- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΝΣΚ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ ΓΕΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΘΕΣΕΙΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ Άρθρο 34 Λειτουργοί του ΝΣΚ-Βαθμοί ιεραρχίας-Αντιστοιχία-Αναπλήρωση

1. Λειτουργοί του ΝΣΚ, κατά βαθμό ιεραρχίας είναι: Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους, Πάρεδρος, Δικα¬στικός Πληρεξούσιος Α΄, Δικαστικός Πληρεξούσιος και Δόκιμος Δικαστικός Πληρεξούσιος ΝΣΚ.
2. Ο βαθμός του Προέδρου του ΝΣΚ αντιστοιχεί με αυτόν του Προέδρου του Αρείου Πάγου, του Αντιπροέδρου του ΝΣΚ, με αυτόν του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, του Νομικού Συμβούλου του Κράτους με αυτόν του Αρεοπαγίτη, του Παρέδρου του ΝΣΚ, με αυτόν του Εφέτη Πολιτικών Δικαστηρίων, του Δικαστικού Πληρεξούσιου Α’, με αυτόν του Προέδρου Πρωτοδικών Πολιτικών Δικαστηρίων, του Δικαστικού Πληρεξούσιου, με αυτόν του Πρωτοδίκη Πολιτικών Δικαστηρίων και του Δόκιμου Δικαστικού Πληρεξούσιου, με αυτόν του Παρέδρου Πρωτοδικείου. Οι λειτουργοί του ΝΣΚ έπονται στο προβάδισμα των δικαστικών λειτουργών αντίστοιχων βαθμών.
3. Η αναπλήρωση λειτουργού του ΝΣΚ γίνεται σύμφωνα με τη σειρά των βαθμών της ιεραρχίας τους και μεταξύ λειτουργών του ίδιου βαθμού, σύμφωνα με τη σειρά αρχαιότητάς τους.