- Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας - http://www.opengov.gr/minenv -

Άρθρο 03: Έναρξη ισχύος

Η απόφαση αυτή ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσής της.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 03: Έναρξη ισχύος"

#1 Σχόλιο Από Άγγελος Μακρής Στις 23 Δεκέμβριος, 2011 @ 16:14

Μια ιδέα που θα έπρεπε στην χώρα μας και ιδίως στα αστικά κέντρα να είναι κανόνας, υποχρέωση και στην πορεία της νομοτέλεια, έρχεται σήμερα για διαβούλευση.

Σε μια περίοδο που η αγορά είναι υπό διάλυση, μπορείτε κύριοι υπεύθυνοι να διανοηθείτε πόσοι θα δώσουν τα χρήματα που απαιτεί ένα τέτοιο έργο? Ποιος θα επενδύσει σε καθαρό αέρα και περιβάλλον ποιότητας, όταν τα χρέη και οι περικοπές έχουν φέρει εκατοντάδες ημιτελείς κατασκευές να περιμένουν το θαύμα? Το οποίο και δεν έρχεται..
Ακόμη και μια γενναία επιδότηση -ΕΣΠΑ;;- που θα απαιτεί την μερική συνχρηματοδότηση του κοινού, θα πέσει στο κενό. Μετά από τόσους αφόρητους, άδοξους, άκαιρους φόρους;

Κι όμως εδώ και δεκαετίες τέτοιες πρακτικές έγιναν κανόνας στην Ευρώπη με 100%χρηματοδότηση αρχικά, ώστε σταδιακά να γίνουν και νόμος, που οι πολίτες πρώτα γνώρισαν και μετά σεβάστηκαν. Ομοίως και οι ηλιακές στέγες, η βιοκλιματική, η βιομάζα (Γερμανία, Δανία, Γαλλία κλπ) που άνοιξαν αγορές και παραγωγικές διαδικασίες και εν τέλει ενδυνάμωσαν την οικονομία της χώρας τους. Όχι όμως στην δική μας. Ακόμη εκκρεμεί η παραγωγή και χρήση βιοκαυσίμων, η ελεύθερη χρήση της ηλιακής, αιολικής και πολλά άλλα.

Και φυσικά θα αστειεύεστε μιλώντας για υποβολή αδειοδότησης στην υπηρεσία δόμησης. Ποια; Που; Τι;

Τουλάχιστον όσο και χάλια να κάνετε τα πάντα, δεν χάνετε το χιούμορ σας!!!

#2 Σχόλιο Από Εβρενοπούλου Δέσποινα Στις 6 Ιανουάριος, 2012 @ 13:24

Πιστεύω πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της νομιμότητας των υφισταμένων ταρατσών, στεγών κλπ. Επίσης θα πρέπει να είναι η πέργκολα μια ελαφριά κατασκευή για στήριξη φυτών και όχι ακόμα μια ευκαιρεία για αυθαίρετο διαμέρισμα στην ταράτσα και μάλιστα με τον δικό του κήπο.