- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

Άρθρο 37 – Βασικός μισθός

1. α. Ο μηνιαίος βασικός μισθός του Μ.Κ. 1 της βαθμίδας του Καθηγητή των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.) ορίζεται στο ποσό των χιλίων εννιακοσίων ογδόντα έξι (1.986) ευρώ. Ο βασικός μισθός των επόμενων μισθολογικών κλιμακίων διαμορφώνεται με πρόσθεση στο αμέσως προηγούμενο Μ.Κ. του ποσού των πενήντα τεσσάρων (54) ευρώ.
β. Ο μηνιαίος βασικός μισθός των λοιπών βαθμίδων των μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των Α.Σ.Ε.Ι. διαμορφώνεται σε ποσοστό επί του αντίστοιχου Μ.Κ. της βαθμίδας του Καθηγητή των Α.Σ.Ε.Ι., ως εξής:
βα. Αναπληρωτής Καθηγητής: ογδόντα πέντε τοις εκατό (85 %).
ββ. Επίκουρος Καθηγητής: εβδομήντα πέντε κόμμα πενήντα πέντε τοις εκατό (75,55%).
βγ. Λέκτορας: εξήντα τρία τοις εκατό (63%).
γ. Ο μηνιαίος βασικός μισθός των Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.Ε.ΔΙ.Π.) των Α.Σ.Ε.Ι. διαμορφώνεται σε ποσοστό επί του αντίστοιχου Μ.Κ. της βαθμίδας του Καθηγητή των Α.Σ.Ε.Ι., ως εξής:
γα. Βαθμίδα Α΄ Κλάδος I ΠΕ ΕΕΔΙΠ, Κλάδος II ΠΕ ΕΕΔΙΠ και Κλάδος II ΤΕ ΕΕΔΙΠ: πενήντα εννέα τοις εκατό (59 %).
γβ. Βαθμίδα Β΄ Κλάδος I ΠΕ ΕΕΔΙΠ, Κλάδος II ΠΕ ΕΕΔΙΠ και Κλάδος II ΤΕ ΕΕΔΙΠ: πενήντα επτά τοις εκατό (57 %).
γγ. Βαθμίδα Γ΄ Κλάδος I ΠΕ ΕΕΔΙΠ, Κλάδος II ΠΕ ΕΕΔΙΠ και Κλάδος II ΤΕ ΕΕΔΙΠ: πενήντα έξι τοις εκατό (56 %).
γδ. Βαθμίδα Δ΄ Κλάδος I ΠΕ ΕΕΔΙΠ, Κλάδος II ΠΕ ΕΕΔΙΠ και Κλάδος II ΤΕ ΕΕΔΙΠ: πενήντα πέντε τοις εκατό (55 %).
2. α. Ο μηνιαίος βασικός μισθός του Μ.Κ. 1 της βαθμίδας του Καθηγητή των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.) ορίζεται στο ποσό των χιλίων εννιακοσίων ογδόντα έξι (1.986) ευρώ. Ο βασικός μισθός των επόμενων μισθολογικών κλιμακίων διαμορφώνεται με πρόσθεση στο αμέσως προηγούμενο Μ.Κ. του ποσού των πενήντα τεσσάρων (54) ευρώ.
β. Ο μηνιαίος βασικός μισθός των λοιπών βαθμίδων του διδακτικού προσωπικού των Α.Ε.Α. διαμορφώνεται σε ποσοστό επί του αντίστοιχου Μ.Κ. της βαθμίδας του Καθηγητή των Α.Ε.Α., ως εξής:
βα. Αναπληρωτής Καθηγητής: ογδόντα πέντε τοις εκατό (85 %).
ββ. Επίκουρος Καθηγητής: εβδομήντα πέντε κόμμα πενήντα πέντε τοις εκατό (75,55%).
βγ. Λέκτορας: εξήντα τρία τοις εκατό (63 %).
γ. Ο μηνιαίος βασικός μισθός του Ε.ΔΙ.Π. των Α.Ε.Α. διαμορφώνεται σε ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60 %) επί του αντίστοιχου Μ.Κ. της βαθμίδας του Καθηγητή των Α.Ε.Α.
3. α. Ο μηνιαίος βασικός μισθός του Μ.Κ. 1 της βαθμίδας του Καθηγητή των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.ν.) ορίζεται στο ποσό των χιλίων εννιακοσίων ογδόντα έξι (1.986) ευρώ. Ο βασικός μισθός των επόμενων μισθολογικών κλιμακίων διαμορφώνεται με πρόσθεση στο αμέσως προηγούμενο Μ.Κ. του ποσού των πενήντα τεσσάρων (54) ευρώ.
β. Ο μηνιαίος βασικός μισθός των λοιπών βαθμίδων του Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Α.Ε.ν. διαμορφώνεται σε ποσοστό επί του αντίστοιχου Μ.Κ. της βαθμίδας του Καθηγητή των Α.Ε.ν., ως εξής:
βα. Αναπληρωτής Καθηγητής: ογδόντα πέντε τοις εκατό (85 %).
ββ. Επίκουρος Καθηγητής: εβδομήντα πέντε κόμμα πενήντα πέντε τοις εκατό (75,55 %).
βγ. Καθηγητής Εφαρμογών: εξήντα τρία τοις εκατό (63 %).
γ. Ο μηνιαίος βασικός μισθός του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) των Α.Ε.ν. διαμορφώνεται σε ποσοστό 60 % επί του αντίστοιχου Μ.Κ. του Καθηγητή των Α.Ε.ν.
δ. Ο μηνιαίος βασικός μισθός του Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Α.Ε.ν. που διατηρεί προσωποπαγείς θέσεις, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 3450/2006 (Α΄64), διαμορφώνεται σε ποσοστό επί του αντίστοιχου Μ.Κ. του Καθηγητή των Α.Ε.ν., ως εξής:
δα. Καθηγητής: εβδομήντα επτά τοις εκατό (77 %).
δβ. Επίκουρος Καθηγητής: εξήντα οκτώ τοις εκατό (68 %).
δγ. Επιμελητής: εξήντα ένα τοις εκατό (61 %).
δδ. Καθηγητής Ειδικών Μαθημάτων: πενήντα οκτώ κόμμα πέντε τοις εκατό (58,5 %).
4. α. Ο μηνιαίος βασικός μισθός του Μ.Κ. 1 της βαθμίδας του Σύμβουλου Α΄ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) της παρ. 2 του άρθρου 20 του ν. 3966/2011 (Α΄ 118) ορίζεται στο ποσό των χιλίων οχτακοσίων δέκα (1.810) ευρώ. Ο βασικός μισθός των επόμενων μισθολογικών κλιμακίων διαμορφώνεται με πρόσθεση στο αμέσως προηγούμενο Μ.Κ. του ποσού των πενήντα (50) ευρώ.
β. Ο μηνιαίος βασικός μισθός των λοιπών μελών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), καθώς και του προσωπικού της παρ. 2 του άρθρου 20 του ν. 3966/2011 διαμορφώνεται σε ποσοστό επί του αντίστοιχου Μ.Κ. του Σύμβουλου Α΄, ως εξής:
βα. Σύμβουλος Β΄: ογδόντα εννέα τοις εκατό (89%).
ββ. Σύμβουλος Γ΄: εβδομήντα έξι κόμμα ογδόντα πέντε τοις εκατό (76,85%).
βγ. Εισηγητής: εξήντα οκτώ κόμμα τρία τοις εκατό (68,3%).
5. Όλοι οι ως άνω βασικοί μισθοί στρογγυλοποιούνται στην πλησιέστερη μονάδα ευρώ.