- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

Κεφάλαιο Γ΄ Συλλογή στοιχείων και όργανα Γενικών Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών και Γεωργίας- Κτηνοτροφίας Άρθρο 9 Διενέργεια – Συλλογή στοιχείων των Απογραφών ΚΠΚ

 

1. Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών διενεργείται με βάση τη σχετική ενωσιακή και εθνική νομοθεσία και τις ισχύουσες Συστάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

2. Η Απογραφή Κτιρίων διενεργείται για την κάλυψη εθνικών αναγκών σε στατιστική πληροφόρηση, καθώς και για την κατάρτιση στατιστικού μητρώου κτιρίων.

3. Για τις ανάγκες των Απογραφών ΚΠΚ, η Χώρα διαιρείται σε Εποπτείες. Με απόφαση του Προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. καθορίζονται ο αριθμός των Εποπτειών, με βάση κριτήρια, όπως η διοικητική διαίρεση της Χώρας, το πλήθος των κτιρίων και των κατοικιών των Απογραφών έτους 2011, καθώς και η έκταση και οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Η συλλογή των στοιχείων των Απογραφών ΚΠΚ γίνεται κυρίως μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και, όπου απαιτηθεί, με ειδικά έντυπα ερωτηματολόγια ανά Απογραφή. Ειδικότερα, η συλλογή των στοιχείων της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών γίνεται μέσω ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής και, στην περίπτωση που η αυτοαπογραφή δεν είναι δυνατή, η απογραφή γίνεται με προσωπική συνέντευξη, με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Η ψηφιοποίηση των στοιχείων των Απογραφών ΚΠΚ γίνεται μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών σε ειδικά διαμορφωμένη ασφαλή βάση της ΕΛ.ΣΤΑΤ..