- Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας - http://www.opengov.gr/minenv -

Άρθρο 1

1. Για την εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου απαιτείται να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

2. Tο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) εφαρμόζεται και όταν η κατανάλωση κυμαίνεται από 800 μέχρι 1000 Kwh. Στην περίπτωση αυτή το μέρος της κατανάλωσης των 800 kwh τιμολογείται σύμφωνα με το ΚΟΤ, το δε επιπλέον τιμολογείται με τις χρεώσεις που ισχύουν για τις οικιακές καταναλώσεις με βάση τα ισχύοντα τιμολόγια. Σε περίπτωση υπέρβασης και του ορίου των 1000 ΚWh, τότε παύει να ισχύει το ΚΟΤ και το σύνολο της κατανάλωσης τιμολογείται με το ισχύον οικιακό τιμολόγιο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 1"

#1 Σχόλιο Από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Στις 12 Ιούνιος, 2010 @ 10:51

καλημερα σας λαθος πρωτον. η καταναλωση των κιλοβατ θα πρεπει να ξερετε οτι οι φτωχοτεροι και οι ανεργοι ειναι αυτοι που μενουν περισοτερες ωρες στα σπιτια τους αρα εχουν και περισοτερη καταναλωση το αφμ ειναι η καλυτερη περιπτωση ελενχου.

#2 Σχόλιο Από Σκόνης Νικόλαος Στις 13 Ιούνιος, 2010 @ 08:21

Για τα ΑμεΑ και ιδιαίτερα για την ευπαθή ομάδα των Κινητικά Αναπήρων που οι ανάγκες τους σε κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για την εξυπηρέτηση των αναγκών της αναπηρίας τους είναι ιδιαίτερα αυξημένες π.χ 24ωρη λειτουργία στρωμάτων κατά των κατακλίσεων, ηλεκτρικά μηχανήματα φυσιοθεραπείας στο σπίτι, συνεχής χρήση μηχανημάτων κλιματισμού για την σταθερή θερμοκρασία του χώρου τους (ιδιαίτερα αναγκαία), φόρτιση ηλεκτροκίνητων αμαξιδίων κ.α οι προβλεπόμενες εκπτώσεις αλλά και το συγκεκριμένο εισόδημα για να υπάρξουν δεν ανταποκρίνεται καθόλου στην πραγματικότητα και τις ανάγκες της αναπηρίας. Καλό είναι να ληφθεί υπόψη το σύνολο των αναγκαίων εξόδων αυτής της κατηγορίας ΑμεΑ που συνίσταται σε:
α) Αναγκαία χρήση οικιακής βοηθού, που συνήθως είναι οικονομικοί μετανάστες, χωρίς ένσημα αλλά με αμοιβή 700 ευρώ περίπου μηνιαίως (μαύρη εργασία).
β) Φροντιστής υγείας 30 ευρώ την ώρα.
γ) Χρήση διασκευασμένων ταξί για τις μετακινήσεις τους προς εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων που κάθε πολίτης έχει. (Μια απλή μετακίνηση 5-7χιλ. στοιχίζει τουλάχιστον 50 ευρώ, από κει και πάνω φτάνει το κόμιστρο στα 100ευρώ και παραπάνω).
δ) Την απαραίτητη ανάγκη χρήσης συνοδού 50 ευρώ την φορά κ.τ.λ
– είναι φαντάζομαι απόλυτα κατανοητό όταν ένας άνθρωπος που έχει παράλυση των κάτω άκρων ή ακρωτηριασμό ή παράλυση και των τεσσάρων άκρων πόσο αναγκαία είναι τα παραπάνω.
– Η δε πολιτεία χορηγεί εξωϊδρυματικό επίδομα (παραπληγίας-τετραπληγίας) 680ευρώ μηνιαίως και επίδομα κίνησης 330 το δίμηνο και τίποτα άλλο, με αυτά είναι απόλυτα δύσκολο ως ακατόρθωτο να επιβιώσεις αλλά και να εξυπηρετήσεις την αναπηρία.

Βέβαια υπάρχουν και ορισμένες εξαιρέσεις που συγκεντρώνουν περισσότερο εισόδημα από τα παρεχόμενα από την πολιτεία, αλλά και αυτά εξανεμίζονται από τις ανάγκες που προκύπτουν από την βαρύτητα της κινητικής αναπηρίας.
– Σήμερα αυτά εξυπηρετούνται από το οικογενειακό περιβάλλον από το οποίο εξαρτώνται απόλυτα ο Κινητικά Ανάπηρος και επιβαρύνουν αποκλειστικά την οικογένεια, σε περίπτωση που δεν υπάρχει οικογενειακό περιβάλλον ή δεν δύναται αυτό να ανταποκριθεί, αντιλαμβάνεστε ότι ένας δρόμος μένει…..
– Για τα παραπάνω προτείνουμε να ισχύσει κατ΄ εξαίρεση η μείωση του ηλεκτρικού για τους κινητικά αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, κατόχους του εξωϊδρυματικού επιδόματος άνευ εισοδηματικών κριτηρίων και σε ποσοστό έκπτωσης 50%. Τούτο αποτελεί δίκαιο αίτημα πολλές φορές εκφρασμένο από τους κινητικά αναπήρους προκειμένου να αποτελέσει μια μικρή συμβολή στο να ζουν με αξιοπρέπεια αυτοί και οι οικογένειες τους.

Σκόνης Νικόλαος
Πρόεδρος της Εθνικής ο Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α)

#3 Σχόλιο Από Ιωάννης Πάζιος Στις 13 Ιούνιος, 2010 @ 14:31

θα ήταν γόνιμο και ιδιαίτερα ανακουφιστικό για μέγαλο αριθμό οικογενειών, να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης στην κατηγορια του κοινωνικού τιμολογίου και των φοιτητών. Με την επίδειξη βεβαίωσης από τη σχολή τους και με διάρκεια όσο το ανώτατο όριο επιτρεπόμενης φοίτησης.

#4 Σχόλιο Από Ευάγγελος Παπαδόπουλος Στις 14 Ιούνιος, 2010 @ 13:11

Οπως γνωριζει πολυ καλα η ηγεσία μας,ειμαστε μια χωρα με τεραστιο αριθμο «αναπηρων»,»απορων» κ.ο.κ.
Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι μαζι με τα ξερά πρέπει να καίγονται και τα χλωρά,σημαίνει οτι πρέπει να υπάρχουν κριτήρια αυστηρά και ρεαλιστικά,πχ:

Οταν λεμε ανεργος,να εννοούμε πραγματικά μακροχρόνια άνεργος και όχι κάποιος που δουλευει εποχιακα και τον υπολοιπο χρονο καθεται και εισπραττει απο τον ΟΑΕΔ,ουτε καποιος που ειναι 40 χρονων δεν εχει κολλησει ουτε ενα ενσημο στην ζωη του (πιθανως λογω μαυρης εργασίας).

Αντιστοιχη μεριμνα πρεπει να υπαρχει και για το σπιτι,αν καποιος εχει 200 τετραγωνικα σπιτι δεν γινεται να λαμβάνει κοινωνικες παροχες για αυτό,εκτος φυσικα εαν ειναι πολύτεκνος.

Εν κατακλείδι αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι το «Ετήσιο εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο» ειναι κατι που δηλωνουν παρα πολλοί φοροφυγάδες και ετσι υπαρχει ο κινδυνος να τους πριμοδοτησουμε.

Φυσικα δεν θα πρεπει να φτασουμε στο αλλο ακρο,να απαιτειται μια θάλασσα χαρτιων και υπογραφών για μια εκπτωση στο ρευμα,το ιδανικο θα ηταν να γινονται ολα αυτοματα μετα απο διασταυρωσεις απο τις υπηρεσιες.

#5 Σχόλιο Από Τσούνης Χρήστος Στις 14 Ιούνιος, 2010 @ 19:09

Ξεχάσατε να αναφέρετε ,όχι σκόπιμα είμαι σίγουρος, την πιο αδικημένη Ελληνική οικογένεια του πολύτεκνου. Προσωπικά πιστεύω ότι νοικοκυριά με 5 και πάνω άτομα έχουν πολύ αυξημένες ενεργειακές ανάγκες. Τα πλυντήρια και μόνο για να πλυθούν τα ρούχα τους, ο θερμοσίφωνας για να κάνουν μπάνιο ,ιδίως αν τα παιδιά παρακολουθούν κάποιο άθλημα, και η κουζίνα που μαγειρεύει δύο τουλάχιστο φορές την ημέρα, πιστεύω είναι ηλίου φαεινότερο, η ανάγκη για ένταξη της πολύτεκνης οικογένειας (συμπεριλαμβανομένων των τριτέκνων φυσικά)στο τιμολόγιο αυτό.

#6 Σχόλιο Από ΑΡΗΣ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ Στις 15 Ιούνιος, 2010 @ 09:22

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΝΑΙ ΛΑΘΩΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΥΣΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚW ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΩ ΕΚΛΗΣΗ ΒΓΑΛΤΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΑΛΟΣΤΕ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΟΙΝΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΑΡΗΣ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ

#7 Σχόλιο Από Μαρία Κεραμέως Στις 15 Ιούνιος, 2010 @ 13:32

Σχετικά με τον όρο για τη χρήση μονοφασικού μετρητή. Γιατί βάλατε στο σχέδιο αυτή την προϋπόθεση; Ποιο ποσοστό των σπιτιών έχει μονοφασικό και ποιο τριφασικό μετρητή;

Όσον αφορά στα κιλοβάτ, οι οικογένειες με δύο παιδιά και παραπάνω ίσως να μην τα καταφέρνουν με 800 κιλοβάτ το τετράμηνο.

#8 Σχόλιο Από Σωτήρης Περτούλης Στις 15 Ιούνιος, 2010 @ 14:06

Ορισμένες γενικού τύπου παρατηρήσεις:
– Καλό θα ήταν να αναφέρεται ποιος θα επιβαρυνθεί με το ΚΟΤ (η ΔΕΗ, το κράτος, οι υπόλοιποι καταναλωτές);
– Επειδή υποψιάζομαι ότι το κόστος θα το επωμιστούν οι υπόλοιποι καταναλωτές καλό θα ήταν να αναφερθεί και ο τρόπος επιμερισμού του (σε οικιακά τιμολόγια, σε βιομηχανικά τιμολόγια, σε τι ποσοστό);
– Τι επιβάρυνση αναμένεται να προκύψει εις βάρος των υπολοίπων καταναλωτών (σε ευρώ ανά δίμηνο ή ανά 1000 KWh);

Για να το κάνω πιο λιανά: αλλιώς θα αντιδράσω εγώ ο μη δικαιούχος στην επιβάρυνση με 0,1 ευρώ το δίμηνο και αλλιώς με 10 ευρώ το δίμηνο επιβάρυνση.

#9 Σχόλιο Από Πουρτουλίδης Σταύρος Στις 15 Ιούνιος, 2010 @ 23:19

Ελπίζουμε ότι εκ ΄΄παραδρομής΄΄ δεν περιελήφθησαν και οι οικογένειες με τρία τέκνα και άνω στην εν λόγω απόφαση.
Σαν σημείο αναφοράς εισοδήματος μπορούμε να λάβουμε το ποσοστό του πληθυσμού που είναι στο κατώφλι της φτώχειας,που έχει εφέτος ξεπεράσει το 27% για δε τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω ξεπερνάει το 32%.Επομένως είναι αναγκαία η ένταξη και αυτών των οικογενειών.Το ότι οικογένειες με τρία παιδιά και άνω, έχουν σαφέστατα πιό αυξημένες ανάγκες σε ενέργεια είναι προφανές(ανάγκες καθαριότητας,μαγειρέματος,θέρμανσης κλπ).
Για τον λόγο αυτό προτείνουμε:
-Να ενταχθούν και οι οικογένειες με τρία τέκνα και άνω στις ευπαθείς ομάδες του ΚΟΤ,
-Το εισόδημα να υπολογίζεται όπως προσδιορίζεται στην σχετική απόφαση για προγράμματα παρέμβασης(διανομή τροφίμων) της ΕΕ με επιπλέον ποσοστό για κάθε τέκνο +10% από το προβλεπόμενο σε αυτήν την απόφαση,
-Η Τετραμηνιαία κατανάλωση να είναι τουλάχιστον 200kWh έως και 1200kWh,
-Μετρητής μονοφασικός ή τριφασικός
Λοιπές προτάσεις μας όπως σε πρόσφατη επιστολή μας προς κα Υπουργό.
Πιστεύουμε ότι αυτή η άδικη αντιμετώπιση θα διορθωθεί σύντομα.

Γεν. Γραμματέας
Πανελλαδικής Ένωσης Συλλόγων Πολύτεκνων Οικογενειών
με Τρία Τέκνα(ΠΕΣΠΟ3Τ)

#10 Σχόλιο Από Βότσης Δημήτριος Στις 16 Ιούνιος, 2010 @ 00:13

Κατά την άποψη μου θα πρέπει να διαγραφεί ως προϋπόθεση η χρήση μονοφασικού μετρητή. Εκτιμώ ότι ουσία και το πνεύμα του παρόντος σχεδίου επιτυγχάνεται με τις υπόλοιπες προϋποθέσεις και κυρίως με τον έλεγχο του ετήσιου εισοδήματος.

#11 Σχόλιο Από Κων/νος Σταματιάδης Στις 17 Ιούνιος, 2010 @ 09:40

Να ενταχθούν στο ΚΟΤ οι τρίτεκνες οικογένειες ανεξαρτήτως κατανάλωσης λόγω αυξημένων αναγκών σε ενέργεια (π.χ. πλυντήριο, κουζίνα, θερμοσίφονο), ανεξαρτήτως ετησίου εισοδήματος μέχρι κάποιο λογικό όριο και όχι μέχρι το αφορολόγητο και ανεξαρτήτως του τύπου του μετρητή.
Ανάλογες ρυθμίσεις για τις τρίτεκνες οικογένειες ισχύουν στα τιμολόγια των δημοτικών τελών σε κάποιους Δήμους (π.χ. Δήμος Αθηναίων, Δήμος Βύρωνα) καθώς επίσης και στα τιμολόγια κατανάλωσης νερού της ΕΥΔΑΠ.

Ευχαριστώ

#12 Σχόλιο Από ΞΑΝΘΙΠΠΗ Στις 17 Ιούνιος, 2010 @ 10:02

ΕΙΜΑΙ 35 ΕΤΩΝ ΜΗΤΕΡΑ,ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΗΣ ΚΟΡΗΣ 7 ΕΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 80%.ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΗΡΘΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ Η «ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ» ΤΟΥ ΖΕΙΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙΝ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ!Η ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΠΥΡΕΤΟ ΜΕΧΡΙ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ,ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ.ΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ.ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ;ΠΩΣ ΜΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΠΛΑΦΟΝ ΤΑ 1000 KW;ΕΙΜΑΙ Η ΟΧΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ,ΠΑΙΔΙ ΜΕ Ε Ι Δ Ι Κ Ε Σ Α Ν Α Γ Κ Ε Σ ΕΧΩ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ; Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΑ Α.Μ.Ε.Α ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΠΡΙΝ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΟΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΧΑΘΕΙ

#13 Σχόλιο Από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΝΤΗΣ Στις 18 Ιούνιος, 2010 @ 20:32

ΑΡΘΡΟ 1

παρ. 1β να γίνει 200 εως και 1440 ( ειναι 2 kwh/ατομο την ημερα για μια εξαμελή οικογένεια ,για τ ονομα του θεού),(2χ6χ30χ4=1440).

παρ. 1δ να γίνει χρηση τριφασικού μετρητή η μονοφασικού μετρητή
[(να μην εξηγήσω το γιατί (κατανομή φορτίων κλπ),(ηλ. κουζίνα 6kwt,θερμοσίφων 4 kwt ,πλυντήριο 2,5 kwt) κλπ ,κλπ]

παρ. 2 ,να γίνει απο 800 εως 1500 kwh,ακόμη να υπάρξει αλλή τιμολόγηση μόνο για τις άνω των 1500 kwh.

#14 Σχόλιο Από ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Στις 19 Ιούνιος, 2010 @ 09:05

1.Δεν υπάρχει καμία αναφορά στο άρθρο 1 αν συνυπολογίζονται και οι KWh της νυκτερινής κατανάλωσης (αν υπάρχει και νυκτερινό τιμολόγιο στο μετρητή).
2.Γράφετε,(Tο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) εφαρμόζεται και όταν η κατανάλωση κυμαίνεται από 800 μέχρι 1000 Kwh), φυσικά νοείται για ένα ζευγάρι. Αν όμως είναι πολύτεκνη οικογένεια, θα πρέπει να γίνει ανόλογη προσαυξηση για κάθε προστατευόμενο παιδί.
3.Επι τη ευκαιρία διορθώστε το παράδοξο στο τιμολόγιο πολυτέκνων όπου η χρέωση στο ημερίσιο τιμολόγιο είναι 0,4457€/Kwh ενώ στο νυκτερινό τιμολόγιο είναι 0,5279€/Kwh. Θα πρέπει και οι νυκτερινές Kwh (μέχρι 2400Kwh) να χρεώνονται με την μειωμένη τιμή. Αλλιώς μου δίνετε κίνητρο να καταλώνω ηλεκτρικό ρεύμα την ημέρα και όχι την νύκτα!!!

#15 Σχόλιο Από ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Στις 19 Ιούνιος, 2010 @ 15:39

Θα πρέπει να εντάξετε και τις οικογένειες με τρία παιδιά στους δικαιούχους μειωμένου τιμολογίου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σας.
Η αναγκαιότητα λήψεως θετικής αποφάσεως εκ μέρους σας είναι προφανές, ότι εν μέσω αυτής της σοβαρής οικονομικής κρίσης, θα βοηθήσει σημαντικά τις οικογένειες με τρία παιδιά.
Παρακαλούμε την ευνοϊκή αντιμετώπιση του αιτήματός μας για επέκταση των ρυθμίσεων της σχετικής αποφάσεως και στις τρίτεκνες οικογένειες
Με τιμή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΦΑΛΑΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΟΡΤΥΝΟΣ <>
O Πρόεδρος
Αποστολόπουλος Νικόλαος

#16 Σχόλιο Από FVTEINH Στις 20 Ιούνιος, 2010 @ 23:52

α) Ετήσιο εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο,
ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΑΝ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΠΑΝΩ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

β) Τετραμηνιαία κατανάλωση τουλάχιστον 200kWh και έως και 800kWh
ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΦΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΙΔΙΩΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΣΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ … Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ 1000ΚWh.

γ) Χρήση του ρεύματος για την κάλυψη αναγκών της πρώτης κατοικίας
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ
δ) Χρήση μονοφασικού μετρητή
ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ
ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΟ ΤΡΙΦΑΣΙΚΟ?

2. Tο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) εφαρμόζεται και όταν η κατανάλωση κυμαίνεται από 800 μέχρι 1000 Kwh. Στην περίπτωση αυτή το μέρος της κατανάλωσης των 800 kwh τιμολογείται σύμφωνα με το ΚΟΤ, το δε επιπλέον τιμολογείται με τις χρεώσεις που ισχύουν για τις οικιακές καταναλώσεις με βάση τα ισχύοντα τιμολόγια. Σε περίπτωση υπέρβασης και του ορίου των 1000 ΚWh, τότε παύει να ισχύει το ΚΟΤ και το σύνολο της κατανάλωσης τιμολογείται με το ισχύον οικιακό τιμολόγιο.
ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΝΙΑΙΑ Η ΤΕΤΡΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ . ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΎΓΟΝΤΑΙ ΑΔΙΚΙΕΣ.