Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 20 Μαΐου 2010, 09:19 | ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ -ΛΕΣΒΟΥ

    Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μυτιλήνης –Λέσβου απαρτίζεται από 1.600 μέλη (ο μεγαλύτερος του νησιού) και με το παρόν έγγραφο θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο νέο σχέδιο Π.Δ. άρθρ. 7, παρ. 3 «περί απαγόρευσης του κυνηγίου ως μέσο προστασίας του ορεινού όγκου του Υμηττού».
    Αν και η Β’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους στης οποίας την μέριμνα βρισκόμαστε και συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ με τις θέσεις της –ότι η απαγόρευση αυτή προωθείται από το Υ.ΠΕ.Κ.Α. και εκφράζει θέσεις συγκεκριμένων Μ.Κ.Ο. με άκρως αντικυνηγετικές αντιλήψεις χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση- έχει αναρτήσει επιστολή σ’ αυτή τη διαβούλευση δεν θα μπορούσαμε κι εμείς ως Σύλλογος να μείνουμε άπραγοι και να μην διατυπώσουμε τις αντιρρήσεις μας.
    Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις όλα της χώρας έχουν να παρουσιάσουν πλούσιο φιλοθηραματικό έργο με τις ενέργειες που πραγματοποιούν (σπορές, δεντροφυτεύσεις, ποτίστρες, απελευθερώσεις, πυρασφάλεια κ.α.), από το έργο μας λοιπόν γίνεται ξεκάθαρο ότι για κανέναν λόγο δεν επιθυμούμε την καταστροφή των διαφόρων οικοσυστημάτων αλλά ούτε την εξαφάνιση ειδών της άγριας πανίδας.
    Η κυνηγετική δραστηριότητα είναι μια ενέργεια ρύθμισης και ορθολογικής διαχείρισης των ειδών της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα. Εκτός αυτού, το έργο μας στηρίζεται αποκλειστικά στην συνδρομή των κυνηγών –μελών μας και σε καμία περίπτωση σε Ευρωπαϊκά ή Εθνικά κονδύλια όπως παρασιτικά πράττουν πολλές Μ.Κ.Ο., η στήριξη της Εθνικής οικονομίας είναι τεράστια αφού ετησίως εισπράττει από εμάς εκατομμύρια ευρώ.
    Το όλο σκηνικό μιας διαβούλευσης της οποίας δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα λάβετε υπ’ όψιν σας αφού ήδη έχει προηγηθεί διάλογος του Υ.ΠΕ.Κ.Α. και Μ.Κ.Ο. βγάζοντας απ’ έξω τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, το χαρακτηρίζουμε αντιδημοκρατικό και αντιεπιστημονικό.
    θα θέλαμε να σας «θυμίσουμε» το έργο του επιστημονικού δυναμικού των Κυνηγετικών Οργανώσεων που με έγκυρες μελέτες, βελτιώσεις βιοτόπων, το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΤΕΜΙΣ (Ευρωπαϊκά αναγνωρισμένο) εξασφαλίζουν την ορθολογική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, επομένως δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα απειλής του από τν κυνηγετική δραστηριότητα.
    Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μυτιλήνης –Λέσβου (μέριμνας Β’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους) ως ένδειξη συμπαράστασης στην Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος, ζητά:
    • Την απόσυρση του αρθρ.7 παρ.3 από το νέο σχέδιο Π.Δ.
    • Την ένταξη των Κυνηγετικών Οργανώσεων σε κάθε φορέα διαχείρισης περιοχών που τις αφορούν.

    Πρόεδρος Παπαδέλλης Α.
    Γεν. Γραμματέας Πλιάκας Β.

  • 20 Μαΐου 2010, 09:50 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΚΑΣ

    Ειμαι ενας απο τους 250000 κυνηγος της χωρας μας και ζητω την αποσυρση του αρθρου 7 παραγραφος 3 για την προστασια του Υμητου.
     

  • 20 Μαΐου 2010, 09:15 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΚΑΣ

    Ειμαι ενας απο τους 250000 κυνηγος της χωρας μας και ζητω την αποσυρση του αρθρου 7 παραγραφος 3 για την προστασια του Υμητου.
     

  • 20 Μαΐου 2010, 09:20 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΚΑΣ

    Ειμαι ενας απο τους 250000 κυνηγος της χωρας μας και ζητω την αποσυρση του αρθρου 7 παραγραφος 3 για την προστασια του Υμητου.

  • 20 Μαΐου 2010, 09:58 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΕΖΕΝΙΑ

    Με τη συμμετοχή μου στη διαβούλευση θέλω να διαμαρτυρηθώ έντονα για την απόφαση απαγόρευσης της δραστηριότητας κυνηγίου τόσο στον  Υμηττο όσο και σε όλους τους τόπους  στους  οποίους στη συνέχεια θα θέλετε να  επεκταθεί η απαγόρευση. Πρόκειται για μια απόφαση που σαφέστατα δεν αναγνωρίζει την ανεκτίμητη συνεισφορά του κυνηγητικού κόσμου στο φυσικό περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες της ελληνικής υπαίθρου. Αναμφίβολα το κυνήγι αποτελεί παράγοντα προστατευτικό για τα δάση και την άγρια ζωή, εφόσον οι κυνηγοί με την έντονη δραστηριότητα τους και με ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ φροντίζουν να προστατέψουν το περιβάλλον , έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ισορροπία του οικοσυστήματος.    
           Ας σκεφτούμε ΣΟΒΑΡΑ   ότι
    ·         Η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
    ·         1) επιφέρει ετησίως πολλά εκατομμύρια ΕΥΡΩ στην εθνική οικονομία
    ·         2)προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας
    ·         3) τονώνει σημαντικά τον εσωτερικό τουρισμό
    ·         4) προστατεύει τις περιοχές από καταπατητές γης.
     
    Ελπίζω  να λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω, εάν ενδιαφέρεστε πραγματικά για την λεγόμενη «πράσινη» ανάπτυξη  την οικονομία της χώρας και κυρίως ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

  • 20 Μαΐου 2010, 09:02 | ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΕΣΟΓΛΟΥ

    Θέλω να διαμαρτυρηθώ έντονα για την απόφαση απαγόρευσης της δραστηριότητας κυνηγίου τόσο στον  Υμηττο όσο και σε όλους τους τόπους  στους  οποίους στη συνέχεια θα θέλετε να  επεκταθεί η απαγόρευση. Πρόκειται για μια απόφαση που σαφέστατα δεν αναγνωρίζει την ανεκτίμητη συνεισφορά του κυνηγητικού κόσμου στο φυσικό περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες της ελληνικής υπαίθρου. Αναμφίβολα το κυνήγι αποτελεί παράγοντα προστατευτικό για τα δάση και την άγρια ζωή, εφόσον οι κυνηγοί με την έντονη δραστηριότητα τους και με ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ φροντίζουν να προστατέψουν το περιβάλλον , έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ισορροπία του οικοσυστήματος.    
           Ας σκεφτούμε ΣΟΒΑΡΑ   ότι
    ·         Η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
    ·         1) επιφέρει ετησίως πολλά εκατομμύρια ΕΥΡΩ στην εθνική οικονομία
    ·         2)προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας
    ·         3) τονώνει σημαντικά τον εσωτερικό τουρισμό
    ·         4) προστατεύει τις περιοχές από καταπατητές γης.
     
    Ελπίζω  να λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω, εάν ενδιαφέρεστε πραγματικά για την λεγόμενη «πράσινη» ανάπτυξη  την οικονομία της χώρας και κυρίως ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

  • ΑΞΙΌΤΙΜΗ Κα ΥΠΟΥΡΓΈ,
    ΕΊΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΆΓΡΑΦΟ 3 ΤΟΥ ΆΡΘΡΟΥ 7 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΉ ΘΗΡΑΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΎ ΌΓΚΟΥ ΥΜΗΤΤΟΎ ΔΙΌΤΙ ΔΕΝ ΒΑΣΊΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΆ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΉ ΜΕΛΈΤΗ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

  • 20 Μαΐου 2010, 00:09 | Θανάσης

    <!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:»»; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; font-family:»Times New Roman»; mso-fareast-font-family:»Times New Roman»;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –>

    /* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    {mso-style-name:»Κανονικός πίνακας»;
    mso-tstyle-rowband-size:0;
    mso-tstyle-colband-size:0;
    mso-style-noshow:yes;
    mso-style-parent:»»;
    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
    mso-para-margin:0cm;
    mso-para-margin-bottom:.0001pt;
    mso-pagination:widow-orphan;
    font-size:10.0pt;
    font-family:»Times New Roman»;}

    Μην απαγορεύσετε το κυνήγι λέει, γιατί θα πάψουμε να προστατεύουμε την φύση λέει, και θα καταστραφεί λέει, και μετά τι θα έχουμε και τι θα αφήσουμε στα παιδιά μας. (λέει)
     
     
    Επειδή μας έχετε πρήξει το συκώτι μ αυτήν την πληροφορία ότι αν απαγορευτεί το κυνήγι θα γυρίσετε την πλάτη στην φύση και θα την αφήσετε να καταστραφεί, από μένα έχετε το εξής μήνυμα:
     
    Σταματήστε να κυνηγάτε, σταματήστε να σκοτώνετε, και αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψετε την φύση στην καταστροφή, κάντε το.
    Ακόμα δε, αν θέλετε καταστρέψτε την εσείς οι ίδιοι. Καταστρέψτε την ολοσχερώς και κάντε την έρημο. Και καθίστε θριαμβευτικά πάνω στις στάχτες της να γιορτάσετε την νίκη σας με μπύρες και ούζα!
     
     
    Μεταξύ κυνηγιού και καταστροφής επιλέγω την καταστροφή.
    Ή θα αλλάξετε συνήθειες, ή θα μείνετε χωρίς φύση. Διαλέγετε και παίρνετε.
     
     
    ΑΠΑΓΟΡΕΨΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • 19 Μαΐου 2010, 23:16 | ΠΑΤΑΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

    Αξιότιμη κυρία Μπιρμπίλη και κύριοι υφυπουργοί, ευχαριστώ για τη δυνατότητα που έχω να εκφράσω τις απόψεις μου ως ενεργός πολίτης και ως μέλος του κυν.συλλόγου Χίου.
    Στο πρόσφατο παρελθόν δηλώσατε αντικυνηγός.Ο αυτοπροσδιορισμός σας είναι φυσικά δικαίωμά σας, αλλά από την θεσμική θέση που τώρα βρίσκεστε είστε Υπουργός όλων των ΕΛΛΗΝΩΝ!Θα σας παρακαλούσα να κατεβάσετε από τη διαβούλευση σχόλια με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς για τους 250000 κυνηγούς και τις οικογένειές τους όπως ΡΑΜΠΟ-ΟΠΛΟΦΟΡΟΙ-ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ-ΔΟΛΟΦΩΝΟΙ κτλ.Για τον ευατό μου με τον χαμηλό δείκτη νοημοσύνης που διαθέτω τους δέχομαι, αλλά απαιτώ σεβασμό στη μνήμη των κάτωθι εξαίρετων ατόμων πού υπήρξαν φανατικοί κυνηγοί.1)CHARLES DARWIN ασχολήθηκε όσο κανείς άλλος με το ζωικό βασίλειο και την εξέλιξη των ειδών.2)STEVE MCQUEEN εξαίρετος ηθοποιος.3)ALEXADRE DUMAS.4)ERNEST HEMINGWAY συγγραφέας.5)GIOUSEPPE VERDI που μας άφησε μια τέτοια γλυκιά κληρονομιά.κ.α.Τα πάντα είναι ζωντανά πάνω στον πλανήτη.Ακόμη και τα φυτά αντιδρούν στην απειλή ακαιρεότητάς τους.Συνεπώς ακόμη και οι χορτοσυλλέκτες στερούν ζωές.Μην παραπλανάστε από την καλοστημένη αντικυνηγετική προπαγάνδα κάποιον σφραγιδοσωματείων με ελάχιστα μέλη και ακόμη λιγότερα ταμειακός τακτοποιημένα.Άρχισαν να εμφανίζοντε όταν άρχισε το πάρτυ των κοινωτικών κονδυλίων.Είναι άλλη μια βιομηχανία παραγωγής μελετών επιχορηγούμενων από τους φόρους κάθε Έλληνα πολίτη.Επί του πρακτέου ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ! Μην υιοθετείτε εύκολες επικοινωνιακές λύσεις διαμέσου της απαγόρευσης του κυνηγιού για να μας πείσετε ότι λαμβάνετε μέτρα για το περιβάλλον και τη διαχείρηση της πανίδας.Ελάτε κοντά στους κυνηγούς, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να διασώσουν το περιβάλλον διότι μέσα σε αυτό ζούν.Γνωρίζουν δε ότι χωρίς δάσος δεν υπάρχει κυνήγι.Γνωρίζουν την πανίδα και τη χλωρίδα από μικρή ηλικία και παρακολουθούν την εξελιξή τους, και όχι μέσα από Μ.Μ.Ε.,Μ.Κ.Ο.,και γραφειοκρατικές μελέτες με αστείες προσεγγίσεις του τύπου 250000 κυνηγοί επί 30 εξόδους για πέρδικα επί 4 πέρδικες ανά κυνηγό=30.000.000 πέρδικες κατασφαγιάστηκαν !!! Όλοι γνωρίζουν βέβαια αυτό που λέει ο θυμόσοσφος λαός, ότι του κυνηγού το πιάτο 9 φορές είναι άδειο και 1 φορά γεμάτο.
    Αναφέρονται διεξοδικά άλλοι συνάδελφοι στα έργα που κάνουν οι σύλλογοι πάντα με ίδιους οικονομικούς πόρους από το υστέρημα του κάθε κυνηγού. Θα δεχτώ βέβαια ότι και στις τάξεις μας υπάρχουν παρεκλίνουσες συμπεριφορές καί από το νόμιμο και από το δεοντολογικό, αλλά να είστε σίγουροι κύριοι ότι κάνουμε αγώνα να τις περιορίσουμε. Μην ξεχνάτε οτί εκεί έξω θρηνούμε νεκρούς θηροφύλακες στην ώρα του καθήκοντος οι οποίοι αμοίβοντε αποκλειστηκά από τους κυνηγούς, την ώρα που οι αυτόκλητοι υπερασπιστές του περιβάλλοντος επιχορηγούντε για να στρογγυλοκάθοντε στα γραφεία τους.
    Ζητήστε τη γνώμη των δασαρχείων για την αγαστή συνεργασία με τους κυν.συλλόγους και τη δράση τους. Ενημερωθείτε π.χ. από τους υπηρεσιακούς σας παράγοντες για τον κυν.σύλλογο Χιου που τα τελευταία έτη ζητάει από το ΥΠΕΚΑ μείωση του κυνηγιού της πέρδικας σε 7 ή 12 φέτος εξόδους μετά από απόφαση της γεν.συνέλευσης των 3000 μελών του!!!Ζητήστε την άποψη δημάρχων και επαγγελματιών της εγκατελειμένης υπαίθρου για σωστή αποτύπωση της κοινής γνώμης.Μπέιτε στον κόπο να διαβάσετε τις απόψεις του αμερικανού καθηγητη Δρ.Τζον Καρολ που τυγχάνει συνεργάτης του Βρετανικού οργανισμού θηραματοπονίας, και για έξι μήνες προσέφερε τις γνώσεις του στο ταμείο θήρας της Κύπρου. Ζηητήστε την άποψη των κυρίων ΘΩΜΑΊ΄ΔΗ,Π.ΜΠΙΡΤΣΑ,Κ.ΣΚΟΡΔΑ,Χ.ΣΩΚΟ,Θ.ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗ,Ε.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΥ κ.α κάποιοι εκ των οποίων εκτός των τυπικών τους προσόντων(θηραματολογία κτλ)τυγχάνουν και καθηγητές τριτιβάθμιας εκπαίδευσης.
    Δεχτείτε κυρία Μπιρμπίλη την Κ.Σ.Ε. ως ισότιμο συνομιλητή τόσο για τον Υμηττό όσο και για άλλα υφέρποντα θέματα(απειλούμενα με εξαφάνιση είδη,ΖΕΠ).Κάνετε τους κυνηγούς εθελοντές και αρωγούς στο έργο σας.Είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας ο οποίος μπορεί να κάνει θαύματα.
    Μερικά κρίσμα ερωτήματα
    1)Η πρόταση για ένα θεσμικό πλαίσιο προστασίας της βιοποικιλότητας, ή πρόταση των 10 Μ.Κ.Ο. σε ποιες μελέτες με ποια μεθοδολογία εκπόνησης και με ποιες παραδοχές τους βασίζετε?
    2)Αναλύστε μας επαρκώς το έγραφο κατευθήσεων γαι τη θήρα βάση της οδηγίας 79/409/Ε.Ε.
    3)Γιατί στα 15 μέλη και 15 αναπληρωματικά μέλη της επιτροπής ΦΥΣΗ 2000 σύμφωνα με το δελτίο τύπου 13/5/2010 δεν συμπεριλαμβάνετε ως θεσμός της Ελληνικής Πολιτείας η Κ.Σ.Ε. έστω και ως άτυπο και χωρίς αμοιβή μέλος?
    4)Ας μας εξηγήσουν οι κύριοι σύμβουλοί σας των Μ.Κ.Ο. γιατί ενώ η πεδινή πέρδικα έχει απαγορευθεί στην Βόρειο Ελλάδα πλέον των 20 ετών, οι πλυθησμοί της δεν επανακάμπτουν?
    5)Και επειδή είναι επίκαιρο το σύνθημα ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ  χωρίς βέβαια να θεωρώ εσάς υπεύθηνη,ενημερωθείτε για ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΗΡΑΣ Ν.Δ.86/1969 και τις τροποποιήσεις του με το ΝΟΜΟ 1790/1988 ΕΛ.ΓΑ. και τον ΝΟΜΟ 2637/1998 και τον ΝΟΜΟ 3208/2003 και ενημερώστε μας πως διατέθηκαν τα δις που εισέπραξε το Υπουργείο για φιλοθηραματικούς σκοπούς?
    Για όλα αυτά πιστεύω ότι πρέπει να αποσύρετε την παράγραφο 3 του άρθρου7 του σχεδίου Π.Δ.
    Υ.Γ.Περπάτησα στα βουνά,φωτογράφισα τη φύση,φύτεψα και έσπειρα ως μέλος του συλλόγου μου,καθάρισα μικρά πεύκα  συμμετέχω στην ανακύκλωση αλλά ταυτόχρονα είμαι και κυνηγός.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να απαρνηθώ τον μισό μου εαυτό.Είμαι ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ όσο και αν αυτό σας μοιάζει περίεργο και εγωιστικό.
    ΓΙΩΡΓΟΣ Ι.ΠΑΤΑΠΗΣ Λογιστής-φοροτεχνικός
    ΧΙΟΣ
     
     

  • 19 Μαΐου 2010, 23:11 | δημητρης Καρβελας

    Οι κυνηγοί μπορουν να προστατευσουν το δάσος και το φυσικό περιβάλλον από όσους επιχειρούν για διάφορους λόγους να το καταστρέψουν. Βγάζοντας έξω από το δάσος τους φίλους του , είναι πιο εύκολο να δράσουν οι εχθροί του. Μην διώχνετε τους κυνηγούς από τον Υμητό.

  • 19 Μαΐου 2010, 23:17 | ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΟΜΗΣ

    Καλησπερα και θα ηθελα να ρωτησω κατα ποσο στην Ελλαδα ειμαστε λατρεις της φυσης εκτος εαν ενοητε τους οικπεδοφαγους,τους εμπρηστες,τις εταιριες με τις κεραιες κιν. τηλεφωνιας και πολλους αλλους και οι καταστροφεις ειναι οι κυνηγοι! Εσεις οι προστατες οικολογοι μπορειται να μου πειτε αφου βγαλατε ομαδα αμεσης κατεδαφισης γιατι εχει χτιστει ολο το βουνο της Σαρωνιδας γιατι ακομα και τωρα απο Βαρκιζα και μετα τα καταπατημενα και τα αυθαιρετα φυτρωνουν το ενα μετα το αλλο.Πηγαινετε Αναβυσσο,Καλυβια,Κ.Τ.Ε.Ο-Καλυβιων αυριο το πρωι να δειτε. Στην Γερμανια πριν χρονια με το που γκρεμισαν τις βιλλες απο τα δαση δεν ξαναπηρε ουτε γλαστρα φωτια. Εδω εχουμε την τολμη και το σθενος να εφαρμοσουμε κατι τετοιο? Πιστευω πως οχι! Ευχαριστω για τον χρονο σας  ενας περισοτερο φυσιολατρης οικολογος προστατης της φυσης κυνηγος.  

  • 19 Μαΐου 2010, 22:27 | Κωστόπουλος Δημήτρης

     Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
    Δεν θα ήθελα να μπω στην διαδικασία να σας αναλύσω γιατί δεν πρέπει να απαγορευτεί το κυνήγι στον Υμηττό. Αυτό έχει ήδη αναλυθεί εξαντλητικά σε προηγούμενα σχόλια. Εγώ θα ήθελα να σταθώ σε μία άλλη διάσταση του ζητήματος, αυτή της ανθρώπινης αντοχής και υπομονής. Έστω και για μία φορά κυρία Υπουργέ παραμερίστε την όποια εμπάθειά σας για το κυνήγι και τους κυνηγούς και αναλογιστείτε σε ποιούς καιρούς επιλέξατε να ξεκινήσετε αυτόν τον διωγμό, γιατί περί διωγμού πρόκειται, ενός μεγάλου κοινωνικού συνόλου που αποτελείται από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Έχετε συνειδητοποιήσει ότι το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού Λαού δέχεται μία αφόρητη πίεση με όλα αυτά τα οικονομικά μέτρα που του έχουν επιβάλλει νιώθοντας προδομένος και εξαπατημένος από αυτούς που τόσα χρόνια τον κυβερνούσαν; Ξέρετε για πόσους από αυτούς τους ανθρώπους το κυνήγι ήταν μία φυγή από μία σκληρή πραγματικότητα που σήμερα γίνεται ακόμη σκληρότερη; Με τόσους περιορισμούς, χρονικούς και τοπικούς που ετοιμάζεστε να επιβάλλετε στο κυνήγι πάρα πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν θα μπορέσουν να ξανακυνηγήσουν. Το να σας πω για τις οικονομικές επιπτώσεις αυτό δεν έχει νόημα γιατί μάλλον σας αφήνει αδιάφορη. Θα σας μιλήσω όμως για το πως μπορεί αυτή παγωμάρα, αυτή η φορτισμένη ηρεμία του κόσμου που μοιάζει με την ηρεμία πριν την καταιγίδα, μπορεί να μετατραπή ξαφνικά σε κοινωνική έκρηξη και να σαρώσει. Τις περισσότερες φορές, η σταγώνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, σαν αφορμή για το ξέσπασμα, φαινομενικά δεν έχει να κάνει με τις πραγματικές αιτίες της κοινωνικής έκρηξης και η ανθρώπινη αντίρρηση σπάνια εκφράζεται απ’ ευθείας στην αιτία που την προκαλεί αλλά εκφράζεται έμμεσα σε μία τυχαία αφορμή. Η σπίθα που θα ανάψει το φυτίλι μπορεί να προκληθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή και αλοίμονο σ΄αυτόν που θα την προκαλέσει.
    Ευχαριστώ πολύ.

  • 19 Μαΐου 2010, 22:05 | ΧΑΤΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    Θεωρω απαραδεκτη την απαγορευση της θηρας στον ορεινο ογκο του Υμητου
    ..μπορω να αναφερω πολλους λογους για τους οποιους δεν πρεπει να απαγορευτει η θηρα .

    Αλλα φοβαμαι δυστυχως οτι τα λογια μου θα πεσουν στο κενο.
    Το κυνηγι ειναι ενα απο τα αρχαιοτερα αθληματα και διεθνως αναγνωρισμενο.Δεν επιβαρυνει σε τιποτα το περιβαλλον οταν τηρουνται οι κανονες

    Εκεινο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης »  γιατι προεκλογικα δεν μας ενημερωσατε για τις προθεσεις σας ? Σας εμπιστευτηκαμε και τωρα διαφωνουμε καθετα σε αυτα που προσπαθειτε να επιβαλετε!!

    Συνεργαστειτε με την κυνηγετικη συνομοσπονδια και  τους συλλογους για να μπορεσουμε μαζι να βρουμε την καλυτερη δυνατη λυση !

  • 19 Μαΐου 2010, 22:19 | panagiotis ioannina

    ζητω την καταργηση του αρθρου 7 παρ.3 που αφορα την απαγορευση του κυνηγιου στον υμητο.

  • 19 Μαΐου 2010, 22:50 | Νίκος Καλογερής

    Προκαλεί απορίες πως όλα αυτά τα χρόνια, μέσα σε καθεστώς πλήρους έλλειψης προστασίας και ελεύθερης θήρας στον Υμηττό, (και μάλιστα σε εποχή γενικευμένης περιβαλλοντικής υποβάθμισης), επιβίωσαν όλα αυτά τα σπάνια και ευαίσθητα πτηνά, γεγονός που σας δίνει σήμερα την δυνατότητα αυτόκλητα να θεσπίσετε διατάξεις και απαγορεύσεις για την προστασία τους. 
    Η επιστημονική εξήγηση όσο και αν δεν αρέσει σε ορισμένους είναι ότι αυτό οφείλεται στον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι μέχρι σήμερα χρήστες μεταξύ των οποίων και οι κυνηγοί, το φυσικό περιβάλλον του Υμηττού. Είτε το αποδέχεστε λοιπόν είτε όχι η ελεύθερη θήρα στον Υμηττό όλα αυτά τα χρόνια, πιθανότατα όχι μόνο δεν επέδρασε αρνητικά στην ορνιθοπανίδα, αλλά αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για την επιβίωσή της. Τυχόν διατάραξη της υφιστάμενης κατάστασης όπως είναι η παντελής απαγόρευση της θήρας στο βουνό, ενδέχεται να επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα για το προστατευτέον αντικείμενο.
    Και τότε θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επανακτήσουμε τα χαμένα, όσες μελέτες και αν ανατεθούν για το  σκοπό αυτό  στις κρατικοδίαιτες ΜΗΚΥΟ μας.

  • 19 Μαΐου 2010, 22:12 | Κυνηγετικός Σύλλογος Μυτιλήνης -Λέσβου

    Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μυτιλήνης –Λέσβου απαρτίζεται από 1.600 μέλη (ο μεγαλύτερος του νησιού) και με το παρόν έγγραφο θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο νέο σχέδιο Π.Δ. άρθρ. 7, παρ. 3 «περί απαγόρευσης του κυνηγίου ως μέσο προστασίας του ορεινού όγκου του Υμηττού».
    Αν και η Β’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους στης οποίας την μέριμνα βρισκόμαστε και συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ με τις θέσεις της –ότι η απαγόρευση αυτή προωθείται από το Υ.ΠΕ.Κ.Α. και εκφράζει θέσεις συγκεκριμένων Μ.Κ.Ο. με άκρως αντικυνηγετικές αντιλήψεις χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση- έχει αναρτήσει επιστολή σ’ αυτή τη διαβούλευση δεν θα μπορούσαμε κι εμείς ως Σύλλογος να μείνουμε άπραγοι και να μην διατυπώσουμε τις αντιρρήσεις μας.
    Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις όλα της χώρας έχουν να παρουσιάσουν πλούσιο φιλοθηραματικό έργο με τις ενέργειες που πραγματοποιούν (σπορές, δεντροφυτεύσεις, ποτίστρες, απελευθερώσεις, πυρασφάλεια κ.α.), από το έργο μας λοιπόν γίνεται ξεκάθαρο ότι για κανέναν λόγο δεν επιθυμούμε την καταστροφή των διαφόρων οικοσυστημάτων αλλά ούτε την εξαφάνιση ειδών της άγριας πανίδας.
    Η κυνηγετική δραστηριότητα είναι μια ενέργεια ρύθμισης και ορθολογικής διαχείρισης των ειδών της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα. Εκτός αυτού, το έργο μας στηρίζεται αποκλειστικά στην συνδρομή των κυνηγών –μελών μας και σε καμία περίπτωση σε Ευρωπαϊκά ή Εθνικά κονδύλια όπως παρασιτικά πράττουν πολλές Μ.Κ.Ο., η στήριξη της Εθνικής οικονομίας είναι τεράστια αφού ετησίως εισπράττει από εμάς εκατομμύρια ευρώ.
    Το όλο σκηνικό μιας διαβούλευσης της οποίας δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα λάβετε υπ’ όψιν σας αφού ήδη έχει προηγηθεί διάλογος του Υ.ΠΕ.Κ.Α. και Μ.Κ.Ο. βγάζοντας απ’ έξω τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, το χαρακτηρίζουμε αντιδημοκρατικό και αντιεπιστημονικό.
    θα θέλαμε να σας «θυμίσουμε» το έργο του επιστημονικού δυναμικού των Κυνηγετικών Οργανώσεων που με έγκυρες μελέτες, βελτιώσεις βιοτόπων, το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΤΕΜΙΣ (Ευρωπαϊκά αναγνωρισμένο) εξασφαλίζουν την ορθολογική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, επομένως δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα απειλής του από τν κυνηγετική δραστηριότητα.
    Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μυτιλήνης –Λέσβου (μέριμνας Β’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους) ως ένδειξη συμπαράστασης στην Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος, ζητά:
    • Την απόσυρση του αρθρ.7 παρ.3 από το νέο σχέδιο Π.Δ.
    • Την ένταξη των Κυνηγετικών Οργανώσεων σε κάθε φορέα διαχείρισης περιοχών που τις αφορούν.

    Πρόεδρος   Παπαδέλλης Α.
    Γεν. Γραμματέας    Πλιάκας Β.

  • 19 Μαΐου 2010, 22:21 | Σάκης

    <!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:»»; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; font-family:»Times New Roman»; mso-fareast-font-family:»Times New Roman»;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –>

    /* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    {mso-style-name:»Κανονικός πίνακας»;
    mso-tstyle-rowband-size:0;
    mso-tstyle-colband-size:0;
    mso-style-noshow:yes;
    mso-style-parent:»»;
    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
    mso-para-margin:0cm;
    mso-para-margin-bottom:.0001pt;
    mso-pagination:widow-orphan;
    font-size:10.0pt;
    font-family:»Times New Roman»;}

    18 Μαΐου 2010, 18:25 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
    Θα ήθελα να υπενθυμίσω στους φανατικούς αντικυνηγούς ότι οι κραυγές κατά του νόμιμου κυνηγίου υποδεικνύουν και αποκαλύπτουν ότι το φαινόμενο της Ιεράς Εξέτασης του Μεσαίωνα με το μίσος κατά των συνανθρώπων που καθιέρωσε , σαν τρόπο επιβολής της εξουσίας όδηγησε στον μαύρο και σκοτεινό μεσαίωνα της ανθρωπότητος.
    Η σκέψη που οδήγησε στα εγκλήματα που ακολούθησαν και «η καύση των αντιφρονούντων» τελικά εξακολουθεί να ενυπάρχει και σήμερα,στο υποσυνείδητο εκείνων που ο φανατισμός είναι οδηγός τους
    ————-
    Θα μπορούσε να είναι κι έτσι:
     
    Θα ήθελα να υπενθυμίσω στους φανατικούς αντιπολεμικούς ότι οι κραυγές κατά του νόμιμου πολέμου υποδεικνύουν και αποκαλύπτουν ότι το φαινόμενο της Ιεράς Εξέτασης του Μεσαίωνα με το μίσος κατά των συνανθρώπων που καθιέρωσε , σαν τρόπο επιβολής της εξουσίας όδηγησε στον μαύρο και σκοτεινό μεσαίωνα της ανθρωπότητος.
    Η σκέψη που οδήγησε στα εγκλήματα που ακολούθησαν και «η καύση των αντιφρονούντων» τελικά εξακολουθεί να ενυπάρχει και σήμερα,στο υποσυνείδητο εκείνων που ο φανατισμός είναι οδηγός τους

  • 19 Μαΐου 2010, 22:01 | ΜΟΥΣΤΑΚΙΑΣ Κ.Σ.ΚΟΡΩΠΙΟΥ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΜΗΤΟ

      Σκεφτωμαι οτι αυτη την εποχη εμεις οι Ελληνες,οι απλοι, εργαζομενοι,νομοταγεις, ειμαστε σε δεινη θεση,χωρις να φταιμε αμεσα τουλαχιστον.Μας εχουνε παρει στο ψιλο ακομα και χωρες που δεν εχουν προσφερει ουτε τα μισα απο οσα εχει δωσει η Ελλαδα στον κοσμο.Και περα απο την απαξιωση που εισπρατουμε απο τους εξω,εχουμε την ιδια αντιμετωπιση και απο τους δικους μας εκλεγμενους (οχι παντα…) Και ειδικοτερα σαν κυνηγοι νιωθουμε τον τελευταιο καιρο μια ανευ προηγουμενου αντικυνηγετικη επιθεση.ΓΙΑΤΙ κ.υπουργε του ΥΠΕΚΑ?ΓΙΑΤΙ κυριοι-ες των ΜΚΟ(Μας Κοροιδευουν Ολους)?ΓΙΑΤΙ κυριοι-ες συμβουλοι-αρμοδιοι?Τι εχουμε να μοιρασουμε μαζι σας?Για ολους εμας το κυνηγι ειναι τροπος ζωης,με απογοητευσεις,εξοδα,κουραση,τρεξιμο,βροχες,παγωνιες,καυσωνες,ξενυχτια και τοσα αλλα που με τη θεληση μας βιωνουμε μονο και μονο για να κανουμε αυτο που αγαπαμε.Ειναι νομιμο,ειναι παραδοσιακο,ειναι αναγνωρισμενα απαραιτητο,ειναι χρησιμο,γινεται σε ολο τον κοσμο ,και εσας σας ενοχλει,ετσι, χωρις επιστημονικες αποδειξεις,χωρις σοβαρες μελετες,θελετε την καταργηση του ουσιαστικα μεσω των συνεχων περιορισμων.ΠΟΙΟΙ ειστε κυριοι και σε ποιους νομιζετε οτι απευθηνεστε?Εμεις οι κυνηγοι δεν ζουμε σε γραφεια,δεν μιλαμε απο PC,δεν βλεπουμε τους φιλους μας στο facebook,δεν κανουμε περιπατους στους κηπους και τα παρκα,δεν τρωμε μεταλαγμενα δημητριακα για αδυνατισμα ουτε εχουμε στο ενα αυτι το ακουστικο του IPONT και στο αλλο το hantsfree.Τι να κανουμε ειμαστε διαφορετικοι απο σας,καποια γονιδια μας δεν χαθηκαν στο περασμα των χρονων,μας τα εδωσαν κληρονομια οι παπουδες και οι πατεραδες μας μαζι με τα οπλα που κυνηγουσαν τοτε,τοτε που δεν υπηρχαν ΜΚΟ να τους διωχνουν απο τα χωματα τους.ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ   ΞΥΠΝΗΣΤΕ

  • 19 Μαΐου 2010, 21:41 | ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΜΗΤΑΚΟΥ

    Κυρία Υπουργέ,
    Αφαιρέστε το άρθρο 7 παρ. 3, το οποίο καταργεί το κυνήγι στον Υμηττό. Αφήστε το πατροπαράδοτο κυνήγι και αφοσιωθείτε με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Παράνομες εκχερσώσεις, καταπατήσεις δασικών εκτάσεων, παράνομες χωματερές κ.λ.π., πρέπει να τα έχετε σε πρώτη προτεραιότητα. Συνεχιζετε φαίνεται τα ίδια με το παρελθόν, εσείς οι πολιτικοί. Οι κυνηγοί δε θα γίνουν οι αδύναμοι κρίκοι. Εμείς πάλι οι κυνηγοί και οι φίλοι των κυνηγών, δε θα γίνουμε οι αιμοδότες -ως φορολογούμενοι πολίτες-ανύπαρκτων οικολογικών οργανώσεων που θέλουν να κάνουν κτήμα τους την υπόθεση περιβάλλον. Εξάλλου οι περισσότεροι κυνηγοί του κλεινόν άστυ που πηγαίνουν για κυνήγι στον Υμηττό είναι το αυτί και το μάτι του βουνού. Οι οικολόγοι το «προστατεύουν» απ’ το Κολωνάκι.

  • 19 Μαΐου 2010, 21:14 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ, ΕΝΟΣ ΧΟΜΠΙ ΠΟΥ ΩΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΤΗ ΦΥΣΗ. ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ  ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΗ, ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΟΣΟ Κ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ. ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟΧΕΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΗ Κ ΟΧΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.

  • 19 Μαΐου 2010, 21:57 | ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    Η απουσια των κυνηγων απο τα δαση σημαινει καταστροφη των δασων!!!!!!!!!!

  • 19 Μαΐου 2010, 21:55 | ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΙΚΟ.ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ Κα ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΗΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ .

  • 19 Μαΐου 2010, 21:11 | Μάλλιαρης Κωστας

    Αίσχος να απαγορεύεται απο τους  κυνηγούς που κάνουν το χόμπι τους και σέβονται την φύση να έρθουν κοντά της και να την παραδ’ιδεται σε αυτούς που την καταστρέφουν και την καίνε.

  • 19 Μαΐου 2010, 21:59 | ΤΣΑΚΛΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΟ.ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΔΕΝ ΘΑΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ.

  • 19 Μαΐου 2010, 21:16 | Νικολοπουλος Γεωργιος

    Κυρια Υπουργε,
    Πιστευω να καταλαβατε ποσο αδικη ειναι η αποφαση για την απαγορευση του κυνηγιου στον Υμητο και να αρετε αυτη την αποφαση σας.

  • 19 Μαΐου 2010, 20:09 | ΓΚΙΟΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Διαφωνω καθετα με τηναποφαση αυτη, γιατι θεωρω οτι η απαγορευση του κυνηγιου στον Υμητο, δεν ειναι επιστημονικα τεκμηριομενη οτι καταστρεφει την πανιδα της περιοχης. Η απομακρυνση των κυνηγων απο το σημειο αυτο θα δημιουργησει περισσοτερα προβληματα απο οτι θα λυσει.Οπως γνωριζεται για την αγαπη των κυνηγων για την φυση και τιςπροσπαθειες που κανουν για την προστασια της.

  • 19 Μαΐου 2010, 20:06 | ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΞΥΠΝΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΙΖΩ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗ ΜΕΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΣΟΠΟ ΤΗΣ , ΕΝΑ ΠΡΩΣΟΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ  7, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ  3 ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΝΑ ΚΟΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ  ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΣΟΠΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ,ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΛΑΜΨΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΙΟΤΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΣΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  • 19 Μαΐου 2010, 19:34 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

  • 19 Μαΐου 2010, 19:39 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΠΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΪΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΣΕΩΝ.ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ Κα ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ. ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ(ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ,ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΕΣ κ.λ.π.) ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΥΣΚΟΛΟΣ.

  • 19 Μαΐου 2010, 19:48 | katerina

    Ο συζιγος μου ειναι κυνιγος τα παιδια μου το ιδιο οταν ερχωνται απο το κυνηγι και ας  δεν βρικαν τιποτα παλι εχουν διαθεση και εγω που τους βλεπω ετσι ειμαι χαρουμενη.Δεν ειναι σοστο να τους απαγωρευτει να κυνηγουν. Να καταργηθη το αρθρο 7 παραγραφοσ 3

  • 19 Μαΐου 2010, 19:21 | Καμάρας Λέων

    Κυρία Υπουργέ,
    Το περιβαλλοντικό έγκλημα που σχεδιάζεται στην ανατολική πλευρά του Υμηττού, με την καθολική απαγόρευση της θήρας και στις τρεις ζ’ώνες της υπό αναμόρφωση Ζ.Ε.Π, πρέπει να θεωρηθεί αναπόφευκτο. Αποτελεί κοινό τόπο στο πανελλήνιο πως όταν εκδιώχνεται ο κυνηγός, τη θέση του καταλαμβάνει ο εμπρηστής και ο καταπατητής.
    Συνεπώς σας δηλώνω την αντίθεσή μου στην παράγραφο 3 του άρθρου 7 του σχεδίου Π.Δ με θέμα » Προστασία ορεινού όγκου Υμηττού» που απαγορεύει τη θήρα και στις τρεις ζώνες.

  • 19 Μαΐου 2010, 19:47 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    Ζητώ να μην απαγορευτεί η θήρα στον Υμμητό, ειναι ο χειρότερος τρόπος για να προστατευτεί ενα βουνό.Η φύλαξη, η αναβάθμηση των βοιοτόπων, η ανάπλαση υποβαθμησμένων περιοχών είναι ο σωστός δρόμος. 

  • 19 Μαΐου 2010, 19:14 | dora

    ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
    Η απαγόρευση του Υμηττού προτείνεται χωρίς καμία αιτιολόγηση και επιστημονική τεκμηρίωση.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

  • 19 Μαΐου 2010, 19:08 | lefteris

    Αγαπητή κυρία Υπουργέ
            Το κυνήγι, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αποτελεί μια συμβατή προς το περιβάλλον ανθρώπινη δραστηριότητα. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όχι μόνο θεωρεί το κυνήγι συμβατή δραστηριότητα, αλλά έχει αναλάβει την προώθηση του αειφόρου κυνηγίου ως μέσο για την προστασία της βιοποικιλότητας και τη διατήρηση της φύσης.Ζητάμε την κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 7.

  • 19 Μαΐου 2010, 18:26 | Ηλίας Πρ.

    Η οικολογική συνείδηση είναι τελικά υποκειμενική!!! Σε μια χώρα που διατηρεί ακόμα παράνομες χωματερές και για τις οποίες πληρώνει πρόστιμα καθημερινά, γίνεται προτεραιότητα η αλλαγή χρήσεων γης και η απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό!
    Τόσα χρόνια που ανεξέλεγκτα καίγονταν σκουπίδια στους πρόποδες του βουνού το ΥΠΕΧΩΔΕ έκλεινε αυτιά και μάτια μπροστά στην οικολογική καταστροφή που συντελούνταν! Η απειλή της πυρκαγιάς ήταν πάντα παρούσα με την καύση των απορριμμάτων. Μοναδικοί «φρουροί» στην ανατολική πλευρά του Υμηττού, όλους τους μήνες του χρόνου, οι ΚΥΝΗΓΟΙ της περιοχής! Και δεν είναι υπερβολική η αναφορά μου σε αυτούς. Όσοι γνωρίζουν θα καταλάβουν τι εννοώ, ελπίζω μόνο να καταλάβουν και εκείνοι που δεν γνωρίζουν!
    Ευχαριστώ

  • 19 Μαΐου 2010, 18:35 | Θανάσης

    <!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:»»; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; font-family:»Times New Roman»; mso-fareast-font-family:»Times New Roman»;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –>

    /* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    {mso-style-name:»Κανονικός πίνακας»;
    mso-tstyle-rowband-size:0;
    mso-tstyle-colband-size:0;
    mso-style-noshow:yes;
    mso-style-parent:»»;
    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
    mso-para-margin:0cm;
    mso-para-margin-bottom:.0001pt;
    mso-pagination:widow-orphan;
    font-size:10.0pt;
    font-family:»Times New Roman»;}

    Μέρος της κοινωνίας μας, θέλει την φύση και την προστατεύει από κυνηγητικό συμφέρον.
     
    Ερώτηση προς την ελληνική κοινωνία:
     
    Τι επιλέγουμε; Την προστασία με κίνητρο το κυνηγετικό συμφέρον ή την καταστροφή της;

  • 19 Μαΐου 2010, 18:06 | Θανάσης


    ·  19 Μαΐου 2010, 11:39 | Γιώργος Τ.
    @ Θάνο/Νάσο/(κλπ ψευδώνυμα),
    Είναι φανερό πως είστε κ εσείς μια παραπλανημένη ψυχή.
    Άλλοι ακολουθούν τη Σαϊεντολογία και άλλοι, όπως εσείς, τη ζωολατρία.
    Κοινό χαρακτηριστικό όλων των φανατικών είναι ο ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ και η προσπάθεια να εξαφανίσουν από προσώπου γης κάθε αντίθετη άποψη.
    Διαθέτετε και τα δύο χαρακτηριστικά του φανατικού.
    Λυπάμαι γιατί οι ψηλές κορφές των βουνών υποτίθεται πως διευρύνουν τους ορίζοντές μας. Εσείς επιμένετε στις παροπίδες… Συνεχίστε να σκαρφαλώνετε στις κορφές, ίσως κάποτε πετάξετε τις παροπίδες αυτές.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΗΡΑΣ. ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ 3/ΑΡΘΡΟΥ 7

    ΥΓ. Πολλά ονόματα συνήθως χρησιμοποιούν οι παράνομοι
    ——————–
    Γιώργο Τ., άστο απέχεις παρασάγγας.
    Θάνος, Νάσος, κλπ ψευδώνυμα.
     
     
    ***************
    ·  19 Μαΐου 2010, 11:00 | Δημήτρης Χριστοδουλάκης
    Σε σχόλιο του κυρίου Θανάση Αγγελίδη, αναφέρετε η άποψη ενός ερευνητή του ΕΘ.Ι.Α.ΓΕ, στη προσπάθεια του ιδίου να μειώσει την αξία του εθελοντισμού των κυνηγών στη κατάσβεση των πυρκαγιών.
    ————
    Έχε υπόψη ότι για την διαφωνία μου με το κυνήγι δεν παίζει κανέναν ρόλο το αν και πόσο αξίζει ο εθελοντισμός των κυνηγών. Το χρησιμοποίησα όμως γιατί το έχετε παρακάνει να μας λέτε ότι αν χαθείτε οι κυνηγοί θα έρθει η καταστροφή. Αν απαγορευτείτε και έρθει η καταστροφή, μάλλον δικός σας χεράκι θα είναι τελικά.
     
    Πως θα σου φαίνονταν να έσωζα το σπίτι σου από την πυρκαγιά με αντάλλαγμα να σκοτώσω κάποιο από τα μέλη του; Τόσα όσα δεν θα επηρέαζαν την ισορροπία του είδους, μόνο τους τόκους.
     
     
    Εγώ εκείνες τις ημέρες έτρεχα να βοηθήσω σε άλλες περιοχές αν και είμαι Μελισσιότης. Συγκεκριμένα, εκείνη την ημέρα,  ήμουν σε ένα χωριό στη Πελοπόννησο και περιπολούσα εκεί με εθελοντές του τοπικού κυνηγετικού συλλόγου. Ο λόγος που δεν ήμουν στη περιοχή μου είναι γιατί το κυνήγι στη περιοχή εκείνη απαγορεύεται και οι κυνηγοί είναι ανεπιθύμητοι. Εσύ φίλε εάν πας εκεί με δέκα λυκόσκυλα, δε θα έχεις πρόβλημα αλλά εγώ εάν περπατήσω το βουνό με τον ένα κυνηγετικό μου σκύλο, αμέσως θα με διώξει το δασαρχείο.
    Γιατί να προσφέρω εθελοντική εργασία εκεί λοιπόν;

    —————–
    Ποικίλουν τα κίνητρα, αλλά θα σου πω το ένα που έχετε και προβάλλετε όλοι σας:    Μα….γιατί αγαπάς την φύση.
     

    Δηλαδή σαν να λέμε….με την αφαίρεση της κυνηγητικής ιδιότητας, εξαφανίζεται κάθε ενδιαφέρον για την φύση ως δια μαγείας. (Εσείς οι ίδιοι το λέτε παιδιά….)
     
    Ενδιαφέρον φούσκα.
     
     
    <!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:»»; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; font-family:»Times New Roman»; mso-fareast-font-family:»Times New Roman»;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –>

    /* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    {mso-style-name:»Κανονικός πίνακας»;
    mso-tstyle-rowband-size:0;
    mso-tstyle-colband-size:0;
    mso-style-noshow:yes;
    mso-style-parent:»»;
    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
    mso-para-margin:0cm;
    mso-para-margin-bottom:.0001pt;
    mso-pagination:widow-orphan;
    font-size:10.0pt;
    font-family:»Times New Roman»;}

    Σε καλώ να κάνεις το εξής: Να γράψεις με μεγάλα γράμματα εδώ μέσα, (και όσοι άλλοι θέλουν) ότι, το υπουργείο και η κοινωνία γενικώς, θα πρέπει να διαλέξουν ένα από τα δύο:
    Ή αυτούς που προστατεύουν την φύση από συμφέρον κυνηγετικό, ή την καταστροφή, μια που οι μη έχοντες κυνηγετικό συμφέρον δεν θα προστατέψουν ποτέ τίποτα.
    Καλέστε τους πάντες ανοιχτά και ξεκάθαρα. Ή εμείς και το συμφέρον μας, ή η καταστραμμένη φύση.
     
    Κάντε το.
     
     
     

  • 19 Μαΐου 2010, 18:59 | nikos

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ΕΙΔΑΝΕ ΠΟΤΕ ΤΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ? ΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΟΙ ΣΠΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ? ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΟΙ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΤΙΕΣ

  • 19 Μαΐου 2010, 18:01 | Βαρβάρα Γκιόκα

    ‘Ο,τι από την αρχή δεν γίνεται σωστά, με πρόγραμμα και μέθοδο, δύσκολα πιστεύω ότι μπορεί να διορθωθεί στη συνέχεια!!! Τώρα λοιπόν προσπαθούν, να διασώσουν ό,τι έχει μείνει απο τον Υμηττό! Δεν λέω ότι είναι αργά (ποτέ δεν είναι αργά), αλλά οι τόσες απαγορεύσεις και οι τόσοι περιορισμοί δεν εγγυώνται την προστασία του ορεινού όγκου!!!

  • 19 Μαΐου 2010, 17:46 | Κ.Σ.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

    Κυρία Υπουργέ,
    παρατήρησα ότι στο μήνυμα σας για τη δημόσια διαβούλευση του σχεδίου Π.Δ. για τον ορεινό όγκο του Υμηττού, η απαγόρευση της θήρας πάει χέρι χέρι με την τήρηση των όρων της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και την απαγόρευση ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων.
     
    Στην εισαγωγή, επίσης, του σχεδίου Π.Δ. για τον Υμηττό, μετά την ανάλυση των ζωνών προστασίας αναφέρεται : ¨Στο σύνολο της προστατευόμενης περιοχής απαγορεύεται η άσκηση της θήρας και η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων¨.
    Αυτή η απρόσμενη αναβάθμιση της θήρας με αφήνει έκπληκτο! Μέχρι πρόσφατα η θήρα συνήθως ΄΄συγχρωτιζόταν΄΄ με λατομεία, χωματερές και διατάξεις απαγόρευσης οικοδομικής δραστηριότητας!
    Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πως μια δραστηριότητα, άρρηκτα συνυφασμένη με τη φύση, καταδικάζεται ως μη συμβατή με αυτή και κατηγοριοποιείται ως δράση με περιβαλλοντική επιβάρυνση αντίστοιχη με αυτήν των ραδιοτηλεοπτικών κεραιών κ.α
    Πίσω από την παραπάνω απαράδεκτη προσέγγιση βρίσκεται η κεκαλυμμένη άποψη ότι η απαγόρευση της θήρας αποτελεί πανάκεια για όλα τα προβλήματα του περιβάλλοντος.
    Επειδή, προφανώς, η παραπάνω άποψη δεν καλύπτει όχι μόνο κανένα επιστήμονα, αλλά και κανένα νοήμονα πολίτη, θα ήθελα να μάθω :
    1. Για ποιο λόγο απαγορεύεται η άσκηση της θήρας;
    2. Ποιά θηρεύσιμα είδη απειλούνται με εξαφάνιση ή έχουν μειωθεί οι πληθυσμοί τους;
    3. Mε ποιες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύεται αυτό;
    4. Ποιοί άλλοι λόγοι το επιβάλλουν αυτό;
    5. Πώς η απαγόρευση της θήρας εξυπηρετεί την προστασία στον ορεινό όγκο του Υμηττού;
    6.Τελικά, μια επιστημονική τεκμηρίωση για την εν λόγω απαγόρευση.
    Είμαι κυνηγός και πρώτιστο μέλημα μου είναι η προστασία της φύσης. Θέλω τα παιδιά μου να ζήσουν και να χαρούν τη φύση και την άγρια ζωή της πατρίδας μου. Συμφωνώ με τον περιορισμό ορισμένων μορφών ανθρώπινων δραστηριοτήτων που επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον.
    Πιστεύω, όμως, ότι ο άνθρωπος πρέπει να προστατεύει το περιβάλλον ζώντας και λειτουργώντας μέσα σε αυτό και όχι κλείνοντας το σε γυάλα προστασίας. Αυτή είναι η αξιακή μου διαφοροποίηση με τους κάθε λογής υπερπροστάτες του περιβάλλοντος
    Καλό θα ήταν, πριν καταλήξετε σε προτάσεις που αφορούν τη θήρα, να ζητάτε την άποψη του αντιπροσωπευτικού οργάνου των Κυνηγετικών Οργανώσεων της χώρας, δηλαδή της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Σ.Ε.), καθότι και επαρκές επιστημονικό προσωπικό διαθέτει και πλήθος επιστημονικών μελετών και στοιχείων έχει στη διάθεση της και σημαίνοντα ρόλο στα κυνηγετικά πράγματα της Ευρώπης έχει και στο κάτω κάτω της γραφής βρίσκεται υπό την εποπτεία σας, με θεσμοθετημένο ρόλο.
    Ως κυνηγός, σας ευχαριστώ που επιτέλους εκδηλώθηκε σαφώς η άποψη του ΥΠΕΚΑ για τη θήρα. Είναι στην ίδια κατηγορία με την βιοκλιματική αρχιτεκτονική αλλά και με τις διαφημιστικές πινακίδες! Είναι γνωστή η αλλεργία των επιλεγμένων, επιδοτούμενων οικολογούντων συμβούλων σας στη θήρα, αλλά αυτό πια…
    Κυρία Υπουργέ,
    καταθέσατε σε ανοικτή διαβούλευση το σχέδιο Π.Δ. για τον ορεινό όγκο του Υμηττού και καταφέρατε να δημιουργήσετε μεγάλη αναστάτωση σε πλήθος ανθρώπων. Διαβάζουμε στα σχόλια της διαβούλευσης πολλές και από διαφορετικές πλευρές διαμαρτυρίες και προβληματισμούς. Θα σταθούμε, όμως στην απαγόρευση της θήρας, καθώς αφενός μας αφορά περισσότερο και αφετέρου είναι εντελώς αναίτια και αδικαιολόγητη.
    Στο άρθρο 7 προτείνεται χωρίς καμία αιτιολόγηση η απαγόρευση της θήρας. Θα θέλαμε να μάθουμε, όχι μόνο εμείς αλλά όλοι οι Έλληνες πολίτες, για ποιο λόγο γίνεται αυτό. Ποιοι είναι οι λόγοι που την υπαγορεύουν; Ποιοι θηραματικοί πληθυσμοί κινδυνεύουν και από ποιες επιστημονικές μελέτες προκύπτει αυτό; Υπάρχει, έστω και υποτυπώδης, επιστημονική τεκμηρίωση;
    Η απάντηση είναι οφθαλμοφανής. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Προτείνεται ξερά ότι «σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα». Με μια αράδα απαγορεύεται η χρήση του Υμηττού σε μια μεγάλη μερίδα πολιτών. Με μια αράδα απαγορεύεται μια δραστηριότητα απολύτως συμβατή με το φυσικό περιβάλλον. Χωρίς εξηγήσεις.
    Τι είδους πρακτικές είναι αυτές που ακολουθείτε; Τι είδους μεθοδεύσεις; Γιατί, για να επιτραπεί στους κυνηγούς να ασκήσουν τη θήρα απαιτούνται μελέτες των θηραματικών πληθυσμών και για να απαγορευτεί η θήρα, σε μια περιοχή που μέχρι σήμερα αυτή επιτρέπεται δεν χρειάζεται τίποτα;
    Πώς καταρτίστηκε αυτό το σχέδιο Π.Δ., όσον αφορά τη θήρα και από ποιους; Ποιοι επιστήμονες ασχολήθηκαν με το θέμα και ποια η επιστημονική τους εξειδίκευση;
    Ζητήθηκε η άποψη της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που έχει θεσμοθετημένο ρόλο ως προς τη θήρα; Αξιοποιήθηκε το επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει; Προφανώς όχι. Γιατί;
    Ζητάτε διαβούλευση. Σε τι; Πάνω στις πρακτικές σας; Υποβαθμίζετε την διαβούλευση, υποβαθμίζετε και εκθέτετε τον εαυτό σας και το Υπουργείο, γιατί αποδείχθηκε στην πράξη ότι, προκειμένου να περάσετε σε ένα Προεδρικό Διάταγμα τις αντικυνηγετικές πεποιθήσεις μιας μικρής μερίδας πολιτών, πιθανώς και προσωπικές ή συνεργατών σας, δεν υπολογίζετε τίποτα και το κάνετε εξόφθαλμα και προκλητικά.
    ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ, ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ, ΣΤΕΙΡΟ.
    Η άποψη «δεν μου αρέσει το κυνήγι και θα κάνω τα πάντα για να το σταματήσω, είτε μονομιάς είτε σαλαμοποιώντας το» είναι απολύτως σεβαστή. Κάθε Έλληνας πολίτης είναι ελεύθερος να το πιστεύει. Κανένας υπουργός όμως, δεν μπορεί να λέει και να κάνει ότι θέλει. Άλλος είναι ο ρόλος του.
    Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις προσφέρουν αποδεδειγμένα τεράστιο έργο στην προστασία και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, με δράσεις χρηματοδοτούμενες αποκλειστικά και μόνο από την τσέπη του Έλληνα κυνηγού.
    Αντιλαμβανόμενοι την αδυναμία του κράτους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ιδρύσαμε την θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων και όσον αφορά τη διαχείριση υλοποιήσαμε και υλοποιούμε επιστημονικές μελέτες και ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την Άγρια Πανίδα (βελτίωση βιοτόπων, ερευνητικό πρόγραμμα Άρτεμις, παρακολούθηση της μετανάστευσης των άγριων πουλιών κ.α.) . Το ετήσιο κόστος αυτών των δράσεων ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ!
    Οι πρώτες διατάξεις για την προστασία της άγριας ζωής θεσπίστηκαν μετά από πίεση των κυνηγών τη δεκαετία του 1920 και έγιναν η βάση για ένα από τα αυστηρότερα νομικά πλαίσια για τη θήρα στην Ευρώπη.
    Το έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων της Ευρώπης είναι αναγνωρισμένο από την Ε.Ε., η οποία θεωρεί το κυνήγι δραστηριότητα απολύτως συμβατή με το περιβάλλον και συνεργάζεται μαζί τους για την προώθηση του αειφόρου κυνηγίου ως μέσου προστασίας της βιοποικιλότητας και διατήρησης της φύσης.
    Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι πλέον γνωστά σε όλους και έχουμε κουραστεί να τα επαναλαμβάνουμε. Πρέπει κάποια στιγμή να τα εμπεδώσει και το Υπουργείο. Έχουμε κουραστεί να μην μας υπολογίζουν και να μας αδικούν.
    Βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια περιορισμού ή σταδιακής κατάργησης του κυνηγίου στην χώρα μας, με το μανδύα της δήθεν προστασίας των φυσικών οικοσυστημάτων; Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η σημασία και ο ρόλος των κυνηγών στην προστασία και διατήρηση της άγριας ζωής. Αυτές οι μεθοδεύσεις δημιουργούν προβληματισμό στις Κυνηγετικές Οργανώσεις για το ρόλο του Υπουργείου και τις πρακτικές του. Δεν θα περάσουν και αυτοί που τις προωθούν θα μας βρουν απέναντι τους.
    Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, που αντιπροσωπεύει 3.000 μέλη, προτείνει την κατάργηση της παρ. 3 του άρθρου 7 του υπό διαβούλευση σχεδίου Π.Δ. ως προκλητικά αβάσιμης.
     
                                                                                  Για το Δ.Σ.
     
     
             Ο Πρόεδρος                                                                                                Ο Γ.Γραμματέας
     
     
     Νικόλαος Καλογεράκος                                                                               Γεώργιος Σοφιανίδης

  • 19 Μαΐου 2010, 16:22 | Dim

    Όρος Υμηττός

    Εδω παρακατω , δεν μας λεει οτι κινδυνευει ο

    Υμηττος απο τους κυνηγους :

    Θέματα διατήρησης
    Η κύρια απειλή στην περιοχή είναι η οικιστική και βιομηχανική επέκταση και οι σχετικές υποδομές. Οι πυρκαγιές αποτελούν επίσης συχνό πρόβλημα.

    αλλα φυσικα , ολα αυτα θα λυθουν οταν οι κυνηγοι θα παψουν να πατανε σε αυτο το βουνο ,ναι?

    Αυτα τα πουλια κυνδινευουν απο τους κηνυγους θελετε να μας πειτε?
     
    Ορνιθοπανίδα
    Η περιοχή είναι ιδιαίτερα σημαντική για είδη των φρυγάνων. Στα αναπαραγόμενα είδη περιλαμβάνονται επτά από τα 21 στην Ευρώπη που περιορίζονται (όταν αναπαράγονται) στη Μεσογειακή διάπλαση. Είδη παγκοσμίου ενδιαφέροντος που δεν πληρούν κριτήρια ΣΠΠ: Falco naumanni (μετανάστευση).

    Είδος
    Εποχή
    Έτος
    Min
    Max
    Εκτίμηση
    Κριτήρια

    Oenanthe hispanica Ασπροκώλα
    αναπαράγεται
    1996
    Κοινό
    άγνωστη
    A3

    Sitta neumayer Βραχοτσοπανάκος
    επιδημητικό
    1996
    Σε αφθονία
    άγνωστη
    A3, B3

    Sylvia rueppelli Μουστακοτσιροβάκος
    αναπαράγεται
    1996
    Κοινό
    άγνωστη
    A3, B3

    Sylvia melanocephala Μαυροτσιροβάκος
    επιδημητικό
    1996
    Σε αφθονία
    άγνωστη
    A3

    Sylvia cantillans Κοκκινοτσιροβάκος
    αναπαράγεται
    1996
    Σε αφθονία
    άγνωστη
    A3

    Emberiza caesia Σκουρόβλαχος
    αναπαράγεται
    1996
    Σύνηθες
    άγνωστη
    A3, B3, C6

    Emberiza melanocephala Αμπελουργός
    αναπαράγεται
    0


    άγνωστη
    A3

  • 19 Μαΐου 2010, 16:02 | Κυνηγετικός Σύλλογος Μυτιλήνης -Λέσβου

    <!– /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Wingdings; panose-1:5 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:2; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 268435456 0 0 -2147483648 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:»»; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:»Times New Roman»; mso-fareast-font-family:»Times New Roman»;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.9pt 70.9pt 70.9pt 70.9pt; mso-header-margin:35.45pt; mso-footer-margin:35.45pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} /* List Definitions */ @list l0 {mso-list-id:1449425586; mso-list-type:hybrid; mso-list-template-ids:-1336893578 67633153 67633155 67633157 67633153 67633155 67633157 67633153 67633155 67633157;} @list l0:level1 {mso-level-number-format:bullet; mso-level-text:; mso-level-tab-stop:68.25pt; mso-level-number-position:left; margin-left:68.25pt; text-indent:-18.0pt; font-family:Symbol;} ol {margin-bottom:0cm;} ul {margin-bottom:0cm;} –>

    /* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    {mso-style-name:»Κανονικός πίνακας»;
    mso-tstyle-rowband-size:0;
    mso-tstyle-colband-size:0;
    mso-style-noshow:yes;
    mso-style-parent:»»;
    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
    mso-para-margin:0cm;
    mso-para-margin-bottom:.0001pt;
    mso-pagination:widow-orphan;
    font-size:10.0pt;
    font-family:»Times New Roman»;
    mso-ansi-language:#0400;
    mso-fareast-language:#0400;
    mso-bidi-language:#0400;}

    Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μυτιλήνης –Λέσβου απαρτίζεται από 1.600 μέλη (ο μεγαλύτερος του νησιού) και με το παρόν έγγραφο θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο νέο σχέδιο Π.Δ. άρθρ. 7, παρ. 3 «περί απαγόρευσης του κυνηγίου ως μέσο προστασίας του ορεινού όγκου του Υμηττού».
    Αν και η Β’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους στης οποίας την μέριμνα βρισκόμαστε και συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ με τις θέσεις της –ότι η απαγόρευση αυτή προωθείται από το Υ.ΠΕ.Κ.Α. και εκφράζει θέσεις συγκεκριμένων Μ.Κ.Ο. με άκρως αντικυνηγετικές αντιλήψεις χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση- έχει αναρτήσει επιστολή σ’ αυτή τη διαβούλευση δεν θα μπορούσαμε κι εμείς ως Σύλλογος να μείνουμε άπραγοι και να μην διατυπώσουμε τις αντιρρήσεις μας.
    Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις όλα της χώρας έχουν να παρουσιάσουν πλούσιο φιλοθηραματικό έργο με τις ενέργειες που πραγματοποιούν (σπορές, δεντροφυτεύσεις, ποτίστρες, απελευθερώσεις, πυρασφάλεια κ.α.), από το έργο μας λοιπόν γίνεται ξεκάθαρο ότι για κανέναν λόγο δεν επιθυμούμε την καταστροφή των διαφόρων οικοσυστημάτων αλλά ούτε την εξαφάνιση ειδών της άγριας πανίδας.
    Η κυνηγετική δραστηριότητα είναι μια ενέργεια ρύθμισης και ορθολογικής διαχείρισης των ειδών της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα. Εκτός αυτού, το έργο μας στηρίζεται αποκλειστικά στην συνδρομή των κυνηγών –μελών μας και σε καμία περίπτωση σε Ευρωπαϊκά ή Εθνικά κονδύλια όπως παρασιτικά πράττουν πολλές Μ.Κ.Ο., η στήριξη της Εθνικής οικονομίας είναι τεράστια αφού ετησίως εισπράττει από εμάς εκατομμύρια ευρώ.
    Το όλο σκηνικό μιας διαβούλευσης της οποίας δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα λάβετε υπ’ όψιν σας αφού ήδη έχει προηγηθεί διάλογος του Υ.ΠΕ.Κ.Α. και Μ.Κ.Ο. βγάζοντας απ’ έξω τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, το χαρακτηρίζουμε αντιδημοκρατικό και αντιεπιστημονικό.
    θα θέλαμε να σας «θυμίσουμε» το έργο του επιστημονικού δυναμικού των Κυνηγετικών Οργανώσεων που με έγκυρες μελέτες, βελτιώσεις βιοτόπων, το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΤΕΜΙΣ (Ευρωπαϊκά αναγνωρισμένο) εξασφαλίζουν την ορθολογική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, επομένως δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα απειλής του από τν κυνηγετική δραστηριότητα.
    Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μυτιλήνης –Λέσβου (μέριμνας Β’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους) ως ένδειξη συμπαράστασης στην Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος, ζητά:
    · Την απόσυρση του αρθρ.7 παρ.3 από το νέο σχέδιο Π.Δ.
    · Την ένταξη των Κυνηγετικών Οργανώσεων σε κάθε φορέα διαχείρισης περιοχών που τις αφορούν.
     

     
    <!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:»»; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:»Times New Roman»; mso-fareast-font-family:»Times New Roman»;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.9pt 70.9pt 70.9pt 70.9pt; mso-header-margin:35.45pt; mso-footer-margin:35.45pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –>

    /* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    {mso-style-name:»Κανονικός πίνακας»;
    mso-tstyle-rowband-size:0;
    mso-tstyle-colband-size:0;
    mso-style-noshow:yes;
    mso-style-parent:»»;
    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
    mso-para-margin:0cm;
    mso-para-margin-bottom:.0001pt;
    mso-pagination:widow-orphan;
    font-size:10.0pt;
    font-family:»Times New Roman»;
    mso-ansi-language:#0400;
    mso-fareast-language:#0400;
    mso-bidi-language:#0400;}

    Πρόεδρος Παπαδέλλης Α.
    Γεν. Γραμματέας     Πλιάκας Β.

  • 19 Μαΐου 2010, 15:55 | Καμαριώτης Αθανάσιος

    Είμαι άλλος ένας δυσαρεστημένος ψηφοφόρος σας. Που ακούστηκε να μεθοδεύετε μία απαγόρευση κυνηγίου στον  Υμηττό χωρίς πριν να έχετε κάνει ένα στοιχειώδη διάλογο με το συλλογικό όργανο των κυνηγών, χωρίς να έχει προηγηθεί μία μελέτη.  Έτσι αυθαίρετα αποφασίζουμε γιατί έτσι μας αρέσει. Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές. Ούτε να διανοηθείτε να προχωρήσετε σε μιά τέτοια απαγόρευση γιατί θα μας βρείτε μπροστά σας.
    Κυρία Μπιρμπίλη, είστε Υπουργός όλων των Ελλήνων και όχι μόνον των ΜΚΟ και ελπίζω ότι θα ξανασκεφτήτε το ζήτημα έξω από τις όποιες προσωπικές σας συμπάθειες.

  • 19 Μαΐου 2010, 15:13 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ

    ΕΠΙΣΤΟΛΗ  – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
     
    Είμαι απλό μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου και φίλος του φύσης,του δάσους και υπέρ της οικολογικής διαχείρισης του όρους Υμητού σε θέματα χλωρίδας και πανίδας.
    Τελευταία πληροφορήθηκα ότι ετοιμάζεται από το Υπουργείο σας σχέδιο Προεδρικού Δ/τος για την Πλήρη Απαγόρευση της Θήρας στον Υμητό με σκοπό «την οικολογική διαχείριση και διατήρηση των οικοτόπων,των ειδών χλωρίδας και πανίδας ,την ανάπτυξη των σημαντικών οικολογικών λειτουργιών του για το λεκανοπέδιο της Αττικής,την προστασία του τοπίου και τον έλεγχο της δόμησης».
    Πρέπει να γνωρίζετε ότι στον Υμητό το μόνο είδος ενδημικού θηράματος και άγριας ζωής είναι ο λαγός και η αλεπού από τα θηλαστικά και από τα πτηνά η καρακάξα και το γεράκι.
    Οσον αφορά το λαγό του οποίου το κυνήγι είναι και το πιο διαδεδομένο σας πληροφορώ ( και μπορείτε να το διαπιστώσετε εύκολα κάνοντας μία μελέτη ή ρωτώντας την Κυνηγετική Ομοσπονδία ) ότι άν και κυνηγιέται 60 χρόνια από το 1950 μέχρι σήμερα , αντί να μειωθεί ο πληθυσμός του έχει αυξηθεί.Και εύκολα κανείς θα διαρωτηθεί το γιατί; Ο Κυνηγετικός σύλλογος Κορωπίου καθώς και οι άλλοι Κυνεγητικοί Σύλλογοι πέριξ του Υμητού βοηθούν κάθε χρόνο την σωστή αναπαραγωγή του λαγού κάνοτας σπορές σε διάφορα σημεία στους πρόποδες του Υμητού και εμπλουτίζουν κάθε χρόνο τον Υμητό με απελευθερώσεις θηραμάτων.
    Όσον αφορά τα υπόλοιπα ενδημικά θηράματα δηλ. την αλεπού σας πληροφορώ ότι  η αλεπού άν και επιτρέπεται το κυνήγι της κανένας δεν ασχολείται με την θηρευσή της .Ετσι ο πληθυσμός είναι μεγάλος.
    Από τα πτηνά τώρα, το κυνήγι της καρακάξας (επιβλαβές θήραμα) επιτρέπεται.Παρόλο που προκαλεί ζημιές σε μη επιβλαβή θηράματα και στην Γεωργία (Αμυγδαλιές ,φυστικιές και συκιές) και έπρεπε κανονικά να αμοίβονται οι κυνηγοί για το κυνήγι της , δεν κυνηγιέται παρά μόνο περιστασιακά και ο πληθυσμός της παραμένει πολύ μεγάλος.Αυτό μπορείται να το διαπιστώσετε κάνοντας μία βόλτα στη πλευρά του Υμητού προς το Κορωπί.
    Όσον αφορά τέλος το Γεράκι δεν τίθεται λόγος απαγόρευσης του κυνηγίου για την προστασία του αφού ήδη απογορεύεται σε όλη την Ελλάδα από την Δασική Νομοθεσία και κατά τη γνώμη αφού ασκώ την κυνηγετική Δραστηριότητα εδώ και 20 χρόνια νομίζω ότι ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος.
    Αν  θέλετε παρά πολύ να προστατεύσετε τη χλωρίδα και την πανίδα του Υμητού πάρτε μέτρα για την σωστή διαχείριση των φυτοφαρμάκων στην Γεωργία που είναι η πρώτη απειλή της χλωρίδας και της Πανίδας του όρους Υμητού.
    Αν  θέλετε παρά πολύ να προστατεύσετε τη χλωρίδα και την πανίδα του Υμητού ενεργοποιήστε μηχανισμούς για την ομαλή διαχείριση των απορριμάτων και απομακρύνετε τις χωματερές που μολύνουν και υποβαθμίζουν το περιβάλλον και τον Υμητό.
    Αν  θέλετε παρά πολύ να προστατεύσετε τη χλωρίδα και την πανίδα του Υμητού περιορίστε την ανεξέλεγκτη δράση των γιδοπροβάτων που καταστρέφουν ανεπανόρθωτα την χλωρίδα και κατά συνέπεια και την πανίδα του Υμητού.
    Όσον αφορά τώρα τα αποδημητικά πουλιά  ,τα καλοκαιρινά αποδημητικά δεν μπορούν να κηνηγηθούν αφού το κυνήγι στις ζώνες Υμητού επιτρέπεται μετά την 15 Σεπτεμβρίου όπου τα περισσότερα αποδημητικά πουλιά έχουν αποδημήσει για τις χώρες της Αφρικής.Από τα χειμωνιάτικα αποδημητικά που μεταναστεύουν το χειμώνα από την Βόρεια Ευρώπη στη χώρα μας και κατά συνέπεια και στον Υμητό
    συναντούμαι κυρίως τις τσίχλες και τα κοτσύφια τα οποία  επιτρέπεται να κυνηγηθούν σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία.Ο πληθυσμός της τσίχλας σύμφωνα με δημοσιευμένες μελέτες που έχουν γίνει στην Ευρώπη παρουσιάζει αυξητική τάση.
    Τα υπόλοιπα που επιτρέπεται να κυνηγηθούν δεν τα συναντούμαι στην περιοχή μας.Τα υπόλοιπα πτηνά τα οποία συναντούμαι στην περιοχή μας κυρίως μικρότερου μεγέθους δεν επιτρέπεται να κυνηγηθούν.
                Επιπροσθέτως κανένα είδος  από όλα τα θηράματα και πτηνά που είναι ενδημικά και αποδημούν στον Υμητό δεν κινδυνεύει από το κυνηγι διότι είναι σπάνιο αφού τα ίδια τα συναντούμαι στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο σε μεγάλο αριθμό.Ούτε υπάρχει κάποιο είδος που έχει γίνει σπάνιο στον Υμητό από την Κυνηγετική Δραστηρότητα.
                Από τα παραπάνω συμπαιρένουμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος απαγόρευσης του Κυνηγίου στον Υμητό και στη ευρύτερη περιοχή αφού τα θηράματα τα οποία κυνηγιούνται δεν παρουσιάζουν καμμία έλλειψη αλλά αντίθετα αύξηση.
                Κάτι το οποίο πρέπει να σας προβληματίσει είναι γιατί το τμήμα του Υμητού προς την πλευρά του Κορωπίου και της Παιανίας δεν έχει καεί ποτέ και το τμήμα του Υμητού προς την πλευρά της Αθήνας καίγεται συνεχώς.Αυτό συμβαίνει διότι στο Ανατολικό τμήμα προς την πλευρά του Κορωπίου Δραστηριοποιούνται  οι Κυνηγοί.Είτε καθαρά με την Κυνηγετική Δραστηριότητα,είτε το χρόνο που απαγορεύεται στο Κυνήγι με την Εκπαίδευση των Σκύλων τους είτε το Καλοκαίρι με Πυροφυλάκια και συνεχείς Περιπολίες από Εθελοντές Άμισθους Κυνηγούς των Κυνηγετικών Συλλόγων.Ποιός θα τολμήσει να βάλει φωτιά άν ξέρει ότι υπάρχει συνεχής παρουσία των Κυνηγών.
                Οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι για την Προστασία του Οικολογικού συστήματος του Υμητού είναι οι Κυνηγοί και πρέπει να το καταλάβουμε.Άν δεν υπάρχει δάσος ,δεν θα υπάρχει και θήραμα για να κυνηγηθεί.Άρα εσείς σαν Υπουργείο Περιβάλλοντος πρέπει να συνεργαστείτε με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους και με τους Κυνηγούς και όχι να είστε απέναντι τους.
                Πρέπει να τους αφήσετε να παραθέσουν τα επιχειρήματα τους και εσείς τα δικά σας από την άλλη πλευρά για να βρεθεί μία λύση προς το συμφέρον της Φύσης και μην να ακούτε μόνο τις απόψεις των «οικολογούντων»  Οικολογικών Οργανώσεων .
                Κάτι άλλο που πρέπει να αναφέρω είναι η έκταση των Ζωνών Υμητού.
    Οι Ζώνες Υμητού δεν έχουν καμμία σχέση με το Πυρήνα του Υμητού αλλά με Καθαρά Γεωργικές Καλλιεργήσιμες εκτάσεις που εσείς αναφέρετε ώς Ζώνη Α’ και στην οποία σύμφωνα με το σχέδιο Νόμου απαγορεύεται η Γεωργία.Αυτό είναι απαράδεκτο.Με μία εύκολη ματιά από Αεροφωτογραφίες φαίνεται ότι σημαντικό τμήμα της Ζώνης Α’ που εσείς αναφέρετε είναι Καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
    Εξάλλου τη σχέση μπορεί αν έχει ο Υμητός και το Οικοσύστημα του με το όρος-Θέση ‘’Μαυροβούνι, Προφήτη Ηλία, Ραψανά, Ντούσια, Καλύβιζες, Χατζήρια ,Κουλουμάντζι’’ καθώς και τις περιοχές  ‘’Αγ. Νικόλαος ,Κόντρες ,Λάκιζες ,Φουβάγια και άλλες πολλές που είναι σε απόσταση 500μ. και μικρότερη από το όριο σχεδίου πόλεως Κορωπίου.
     

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

  • 19 Μαΐου 2010, 15:41 | nikos

    καπιος εγραψε οτι το κυνηγι δεν ειναι πολυτισμος δηλαδει οι αρχαι προγονιμας <ΞΕΝΟΦΟΝ κ.λ.π> που κυνηγουσαν και ας ειχαναι να φαναι  αυτοι δεν ηταν πολητισμενοι?

  • 19 Μαΐου 2010, 15:33 | ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ

    Θέλω να διαμαρτυρηθώ διότι με σχέδιο Π.Δ. για τον Υμητό που προωθείται απο το ΥΠΕΚΑ και συγκεκριμένα με το Άρθρο 7 παρ. 3 που αναφέρει ότι «σε όλες τις Ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα» επιχειρήται Κοινωνικός Αποκλεισμός μιας ομάδας Ανθρώπων διότι:
    1)                 η μερίδα αυτή των ανθρώπων που ασχολούνται με την κυνηγετική δραστηριότητα δεν μπορεί να αποκλείεται εσκεμένα από το διάλογο κάθε φορά που προωθείται ένα νομοσχέδιο σχετικό με το περιβάλλον αφού η μερίδα αυτή των ανθρώπων αυτών έχουν άμεση σχέση με αυτό και είναι άνθρωποι που αγαπούν τη φύση και φαίνεται από τις πολλές δραστηριότητες τους σε θέματα οικολογικής συνείδησης
    2)                 δεν μπορεί να επιχειρείται απαγόρευση του κυνηγίου χωρίς καμμία μελέτη συγκεκριμένα για τον Υμητό.
    3)                 Με την τεράστια οικονομική κρίση και την αύξηση των καυσίμων μια μερίδα ανθρώπων και συγκεκριμένα των Κυνηγών των οποίων η ηλικία τους είναι μεγαλύτερη από τα 65 χρόνια (όπως και εγώ) δεν μπορούν να κάνουν μεγάλες μετακινήσεις και ταξίδια και πρέπει να κυνηγάνε στο τόπο τους όπως έχουν μάθει από μικρά παιδιά.
    4)                 Η μερίδα αυτή των ανθρώπων οι οποίοι δεν είναι χρήστες του Διαδικτύου που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεση τους στο συγκεκριμένο Δ/γμα δεν μπορούν διότι η Δημόσια Διαβούλευση γίνεται μέσα από αυτό.
    Επίσης θέλω να εκφράσω την αντίθεση μου με την έκταση της Ζώνης Α’ του συγκεκριμένοου σχεδίου Π.Δ. διότι η Ζώνη Α καταλαμβάνει μεγάλο μέρος Πεδινών και Καλιεργήσιμων εκτάσεων που δεν είναι δασικές και στις οποίες έχουν εκτάσεις χιλιάδες άνθρωποι με συμβόλαια από το 1920.
     

  • 19 Μαΐου 2010, 15:05 | ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ <<ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΜΕ>>

  • 19 Μαΐου 2010, 15:25 | ΚΥΝΗΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

    ΘΕΜΑ: Σχολιασμός επί του σχεδίου Π.Δ. για τον ορεινό όγκο του Υμηττού
     
    Με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό παρακολουθούμε την «επονομαζόμενη διαδικασία διαβούλευσης» πάνω στο σχέδιο Π.Δ. για τον ορεινό όγκο του Υμηττού. Κατ’αρχάς δεν πρέπει να αλλάζουμε την έννοια «διαβούλευση». Διαβούλευση, σύμφωνα με τις κείμενες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η συντονισμένη και καλά δομημένη συζήτηση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, πριν τον καθορισμό τελικών σχεδίων. Με τη σωστή διαβούλευση επιτυγχάνεται η μέγιστη κοινωνική συναίνεση των ενδιαφερόμενων μερών και ομάδων χρηστών (stakeholders), όπως ρητώς η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτάσσει. Εδώ λοιπόν αυτό ουδέποτε συνέβη. Μάλιστα για το κρίσιμο ζήτημα της απαράδεκτης και ατεκμηρίωτης πρότασης ολικής απαγόρευσης της θήρας δεν έκανε το ΥΠΕΚΑ και το επιτελείο του καμία απολύτως θεσμική και εξωθεσμική συζήτηση, ούτε με  τις κυνηγετικές οργανώσεις, ούτε καν με τις οικείες και αρμόδιες για τη θήρα δασικές αρχές. Αυτό από μόνο του αποτελεί έλλειμμα δημοκρατικής συζήτησης.
    Αυτό αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχει την ίδια ισχύ με την ανοικτή συζήτηση (open government) στο διαδίκτυο. Οι χιλιάδες δε αντίθετες απόψεις, όσες εν τέλει δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του open government, αποδεικνύουν περίτρανα την αποτυχία της διαβούλευσης. Εκτός αν δεν ενδιαφέρεται το ΥΠΕΚΑ για τις αντίθετες απόψεις του κόσμου παρά μόνο για αυτές των έμμισθων ή άμισθων εκπροσώπων των ΜΚΟ, που είναι διορισμένοι σύμβουλοι στο ΥΠΕΚΑ και δημιουργούν προβληματισμό πόσο κυβερνητικές είναι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, των οποίων οι ηγεσίες συνεχώς διορίζονται σε θέσεις εξουσίας!
    Πέραν αυτών, που αφορούν το αιφνιδιαστικό της κατάθεσης του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος, για το συγκεκριμένο, επίμαχο πια, άρθρο 7 (παράγραφος 3) εν συντομία επισημαίνουμε ότι:
    –          η υιοθέτηση της στείρας αντικυνηγετικής άποψης δεν αποτελεί προτέρημα της Πολιτείας, ειδικά όταν στρέφεται κατά μιας απόλυτα νόμιμης δραστηριότητας
    –          για τον Υμηττό δεν υπάρχει κανένα είδος θηράματος του οποίου το κυνήγι να επιτρέπεται και αυτό να κινδυνεύει είτε με μείωση, είτε με εξαφάνιση
    –          για να επιτευχθεί αυτό οι κυνηγετικές οργανώσεις συντονισμένα εδώ και χρόνια υλοποιούν έργα βελτίωσης ενδιαιτημάτων στον Υμηττό με σπορές, φυτεύσεις, κατασκευή ποτίστρων και άλλων έργων χρήσιμων στο σύνολο των ειδών της άγριας πανίδας και όχι μόνο των θηραματικών ειδών. Έργα χρηματοδοτούμενα αποκλειστικά από τα χρήματα των κυνηγών της Αττικής, τους οποίους επιβραβεύετε κάνοντας τους ξένους στον τόπο τους.
    –          ταυτόχρονα οι κυνηγετικές οργανώσεις υλοποιούν το έργο της φύλαξης του ορεινού όγκου με τους θηροφύλακες της Ομοσπονδίας και των οικείων Κυνηγετικών Συλλόγων και έχουν πραγματοποιήσει χιλιάδες ελέγχους, στέλνοντας τους παραβάτες στη Δικαιοσύνη.
    –          δεν υπάρχει καμία απολύτως επιστημονική μελέτη ή έστω θέση, που να συνηγορεί ότι θα πρέπει να απαγορευτεί ολικά το κυνήγι στον Υμηττό
    –          είναι σίγουρο ότι η απαγόρευση της θήρας σε όλο τον Υμηττό θα δώσει τεράστια πίεση, με αρνητικές συνέπειες, στην υπόλοιπη Αττική καθώς θα στερήσει από τους κυνηγούς κατοίκους του λεκανοπεδίου έναν από τους μοναδικούς κοντινούς κυνηγοτόπους τους.
    –          παραγνωρίζεται ότι το κυνήγι είναι μια απόλυτα λαϊκή δραστηριότητα και ότι οι χιλιάδες κυνηγοί κάτοικοι της πρωτεύουσας δεν έχουν όλοι την οικονομική άνεση για να μετακινούνται μακρινά
    –          Γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη ότι σήμερα σε περισσότερη από τη μισή έκταση του Υμηττού το κυνήγι απαγορεύεται;
    –          Γιατί δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη τα υπάρχοντα Καταφύγια Άγριας Ζωής και το γεγονός ότι η κατά χώρο ρύθμιση της θήρας για τον Υμηττό έχει γίνει με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα και με αποφάσεις των οικείων δασικών αρχών, μετά από επιστημονικές εισηγήσεις και διαβούλευση (πραγματική) με τις κυνηγετικές οργανώσεις;
    –          Τα επικαλούμενα περί υπαγόρευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση για απαγόρευση κυνηγίου επειδή η περιοχή έχει ενταχθεί στο δίκτυο  Natura 2000, είναι εντελώς αναληθή, αστήρικτα, καθώς είναι γνωστό ότι πουθενά οι οδηγίες της Ε.Ε. δεν αναφέρουν ούτε μερικώς ούτε ασφαλώς ολικώς την απαγόρευση της θήρας σε περιοχές του δικτύου Natura 2000. Πουθενά! Και με Π.Δ. σαν και αυτό ουσιαστικά αναιρείται και το ίδιο το πνεύμα της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας!
    –          Τέλος προβληματισμό προκαλεί ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ούτε για εφαρμογή διαχείρισης στο βουνό, ούτε ασφαλώς για μέτρα και σχέδιο φύλαξης. Μήπως τελικά ο μόνος στόχος είναι να διώξετε τον Έλληνα κυνηγό από τον Υμηττό;
     
    Θεωρούμε ότι το περιεχόμενο του σχεδίου Π.Δ. είναι μόνο η πρόφαση για απαγόρευση της θήρας, στο βωμό ενός σταθερού αντικυνηγετικού ιδεολογήματος, που βλέπουμε σιγά σιγά να ενστερνίζεται το ΥΠΕΚΑ.
     
    Το Δ.Σ. της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, με τους 62 Κυνηγετικούς Συλλόγους της και τα 60.000 μέλη –κυνηγούς προτείνουν την πλήρη απαλοιφή της παραγράφου 3, του άρθρου 7 και ζητούν την ουσιαστική προστασία του Υμηττού, από τις καταπατήσεις, τα αυθαίρετα, τις λεηλασίες, τα σκουπίδια και τα επικίνδυνα τοξικά που ανεξέλεγκτα αφήνονται στο αφύλακτο βουνό.
     
    Με εκτίμηση
     
    Ο Πρόεδρος Ιωάννης Πολυχρόνης
    Ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Καλογεράκος
     
     

  • Άρθρο 6 (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ – ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΛΑΘΟΣ;)

    ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 6.1
    Αναφέρεται: «Οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί έως τη δημοσίευση του παρόντος διατάγματος και ισχύουν, εκτελούνται όπως εκδόθηκαν. Οι άδειες αυτές δύνανται να αναθεωρούνται μόνο μία φορά, χωρίς αύξηση της κάλυψης, του συντελεστή δόμησης και του όγκου τους.
    2. Για τις εγκαταστάσεις υγείας, περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας εντός της Ζώνης Β, για τις οποίες έχει εκδοθεί απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 (ΦΕΚ 160Α), όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 2 του ν. 3010/2002 (ΦΕΚ 91Α), έως την έναρξη ισχύος του παρόντος , ήτοι μέχρι τις 9.4.2008, μπορεί να ζητηθεί από την αρμόδια Πολεοδομική Διεύθυνση η έκδοση οικοδομικής αδείας κατά τις διατάξεις του από 31.8.78 π.δ/τος ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78), εφόσον έχουν εξασφαλισθεί οι παρακάτω προϋποθέσεις:
    * Τελεσίδικη πράξη χαρακτηρισμού της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας, περί μη δασικού χαρακτήρα της έκτασης
    * Έγκριση των αρμοδίων αρχαιολογικών υπηρεσιών
    * Έγκριση καταλληλότητας γηπέδου και θεώρηση αρχιτεκτονικής μελέτης από τον αρμόδιο κατά περίπτωση φορέα, εφόσον απαιτείται.
    Ο φάκελος της αδείας υποβάλλεται πλήρης εντός πέντε (5) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος και η οικοδομική άδεια εκδίδεται το αργότερο εντός δεκαοκτώ (18) μηνών, χωρίς δυνατότητα αναθεώρησης.
    3. Εφόσον πριν από τη δημοσίευση του παρόντος, έχει υποβληθεί στην αρμόδια Πολεοδομική Διεύθυνση πλήρης φάκελος για τη χορήγηση οικοδομικής αδείας προς εγκατάσταση χρήσης επιτρεπόμενης με το παρόν διάταγμα στη Ζώνη Β, εφαρμόζονται οι διατάξεις του από 31.8.78 π.δ/τος ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78).»
    Επισήμανση: Να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης εγκαταστάσεων και χρήσεων στον Υμηττό και να δημοσιοποιηθεί (σ.σ. σε συνεχώς ανανεούμενη ιστοσελίδα που θα απεικονίζει την εξέλιξη της καταγραφής), συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων που έχουν λάβει άδεια χωροθέτησης, και έχουν «νομίμως ισχύουσες  άδειες», με βάση το σημερινό καθεστώς δόμησης στον Υμηττό (είδος εγκατάστασης, φορέας, θέση, συνολική δόμηση). Οι οικοδομικές άδειες που έχουν  εκδοθεί αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί να επανελεγχθούν ως προς την νομιμότητά τους και το συμβατό ή μη της ανέγερσης και χρήσης τους με το καθεστώς προστασίας του οικοσυστήματος. Να προωθηθεί η απομάκρυνση –ή και η εναλλακτική λύση της απαλλοτρίωσης των κτισμάτων και των ιδιωτικών εκτάσεων που τα περιβάλλουν– σε εκείνες τις περιπτώσεις που κρίνεται ότι υπονομεύουν την προστασία και οικολογική ανάπτυξη του οικοσυστήματος του Υμηττού και να θεσπιστούν σχετικά χρονοδιαγράμματα.

    ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 6.2
    Αναφέρεται: «4. Λατομεία κείμενα εντός των ζωνών προστασίας, οφείλουν να διακόψουν τη λειτουργία τους εντός έξι (6) μηνών και να ολοκληρώσουν την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος εντός τριών (3) ετών από την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης την αποκατάσταση αναλαμβάνει το Ελληνικό Δημόσιο και η σχετική δαπάνη καταλογίζεται στο δικαιούχο της λατομικής εκμετάλλευσης.
    5. Υφιστάμενες βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, καθώς και εγκαταστάσεις παραγωγής, αποθήκευσης και εμπορίας οικοδομικών υλικών, οφείλουν να μετεγκατασταθούν εντός δυο ετών από την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος από τη Ζώνη Α και εντός έξι ετών από τις λοιπές ζώνες.»
    Επισήμανση: Να προστεθεί αναφορά στην αναγκαιότητα απομάκρυνσης με σαφές χρονοδιάγραμμα των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του Υμηττού (περιοχή στρατοπέδου Σακέτα, Γουδή, κ.ά) προκειμένου το Π.Δ. να λειτουργήσει ως νομική πλατφόρμα για την προσαρμογή σε αυτό της ισχύουσας νομοθεσίας εκ μέρους των συναρμόδιων Υπουργείων. Χαρακτηριστική είναι η απόπειρα του καλοκαιριού του 2009 για οικοδόμηση κατοικιών 2000τ.μ. εντός πευκόφυτης έκτασης στο στρατόπεδο Σακέτα Υμηττού στην περιοχή του Βύρωνα που έχει ανασταλεί προσωρινά από το ΣτΕ και εκκρεμεί η οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.
    ==============================
    Άρθρο 7

    ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 7.1
    Αναφέρεται: «…»
    Επισήμανση: Σε όλες τις ζώνες του παρόντος προτείνεται να υπάρξει σαφής προσαρμογή στις διατάξεις του πρακτικού 67/1998 του Συμβουλίου της Επικρατείας, (σ.σ. το οποίο θεωρείται στην Εισαγωγή του παρόντος Σχεδίου του ΥΠΕΚΑ ότι έχει «δεσμευτικό χαρακτήρα»), όσον αφορά την κατασκευή νέων αυτοκινητόδρομων στον Υμηττό και  εγκαταστάσεων της ΔΕΗ στα όρια των Δήμων Ηλιούπολης – Αργυρούπολης.
    Σε κάθε περίπτωση, το Π.Δ. πρέπει να περιλαμβάνει σαφή πρόβλεψη τόσο για τα μη επιτρεπόμενα τεχνικά έργα (π.χ. νέοι αυτοκινητόδρομοι επιφανειακής διέλευσης ή εκσκαφής, εγκαταστάσεις ΔΕΗ, κλπ) όσο και για τα επιτρεπόμενα τεχνικά έργα (π.χ. μετρό – μέσα σταθερής τροχίας, βελτιώσεις-υπογειοποίηση Λ. Κατεχάκη, κλπ) επί του ορεινού όγκου προκειμένου να λειτουργεί ως νομικό πλαίσιο – πλατφόρμα στο οποίο θα βασίζεται η μεταγενέστερη νομοθεσία και ο μεταγενέστερος κυβερνητικός σχεδιασμός, ειδάλλως δεν θα επιτελεί τον ρόλο του ως Π.Δ. Προστασίας του Υμηττού.

  • 19 Μαΐου 2010, 14:12 | 3ος Κυνηγετικός Σύλλογος Αθηνών

    Κυρία Υπουργέ
    Ο 3ος Κυνηγετικός Σύλλογος Αθηνών έχει 3500 ενεργά μέλη με πλούσια περιβαντολογική δράση τόσο στον Υμηττό οσο και στήν υπόλοιπη Ελλάδα.
    Αναδασώσεις,καθαρισμούς ρεμάτων,εθελοντική πυροπροστασία και όλα αυτα είναι κατι που γίνονται συνεχώς απο τα μέλη μας χωρίς καμμία κρατική βοήθεια.
    Συμπορευόμαστε κάθετα με τις θέσεις της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ελλάδος-Δ ΚΟΣΕ- και  ΟΛΑ τα μέλη μας σας ζητούν να απαληφθεί η παραγ 3  του αρθ. 7 του Π.Δ
    Οι απόψεις των Μ.Κ.Ο που μόνο λάβατε  υπ όψιν σας στερούνται κάθε λογικής και επιστημονικής τεκμηρίωσης.
    Δεκάδες μελέτες της Συνομοσπονδίας των Κυνηγων -ΚΣΕ-που σας έχουν υποβληθεί, αποδεικνύουν το αντίθετο,οσον αφορά την άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας στον Υμηττό.
    Κάποια στιγμή επιτέλους ας γίνει κατανοητό απο την Πολιτεία οτι όσοι ασκούν την κυνηγετική δραστηριότητα έχουν άποψη για την σωστή διαχείριση του περιβάλλοντος,συμμετέχουν ενεργά σ αυτην και δεν είναι αντίπαλοι.