- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

Άρθρο 40 – Λοιπά θέματα αποδοχών

1. Προσωπική διαφορά των μελών του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) που προήλθαν από τα πρώην Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Τ.Ε.Ι.), καθώς και των επιμελητών και επιστημονικών συνεργατών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.) που εντάχθηκαν σε προσωποπαγείς θέσεις Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.Δ.Ι.Π.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, διατηρείται και μειώνεται από οποιαδήποτε αύξηση των τακτικών μηναίων αποδοχών, πλην της οικογενειακής παροχής, προκύπτει από την εφαρμογή του παρόντος και από οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση αποδοχών.
2. Για την εφαρμογή των Κεφαλαίων Α΄, Β΄ και Γ΄ του Μέρους Β΄ οι τακτικές μηνιαίες αποδοχές του προσωπικού που υπάγονται σε αυτά, αποτελούνται από τον βασικό μισθό, τα επιδόματα και τις παροχές που καθορίζονται στις διατάξεις του παρόντος.
3. Ως παραπομπή στο Κεφάλαιο Γ΄ του Μέρους ΣΤ΄ του ν. 4472/2017 (Α΄ 74) αναφορικά με τον καθορισμό αποδοχών και πάσης φύσεως απολαβών, νοείται η παραπομπή στα Κεφάλαια Α΄, Β΄ και Γ΄ του Μέρους Β΄ του παρόντος. Οι αποδοχές του παρόντος καταβάλλονται από την έναρξη ισχύος του παρόντος και δεν επιτρέπεται η αναδρομική αναπροσαρμογή τους.
4. Κατά την πρώτη εφαρμογή των Κεφαλαίων Β΄, Γ΄ και Δ΄ του Μέρους Γ΄ του παρόντος, η μισθολογική κατάταξη των λειτουργών και υπαλλήλων στα μισθολογικά κλιμάκια των άρθρων 29 και 35 πραγματοποιείται σύμφωνα με τον χρόνο υπηρεσίας στον φορέα όπου υπηρετούν, καθώς και τον χρόνο υπηρεσίας, που έχει αναγνωριστεί για μισθολογική εξέλιξη από τον φορέα αυτόν μέχρι την 6η.10.2022.