Πρόγραμμα διπλής ανάπλασης στις περιοχές του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας του Δήμου Αθηναίων

1. Για την πραγματοποίηση του προγράμματος διπλής ανάπλασης στις περιοχές του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας του Δήμου Αθηναίων, όπως αυτό προβλέφθηκε με το άρθρο 11 του ν. 3481/2006, καθορίζονται οι ακόλουθες ειδικότερες περιοχές και τομείς ανάπλασης και οι επιτρεπόμενες εντός αυτών γενικές χρήσεις γης και γενικοί όροι και περιορισμοί δόμησης ως εξής:

α. Περιοχή Ανάπλασης Ι: Είναι η περιοχή που καταλαμβάνεται από το Ο.Τ.22 της περιοχής 69 του Δήμου Αθηναίων επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου με την παράγραφο 1 του άρθρου 12 του ν. 3481/2006. Εντός της περιοχής αυτής επιτρέπονται:

– Γενικές χρήσεις γης: Επιτρέπεται η χρήση αθλητικού μουσείου – εντευκτηρίου, χώρου αναψυχής και εστίασης καθώς και υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων μέγιστης χωρητικότητας 700 θέσεων.

– Ανώτατος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης: 0,04

– Μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη: 5%

– Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: 4,5 μ.

β. Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ: Είναι η περιοχή που καταλαμβάνεται από το ενοποιημένο Ο.Τ. 45-46-50 (εφεξής Τομέας Ανάπλασης Α΄) και το Ο.Τ. 45α (εφεξής Τομέας Ανάπλασης Β΄) της Πολεοδομικής Ενότητας Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων, όπως αυτά καθορίστηκαν με την περίπτωση α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του ν. 3481/2006. Εντός της περιοχής αυτής επιτρέπονται:

β1. Τομέας Ανάπλασης Α΄:
– Γενικές χρήσεις γης: Επιτρέπεται η ανέγερση γηπέδου ποδοσφαίρου χωρητικότητας έως 40.000 θέσεων και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και υπόγειων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων μέγιστης χωρητικότητας 450 θέσεων. Στο γήπεδο ποδοσφαίρου, εκτός από τις κυρίως αθλητικές δραστηριότητες και τις βοηθητικές τους εξυπηρετήσεις, επιτρέπονται και οι χρήσεις χώρων ιατρικής υποστήριξης και αποκατάστασης αθλητών, αιθουσών πολλαπλών χρήσεων πολιτισμού και αναψυχής, χώρων εστίασης, εμπορικών χρήσεων, πολυλειτουργικών χώρων άθλησης και υγιεινής, αθλητικών ξενώνων και χώρων φιλοξενίας, χώρων συνάθροισης κοινού καθώς και χώρων εξυπηρέτησης τύπου και μέσων μαζικής ενημέρωσης. Οι εμπορικές χρήσεις δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 17,5% της συνολικής μέγιστης επιτρεπόμενης δόμησης και οι συμπληρωματικές των αθλητικών δραστηριότητες το 17,5% αυτής.
– Μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση: 47.000 τμ.
– Μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη: 30%
– Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: κατά ΓΟΚ, με εξαίρεση α) το ύψος του γηπέδου ποδοσφαίρου, που μπορεί να ανέρχεται μέχρι τα 35 μέτρα, προσαυξανόμενο κατά 8 μέτρα για στέγαστρα, ικριώματα φωτισμού και εγκαταστάσεις ραδιοτηλεοπτικών μέσων και β) το ύψος των λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων, που μπορεί να ανέρχεται μέχρι τα 18 μέτρα, προσαυξανόμενο κατά 1,5 μέτρα για τη στέγη. Ο πέριξ του γηπέδου ποδοσφαίρου χώρος διαμορφώνεται σε ύψος 3,5 μ. από τη στάθμη της οδού Αγ. Πολυκάρπου.
β2. Τομέας Ανάπλασης Β΄:
– Γενικές χρήσεις γης : Επιτρέπονται οι χρήσεις διοίκησης, γραφείων, τραπεζών, ασφαλειών, κοινωφελών οργανισμών, εμπορικών καταστημάτων- υπεραγορών-πολυκαταστημάτων, εστιατορίων, αναψυκτηρίων, χώρων συνάθροισης κοινού και αναψυχής και κτιρίων κοινωνικής πρόνοιας.
– Μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης : 1,2.
– Μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη: 40%

– Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: 18 μέτρα.

2. α. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και γνώμη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, εγκρίνεται το πρόγραμμα διπλής ανάπλασης και καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι, περιορισμοί και προϋποθέσεις για την πραγματοποίησή του και ιδίως:

– οι ειδικότερες χρήσεις γης ανά περιοχή ή τομέα ανάπλασης και οι τυχόν πρόσθετοι περιορισμοί στα ποσοστά ανάπτυξης των επιμέρους χρήσεων,

– οι ειδικότεροι όροι και περιορισμοί δόμησης ανά περιοχή ή τομέα ανάπλασης,

– οι επιβαλλόμενοι όροι και περιορισμοί στη μορφολογία και την αισθητική των κτιρίων και των ακαλύπτων χώρων,

– οι όροι, περιορισμοί και κατευθύνσεις για την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος, καθώς και το σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης,
– η γενική ή/και ειδική διάταξη των κτιρίων, των εγκαταστάσεων και των συνοδευτικών τους δραστηριοτήτων καθώς και ο τρόπος διαμόρφωσης των ελεύθερων και κοινόχρηστων χώρων ανά περιοχή και τομέα ανάπλασης,
– οι απαιτούμενες υπόγειες θέσεις ή και υπαίθριοι χώροι στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των εγκαταστάσεων και κτιρίων του προγράμματος στην περιοχή ανάπλασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προηγούμενη παράγραφο και κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων,

– τα αναγκαία κοινόχρηστα έργα και δίκτυα υποδομής,

– κάθε άλλο επιβαλλόμενο για την επίτευξη του προγράμματος μέτρο, όρος ή περιορισμός.

β. Με το ίδιο προεδρικό διάταγμα μπορεί να τροποποιείται το ρυμοτομικό σχέδιο στις περιοχές ανάπλασης, να μετατοπίζονται ή/και να καταργούνται οικοδομικές και ρυμοτομικές γραμμές, να καθορίζονται οικοδομήσιμοι, κοινωφελείς, κοινόχρηστοι χώροι και κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου. Η συνολική έκταση των κοινοχρήστων χώρων και των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 70 στρέμματα. Η έκδοση του προεδρικού διατάγματος έχει τις συνέπειες έγκρισης σχεδίου πόλεως κατά τις διατάξεις του ν.δ. 17.7/16.8.1923. Διατάξεις που αφορούν την εισφορά σε γη και χρήμα δεν εφαρμόζονται. Οι τυχόν απαιτούμενες απαλλοτριώσεις για την εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου κηρύσσονται υπέρ και με δαπάνες του Δήμου Αθηναίων. Η διαμόρφωση και η συντήρηση των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου γίνεται με επιμέλεια, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αθηναίων ή όσων έλκουν από αυτόν δικαιώματα, κατά παρέκκλιση κάθε σχετικής διάταξης.

γ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κίνηση της διαδικασίας που ορίζεται στην περίπτωση α της παρούσας παραγράφου είναι η υποβολή πρότασης από το Δήμο Αθηναίων για το περιεχόμενο και τον τρόπο υλοποίησης του συνόλου του προγράμματος της διπλής ανάπλασης, καθώς και για τις υποχρεώσεις των κυρίων των ακινήτων που μετέχουν στο πρόγραμμα ή όσων έλκουν από αυτούς δικαιώματα, ιδίως ως προς την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων και παρεμβάσεων και τις παρεχόμενες εγγυήσεις για την εκπλήρωσή τους. Για το σκοπό αυτό, ο Δήμος Αθηναίων υποβάλλει στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας πρόταση, η οποία συνοδεύεται από τα εξής στοιχεία: i) σχέδια γενικής διάταξης κλίμακας 1:1000, αντιστοίχως και για τις δύο περιοχές ανάπλασης, στα οποία αποτυπώνονται τα προτεινόμενα κτίρια και εγκαταστάσεις, οι χώροι πρασίνου και τα δίκτυα υποδομής, σε συνάρτηση με τις επιτρεπόμενες γενικές χρήσεις γης, το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης και τον μέγιστο επιτρεπόμενο συντελεστή δόμησης των περιοχών ανάπλασης, όπως αυτά ορίζονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, ii) πρόταση για τους όρους προστασίας, διαχείρισης και παρακολούθησης του περιβάλλοντος, συνοδευόμενη από την κατά νόμο προβλεπόμενη μελέτη, iii) κάθε άλλη μελέτη ή στοιχείο απαραίτητο για την περιγραφή και τεκμηρίωση των ρυθμίσεων της περιπτώσεως α της παρούσας παραγράφου και iv) πρόταση για το χρονοδιάγραμμα και τον φορέα ή φορείς εκτέλεσης του προγράμματος, καθώς και τους τρόπους χρηματοδότησης αυτού. Η μετάσταση της κυριότητας των ακινήτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε κατόπιν συμβάσεως του ιδιωτικού δικαίου είτε με τη διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτριώσεώς τους υπέρ και με δαπάνες του Δήμου Αθηναίων.
3. Οι οικοδομικές άδειες για την ανέγερση των κτιρίων και εγκαταστάσεων που θα ανεγερθούν στην Περιοχή Ανάπλασης I και στην Περιοχή Ανάπλασης II, Τομέας Α του προγράμματος, χορηγούνται ή αναθεωρούνται από τη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση γ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 6 του ν. 2947/2001 (Α΄228), όπως ισχύει. Οι οικοδομικές άδειες για τις λοιπές εγκαταστάσεις και κτίρια του προγράμματος, καθώς και η άδεια κατεδάφισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων στην περιοχή Ανάπλασης Ι, χορηγούνται από τις οικείες πολεοδομικές υπηρεσίες. Οι εγκρίσεις των περιβαλλοντικών όρων για τις εγκαταστάσεις του προγράμματος ανάπλασης χορηγούνται με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Πολιτισμού και Τουρισμού, ύστερα από γνώμη του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στην περίπτωση δβ` της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 1650/1986, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 του ν. 3010/2002 (Α΄91).

4. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου, στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ είναι η έκδοση της άδειας κατεδάφισης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης Ι. Η έκδοση της ως άνω άδειας λειτουργίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας λειτουργίας των κτιρίων και εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ, Τομέας Β’ του προγράμματος ανάπλασης.

Στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η κατεδάφιση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης Ι εντός προθεσμίας δώδεκα (12) μηνών από την έκδοση της σχετικής άδειας κατεδάφισης, καθώς και στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανάπλασης στην Περιοχή Ανάπλασης Ι εντός προθεσμίας είκοσι τεσσάρων (24) μηνών από την έκδοση της ανωτέρω άδειας κατεδάφισης, ανακαλούνται αυτοδίκαια η άδεια λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου, στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ, καθώς και η άδεια λειτουργίας των κτιρίων και εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ, Τομέας Β’ του προγράμματος ανάπλασης.

Με πράξεις του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διαπιστώνεται η πλήρωση των προϋποθέσεων της παρούσας παραγράφου.

5. Οι διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3481/2006 καταργούνται, με εξαίρεση: α) τις διατάξεις της παραγράφου 1 κατά το τμήμα τους και μόνο με το οποίο το Ο.Τ. 22 της περιοχής 69 του Δήμου Αθηναίων χαρακτηρίστηκε ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και β) τις διατάξεις της περιπτώσεως α΄ της παραγράφου 2 του ιδίου άρθρου, κατά το τμήμα τους και μόνο με το οποίο τροποποιήθηκε το ρυμοτομικό σχέδιο στο Ο.Τ. 45 της Πολεοδομικής Ενότητας Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων και καθορίστηκαν νέα Ο.Τ. 45α και ενοποιημένο Ο.Τ. 45-46-50. Καταργείται επίσης κάθε άλλη διάταξη που αντίκειται στις ρυθμίσεις του παρόντος.

  • 30 Νοεμβρίου 2010, 03:28 | Stelios

    Επιτέλους κύριοι, φανείται για μια φορά αντάξιοι των περιστάσεων και ολοκληρώστε ένα έργο πνοής για την Αθήνα και τους Αθηναίους που τόσο επιμένετε να υποβαθμίζετε!
    ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ! ΜΗΝ ΧΛΕΥΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 23:57 | N. N.

    Ναι στο έργο. Τίποτε άλλο.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 21:43 | Μαριος

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗ ΛΟΓΟΥΣ:

    1) ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΠΝΟΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΖΩΗ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

    2) ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, ΒΓΑΖΩΝΤΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

    3) ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΨΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
    ΣΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ 2000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

    4) ΔΙΝΩΝΤΑΣ ΖΩΗ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΙΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 21:29 | Χριστόφορος

    Η διπλή ανάπλαση είναι ένα έργο ουσιώδες και είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει.Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων έχει την μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσει τις διαδικασίες (στο μέτρο που τον αφορά) και να συδέσει έτσι το όνομά του με την υλοποίηση του μεγαλύτερου πράσινου έργου της πόλης μας. Η διπλή ανάπλαση θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας τόσο στην κατασκευή όσο και στην λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και του εμπορικού κέντρου.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 20:10 | ΜΑΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ 3000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΟΡΘΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ!!!!

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 15:27 | apostolos

    ειμαι υπερ του εργου και σε αυτην την δυσκολη εποχη που βρισκετε η χωρα μας κατι τετοια εργα πρεπει να τα βλεπουμε θετικα δεν πρεπει να τα βλεπουμε ολα απαξιωτικα και να βλεπουμε συνομοσιες δεν πρεπει να τα βλεπουμε οπαδικα,κομματικα,επιχειρηματικα.
    ειναι αληθεια οτι καποιοι θα βγαλουν αρκετα εκατομμυρια ευρο απο αυτο το εργο αλλα αυτο το εργο θα δωσει ζωη σε μια απαξιωμενη περιοχη θα δωσει ΨΩΜΙ στους ανθρωπους που θα δουλεψουν για την δημιουργια αυτου του εργου και οχι μονο για οσο διαρκεσει η κατασκευει του γηπεδου σκεφτειτε το εξης η διαρκεια κατασκευης υπολογιζετε στους 18 εως 20 μηνες αλλα δεν ειναι μονο αυτο η εταιρεια υδρευσεις και αποχευτεσεις θα φτιαξει αποχευτετικο συστημα που απλα εως τωρα δεν υπαρχει αρα νεες θεσεις εργασιας επεκταση του μετρο το οποιο δεν θα γινει σε μια μερα αλλα σε μηνες αποτελεσμα επιπλεον μεροκαματα σε αυτο δεν θα εχει οφελος μονο ο ποδοσφαιρικος ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ σκεφτητε οτι εκει θα εχει της εγκαταστασης και ο ερασιτεχνης που ειναι η ΜΑΝΑ του σωματειου οπου χιλιαδες αθλητες θα ξερουν οτι επιτελους υπαρχει ενα μερος να προπονηθουμε αθλητες που δεν περνουν τα εκατομμυρια αλλα εκτος αποτην αγαπητους για τον αθλητισμο δουλευουν και αυτη για να ζησουν αθλητριες ακομα ειναι και καθαριστριες στο ιδιο τους το σωνατειο για να ανταπεξελθουν στην καθημερηνοτητα .
    αυριο μεθαυριο εμεις θα ειμαστε που θα τους αποθεωνουμε για τα μεταλια που θα φερουν στην χωρα και θα αναπολουμε και θα χαιρομαστε που εγινε αυτο το εργο.
    εργο που θα συμβαλει στην αναπτυξη της χωρας τετοια εργα πρεπει να γινουν σε ολη την ελλαδα να θελουμε το καλο μας να θελουμε το καλο της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ γιατι εμεις ζουμε εδω εμεις τα ζουμε και τα χαιρομαστε αυτα τα εργα ας μην ειμαστε μιζεροι και ας μην βλεπουμε κορμορανους.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 12:34 | Evaggelia

    Είναι καιρός να προχωρήσει το πρόγραμμα της διπλής ανάπλασης για να αναβαθμιστεί η τριτοκοσμική εικόνα της περιοχής του Βοτανικού και να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο της ευρύτερης περιοχής.
    Επιπλέον, με αυτό το έργο πνοής θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας ενώ θα διατηρηθούν και οι ήδη υπάρχουσες, κάτι απολύτως απαραίτητο σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε σαν χώρα.

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 11:40 | Γιάννα

    το έργο της διπλής ανάπλασης έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει και η κυβέρνηση να μην κωλυσιεργεί….γιατί μόνο μέσω τέτοιων έργων η χώρα μας θα ανασάνει

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 02:25 | maria drim.

    epitelous!!!!kante kai kati swsto!!!

  • 29 Νοεμβρίου 2010, 01:50 | Διονύσης

    Υπάρχει η δυνατότητα στην Αθήνα, για να γίνει μια αναβαθμισμένη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, να έχουμε τουλάχιστον άλλες τρεις αναπλάσεις και ας είναι μονές. Στην πλατεία Συντάγματος, στην πλατεία πρώην Κοτζιά, και στην πλατεία Ομονοίας. Ας σπεύσουν οι λάτρεις των Μall, Defense κλπ.

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 02:36 | Δημήτρης Βσιλάκος

    Οχι μόνο πρέπει να προχωρήσει αυτό το έργο στη ξεφτιλισμένη εμφανισιακά πρωτεύρουσά μας – που πιο «χωριό» πρωτεύουσα δεν υπάρχει (εκτός από Τιρανα και Σκόπια) στην Ευρώπη, αλλά πρέπει ο Ελαιώνας ολόκληρος να «ξυριστεί» από τις παράγκες. Εκεί να δημιουργηθεί τεραστιο πάρκο με οπτικό άνοιγμα στην Ακρόπολη, να δωθει χώρος (που υπάρχει) για αξιοπρεπές και σύγχρονο σύμπλεγμα Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός – ΚΤΕΛ (και να καταργηθούν οι παρόντες ελεινοί που θυμίζουν Κάιρο) αλλά και για μερικούς θαυμάσιους ουρανοξύστες για να στεγασθούν επιχειρήσεις (και να ξαλαφρώσουν η Κηφισίας κι άλλλες αρτηρίες). Ετσι μόνο δημιουργείται πλούτος και παράλληλα προσδίδεται σε μια πόλη ο «αέρας» της μητρόπολης (βλέπε Κων/πολη που είναι 20 χρόνια μπροστά, ή Βαρκελώνη, ή Μαδρίτη, ή ακόμα – τι ξεφτίλα για την Αθήνα – και η ανερχόμενη Βυρητός που είναι σαφώς πιο αναβθμισμένη)….»αέρας» της μητρόπολης που η Αθήνα όχι μόνο δεν έχει, αλλά μοιάζει με «χαμηλή» και «έρπουσα» επαρχειακή Βαλκανική/μεσανατολίτικη πόλη. Σε λίγο, με τον χαμηλό συντελεστή θα καταβροχθίσει ότι επιφάνεια εξοχής έχει απομείνει γύρω της. Ψηλά κτίρια κύριοι χωριάτες (μη τα φοβάστε κύριοι και κυρίες απόγονοι τσοπάνηδων και ψαράδων που ήρθατε Αθήνα να το παίξετε «πρωτευουσιάνοι»…δεν δαγκώνουν οι ουρανοξύστες). Τέλος, ας γκρεμιστούν αυτά τα ελεινά και μίζερα τσιμεντοκουτια στην Αλεξάνδρας και ας γίνουν ένα πανέμορφο πάρκο με συντριβάνι να το χαίρεται ο κόσμος. Οσο για τους «κουλτουριάρηδες» ψευτο-αρχιτέκτονες της πεντάρας (που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους)που τα θέλουν εκεί, ς πάνε σε καμμιά παρακμάζουσα πόλη του Καζακστάν να μείνουν…εκεί έχει μπόλικη αρχιτεκτονική μιζέρια που τους πηγαίνει και ας αφήσουν την Αθήνα μας να αναδυθεί σαν την ευρωπαίκή μητρόπολη που της ξίζει να είναι. Τέτοιους ελεινούς «οραματιστές» που το αρρωστημένο οπτικό τους νεύρο βλέπει «μνημεία» σε τσιμεντοκούτια δεν τους έχουμε ανάγκη.

    Πάνω απ’ολα ‘ομως και με δεδομένη την οικονομική κρίση, μόνο όπως περιγράφω παραπάνω θα δημιουργηθεί πλούτος και ευημερία στην πόλη συν του ότι αυτά θα τραβήξουν και τουρισμό

  • 28 Νοεμβρίου 2010, 01:47 | Απόστολος δοξιάδης

    Η κυβέρνηση διαλαλεί οτι οι κόποι μας δεν πάνε χαμένοι κι οτι μέσω της ανάπτυξης μόνο θα ορθοποδήσουμε πάλι ως χώρα. Τελικά θέλετε να ορθοποδήσουμε; H’ μήπως απλά τα λέτε για να ακούγονται; κύριοι θέλουμε πράξεις! ΠΡΟΧΩΡΉΣΤΕ ΆΜΕΣΑ! Κουνηθείτε επιτέλους! Η εύκολη λύση είναι να κόβετε συντάξεις και μισθούς. Δεν είστε ικανοί να προχωρήσετε αναπτυξιακά έργα; Αν όχι τότε απλά φύγετε! Ο λαός έχει πια ξυπνήσει! Προσέξτε γιατι μέχρι τώρα εκτός από μειώσεις μισθών δεν έχουμε δει και τίποτα άλλο..μόνο λόγια!

  • ΕΝΩΣΗ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ
    Η μετατροπή σε πάρκο του παλιού γηπέδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας είναι απαραίτητη για την περιοχή και θα συμβάλει στην υλοποίηση της πρότασης για τη δημιουργία του Μουσείου του Μικρασιατικού Ελληνισμού και του Ελληνισμού της Ανατολής στις προσφυγικές πολυκατοικίες. Η αναλυτική πρότασή μας ευρίσκεται στο http://enosismyrneon.gr . Υποστηρίξτε την.
    Ευάγγελος Τσίρκας/ Πρόεδρος ΔΣ/ Ενώσεως Σμυρναίων/ 26 Νοεμβρίου 2010

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 04:04 | george bre

    η ρυθμιση πρεπει να γινει αμεσα χωρις καθυστερησεις τα εργα να ξεκινησουν αμεσα .ΝΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΠΝΟΗ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
    ΝΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ
    ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ
    ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ

  • 27 Νοεμβρίου 2010, 01:59 | gm2263

    Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι τη λυσσαλέα αντίδραση απέναντι στην έννοια του «mall» μαζί με το γήπεδο. Και τούτο διότι τελικά ΚΑΙ το γήπεδο, είναι στην ουσία ένα τεράστιο «μαγαζί» μιας ΠΑΕ. Το οποίο αν θυμάμαι καλά, κάποτε οι συγγενείς με τους προσφεύγοντες και εμφανείς πλέον πολιτικοί σχηματισμοί, πριν καταλάβουν την αστοχία της προσφυγής τους και αυτό το λοιδορούσαν.

    (σχετικό απόσπασμα:
    «Γι’ αυτό ενοχλούμαι για όλες αυτές τις πολιτικές που λένε, μας περίσσεψε το Ελληνικό, το μισό θα το δώσουμε για ανοικοδόμηση, μας περίσσεψε το Γουδή, ας το δώσουμε για επιχειρηματική δραστηριότητα, μας περίσσεψε ο Ελαιώνας, ας τον αξιοποιήσουμε για γήπεδα και οτιδήποτε άλλο.»
    Συνέντευξη Αλέκου Αλαβάνου, περιοδικό Lifo, τεύχος 107, 10-4-2008. )

    Και μόνο στη βάση ότι υπάρχει καταγεγραμμένη αυτή η άποψη, θα μπορούσε κάποιος καλή τη πίστη να υποθέσει ότι στην ουσία εδώ έχουμε να κάνουμε όχι με μια αυθόρμητη κίνηση αλλά με μια προσχεδιασμένη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ η οποία στόχευε να πλήξει μια συγκεκριμένου τύπου μεγάλης κλίμακας επένδυση της οποίας ο τύπος και οι σχεδιαστές της δεν ήταν αρεστοί σε στους αυτουργούς της και ότι εκ των υστέρων εκείνοι σύρθηκαν στο να διαχωριστεί με ταχυδακτυλουργικό τρόπο το γήπεδο από το εμπορικό κέντρο, και αφού οι αυτουργοί της προσφυγής αντελήφθησαν την αρνητική δυναμική της δυσφορίας της κοινωνίας απέναντι στην ενέργεια τους.

    Αυτό έχει καταγραφεί στο μυαλό δεκάδων χιλιάδων πολιτών μέρος των οποίων έχει κατακλύσει αυτό εδώ το βήμα. Διότι είναι ελαφρώς παράδοξο και άκρως αντιφατικό οι ίδιοι πολιτικοί χώροι, όταν πρόκειται να σταματήσουν ένα έργο της (απ)αρεσκείας τους επικαλούνται τους «θεσμούς» αλλά όταν αυτοί δεν τους βολεύουν να επικαλούνται τη ρήση ότι «νόμος είναι το δίκιο του λαού». Δυο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή ανάλογα με τα καλά και συμφέροντα.

    Οι δεκάδες Αθηναίοι που κατακλύζουν αυτό το βήμα, πολλές φορές με ένταση δεν είναι ούτε παράνομοι ούτε μίσθαρνα όργανα των κατασκευαστών ή της ΠΑΕ. Απλοί άνθρωποι είναι που με απλή λογική σκεπτόμενοι σε μια περίοδο πολύ άσχημη επικροτούν την ευκταία επικείμενη έναρξη των εργασιών κατασκευής ενός αστικού συγκροτήματος με γήπεδο μιας λαοφιλούς ομάδος με πολλά καταστήματα, χώρια φυσικά την ανάπτυξη της περιοχής των Αμπελοκήπων. Όπως δηλαδή γίνεται σε όλα τα μέρη του κόσμου. Αναγνωρίζουν το γεγονός ότι ενδεχομένως έγιναν παρατυπίες αλλά και επιχαίρουν στο γεγονός ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, συμπεριλαμβανομένης και της δεδηλωμένης ευαισθησίας υπουργού (που μόνο για σύμπλευση με συμφέροντα δεν μπορεί να την κατηγορήσει κανείς!!!) αλλά και των συμβαλλομένων μερών, επέδειξαν ωριμότητα, ευαισθησία,αλλά και διάθεση δημιουργικής συνεργασίας και όχι στείρου αρνητισμού. Στο κάτω-κάτω αν δεν πραγματοποιηθεί η επένδυση, τι σόι νομιμότητα είναι αυτή που θα σφραγιστεί με το κλείσιμο μιας μεγάλης εταιρείας και την παραγωγή εκατοντάδων ανέργων καθώς και στην αναβολή της κατασκευής ενός γηπέδου μιας πολύ λαοφιλούς ομάδας;

    Πιστεύω ότι και ο Βωβός αλλά και οι συν αυτώ τιμωρήθηκαν και «πήραν το μάθημα τους» και μάλιστα με μια άνω του συνήθους θεσμική αυστηρότητα. Καιρός είναι, εφόσον μιλάμε για δημόσιο συμφέρον, η δικαστική εξουσία να δείξει ότι αντιλαμβάνεται το δημόσιο συμφέρον και σαν δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και αστικής ανάπτυξης και δραστηριοτήτων όπου ο αθλητισμός, το πράσινο αλλά και οι εμπορικές δραστηριότητες μπορούν να συνυπάρξουν σε μια μεγάλη πόλη με το ειδικό βάρος της Αθήνας. Ιδίως μετά τις γενναίες μειώσεις τις οποίες πρότεινε το υπουργείο.

    Αλλιώς, αυτοί που στο τέλος θα τιμωρηθούν δε θα είναι οι κακοί κατασκευαστές ή οι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ, αλλά οι Αθηναίοι και οι πόλη τους η οποία τι στιγμή που το έχει όσο ποτέ ανάγκη, θα βρεθεί με χαίνοντα αστικά κενά επί δεκαετίες και όπου ναι μεν ο νόμος θα έχει τηρηθεί αλλά παραδόξως σε βάρος εκείνων που θα έπρεπε να προστατεύει.

    Έκκληση κάνουμε προς όλους και με όλο τον προσήκοντα σεβασμό. Ας πρυτανεύσει η λογική.

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 22:39 | ΣΤΡΑΤΗΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΒΩΒΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ.ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΛΟΓΟΥΣ. ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΙΝΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 20:35 | did

    EINAI ENA ERGO POU THA ANAVATHMISEI TH PERIOXH POLU K THA DWSEI THESEIS ERGASIAS SE MIA DUSKOLH GIA TH XWRA PERIODO PREPEI NA GINEI…

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 19:44 | Εύη Γεωρβασάκη

    Απόσπασμα από την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τη νομιμότητα του Mall στον Ελαιώνα (http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomologia/steo3059_09.htm ):

    «Στην προκειμένη όμως περίπτωση, εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων με το προβλεπόμενο γι’ αυτές ποσοστό εμπορικών και λοιπών σχετικών με αυτές χρήσεων και τους αναγκαίους χώρους σταθμεύσεως αυτοκινήτων, προβλέπονται και χρήσεις γης που συνεπάγονται την ανέγερση πολυλειτουργικού δημοτικού κτιρίου και εμπορικού κέντρου. Οι χρήσεις όμως αυτές που δεν είναι συμπληρωματικές των αθλητικών εγκαταστάσεων (αλλά θεσπίσθηκαν είτε επ’ ευκαιρία της μεταφοράς στην εν λόγω περιοχή των αθλητικών δραστηριοτήτων είτε προς ελαχιστοποίηση της οικονομικής επιβαρύνσεως του Δήμου από την μεταφορά αυτή), συνεπάγονται μείωση των κοινοχρήστων χώρων σε βαθμό μεγαλύτερο του αναγκαίου και επομένως οι διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3481/2006 είναι αντίθετες στο άρθρο 24 του Συντάγματος.
    …………………………………………………………………………………………….
    Εν όψει των ανωτέρω, κρίθηκε ότι είναι μη νόμιμες και ακυρωτέες οι προσβαλλόμενες πράξεις (έγκριση περιβαλλοντικών όρων και χορήγηση οικοδομικής αδείας για την κατασκευή και λειτουργία κτιριακού συγκροτήματος πολλαπλών χρήσεων με υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων στο ΟΤ 45Α στο Βοτανικό), οι οποίες εκδόθηκαν εν όψει των προβλεπομένων στις διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3481/2006 και της συνδρομής των προϋποθέσεων που τίθενται σ’ αυτές για την οικοδόμηση του ΟΤ αυτού με συντελεστή δομήσεως 1,6 και τις επιτρεπόμενες από αυτές χρήσεις.»

    Στην Ελλάδα βέβαια έχουμε την τάση, ιδίως τα τελευταία χρόνια, ν’αψηφούμε τους θεσμούς και τις αποφάσεις τους, ιδιαίτερα όταν θίγονται συμφέροντα.
    Φοβούμαι πως επιχειρήματα του τύπου «θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας σε καιρό ανεργίας» ή «ας φτιαχτεί επιτέλους όπως και νάναι η τριτοκοσμική αυτή περιοχή της Αθήνας», παραμένουν έωλα. Η γνωμοδότηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι σαφής: Το Mall ανεγείρεται για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών και όχι του δημοσίου συμφέροντος.

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 18:15 | theophilos

    ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΤΩΡΑ
    ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 15:34 | christos-greece

    Με το θέμα του Βοτανικού κάτι θα πρέπει να γίνει. Εδώ και χρόνια ακούμε ένα κάρο προτάσεις για την περιοχή του Βοτανικού αλλά ακόμα τίποτα. Τι θα γίνει τελικά? Και ρωτάω συγκεκριμένα για: το γήπεδο του Παναθηναϊκού, το mall και διάφορα άλλα projects παλιά και καινούργια όπως το Anastasakis towers project (αυτό προσωοπικά θα ήθελα να γίνει)

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 12:14 | antonis

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ…. ΑΜΕΣΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ…. ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΜΠΕΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ… ΤΕΡΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΙΣΕΙΣ

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 12:00 | george

    Πρεπει να γινει και το γηπεδο αμεσα και το εμπορικο Η ανεργια μαστιζει θα δημιουργηθουν 2500 θεσεις εργασιας η περιοχη θα αναβαθμιστει .
    Αν δεν γινει το εμπορικο που θα βρει ο δημος Αθηναιων τα χρηματα για να αποζημιωσει το ΒΩΒΟ ΠΟΥ ΟΥΤΩς Η ΑΛΛΙΩς ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟΣΗ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗ ΤΟΣΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 05:06 | Danos13

    Στον Βοτανικό πρέπει να γίνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού μας ΆΜΕΣΑ!
    Και μάλιστα όλες, δηλαδή και γήπεδο μπάσκετ και μάλιστα μεγαλύτερο από αυτό που αρχικά προβλεπόταν.
    Και αυτό γιατί όχι μόνο γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα αλλά και γιατί παραχωρεί την έκταση στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας για την δημιουργία κοινόχρηστων χώρων.

    Το mall όμως του Βωβού δεν πρέπει να γίνει γιατί είναι παράνομη η κατασκευή του στον Βοτανικό. Το λέει και το διάταγμα του ’95 το είπε και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Είναι κρίμα όλα αυτά τα χρόνια να καθυστερεί η έναρξη των εργασιών γιατί πρέπει να προστατευτούν τα συμφέροντα ενός μεγαλοεπιχειρηματία.

    ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΝΤΟΎ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΌ ( γήπεδα Παναθηναικού και πάρκο)!

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 00:13 | Μάριος Δουλγεράκης

    Έχουμε δημοκρατία; Ωραία. Θα γίνει αυτό που θέλει η πλειοψηφία. Και η πλειοψήφια θέλει γήπεδο του ΠΑΟ. ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ!

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 21:23 | ΡΟΥΣΟΥ ΜΑΡΙΑ

    Η ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

    ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΠΕΡΙΠΟΥ 1000 ΑΤΟΜΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ.ΚΑΙΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ [..] ΚΑΛΩΔΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ,ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. […το σχόλιο σας έχει καταγραφεί…]
    ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΩΦΕΥΕΙ.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 20:20 | Αντώνης

    Μιλάτε ως κυβέρνηση για ανάπτυξη, πρόοδο και νέες θέσεις εργασίας. Πως και που? Έχετε καταλάβει ως κυβέρνηση ότι στον πλανήτη αυτό δεν είμαστε μόνοι? Έχετε καταλάβει ότι ο ανταγωνισμός είναι οξύς και θα είναι ολοένα εντονότερος? Έχετε πεταχτεί όχι πολύ μακριά από εδώ αλλά μέχρι την Κων/πολη να δείτε το κατασκευαστικό οργασμό που επικρατεί εκεί και ειδικότερα σε περιοχές όπως το Maslak? Θα αποκτήσει η Αθήνα ένα οργανωμένο επιχειρηματικό κέντρο στα πρότυπα της La Defence στο Παρίσι? Θα γίνει η αξιοποίηση του Ελληνικού από το Κατάρ? Θα γίνει το γήπεδο του ΠΑΟ και το εμπορικό στο Βοτανικό? Μην αναρωτιέστε γιατί ο λαός είναι τόσο δύσπιστος απέναντί σας λοιπόν. Από εξαγγελίες χορτάσαμε από έργα ακόμα να ξεδιψάσουμε.

    Καλές οι «περιβαλλοντικές» ανησυχίες ορισμένων που κατά την άποψή μου δεν είναι περιβαλλοντικές αλλά 100% ιδεολογικοπολιτικού χαρακτήρα όμως θέλετε πραγματικά πράσινο? Τότε γιατί δεν αναδασώνετε την Πάρνηθα? Γιατί δεν αναδασώνετε τον Υμηττό, που όλο το νότιο κομμάτι του είναι κατάξερο? Αντίθετα κάποιοι επιθυμούν να φυτέψουν δάση μέσα στον αστικό ιστό της πόλης! Κάποιοι τα βάζουν και με το μπετόν! Θέλουν χώμα και δέντρα παντού! Τι θα ακολουθήσει μετά? Θα ξηλωσουμε τις πλάκες από τα πεζοδρόμια? Θα ξηλώσουμε την άσφαλτο από τους δρόμους? Μήπως να επιστρέψουμε στις σπηλιές και να υιοθετήσουμε το lifestyle των ανθρώπων των σπηλαίων αφού αυτό και μόνο αυτό απ’ ότι φάινεται ταιριάζει στις «οικολογικές» τους ανησυχίες?

    Προς ενημέρωση των κάθε λογής αρνητιστών και των διαχρονικά άβουλων και δίχως όραμα κυβερνήσεων σας ενημερώνω ότι υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα πόλεων στο εξωτερικό που και επιχειρηματικά κέντρα διαθέτουν και πράσινο και ποιοτικές περιοχές κατοικίας και ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Αναρωτιέμαι μάλιστα. Είναι δυνατόν άνθρωποι όπως εσείς οι πολιτικοί πολλοί εκ των οποίων έχετε σπουδάσει και ζήσει στο εξωτερικό να μην έχετε δει και να μην έχετε ζηλέψει τη ποιότητα ζωής που απολαμβάνουν κάτοικοι μητροπόλεων του εξωτερικού?

    Τα δικά μου οικονομικά δεν μου επιτρέπουν να κάνω ταξίδια στο εξωτερικό όμως μπορώ να βλέπω πως είναι άλλες πόλεις στην εποχή του YouTube.

    Ρίξτε μια ματιά σε Shinjuku στο Tokyo, Melbourne, San Francisco, Vancouver και παραδειγματιστείτε επιτέλους!

    Επομένως ΝΑΙ και στο γήπεδο και στο εμπορικό (έστω και κουτσουρεμένα).

    Όσον αφορά το ΣτΕ… Ποιος κυβερνά αυτό το τόπο? Το ΣτΕ? Το ΣτΕ ή θα το αναμορφώσετε ή θα το καταργήσετε. Τα μάθατε φαντάζομαι τα καμώματα του στην υπόθεση του Costa Navarino όπου θυμήθηκε με ΕΠΤΑ χρόνια καθυστέρηση ότι τμήμα του είναι παράνομο. Εμείς στην Ελλάδα δεν χρειαζόμαστε «ομάδες πολιτών» (με κομματικά κίνητρα εννοείται) και τους καθε λογής NIMBYS για να διώξουμε και τους τελευταίους επενδυτές! Έχουμε το ακριβοθώρητο ΣτΕ…

    Υ.Γ.1 Ευτυχώς που έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και είχαμε τη τύχη (παρ’ όλες τις υπερκοστολογήσεις) να αποκτήσουμε ένα ΟΑΚΑ και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις διά χειρός Calatrava και έχουμε κάτι να θαυμάζουμε στην Αθήνα από αυτό που λέγεται σύγχρονη μνημειακή αρχιτεκτονική, διαφορετικά ας είμαστε ειλικρινείς μια Ακρόπολη έχει απομείνει για να μας ξελασπώνει εδώ και 2500 περίπου χρόνια…

    Υ.Γ.2 Τον Acebillo που μας είχατε παρουσιάσει, και μόλις τον έφερε ο πρωθυπουργός πίστεψα ότι επιτέλους πάει κάτι να αλλάξει σε αυτή τη χώρα που τον κρύψατε?

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 19:17 | morheas123

    ελπιζω να μην το καθηστερησετε και αλλο με στε και λοιπα….εκτος του γηπεδου δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσος ντορος με επιχειρηματιες που ενταξη εχουν οφελος,αλλα αυτο δεν ειναι επειχηρηματικοτητα που τοσο χρειαζεται αυτος ο τοπος.ποσο κοματικα πορομενοι μπορει να ειναι αυτοι που δεν θελουν το εργο και καλα για πουλια και διαφορα δηθεν οικολογικες ανησυχιες.τωρα δηλαδη ειναι πιο ομορφη η περιοχη?μπραβο στην υπεκα,καλλιο αργα παρα ποτε.αλλα οχι αλλο καθυστερηση..

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 18:57 | panagiotis

    Αυτή η ιστορία είναι ενδεικτική της αφασίας και της παρακμής που έχουμε περιέλθει ως κοινωνία για ένα έργο που έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει, να έχει γίνει και η ανάπλαση στην Αλεξάνδρας και να συζητάμε τα επόμενα βήματα για τον Ελαιώνα που δεν ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ στα όρια της επένδυσης για το νέο γήπεδο και το εμπορικό αλλά συνεχίζεται στην γύρω παραγκούπολη…αλλά αυτό προφανώς δεν ενδιαφέρει τους δήθεν υπερευαίσθητους πολίτες που μποκάρουν το έργο…είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει από άτομα που μάλλον δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους στην περιοχή, δεν γνωρίζουν γιατί ακριβώς μιλάνε ή παίζουν άλλου είδους παιχνίδια…ας τελειώσει αυτή η αθλιότητα ΤΩΡΑ!! ΑΡΚΕΤΑ!! Μια πόλη όμηρος ηλιθίων…και το ΣΤΕ να πολεοδομεί!!!

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 18:53 | Σωτήρης Ν. Παπαδόπουλος

    Ατελής η πληροφόρηση εκ μέρους του opengov.gr

    Θέματα σαν και αυτό θάπρεπε να συνοδεύονται απο απλά και ευκολονόητα για τους πολίτες σχεδιαγράμματα («πριν» και «μετά» την πρόταση) προκειμένου αυτοί να μπορούν να σχηματίσουν γνώμη επί πραγματικών δεδομένων – η προσπάθεια μου να τα εντοπίσω στην ιστοσελίδα ήταν ατελέσφορη. Μια σωστά εκλαϊκευμένη, συνοδευτική απεικόνιση των προτάσεων θα λειτουργούσε επίσης επικοινωνιακά καλλίτερα προκειμένου να προσελκύσει μια ευρύτερη και ουσιαστικότερη κοινωνική συμμετοχή

    Η απλή παράθεση και μόνο των κειμένων εξυπηρετεί μόνον τους λίγους και εξειδικευμένους πολίτες που είναι γνώστες του θέματος και άρα έχουν σχηματισμένη άποψη την οποία και γνωριζετε· όλοι οι υπόλοιποι (η πλειονότητα) που κινούνται οπαδικά με τις ιδέες που τους έχει διαμορφώσει η (οπαδική, κομματική) προπαγάνδα, το μόνον που προσφέρουν είναι άλλοθι στις «συμμετοχικές διαδικασίες».

    Επομένως, και προκειμένου να εκφέρω μια τεκμηριωμένη γνώμη, (όπως θα έκανα και σε οποιαδήποτε άλλη, αντίστοιχη κρίση επί τεχνικού θέματος) θα ζητούσα την πλήρη τεκμηρίωση του «Σχεδίου της Νομοθετικής Ρύθμισης» που συνοδεύεται απο τα σχεδιαγράμματα των προτάσεων. Ως εκ’ τούτου δυσκολεύομαι να συμμετάσχω σε μια στρεβλή συμμετοχική διαδικασία που δεν εξυπηρετεί τις προθέσεις της πλήρους και διαφανούς ενημέρωσης.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 17:04 | tasos-ACRIT

    Τελώ υπό αγανάκτηση όταν γνωρίζω ότι η διπλή ανάπλαση πέρασε και υπερψηφίστηκε πανηγυρικά από τη βουλή από τα δυο μεγάλα κόμματα και στη συνεχεία Την ακύρωσε το ΣΤΕ κρίνοντας την αντισυνταγματική. από τότε έως και σήμερα- τώρα που σας γράφο εξακολουθεί και παίζετε ένα βρόμικο παιχνίδι εις βάρος όλων όσων είχαμε την ατυχία να επενδύσουμε Στο Χ.Α. και είμαστε αρκετές χιλιάδες ιδιώτες επενδυτές που η διπλή ανάπλαση από όραμα προόδου μεταβλήθηκε σε εφιάλτη που μας εγκλώβισε στη μετοχή του βωβού που μετέχει ενεργά στην ολοκλήρωση του έργου της διπλής ανάπλασης. η μετοχή από τα 30ευρο που ήταν σήμερα αποτιμάτε 1,85 ευρώ. Εξανεμίστηκαν περιουσίες μικροεπενδυτών στο βωμό της διπλής ανάπλασης υπό την ανοχή των θεσμοθετημένων οργάνων του Χ.Α συνεπικουρούμενη βεβαίως Από την διαμαρτυρία των 131 (αγανακτισμένων πολιτών) που προσέφυγαν στο ΣΤΕ .θέλω να γνωρίζετε πως δεν είναι μόνο οι εκατοντάδες των ανέργων που έμειναν χωρίς δουλεία από το σταμάτημα του έργου της διπλής ανάπλασης είμαστε και εμείς που πιστέψαμε την πολιτεία που με τη στάση της έως και σήμερα
    Αδυνατεί να κατανοήσει πως η επένδυση δεν είναι έγκλημα ήδη χάσαμε πολύτιμο χρόνο επιτέλους σταματήστε τα λόγια και κάντε έργα. τελειώνοντας θέλω να βροντοφωνάξω ενώνοντας την φωνή μου με τους χιλιάδες Έλληνες ένα μεγάλο ναι στην ανάπλαση του ελαιώνα.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 15:33 | Αχιλλέας Βοτανικός

    ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!
    ΝΆ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΟΙ 131 ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΟΥΝ ΣΤΗ ΡΥΣΘΜΙΣΗ!

    1. Η ρύθμιση είναι ξεκάθαρα βελτιωμένη.

    2. Το σχεδόν έτοιμο εμπορικό δεν γκρεμίζεται.

    3. Η κοινή γνώμη έδιξε τι θέλει ΞΕΞΑΘΑΡΑ εδώ!

    4. Οχι άλλη επιμονή από εγωισμό.

    5. 131 ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ, που κατά πολλούς είναι πιό πράσινη χάρη σε εσάς.

    6. Ο ΒΩΒΟΣ στην ουσία χαρίζει εκτάσεις για γήπεδο και πάρκο, εκτελεί δωρεάν μεγάλο μέρος των εργασιών.

    ΤΑ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΑΙΡΑ.

    Τέλος υπενθυμίζω:
    ΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΠΟΛΙΤΩΝ»
    ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ από τη λάθος συνέχιση της επιμονής σας.

    ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 15:28 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΠΟΛΥ……ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ……ΕΛΠΙΖΩ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΙΑ…..Α ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΕ ΔΥΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΑ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.Α) ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Β) ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΙ ΚΛΠ.ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΕΤΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 14:06 | μαρίνα

    προτείνω τα προσφυγικά να δωθούν στο Αγ. Σάββα για φιλοξενια συγγενών καρκινοπαθών ασθενών και να ανακαινιστούν, το γήπεδο να γίνει πάρκο και μόνο πάρκο με ένα κιόσκι ίσως ξύλινο και επιτέλους να ξεκινήσει ο Βοτανικός επίσης ύπάρχουν πολλές λύσεις εκτός του τσιμέντου και της μαρμάρινης- πέτρινης πλάκας που ντύνει όλες τις αναπλάσεις το χώμα είναι πιο χρήσιμο και δεν στοιχίζει… υπάρχουν οικολογικές λύσεις τύπου cob και πολλά άλλα….λίγη θέληση χρειάζεται

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 14:16 | Σεφεριαδης Δημητρης

    Το έργο της διπλής ανάπλασης πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Χρειαζόμαστε πράσινο στην Αθήνα αλλα θα πρέπει να υπάρχει και μια λογική σε ότι αφορά τη συντήρηση και τα έξοδα. Οι νόμοι θα πρέπει να αλλάζουν σύμφωνα με την εξέλιξη.Αντί να βλέπω αντιδράσεις θα προτιμούσα να δηλώνουν συμμετοχή εθελοντικής εργασίας αυτοί που επιθυμούν να γίνει μητροπολιτικό πάρκο.Πόσοι θα είναι και ποιοί υπεύθυνοι για τη φύλαξη, πόσοι για την καθαριότητα και με πόσα χρήματα και ποιοί ιδιώτες θα συμβάλλουν στην ολική συντήρηση ενός τέτοιου πάρκου.Θα πρέπει να ζεί σε άλλη χώρα άν κάποιος πιστευει ότι θα πρέπει να γίνουν νέες προσλήψεις στο Δημόσιο ή στο Δήμο.Ακόμα θα περίμενα απο ανθρώπους, οικολόγους, αληθινούς αριστερούς να προσφέρουν προσωπική τους ιδιοκτησία ωστε να γίνουν μικρές οάσεις πρασίνου μέσα στην πόλη.
    Τέλος, απορώ γιατί σε μία κάθετη δόμηση ενός εμπορικού κέντρου , σε ύψος , πρέπει να υπάρχουν τόσο αυστηροί όροι δόμησης.
    Μήπως η υψηλή ανεργία συμφέρει κάποιους νομίζοντας ότι θα εξαργυρώσουν σε ψήφους την ανέχεια κάποιων συνανθρώπων μας;

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 13:01 | IA

    Επιτέλους να προχωρήσει το έργο…
    Είμαι ασφαλώς σύμφωνος με το σχέδιο ωστόσο δυσκολεύομαι να κατανοήσω τον λόγο που η ανάπλαση της Αλεξάνδρας θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης του Βοτανικού. Η περιοχή, ειδικά αν συμπεριλάβω κα τα προσφυγικά απέναντι από το γήπεδο της λεωφόρου είναι μνημείο ασχήμιας και υποβάθμισης. Μια απλή καλόπιστη επίσκεψη μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο. Γιατί αυτό το χάλι θα πρέπει αυτή να περιμένει τον Βοτανικό για να διορθωθεί; Σχετίζεται με την διασφάλιση των συμφερόντων κάποιου από τους εμπλεκόμενους; Μα αυτό δεν θα μπορούσε να επιλυθεί με κάποιο ισχυρό νομικό κείμενο; Σχετίζεται με την χρήση του γηπέδου αυτή την στιγμή; Μα το γήπεδο αυτή την στιγμή εξυπηρετεί ελαχίστους και αυτούς περιστασιακά. Νομίζω μπορεί να δοθεί (εύκολα) μία λύση και οι αναπλάσεις να γίνουν ταυτόχρονα.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 12:19 | Δημήτρης

    ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ η αστική ανάπλαση μιας περιοχής που όχι μόνον βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, αλλά σήμερα αποτελεί εστία μόλυνσης και υποβάθμισης για την ευρύτερη περιοχή, είναι βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Βήμα σαν εκείνα που κάνουν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι εδώ και πολλές δεκαετίες, διότι εκεί έχουν από νωρίς συνειδητοποιήσει τη σημασία του αστικού χώρου όχι μόνο σαν αισθητική εικόνα αλλά ακόμα περισσότερο σαν οικονομικό και κοινωνικό πόρο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

    ΟΜΩΣ το σχέδιο που παρουσιάζεται σήμερα για δημόσια διαβούλευση έχει και ένα συγκεκριμένο ιστορικό, που έχει ιδιαίτερη σημασία για μελλοντικές προσπάθειες στο πεδίο της ανάπλασης. Η απειρία των φορέων που ενεπλάκησαν είναι ολοφάνερη. Όχι όλων. Ο ιδιώτης ιδιοκτήτης μεγάλου τμήματος της εν λόγω έκτασης (και του εμπορικού κέντρου σε λίγο) φάνηκε αρκετά έμπειρος. Όλοι οι άλλοι απλώς καλούνται να σώσουν τα προσχήματα.

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ; Τώρα η μεγαλύτερή μας έγνοια δεν πρέπει να είναι το γήπεδο που είμαι βέβαιος πως θα είναι στολίδι..ούτε οι εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού (το σωματείο έχει τέτοια ιστορία που να είστε σίγουροι ότι θα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση)…ούτε το εμπορικό (προς θεού).

    Η μεγαλύτερη έγνοια μας πρέπει να είναι τα τουλάχιστον 70 στρέμματα «πρασίνου» που απομένουν. Διότι σήμερα δεν είναι πράσινα. Και θα πρέπει να γίνουν. Πραγματικό πράσινο. ‘Οχι στέκι για ναρκομανείς ή ζούγκλα παραβατικών. Τι εννοώ; Πρέπει να σχεδιαστούν προσεκτικά, και όχι μόνο να φυτευτούν τα όποια ήδη χλωρίδας επιλεχθούν, αλλά και να ΠΟΤΙΖΟΝΤΑΙ. Δεν αστειεύομαι.

    Είναι να μελαγχολεί κανείς αν σκεφτεί τί θα μπορούσε να γίνει με τη Διπλή Ανάπλαση και τί τελικά προχωρά. Αλλά όπως λέει κι ο λαός μας, «κάθε αρχή και δύσκολη».

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 11:38 | Όλγα Τσακηρίδη

    Σχετικά με την ανάπλαση επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

    Μουσείο Αθλητισμού.
    1. Προτείνεται διερεύνηση προτύπων αντίστοιχων μουσείων για την αποτελεσματική λειτουργία του.
    2. Ο χώρος που θα αφήσει το γήπεδο Παναθηναϊκού είναι περιορισμένος. Ένα μουσείο Αθλητισμού θα το έβλεπα περισσότερο στο Βοτανικό, κοντά στις αθλητικές και άλλες ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, όπου η πρόσβαση στο εξειδικευμένο του κοινό κατ’ αρχάς θα είναι πιο εύκολη αυξάνοντας και τα έσοδα του ίδιου του Μουσείου, ώστε να είναι οικονομικά βιώσιμο.
    3. Στο χώρο του γηπέδου του Παναθηναϊκού θα πρότεινα τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου, ψυχαγωγίας και αθλητισμού για τους πολίτες.
    4. Προτείνεται η προώθηση της ιδέας της δημιουργίας μουσείων αθλητισμού κοντά σε μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, με κέντρο την Αρχαία Ολυμπία. Το δίκτυο των συγκεκριμένων θεματικών μουσείων θα πρέπει να συνεργάζεται στενά με το δίκτυο περιβαλλοντικών μουσείων.
    5. Στους χώρους των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Βοτανικό θα πρότεινα τη δημιουργία παράλληλα συνεδριακού κέντρου.
    Με τιμή
    Όλγα Τσακηρίδη, Δρ Πολιτιστικής Πολιτικής και Διοίκησης

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 10:59 | ΜΝΜ

    Επιτέλους συνειδητοποιήστε το!!!:
    Όχι άλλο τσιμέντο, […]
    Είναι ευκαιρία για μία και μοναδική φορά να σκεφτείτε οι εκλεγμένοι από το λαό άρχοντες αυτούς που σας ψήφισαν!!!
    Σκεφτείτε το λαό και δώστε ζωή σε μία επίτηδες υποβαθμισμένη περιοχή – για να έλθουν οι γνωστοί-άγνωστοι του Δήμου και ΄συγκεκριμένης τεχνικής εταιρείας να σώσουν και να «αναβαθμίσουν»!!! τσιμεντοποιώντας τα πάντα –
    ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΑΡΚΟ ΥΨΗΛΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΡΟΪΔΙΕΣ και τα ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!!!!!

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 00:52 | gm2263

    Επειδή έχω συζητήσει πολύ το θέμα και μπορείτε να πάρετε μια ιδέα εδώ http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=699838&page=6, το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω δεν είναι απλά η έκκληση να γίνει επιτέλους έστω και κουτσουρεμένο, ότι είναι να γίνει. Διότι σε μια τέτοια οικονομία, οι θέσεις εργασίας αλλά και η αναβάθμιση της περιοχής είναι κάτι παραπάνω από ορατά, γι’αυτό και οι τόσες επιστολές υπέρ της ανάπλασης και ας πάει στην ευχή και ας γίνει το εμπορικό κέντρο. Όλοι όσοι εκφράζονται υπέρ δεν είναι μέτοχοι του «μεγαλοκατασκευαστή» (που δεν είναι ο μόνος που έχει κατασκευάσει εμπορικά κέντρα αλλά αυτό συστηματικά αποσιωπάται) ή υπάλληλοί του αλλά και απλοί άνθρωποι οι οποίοι βλέπουν το αυτονόητο, ότι εάν δεν γίνει τώρα κατι εκεί πέρα, δεν θα γίνει ποτέ.

    Πέρα όμως από αυτό το γεγονός, νομίζω πως κάπου θα πρέπει να συζητήσουμε τελικά σχετικά με το τι θα κάνουμε με την Αθήνα. Ας το πάρουμε απόφαση ότι οι σύγχρονες πόλεις αποτελούν αμαλγάματα δράσεων και μαζικών αναπλάσεων και αυτό που παρατηρούμε είναι ότι για κάποιο λόγο, τίποτα δε γίνεται στην Αθήνα.Δεν αντιλαμβάνομαι: Βλάκες είναι ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ στο εξωτερικό, ακόμα και στην Αλβανία που κατασκευάζουν ΟΛΑ τα είδη των αναπτύξεων όπως επιχειρηματικά κέντρα και ουρανοξύστες (πολλαπλά εγκεφαλικά!!! για κάποιους), εμπορικά κέντρα, μουσεία και κτίρια πολιτισμού (εδώ σήκωσαν πανό ακόμα και στην παρουσίαση της Λυρικής και της όπερας από τον ίδιο τον αρχιτέκτονα Ρεντζο Πιάνο!!!) και φυσικά ΚΑΙ πάρκα, και μόνοι έξυπνοι είμαστε εμείς που νομίζουμε πως με την άρνηση και τις προσφυγές κάτι κάνουμε;

    Ας πρυτανεύσει η λογική.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 00:58 | ΑΝΝΑ

    …ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ…
    …ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Ο ΠΑΟ ΝΑ ΚΤΗΣΕΙ ΓΗΠΕΔΟ…
    …ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ!!!…
    …ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΥΤΟΙ,ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΠΑΛΛΩΤΡΙΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ…ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΥΣ…ΕΛΑΙΩΝΕΣ…ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ 1995…ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ…ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ..ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΚΕΤΕΣ ΣΑΣ!!!…
    …ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΕΤΣΙ???…
    …ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΤΕ!!!…
    …ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΩΤΡΙΩΣΕΤΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΗΣΕΙ Ο ΠΑΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ…
    …ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΘΟΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ…ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ…ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ…
    …ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ…
    …ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ…ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΑΛΑΒΟΥΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ…ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ…ΕΡΧΕΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΞΕΤΕ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ…ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ…ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ EKEI ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ BUSINESS…
    …ΠΑΛΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΠΕΡΝΕΤΕ…
    …ΠΑΛΙ ΘΥΕΛΛΕΣ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΤΕ…

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 22:40 | Μπάρλας Δημήτριος

    Ας αποτελέσει αυτό το έργο το έναυσμα για ανάλογες παρεμβάσεις και επενδύσεις στην πατρίδα μας.

    Είναι ιστορική η ευκαιρία που δίδεται σε όλους ανεξαιρέτως τους εμπλεκόμενους – ακόμη και στους πολέμιους – να συμβάλουν στην αλλαγή της εικόνας της πόλης μας. Απαιτήθηκαν υποχωρήσεις από όλους τους φορείς για να φτάσουμε έως εδώ. Καλώ και την Επιτροπή Πολιτών να πράξει το ίδιο. Δεν είναι δυνατόν να παραγνωρίζει τα οφέλη αυτής νομοθετικής παρέμβασης. Ούτε βγαίνει ηττημένη από αυτή τη διαμάχη. Οι υποχωρήσεις επιβάλλεται να είναι αμοιβαίες. Τα αδιέξοδα δεν οφελούν κανέναν.

    Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό το έργο μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς. Σημείο αναφοράς και συγχρόνως μήνυμα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης ότι η Ελλάδα θέλει, μπορεί και θα αλλάξει.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 22:21 | Μιχάλης Ρ.

    Επιτέλους και κάτι θετικό στην όλη αρνητική κατάσταση που βιώνουμε. Η περιοχή είναι πολύ υποβαθισμένη και μόνο με τη συμβολή ιδιωτών μπορεί να σωθεί. Το κράτος μένει άπραγο εδώ και τόσα χρόνια.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 20:58 | Γεώργιος Θεοτοκάς

    Καλή η διπλή ανάπλαση, αλλά με τις εργατικές πολυκατοικίες της Λ. Αλεξάνδρας τι θα γίνει? Αρχικά είχε αποφασιστεί να διατηρηθούν μόνο δύο από αυτές, στη συνέχεια, ύστερα από προσφυγές ιδιωτών και ενώσεων ιδιωτών, κρίθηκαν από το ΣτΕ όλες διατηρητέες. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα όλες να ρημάζουν και να ερειπώνουν, αποτελώντας εστία αισθητικής και υγειονομικής ρύπανσης και να δίνουν μια εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής. Αν δεν κάνω λάθος, στην ελληνική γλώσσα, «διατηρητέο» είναι κάτι που πρέπει να διατηρηθείκαι όχι απλώς κάτι που δεν μπορεί να κατεδαφιστεί, δυστυχώς όμως έχει ταυτιστεί η έννοια του διατηρητέου με το μη κατεδαφιστέο, αφού κανείς δεν μεριμνά για τη διατήρηση των κτισμάτων που χαρακτηρίζονται ως διατηρητέα και η μόνη έννομη και εν τοις πράγμασι συνέπεια είναι η απαγόρευση της κατεδάφισής τους, η δε ανάπλασή τους είναι ευχολόγιο και όχι υποχρέωση των ιδιοκτητών. Εν προκειμένω, καλή και χρήσιμη η διπλή ανάπλαση και κάθε έργο που γίνεται με παρόμοιο σκοπό είναι επιδοκιμαστέο, πόσο μάλλον σε αυτή τη συγκυρία της ύφεσης. Θα είναι όμως παράδοξο κ. υπουργέ (που έχετε και την ιδιότητα του έγκριτου αρχιτέκτονα, με έργο στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς), να αναπλαστεί ο διπλανός χώρος του γηπάδου του Π.Α.Ο. και να παραμένουν σ’αυτή την απαράδεκτη κατάσταση οι παρακείμενες πολυκατοικίες. Θα είναι μια πραγματική ύβρις για την αισθητική, για το περιβάλλον αλλά και για την ιστορία των κτισμάτων. Τώρα είναι ιστορική ευκαιρία στο υπό εκτέλεση έργο να ενσωματώσεται και την συντήρηση και ανάδειξή τους.
    Ευχαριστώ
    Γεώργιος Θεοτοκάς
    Δικηγόρος
    Ακαδημίας 26 Αθήνα 10671

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 20:01 | ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Ένα μεγάλο «ΜΠΡΑΒΟ» στους αρμόδιους φορείς που συναίνεσαν τελικά για να πραγματοποιηθεί ένα τεράστιο έργο ανάπτυξης τόσο από οικονομικής πλευράς (διότι σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας) όσο και περιβαλλοντικής (από την προσφορά πρασίνου και άλλων χώρων) που τόσο πολύ έχει ανάγκη η Αθήνα και οι πολίτες της.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 19:07 | andrew

    poite tin alitheia ston kosmo ,bouxtise o kosmos tou pao apo iposxeseis.xeroume pleon oti auto pou ginete sto open gon einai staxti sta matia.otan pragmatika thelate ftiaxate ta gipeda gia alous ,gia emas omos iparxoun oi kormoranoi.i alitheia einai mia pote den thelete na piasei douleia o kosmos giati den tha einai pelates sas. opos to pate tha diaspasete tin ellada ,dierai kai vasileue.o kosmos tou pao opos kai tis aek kai alloi filathloi theloun isotita se ola,alla stin ellada sas den iparxei.to gipedo prepei xekinisei mesa sto 2011 gia na vrei o kosmos douleia,na pesei epitelous i anergeia.theloume erga kai oxi pelateia

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 16:39 | Δημήτρης

    Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει η διπλή ανάπλαση.
    Είναι το μοναδικό έργο που μπορεί να δώσει άμεσα χιλιάδες στρέμματα πρασίνου σε δύο περιοχές της Αθήνας που πονάνε ιδιαίτερα σε αυτό τον τομέα.
    Ο σημερινός ελαιώνας είναι ένα αίσχος.
    Παντού παράνομες αποθήκες χωρίς ούτε ένα θάμνο όχι δένδρο, ζήτημα σε ολόκληρη την περιοχή του Ελαιώνα όλοι αυτοί να έχουν αφήσει μία Ελιά. Οι καταυλισμοί […] και τα εγκαταλελειμμένα κτήρια προσφέρουν κάτι στην ζωή μας??? Η επιτροπή διάσωσης του Ελαιώνα όλα αυτά τα χρόνια που ασελγούν στην περιοχή τι κάνουν???? Τώρα ενδιαφέρθηκαν για το περιβάλλον??? Έλεος όποιος θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του βάζει μπροστά το περιβάλλον.
    Η διπλή ανάπλαση θα δώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλους, από τον μετανάστη εργάτη, τον μικροεργολάβο, την τεχνική εταιρεία και την μεγάλη κατασκευαστική. Όλοι θα επωφεληθούν(κάποιοι θα βγάλουν περισσότερα) αλλά το βασικό είναι ότι θα κινηθεί το χρήμα σε όλες τις βαθμίδες για ορισμένα χρόνια και ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Πρέπει να ξεφύγουμε από τον φόβο του μεγάλου κεφαλαίου. Πίσω από το κεφάλαιο είναι χιλιάδες μικροί που ζούνε από αυτό.
    Ας μειωθούν όσο το δυνατό οι κτηριακές εγκαταστάσεις και του εμπορικού, των parking και του Δημαρχείου (δεν χρειάζεται έχουμε Δημαρχείο) και να γίνει το μεγάλο αυτό έργο. Τέλος πρέπει να προσεχθεί και το είδος αλλά και η ποιότητα του πρασίνου για να έχουμε ουσιαστικό αποτέλεσμα και να μην γίνει σαν το Ολυμπιακό Πράσινο που δεν άντεξε ούτε ένα χρόνο.
    Δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο αυτό το έργο. Το θέλουν οι κάτοικοι στο κέντρο, στους Αμπελόκηπους, στην Αλεξάνδρας, οι κάτοικοι του Βοτανικού και όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 16:29 | Αλέξανδρος Π.

    ΝΑΙ στο γηπεδο και την διπλη αναπλαση

    ΟΧΙ στην σύνδεση του κοινωφελους αυτου σημαντικοτατου εργου με ιδιωτικα συμφεροντα, καθως εαν αυτα κανουν αυθερεσιες τιθεται σε ζητημα ολοκληρη η διαβουλευση και η αδειοδοτηση του…

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 15:32 | Δεσποινα

    Εργάζομαι στον Βοτανικό 17 χρόνια.
    Κάθε μέρα που πηγαίνω, βλέπω το αποπνικτικό τοπίο και απογοητεύομαι που υπάρχουν άνθρωποι το 2010 στην Ελλάδα που δεν θέλουν την ανάπτυξη.
    Πράσινο στο Βοτανικό δεν υπάρχει.
    Κάθε Χριστούγεννα , καλοκαίρι και Πάσχα από το αδιαχώρητο που δημιουργείται με τα φορτηγά παγιδευόμαστε όλοι στα αυτοκίνητα για ώρες.
    Εκτός από το γεγονός ότι θα βρουν δουλεία χιλιάδες άνεργοι, τόσο για τα έργα των εγκαταστάσεων , όσο και μετά την ολοκλήρωση των έργων, θέσεις εργασίας στο εμπορικό κέντρο και στο χώρο του γηπέδου, θα διαμορφωθεί και η περιοχή κατάλληλα με δρόμους και υποδομές για τους ανθρώπους, όλους εμάς που ζούμε και εργαζόμαστε στον Βοτανικό.
    Επιτέλους πρέπει αυτό το έργο να ολοκληρωθεί άμεσα!

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 14:47 | Karakatsanis Michalis

    Οι κύριοι που μιλάνε – ανώνυμα στην πλειοψηφία τους… λες και ντρέπονται – για πράσινο και για ανεφάρμοστους νόμους, ας μας υποδείξουν πόσο πράσινο υπάρχει στο Γουδί, στο Ελληνικό και στο Γαλάτσι, περιοχές που επίσης προτάθηκαν για την ανέγερση του γηπέδου και αντιμετώπισαν παρόμοιες αντιδράσεις από όψιμους «οικολόγους».

    Άλλο υπερασπίζομαι το πράσινο και άλλο το δημιουργώ. Η δημιουργία, συντήρηση και προστασία ενός πάρκου προϋποθέτει τεράστια κεφάλαια τα οποία σίγουρα δεν διαθέτει το κράτος μας.

    Το ότι είναι λίγοι δεν αποτελλεί εξ’ ορισμού παράδειγμα ηρωϊσμού. Όπως λέγεται, μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο καιρό ή λίγους για πολύ καιρό.

    8 χρόνια είναι πολύς καιρός… και αρκετά ασχολήθηκε το Ελληνικό κράτος με τις αντιδραστικές μειοψηφίες κάποιων […]

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 14:55 | Karakatsanis Michalis

    Αφού η «Επιτροπή» βλέπει στον Ελαιώνα την ύπαρξη του «…μόνου χώρου που μπορεί να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου για την Αθήνα…» φαντάζομαι δεν θα έχει αντίρρηη να γίνει το Γήπεδο ( αλλά και το Mall) στο Γουδί ή στο Γαλάτσι.

    Επίσης, αυτή η αναφορά σε έναν προ 15ετίας νόμο (και δη υπό τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος) είναι λίγο άκαιρη. Οι νόμοι πρέπει να αλλάζουν όταν δεν προσφέρουν κάτι ή είναι ενάντιοι στο συμφέρον των πολιτών (έτσι όπως το αντιλαμβάνονται οι ίδιοι οι Πολίτες και όχι οι λογής λογής «επιτροπές» που σφαιτερίζονται το όνομα τους).

    […]