- Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας - http://www.opengov.gr/minenv -

Άρθρο 11: Παραρτήματα

Προσαρτάται και αποτελεί στοιχείο και αναπόσπαστο μέρος του παρόντος το Παραρτήμα του παρόντος.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 11: Παραρτήματα"

#1 Σχόλιο Από Φανή Χατζηδάκη Στις 31 Μάιος, 2013 @ 13:49

Το Παράρτημα θα δοθεί στη δημοσιότητα κατά τη δημόσια διαβούλευση;

#2 Σχόλιο Από Τριαντάφυλλος Σφυρής Στις 31 Μάιος, 2013 @ 21:37

Στα Παραρτήματα του άρθρου αυτού παραπέμπουν 5 άρθρα του νομοσχεδίου (τα 2, 3, 5, 7 και 10). Για να σχολιαστεί το άρθρο αυτό (αλλά και τα 2, 3, 5, 7 και 10), ελάχιστη προϋπόθεση είναι να γνωρίζουμε το περιεχόμενό του. Παρακαλώ να δώσετε στην δημοσιότητα το περιεχόμενο των Παραρτημάτων. Διαφορετικά είναι αδύνατη η διαβούλευση τόσο επί του .άρθρου αυτού όσο και επί των άρθρων 2, 3, 5, 7 και 10.

#3 Σχόλιο Από ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΑΧΑΛΗΣ Στις 1 Ιούνιος, 2013 @ 00:22

ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ?

#4 Σχόλιο Από Α. ΒΙΚΕΛΑΣ Στις 1 Ιούνιος, 2013 @ 06:27

Το παράρτημα είναι απολύτως ουσιώδες στοιχείο του περιεχομένου της Ταυτότητας Κτηρίου. Κατά συνέπεια ουσιαστική αξιολόγηση πρέπει να γίνει και επί αυτού και επί των προδιαγραφών του. Ελπίζω να αναρτηθεί και αυτό σύντομα για να αξιολογηθεί.

#5 Σχόλιο Από azoulias Στις 1 Ιούνιος, 2013 @ 07:15

Πρέπει να δούμε τα παραρτήματα. Αυτή την στιγμή δεν έχουν ακόμα αναρτηθεί

#6 Σχόλιο Από Δημόπουλος Σταύρος Στις 1 Ιούνιος, 2013 @ 13:16

Παρακαλώ αναρτήστε τα παραρτήματα.
Δεν μπορούμε να συνεισφέρουμε τα μέγιστα στην διαβούλευση χωρίς αυτά.

#7 Σχόλιο Από Δημήτρης Αξιλιθιώτης Αρχιτέκτων Μηχανικός Στις 3 Ιούνιος, 2013 @ 09:58

Καλό θα είναι να είχαμε και τα Παραρτήματα όμως για καταθέταμε τις παρατηρήσεις και επί αυτών.

#8 Σχόλιο Από Βαγγέλης Χ. Στις 3 Ιούνιος, 2013 @ 10:22

Για να μη δημιουργηθεί ένα νέο πληροφοριακό σύστημα που θα απαιτείται πάλι η εισαγωγή δεδομένων που υπάρχουν να γίνει μία επέκταση του πληροφοριακού συστήματος που αφορά τις ενεργειακές επιθεωρήσεις.

Πολλά από τα στοιχεία που απαιτούνται έτσι και αλλιώς εισάγονται.

Π.χ. Στοιχεία Ακινήτου ◦ (Οδός, Αριθμός, Περιοχή, Τ.Κ,◦Αρ. Ιδιοκτησίας, Ακριβή τετραγωνικά μέτρα ακινήτου, Έτος Ολοκλήρωσης Κατασκευής, Στοιχεία Υπεύθυνου Επικοινωνίας (Όνομα, Επώνυμο, Τηλέφωνο Επικοινωνίας), Στοιχεία Ιδιοκτητών (Όνομα, Επώνυμο, Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ.Οδός, Αριθμός, Περιοχή, Τ.Κ.), τοπογραφικό , φωτογραφία.

Για να γίνει όμως μία ουσιαστική εργασία και από το μηχανικό θα πρέπει να διασφαλιστεί μία αμοιβή η οποία θα του επιτρέπει να εργαστεί. Δεν είναι δυνατόν με αμοιβές των 50 ευρώ να εκδίδονται πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης. Αμφιβάλω εάν ο μηχανικός επισκέπτεται το ακίνητο, όχι να υπολογίσει τα ακριβή τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου.

Αν η σημερινή κρίση οδηγεί τον μηχανικό σε αυτές τις εξευτελιστικές αμοιβές οι οποίες τον οδηγούν να μην τηρεί τα ελάχιστα που απαιτεί η εργασία του θα πρέπει το κράτος (ΥΠΕΚΑ, ΤΕΕ, εφορία) να κάνει ελέγχους ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών που πρέπει παρέχει.

Λυπάμαι που το λέω αλλά και η ηλεκτρονική καταγραφή των κτιρίων θα οδηγήσει σε φασόν ηλεκτρονικών καταγραφών οι οποίες δεν θα έχουν και πάλι καμία σχέση με την πραγματικότητα (με τιμές πάλι εκτός πραγματικότητας – προς τα κάτω) και χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ.

Θα γίνεται ηλεκτρονική καταγραφή με τιμολόγιο 10 ευρώ (+ μαύρα) θα εισάγουν ότι θέλουν στο πληροφοριακό σύστημα (π.χ. τα τετραγωνικά της ΔΕΗ, δεν θα κάνουν αποτύπωση) και ξέρουν πως δεν πρόκειται να τους ελέγξει ποτέ κανείς.

Δεν λέω εφαρμόστε τις ελάχιστες αμοιβές απλά κάντε αυτό που πρέπει να κάνει το δημόσιο: ΕΛΕΓΧΟ, ΕΛΕΓΧΟ, ΕΛΕΓΧΟ!!!

Πρώτα στήστε το μηχανισμό ελέγχου και μετά ενεργοποιήστε το όποιο πληροφοριακό σύστημα.

#9 Σχόλιο Από Άγγελος Χ. Στις 3 Ιούνιος, 2013 @ 14:53

Mη βγάλετε νόμο που θα θέλει συμπλήρωση και ξανά συμπλήρωση…
Σας παρακαλώ σταματήστε την πολυνομία και βγάλτε 1 νόμο που θα είναι λεπτομερής, ακριβής και πλήρης, που θα έχει ελεγχθεί πριν τεθεί σε ισχύ , συμφωνώ και με τον συνάδελφο ότι πρέπει να έχουν στηθεί οι μηχανισμοί ελέγχου, πριν την ψήφισή του. Καλό θα είναι ο νόμος να καθορίζει με σαφήνεια κάθε βήμα της διαδικασίας .
Το κείμενο που υπάρχει ήδη για διαβούλευση είναι πολύ γενικό, σε κάποιες περιπτώσεις ασαφές και κατά την γνώμη μου ακατάλληλο για να βοηθήσει, μα κατάλληλο για να μπερδέψει. Αν το κείμενο του νόμου παραμείνει ως έχει θα χρειαστούν συμπληρωματικοί νόμοι και τεύχη οδηγιών και μετά θα μας γίνει το κεφάλι καζάνι…. είναι καιρός να σταματήσει η προχειρότητα νομίζω.

Η διαβούλευση πως θα γίνει χωρίς τα παραρτήματα?
τελειώνει και ο χρόνος…

#10 Σχόλιο Από ΦΡΑΓΚΟΥ ΜΑΝΟΣ Στις 3 Ιούνιος, 2013 @ 18:43

τι σχόλια να κάνουμαι χωρίς τα παραρτήματα………τουλάχιστον να γνωρίζουμαι το πεδίον της έρευνάς μας. Αν ξεκινάει η διαβούλευση με μιά τέτοια ουσιόδη παράλειψη, φαντάζομαι τι θα γίνει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

#11 Σχόλιο Από Ιωάννης Φούρναρης Στις 6 Ιούνιος, 2013 @ 13:45

Ωραία η «κίνηση» και η διαδικασία της διαβούλευσης, αλλά καλό θα ήταν να υπάρχουν όλα τα στοιχεία. Το να βγαίνει σε διαβούλευση κάτι, χωρίς να υπάρχει ένα «ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΜΕΡΟΣ», όπως περιγράφεται στην πρώτη πρόταση, είναι το λιγότερο ΑΣΤΕΙΟ και κοροϊδία, τόσο για εμάς τους μηχανικούς που θέλετε να σας βοηθήσουμε (μπας και βγάλετε κάτι ολοκληρωμένο μια φορά), όσο και για τους απλούς πολίτες που τυχόν διαβάζουν τις διαβουλεύσεις. Ελπίζω να δημοσιευτεί τελικά το «αναπόσπαστο μέρος» ΠΡΙΝ λήξει η διαβούλευση!!!

#12 Σχόλιο Από παναγιωτης Στις 7 Ιούνιος, 2013 @ 10:00

επιτελους κυριοι δημοσιευστε τα παραρτηματα , απο οτι βλεπω το σχεδιο νομου ειναι αλλη μια προχειροδουλεια του ΥΠΕΚΑ οπως ο 4014/11 που κριθηκε αντισυνταγματικος , το προσχεδιο εχει ενα σωρο ασαφειες και ειναι ενα γενικο κειμενο , παρολα αυτα στην ελλαδα δεν πασχουμε απο νομους αλλα απο την εφαρμογη τους .

#13 Σχόλιο Από Γιωργος Στις 7 Ιούνιος, 2013 @ 20:25

Προφανώς το παράρτημα δεν είναι ακόμη έτοιμο. Μισή δουλειά και προχειρότητα όπως και με τον Ν.4014/11 και Ν.4067/12.

#14 Σχόλιο Από Ορφανός Ιωάννης Στις 11 Ιούνιος, 2013 @ 12:41

Η διαβούλευση λήγει σε τρεις ημέρες και τα παραρτήματα δεν έχουν ακόμα δωθεί στη δημοσιότητα.

#15 Σχόλιο Από Ιωάννης Φούρναρης Στις 13 Ιούνιος, 2013 @ 22:23

Η διαβούλευση λήγει αύριο το μεσημέρι στις 4 και ακόμη δεν έχουμε το ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ παράρτημα, ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα. Αυτό τώρα, ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΟ είναι, στα πλαίσια της «δημόσιας διαβούλευσης» και ΠΟΣΟ ΛΟΓΙΚΟ είναι, όταν από αυτόν το νόμο πρόκειται να γίνει ένα τόσο σοβαρό κατά τ’ άλλα αρχείο του κτηριακού αποθέματος στη χώρα μας??? Ελπίζω να αναλογιστείτε το πόσο ΝΤΡΟΠΗ είναι να κλείσει μία διαβούλευση, χωρίς ουσιαστικά να έχει δοθεί προς συζήτηση και να αναρτήσετε το ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ παράρτημα δίνοντας επιπλέον 1-2 βδομάδες διαβούλευσης.