- Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας - http://www.opengov.gr/minenv -

Δημόσιος Μεταλλευτικός Χώρος (Δ.Μ.Χ.) Καλλυντηρίου

Στο Δημόσιο Μεταλλευτικό Χώρο Καλλυντηρίου, το κοιτασματολογικό ενδιαφέρον εντοπίζεται στην παρουσία μεταλλοφορίας Αντιμονίτη και των περιεχομένων μετάλλων Αντιμονίου, Μολύβδου, Ψευδαργύρου, Χαλκού και Αργύρου, ενώ στον ευρύτερο ΔΜΧ υπάρχουν ενδείξεις και για μεταλλοφορία Χρυσού. Ο εν λόγω ΔΜΧ βρίσκεται στην περιοχή Άνω Δροσίνης Καλλυντηρίου του Δήμου Αρριανών του Ν. Ροδόπης.

Η αξία σε περιεχόμενα μέταλλα αντιμονίου, αργύρου και χρυσού στα δυναμικά αποθέματα ανέρχεται «IN SITU» σε περίπου 0,5 δις. Ευρώ. 

Συνολικά η αξία των περιεχόμενων μετάλλων «IN SITU» και στους τρεις ΔΜΧ είναι περίπου 2,5 δις. Ευρώ στα βέβαια αποθέματα και 10 δις. Ευρώ στα δυναμικά αποθέματα. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, περίπου το 60-65 % των παραπάνω εκτιμήσεων αποτελεί την καθαρά αξία (net return) και σε κάθε περίπτωση αυτό ισχύει μόνο όταν πρόκειται για καθετοποιημένη μεταλλευτική – μεταλλουργική δραστηριότητα.

Δυναμικά αποθέματα θεωρούνται αυτά των οποίων η εκμετάλλευση είναι δυνατή τόσο στις σημερινές συνθήκες αγοράς, όσο και στο μέλλον.

Βέβαια αποθέματα θεωρούνται αυτά που είναι κοιτασματολογικά εκμεταλλεύσιμα για βιώσιμη και παραγωγική εξόρυξη με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες.

[1]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Δημόσιος Μεταλλευτικός Χώρος (Δ.Μ.Χ.) Καλλυντηρίου"

#1 Σχόλιο Από Αχιλλέας Στις 28 Οκτώβριος, 2011 @ 10:22

Κυρίες και κύριοι
Αρμόδιοι Υπηρεσιακοί παραγοντες

Διαρκώς θεσπίζετε κανόνες χωρίς να υπάρχει έλεγχος της ορθης τήρησης των ηδη θεσπισμένων. Οι Δημόσιες Υπηρεσίες διαρκως υπολοίπονται της δυνατότητας ελέγχων σε όλους τους τομείς .
Σήμερα στην Ροδόπη γίνονται ελλειπείς έλεγχοι στα τρόφιμα (πολλά εισαγονται παρανομα (κατά πλήθος ποιότητα γιατι δεν πληρουν τις δεσμέυσεις ασφαλείας) και απο την Τουρκία. Αποκρύπτονται απο το κοινό τα αποτελέσματα των μετρήσεων ποιότητας των υπογειων υδάτων. Δεν υπάρχει ιστοσελίδα και αρχείο όπου διαφυλάσονται τα ιδια τα δείγματα απο αυτά που προερχονται οι μετρήσεις όπως εχει καθηκον να κανει καθε υπηρεσία.Τα δειγματα πετιονται για να μην υπάρχουν στοιχεία.
Υπάρχει επαχθείς και στρεβλή νομοθεσία σχετικά με το τι ειναι Δασική εκταση. Εκτασεις εδω και 50 χρονια καλλιεργούμενες (επιδοτούμενες) χαρακτηρίζονται δασικές και εσείς με μιας θελετε να απαλείψετε πραγματικά Δασικές εκτασεις και να τις δώσετε ετσι με ανταλλαγή χρήματος σε εταιρείες τις οποιες δεν ειναι σε θεση να ελέγξουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες.
Δεν μπορουμε να περασουμε την ζωή μας ελέγχοντας την διαρκή μη τηρηση των νομων . Μας απομένει μονο να μεταναστεύσουμε εμεις ή τα παιδια μας.
Πρώτα να θεσπίσετε τακτικούς ελέγχους ΚΑΘΕ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ σε όλα τα αγαθά ποσοτικούς και ποιοτικούς. Αφηστε να περασει ενα ευλογο χρονικο διαστημα ωστε να εμπεδοθεί στους κατοικους και κυρίως στους ρυπαίνοντες το αίσθημα ελεγχου Και μετα ξεκινηστε τις διαδικασίες αυτες που πατε να επιβαλετε.
Συνεπως δεν ειμαστε κατα της αναπτυξης αλλά κατα της βιαστικής επιβολής νέων παρεμβασεων χωρίς τις δομές να λειτουργούν .

Υπάρχουν φωτογραφίες με ρύπανση σε ολους τους Ορεινους δήμους της Ροδόπης. Κανεις δεν ελέγχει αυτη την ρυπανση και το σπουδεότερο κανεις δεν σταματά την ρύπανση. Με το να βαλετε ενα προστιμο δεν γινεται τιποτα . Πρέπει να βεζετε ενα πρόστιμο καθε μερα διατήρισης. Τωρα που ειστε κοινωνοί των θιγομενων παρακαλώ να ενεργήσετε.

Σας ευχαριστω