,πρασινο,παρκινγκ στο βοτανικο και αναπλαση στην λεωφορο…..ΤΩΡΑ!!!.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 19:31 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ

    Πολυ θετικη εξελιξη.Ελπιζω να μην κολλησει παλι καπου πραγμα συνηθισμενο σε αυτη τη χωρα.Ας βγαλει καποιος μια αεροφωτογραφια τωρα της περιοχης που ειναι χειροτερα απο χωματερη και αλλη μια μετα την ολοκληρωση του εργου και να απολογηθουν αυτοι που μπλοκαραν την αναπλαση.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 19:06 | Karakatsanis Michalis

    Οι γραφικοί αντιδραστικοί κύριοι που μιλάνε – ανώνυμα στην πλειοψηφία τους… λες και ντρέπονται – για πράσινο και για ανεφάρμοστους νόμους, ας μας υποδείξουν πόσο πράσινο υπάρχει στο Γουδί, στο Ελληνικό και στο Γαλάτσι, περιοχές που επίσης προτάθηκαν για την ανέγερση του γηπέδου και αντιμετώπισαν παρόμοιες αντιδράσεις από όψιμους «οικολόγους».

    Άλλο υπερασπίζομαι το πράσινο και άλλο το δημιουργώ. Η δημιουργία, συντήρηση και προστασία ενός πάρκου προϋποθέτει τεράστια κεφάλαια τα οποία σίγουρα δεν διαθέτει το κράτος μας.

    Ψιλά γράμματα είναι αυτά για τους αντιδραστικούς και τους έχοντες λύσει το πρόβλημα της ζωής τους βέβαια.

    Το ότι είναι λίγοι δεν αποτελλεί εξ’ ορισμού παράδειγμα ηρωϊσμού. Όπως λέγεται, μπορείς να κοροϊδεύεις πολούς για λίγο καιρό ή λίγους για πολύ καιρό.

    8 χρόνια είναι πολύς καιρός… και αρκετά ασχολήθηκε το Ελληνικό κράτος με τις αντιδραστικές μειοψηφίες των βολεμένων. Αν θέλουν πρασινάδα ας πάνε πίσω στα χωριά τους.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 19:27 | κωστας χ

    ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΕΛΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΙΞΗ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΘΟΥΝ. ΕΡΓΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 18:29 | Green Rock

    Ο θέσεις Parking και το κλειστό του Basket που κόπηκαν, είναι κίνηση ενάντια στη θέληση του λαού. Οτι ενάντια στη θέληση του λαού, είναι παράνομο. Ετσι απλά.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 17:26 | Παναγιώτης Π.

    Όταν η μοναδική ομάδα της Αθήνας και η πλέον δοξασμένη της Ελλάδος έχει γίνει μπαλάκι στις ορέξεις πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, τότε σίγουρα κάτι πάει στραβά.
    Εκατομμύρια Ελλήνων ζητούν εδώ και δεκαετίες λύση σε αυτό το πρόβλημα.
    Ο Βοτανικός είναι η περιοχή που έχει όλα τα πλεονεκτήματα για να χτιστεί εκεί το νέο σπίτι του συλλόγου. Παράλληλα, η διπλή ανάπλαση θα αποτελέσει πνεύμονα για όλη την Αθήνα και σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη της πόλης μας.
    Με εκτίμηση,
    Παναγιώτης Π.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 17:24 | ΡΟΥΣΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ,ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ,ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΟΥ ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ […..].ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΩΦΑΝΤΙΚΑ ΣΙΩΠΗΛΗ.ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΜΕ 70% ΠΡΑΣΙΝΟ.ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ .ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.[το σχόλιο σας έχει καταγραφεί]

    Υ.Γ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 17:16 | ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΔΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.

    Όσοι κόπτονται για την ισορροπία πρασίνου στον Ελαιώνα, ας ρίξουν μια ματιά στις δύο περιοχές της Αθήνας, που περιλαμβάνει το σχέδιο και ας μας απαντήσουν χωρίς περιστροφές,
    α) δημιουργεί ή όχι η διπλή ανάπλαση πνεύμονες οξυγόνου σε Αμπελοκήπους και Ελαιώνα?
    β) πόσο πράσινο έχει τώρα ο Ελαιώνας που «απειλείται» από τη διπλή ανάπλαση?
    γ) πόσο περισσότερο πράσινο θα αποκτήσουν οι δύο περιοχές της ανάπλασης, χωρίς το νέο βελτιωμένο σχέδιο και πότε?
    δ) πόσο περισσότερο πράσινο μπορούν να μας εγγυηθούν όσοι αντιδρούν στο σχέδιο?
    ε) μήπως όλοι αυτοί που εμφανίζονται ως υπερασπιστές του Ελαιώνα και στρέφονται κατά και της νέας εκδοχής του σχεδίου, καταδικάζουν εσαεί την περιοχή στην υπάρχουσα κατάσταση?

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 17:41 | ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΧΑΝΑΣ

    Συμφωνώ, καταρχήν, με τη δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού γηπέδου, στα πρότυπα των υπολοίπων ευρωπαϊκών, για μια απο τις μεγάλες ομάδες της χώρας. Απαραίτητα όμως θα πρέπει να διασφαλίζεται η οικολογική ισορροπία της περιοχής, η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής (με την ορθή αύξηση του χώρου πρασίνου), η ευημερία των μικρών επιχειρήσεων καθώς και η εργασία των περιοίκων. Η αντίστοιχη κάλυψη με πρασίνο, του παλαιού γηπέδου του Παναθηναϊκού στο κέντρο της Αθήνας, θα προσφέρει ενα ακόμα μεγάλο πνεύμονα στην πολύπαθη πρωτεύουσα. Η ανέγερση και λειτουργία του γηπέδου καθώς και η λειτουργία των εμπορικών χώρων, θα προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, ανάπτυξη σε μία άκρως υποβαθμισμένη περιοχή, βελτίωση των συγκοινωνιών, άρα και της ποιότητας ζωής. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για την περιοχή να ξεβρωμίσει και να αναδειχθεί. Παράδειγμα θα πρέπει να αποτελεί και η Φιλαδέλφια που όσο υπήρχε το γήπεδο έσφυζε απο ζωή. Απο τότε που κατεδαφίστηκε το γήπεδο της ΑΕΚ μαράζωσε και μαραζώνει καθημερινά. ΝΑΙ στη διπλή ανάπλαση, ναι στο πράσινο, ναι στην καλυτερη ποιότητα ζωής.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 16:29 | PETROS

    ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ…
    ΑΝ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΟΙΑΖΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΔΟΘΕΙ ΓΙΑ ΙΣΟΤΙΜΗ ΛΥΣΗ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?
    ΕΛΠΙΖΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ!

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 15:11 | lefteris

    ανδρεα συμφωνω σε οσα λες!

    να προστατεψουμε τα δαση και τις θαλασσες!!

    ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΙΛΑΜΕ…

    ειναι ευκαιρια να παει μπροστα εκεινη η περιοχη με το πρασινο και το γηπεδο…

    και εμεις παμε παλι να το καταστρεψουμε…

    αν δε γινει η διπλη αναπλαση ολοι ξερουμε πως ο βοτανικος θα μεινει ετσι για παρα πολλα χρονια…

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 14:09 | Aνδρέας

    Αν είχε εφαρμοστεί το ρυμθιστικό του ’95, τώρα δεν θα είχαμε διλήμματα σχετικά με τα θετικά και αρνητικά – λόγω του εμπορικού κέντρου- της ανάπλασης.
    Μας έφεραν προ τετελεσμένων αφήνοντας την περιοχή υποβαθμισμένη και έτσι ήλθαν ως σωσίες σαν ώριμα φρούτα η διπλή ανάπλαση και ο Βωβός.
    Πάλι καλά που χάρη σε κάποιους…γραφικούς σώθηκαν κάποια στρέμματα από την τσιμεντοποίηση.
    Τους κατηγόρησαν ότι δεν ήυαν από την περιοχή, ότι είχαν συμφέροντα κομματικά, οικονομικά και πολλά άλλα.
    Στην Καισαριανή π.χ πάει όλη η Αθήνα για να πάρει μια ανάσα.
    Τα δάση και τα πάρκα ανήκουν στον κάθε πολίτη, όπου και να κατοικεί.
    Τον ίδιο αγώνα κάνουν και για το Ελληνικό, για τις παραλίες που τις έχουν φράξει κάποιοι …»μη κορμοράνοι» για να κονομήσουν…
    Αν δεν υπήρχε το γηπεδικό, αυτοί οι 131 θα ήταν μικροί ήρωες.
    Έτσι κι αλλιώς, πάντα οι μειοψηφίες ήταν μπροστάρηδες, με φυλακίσεις και προσωπικά κόστη.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 13:01 | Αχιλλέας Βοτανικός

    1. Το οτι κάποιοι χρησιμοποίησαν την οικολογική μας ευαισθησία για πολιτικούς λόγους δεν τους κάνει ήρωες.

    2. Από το να τσεκουρωθεί το έργο όπως κατάφεραν μπορούσαν να υποχρεωθούν ΠΑΕ, ΒΩΒΟΣ, ΔΗΜΟΣ σε αγορά επιπλέον εκτάσεων για πάρκο.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 13:07 | Παναγιώτης Ν.

    Επί ειρωνικών σχολίων για την δράση των «κορμοράνων».
    Δεν είμαι από αυτούς, αλλά σαν λογικός άνθρωπος αναγνωρίζω ότι τους χρωστάω την μείωση των 60.000 τ.μ. οικοδόμησης και την αύξηση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου. Γιατί όλοι αυτοί που υπερθεματίζουν σήμερα εδώ για την επιτάχυνση της προώθησης της διπλής ανάπλασης με τους όρους που έθεσε το ΣΤΕ, ήταν έτοιμοι να καταπιούν τις ρυθμίσεις του Σουφλιά. Γιατί αν δεχθούμε ότι το έργο «βγαίνει» με τόσο λιγώτερη δόμηση, τότε φαίνεται ότι με τις ρυθμίσεις εκείνες δεν μας «δάγκωναν» απλώς, αλλά άφηναν και τη μασέλα τους επάνω στη δαγκωματιά.
    Όσον αφορά την δήθεν υποχρέωση της πολιτείας να δώσει γήπεδο σε μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία, δεν την κατανοώ και διαφωνώ. Όπως κάθε επιχείρηση, αν δεν βγαίνει να κλείσει. Πώς μπορεί να υπάρχει οπαδική συνείδηση ΣΗΜΕΡΑ, όπου ο πρώην αθλητικός σύλλογος είναι επιχείρηση παραγωγής ποδοσφαιρικού θεάματος.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 13:55 | Αχιλλέας Βοτανικός

    ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ.

    Δείτε από Δορυφόρο
    – Για πόσο μικρή έκταση μέσα στην Παραγκούπολη δημιούργησαν θέμα!
    – Το σχεδόν έτοιμο εμπορικό που κάποιοι ακόμα θεωρητικά λένε αν θα γίνει…

    http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=699838&page=26

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 13:11 | Ανδρεας

    Να και κατι θετικο για το γηπεδο υστερα απο πολυ καιρο.Να προχωρησουν ολα οπως πρεπει χωρις αλλες καθυστερησεις.Αυτο θελει ο κοσμος.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 13:39 | Ανδρέας

    Δέν πάει άλλο ! ! ! ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…θέλουμε γήπεδο στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας ! ! !

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 12:51 | Νίκος

    Θα ήθελα να παρακαλέσω τους αρμόδιους φορείς να ξανασκεφτούνε το γήπεδο μπάσκετ της ομάδας που έφερε 5 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα διαφήμισε και συνεχίζει να διαφημίζει τη χώρα στο εξωτερικό. Το σωστό θα ήτανε η πολιτεία να στεγάσει αυτή την ομάδα και όχι να την τιμωρήσει.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 12:47 | mixalis

    ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥ ΤΗΣ ΑΕΛ, Η ΑΕΛ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΗΜΕΡΑ, Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ, ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΜΕΥΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΑΨΕΙ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΒΛΑΨΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΝΩ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΤΕΙ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ,( ΒΛΕΠΕ: HEART, ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΙΚΕΑ ΤΩΡΑ ΚΛΠ.). ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΡΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ. ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ, ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΕΝΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 12:22 | Πετρόπουλος Κώστας

    1, Δεν αποδέχτηκα ποτέ την αδράνεια όλων μας σε σχέση με το Βοτανικό από τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε ΠΔ στα μέσα της δεκαετίας του 90. Η απάντηση όλων των εμπλεκόμενων κυβερνήσεων, υπουργών και δημάρχων με θλίβει και σε δεύτερο βαθμό με υποψιάζει.
    2, Δε δηλώνω γνώστης των νομικών θεμάτων αλλά θα έπρεπε, με την ευκαιρία της διαβούλευσης αυτής, να είχαμε τη γνώμη του ΣτΕ επι των ρυθμίσεων που υπογράφει ο κ. Σηφουνάκης.
    3,Σημειώνω το εξής «Η διαμόρφωση και η συντήρηση των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου γίνεται με επιμέλεια, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αθηναίων ή όσων έλκουν από αυτόν δικαιώματα, κατά παρέκκλιση κάθε σχετικής διάταξης.». Σε συνδυασμό με την εκφρασμένη άποψη (ιδε σημείωση 1), δεν καταλαβαίνω πως δέχεται ο Δήμος Αθηναίων να αναλάβει το έργο το οποίο σημειωτέον θα υφίσταται έντονη «οχληση» ιδίως σε ημέρες αγώνων. Με ποιά κριτήρια θα λέμε οτι είναι επαρκώς συντηρημένο και ακόμα κι αν αυτό συμβαίνει ποιο θα είναι το κόστος συντήρησης. το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο δεν θα μπορούσε να συνδεθεί άμεσα με το έργο της κατασκευής και της συντήρησης του πρασίνου. Ισως είναι και πεδίο δόξης λαμπρό για κάποια ερευνητικά του προγράμματα

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 12:41 | Στέφανος

    Υποκρισία. Έτσι οδηγήθηκε η χώρα στην καταστροφή. Κάποιοι το παίζουν αριστεροί, ενώ είναι καπιταλιστές. Κάποιοι το παίζουν οικολόγοι, ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετούν αντίπαλα συμφέροντα.

    Στον Βοτανικό πρέπει να γίνει ένα Παναθηναικό αθλητικό κέντρο. Όχι απλά ένα γήπεδο. Και αυτό γιατί το επιθυμούν εκατομμύρια πολιτών και όχι μερικές δεκάδες ανθρώπων. Δεν χρειάζεται να αναφέρω κανένα άλλο επιχείρημα.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 12:14 | skagon

    Κύριοι,

    Αποτελεί πεποίθησή μου πως, για ένα σωματείο όπως ο Παναθηναϊκός, ο οποίος εκπροσωπεί διεθνώς τη χώρα μας και εδρεύει στην πρωτεύουσά της, ένα γήπεδο 40.000 θέσεων είναι μικρό. Θυμίζω πως στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών παιχνιδιών, ο Παναθηναϊκός ‘γεμίζει’ το στάδιο του ΟΑΚΑ, ενώ φέτος έχει διαθέσει 30.000 εισιτήρια διαρκείας. Επίσης θυμίζω πως η χωρητικότητα των 40.000 θέσεων είναι το κατώτατο όριο της UEFA για διεξαγωγή τελικού Europa League (πρώην UEFA cup) ενώ το κατώτατο όριο για διεξαγωγή τελικού Champions’ League είναι οι 60.000 θεατές.
    Μιας και στο πρόγραμμα της «διπλής ανάπλασης» δεν αναφέρεται πουθενά δυνατότητα επέκτασης της χωρητικότητας, πρέπει να γίνει σαφές τι προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση.
    Πιστεύω πως η αρχική χωρητικότητα του γηπέδου θα πρέπει να αυξηθεί στις 45 με 50.000 θεατές, με δυνατότητα και πρόβλεψη μελλοντικής επέκτασης.

    Δεύτερο θέμα, το γήπεδο καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης. Υπάρχει πρόβλεψη για μελλοντική του κατασκευή σε κάποιον χώρο πλησίον του ποδοσφαιρικού γηπέδου;

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 12:13 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Επιτέλους θα γίνει κάποιο έργο. Κύριοι έχουμε οικονομική κρίση. Χρειάζονται δουλειές – τώρα. Χρειαζόμαστε προσπάθειες ανάπτυξης και όχι επαγγελματίες αντιρρησίες.
    Ευχαριστώ.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 12:57 | Κων/νος Ψ.

    Αξιότιμοι κύριοι,σε τέτοιους καιρούς που μιλάμε για ανεργία, για πράσινη ανάπτυξη και για επενδύσεις στην χώρα μας υπάρχει η λύση. Ονομάζεται Διπλή Ανάπλαση και περιλαμβάνει όλα τα ανωτέρω Προχωρήστε το λοιπόν και βάλτε και εσείς ένα λιθαράκι σε ένα νέο ξεκίνημα για την πατρίδα μας.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 11:53 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ.

    ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΥΣ.

    Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΡΙΚΗ

    Η ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΛΑΚΟΥΒΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ.

    ΟΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΕΛΑΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

    [το σχόλιο σας έχει καταγραφεί]
    […]

    ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ
    […]

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 11:37 | Νίκος

    Γήπεδο τώρα ! Επιτέλους αφήστε να γίνει ο σκουπιδότοπος ένα στολίδι για την Αθήνα και παράλληλα ένας πνεύμονας πρασίνου. Διώξτε από το Βοτανικό τα σκουπίδια τώρα !

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 10:32 | Petros ΕΛ

    ΘΕΩΡΩ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΕΤΕΤΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ;

    ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΤΕ ΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΤΕ ΑΦΗΣΕΙ ΑΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΒΟΛΟΔΕΡΝΕΙ ΣΕ ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.

    ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ. ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΑΣΤΕΓΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ.

    Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ. ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ, ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ, ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ. ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ Η ΑΘΗΝΑ.

    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΑΝΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΕΛΑΙΩΝΑ; ΘΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΤΕ ΑΡΑΓΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ ΤΡΟΦΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ; ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ;

    ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΝΧΝΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ. ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ. Η ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΕΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.

    [το σχόλιο σας έχει καταγραφεί]
    […]

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 09:08 | Ηλιας

    Είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της χώρας να αρχίσει επιτέλους αυτό το τεράστιο έργο, για την ομάδα που έχει προσφέρει τα περισσότερα στον ελληνικό αθλητισμό. Το γήπεδο έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες, έστω και τώρα όμως θα είναι ένα λιθαράκι ανάπτυξης για τη χώρα.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 08:31 | Διονύσης Κ.

    H EIKONA TOY ΕΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ

    http://asset.tovima.gr/assetservice/Image.ashx?c=16658669&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=1000

    Η Έκταση του έργου στον Βοτανικό απότελέί το 10% του Ελαιώνα.
    Θα έπρεπε να ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ και να γίνουν ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ. Δηλαδή να γκρεμιστούν περισσότερα χαλάσματα για πράσινο κ να μεγαλώσει η ανάπλαση…

    Δυστυχώς οι διαφωνούντες ΔΕΝ ΠΡΟΕΤΕΙΝΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΥΣΗ. Εστίασαν στο πως να μη κάνει εμπορικό ο Βωβός …

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 04:07 | Παναγιωτου Λουκας

    Κυριε Σηφουνακη,

    Η πραγματοποιηση του ονειρου εκατομμυριων φιλαθλων εχει καθυστερησει χαρακτηριστικα εξαιτιας οικονομικοπολιτικων παιχνιδιων και μικροπολιτικων συμφεροντων.

    Με τους νεους χαμηλοτερους συντελεστες δομησης το εργο ειναι διπλα ΠΡΑΣΙΝΟ, και οπως σωστα παρατηρησαν φιλοι σε προηγουμενα σχολια, θα προσφερει θεσεις εργασιας σε καιρους χαλεπους. Ειναι μια κινηση αναπτυξης και βελτιωσης της καθημερινοτητας, επιβεβλημενη και με πολλαπλα ωφελη.

    Παρακληση να στηριχθει το Παρκο στην Αλεξανδρας και μετα την κατασκευη του και να μην αφεθει ΠΟΤΕ στο χαλι που παρουσιαζουν αλλοι πνευμονες πρασινου της πολης μας οπως πχ ο λοφος του Στρεφη. Μια επιτροπη που θα φροντιζε ειδικα για τετοια θεματα θα ηταν ευχης εργον.

    Ιδανικο θα ηταν να μπορουσαν να αυξηθουν οι θεσεις σταθμευσης και στο Βοτανικο και στη Λεωφορο, κατα οσο το δυνατον περισσοτερο γινεται αλλα φυσικα οχι εις βαρος του πρασινου (πχ επεκταση των υπογειων θεσεων)

    Με εργα σαν αυτο, εφοσον στηριχθουν και αξιοποιηθουν, μονο να κερδισει εχει και η πολη και ολοι μας. Με το καλο λοιπον να αρχισει το εργο και με το καλο να ακολουθησουν αλλες Ιστορικες ομαδες της Ελλαδος.

    Λ. Παναγιωτου

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 03:38 | A.A.

    Το προβλημα με οσα διαβασα παραπανω ειναι οτι δεν παιρνουμε αυτο που ζηταμε… Και δεν θα μιλησω για το γηπεδο του μπασκετ, επειδη πιστευω οτι ισως να ειναι καλυτερο να μεινουμε στο κλειστο του ΟΑΚΑ για οικονομικους λογους. Για πιο λογο ομως μειωση των θεσεων παρκινγκ, γιατι μονο 40000 θεσεων το γηπεδο? Γιατι τετοιοι περιορισμοι, αφου οριζονται ξεκαθαρα ο συντελεστης δομησης και η μεγιστη καλυπτομενη εκταση? Και γιατι αναφερονται τοσο γενικολογα οι εγκατασταεις του Ερασιτεχνη? Απο τη μια θελω το γηπεδο αυτο οσο πιο συντομα γινεται, απο την αλλη δεν θελω να δω να προχωραμε με τη λογικη του «καλλιο πεντε και στο χερι»…

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 03:47 | Cosmos

    Επιτέλους να ξεκινήσει η χώρα μας την ανάπτυξη που τόσο πολύ χρειαζόμαστε! Να δούμε πράσινο, όμορφους χώρους, και νέες θέσεις εργασίας! Μπράβο στο YΠEKA και την κυβέρνηση! Θωρακιστε TO έργο σωστά και με γοργά βήματα δώστε πνοή στη χώρα μας! MΠPABO!

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 03:25 | giwrgos kalelis

    To gipedo tou PANATHINAIKOU PREPEI na ginei kai na eixe ginei polla xronia twra kai i athina tha anapseusei feygontas o skoupidotopos kai tha ginei parko stin aleksandras

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 02:07 | Νεκτάριος Σ.

    Από τη στιγμή που το προς διαβούλευση νέο νομοσχέδιο εξασφαλίζει βάσει Σ.τ.Ε. τους απαραίτητους χώρους πρασίνου, τόσο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όσο και στο Βοτανικό, το έργο πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση. Τυχόν περαιτέρω αντιδράσεις θα είναι πλέον δύσκολο να εκληφθούν ως καλόβουλες. Θυμίζω ότι σε ήδη επιβαρυμένες οικοδομικά/περιβαλλοντικά περιοχές της Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου, Πειραιώς) χτίζονται ή έχουν ήδη χτιστεί Mall-μεγαθήρια χωρίς να μπλοκάρεται από καμία παράταξη ή κίνηση πολιτών η ανέγερση ή η λειτουργία τους.
    Από εκεί και ύστερα, η ανέγερση τεμένους είναι διαφορετική ιστορία, παρόλα αυτά δε βλέπω κανένα λόγο γιατί να μη χτιστεί. Ένας λατρευτικός χώρος σε μία χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ως εκ τούτου την ανεξιθρησκεία δε θα πρέπει να αποτελεί επ’ουδενί «μεσανατολικό» ζήτημα.

  • 23 Νοεμβρίου 2010, 02:29 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    AΣ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ,ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ Η ΑΘΗΝΑ!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!