- Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας - http://www.opengov.gr/minenv -

Άρθρο 07: Περιοχές Κοινωφελών Λειτουργιών

Στις περιοχές της κατηγορίας αυτής επιτρέπονται μόνο :

1. Κοινωνική πρόνοια
2. Εκπαίδευση
3. Αθλητικές εγκαταστάσεις
4. Πολιτιστικές εγκαταστάσεις
5. Περίθαλψη

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 07: Περιοχές Κοινωφελών Λειτουργιών"

#1 Σχόλιο Από ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΣΙΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Στις 13 Ιανουάριος, 2012 @ 12:45

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΣΙΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Όλοι οι Έλληνες βιώνουμε μια πρωτόγνωρη για την Ελλάδα οικονομική ύφεση σε όλους τους επιχειρησιακούς τομείς. Ο μεγαλύτερος όμως τομέας που έχει πληγεί είναι η Ελληνική Κτηματαγορά.
Οι κάτοχοι ακινήτων σήμερα, αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρμετρους φόρους. Για εκείνους που αδυνατούν να πραγματοποιήσουν την αποπληρωμή, η πώληση των ακινήτων τους είναι μονόδρομος. Οι αλλεπάλληλοι φόροι που τσακίζουν την αγορά και την κατοχή ακινήτων είναι οι εξής:
 Φόρος μεταβίβασης 10% κ.α.
 ΕΤΑΚ του 2009
 ΦΑΠ του 2010, 2011 και 2012
 Ετήσιο ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, ετών 2011 και 2012
 Επαγγελματική περαίωση για όσους έχουν ακίνητα αξίας άνω των 400.000 €
 Πρόστιμα τακτοποίησης αυθαιρέτων
 Εισφορά αλληλεγγύης

Όσοι, συνεπώς κατέχουν ακίνητα, δυσκολεύονται ακόμα και να τα συντηρήσουν, πολύ περισσότερο τους είναι αδύνατο πλέον να πληρώσουν τόσους φόρους. Όσοι θα επιθυμούσαν να αγοράσουν εμποδίζονται από το φορολογικό τσουνάμι που τους περιμένει.
Χρειάζονται ισχυρά κίνητρα για την ανάπτυξη της αγοράς, μείωση των φορολογικών συντελεστών, περιμάζεμα, και εκλογίκευση της φορολογίας στα ακίνητα.
Αντί λοιπόν να πάρει μέτρα η κυβέρνηση για σταθεροποίηση και ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων όπου θα μειωθεί η ανεργία και θα αυξηθεί ο τζίρος σε όλους όσους εμπλέκονται με τα ακίνητα, αντιθέτως ακούμε συνεχώς ότι θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες και ότι θα επιβληθούν νέοι φόροι στα ακίνητα.

Ωστόσο, το πιο τραγικό αυτή τη στιγμή είναι το υπό διαβούλευση διάταγμα χρήσεων γης που προβλέπει την απαγόρευση κατασκευής κατοικιών στα εκτός σχεδίου ακίνητα. Δηλαδή απαξιώνουν την περιουσία εκατομμυρίων Ελλήνων ιδιοκτητών που έχουν στην κατοχή τους αγροτεμάχια, χωρίς καμιά προειδοποίηση, και φυσικά καμιά αποζημίωση, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται να τα εντάξουν και στον ετήσιο φόρο ακίνητης περιουσίας, φυσικά με αξίες πλασματικές, δηλαδή πριν από την απαξίωσή τους!
Αν περάσει το απίστευτο αυτό διάταγμα θα κάνει αυτούς τους μικροϊδιοκτήτες να ξεπουλήσουν τα αγροτεμάχιά τους σε κάποια «κοράκια» που επαγρυπνούν για να τα αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές. Αντί να ολοκληρώσουν ένα χωροταξικό με σωστές χρήσεις γης ανά την Ελλάδα, που θα αφορά την ανάπτυξη της βιομηχανίας, του τουρισμού και άλλων επαγγελματικών ή αστικών χρήσεων, διώχνουν επενδυτές και αγοραστές εξοχικών κατοικιών από τη χώρα μας και από όλη την Ευρώπη.
Ευελπιστούμε λοιπόν, να μην υπογραφεί ένα τέτοιο διάταγμα, που θα είναι πραγματική ταφόπλακα, όχι μόνον για την ιδιοκτησία, αλλά και για την οικονομία και την κοινωνία γενικότερα.

#2 Σχόλιο Από αλεξανδρα Στις 16 Ιανουάριος, 2012 @ 13:30

και αυτό το άρθρο να καταργηθεί. γιατί να υπάρχει χωριστή κατηγορία όταν όλες οι χρήσεις της ήδη επιτρέπονται στις άλλες κατηγορίες

#3 Σχόλιο Από τριανταφυλλος τσιογκας Στις 28 Φεβρουάριος, 2012 @ 10:34

Εχοντας αποκτήσει εμπειρία από την μίσθωση κοινοτικής έκτασης από Δήμο της περιοχής μου με την ιδιότητα του προέδρου του σκοπευτικού Συλλόγου Εορδαίας (Αθλητικό Σωματείο) η επισήμανση που έχω να κάνω είναι ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και κοστίζουν ακριβά .Στην περιπτωσή μας τα χρήματα από τις δραστηριότητες μας διοχετεύτηκαν στην διαδικασία αυτή ,το αποτέλεσμα να πέσουμε σε οικονομικό τέλμα, το αποτέλεσμα η αδυναμία συμμετοχής σε αγωνες Β΄,Γ΄κατηγορίας .Το ερώτημά μας είναι γιατί να μην μπορούμε να χρηματοδοτηθούμε ή η επιμέλεια και διαδικασία να είναι υποχρέωση του δήμου ή της περιφέρειας με την εποπτεία του νέου καλλικρατικού μηχανισμου για να ολοκληρώσουμε το στόχο μας που δεν είναι ένας στόχος που θα ικανοποιήσει την εσωστρέφειά μας, αλλά θα δωσει στην τοπική κοινωνία οικονομικά οφέλη από την διοργάνωση περιφεριακων ή και πανελληνίων αγώνων. Σκεφτείτε ότι είναι το ζητουμενο για να βοηθήσουμε την τοπική κοινωνία με τις δραστηριότητες μας που φαντάζουν στείρες τώρα όπως και όλων των υπολοίπων αθλ. δραστηριοτήτων που γίνονται ανα την Ελλάδα. Σας παραπέμπω στις διοργανώσεις των Σκοπ.Σωματείων Ρόδου και Λαγκαδά (Σκομακ) που κατάφεραν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον Ελληνικών Σωματείων αλλά και την συμμετΟχή ευρωπαίων Σκοπευτών.
ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

#4 Σχόλιο Από Παρασκευή Φαρμάκη Στις 29 Φεβρουάριος, 2012 @ 12:08

Όπως έχει ήδη θιγεί και σε άλλα σχόλια της δημόσιας διαβούλευσης υπάρχει ασάφεια αναφορικά με τη δραστηριότητα των φροντιστηρίων. Επίσης υπάρχει ασάφεια και ως προς άλλες συναφείς δραστηριότητες π.χ. σχολές οδηγών και ΚΕ.Θ.Ε.Υ.Ο.
Στην προκειμένη περίπτωση που αναφέρεται ο γενικός όρος «Εκπαίδευση», από συνδυασμό με το αντίστοιχο περιεχόμενό συνάγεται ότι σε περιοχές Κοινωφελών Λειτουργιών επιτρέπεται και εκπαίδευση πέραν της δημόσιας;;;
Η δραστηριότητα των φροντιστηρίων ή των ΚΕΘΕΥΟ δεν επιτρέπονται σε περιοχές αποκλειστικής και αμιγούς κατοικίας;;;