- Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας - http://www.opengov.gr/minenv -

Άρθρο 21 – Περιορισμοί στην πρόσβαση

1. Κατά παρέκκλιση από το Άρθρο 18 παράγραφος 1, μπορεί να περιορίζεται η πρόσβαση του κοινού σε σύνολα γεωχωρικών δεδομένων και υπηρεσίες γεωχωρικών δεδομένων μέσω των υπηρεσιών που αναφέρονται στο Άρθρο 14 παράγραφος 1 στοιχείο α), όταν η πρόσβαση αυτή ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τις διεθνείς σχέσεις, τη δημόσια ασφάλεια ή την εθνική άμυνα.

2. Κατά παρέκκλιση από το Άρθρο 18 παράγραφος 1, μπορεί να περιορίζεται η πρόσβαση του κοινού σε σύνολα γεωχωρικών δεδομένων και υπηρεσίες γεωχωρικών δεδομένων μέσω των υπηρεσιών που αναφέρονται στο Άρθρο 14 παράγραφος 1 στοιχεία β) έως ε) όταν η πρόσβαση αυτή ενδέχεται να:

3. Ο περιορισμός στην πρόσβαση των μεταδεδομένων, γεωχωρικών δεδομένων και υπηρεσιών μιας δημόσιας αρχής, καθώς και ο προσδιορισμός των όρων της πρόσβασης, γίνεται με αποφάσεις του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στην παράγραφο 4. Οι αποφάσεις αυτές κοινοποιούνται στην ΕΘΕΓ και τον ΟΚΧΕ.

4. Οι λόγοι περιορισμού της πρόσβασης που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2, ερμηνεύονται συσταλτικά, λαμβανομένου υπόψη, για τη συγκεκριμένη περίπτωση, του δημόσιου συμφέροντος που εξυπηρετεί η παροχή πρόσβασης. Σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, το δημόσιο συμφέρον που εξυπηρετεί η δημοσιοποίηση σταθμίζεται συγκριτικά προς το συμφέρον που εξυπηρετεί η περιορισμένη ή υπό προϋποθέσεις πρόσβαση. Η πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με εκπομπές στο περιβάλλον δεν μπορεί να περιορίζεται κατ΄ επίκληση της παραγράφου 2 στοιχεία α), δ), στ), ζ) και η).

5. Για την εφαρμογή της παραγράφου 2 στοιχείο στ), τηρούνται οι απαιτήσεις του Ν. 2472/1997 και του Ν. 3471/2006, όπως ισχύουν.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 21 – Περιορισμοί στην πρόσβαση"

#1 Σχόλιο Από Δογάνης Θάνος Στις 28 Ιούνιος, 2010 @ 22:19

Στα πλαίσια της ΕΘΕΓ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ύστερα από τεκμηριωμένη εισήγηση των αρμοδίων Υπουργείων (Εθνικής Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη) ποια δεδομένα είναι κρίσιμα για τις διεθνείς σχέσεις, τη δημόσια ασφάλεια και την εθνική άμυνα. Κάποια χρονική στιγμή σύντομα πρέπει να λήξει το φαινόμενο της απαλοιφής του κτηρίου της ΛΑΕΔ, της παραλίας της Νέας Χιλής και του camping στην Αλεξανρούπολη που εκτός του ότι δεν κρύβει αντίθετα βοηθά όποιον θέλει να εντοπίσει εύκολα όλες τις περιοχές στρατιωτικού ενδιαφέροντος.