- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Θεσμικό Πλαίσιο Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής»

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, θέτει από σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Πέμπτη, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Θεσμικό Πλαίσιο Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής».

Με το εν λόγω σχέδιο νόμου, επικαιροποιείται και ενισχύεται το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Αναβαθμίζεται η ποιότητα διεξαγωγής κοινωνικού διαλόγου στη χώρα ιδίως, στο πεδίο της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, και βελτιώνεται η διαδικασία, που συνδέεται με τη διατύπωση γνώμης επί των νομοσχεδίων και προτάσεων νόμων που παραπέμπονται στην ΟΚΕ, σύμφωνα με την επιταγή του άρθρου 82 παρ. 3 του Συντάγματος.

Στο πλαίσιο αυτό, καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω νομοθετήματος.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17.00.

Με εκτίμηση,

Χρήστος Σταϊκούρας

Υπουργός Οικονομικών