- Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας - http://www.opengov.gr/minenv -

AΡΘΡΟ ΠΡΩΤΟ [Άρθρο 11 Παραρτήματα και Διαγράμματα]

1. Προσαρτώνται και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης τo Παράρτημα Ι.

2. Προσαρτάται και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης:

– Χάρτης Ι: Εθνικό πρότυπο χωροταξικής οργάνωσης της υδατοκαλλιεργητικής δραστηριότητας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "AΡΘΡΟ ΠΡΩΤΟ [Άρθρο 11 Παραρτήματα και Διαγράμματα]"

#1 Σχόλιο Από Ευδοκία Αχιλλέως Στις 3 Μάιος, 2011 @ 14:24

Ο συσχετισμός – συντονισμός και η συμβατότητα με την εφαρμογή της οδηγίας πλαίσιο 2000/60/ΕΚ (Ν3199 , ΠΔ51/2007) θα πρέπει να αναλυθεί σε διάφορα σημεία της απόφασης με σαφή αναφορά στα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ).
Ειδικότερα θα πρέπει να γίνει αναφορά στα ΣΔΛΑΠ και ανάλυση του ρόλου τους στα άρθρα 5, 6, 7 και 8.

#2 Σχόλιο Από Ευάγγελος Καζολιάς Στις 10 Μάιος, 2011 @ 20:36

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
παρακαλώ όπως επανεξετάσετε με τους συνεργάτες σας τα νοτιοανατολικά όρια της Ζώνης Α.6 του συνημμένου στην ΚΥΑ χάρτη, που νομίζω ότι εκ παραδρομής κατά την σχεδίασή του περιέλαβε και την τουριστικά ανεπτυγμένη περιοχή της παραλίας της Νέας Επιδαύρου του Δήμου Επιδαύρου (Νομού Αργολίδος), οδηγώντας σε σύγκρουση μη συμβατών μεταξύ τους χρήσεων, που άλλωστε η ίδια η ΚΥΑ (σελ. 10, παρ. 24) δεν επιτρέπει.
Σας παραπέμπω στο σχετικό σημείωμά μου στο ιστολόγιο [1], όπου επεξηγείται ότι η επέκταση προς τα νοτιοανατολικά της εν λόγω ζώνης (δηλαδή πέραν της περιοχής των ήδη εγκατεστημένων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας) καλύπτει την προ πολλών ετών ανεπτυγμένη τουριστικά παραλία της Νέας Επιδαύρου, στην οποία το ίδιο το Κράτος έχει χωροθετήσει τουριστικό αγκυροβόλιο (ΦΕΚ 779 Β΄/9-6-2005) και έχει επενδύσει αρκετά χρήματα για την κατασκευή του.
Παράλληλα σας προτείνω με τον συνημμένο στο σημείωμά μου χάρτη περιορισμό της ζώνης Α.6, βάσει δύο εναλλακτικών προτάσεων (με συγκεκριμένες συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ ’87), ώστε να αρθεί το προαναφερθέν πρόβλημα.
Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση.
Ευχαριστώ
Ευάγγελος Καζολιάς
Πολιτικός Μηχανικός

#3 Σχόλιο Από Ακοβιτιώτης Κων/νος Στις 19 Μάιος, 2011 @ 13:11

Στο Παράρτημα 1, πίνακας 2, 7.Π.Ο.Α.Υ. Αμβρακικού η προτεινόμενη ζώνη Κ5 (σειμειακή) έχει την ονομασία «Σόγωνο» λόγω παραδρομής στη σχετική μελέτη. Η ονομασία της περιοχής είναι «Μάζωμα» και το είδος καλλιέργειας είναι «όστρακα» και όχι «ιχθείς».