- Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας - http://www.opengov.gr/minenv -

Άρθρο 05: Διαθεσιμότητα των Αποθεμάτων Έκτακτης Ανάγκης (Άρθρο 5 παράγραφος 1 της Οδηγίας 2009/119/ΕΚ)

1. Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου, οι λεπτομέρειες εφαρμογής σχετικά με την φυσική προσβασιμότητα και τη διαθεσιμότητα των αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης, καθώς και οι όροι αναγνώρισης, λογιστικής διαχείρισης και ελέγχου των εν λόγω αποθεμάτων με τρόπο ώστε να καθίσταται εφικτή η ανά πάσα στιγμή εξακρίβωσή τους θεσπίζονται στον Κανονισμό Τήρησης Αποθεμάτων που εκδίδεται κατ’ εξουσιοδότηση της παραγράφου 2 του άρθρου 19. Η απαίτηση αυτή ισχύει επίσης και για οποιαδήποτε αποθέματα έκτακτης ανάγκης αναμιγνύονται με άλλα αποθέματα που διατηρούνται από οικονομικούς φορείς. Το σύνολο των αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης δεν υπόκεινται σε οποιουδήποτε είδους διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.
2. Στον Κανονισμό Τήρησης Αποθεμάτων της παραγράφου 1 καθορίζονται επίσης οι προϋποθέσεις και τα όρια ως προς τη δυνατότητα διατήρησης εκτός της ελληνικής επικράτειας των αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης.
3. Τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης τηρούνται με τη μορφή φυσικού αποθέματος, ώστε να διασφαλίζεται ανά πάσα στιγμή η φυσική προσβασιμότητα και διαθεσιμότητά τους.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 05: Διαθεσιμότητα των Αποθεμάτων Έκτακτης Ανάγκης (Άρθρο 5 παράγραφος 1 της Οδηγίας 2009/119/ΕΚ)"

#1 Σχόλιο Από Δημήτριος Κυρκιλής Στις 19 Οκτώβριος, 2012 @ 17:32

CORAL A.E. ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ & ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ
«ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΓΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Η/ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

Άρθρο 5 – 2.
Παρέχεται ευρεία νομοθετική εξουσιοδότηση καθορισμού των προϋποθέσεων και ορίων ως προς τη δυνατότητα διατήρησης αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης εκτός της Ελληνικής επικράτειας. Θεωρούμε επιβεβλημένο τον εξ αρχής καθορισμό στο νόμο των μέγιστων ορίων (ποσοστών) των αποθεμάτων που θα μπορεί να τηρούνται στο εξωτερικό, καθώς και την περιγραφή κριτηρίων σχετικά με το πού θα επιτρέπεται αυτά να τηρούνται ώστε να είναι ευχερώς προσβάσιμα (χώρες της Ε.Ε. με χερσαία σύνορα με τη χώρα?).