- Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας - http://www.opengov.gr/minenv -

Άρθρο 26 Κυρώσεις

Σε περίπτωση όπου κατά την συμπλήρωση της ταυτότητας κτιρίου ή κατά τους περιοδικούς ελέγχους διαπιστώνεται ότι συμπληρώθηκαν ψευδώς στοιχεία ταυτότητας κτιρίου από τον επιβλέποντα ή τον αρμόδιο μηχανικό, πέραν των ποινικών κυρώσεων επιβάλλεται:
α) πρόστιμο από δύο χιλιάδες (2.000) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ ανάλογα με την επιφάνεια που δεν έχει αποτυπωθεί στην ταυτότητα κτιρίου.
β) αναστολή άδειας άσκησης επαγγέλματος για διάστημα από δύο (2) έως είκοσι τέσσερις (24) μήνες ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.
Η κύρωση επιβάλλεται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατόπιν εισήγησης του Εποπτικού Συμβουλίου του άρθρου 18 του Ν. 4030/2011.
Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις παραβάσεων, σε περίπτωση υποτροπής, καθώς και όταν οι παραπάνω παραβάσεις αφορούν οικοδομικές εργασίες σε παραδοσιακούς οικισμούς, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και σε προστατευόμενες περιοχές του άρθρου 19 του ν.1650/1986 «Για την προστασία του περιβάλλοντος» (Α’ 160), όπως εκάστοτε ισχύει, τα όρια των κυρώσεων διπλασιάζονται.
Οι παραπάνω κυρώσεις καταγράφονται σε ειδικό μητρώο που τηρείται στο Παρατηρητήριο Δομημένου και κοινοποιείται στις αρμόδιες υπηρεσίες για την έκδοση αδειών δόμησης.
Από την ημερομηνία κοινοποίησης στις αρμόδιες υπηρεσίες απενεργοποιείται ο σχετικός κωδικός αριθμός μηχανικού για την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρισης στοιχείων ταυτότητας κτιρίου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 26 Κυρώσεις"

#1 Σχόλιο Από Δημήτρης Δ. Στις 19 Σεπτέμβριος, 2016 @ 15:27

Να υπάρξουν κυρώσεις και για του αρμόδιους υπαλλήλους των ΥΔΟΜ που έχουν βάλει την υπογράφη τους σε μελέτες που αποδεδειγμένα ήταν λανθασμένες (π.χ. τοπογραφικά διαγράμματα γεωτεμαχίων που δεν ήταν άρτια και οιδομήσιμα, αυτά ξαφνικά έγιναν).

#2 Σχόλιο Από ΝΙΚΟΛΑΣ Στις 27 Σεπτέμβριος, 2016 @ 12:53

Και αν ενώ εγώ έχω μετρήσει και δηλώσει σωστά και ο ιδιοκτήτης κάνει αλλαγές χωρίς άδεια η χωρίς να με ενημερώσει τι γίνεται ??

Πρέπει να βγάζουμε και φωτογραφίες!!

#3 Σχόλιο Από Αναστασιος Στις 3 Οκτώβριος, 2016 @ 10:36

Κάλος ο νόμος και όλοι οι προηγούμενοι…. Να πιάσουμε τον αυθαιρεσία αγρότη που έκτισε ένα πιθηκάκι στον χωράφι του για να βάζει τα εργαλεία του… την Κάπα του για να μην βραχεί από την βροχή……. Τον απατεώνα εργάτη που έφτιαξε ένα πιθηκάκι στον κήπο του σπιτιού του για να βάλει το καλοριφέρ του σπιτιού του για να ζεστάνει την οικογένεια του
Δεν έβγαλε άδεια …για να μην πέσει στα δόντια, στα γεράκια των ΠΜ που κυκλοφορούν, στο επίορκό υπάλληλο της Πολεοδομίας που ήθελε …και θέλει το μπαξίσι του.
Τι θα προβλέπει ο νέος Νόμος για τον επίορκο υπάλληλο της Πολεοδομίας για τις ψευδείς εκθέσεις αυτοψίας που αφωρούν τους χρηματοδότες του…. Τον Πολιτικό Μηχανικό με τις Ψευδείς Τεχνικές δηλώσεις Τακτοποίησης…. Τον Συνδικαλιστή το ΤΕΕ που καλύπτει τον επίορκο συνάδελφο… Τον Δήμαρχο που καληπτει τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ…. Γιατί φέρνουν ψήφους στην κομματική Παράταξή…
Θα προβλέψει ποτέ ο Νομοθέτης να σταματήσει αυτό το κύκλωμα της διαφθοράς που λυμαίνεται την χώρα και έχει κάνει το μπαξίσι ετήσιο αφορολόγητο εισόδημα και το Ρουσφέτι Εθνικό σπορ εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος και στο αίσθημα του Δικαίου