Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 26 Απριλίου 2010, 07:04 | Κωνσταντάκη Ευαγγελία

    Περιμένω αποτελέσματα μελέτης από όπου προκύπτει η ανάγκη απαγόρευσης του κυνηγίου στον Υμηττό .

    Με σεβασμό

  • 26 Απριλίου 2010, 06:53 | ΔΗΜ.ΠΑΠΑΚΩΝ/ΝΟΥ

    Κανενας δεν εχει αντιρρηση και στην αυστηροποιηση και στην προληψη παραβασεων αλλα και στην προστασια πανω απο ολα του δασικου πλουτου.
    Ειναι προφανες σε καθε γνωστη και παραδεκτο σε καθε καλοπιστο οτι στη σημερινη Ελλαδα ο κυνηγος συμβαλλει τα μεγιστα στη διαφυλαξη αυτου του πλουτου και εχει αυταποδεικτο συμφερον για την αειφορια και τη διατηρηση των βιοτοπων χωρις παρεμβασεις και αλλοτριωσεις που θα αλλοιωσουν τη χλωριδα την πανιδα και τελικα την ισορροπια προς χαριν αμφιβολου σκοπιμοτητας εκμεταλλευσεις.
    Προσοχη μεγαλη γιατι στις κρισιμες ωρες οι κυνηγοι θα ειναι αυτοι που θα δια-σωσουν μαζι φυσικα με καθε ευαισθητο φυσιολατρη.

  • 26 Απριλίου 2010, 01:00 | Ιωάννης Καρασμαϊλης

    Κα Υπουργέ,
    Τιμή σας που μας δίνετε τη δυνατότητα να εκφράσουμε τις απόψεις μας σχετικά με τις αποφάσεις σας.
    Η τοποθέτησή μου αφορά την παραγραφο 3, του άρθρου 7 της παρούσης απόφασης, με την οποία θίγομαι άμεσα ως μέλος μιας κοινωνικής ομάδας αυτής της χώρας που για άλλη μια φορά λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς να του δίνεται η δυνατότητα μιας έστω τυπικής εκπροσώπισής του.
    Σίγουρα θα γνωρίζετε ότι οι Έλληνες κυνηγοί και πολίτες αυτής της χώρας εκπροσωπούνται Πανελλαδικά απ’την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, το τριτοβάθμιο θεσμικό τους όργανο. Δυστυχως για άλλη μια φορά τους αφήνετε στο περιθώριο λαμβάνοντας μια γενικευμένη απόφαση καθολικής απαγόρευσης του κυνηγιου, μιας περιοχής ιδιαίτερα μεγάλης σε έκταση.
    Για τα δεινά του περιβάλλοντος όλοι φταίμε, ο καθένας σε διαφορετικό βαθμό. Να είσαστε σίγουρη πάντως ότι στους κυνηγούς ανήκει το μικρότερο ποσοστό ευθύνης. Οι κυνηγοί είναι αυτοί που:
    -Ενδιαφέρονται για το περιβάλλον γιατί ζουν μέσα σε αυτό κι ένας βασικός λόγος είναι πολύ απλά γιατί χωρίς αυτό δεν υφίσταται κυνήγι!
    -Βρίσκονται στη φύση, πράγμα το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να διαπιστώνουν οποιαδήποτε δραστηριότητα ενάντια στο περιβάλλον (παράνομες χωματερές, παράνομη υλοτομία, λαθροθηρία, καταπάτηση κλπ)
    -Συμμετέχουν οικειοθελώς στην προστασία της άγριας ζωής είτε πληρώνοντας με δική τους χρηματική επιβάρυνση για τη φύλαξή της, είτε συμμετέχοντας ενεργά σε ομάδες δασοπυρόσβεσης, δενδροφύτευσης και πάρα πολλές άλλες δραστηριότητες προστασίας του περιβάλλοντος.
    Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ελλάδος απασχολεί επιστήμονες (Δασοπόνους, Θηραματολόγους κ.α.) και έχει διεκπεραιώσει μελέτες που σχετίζονται άμεσα με το περιβάλλον και την άγρια ζωή, οι οποίες συνεπώς είναι χρήσιμες για την προστασία και την αειφορία του. Παραγκωνίζοντας τους κυνηγούς, είναι σαν να εθελοτυφλείται στην προστασία της φύσης.
    Σίγουρα η συνεργασία σας με τις κυνηγετικές οργανώσεις έχει να αποφέρει θετικά αποτελέσματα για το περιβάλλον. Οι δραστηριότητες και οι επιστημονικές μελέτες τους είναι «όπλο» για την προστασία του. Στην δική σας κρίση είναι αν θα το χρησιμοποιήσετε είτε όχι, για το καλό του περιβάλλοντος.

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας,
    Με Τιμή
    Καρασμαϊλης Γιάννης

  • 25 Απριλίου 2010, 23:57 | ΣΚΟΥΔΡΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ

    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΟΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟ.
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ!

  • 25 Απριλίου 2010, 23:54 | ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΒΛΑΣΙΑΔΗΣ

    Tο κυνήγι είναι μια αρχέγονη και ταυτόχρονα σύγχρονη δραστηριότητα του ανθρώπου που ασκείται μέσα στα πλαίσια του Νόμου και της σύγχρονης επιστήμης όσον αφορά τη διαχείριση και προστασία των θηραμάτων και των βιοτόπων. Αποτελεί μαζί με άλλες δραστηριότητες της υπαίθρου, όπως το ψάρεμα, η συλλογή καρπών, μανιταριών, φυτών και βοτάνων του βουνού και του δάσους ένα δείγμα συνετούς χρήσης των φυσικών πόρων όπου οι χρήστες παίρνουν μέτρα για την διατήρηση, αλλά και την αύξηση των φυσικών πόρων. Στην Αττική μόνο ασχολούνται με το κυνήγι 45.000 περίπου άτομα και συνολικά στην Ελλάδα περίπου 250.000
    Οι κυνηγοί με αποκλειστικά δική τους χρηματοδότηση δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση της προστασίας και ορθολογικής διαχείρισης του περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας με προσωπικό και εξοπλισμό που διαθέτουν αποκλειστικά για το σκοπό αυτό, αποτελώντας μια δυναμική κοινωνική ομάδα η οποία συμβάλλει στην προστασία και την βελτίωση των οικοσυστημάτων, όπως συμβάινει και στην περίπτωση του Υμηττού. Δεν είδα καμία απο αυτές της αυτοαποκαλούμενες «οικολογικές» οργανώσεις να παρουσιάζουν αΔεν ειμαι αντιθετος σε καθε μετρο προστασιας ευαισθητων περιοχων και δη καμμενων , αλλα η ανακηρυξη/ονοματοθεσια ζωνων δεν συμβαλλει κατα τη γνωμη μου παρα σε δημιουργια no man’s lands οπου και θα λειτουργησει ανεξελεγκτα καθε κακοβουλη/εκνομη δραστηριοτητα.
    Η μονιμη παρουσια των φυσιολατρων κυνηγων ειναι βασικος αποτρεπτικος παραγοντας για καθε κακοβουλη ενεργεια (ρυπανση , εμπρησμος , λαθροθηρια , καταπατησεις κλπ) και θα το σκεφτει καθε παρανομος να δρασει.
    Για την απαγορευση αυτη καθαυτη , δε γνωριζουμε τεκμηριωση , αντιθετα εαν περιμενε ο κυνηγετικος κοσμος απο το κρατος και τις υπηρεσιες του να προστατεψει και να διατηρησει την αειφορια θα ειμασταν σε σημειο μηδεν.
    Τα βουνα δεν ανηκουν σε συμφεροντα αλλα σ αυτους που τα αγαπουν , ζουν σ αυτα και μ αυτα , παντα κοντα στις δυσκολες στιγμες και παντα με γνωμονα την ορθη διαχειριση.Αυστηρα πλαισια παντα , αλλα οχι διωγμο απο τις πετρες που αγαπαμε , το κυνηγι ειναι ζωτικης σημασιας δραστηριοτητα και για τη φυση αλλα και για το συγχρονο ανθρωπο , που εχει ριζες σ αυτο τον τοποντίστοιχο έργο

  • 25 Απριλίου 2010, 21:00 | vasilis avlonitis

    Κατά την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία το κυνήγι είναι δραστηριότητα απόλυτα συμβατή με το περιβάλλον και προωθείται η αειφορική ανάπτυξή του.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζοντας το πολυποίκιλο έργο των κυνηγών, συνεργάζεται μαζί τους ενισχύοντας το ρόλο τους. – διότι όπως δήλωνε και ο Επίτροπος της Ε.Ε. σε παρελθόντα χρόνο Σταύρος Δήμας: «οι κυνηγοί αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος του περιβάλλοντος».

    Οι αυθαίρετες απαγορεύσεις όμως που επιδιώκει το υπουργείο και οι επιστημονικά αναπόδεικτες αποφάσεις του, ασφαλώς και δεν προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος. Ως εκ τούτου, άλλη μία απαγόρευση στον Υμηττό δεν μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της πανίδας – αφού το κυνήγι αποτελεί μέρος της διαχείρισής της.

    Ζητάω λοιπόν σαν κυνηγός, πολίτης αυτής της χώρας :

    • Την διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος κυνηγιού στην περιοχή.
    • Ττην ίδρυση ζωνών εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων εντός των υφιστάμενων ζωνών απαγόρευσης, την ευθύνη και την διαχείρηση των οποίων να αναλάβουν απο κοινού κυνηγετικοί σύλλογοι της περιοχής με το αρμόδιο δασαρχείο (κάτι ανάλογο που έχει γίνει με επιτυχία στο Σχιστό).
    • Τη συμμετοχή των κυνηγετικών οργανώσεων στο φορέα διαχείρησης του Υμητού.

  • 25 Απριλίου 2010, 21:16 | Περικλης

    Το κυνήγι είναι δικαίωμα ελευθερίας και ασκείται σε όλες τις χώρες του κόσμου…Η Ελλάδα ειναι η χωρα με τις περισσοτερες απαγορεύσης πάνω στο κυνήγι και τωρα θελετε σιγα σιγα να το απαγορεύσετε εντελως
    ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • 25 Απριλίου 2010, 20:01 | ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΒΛΑΣΙΑΔΗΣ

    Tο κυνήγι είναι μια αρχέγονη και ταυτόχρονα σύγχρονη δραστηριότητα του ανθρώπου που ασκείται μέσα στα πλαίσια του Νόμου και της σύγχρονης επιστήμης όσον αφορά τη διαχείριση και προστασία των θηραμάτων και των βιοτόπων. Αποτελεί μαζί με άλλες δραστηριότητες της υπαίθρου, όπως το ψάρεμα, η συλλογή καρπών, μανιταριών, φυτών και βοτάνων του βουνού και του δάσους ένα δείγμα συνετούς χρήσης των φυσικών πόρων όπου οι χρήστες παίρνουν μέτρα για την διατήρηση, αλλά και την αύξηση των φυσικών πόρων. Δεν ειμαι αντιθετος σε καθε μετρο προστασιας ευαισθητων περιοχων και δη καμμενων , αλλα η ανακηρυξη/ονοματοθεσια ζωνων δεν συμβαλλει κατα τη γνωμη μου παρα σε δημιουργια no man’s lands οπου και θα λειτουργησει ανεξελεγκτα καθε κακοβουλη/εκνομη δραστηριοτητα.
    Η μονιμη παρουσια των φυσιολατρων κυνηγων ειναι βασικος αποτρεπτικος παραγοντας για καθε κακοβουλη ενεργεια (ρυπανση , εμπρησμος , λαθροθηρια , καταπατησεις κλπ) και θα το σκεφτει καθε παρανομος να δρασει.
    Για την απαγορευση αυτη καθαυτη , δε γνωριζουμε τεκμηριωση , αντιθετα εαν περιμενε ο κυνηγετικος κοσμος απο το κρατος και τις υπηρεσιες του να προστατεψει και να διατηρησει την αειφορια θα ειμασταν σε σημειο μηδεν.
    Τα βουνα δεν ανηκουν σε συμφεροντα αλλα σ αυτους που τα αγαπουν , ζουν σ αυτα και μ αυτα , παντα κοντα στις δυσκολες στιγμες και παντα με γνωμονα την ορθη διαχειριση.Αυστηρα πλαισια παντα , αλλα οχι διωγμο απο τις πετρες που αγαπαμε , το κυνηγι ειναι ζωτικης σημασιας δραστηριοτητα και για τη φυση αλλα και για το συγχρονο ανθρωπο , που εχει ριζες σ αυτο τον τοπο.

  • 25 Απριλίου 2010, 20:17 | Νεοπτόλεμος Τερλεμές

    Ακρίτας. Κάτοικος ΘΡΑΚΗΣ. Φυσικά ΟΧΙ άμεσα θιγόμενος ή μήπως δεν είναι έτσι? Έχω συνειδητά επιλέξει να κυνηγώ επιλεκτικά βιώνοντας το φυσικό περιβάλλον με τρόπο που οι αποφασίζοντες γι αυτό δεν έχουν ιδέα. Διότι η γνώση αποκτιέται στο πεδίο. Τους τελευταίους μήνες η ιδιότητα μου ως κυνηγός πλήττεται προμελετημένα από εσάς, τους πιθανά ανίδεους ή ακόμη χειρότερα πιθανά κατευθυνόμενους από συμφέροντα «αποφασίζοντες». Θα έλεγε κάποιος που δεν γνωρίζει τους κυνηγούς ότι κανείς δεν ασχολείται με το κυνήγι και τις απαγορεύσεις του αυτόν τον καιρό , όταν καλείται να πληρώσει τα «χαμένα χρήματα» της κακοδιοίκησης? Τώρα είναι ευκαιρία που μαζεύουμε, που παίρνουμε τα πάντα από τους πάντες , να τελειώνουμε και με αυτούς τους κυνηγούς. ΜΗΝ είστε τόσο σίγουροι επί αυτού αγαπητοί «αποφασίζοντες». ΔΕΝ γνωρίζετε. Μπορεί να λάβατε θέσεις με κομματικά στελέχη στα διοικητικά συμβούλια κυνηγετικών συλλόγων, αλλά το σίγουρο είναι πως δεν λάβατε θέσεις στην ψυχή του Έλληνα πολίτη κυνηγού. Χωρίς να πείσετε τίποτα δεν θα καταφέρετε. Αν καταφέρετε να μην ξεσηκωθούν οργανωμένα οι κυνηγοί, δεν θα καταφέρετε να μην δημιουργήσετε «λαθροθήρες» στους νέους κανόνες σας. Διότι κάθε λέξη που περιέχει το συνθετικό «λαθρο» μπορεί να ορίζεται και να καθορίζεται από την εκάστοτε νομοθεσία ακόμη και όταν αυτή είναι ΑΔΙΚΗ και κατευθυνόμενη. Νόμος όμως που δημιουργεί «παρανόμους» έχει πρόβλημα καθώς δεν συμβαδίζει με τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.
    Ακούω πως η Κα Υπουργός δεν έχει δεχθεί έστω τον διάλογο με κάποιους κυνηγετικούς φορείς. Ακούω πως δηλώνει ότι θέλει να μειώσει στα όρια του το ελεύθερο κυνήγι(μόνο το ελεύθερο είναι κυνήγι. Tο ελεγχόμενο θα έπρεπε να ονομάζεται «σκοτώματα»). Ακούω πως δεν λειτουργεί ως υπουργός των Ελλήνων πολιτών αλλά ως Φωτεινή. Ακούω ότι το Υπουργείο συνεργάζεται με πολλές αμφιβόλου αξίας μη κυβερνητικές «οικολογικές» οργανώσεις καθώς θεωρούνται όλες αυτές οι «εργολάβοι» του, μέσω των οποίων μοιράζονται αρκετά €. Δεν έχω μάθει να πιστεύω εύκολα και αβασάνιστα όσα ακούω. Εάν τα αποδεχόμουν αβασάνιστα δεν θα έκανα τον κόπο να συντάξω όλα αυτά τα γραφόμενα, καθώς θα θεωρούσα το “παιχνίδι”, «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ» και θα ασχολιόμουν αποκλειστικά με την προσαρμογή μου στα νέα δεδομένα. Εσείς άραγε πως είστε τόσο εύκολα πεπεισμένοι ότι το ελεύθερο κυνήγι, χρίζει «κυνηγιού»? Έχετε αναρωτηθεί ότι μπορεί να «κυνηγάτε» ανθρώπινες αξιοπρέπειες, ανθρώπινους τρόπους ζωής, καλοστημένες επιχειρήσεις, χωρίς ενδοιασμό και πιθανόν με λάθος δεδομένα?

    Αγαπητοί μου «αποφασίζοντες» διαβασμένοι υποθέτω, με πτυχία και σπουδαία κοινωνική υπόσταση, αναγνωρισμένη, σας ενημερώνω ότι το κυνήγι με τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται στην Ελλάδα μπορεί να χρίζει βελτίωσης και υποδομών (και με αυτό θα έπρεπε να ασχοληθείτε) αλλά δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση την αιτία των κακών που οι copy paste περιβαλλοντικές μελέτες (να γελάει κανείς με αυτές ….), τα copy paste βιβλία των δημοτικών σχολείων (να κλαίει κανείς με αυτά …), και οι κοινωνικές συναναστροφές σας, του έχουν καταλογίσει. Ακόμη όμως και εάν δεν με πιστεύετε, γιατί δεν το μετράτε? Γιατί δεν ελέγχετε την ορθότητα των ιδεών σας και των πιστεύω σας? Γιατί δεν το μετράτε να μας το αποδείξετε και εμάς που αλλά πιστεύουμε πόσο λάθος έχουμε να μας πείσετε για να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Επαγγελματικά ως Δντης Τεχνικής Υπηρεσίας σε Δήμο της Θράκης, Δημόσιος Λειτουργός δηλαδή χαμηλότερου φυσικά επιπέδου από το δικό σας, γνωρίζω κάτι που εσείς ως ανώτατα στελέχη, με νομοθετικές ιδιότητες θα έπρεπε να δογματικά να ασπάζεστε. Κάθε απόφαση είναι ανεξάρτητη από τα προσωπικά σας πιστεύω και προκύπτει βάση ερευνών, μετρήσεων και αδιάσειστων στοιχείων. Αυτά προέρχονται από όλες τις πλευρές. Οφείλετε να ακούσετε σε πρώτη φάση, να ελέγξετε, να μετρήσετε και εν συνεχεία να αποφασίσετε και να νομοθετήσετε δίκαιους νόμους και μόνο δίκαιους. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ. Εάν συνεχίσετε κατ’ αυτόν τον τρόπο θα καταστείτε υπεύθυνοι και υπόλογοι στην συνείδησης σας, για όσα υπογράψετε.
    Μην υποτιμάτε την συνείδησή σας και την ικανότητά της να τιμωρεί «λαθροθήρες» δικαίου.

  • 25 Απριλίου 2010, 20:04 | Γιώργης Πετρίδης

    Κύριοι κυνηγοί, αν δεν το έχετε καταλάβει καλά, κρατάτε όπλο! Σε ένα βουνό αναψυχής που περπατάνε οικογένειες και τριγύρω υπάρχει πόλη, ε, ας μην κυνηγήσετε.

    Μπράβο στο Υπεκα για αυτό το πολύ καλό σχέδιο προστασίας του Υμηττού που πρέπει να ανήκει σε όλους, όχι σε λίγους!

  • 25 Απριλίου 2010, 19:10 | SAKIS MPOXTIS

    Όποιος νόμισε για μια στιγμή πως η ομάδα αυτή χαλάρωσε, μαλάκωσε, ξέχασε το σκοπό της δημιουργίας της, νόμισε λάθος.
    Όλον αυτό τον καιρό παρακολουθούμε στενά τα τεκταινόμενα, περιμένουμε, πιέζουμε προσπαθώντας να μη γίνουμε ενοχλητικοί , κάνουμε υπομονή, αλλά ούτε για μια στιγμή πήραμε το βλέμμα μας από αυτούς που κυβερνούν τη χώρα και από αυτούς που ρυθμίζουν τις τύχες των κυνηγών. Ελπίζαμε πως δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθούμε ξανά αλλά ήμασταν πάντα έτοιμοι. Και δυστυχώς ήρθε η στιγμή να λειτουργήσει πάλι το μικρό μας «ταχυδρομείο».
    Η πρώτη απαγόρευση είναι γεγονός. Η υπουργός περιβάλλοντος και λοιπών χρυσοφόρων δραστηριοτήτων, ανέβασε για «δημόσια διαβούλευση» ένα σχέδιο νόμου, copy – paste των προτάσεων των καλοχρηματοδοτούμενων «ΜΚ»Ο , για τη «σωτηρία» του Υμηττού.
    Στο σχέδιο αυτό, άσχετο φαινομενικά με την αγαπημένη μας δραστηριότητα, η κ. Μπιρμπίλη και οι επαγγελματίες οικολόγοι συμβουλάτορές της, αντί να επιδιώξουν τη συνεργασία και τη βοήθεια των κυνηγών, αποφάσισαν αντιεπιστημονικά, αστήρικτα και άδικα να μας διώξουν από το χώρο.
    Αυτό είναι το σχέδιό τους για την Ελλάδα: οι βίλλες μένουν… οι κυνηγοί φεύγουν.
    Προσωπικά, πιστεύω πως το παιχνίδι είναι στημένο.
    Δεν έχουμε αρκετή δύναμη στο διαδίκτυο και η συμμετοχή μας σε μιά ηλεκτρονική διαβούλευση, θα μπορούσε να καταντήσει επίδειξη δύναμης των κάθε λογής οικολογίσκων.
    Εννοώ, ότι μόλις η Υπουργός δεί να φτάνουν στο e-mail τής τάχα δημόσιας διαβούλευσης, μηνύματα ενάντια στην απαγόρευση του κυνηγιού, απλά θα ειδοποιήσει τα φιλαράκια της των «ΜΚ»Ο και των οικοπεριβαλλοντοπαραπλανημένων που είναι πολύ καλύτερα οργανωμένοι από μας στο ίντερνετ κι αυτοί με τη σειρά τους θ΄αρχίσουν να στέλνουν τα e-mails κατά χιλιάδες.
    Έτσι θα μπορέσει η κ. Μπιρμπίλη να βγεί αύριο και να πεί: «ορίστε, είχαμε δίκιο. τα μηνύματα υπέρ της απαγόρευσης είναι διπλάσια από αυτά που είναι κατά της, άρα και με κοινωνική συναίνεση, προχωράμε στην εφαρμογή της»
    Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά νομίζω πως πέσαμε στην παγίδα…
    Απο τη στιγμή όμως που η Συνομοσπονδία ΜΑΣ στην ανακοίνωσή της αποδέχεται τη «διαβούλευση» αντί να την απορρίψει σαν στημένη,
    από τη στιγμή που οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι κυνηγοί της περιοχής, παίρνουν μέρος σ΄αυτή κι έχουν ήδη αρχίσει να στέλνουν e-mails,
    από τη στιγμή που οι ίδιοι μας προτρέπουν να κάνουμε το ίδιο, άς το κάνουμε όσο γίνεται μαζικά και οργανωμένα.
    Στο κάτω κάτω της γραφής, είναι η πρώτη απαγόρευση που οι αντικυνηγοί – ιδιοκτήτες του ΥΠΕΚΑ δημοσιεύουν.
    Ας τους δείξουμε ότι τους πήραμε χαμπάρι…
    Έστειλα λοιπόν στην «διαβουλευόμενη» Υπουργό μας το παρακάτω κείμενο.
    .http://docs.google.com/Doc?docid=0AePhb7vywh0qZGczOTdwNjdfMTd3NXF3Ymhkcw&hl=el
    όποιος νομίζει πως τον εκφράζει, άς το αντιγράψει κι ας το στείλει στο:
    http://www.opengov.gr/minenv/?p=495
    στο τέλος της σελίδας, υπάρχει μία έτοιμη φόρμα επικοινωνίας, συμπληρώστε το όνομα και το e-mail σας, κάντε αντιγραφή (copy) του κειμένου και επικολλήστε το (paste) στο χώρο που υπάρχει για το σκοπό αυτό και πατήστε [αποστολή]. Είναι απλό και εύκολο.
    Όποιος έχει άλλη άποψη, ας γράψει το δικό του κείμενο. Προσέξτε τι γράφετε, η παραμικρή βρισιά θα τους δώσει τη χαρά να απορρίψουν το κείμενό σας.
    ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ. Να καταλάβουν πως δεν είμαστε πρόβατα… ας φτιάξουμε μιά βροχή σαν εκείνη του Δεκέμβρη. Τότε η προσπάθειά μας καρποφόρησε. Ίσως να τα καταφέρουμε και τώρα. Δεν έχουμε χρόνο, είναι ήδη αργά. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί και είναι όλες σε βάρος μας. Συζητούν -απόντων των κυνηγών- για το κυνήγι. Οι επαγγελματίες των «ΜΚ»Ο προτείνουν και το Υπουργείο νομοθετεί.
    Μιλάνε για μείωση της σεζόν στο μισό, για απαγόρευση θηρεύσιμων ειδών και των καλύτερων κυνηγοτόπων, για κυνήγι μόνο Τετάρτη και Σαββατοκύριακο, για όλους τους κυνηγούς και όλα τα θηράματα. Μέχρι για 20 εξόδους το χρόνο ανά κυνηγό / σεζόν, μιλάνε. Ο Υμηττός είναι μόνο η αρχή. Η συνέχεια θα είναι πολύ πιο πικρή και θα μας αγγίξει όλους, σ΄όλη την Ελλάδα.
    Ας τους δώσουμε να καταλάβουν πως θα αντιμετωπίσουν ισχυρή αντίσταση.
    Ειδοποιήστε τους φίλους, τους γνωστούς τους συγγενείς, τις ομάδες σας στο facebook. Βάλτε τους πάντες να στέλνουν μηνύματα κατά της απαγόρευσης του κυνηγιού. Της όποιας απαγόρευσης και όχι μόνο αυτής του Υμηττού.
    Ας φτιάξουμε βροχή… το χρωστάμε στα παιδιά μας.
    Γιώργος Αποστολόπουλος

  • 25 Απριλίου 2010, 19:24 | kekhs iwannhs

    Η φυση βιωνεται δεν αποστειρωνεται…… ο Υμηττος ειναι το δευτερο σπιτι μας εκει μεγαλωσαμε εκει μαθαμε να εξασκουμε το παραδοσιακο κυνηγι εκει μαθαμε να αγαπαμε την φυση και να την προστατευουμαι….ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ…

  • 25 Απριλίου 2010, 19:05 | ΚΟΚΚΕΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

    Ειλικρινά δε μπορώ να κατανοήσω όταν σύμφωνα με με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία το κυνήγι είναι δραστηριότητα απόλυτα συμβατή με το περιβάλλον και προωθείται η αειφορική ανάπτυξή του
    .Το ΥΠΕΚΑ , χωρίς να έχει έρθει σε διάλογο με την κυνηγητική οικογένεια παρά μόνο εκτελώντας εντολές οικολογικών επιδοτούμενων οργανώσεων αποφασίζει ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΕΙ φασιστικά να προχωρήσει σε απαγόρευση της κυνηγητικής δραστηριότητας .
    Ως πολίτης αυτής της χώρας αισθάνομαι ιδιαίτερα θιγμένος και ζητώ

    • Την διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος κυνηγιού στην περιοχή.
    • Την ίδρυση ζωνών εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων εντός των υφιστάμενων ζωνών απαγόρευσης, την ευθύνη και την διαχείριση των οποίων να αναλάβουν απο κοινού κυνηγετικοί σύλλογοι της περιοχής με το αρμόδιο δασαρχείο .
    • Τη συμμετοχή των κυνηγετικών οργανώσεων στο φορέα διαχείρισης του Υμητού και όχι μόνο .

  • 25 Απριλίου 2010, 19:01 | ΜΠΟΥΡΕΚΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

    theoro pos kathe ali apagoreysi kinigioy se opoiodipote meros einai lanthasmeni kai stin sigekrimeni periptosi toy imitoy poli megalo lathos antitheta tha eprepe na zitithi apo toys kinigoys na erthoyn se epafi me to ipourgeio peribalontos kai na zitithi i sindromi toys gia na elexthi o xoros afoy kai sto parelthon oi kinigi exoun apodixi oti se oti exoun sindrami eixe para poli kalo apotelesma pantos pisteuo to ipoyrgeio tha eprepe na erthi se megaliteri epafi sta themata toy kinigioy me toys silogoys ton perioxon poy prokite na apagoreythi to kinigi giati osa xerei o noikokiris den ta xerei o kosmos olos ek ton proteron eyxaristo

  • 25 Απριλίου 2010, 19:19 | markidis nikos

    ΜΠΡΑΒΟ σας, ειστε πολυ ωραιοι. απαγορευεται το κυνηγι, απαγορευεται η αναρτηση πινακιδων αλλα τα αυθαιρετα που ξεφυτρωνουν εδω κι εκει και που στο κατω κατω γι’αυτα τελικα καψατε αυτες τις εκτασεις(τωρα βεβαια το οτι ετσι επεσε και η προηγουμενη κυβερνηση ηταν παραπλευρη απωλεια)θα πρεπει λεει να πληρουν τους νεους βιοκλιματικους ορους δομησης. Αυτην την πρασινη «αναπτυξη» πρεσβευετε? Δεν κοιμομαστε οπως καποιοι θελετε να πιστευετε. Θα δειτε συντομα τα αποτελεσματα.

  • 25 Απριλίου 2010, 19:53 | θωμας

    εν ειμαι αντιθετος σε καθε μετρο προστασιας ευαισθητων περιοχων και δη καμμενων , αλλα η ανακηρυξη/ονοματοθεσια ζωνων δεν συμβαλλει κατα τη γνωμη μου παρα σε δημιουργια no man’s lands οπου και θα λειτουργησει ανεξελεγκτα καθε κακοβουλη/εκνομη δραστηριοτητα.
    Η μονιμη παρουσια των φυσιολατρων κυνηγων ειναι βασικος αποτρεπτικος παραγοντας για καθε κακοβουλη ενεργεια (ρυπανση , εμπρησμος , λαθροθηρια , καταπατησεις κλπ) και θα το σκεφτει καθε παρανομος να δρασει.
    Για την απαγορευση αυτη καθαυτη , δε γνωριζουμε τεκμηριωση , αντιθετα εαν περιμενε ο κυνηγετικος κοσμος απο το κρατος και τις υπηρεσιες του να προστατεψει και να διατηρησει την αειφορια θα ειμασταν σε σημειο μηδεν.
    Τα βουνα δεν ανηκουν σε συμφεροντα αλλα σ αυτους που τα αγαπουν , ζουν σ αυτα και μ αυτα , παντα κοντα στις δυσκολες στιγμες και παντα με γνωμονα την ορθη διαχειριση.Αυστηρα πλαισια παντα , αλλα οχι διωγμο απο τις πετρες που αγαπαμε , το κυνηγι ειναι ζωτικης σημασιας δραστηριοτητα και για τη φυση αλλα και για το συγχρονο ανθρωπο , που εχει ριζες σ αυτο τον τοπο.

  • 25 Απριλίου 2010, 18:17 | Τσαπανακης Αθανασιος

    Ναι στην προστασια της φυσης ,ναι στο κυνηγι ΟΧΙ στην καλπικη πρασινη αναπτυξη των μεγαλων συμφεροντων!ΟΧΙ στις πρασινες βιλλες που εχουν κατακλισει τα ελληνικα δαση!
    ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ!

    Τσαπανακης Αθανασιος
    Νεα Ηρακλειτσα Καβαλας

  • Απο την μερια μου θα ηθελα να επισυμανω τα κατα που θα ειχε η καταργηση του κυνηγιου στον Υμμητο.
    1)Στην ουσια καταργειται η πυροπροστασια ολου του ορεινου ογκου, μιας και οι κυνηγοι αγαπανε και προστατευουν σαν το σπιτι τους το βουνο. Χειμωνα,Καλοκαιρι με κρυο, χιονια, παγωνια,ακομα και με καυσωνα, ο κυνηγος θα ανεβει στον Υμμητο για να ερθει κοντα στην φυση απο το χαραμα μεχρι την δυση. Οταν λοιπον αισθανθει τον κινδυνο της φωτιας αυτος ειναι που θα ειδοποιησει ολους τους αρμοδιους φορεις για την κατασβεση της.Επισης μην ξεχναμε οτι στον Υμμητο (και οχι μονο)εχουν τοποθετηθει δεξαμενες νερου απο τους Κυνηγετικους Συλλογους και βγαινουν κλιμακια πυροπροστασιας.Καταργωντας λοιπον το κυνηγι,ποιος θα ανεβαινει να τσεκαρει το τι συμβαινει?
    2)Ετοιμαστειτε, για μια ανεξελεκτη κακοποιηση του βουνου,εκει οπου πλεον δεν θα υπαρχει το αγρυπνο βλεμμα των κυνηγων,θα δραστηριοποιηθουν διαφοροι παρανομοι οπως…. εμπρηστες,βιαστες,παρανομοι υλοτομοι,ρακοσυλλεκτες,εμποροι ναρκωτικων,απαγωγεις,παρανομες καλλιεργειες ινδικης κανναβης,νεαροι με μηχανες μοτο-κρος οι οποιοι χρησιμοποιουν ολο το βουνο σαν πιστα,παρανομες χωματερες, και σιγουρα μετα απο ολα αυτα θα ακολουθησει μια μεγαλη φωτια που θα κανει δυστυχως το βουνο σταχτη….
    3)θα ειθελα η κ. Υπουργος να μας πει για ολον αυτον τον κοσμο των κυνηγων,που κυνηγανε στον Υμμητο εχει προβλεψει καποιο αλλο μερος για να ασκουν αυτη τους την δραστηριοτητα? Η ετσι θα καταφερει να επιφορτισει μια αλλη περιοχη με τον διπλασιο κοσμο, και με οτι συνεπαγεται αυτο?π.χ. Τροχαια ατυχηματα, τραυματισμους κατα την διεξαγωγη του κυνηγιου,ακομη και θανατους!!!!!!!!!!!!!!

  • 25 Απριλίου 2010, 17:29 | ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΚΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ. ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡ.3 ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΕΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΟΥ. ΜΕΝΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ-ΔΗΜΟ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ)ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΟΥ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΘΗΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ, ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ,ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ,ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ,ΕΚΠΕΔΕΥΤΗΡΙΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ,ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ,ΦΥΛΑΚΑ ΘΗΡΑΣ ΜΙΣΘΩΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΚΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝ ΛΟΓΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΄΄ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ΄΄ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ. -ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ…. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 25 Απριλίου 2010, 14:18 | Βουρδάνος Αντώνης

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ η γενική απαγόρευση της κυνηγετικής δραστηριότητας στον Υμηττό.

    Κύριοι,
    Με το παρόν σχέδιο προεδρικού διατάγματος θεωρώ τουλάχιστον οτι μας εμπαίζετε και υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Δεν είναι δυνατόν να απαγορεύετε αυθαίρετα την θήρα όταν:

    1. Στην Βόρεια και Δυτική πλευρά του βουνού οι οικισμοί σκαρφαλώνουν σχεδόν ανεξέλεγκτα προς την κορυφή,

    2. Στην κορυφή δεσπόζουν κεραίες τηλεπικοινωνιών,

    3. Κατα μήκος ενός μεγάλου μέρους του βουνού περνά δίκτυο
    υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ,

    4. Το βουνό κόβεται στη μέση από αυτοκινητόδρομο (Περιφερειακή
    Υμηττού)

    5. Στρατιωτικές βάσεις και πεδία βολής λειτουργούν κανονικά,

    6. Αυθαίρετες μεμονωμένες κατοικίες ξεφυτρώνουν ανεξέλεγκτα.

    Το πρόβλημα λοιπόν είναι η τουφεκιά του κυνηγού; Διότι μόνο η όχληση θα μπορούσε να είχε κάποια λογική απαγόρευσης, αν φυσικά δεν υπήρχαν όλα τα παραπάνω.

    Είμαι βέβαιος οτι κανείς δεν αγαπά και προστατεύει το βουνό και το δάσος περισσότερο από τον κυνηγό που δραστηριοποιείται σε αυτό. Και το εχει αποδείξει με δενδροφυτεύσεις, απελευθερώσεις θηραμάτων, σπορές, τοποθέτηση δεξαμενών πυροπροστασίας, βελτιόσεις βιοτόπων, εθελοντική πυροπροστασία και τόσα άλλα που προκλητικά δεν προβάλλονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    Αρκεί κάποιος να παρατηρήσει τον Υμηττό από τις δύο όψεις του για να βεβαιωθεί οτι η ανατολική πλευρά (που επιτρέπεται η θήρα) σφύζει από ζωή και πράσινο, ανώ η δυτική (που απαγορεύεται) θυμίζει σεληνιακό τοπίο.

    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ.

  • 25 Απριλίου 2010, 10:26 | Terry

    Όταν μια περιοχή αντιμετωπίζει σωρεία πιέσεων, η θήρα στα σημεία που έχουν απομείνει αδόμητα μόνο κακό μπορεί να κάνει. Το κυνήγι στον Υμηττό δεν προσφέρει καμία θετική υπηρεσία στο βουνό. Η παρουσία των φυσιολατρών (που δεν χρειάζεται να είναι κυνηγοί) επιτελεί τον ίδιο ρόλο που θέλουν να κρατούν μοναχά για τον εαυτό τους οι κυνηγοί, δηλαδή την αποτροπή ρυπαντών, καταπατητών, εμπρηστών και λαθροθηρών. Εξάλλου, όσοι ανεβαίνουμε στο βουνό γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο συχνή είναι η λαθροθηρία στην ανατολική πλευρά του Υμηττού (είτε σε περιοχές ή σε εποχές που απαγορεύεται).

  • 24 Απριλίου 2010, 23:40 | Αγιαννιτόπουλος Αλέξιος

    Θεωρώ ότι η απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό δεν αποτελεί λύση για την προστασία του ορεινού όγκου αλλά μια προσβολή στα πρόσωπα 300000 κυνηγών.
    Θεωρώ ότι είναι ανεύθυνο και άκομψο να νομίζουν μερικοί ότι οι κυνηγοί είναι μέρος του προβλήματος.
    Οι κυνηγοί συνεισφέρουν τα μέγιστα για την προστασία του Υμηττού.
    Είναι κυνηγοί, συνεισφέρουν στην πυρασφάλεια του όγκου, βοηθάνε στην θηροφυλακή.
    Η αναφορά σας στην αρχική σελίδα ότι »η οικολογική σημασία του Υμηττού, δεν έγκειται μόνο στην πολύ αξιόλογη βιοποικιλότητα που φιλοξενεί, ειδικά όσον αφορά τη χλωρίδα και την ορνιθοπανίδα, αλλά και στην κεντρική θέση του όρους με όλες τις κρίσιμης σημασίας οικολογικές υπηρεσίες που προσφέρει στην Αττική.»
    Οι πολιτικές των τελευταίων 4 δεκαετιών οδήγησαν τον Υμηττό σε αυτό το χάλι. Το κράτος ήταν, είναι και θα είναι υπεύθυνο για την προστασία του.
    Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προστασία ενός ορεινού όγκου σημαίνει αυτούσια φύλαξη επί 24ώρο, συνεχής παρακολούθηση και άμεση επέμβαση σε οποιονδήποτε συναγερμό. Η απαγόρευση δεν έχει επιστημονική βάση, δεν έχει κοινωνικό όφελος, δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα. Αντιλαμβάνομαι την πληθώρα κυνηγών που επισκέπτονται το βουνό, και την ραγδαία αύξηση της λαθροθηρίας στο συγκεκριμένο ορεινό όγκο.
    Αν πραγματικά ενδιαφερόμαστε όλοι μας για τον Υμηττό:
    Προτείνω:
    1. Την μη απαγόρευση του κυνηγιού για τον ορεινό όγκο, με την προϋπόθεση η διαχείριση του να γίνεται από το υπουργείο και την ΚΣΕ. (πόσοι έξοδοι;, ποιές ημέρες;), και αν χρειαστεί μερική απαγόρευση μόνο κάτω από την επίβλεψη του υπουργείου με την ΚΣΕ.
    2. Να χρησιμοποιηθούν οι κυνηγοί σε θέματα πυρασφάλειας, λαθροθηρίας, ελέγχου.
    3. Συνεχής παρακολούθηση του ορεινού όγκου από τις αρμόδιες υπηρεσίες ( η πολεοδομία για την ανέγερση παράνομων κατοικιών, η ΚΣΕ για τον έλεγχο του κυνηγιού, το δασαρχείο για την βιοποικιλότητα του βουνού ).
    4. Οποιοδήποτε νομοσχέδιο αφορά το υπουργείο σας θα πρέπει να στοιχειοθετείτε από μελέτες. Όταν απαγορεύετε κάτι είσαστε υποχρεωμένοι σαν πολιτεία να αναφέρετε τους λόγους που οδηγούν στην απαγόρευση. Αν οι λόγοι είναι επιστημονικά τεκμηριωμένοι και αναγκαίοι τότε να απαγορευτεί το κυνήγι. Διαφάνεια σημαίνει – τεκμηριώνω άποψη και όχι -επιβάλλω.
    Πιστεύω να υπάρχει σύνεση και να καταργηθεί η διάταξη 3 του παρόντος άρθρου.

  • 24 Απριλίου 2010, 19:53 | Μιχάλης Χουρδάκης

    Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΚΑ τονίζει ότι το υπουργείο έχει κάνει την πολιτική επιλογή να επιδιώκει τη δημιουργία κλίματος συναίνεσης στα περιβαλλοντικά θέματα.
    Πως είναι δυνατόν η συναίνεση να γίνει πράξη όταν αποφασίζεται η απαγόρευση του κυνηγιού χωρίς καμμιά συζήτηση, χωρίς κάποια μελέτη, χωρίς κανένα στοιχείο και κυρίως χωρίς τη συμμετοχή των Κυνηγετικών οργανώσεων. Ή μήπως οι κυνηγοί δεν είναι ισίτιμοι πολίτες ή δεν είναι χρήστες αυτής της περιοχής.
    Ούτε καν την οδηγία της ΕΕ (οδηγία 79/409/ΕΟΚ ) περί διατηρήσεως των άγριων πτηνών που ρητά αναφέρει οτι η θήρα μπορεί να αποβεί επωφελής σε οτι αφορά τη διατήρηση των ενδιαιτημάτων, λάβατε υπ’ όψιν σας.
    Θα ήταν σαφώς καλύτερα και θα βοηθούσε στο κλίμα συναίνεσης να στηριχτεί η όποια απόφαση που αφορά το κυνήγι σε σοβαρές μελέτες για την επίδραση της θήρας στην περιοχή καθώς και στις γειτνιάζουσες, και να συμμετάσχουν στη λήψη αποφάσεων οι κυνηγετικές οργανώσεις με τους επιστημονικούς συνεργάτες τους.
    Ζητάω λοιπόν σαν κυνηγός, πολίτης αυτής της χώρας και χρήστης αυτής της περιοχής:
    • Την διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος κυνηγιού στην περιοχή.
    • Ττην ίδρυση ζωνών εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων εντός των υφιστάμενων ζωνών απαγόρευσης, την ευθύνη και την διαχείρηση των οποίων να αναλάβουν απο κοινού κυνηγετικοί σύλλογοι της περιοχής με το αρμόδιο δασαρχείο (κάτι ανάλογο που έχει γίνει με επιτυχία στο Σχιστό).
    • Τη συμμετοχή των κυνηγετικών οργανώσεων στο φορέα διαχείρησης του Υμητού.
    Αν η καθολική απαγόρευση του κυνηγιού σε όλλες τις ζώνες στηρίζεται σε αποφάσεις ή οδηγίες της ΕΕ ή σε μελέτες από τις οποίες προκύπτουν αρνητικές επιδράσεις στο περιβάλλον τότε έχω κάνει λάθος αλλά θα ήθελα σαν απλώς πολίτης και κυνηγός να δώ και την τεκμηρίωση. Τότε και μόνο τότε θα μπορεί να υπάρξει και συναίνεση.

  • 24 Απριλίου 2010, 16:53 | Τασος μπουρχας

    Εχεται στα χερια σας ενα μεγαλο «οπλο»που ειναι η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ που σε συνεργασια με τους κυνηγους (300.000)μπορουν να προστατεψουν και να διαφυλαξουν τον υμητο και οχι μονο.Και αντι να συνεργαζεστε με την Κ.Ο.Ε.απαγορευεται το κυνηγι.
    η προβλεπόμενη απαγόρευση στην ανατολική πλευρά του Υμηττού είναι παντελώς αυθαίρετη διότι έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία σε τέτοιες περιπτώσεις συνεχώς συνιστά τη συνεργασία με τους χρήστες, στην προκειμένη περίπτωση τους κυνηγούς, (χωρίς αυτή τη συνεργασία η Ε.Ε. θεωρεί ανέφικτα τα όποια μέτρα), ενώ, ταυτόχρονα, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει κανένα είδος, απολύτως κανένα, που θα μπορούσε να υποστεί αρνητικές συνέπειες από το κυνήγι!
    ΥΓ.Γιαυτο προτιμωτερο θα ηταν οι αποφασεις να περνονται αφου συμβουλευτειτε και την ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ.

  • 24 Απριλίου 2010, 09:24 | Μάρκος Σωφρονάς

    Το σχόλιο μου αναφέρετε σχετικά με την παρ.3 του άρθρου 7 που με τα λύπης μου βλέπω άλλη μια φορά το αποφασίζουμε και διατάζουμε χωρίς τεκμηριωμένες απόψεις χωρίς επιχειρήματα.
    Να σας θυμίσω ότι:
    1. Tο κυνήγι είναι μια αρχέγονη και ταυτόχρονα σύγχρονη δραστηριότητα του ανθρώπου που ασκείται μέσα στα πλαίσια του Νόμου και της σύγχρονης επιστήμης όσον αφορά τη διαχείριση και προστασία των θηραμάτων και των βιοτόπων. Αποτελεί μαζί με άλλες δραστηριότητες της υπαίθρου, όπως το ψάρεμα, η συλλογή καρπών, μανιταριών, φυτών και βοτάνων του βουνού και του δάσους ένα δείγμα συνετούς χρήσης των φυσικών πόρων όπου οι χρήστες παίρνουν μέτρα για την διατήρηση, αλλά και την αύξηση των φυσικών πόρων. Στην Αττική μόνο ασχολούνται με το κυνήγι 45.000 περίπου άτομα και συνολικά στην Ελλάδα περίπου 250.000.
    2. Οι κυνηγοί με αποκλειστικά δική τους χρηματοδότηση δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση της προστασίας και ορθολογικής διαχείρισης του περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας με προσωπικό και εξοπλισμό που διαθέτουν αποκλειστικά για το σκοπό αυτό, αποτελώντας μια δυναμική κοινωνική ομάδα η οποία συμβάλλει στην προστασία και την βελτίωση των οικοσυστημάτων, όπως συμβάινει και στην περίπτωση του Υμηττού. Δεν είδα καμία απο αυτές της αυτοαποκαλούμενες «οικολογικές» οργανώσεις να παρουσιάζουν αντίστοιχο έργο.
    3. Το 1/2 περίπου της συνολικής έκτασης του Υμηττού που αναφέρει το ΠΔ αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή κυνηγότοπο, για τους κυνηγούς της Αθήνας και των προαστίων, ενώ στο άλλο 1/2 περίπου απαγορεύεται ήδη η θήρα.
    4. Το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την κυνηγετική δραστηριότητα στην Ελλάδα είναι το αυστηρότερο ίσως στην Ευρώπη.
    5. Οι κυνηγοί δεν είναι αντίθετοι με την θεσμοθέτηση περιοχών προστασίας, αντίθετα περιφρουρούν βελτιώνουν και διαφυλάτουν τους βιότοπους σε 24ωρη βάση.

    Ως εκ τούτου δεν μπορούν να αποδεχθούν νέες πρόσθετες απαγορεύσεις που επιχειρούνται αυθαίρετα και αναιτιολόγητα. Δηλαδή δεν υπάρχει επιστημονική μελέτη που να αποδεικνύει ότι η επιπλέον έκταση που προτείνεται για να απαγορευτεί το κυνήγι και η οποία έρχεται να προστεθεί στην υφιστάμενη. Επιπρόσθετα μία τόσο μεγάλη απαγορευμένη στη θήρα περιοχή θα δημιουργήσει συνωστισμό στις ελεύθερες προς θήρα περιοχές και έχει σοβαρό αντίκτυπο στο φυσικό περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί το οικονομικό κόστος που θα έχει τόσο στο κράτος άλλα ειδικότερα στους κυνηγετικούς συλλόγους όπου πλέον με τα μειωμένα έσοδα τους (μείωση κυνηγετικών αδειών) δεν θα μπορούν να καλύψουν το πολύτιμο έργο που συμβάλλουν (θηροφυλακή, προστασία και διαχείριση άγριας πανίδας, περιφρούρηση δάσους).
    Οι κυνηγοί είναι υπέρ της πάταξης της αυθαίρετης δόμησης, κατά της καταστροφής του δάσους με οποιδήποτε τρόπο (φωτιές, χωματερές, τσιμεντοποίηση), κατά της λαθροθηρίας και δείχνουν αγάπη και σεβασμό προς τη φύση. Μειωνόνητες κακών υπάρχουν σε όλες τις κοινωνικές ομάδες του κόσμου και ως εκ τούτου τέτοιου είδους ασυνήδητοι «κυνηγοί» διώκονται και καταδικάζονται απο όλους μας αλλά δεν μπορούν να στιγματίζουν το σύνολο των 250.000 ελλήνων κυνηγών.

    Μ.Φ.Χ
    Μάρκος Σωφρονάς

  • 24 Απριλίου 2010, 08:08 | Τακουρίδης Ιορδάνης

    Πώς δικαιολογείται η απαγόρευση της θήρας;
    Ποιός ο σκοπός και ποιά τα αναμενόμενα οφέλη από μια τέτοια ενέργεια;
    Υπάρχει κάποια επιστημονική μελέτη -από ποιόν και πότε εκπονήθηκε- που να συνηγορεί υπέρ μιας τέτοιας απαγόρευσης;
    Γιατί εναντιώνεστε στην οδηγία της ΕΕ για τα άγρια
    πτηνά, την οποία και επικαλείστε στο εισαγωγικό σας σημείωμα, η οποία όχι μόνο αποδέχεται τη θήρα σαν απολύτως συμβατή δραστηριότητα αλλά επιπλέον θεωρεί ότι μπορεί να αποβεί και επωφελής σχετικά με την διατήρηση των ενδιαιτημάτων;
    Σταθμίσατε την αναμενόμενη αύξηση κυνηγετικής πίεσης σε γειτονικές περιοχές που επιτρέπεται το κυνήγι και τα ενδεχόμενα παράπλευρα αποτελέσματα αυτής της πίεσης στα θηράματα;
    Ζητούμε τη διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος στην περιοχή ως προς την κυνηγετική δραστηριότητα.
    Οποιαδήποτε απαγόρευση είναι αυθαίρετη, δεν έχει καμμία επιστημονική λογική, δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό και δεν θα αποφέρει κανένα απολύτως όφελος!

  • 24 Απριλίου 2010, 07:35 | Geo

    Δεν ειμαι αντιθετος σε καθε μετρο προστασιας ευαισθητων περιοχων και δη καμμενων , αλλα η ανακηρυξη/ονοματοθεσια ζωνων δεν συμβαλλει κατα τη γνωμη μου παρα σε δημιουργια no man’s lands οπου και θα λειτουργησει ανεξελεγκτα καθε κακοβουλη/εκνομη δραστηριοτητα.
    Η μονιμη παρουσια των φυσιολατρων κυνηγων ειναι βασικος αποτρεπτικος παραγοντας για καθε κακοβουλη ενεργεια (ρυπανση , εμπρησμος , λαθροθηρια , καταπατησεις κλπ) και θα το σκεφτει καθε παρανομος να δρασει.
    Για την απαγορευση αυτη καθαυτη , δε γνωριζουμε τεκμηριωση , αντιθετα εαν περιμενε ο κυνηγετικος κοσμος απο το κρατος και τις υπηρεσιες του να προστατεψει και να διατηρησει την αειφορια θα ειμασταν σε σημειο μηδεν.
    Τα βουνα δεν ανηκουν σε συμφεροντα αλλα σ αυτους που τα αγαπουν , ζουν σ αυτα και μ αυτα , παντα κοντα στις δυσκολες στιγμες και παντα με γνωμονα την ορθη διαχειριση.Αυστηρα πλαισια παντα , αλλα οχι διωγμο απο τις πετρες που αγαπαμε , το κυνηγι ειναι ζωτικης σημασιας δραστηριοτητα και για τη φυση αλλα και για το συγχρονο ανθρωπο , που εχει ριζες σ αυτο τον τοπο.

  • 23 Απριλίου 2010, 23:05 | Λεονάρδος ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ

    Στον Υμηττό συνυπάρχουν ιστορικά τόσες διαφορετικές δραστηριότητες , . Συνυπάρχουν δραστηριότητες αναψυχής , ελεύθερου χρόνου με επαγγελματικές απασχολήσεις από κοινού και άντληση εισοδημάτων.
    Το κράτος οφείλει να εγγυάται ισόρροπο , συμπληρωματικό και αδιαίρετο μέλλον για κάθε υπαίθρια ή μή δραστηριότητα , οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή.
    Γιατί προβλέπεται και πού στηρίζεται ώστε να απαγορευθεί η θήρα στον Υμηττό;

    Ευχαριστώ πολύ.

  • 23 Απριλίου 2010, 22:11 | ΜΠΑΛΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    θεωρω την προταση για απαγορευση της θήρας λανθασμένη.Μια περιοχή προστατέυεται άπο πυρκαγίες,καταπατήσεις,παράνομη θήρα,απόρριψη σκουπιδιών και άλλες ενέργειες που ζημιώνουν το περιβάλον μονο όταν επιτηρείται.
    Και ενας τρόπος επιτήρησης είναι το κυνήγι με την παρουσιά κυνηγών στο χώρο.

  • 23 Απριλίου 2010, 20:28 | ΣΙΔΕΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    Παρακολουθώ με έκπληξη ότι για ακόμα μια φορά προσπαθείτε να ενοχοποιήσετε το κυνήγι για όλα όσα συμβαίνουν στο περιβάλλον, και χωρίς καμία μελέτη το απαγορεύετε αυθαίρετα από τον Υμηττό. Η χωρίς προηγούμενη μελέτη απαγόρευση της θήρας στην περιοχή, είναι παντελώς αυθαίρετη διότι έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αν έχετε κάποια μελέτη που να αποδεικνύει ότι το κυνήγι στην περιοχή έχει αρνητικές συνέπειες στον πληθυσμό των επιτρεπόμενων θηραμάτων καλό θα ήταν να την ξέραμε και εμείς.

  • 23 Απριλίου 2010, 19:43 | Στέλιος

    Θεωρώ την γενική απαγόρευση θήρας, χωρίς προηγούμενο επιστημονικό υπόβαθρο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Κόντρα στις οδηγίες της ΕΕ περί της διατηρήσεως των αγρίων πτηνών (οδηγία 79/409/ΕΟΚ του Συμβουλίου)που ρητά αναφέρει πως, Η αειφόρος θήρα μπορεί να αποβεί επωφελής σε ό,τι αφορά τη διατήρηση των ενδιαιτημάτων μέσα στις περιοχές και γύρω από αυτές ,δεν μπορώ να καταλάβω με ποιό σκεπτικό και ποιούς σκοπούς εξυπηρετείτε ή πάτε να εξυπηρετήσεται με αυτήν την απαγόρευση. Σκοπούς πιστεύω ,φιλικούς, προς το περιβάλλον αφού το κυνήγι τους εμποδίζει να τους πραγματοποιήσουν και γι΄ αυτό το διώκεται.

  • 23 Απριλίου 2010, 19:54 | Στέλιος

    Θεωρώ την γενική απαγόρευση θήρας, χωρίς προηγούμενο επιστημονικό υπόβαθρο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Κόντρα στις οδηγίες της ΕΕ περί της διατηρήσεως των αγρίων πτηνών (οδηγία 79/409/ΕΟΚ του Συμβουλίου)που ρητά αναφέρει πως <> δεν μπορώ να καταλάβω με ποιό σκεπτικό και ποιούς σκοπούς εξυπηρετείτε ή πάτε να εξυπηρετήσεται με αυτήν την απαγόρευση. Σκοπούς πιστεύω <> προς το περιβάλλον αφού το κυνήγι τους εμποδίζει να τους πραγματοποιήσουν και γι΄ αυτό το διώκεται.

  • 23 Απριλίου 2010, 19:25 | ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΑΡΚΟΥ

    Αξιότιμοι κύριοι
    Διαπιστώνεται για μια ακόμη φορά η υποβόσκουσα στοχοποίηση του κυνηγιού ως ένας απο τους κακούς δαίμονες που «απειλούν» την Ελληνική φύση.
    Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή απλά ξεκινάμε απο τα «εύκολα» ;;;

    Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η χώρα μας εδώ και αρκετά χρόνια κατά τους θερινούς μήνες αντιμετωπίζει τρομακτικών διαστάσεων πρόβλημα με τις πυρκαγιές .
    Η εκάστοτε αντιπολίτευση είναι πάντα εκεί για να κρίνει την ανικανότητα των κυβερνώντων να αντιδράσουν σε καθε είδους πρόβλημα μέχρι τη στιγμή που θα αναλάβουν οι ιδιοι και το αποτέλεσμα είναι να βλέπουμε την ίδια τραγωδία με διαφορετικούς πρωταγωνιστές που δυστυχώς είναι όλοι απόφοιτοι της ίδιας κακιας σχολής.
    Κάθε χρόνο στις καμμένες εκτάσεις ξεφυτρώνουν ελαιόδεντρα,βοσκοτόπια,αυθαίρετα κτίσματα τα οποία είναι δια νόμου απαγορευμένα.
    Κάθε χρόνο οι ρύποι και τα λύμματα που χύνονται στην ατμόσφαιρα και στα ποτάμια μας σας ενοχλούν «ναι μέν αλλά ….»
    Βοά το διαδίκτυο, και όχι μόνο, για την τελικη προσφορά των Α.Π.Ε., τον τρόπο που αυτές εμφανίζονται και την “διευκόλυνση” που παρέχουν κάποιες απο αυτές στους αεροδιαδρόμους των αποδημητικών.
    Τα μπουκάλια απο τα φυτοφάρμακα στις άκρες των χωραφιών μαρτυρούν την «βιολογική» γεωργία.
    Σε παραλιακές περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής, στους παραδοσιακούς κυνηγότοπους που μας τους έμαθαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας, βλέπουμε να ξεφυτρώνουν οικισμοί,αυθαίρετα και άλλα τέτοια που αναδυκνείουν το “μεγαλείο” της Ελληνικής υπαίθρου καθώς και τον “άψογο τρόπο” λειτουργίας των κατα τόπους πολεοδομικών υπηρεσιών.
    Ολα τα παραπάνω όπως φαίνεται είναι πολύ μικρότερης έκτασης ζημιογόνα σε σχέση με το κυνήγι ώστε να αποτελέσουν προτεραιότητές σας.

    Είμαστε η χώρα με τις περισσότερες απαγορεύσεις σε θέματα θήρας στην Ε.Ε.
    Δίπλα μας υπάρχουν χώρες οι οποίες έχουν καταφέρει να αναπτύξουν τον κυνηγετικό τουρισμό και να προσελκύσουν αρκετούς συμπατριώτες μας να τις επισκεφθούν
    κάθε χρόνο και να τις ενισχύσουν οικονομικά.

    Η κυνηγετική οικογένεια στην βάση της έχει αντιληφθεί κάποιες κινήσεις που γίνονται απο διάφορες αντικυνηγετικές οργανώσεις με απώτερο σκοπό την μείωση της κυνηγετικής περιόδου απο την επόμενη κιόλας χρονιά.
    Οι κυνηγοί έχουν πλέον πολύ γρηγορότερη πρόσβαση στην πληροφόρηση χάρην του διαδικτύου και σιγά σιγά μαθαίνουμε να το χρησιμοποιούμε για την αμεσότερη επικοινωνία και παρέμβασή μας.
    Οι κυνηγοί δεν ζητούν χρήματα απο το κράτος, όμως κάποιες τέτοιες οργανώσεις λαμβάνουν επιδοτήσεις ουδόλως ευκαταφρόνητες για την λειτουργία τους, την περίοδο που η χώρα περνάει κρίση και φαίνεται το κράτος να ενδιαφέρεται οχι για την ποιότητα της ζωής του Ελληνα που ασφυκτιά σιγά σιγά αλλά για τον… αιγαιόγλαρο.
    Ας το κάνουν… αλλά με δικά τους χρήματα, να πληρώσουν κι αυτοί επιτέλους!

    Η μη συμμετοχή των Κυνηγετικών εκπροσώπων στις επιτροπές που αποφασίζουν και απαγορεύουν άνευ αντιλόγου είναι κάτι που πρέπει να αλλάξετε .

    Επικαλούμαι την κοινή λογική όλων σας για τη σοβαρότητα των προβλημάτων που αυτή τη στιγμή απειλούν την Ελληνική ύπαιθρο και σας παρακαλώ να ακούτε σε κάθε ευκαιρία τις θέσεις των κυνηγών και τις προτάσεις τους απο τα αρμόδια όργανά μας έτσι ώστε να πάψετε επιτέλους να παρουσιάζετε το κυνήγι ως δαίμονα που απειλεί το περιβάλλον, αλλά όπως ορθά είχε αναφέρει γνωστός Ευρωπαίος Επίτροπος «το κυνήγι αποτελεί μέρος της λύσης του προβλήματος».

    Η επιδίωξη αφενός της μείωσης της κυνηγετικής περιόδου και η απαγόρευση αφετέρου της άσκησης της θήρας με διάφορα τεχνάσματα σε περιοχές της χώρας μας, να είστε βέβαιοι
    οτι δεν θα αφήσει τους κυνηγούς με σταυρωμένα τα χέρια.

    με εκτίμηση
    ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

    Ευστάθιος Μάρκου

  • 23 Απριλίου 2010, 18:25 | Μυθοπλάστης

    Για την παράγραφο 3.

    Κατά την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία το κυνήγι είναι δραστηριότητα απόλυτα συμβατή με το περιβάλλον και προωθείται η αειφορική ανάπτυξή του.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζοντας το πολυποίκιλο έργο των κυνηγών, συνεργάζεται μαζί τους ενισχύοντας το ρόλο τους. – διότι όπως δήλωνε και ο Επίτροπος της Ε.Ε. σε παρελθόντα χρόνο Σταύρος Δήμας: «οι κυνηγοί αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος του περιβάλλοντος».

    Η δημιουργία μίας απαγόρευσης στόχο πρέπει να έχει την προστασία των διαβιούντων θηραμάτων για την ασφαλή δημιουργία του εμπλουτισμού της περιοχής με θηραματικά είδη, και οι κυνηγοί δεν είναι αντίθετοι στις περιοχές «προστασίας» – εφόσον η βελτίωση και η αποκατάσταση βιοτόπων είναι και προς δικό τους συμφέρον.

    Οι αυθαίρετες απαγορεύσεις όμως που επιδιώκει το υπουργείο και οι επιστημονικά αναπόδεικτες αποφάσεις του, ασφαλώς και δεν προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος. Ως εκ τούτου, άλλη μία απαγόρευση στον Υμηττό δεν μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της πανίδας – αφού το κυνήγι αποτελεί μέρος της διαχείρισής της.

    Στις πύρινες καταστροφές της Πελοποννήσου το καλοκαίρι του 2007 αλλά και σε εκείνες της Αττικής του 2009, οι κυνηγοί και οι Οργανώσεις τους, ήσαν από εκείνους που έδωσαν μάχες με τη φωτιά ημέρες ολόκληρες. Οφείλει λοιπόν το υπουργείο να ενισχύσει τον ρόλο των Ελλήνων κυνηγών – όπως άλλωστε πράττει και η Ε.Ε.

  • *3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα*

    Το «έγγραφο κατευθύνσεων για τη θήρα βάσει της οδηγίας για τα
    πτηνά 79/409/ΕΟΚ» της ΕΕ αναφέρει:

    *1.5.3 Η θήρα είναι μία από τις πολλές πιθανές χρήσεις των περιοχών NATURA 2000, ενώ άλλες χρήσεις είναι η γεωργία, η αλιεία και άλλες μορφές αναψυχής. Δεν υπάρχει γενικό τεκμήριο κατά του κυνηγίου σε περιοχές NATURA 2000 βάσει των οδηγιών σχετικά με την προστασία της φύσης. Ωστόσο, είναι σαφές ότι η θήρα και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα την προσωρινή μείωση της χρήσης των ενδιαιτημάτων μιας περιοχής. Η σημασία παρόμοιων δραστηριοτήτων θα ήταν μεγάλη εάν αυτές είχαν ως συνέπεια την καταφανή μείωση της ικανότητας της περιοχής να υποστηρίξει το είδος βάσει του οποίου χαρακτηρίστηκε, καθώς και εάν οδηγούσαν σε μείωση των δυνατοτήτων κυνηγίου.*

    Στη διαβούλευση δεν αναφέρεται ούτε ο λόγος, αλλά ούτε και οι μελέτες που υποστηρίζουν τη νομιμότητα της πρότασης ολοκληρωτικής απαγόρευσης θήρας σε όλες τις ζώνες του Υμηττού.
    Έχει ληφθεί υπ’ όψη η επιστημονική άποψη της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος σχετικά με την ολοκληρωτική απαγόρευση θήρας;

    Η θήρα αποτελεί νόμιμη δραστηριότητα μερίδας των κατοίκων του λεκανοπεδίου, οι οποίοι με την απαγόρευση αυτή στερούνται ζωτικού χώρου εξάσκησης της νόμιμης αυτής δραστηριότητας. Παράλληλα παρατηρούν τη δραματική μείωση του ζωτικού αυτού χώρου σε όλη την Αττική σαν αποτέλεσμα της αυθαίρετης δόμησης η οποία συν τω χρόνω νομιμοποιείται ανά τακτά διαστήματα από την πολιτεία.

    Καλούνται λοιπόν οι κυνηγοί της Αττικής να σεβαστούν την απαγόρευση χωρίς αυτή να συνοδεύεται από επιστημονική τεκμηρίωση όσον αφορά τα ωφέλη που θα προκύψουν για την άγρια πανίδα.

    Προτείνουμε λοιπόν αντί της ολικής απαγόρευσης την προσεκτική δημιουργία ζωνών απαγόρευσης της θήρας με τη συνεργασία του επιστημονικού προσωπικού της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος η οποία πορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ταυτόχρονα αυξημένη χρήση της περιοχής από πτηνά και τις ευκαιρίες θήρας στις παρυφές αυτών των περιοχών.

  • 23 Απριλίου 2010, 17:00 | ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Δεν γνωρίζω με ποιό σκεπτικό γίνεται η απαγόρευση αυτή.
    Είμαι κάτοικος της περιοχής, για πάνω από 12 χρόνια και δημότης Γλυκών Νερών. Ένας από τους λίγους τρόπους διαφυγής, για εμάς τους κυνηγούς, κατά την περίοδο που επιτρέπεται το κυνήγι, είναι μία βόλτα στις ανατολικές πλαγιές του Υμηττού. Είναι ένας λόγος(πρόφαση) για έξοδο, κάπου κοντά στην φύση. Άλλωστε η κάρπωση, συνήθως περιορίζεται σε κάποια τσίχλα που είναι αποδημητικό θήραμα και μας έρχεται κάθε χειμώνα και ξαναφεύγει την άνοιξη. Φυσικά και υπάρχουν και πέρδικες και λαγοί και αλεπούδες στο βουνό,(όπως και άλλα θηραματικά και μη είδη), αλλά προσωπικά πολύ αραιά, συναντώ κάποιο άλλο θήραμα.
    Όπως και να έχει όμως, δεν είναι δυνατον, χωρίς καμμία μελέτη και απλώς για λόγους υπερευαισθησίας κάποιων, να λαμβάνεται μία απόφαση, στείρας απαγόρευσης, σαν μέτρο διαχείρησης.
    Προσωπικά, μαζί με την οικογένειά μου έχω συλλέξει, απο τις ανατολικές απόριες του βουνού, τουλάχιστον δύο φορές, πολλές τσάντες με σκουπίδια που αφήνουν, οι φίλοι κατά τα άλλα, περιπατητές. Με βρίσκει, υπερθετικά σύμφωνο, το κομμάτι του σχεδίου που αφορά τον περιορισμό της δόμησης, όπως με βρίσκει και ριζικά αντίθετο, το μέτρο της στείρας απαγόρευσης, του δικαιώματος θήρας στις περιοχές που επιτρέπονται έως σήμερα.
    Κλείνοντας σας υπενθυμίζω το εξής.
    Η οδηγία 79/409/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί της διατηρήσεως των αγρίων πτηνών, αναφέρει :
    1.5.5 Η αειφόρος θήρα μπορεί να αποβεί επωφελής σε ό,τι αφορά τη διατήρηση των ενδιαιτημάτων μέσα στις περιοχές και γύρω από αυτές.

    Η Ε.Ε, λοιπόν, δεν συμφωνεί μαζί σας. Εσείς γιατί εναντιώνεστε στην Ε.Ε.;
    Εκτιμώντας, ότι θα αναθεωρήσετε το συγκεκριμένο άρθρο, και για μία θετικότερη προσέγγιση στο θέμα κυνήγι, διατελώ μετα τιμής,
    Τσιόδρας Αναστάσιος

  • 23 Απριλίου 2010, 16:44 | Παπαδημητριου Νικολαος

    Θεωρω οτι η παραγραφος 3 (απαγορευση θηρας)δεν συντελει στην ισορροπια και αειφορια του βουνου.Οι νομιμοι κυνηγοι-και οχι ποταποι λαθροθηρες-ειναι ο ελεγχος στο βουνο,ο εχθρος του εμπρηστη του καταπατητη του οποιουδηποτε πληγωνει το βουνο.Ποτε και πουθενα στον κοσμο το νομιμο και ορθολογικο κυνηγι δεν απειλησε την πανιδα ενος τοπου.Απεναντιας,η απαγορευση ενος μερους προκαλει κυνηγετικη»συμφορηση» στα γυρω μερη και ανενοχλητη και αβιαστη «δραση» στους πασης φυσεως ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ.

    Μετα τιμης

    Παπαδημητριου Νικολαος

  • 23 Απριλίου 2010, 16:56 | Δημήτρης Κωστής

    Το κυνήγι, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αποτελεί μια συμβατή προς το περιβάλλον ανθρώπινη δραστηριότητα. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όχι μόνο θεωρεί το κυνήγι συμβατή δραστηριότητα, αλλά έχει αναλάβει την προώθηση του αειφόρου κυνηγίου ως μέσο για την προστασία της βιοποικιλότητας και τη διατήρηση της φύσης. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην υπό ένταξη περιοχή SPA προτείνετε να απαγορευτεί το κυνήγι, καθώς το προστατευταίο αντικείμενο τόσο της Natura όσο και της SPA σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται από το κυνήγι.

  • 23 Απριλίου 2010, 14:47 | ΓΚΙΝΟΣ ΜΗΝΑΣ

    Απειλειται καποιο ειδος απο την κυνηγετικη δραστηριοτητα και ζητειται την απαγορευση του κυνηγιου, στην συγκεκριμενη περιοχη?

  • 23 Απριλίου 2010, 14:17 | Αντώνιος Σύμπουρας

    Ως νομοταγής και υπεύθυνος Έλληνας πολίτης, ζητώ να συνεχίσει να επιτρέπεται το κυνήγι στις περιοχές που επιτρέπεται και σήμερα, έχοντας πλήρη γνώση πως το αίτημα αυτό είναι απόλυτα σύμφωνο με τους σκοπούς που έχουν τεθεί στο συγκεκριμένο σχέδιο προεδρικού διατάγματος. Η άσκηση της θήρας αποτελεί δραστηριότητα απόλυτα συμβατή με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και κάθε διαφορετική χωρίς τεκμήρια προσέγγιση δημιουργεί έντονη ανησυχία για την αντικειμενικότητα και τις προθέσεις της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ αλλά και την αποτελεσματικότητα των αποφάσεων που λαμβάνει.

  • 23 Απριλίου 2010, 14:33 | ΠΑΖΙΩΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    Ζητούμε να συνεχίσει να επιτρέπεται το κυνήγι στις περιοχές που επιτρέπεται και σήμερα, έχοντας πλήρη γνώση πως το αίτημα αυτό είναι απόλυτα σύμφωνο με τους σκοπούς που έχουν τεθεί στο συγκεκριμένο σχέδιο προεδρικού διατάγματος. Η άσκηση της θήρας αποτελεί δραστηριότητα απόλυτα συμβατή με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και κάθε διαφορετική χωρίς τεκμήρια προσέγγιση, δημιουργεί έντονη ανησυχία για την αντικειμενικότητα και τις προθέσεις της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ αλλά και την αποτελεσματικότητα των αποφάσεων που λαμβάνει.

  • 23 Απριλίου 2010, 13:02 | Πανος Κορτσιμελιδης

    Αυτο που εισπρατω απο τα πολλα απαγορευεται δεν ειναι καθολου ενθαρυντικο αφου θεωρω πως το ‘απαγορευεται’ ειναι ιδιον μη δημοκρατικων αντιληψεων και οσο πιο κοντα στο ‘απαγορευεται’ ειναι η τελεία τοσο πιο αντιδημοκρατικη θεωρω και την αντιληψη.
    Απαγορευετε την θηρα για ποιο λογο? Υπαρχουν θηραματα που χρηζουν προστασιας και αν ναι βασει ποιας μελετης; Δινετε καποια διεξοδο σε αυτους που ασχολουνται με αυτη την δραστηριοτητα; Μηπως τους θεωρειτε πολιτες β’ διαλογης η και παρακατω; Αν δεν το ξερετε ειναι καποιες δεκαδες χιλιαδες οι θιγομενοι.
    Ασχετα με το τι πιστευτε οι απαγορευσεις αυτου του ειδους θα φερουν αντιθετα αποτελεσματα απο αυτα που επιδιωκετε, ο Υμηττος θα γινει πιο ερημικος και οι παρανομουντες πιο ευτυχεις. Ξανασκεφτειτε το…

  • 23 Απριλίου 2010, 13:44 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΜΝΕΛΟΣ

    Αναφέρομαι στην παράγραφο 3 του άρθρου 7.
    Στην περιοχή της Αττικής υπάρχουν περισσότεροι απο 40.000 κυνηγοί.
    Απο αυτούς οι τουλάχιστον 15.000 κατοικούν γύρω απο τον Υμηττό.
    Έτσι επισκέπτονται συχνά την ανατολική πλευρά για κυνήγι, ή για εκπαίδευση των σκύλων τους, ακόμη και όταν έχουν το περιθώριο 2-3 ωρών, από τις καθημερινές υποχρεώσεις τους.
    Η απόλυτη απαγόρευση του κυνηγίου που περιέχεται στην πρόταση αφαιρεί αυτή τη νόμιμη και συμβατή με το περιβάλον δυνατότητα απο όλους αυτούς τους πολίτες.
    Με τον τρόπο αυτό ΔΕΝ θα μπορούν πλέον να ξεφύγουν έστω και για λίγο από την πίεση της καθημερινότητας, εντός της εργάσιμης εβδομάδας.
    Για τους παραπάνω λόγους θέλουμε να μάθουμε το σκεπτικό ή τη μελέτη στην οποία βασίστηκε αυτή η πρόταση, καθώς και για το τί ακριβώς είναι εκείνο που πλέον θα προστατεύεται, ενώ μέχρι σήμερα με το κυνήγι, ή την εκπαίδευση των σκύλων, κινδύνευε.

    Παρακαλώ για τα περαιτέρω
    Με εκτίμηση

  • Η απαγορευση της θηρας σε ολοκληρο το βουνο του Υμηττου,μιας και ηδη απαγορευεται στη μιση περιπου εκταση του,μονο καλο ΔΕΝ θα φερει…Εφ ενος γιατι εκει που επιτρεπεται το κυνηγι δεν υπαρχει προσβαση για εναν περιπατο η μια βολτα με το ποδηλατο απο το «καθημερινο»ανθρωπο,υστερα θα διευκολυνει τους επιτηδειους που λυμενονται οικιστικα το βουνο να προχωρησουν στους στοχους τους,ειτε με πυρκαιες ειτε με καταπατησεις δασικων εκτασεων χωρις να τους ενοχλησει κανεις.
    Επισης μην ξεχναμε οτι δεν υπαρχει φυλαξη του βουνου απο ΚΑΝΕΝΑΝ και κανενα οργανο του κρατους δυστυχως,αφου εχει διαλυθει η Δασοφυλακη-Δασαρχεια!!
    Τελος ηθελα να τονισω οτι οσοι κυνηγοι,κυνηγουν στο εν λογω βουνο θα πρεπει με την απαγορευση να «συσσωρευτουν» σε αλλες περιοχες οπου θα αφανιστουν ολα τα ζωα…Γιατι ειναι ενας κοντινος και οικονομικος προορισμος για τον Αθηναιο,οποτε οι γυρω περιοχες της Αττικης οπου επιτρεπεται το κυνηγι θα γινει «Ομονοια»απο κυνηγους με καταστροφικα αποτελεσματα για το περιβαλλον και τα ζωα…
    Ευχαριστω.

  • ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
    ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.
    ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
    ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63
    Τηλ.: 210-32.31.271 – Fax.: 210-32.22.755
    http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr

    ΑΘΗΝΑ 22-4-10
    Αριθ. Πρωτ. 418

    Προς Όπως ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

    ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Σ.Ε. ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Π. Δ/ΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

    Με Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και αφορά τον Υμηττό επιβάλλονται νέες απαγορεύσεις του κυνηγίου χωρίς καμία τεκμηρίωση και χωρίς καμία συνεργασία με τις Κυνηγετικές Οργανώσεις. Αντίθετα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος για μια ακόμη φορά, συνεργάστηκε και υιοθέτησε σχετική πρόταση αντικυνηγετικής οργάνωσης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το καθαρά αντικυνηγετικό πνεύμα που κυριαρχεί στο Υπουργείο αυτό!
    Πράγματι, η προβλεπόμενη απαγόρευση στην ανατολική πλευρά του Υμηττού είναι παντελώς αυθαίρετη διότι έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία σε τέτοιες περιπτώσεις συνεχώς συνιστά τη συνεργασία με τους χρήστες, στην προκειμένη περίπτωση τους κυνηγούς, (χωρίς αυτή τη συνεργασία η Ε.Ε. θεωρεί ανέφικτα τα όποια μέτρα), ενώ, ταυτόχρονα, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει κανένα είδος, απολύτως κανένα, που θα μπορούσε να υποστεί αρνητικές συνέπειες από το κυνήγι!
    Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος μαζί με όλες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις:
    α) διαμαρτύρεται εντονότατα γι’ αυτή την πολιτική του σαλαμιού, δηλαδή την, μέσω κάθε μορφής ζωνών προστασίας, προοδευτική απαγόρευση του κυνηγίου ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος των αντικυνηγών που είναι η συνεχής συρρίκνωση του κυνηγετικού χώρου,
    β) προετοιμάζει σχετικές ενέργειες που θα καταστήσουν γνωστό σ’ όλους την αυθαίρετη αυτή ενέργεια.
    Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δημόσια διαβούλευση, που εννοείται ότι με την έκφραση γνώμης των ενδιαφερομένων χρηστών επηρεάζει τις τελικές αποφάσεις και που στην προκειμένη περίπτωση εκφράζεται η θέση 250.000 πολιτών – χρηστών εκ των οποίων ειδικότερα οι 45.000 κατοικούν στο λεκανοπέδιο, θα οδηγήσει στην απάλειψη της παραγράφου 3 του άρθρου 7του σχεδίου Π. Δ/τος και στην διατήρηση του καθεστώτος κυνηγίου όπως ισχύει σήμερα.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

  • 23 Απριλίου 2010, 09:04 | Δ. Χριστοδουλάκης

    Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το

    «3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα»

    Βάση ποίου σκεπτικού προτείνετε κάτι τέτοιο;

    Από ότι γνωρίζω, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ επίσημη μελέτη που να αποδεικνύει ότι στη περιοχή που θέλετε να απαγορεύσετε τη θήρα, υπάρχει θήραμα, το οποίο μπορεί να υποστεί αρνητικές συνέπειες από το κυνήγι.

    Πώς είναι δυνατό να απαγορέψετε έτσι απλά τη θήρα στην περιοχή αυτή; Με ποια δικαιοδοσία;

  • Καμία έπληξη δεν μας φέρνει η απόφαση σας γιά απογόρευση της θήρας-αργήσατε πιστεύω να εκδηλωθείτε ανοικτά.
    όλος αυτός κόσμος που ανεβαίνει στα βουνά από πάππου προς πάππου δεν έχει κάτι καλύτερο να περιμένει από εσάς και όλους αυτούς τους οικολόγους που γνωρίζουν τα βουνά και την φύση από καρποστάλ.
    Λυπάμαι γιατί δεν μπορείτε να καταλάβετε έστω το αυτονόητο, ότι η παρουσία μας στο βουνό μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει και ο λόγος απλός μας ενδιαφέρει να υπάρχει βουνό γιατί εκεί μάθαμε να περπατάμε εκεί γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές, θέλουμε και απαιτούμε να το προστατεύουμε και να το προφυλάσουμε.

    Μην μας απογοητεύεται παραπάνω ιδιαίτερα σε στιγμές τόσο δύσκολες γιά όλους, ξανασκευτείτε το ψύχραιμα και με πιό ανοικτή ματιά.

    Ευχαριστώ,

  • 22 Απριλίου 2010, 08:38 | Γιάννης Μητροβγένης

    Γνωρίζετε ότι το παρόν σχέδιο Π.Δ. αντίκειται στις διατάξεις του Ν. 3688/2008 που προβλέπει την κατασκευή του ΠΟΚΕΑ στην περιοχή Δ1;

  • 21 Απριλίου 2010, 12:10 | ΓΚΙΝΟΣ ΜΗΝΑΣ

    Μα καλα δεν μπορεσατε να τα βαλατε με τους καταπατητες και τους εμπρηστες, και χρησιμοποιειται ως αποδιοπομπαιο τραγο τους κυνηγους?
    καπου εκει υπαρχει και το αναψυκτηριο του πρωην υπουργου της ΝΔ Κυριου Μαγγινα, θα το κατεδαφισετε?

  • 21 Απριλίου 2010, 12:28 | SPYRIDON D. TSAMAIDIS

    Επειδή το οικοσύστημα μπορεί να αναπτυχθεί με απρόβλεπτους τρόπους, να ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η θήρα, με ειδικό Υπουργικό Διάταγμα, για προσδιοριζόμενα είδη και περιόδους καθορισμένες, κατά περίπτωσιν.