- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟΥ ΣΚΕΥ– ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΥΤΩΝ Άρθρο 21 Καθορισμός ύψους ΣΚΕΥ

1. Το ενεργητικό του ΣΚΕΥ σχηματίζεται από τις εισφορές των συμμετεχόντων μελών του Συνεγγυητικού, σύμφωνα με το άρθρο 22 και προσαυξάνεται με προσόδους και έσοδα που προέρχονται από τη διαχείριση της περιουσίας του, έσοδα από ρευστοποίηση απαιτήσεων και από κάθε άλλη νόμιμη αιτία.
2. Το ύψος του ενεργητικού του ΣΚΕΥ καθορίζεται σε ετήσια βάση. Ο καθορισμός γίνεται στο τέλος του μηνός Μαρτίου κάθε έτους, με αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. του Συνεγγυητικού, μετά την κατάρτιση του ισολογισμού του Συνεγγυητικού του προηγουμένου έτους και με βάση τα στοιχεία που έχουν ως ημερομηνία αναφοράς την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.
3. Για τον καθορισμό του ύψους του ενεργητικού του ΣΚΕΥ λαμβάνονται υπόψη:
α) το σύνολο των υφιστάμενων αρχικών εισφορών σύμφωνα με το άρθρο 23,
β) το σύνολο των τακτικών εισφορών σύμφωνα με το άρθρο 24,
γ) το αλγεβρικό άθροισμα των εσόδων και εξόδων του Συνεγγυητικού του προηγουμένου έτους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ισολογισμού με ημερομηνία αναφοράς την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.
4. Το Συνεγγυητικό μπορεί να αναθέτει τον υπολογισμό του ενεργητικού του ΣΚΕΥ, την αξιολόγηση των παραμέτρων και τον προσδιορισμό του ύψους κάθε κατηγορίας εισφορών, καθώς και την παροχή σε αυτό σχετικών συμβουλών, σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που διαθέτουν σχετική ειδική γνώση και εμπειρία, υπό όρους ανάθεσης που καθορίζει κατά την κρίση του.