Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 19:24 | Παπαφωτίου

    Προτείνω να λειτουργήσει η αστυνομία οικονομικού εγκλήματος και να γίνονται εντατικοί έλεγχοι σε πόλεις κωμοπόλεις και χωριά, διότι υπάρχουν επαγγελματίες (υδραυλικοί, μπογιατζήδες, σιδεράδες, ηλεκτρολόγοι, καυστηράδες κ.τ.λ.π) που δεν έχουν δώσει απόδειξη ποτέ και πολλές φορές το πρωί δουλεύουν σαν δημόσιοι υπάλληλοι και το απόγευμα στο εργαστήριο και στην αδήλωτη εργασία.
    Το πόθεν έσχες για όλους τους πολίτες θα βοηθούσε προς την κατέυθυνση αυτή.

    Επίσης να κρατά αρχείο το αντίστοιχο αστυνομικό τμήμα της κάθε περιοχής όλων των κατοικιών και διαμερισμάτων- δεν είναι δύσκολο με τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τςχνολογίες- και να είναι υποχρεωμένος ο κάθε πολίτης που ενοικιάζει σε κάποιον ότιδήποτε να δηλώνει τα στοιχεία του στην αστυνομία ή σε κάποιον άλλο φορέα. Έτσι και θα διευκολυνθεί η καταπολέμιση της φοροδιαφυγής από αδήλωτα ενοίκια, της εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης. Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται και λειτουργεί στην Ελβετία.
    Να ανοιχθεί ένας λογαριασμός έκτακτης ανάγκης ώστε όσοι πολίτες μπορούν και έχουν ανησυχία για την χώρα στην οποία θα ζήσουν τα παιδιά μας να συνεισφέρουν εθελοντικά για την ανόρθωση του κράτους αυτήν την δύσκολη στιγμή.
    Αντί να πληρώνουμε ανταποδοτικό τέλος για τους κηφήνες της σπάταλης ΕΡΤ1,ΝΕΤ,ΕΡΤ3,ΚΑΝ. ΒΟΥΛΗΣ να καταβάλεται αυτό το τέλος για την κοινωνική ασφάλιση ή για το ταμείο της κοινωνικής αλληλεγγύης.
    Να γίνει μια διαφημιστική καμπάνια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ώστε να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι πολίτες ειδικά οι δημόσιοικαι ιδιωτικοί υπάλληλοικαι οι συνταξιούχοι ώστε και να ζητούν επίμονα απόδειξη και να μην διστάζουν να καταγγέλουν τους φοροκλέφτες.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 19:59 | Βαρδής

    Το κράτος έχει όλα τα μέσα για να πατάξει την φοροδιαφυγή χωρίς να απαιτεί από τον κοσμάκη να μαζεύει αποδείξεις κλπ. Δεν έχετε την βούληση να πατάξετε την φοροδιαφυγή γιατί σαν όλες μα όλες τις κυβερνήσεις φοβάστε το πολιτικό κόστος δηλαδή την απώλεια της εξουσίας. Μόνο αυτό σας νοιάζει η εξουσία. Ο κόσμος σας έδωσε καθαρή πλειοψηφεία και εσείς ορμίσατε να του πιείτε το αίμα. Δικαιλογίες τέλος. Από την άλλη ανανεώνετε τα χρυσά συμβόλαια των εργαζομένων της ΕΡΤ με τάχατε μείωση 5% την ίδια ώρα που ο φτωχός κοσμάκης δεν έχει να πληρώσει τα τρελά τέλη κυκλοφορίας που όρισε η κα Μπιρμπίλη.
    Προσέξτε γιατί όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός σε ανύποπτο χρόνο υπάρχει κίνδυνος νας σας πάρουν με τις πέτρες.
    Προσέξτε γιατί δεν είναι μακριά αυτή η μέρα.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 19:42 | PANAGIOTIS KOUNTOURIS

    Κύριε Υπουργέ,
    Κυρίες, Κύριοι,

    1.Αλλάξτε διαδικασίες προμηθειών αναλωσίμων σε δημόσιους οργανισμούς, Ν.Π.Δ.Δ., νοσοκομεία, στρατό(?). Είναι αδιανόητο
    η τιμή ΛΠ ενός προϊόντος Χ στο ράφι του SM να είναι 10 ευρώ
    η τιμή ΧΠ του προϊόντος απο τον χονδρέμπορο να είναι 8 ευρώ
    και το Ν.Π.Δ.Δ. να πληρώνει για το ίδιο προϊόν 15 ευρώ μετά
    από έκπτωση ….. 25% (!!!!!!) λόγω μειοδοτικού διαγωνισμού !
    Εαν τολμήσουμε να αγοράσουμε το προϊόν από χονδρέμπορο με ΧΤ
    στα 8 ευρώ θα πάμε φυλακή. Τι ηλίθια συστήματα είναι αυτά ?
    2.Σταματήστε τους αμυντικούς εξοπλισμούς για ένα χρόνο(διότι
    μόνο μίζες εξυπηρετούν και όχι το έθνος) και θα λυθούν όλα
    τα προβλήματα των ταμείων, αφού πρώτα πάρετε αποφάσεις για
    τη σωστή διαχείριση των αποθεματικών τους.
    3.Το ισχύον φορολογικό σύστημα είναι ικανοποιητικό για μισθωτούς.
    Αλλαγές χρειάζονται στις αλλες κατηγορίες φορολογουμένων και
    εφαρμογή του πόθεν έσχες. Λάβετε υπ΄όψιν το κόστος αξιοπρεπούς διαβίωσης πχ οικογένειες με δύο παιδιά 24.000 ευρώ ετησίως(min)
    και αφορολόγητo (!)

    Ευχαριστώ για την προσοχή σας
    Παναγιώτης Η. Κουντούρης

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 19:29 | Ευτυχία

    Βρίσκω εξαιρετικές τις προτάσεις του Κωνσταντίνου στην 1η σελίδα της διαβούλευσης.

    1. Αποδείξεις για ΟΛΕΣ τις αγορές.

    2. Πιθανόν μια ψηφιακή-ηλεκτρονική κάρτα (τύπου πιστωτικής), στην οποία θα καταγράφονται όλες οι αγορές μας, να μας απαλλάξει από το βραχνά της συλλογής αποδείξεων και το χρονοβόρο έλεγχό τους. Η κάρτα αυτή θα μπορεί να κατατίθεται στην εφορία (αντί των αποδείξεων) και να αποδεικνύει τα πραγματικά μας έξοδα. Σε μια τέτοια περίπτωση, χρειάζονται νέου τύπου ταμειακές μηχανές στα καταστήματα και ανάλογα μηχανήματα ανάγνωσης των καρτών στις εφορίες.
    Ξέρω ότι δεν έχουν εφευρεθεί ακόμη…..αλλά ίσως δεν θα αργήσουν για να εξυπηρετήσουν τις εμπορικές και φορολογικές μας συναλλαγές.

    Kύριε Υπουργέ, θα αποδεχτώ και μείωση μισθού (είμαι εκπ/κός με 16 χρόνια υπηρεσίας και μισθό 1400 ευρώ) και άλλα σκληρά μέτρα αρκεί να είμαι βέβαιη ότι οι θυσίες μου θα πιάσουν τόπο και τα χρήματα από τον κόπο μου θα πάνε για το καλό της χώρας και όχι στις τσέπες αρπακτικών. ΝΙΣΑΦΙ, ΠΙΑ!!!!!!!

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 18:20 | Σιβενας Γρηγορης

    Και πως θα αναγκασουμε τους πονηρους να δηλωνουν ολα τους τα εισοδηματα χωρις μεγαλη γραφειοκρατεια; Οταν καταφερουμε να μην μπορουν να χρησιμοποιησουν τα χρηματα που κρυβουν. Πως θα γινει αυτο; Ποθεν εσχες και στην πρωτη κατοικια. Το ελληνικο κρατος πρεπει να ειναι εντιμο. Αφορολογητη η 1η κατοικια μεχρι καποιο οριο αλλα με την προυποθεση οτι ο φορολογουμενος μπορει να αποδειξει που βρηκε τα χρηματα. Σκεφτειτε το εξης απλο παραδειγμα. Σημερα, ενας φορολογουμενος μπορει να αγορασει μια 1η κατοικια εμπορικης αξιας 300.000 (και αντικειμενικης 150.000) χωρις να δωσει λογαριασμο για το που τα βρηκε. Ας υποθεσουμε οτι αυτος ο φορολογουμενος εχει και δυο παιδια. Και αυτα οταν κλεισουν τα 18 μπορουν να αγορασουν μια πρωτη κατοικια απο τα κρυμμενα λεφτα του μπαμπα χωρις να τους ρωτησουν που τα βρηκαν. Ετσι λοιπον αυτος ο τυπικος φορολογουμενος με 2 παιδια μπορει να αποκρυψει στο παραδειγμα μας 900.000 στη ζωη του νομιμοτατα χωρις να ρωτησει κανεις τιποτα! Ε ποσα περιμενουμε να αποκρυψει καποιος για να ασχοληθουμε μαζι του; Να δουμε σε πρωτη φαση το βουνο και οχι το δεντρο. Αυξανουμε το αφορολογητο της 1ης κατοικιας για κοινωνικους και εθνικους λογους, αυξανουμε τις αντικειμενικες αξιες για να πλησιασουν τις εμπορικες και καθιερωνουμε ποθεν εσχες. Απλα, δικαια, ευκολο να ελεγθει, χωρις γραφειοκρατεια. Ενα επομενο βημα θα ηταν πχ καθιερωση ποθεν εσχες για καθε αγορα ανω των 10.000. Για να πιασουμε αυτους που φοροδιαφευγουν πρεπει να μην τους δινουμε το δικαιωμα να χρησιμοποιουν τα κλεψιμεικα!

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 18:52 | XATZAKHΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΧΕΤΕ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ . Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ. ΠΛΗΓΩΣΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ. ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΝΤΑ ΜΕΝΑΤΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΔΙΟΓΚΩΝΑΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΩΝ ΜΑΣ. ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΓΕΙΛΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΔΕΙΞΕ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.
    ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΕΙΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ.
    ΧΑΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΤΕΛΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 10.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΩΠΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΕΠΩΔΥΝΑ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ.
    ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΔΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 18:21 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Κατ’ αρχήν θα ήθελα να συγχαρώ την κυβέρνηση που εισήγαγε την δημοσίευση και δημόσια διαβούλευση των Σχεδίων Νόμων και λοιπών Κρατικών Πράξεων, στο διαδίκτυο. Εύχομαι, η πρωτοβουλία αυτή να αποτελέσει το πρώτο μεγάλο βήμα προς την Κοινωνία των Πολιτών, την ανοιχτή και διαφανή κοινωνία που όλοι οι ευαισθητοποιημένοι ενεργοί πολίτες επιδιώκουν.

    Διάβασα με προσοχή τις προτάσεις για δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα και ας μου επιτραπεί να καταθέσω την πρότασή μου.

    Η πρόταση αυτή, σχετίζεται με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με επιπλέον παροχή φοροεκπτωτικού κινήτρου σε περιπτώσεις χρήσης χρεωστικής ηλεκτρονικής κάρτας από αγοραστές αγαθών και υπηρεσιών μικρής αξίας (retail συναλλαγές), με παράλληλη υποχρέωση όλων των επαγγελματικών ομάδων, ανεξάρτητα απασχολούμενων, εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων να εγκαταστήσουν στις έδρες τους, μηχανήματα «ανάγνωσης καρτών» με μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ταυτοποίησης (ID).

    Σε γενικές γραμμές, προτείνεται η επιπλέον παροχή μείωσης στο φόρο εισοδήματος ή η επιστροφή ενός σημαντικού ποσοστού ή ακόμα και του συνόλου, του επιβαρύνοντος αγαθά ή υπηρεσίες ΦΠΑ, σε όσους φορολογούμενους χρησιμοποιούν χρεωστικές μόνο (όχι πιστωτικές) ηλεκτρονικές κάρτες για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε συναλλαγής με επαγγελματίες, ανεξάρτητα απασχολούμενους ή εμπορικές επιχειρήσεις οποιουδήποτε τομέα.

    Τεχνολογικές απαιτήσεις για την υλοποίηση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, οι οποίες σήμερα έχουν αρκετά μεγάλο βαθμό ολοκλήρωσης, είναι:

    1. η διασύνδεση και διαλειτουργικότητα των πληροφορικών συστημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών όλων των εμπορικών Τραπεζών ή του Διατραπεζικού Συστήματος «ΔΙΑΣ» με το πληροφορικό σύστημα «TAXIS-NET» του Υπουργείου Οικονομικών.
    2. Η υποχρεωτική κατοχή και χρήση ενός τουλάχιστον μηχανήματος «ανάγνωσης καρτών» (card reader) από όλους τους επαγγελματίες, ανεξάρτητα απασχολούμενους ή εμπορικές επιχειρήσεις οποιουδήποτε τομέα. Η συσκευή θα παρέχεται από το Υπουργείο Οικονομικών ή συμβεβλημένη με αυτό Τράπεζα, και θα διαθέτει «αναγνωριστικό κωδικό ταυτοποίησης» (ID), μοναδικό για κάθε επαγγελματία, ανεξάρτητα απασχολούμενο και εμπορική επιχείρηση.
    3. Η παραπάνω συσκευή ανάγνωσης καρτών θα πρέπει να είναι ανοιχτής χρήσης, να είναι δηλαδή συμβατή με όλων των ειδών τις χρεωστικές κάρτες του συνόλου των Ελληνικών Εμπορικών Τραπεζών.

    Διαδικασία εφαρμογής:

    1. Οι συσκευές ανάγνωσης καρτών παραδίδονται στους κατόχους τους μέσω του Υπουργείου Οικονομικών, ή συμβεβλημένης με αυτό Εμπορικής Τράπεζας,
    2. Σε κάθε συσκευή ανάγνωσης καρτών θα έχει αποδοθεί ένας μοναδικός αναγνωριστικός κωδικός ταυτοποίησης (authentication ID) με ενδεχομένως επιπλέον δικλείδες ασφαλείας (π.χ. Static IP, κρυπτογράφηση, κλπ) για μεγαλύτερη ακεραιότητα και ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων. Ο κωδικός αυτός θα συσχετίζεται με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες του επαγγελματία, ανεξάρτητα απασχολούμενου ή της εμπορικής επιχείρησης, όπως ΑΦΜ, Ονοματεπώνυμο / Επωνυμία, κατηγορία επαγγέλματος κλπ,
    3. Η συσκευή ανάγνωσης καρτών διασυνδέεται με το διατραπεζικό πληροφορικό σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών, το οποίο με τη σειρά του διασυνδέεται δικτυακά με τη βάση δεδομένων του πληροφορικού συστήματος «TAXIS-ΝΕΤ»,
    4. Ο κάτοχος της χρεωστικής κάρτας πραγματοποιεί τη συναλλαγή του με απευθείας χρέωσή της,
    5. Η συναλλαγή εκκαθαρίζεται μέσω του διατραπεζικού συστήματος ηλεκτρονικών συναλλαγών όπως οι συνήθεις αγορές με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, αλλά τα στοιχεία της συναλλαγής (ΑΦΜ αγοραστή, ΑΦΜ πωλητή, ύψος δαπάνης και ΦΠΑ) καταχωρούνται και στο «TAXIS-ΝΕΤ»,
    6. Με αυτόν τον τρόπο στο τέλος κάθε οικονομικού έτους, η υπηρεσία εκκαθάρισης φορολογητέου εισοδήματος φυσικών προσώπων ή επιχειρήσεων, θα μπορεί να έχει ένα αναλυτικό προφίλ εσόδων για επαγγελματίες, ανεξάρτητα απασχολούμενους και εμπορικές επιχειρήσεις, βάσει του οποίου θα υπολογίζεται ένα ελάχιστο πραγματικό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και ένα αναλυτικό προφίλ εξόδων των καταναλωτών, για αγορά αγαθών και υπηρεσιών, βάσει του οποίου θα επιστρέφεται το επιπλέον κίνητρο χρήσης της υπηρεσίας.

    Το αποτελεσματικότερο επιπλέον κίνητρο για όσους φορολογούμενους υιοθετήσουν και τηρήσουν συστηματικά την παραπάνω πρακτική στις συναλλαγές τους, θα μπορούσε να είναι η επιστροφή ενός σημαντικού ποσοστού ή του συνόλου του αποδιδόμενου σε κάθε ηλεκτρονική τους συναλλαγή ΦΠΑ, σε αντίθεση με την αφαίρεση μικρού ποσοστού επί της πραγματοποιηθείσας δαπάνης από το φορολογητέο εισόδημα, που ισχύει σήμερα με τη λήψη απλής απόδειξης.

    Ακόμα και η ολοκληρωτική επιστροφή του ΦΠΑ για κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή, πιστεύουμε ότι θα ήταν ιδιαιτέρως συμφέρουσα και αποδοτική, λόγω των οικονομιών κλίμακας που θα δημιουργήσει η ηλεκτρονική καταγραφή των, μέχρι σήμερα κατά κανόνα αδήλωτων (εξαιτίας της σχέσης του τύπου «κερδίζω-κερδίζεις» μεταξύ των συναλλασσόμενων ή της αδιαφορίας του αγοραστή για λήψη απόδειξης λόγω μειωμένου κινήτρου) πραγματικών εισοδημάτων επαγγελματικών κατηγοριών που φοροδιαφεύγουν συστηματικά, μέσω της φορολόγησής τους σε σημαντικά υψηλότερες φορολογικές κλίμακες σε σχέση με το ποσοστό του επιστρεφόμενου ΦΠΑ.
    Αν π.χ. ένας συμβολαιογράφος έχει πραγματικό ετήσιο εισόδημα της τάξης των 100.000,00 €, ο περιλαμβανόμενος σε αυτό ΦΠΑ, εφόσον επιστραφεί στο ακέραιο στους λήπτες των υπηρεσιών του ανέρχεται στα 15.966,00 €. Αν ο συμβολαιογράφος μέχρι σήμερα δήλωνε εισόδημα της τάξης των 15.000,00 €, θα πλήρωνε φόρο περίπου 750,00 €. Με την ηλεκτρονική καταγραφή συναλλαγών όμως και σε ιδανικές συνθήκες, ο φόρος που θα του αναλογούσε θα ανερχόταν περίπου στα 29.000,00 €.
    Από το χονδρικό αυτό παράδειγμα διαφαίνεται ότι το κράτος θα είχε σημαντικό όφελος, ακόμα και με την επιστροφή στο ακέραιο του αναλογούντος ΦΠΑ.

    Ελπίζοντας, έστω και μέσα στην ατέλεια των παραπάνω σκέψεων και προτάσεων, να βρεθούν κάποια σημεία εφικτού και αποτελεσματικού, σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο πραγματικά δύσκολο έργο που επωμιστήκατε.

  • Κύριε υπουργέ
    Αν και το θέμα δεν είναι φορολογικό με την στενή έννοια εν τούτοις είναι με την ευρύτερη.
    Μιλώ για την άχρηστη και γραφειοκρατική τελικά ύπαρξη χιλιάδων διευθυντών που απλά υπογράφουν την δουλειά των υπαλλήλων και εισπράττουν παχυλούς μισθούς χωρίς λόγο.Καταργήστε τους όλους και υιοθετείστε την υπευθυνότητα του υπαλλήλου και την δημιουργία υπαλλήλου συνδέσμου. Τι εννοώ. Έχω ένα πρόβλημα για παράδειγμα και απευθύνομαι μετά από συνεννόηση σε μια υπηρεσία.Ο υπάλληλος που ασχολείται μαζί μου είναι ο ίδιος όσες φορές χρειαστεί να απευθυνθώ στην εν λόγω υπηρεσία, που με «χρεώνεται» κατά κάποιον τρόπο χωρίς την μεσολάβηση τρίτων ασχέτων με το προσωπικό μου πρόβλημα.Αν υπάρξει κάποια από μέρους του ατασθαλία θα ξέρουμε ποιος είναι και δεν θα καλυφθεί πίσω από την ανωνυμία και την ύπαρξη διευθυντών και άλλων ενδιάμεσων.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 18:26 | ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΝΙΚΑΣ

    1.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 12000€ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: ΔΕΗ, ΔΕΥΑΤ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ, ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ,SUPER MARKET, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΕΞΟΔΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.
    2. ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ (ΑΠΟΔΟΧΕΣ, ΚΑΙ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΑΝ ΕΞΟΔΑ)ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟ INTERNET ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΥΣ.
    ΟΠΩΣ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΞΕΡΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΝΩ, ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    3. ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ: ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΕΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ΤΙ ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΠΟΥ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΙ ΑΠΕΙΡΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ (300 ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ) ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΕΤΟΣ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2016!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, Ο ΟΛΠ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 80 ΕΚΑΤ.€ ΓΙΑ 300 ΑΤΟΜΑ, ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ, ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 950€!!!!!
    Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 18:24 | ιωαννης

    και κατι ακομα για τα εσοδα πιστευω οτι πολλοι ελληνες εχουν νιωσει σε τη κατασταση βρισκεται η χωρα και ειναι διατεθημενη να δωσουν χρηματα αλλα να δουν αποτελεσμα. για αυτο προτεινω να ανοιχτη ενας λογαριασμος οπου θα μπορουν οποιος θελει να καταθετει ενα ποσο για την ενισχυση του κρατος.το ποσο πυ θα καταθετει να μπορει να το εχει για φοροαπαλλαγη .η καντε πραξη την προταση του ανδρουλακη για το εθνικο ομολογο για μια τριετια η πενταετια.πουληστε κρατικα ομολογα στο λαο που δεν θα σας βαλει και τοκο ξερω πολλοι κοσμο που θα αγορασει στο τελος δωστε ενα τοκο συμβολικο 1% και μια σερτιφικαιτ για την συμμετοχη στο ταμειο αλληγευης της ελλαδος.μπροστα στον εθνικο κινδυνο οι ελληνες μπορουν να ενωθουν.τελος οποιος εφοριακος συλλαμβανεται να απολυεται με συνοπτικες διαδικασιες και φυλακη.δηλαδη αρση της μονιμοτητας απο τους δημοσιους υπαληλους που τους συλλαμβανουν να κλεβουν την πατριδα μου και να γελανε εις βαρος μου. μην φοβαστε ο κοσμος ειναι εοτιμος να στηριξει τετοια μετρα .

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 18:34 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Κυριοι

    Απαιτειτε απο τους μικροκαταστηματαρχες να ειναι συνεπεις στις φορολογικες τους υποχρεωσεις, στις αποδειξεις, το ΦΠΑ, τα ασφαλιστικα ταμεια, τα δημοτικα τελη κλπ.

    Την ιδια στιγμη εξω απο τα μαγαζια τους στα πεζοδρομια απλωνονται κουβερτες με καθε λογης προιοντα προς πωληση απο τους αλλοδαπους.

    Αυτα εχουν φορολογηθει? πληρωνουν ΦΠΑ? δεν βλεπει κανεις οτι τα προιοντα αυτα ειναι χιλιαδες και εχουν εξαπλωθει σε ολες τις πολεις?

    Τι ακριβως συμβαινει? υπαρχει ειδικη συμφωνια με τους ξενους? Αν ναι, τοτε ποιος θα ενδιαφερθει για τους ΕΛΛΗΝΕΣ?

    Ευχαριστω

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 18:53 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ,ΒΓΑΛΤΕ ΕΞΩ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.Ο ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 18:41 | ιωαννης

    πεμπτον την καθιερωσει της ηλεκτρονικης καρτας για τους ασφαλισμενους
    του ικα και των αλλων ταμειων καθε ασφαλισμενος εχει μια καρτα με τσιπ οπου ειναι τα στοιχεια αλλα και η καρτελα απο ρτης επισκεψης σε γιατρους και φαρμακα που παιρνει .να βγη μια ανακοινωση πλεον και να πουν ποιοι γιατροι θελουν να ειναι συμβεβλημενη με της κρατικες αφαλειες και να εχουν τετοιο συστημα οπου η χρεωση απο τη επισκεψη να γινεται στην καρτα και τα χρηματα να πληρωνονται στο γιατρο βαση της χρεωσης που θα βλεπουν τα κεντρικα ταμεια .φυσικα και θα υπαρχει και μια λιστα τιμολογησεις για της υπηρεσιες αλλα και λιστα μεχρι ποιου οριου και τη θα καλυπτουν οι κρατικες ασφαλειες . οσοι γιατροι δεχτουν να ειναι συμβεβλημενοι στο συστημα αυτο περα απο την πληρωμη για της υπηρεσιες του στο ασφαλιζομενο για να εχει δελεαρ να του δινεται ενα μπονους σε ποσοστο απο το συνολο των εισπαξεων που εχουν γινει απο το ιατρειο του σε μορφη φοροαπαλλαγης και ισως χρηματικης.οσοι τωρα ασφαλισμενοι πηγαινουν στους μη συμβεβλημενους γιατρους θα πηγαινουν παλι με την καρτα αλλα το ταμειο πλεον θα καλυπτει το 10% εκατο απο το κοστος της επισκεψης .και αυτο θα γινεται με συνταγη του οικογενεικου γιατρου οποιος θα πρεπει να ειναι συμβεβλημενος (π.χ. ειναι μια ειδικευση απο εναν ειδικο γιατρο και αυτος ειναι αυτονομος λογω της παθησεις θα πρεπει να παει ο ασφαλισμενος σε αυτον. τοτε και μονο τοτε λογοι σοβαροι να πηγαινει εκει οασφαλισμενος) αλλα και τοτε αποδειξη θα φερνει για να πληρωθει το 10 % εκατο .ο κλαδος των γιατρων θα πρεπεινα βγαλουν ενα γενικο τιμολογειο για της υπηρεσιες τους οπως και τα ιδιωτικα ιατρεια και κλινικες πρεπει να εχουν τιμολογειο για την νοσηλεια να ειναι και αναρτημενη και στο διαδυκτιο.τα φαρμακα θα παιρνονται αφου περασει την καρτα στο μηχανημα που εχει ο φαρμακοποιος και ειναι συνδεμονο με τα κεντρικα .

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 18:27 | ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΣ

    Κατάργηση ειδικών επιδομάτων δημοσίου και ενιαίο μισθολόγιο για όλο το δημόσιο με βάση το αξίωμα, ίδια προσόντα ίδιο μισθό ανεξαρτήτως υπουργείου.
    Επιβολή ΦΠΑ και ταμειακών μηχανών σε όλα τα επαγγέλματα (ΤΑΧΙ μηχανικοί βενζινάδικα…)
    Φορολογία των μη επανεπενδυόμενων κερδών εταιρειών με όρους φορολογίας φυσικών προσώπων.
    Επανίδρυση του ΣΔΟΕ με χαρακτηριστικά οικονομικής αστυνομίας (στολές, σύνταξη δικογραφιών…) Δρακόντεια μέτρα για αυτούς που συστηματικά κλέβουν ΦΠΑ και τους επίορκους εφοριακούς. Αν έχετε το πολιτικό θάρρος ή την αποφασιστικότητα για τα παραπάνω εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Έχετε υπόψη σας ότι η φοροδιαφυγή είναι τεράστια στο κομμάτι διασκέδαση (Μπαρ, εστιατόρια, καφετερίες).
    Πάρτε τα μέτρα γρήγορα, ο κόσμος αν δει ρηξικέλευθες αλλαγές θα τα υποστηρίξει.
    Καλή επιτυχία

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 18:05 | Stefanos

    Το ζήτημα της φοροδιαφυγής είναι μια πονεμένη ιστορία στην Ελλάδα. Δεν είμαστε πιο πονηροί ή μπαταξήδες από άλλους λαούς.
    Όμως στην Ελλάδα συμβαίνει το εξής διαφορετικό σε σχέση με τις άλλες χώρες. Σαν Έλληνες δεν νιώθουμε το κράτος δικό μας που μας βοηθά, μας προστατεύει και γενικά όταν πάει καλά το κράτος σε όλους τους τομείς ευημερούν και οι πολίτες του.
    Αντίθετα το βλέπουμε σαν εχθρό που μας φορολογεί συνεχώς ώστε να δώσει περισσότερα προνόμια και αυξήσεις στους δημόσιους υπάλληλους, να τους βγάλει στη σύνταξη νωρίς με μεγάλο εφάπαξ, να έχουν άρτια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ όλοι οι υπόλοιποι είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας που πρέπει μόνο να σκύβουμε το κεφάλι και να βάζουμε το χέρι στην τσέπη συνεχώς.
    Όσο όλοι εμείς οι β’ κατηγορίας Έλληνες βλέπουμε ότι παραμένουμε β’ κατηγορίας και κορόιδα καμμία μάχη με τη φοροδιαφυγή δεν πρόκειται να κερδηθεί ούτε βέβαια θα έχουμε »φορολογική συνείδηση».

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 18:23 | Καπετάνιος

    Κύριοι,
    Γνωρίζετε πολύ καλά ποιοι είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας όπως γνωρίζετε και πολύ καλά ποιοί φοροδιαφεύγουν.
    Απλά μέτρα ουσίας για να αποκτήσουν οι πάντες φορολογική συνείδηση:
    – Η φοροδιαφυγή ή η κλοπή του ΦΠΑ ανεξάρτητα ποσού να θεωρείται βάσει του νόμου ΄΄Εγκληματική Ενέργεια΄΄ (όπως ακριβώς συμβαίνει στις ΗΠΑ).
    – Να ενδυναμωθούν οι ελεκτικές υπηρεσίες.
    – Οι ποινές για τους ΄΄αδιάφθορους΄΄ των συγκεκριμένων υπηρεσιών να είναι πολλαπλάσιες μέχρι και συντριπτικών/απόλυτων ποινών (στη κυριολεξία) σε περίπτωση διαφθοράς τους.
    Οι ίδιες ποινές με άμεσες και συνοπτικές διαδικασίες να προβλέπονται για όλους τους δημόσιους λειτουργούς ανεξάρτητα θέσης!!!
    – Να θεωρείται ΄΄εγκληματική ενέργεια΄΄ και η μη κοπή απόδειξης για αυτούς που εκβιάζουν και παζαρεύουν την τιμή του αγαθού ή της υπηρεσίας με τον καταναλωτή.
    – Να θεωρείται καταγγελία και η ανώνυμη καταγγελία ή τουλάχιστον να είναι αποδεκτή προς έρευνα από την υπηρεσία του Υπουργείου.
    (παράδειγμα: συμφώνησα την γενική επισκευή του αυτοκινήτου μου στα 3500 ευρώ. Οταν ζήτησα απόδειξη, το συνεργείο ουσιαστικά με εκβίαζε με τον ΦΠΑ…)
    Στη προκειμένη περίπτωση πως θα αποδείξω τον εκβιασμό και την κλοπή του ΦΠΑ;
    – Να μην αγγίξετε τον μισθωτό και τον συνταξιούχο (αν και ήδη το κάνατε με τα τέλη κυκλοφορίας, έμμεσους φόρους, διόδια κλπ)

    Τέλος είμαι προσωπικά διατεθειμένος να καταβάλλω το ποσόν που μου αναλογεί σαν Ελληνας Πολίτης (εφάπαξ), προκειμένου να μηδενιστεί το χρέος της Χώρας, με την προυπόθεση ότι:
    – Θα επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν καταχραστεί ΟΛΟΙ οι πολιτικοί και οι δημόσιοι λειτουργοί αυτής της λεηλατημένης Χώρας και στη συνέχεια θα πάνε φυλακή για τις πράξεις τους, όχι με ΄΄εξεταστικές΄΄ και μακρόχρονες διαδικασίες, αλλά κατά προτεραιότητα και συνοπτικές.

    Αν συνεχίσει η ίδια κατάσταση, η εγκληματικότητα και οι κοινωνικές εκρήξεις θα είναι πρωτόγνωρες και εσείς όπως και οι προηγούμενοι .. νύκτα θα φύγετε.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:54 | Γιαννης

    1. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

    ΕΙΝΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ . ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΤΑ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΜΩΣ ΕΛΕΓΧΟΥ . ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΦΥΤΟΖΩΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ;

    2. ΑΚΟΜΑ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΡΟΥΟΦΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΕΙΝΑ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑΙΟ . ΠΗΡΑΝ 28 ΔΙΣ ΤΗ ΝΩΡΑ ΠΥΟ ΠΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ Ή ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΙΕ ΤΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ . ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΡΟΥΤΖ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

    3. ΑΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΝΙΚΕΣ ΔΩΡΕΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΙΣΜΙΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ . ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ .

    4. ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΘΑ ΕΛΑΦΡΥΝΕ ΕΦΟΣΟΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:26 | Τ ΛΙΝΟΣ

    Συγχαρητήρια για την επιλογή σας να ζητήσετε την άποψη του φορολογούμενου πολίτη για τα πιθανά νέα μέτρα, αναλαμβάνοντας το ρίσκο της πιθανής απογοήτευσης για μη υλοποίηση κάποιων προτάσεων.
    Όλοι μας πιστεύουμε πως έχουμε τις εξυπνότερες προτάσεις μέχρι να κληθούμε να τις πούμε και τότε αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολο είναι το έργο σας… Καλή τύχη!

    ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ (ΕΤΑΚ, ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΛΠ)

    ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 30% (10%, 20%, 25%, 30%) ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ. 0-10000 = 10%, 10000-50000 20%, 50000-100000 25%, >100000 = 30%

    ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΞΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΚΛΠ.

    ΦΠΑ ΣΕ 20% ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ 10% ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟΥΣ

    ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ (ΠΡΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Η ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ (ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ) ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:56 | dimitris

    kyrie ypourge.mh milate apaksiotika gia tous ylallhlous tou ypourgeiou sas.kai mhn afinete kai tous allous na milan apaksiotika.se aytous poy tha klhthoun na ylopoihsoun th forologikh metarhthmhsh aksizei perisoteros sevasmos kai empistosynh.an exete apodeikseis gia kapoious epiorkous ypallhlous na tous steilete spiti tous.den eimaste oloi to idio.kai epitelous na stamatisei to paramuthi ths elit twn misthwtwn.apokthste kyrie ypourge sxesh empistosyneis me tous ypallhlous tou ypourgeiou sas kai prostatepste tous!!!!!!!kai ta apotelesmata den tha arghsoun na fanoun-kalh tyxh.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:18 | marios mos

    ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 35 «ΓΡΑΦΕΙΑ» ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΕΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΑΣ (ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ). ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΜΕ ΔΕΜΑΤΑ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 3 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ. ΕΑΝ ΥΠΟΘΕΣΩ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΝΤΑΛΙΚΑ/ΦΟΡΤΗΓΟ ΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΜΕ 20.000 (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΑΛΙΚΕΣ/ΦΟΡΤΗΓΑ ΕΙΝΑΙ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) 5 ΤΟΤΕ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ 20.000 Χ 5 = 100.000 Χ 3 ΕΥΡΩ = 300.000 ΚΙΛΑ Χ 0.19 = 57.000 ΕΥΡΩ. 57.000 Χ 54 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ = 3.078.000 ΕΥΡΟ ΜΗ ΚΑΤΑΒΑΛΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ ΕΤΗΣΙΟΣ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:51 | Taxpayer

    Κύριε Υπουργέ,

    Ακούστηκε ότι είναι πιθανόν τα μέτρα, ή καποια απο αυτά, να έχουν αναδρομική ισχύ για τα εισοδήματα του 2009. Αυτό θα είναι παράλογο και άδικο. Οι κανόνες του παιχνιδιού πρέπει να είναι γνωστοί απο πρίν. Όντας καθ’ολα νόμιμοι και έχοντας καταβάλει ή θα καταβάλουμε με την φορολογική μας δήλωση τους φόρους που μας αναλογούν έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας και έχουμε διαθέσει τα χρήματα μας χωρίς να έχουμε αποθεματικά. Εάν αλλάξετε τους κανόνες του παιχνιδιού πού θα βρούμε τα χρήματα να πληρώσουμε τους πρόσθετους φόρους? όταν λόγω της οικονομικής κρίσης οι δουλειές μας πάνε απο το κακό στο χειρότερο και επίσης κάποιοι είναι άνεργοι. Άν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα μιλάμε για κράτος δικαίου αλλά για ένα αναξιόπιστο κράτος που αντί να βοηθήσει τους πολίτες του να αποκτήσουν φορολογική συνείδηση θα τους βάλει στο σκεπτικό να βρούν τρόπους να φοροδιαφύγουν. Και βέβαια οι πρόσθετοι φόροι θα στερήσουν αυτά τα χρήματα απο την αγορά σε μια χρονική στιγμή που πρέπει να αυξηθεί η ζήτηση. Το κράτος ας βρεί τρόπους να μειώσει τα έξοδα και τη σπατάλη του δημόσιου τομέα και όχι να βαζει τό χέρι στην τσέπη του πολίτη αιφνιδιάζοντας τον. Ναί να παταχθεί η φοροδιαφυγή αλλά να είναι εκ των προτέρων γνωστοί οι κανόνες του παιχνιδιού. Επι τέλους ας κάνει κάποια κυβέρνηση μια νέα αρχή που σαν στόχο θα έχει να βλέπει μπροστά, να σχεδιάζει και να εκτελεί με αποτελεσματικότητα, επιτυγχάνοντας τους στόχους που θέτει και όχι να έχει τους πολίτες σε μία μόνιμη αβεβαιότητα για το τι μέτρα θα πάρει και πως θα τους αρπάξει ότι έχουν και δεν έχουν. Μήν αρμέξουμε τη αγελάδα περισσότερο απο ότι αντέχει γιατί σημερα θα πιούμε το γάλα αλλα μετά θα πεθάνει και μαζί με αυτή και εμείς.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:50 | ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΑΣΙΡΤΖΟΓΛΟΥ

    ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ.

    ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΠΑΡΚΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΞΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΑΣ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ.

    Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ FRANCHISING ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ.
    ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ,ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ FRANCHISOR ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΟΙ FRANCHΙSEES.

    ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ.
    ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΚΕΡΔΟΥΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ,ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΚΕΡΔΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΤΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥΣ Η ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ, ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ,ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΜΙΚΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ.
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΚΑΘΑΡΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 17% ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ Η ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΞΩΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΑΣΜΑΤΩΝ Η ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΑΝ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΟ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΚΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ ΟΨΗ ΣΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΜΠΟΡΩΝ, ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΤΕ ΤΟ ΒΗΜΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ .
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:35 | ιωαννης

    με τις προτασεις μου θελω να συμβαλω στην παταξη της φοροδιαφυγης
    πρωτον ταμειακες μηχανες παντου και ιδιαιτερα στα βενζιναδικα οπως γινεται και σε ολα τα κρατη της ευρωπης σε κανενα βενζιναδικο στην γερμανια δεν φευγεις εαν δεν βγαλει αποδειξη η ταμειακη που ειναι συνδεμενη με την αντλια ο υπαληλος ειναι υποχρεωμενος να βγαλει την αποδειξη και εαν δεν θελεις να την παρεις την πεταει στα σκουπιδια αλλα η πραξη μετρησε στην ταμειακη.
    δευτερον εστιατορια ταμειακες μηχανες που θα αναγραφουν τα ειδη που παραγγελνει ο πελατης με κωδικο οταν καποια εταιρεια θελει να δικαιολογησει εξοδα για το τραπεζι η αποδειξη απο πισω εχει χωρο που συπληρωνεται με τα στοιχεια της παραπανω εταιρεια και ο αριθμος των ατομων που παραβρεθησαν στο γευμα.
    τριτον ταξι και αυτον αποδειξη μπορει να χρησιμοποιουνται για απαλαγη αλλα οπως και στα εστιατορια θα πρεπει να σφραγιζεται απο τον οδηγο αποδειξη μηχανης και αποδειξη πληρωμης για ελευθρους επαγγελματιες θα πρεπει τετοια εξοδα να δικαολογουνται λιγο παραπανω απο τον εργαζομενο
    τεταρτον κεντρα διασκεδασεις ταμειακες μηχανες και ελεγχο των αναλωσιμων λουλουδια οπου γινεται τεραστια σπαταλη αυτος που πεταει λουλουδια να του δινουν αποδειξη και αυτοι που τα πουλανε επισης .δεν γινεται η χωρα να κινδυνευει και αλλος να ριχνει ενα αυτοκινιτο λουλουδια και οι καλιτεχνες με το μεροκαματο της με πολλα μηδενικα οχι ολοι αλλα οι φιρμες και το νταβατζηλικη του παργκινκ χωρις αδεια και προδιαγραφες.
    τεταρτον γκαραζ ταμειακες δεν ειναι δυνατον να χρεωνουν οτι θελουν μηχανηματα υποχρεωτικα τοποθετηση οπως στα εμπορικα κεντρα οποιος εχει γκαραζ αλλιως να μην δινεται αδεια λειτουργιας.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:22 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

    ΔΟΥ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

    Κανείς λογικός έφορος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη,να μην παραπέμψει η να μην αναπέμψει μεχρι τελεσιδίκου βαθμού,μια υπόθεση στην Διοικητική Δικαιοσύνη,με τα γνωστά αποτελέσματα.

    ΠΡΟΤΑΣΗ 1

    Η ευθύνη της παραπομπής/αναπομπής φεύγει απο τις ΔΟΥ και ανατίθενται στην Νομική υπηρεσία που αποφασίζει με κριτήρια
    Ενδεικτικά:υψος ποσού,πιθανότητες ευνοικής για την ΔΟΥ απόφασης.

    ΠΡΟΤΑΣΗ 2

    Προτείνεται σε ολους οσους έχουν εκρεμοδικία,συμβιβασμός και μη τέλεση της δίκης έναντι εύλογου αλλα και λογικού τιμήματος (συνεκτιμούμενης και της τρέχουσας συγκυρίας)

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
    Άμεση αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης,και λογικός χρόνος εκδίκασης των ουσιαστικών υποθέσεων,αντι της αρνησιδικίας που επικρατεί σήμερα και είναι καθοριστικός παράγοντας της κατάταξης της χώρας μας στα τελευταία σκαλοπάτια της διεθνούς ανταγωνιστικότητας

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:36 | Βασίλειος Βλάχος

    Το μέλλον του εκπονούμενου φορολογικού συστήματος θα κρίνει τη μείωση των ελλειμάτων τα επόμενα χρόνια αλλά και το μέλλον του κυβερνώντος κόμματος στην εξουσία. Ως εκ τούτου, πιστεύω πως η στόχευση του φορολογικού συστήματος θα είναι το καίριο σημείο. Αν επιλέξετε να διατηρήσετε την ισχύουσα επιβάρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων επειδή αποτελούν εύκολο στόχο και πηγή άμεσων εσόδων, θα αποτύχετε παταγωδώς, διότι θα επιτύχετε βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα και θα οδηγηθείτε τάχιστα στην αντιπολίτευση. Κυνηγήστε τους γιατρούς του Κολωνακιου, τους δικηγόρους που ποτέ δεν κόβουν αποδείξεις, αυτους που χρηματίζονται όπου κι αν βρίσκονται, τις υπεράκτιες εταιρείες που ξεπλένουν τα χρήματα που αποκομίζουν από τις μίζες οι …διάφοροι.
    Στηρίξτε τους μισθωτους και τους συνταξιούχους αλλά με ακριβοδίκαιο τρόπο. Στηρίξτε τους γονείς ανηλίκων, μέ έμφαση στα 3+ παιδιά.
    Ελπίζω να τα πάτε καλά.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:23 | Μηνάς Αλεξόγλου

    Ένα σύστημα που ίσως θα μπορούσε να καταπολεμήσει την μη παροχή απόδειξης για οποιαδήποτε αγορά ή πώληση από οπουδήποτε είναι να χρειάζεται έναν κωδικό (πχ ΑΜΚΑ) έτσι ώστε να μπορεί να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
    Κατόπιν οποιαδήποτε συναλλαγή γίνει να περνάει μεσο internet(wi fi σε όλες τις πόλεις) στην υπηρεσία έλεγχου και έτσι ανά πάσα στιγμή το υπουργείο θα παρακαλουθεί όλες τις συναλλαγές
    Έτσι ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να μαζεύει αποδείξεις και θα πετύχουμε μείωση του χαρτιού που καταναλώνεται προστατέυοντας παράλληλα και το περιβάλλον

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:11 | tasos

    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 100.000Ε ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΦΟΝ 30000Ε,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΜΗΡΙΑΙΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ 8-10 ΣΤΕΝΤΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ 10 ΚΑΙ 15 ΑΙΜΟΣΤΑΤΙΚΑ ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΙΔΙΟΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ.ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΤΣΕΚΑΡΕΙ ΑΥΤΑ ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ.ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ.ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ,ΔΕΙΞΤΕ ΘΕΛΗΣΗ.

  • Καλησπέρα,

    Το παρακάτω προέρχεται κυρίως από την εμπειρία μου ως ελεύθερου επαγγελματία μηχανικού στην Ελλάδα, κατά το παρελθόν.

    Ο ΦΠΑ αυτήν την στιγμή είναι στο 19% και πολύ συζήτηση γίνεται για το εάν θα μείνει σταθερός κλπ. Στην πραγματικότητα η άνοδός του κατά μία μονάδα μπορεί ακόμη και να ωφελήσει μεμονωμένους επαγγελματίες, δεδομένου ότι το ρίσκο με την εφορία από μικρά λάθη υπολογισμών είναι πάντα πολύ μεγάλο (εφοριακός έλεγχος == πηγαινε στην αφετηρία χωρίς να περάσεις από την φυλακή) και η παρακράτηση φόρου τυχαίνει να συμπίπτει με το ίδιο νούμερο, 20%!

    Να πάρετε το 1%, αλλά φτιάξτε ένα φορολογικό σύστημα που να είναι:
    α) κατανοητό (ακόμη και για μη λογιστές) και καθαρό
    β) λιτό και χωρίς δαιδαλώδεις κανόνες
    γ) να προστατεύει και όχι να καταδιώκει τον μεμονωμένο επαγγελματία
    δ) να είναι τεχνολογικά εκσυγχρονισμένο (διαδικτυακές υπηρεσίες)

    Στο (δ) θα σταθώ λίγο περισσότερο: γιατί να μην μπορώ να εκδώσω τα τιμολόγια/αποδείξεις κατ᾽ευθείαν από μία κρατική υπηρεσία/online site; υπάρχει κάτι τόσο μαγικό στο θέμα αυτό; πρέπει να έχω δικά μου βιβλία και να πληρώνω λογιστή γιατί δεν (θέλω να) διαβάσω όλη την νομολογία;
    (Σκεφτείτε πχ. τι γλιτώνουμε μόνο από τις Συγκεντρωτικές Καταστάσεις)

    Και εάν τα πράξετε αυτά, τότε κι εγώ μπορώ να ξανανοίξω τα φορολογικά μου βιβλία στην Ελλάδα και να την χρησιμοποιώ πάλι ως έδρα συναλλαγών.

    Με εκτίμηση,

    Φώτης Γεωργάτος,
    Μηχανικός Συστημάτων

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:21 | Χριστίνα Παναγιωτίδου

    Αξιότιμε κύριε υπουργέ και συνεργάτες,

    εξετάστε το ενδεχόμενο να ελέγχουν τα στοιχεία και τη λειτουργία κάθε εταιρείας ή κάθε επιχείρησης (ανεξαρτήτως νομικού καθεστώτος) ορκωτοί λογιστές, κάθε φορά που η εταιρεία αλλάζει χέρια ή τροποποιεί σημαντικά κάποια στοιχεία της ή εμφανίζεται να έχει συναλλαγές με το δημόσιο.

    Εξετάστε επίσης το ενδεχόμενο να ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές συστηματικά τα στοιχεία και η λειτουργία των εταιρειών που επιχορηγούνται από το δημόσιο μέσω των διάφορων υπουργείων.

    Θα βρείτε έτσι πολλά εκατομμύρια Ευρώ κρυμμένα σε εταιρείες-βιτρίνες.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:04 | Β.ΤΖΟΥΚΑΣ

    Οι αλλοδαποί όλων των αποχρώσεων γιατί εξαιρούνται; Δεκάδες εμπορεύματα πωλούνται στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων μπροστά στα μάτια των αρχών. Δεν δίνουν στο κράτος ούτε ένα ευρώ. Ποιος τους καλύπτει;

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:34 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

    ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΕΠΕ

    Οι ΕΠΕ φορολογούνται κατά την μεταβίβαση των μεριδίων τους περισσότερο απ’ότι οι ΑΕ
    Αυτό είναι άδικο για τους λόγους που παρατίθεται παρακάτω.

    α) Για τον υπολογισμό της άυλης αξίας με την μέθοδο της αναγωγής σε παρούσα αξία χρησιμοποιούνται τα κέρδη προ φόρων αντί των κερδών μετά από φόρους. (Για τον εταίρο οι φόροι είναι κάποιο εισόδημα για το οποίο είναι διατεθειμένος να πληρώσει υπεραξία για την Εταιρία ή μήπως είναι έξοδο ?)
    β) Δεν υπολογίζονται αμοιβές διαχειριστή ως έξοδο ή έστω κάποιος μισθός διαχειριστή. Η Εταιρία πολύ συχνά στηρίζεται στην προσωπική εργασία των διαχειριστών της και ένα μέρος των κερδών της (έστω η τεκμαρτή ελάχιστη αμοιβή μισθωτού) είναι η προσωπική εργασία των διαχειριστών.
    Αυτή δεν μπορεί να υπολογίζεται στα κέρδη και άρα στην αξία της επιχείρησης διότι θα υπήρχε ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη της ΕΠΕ (κάπου θα εργάζονταν ως υπάλληλοι οι διαχειριστές).
    γ) Υπολογίζεται η παρούσα αξία των ιδίων κεφαλαίων με την απόδοση του ετήσιου ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου (δηλ. με 100% ασφαλή επένδυση διάρκειας ενός έτους). Γνωρίζετε κανέναν που θα επένδυε στο ρίσκο μιας επιχείρησης και πόσο μάλλον μακροχρόνια για να αναμένει απόδοση 2.5 % επί του κεφαλαίου του ? Η οικονομική θεωρία εκτιμά την αναμενόμενη απόδοση σε περίπου 10% για μια εταιρία που είναι εισηγμένη στο ΧΑΑ (β=1) και σε 15-25% για μια μικρή επιχείρηση.
    δ) Γιατί η τόσο δυσμενής μεταχείριση της ΕΠΕ σε σχέση με την Α.Ε.? Η Α.Ε. πληρ’ωνει το 1/5 του φόρου υπεραξίας μεταβίβασης σε σχέση με την ΕΠΕ. Εκτιμάται ότι οι Α.Ε. έχουν μικρότερη αξία από τις Ε.Π.Ε. που έχουν τα ίδια οικονομικά στοιχεία μόνο και μόνο επειδή είναι Α.Ε. ? Η κοινή πείρα μάλλον παραπέμπει στο αντίθετο.
    ε) Πέραν των παραπάνω γιατί φορολογείται η αύξηση μεριδίου όταν προκύπτει από μονομερή αύξηση κεφαλαίου ή από συμμετοχή νέου εταίρου στην Επιχείρηση?
    Γιατί οι Α.Ε. δεν φορολογούνται σ’ αυτές τις περιπτώσεις ?
    Ποιος γνωρίζει ότι τα νέα κεφάλαια θα έχουν την απόδοση των παλαιών? Επιπλέον η όποια υπεραξία θα φορολογηθεί είτε με την μορφή μελλοντικών κερδών είτε με την μορφή φόρου υπεραξίας όταν μεταβιβαστούν κάποτε στο μέλλον τα μερίδια. Η φορολόγησή τους και μάλιστα με υπεραξίες που οι υπολογισμοί τους δεν στηρίζονται σε βασικές αρχές της οικονομικής αποτίμησης επιχειρήσεων μήπως είναι μια μορφή διπλής φορολογίας του ιδίου αντικειμένου ? (Σκεφτείτε ότι όταν φορολογούνται τα κέρδη δεν αφαιρείται από αυτά ο φόρος υπεραξίας που πληρώθηκε για την εταιρία άρα το ίδιο πράγμα φορολογείται δύο φορές).

    Φανταζόμαστε ότι όλα τα παραπάνω θα εντάσσονται σε κάποιο σχέδιο τόνωσης της επιχειρηματικότητας την οποία προσπαθούν οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και το οποίο βασίστηκε στις πρωτότυπες ιδέες ότι το να επενδύει κανείς σε εταιρίες για κάποια χρόνια έχει τον ίδιο ρίσκο με την επένδυση σε ομόλογα 1έτους για τα οποία η φορολογία των τοκομεριδίων είναι 15% ότι οι φόροι είναι κέρδη αυτού που τους πληρώνει, ότι η αξία της ΕΠΕ είναι πολλαπλάσια της Α.Ε. κ.τ.λ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:12 | ΝΙΚΟΣ

    Aξιότιμε κύριε υπουργέ,

    ελπίζω η σύντομη αυτή αναφορά μου να ληφθεί στο μέτρο του δυνατού υπόψη. θα ήθελα να σας αναφέρω ότι σε σχέση με το φόρο που θα επιβληθεί στα ποτά θα έπρεπε να προϋπολογιστεί κατά τη γνώμη μου η εξαίρεση του οινοπνεύματος που πωλείται στα φαρμακεία. Το συγκεκριμένο προϊόν το οποίο τα 4 τελευταία χρόνια έχει ήδη «υποστεί» 2 έως τώρα ανατιμήσεις της τάξεως του 20% η κάθε μία θα φτάσει σε δυσθεώρητη λιανική τιμή, με βάση πάντα το μέσο ελληνικό μισθό. Επί παραδείγματι, σας αναφέρω ότι ένα μπουκαλάκι οινόπνευμα των 200ml κοστίζει 8 ευρώ περίπου αγορά από το φαρμακείο, τιμή αρκετά υψηλή για το συγκεκριμένο είδος το οποίο από πρώτης ανάγκης τείνει να θεωρηθεί είδος πολυτελείας. Αν λάβετε επίσης υπόψη ότι η αγορά βρίθει έκνομων προμηθευτών στο συγκεκριμένο προϊόν, αντιλαμβάνεστε ότι το προσδωκόμενο όφελος εσόδων θα εξατμιστεί από τη μείωση της κατανάλωσης αφενός, αφετέρου δε ένεκα του ότι αφήνει μεγαλύτερα περιθώρια σε όσους προμηθεύουν με μη σύννομες διαδικασίες τα φαρμακεία καθότι η διαφορά χονδρικής τιμής που προκύπτει μεταξύ μιας εταιρείας που πουλάει ακολουθώντας όλες τις νομότυπες διαδικασίες και μίας η οποία δεν το πράττει, μπορεί να φτάσει μέχρι και το 40%. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι κάποιοι θα προτιμήσουν να αγοράζουν φθηνότερα (απώλεια ΦΠΑ και εσόδων από άμεση φορολογία) και να πουλούν σε χαμηλότερες τιμές προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί.

    Ευχαριστώ και εύχομαι επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:28 | Ανδρεας Μυκονιατης

    Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής γίνεται με αυστηρή τήρηση των νόμων και τιμωρία των παραβατών.

    Πιστεύω ότι θα πρέπει να αλλάξει τελείως ο τρόπος που γίνεται ο φορολογικός έλεγχος σε επιχειρήσεις και άτομα.

    1. Να καταργηθούν οι εφορίες και να λειτουργούν μόνο για είσπραξη .
    2. Να δημιουργηθεί νέα κεντρική μονάδα από άφθαρτους εξειδικευμένους ελεγκτές που θα αλωνίζουν την Ελλάδα και την Αθηνά συνέχεια. (τρις τον αριθμό, μαζί).
    3. Δεν θα ελέγχουν την περιφέρεια όπου κατάγονται
    4. Για παραδειγματισμό να ανακοινώσουν παραβάτες ( ιατρούς, πολιτικούς μηχανικούς, Δικηγόρους, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, καταστηματάρχες κ.λ.π που φοροδιαφεύγουν και να τους αποδοθούν αυστηρές ποινές.
    5. Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων

    Σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που παρανομούν (θα πρέπει να γίνεται έλεγχος από ανεξάρτητη αρχή) και εφόσον διαπιστωθεί η παρανομία , να τιμωρηθούν με εξοντωτικές ποινές

    Η ζήτηση αποδείξεων με παράλληλη μείωση φόρου είναι κατά την γνώμη μου πολύ σωστή ενέργεια .

    Έλεγχος του πόθεν και για τα προηγούμενα χρόνια σε κατηγορίες που φοροδιαφεύγουν και που χρηματίζονται (δημοσίευση ονομάτων αν είναι εφικτο)

    Η επιβολή πρόσθετων φόρων θα στεγνώσει την αγορά , με απρόβλεπτες συνέπειες.
    Με αυστηρούς νόμους και διαδικασίες πάταξη της φοροδιαφυγής

    Σε αυτές τις περιπτώσεις crises ,αν έχουμε χρήματα επενδύουμε σε δημόσια έργα και ρίχνουμε χρήμα στην αγορά.

    Να ελεγχθούν όλα τα σκάνδαλα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, έτσι θα δείξει και η κυβέρνηση δήγματα γραφής.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:42 | BAGGELHS TSELIOS

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΒΓΑΖΩ 1500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΘΑΡΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ
    ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΑ ΒΓΑΖΕΤΕ?
    ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ?
    ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΕΙΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥς ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΤΕ
    (ΒΛΕΠΕ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ,ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ)

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:29 | BAGGELHS TSELIOS

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗΝ 10-15%
    ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 16:18 | Θεόφιλος Ιωαννίδης

    Α) Μία φορολογική κλίμακα (20-25%) για τους πάντες και τα πάντα. Άτομο ή επιχείρηση από το 1ο ευρώ μέχρι το τελευταίο. Αύξηση ΦΠΑ στο ίδιο ποσοστό (20-25%). Δηλαδή εξίσωση άμεσων και έμμεσων φόρων.

    Πλεονεκτήματα:
    1) Εύκολη είσπραξη των φόρων. Δεν υπάρχουν παραθυράκια διαφυγής για «επενδύσεις», «έξοδα», κτλ.
    2) Αίσθημα ισονομίας σε όλους τους πολίτες που σε συνδυασμό με την παιδεία θα δημιουργήσει πολίτες που δεν θα προσπαθούν να φοροδιαφύγουν.
    3) Σταθερό οικονομικό περιβάλλον για σοβαρούς επενδυτές αφού θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ απλουστευμένο περιβάλλον.
    4) Το πλεονάζον εισόδημα των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων θα οδηγηθεί μέσω των έμμεσων κυρίως φόρων στην κατανάλωση και άρα στη δημιουργία θετικού οικονομικού κλίματος.

    Μειονεκτήματα:
    1) Χρειάζεται να συνοδευτεί από αναδιανεμιτική πολιτική σε 2ο χρόνο, δηλαδή μετά την είσπραξη των φόρων, πχ. σε ανάπηρους, πολύτεκνους κτλ.
    2) Χρειάζεται οπωσδήποτε βελτίωση βασικών υποδομών πχ. νοσοκομείων και σχολίων έτσι ώστε να μην διαφεύγει πολύτιμο εισόδημα των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.

    Β) Δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί η φοροδιαφυγή συγκεκριμένων ελευθέρων επαγγελμάτων (πχ. ιατρών, δικηγόρων, υδραυλικών, κτλ.) από τον απλό πολίτη καθώς ο επαγγελματίας έχει συνήθως το «πάνω χέρι», πχ. ηλικιωμένο άτομο με διαρροή στο σπίτι του είναι ποτέ δυνατόν να «απαιτήσει» απόδειξη από τον υδραυλικό;

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 16:42 | Freedom

    Κύριε Υπουργέ,

    επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι θεωρώ υπερβολικά δυσμενές το μέτρο της σύνδεσης – ταύτισης αφορολόγητου με το ποσό των προσκομιζομένων αποδείξεων, ιδίως σε ό,τι αφορά νέους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι δεν έχουν εξ ορισμού την οικονομική δυνατότητα να δαπανούν ποσά ίσα με τα εισοδήματά τους. Ναι μεν οι όμοιες περιπτώσεις πρέπει να απολαμβάνουν όμοιας μεταχείρισης (αρχή ισότητας), ωστόσο δεν θεωρώ ότι είναι συνεπές με την αρχή της ισότητας ο νέος ελεύθερος επαγγελματίας να φορολογείται με τους ίδιους όρους με τον παλαιότερο, καθώς εξ ορισμού δεν έχει την ίδια αφετηρία με τον παλαιότερο και δεν έχει την δυνατότητα να προβαίνει σε μεγάλες δαπάνες, αφού δεν έχει και μεγάλα έσοδα. Μία τέτοια ταύτιση θεωρώ ότι μας εισάγει σε ένα σύστημα του «όσο πιο πολλά κερδίσεις και ξοδέψεις», την στιγμή που δεν μπορούν εξ ορισμού, λαμβανομένης υπόψιν ανεργίας, κορεσμού της αγοράς κτλ, όλοι να «τρέξουν» με τους ίδιους όρους, κι όμως φορολογούνται έτσι ακριβώς. Παρακαλώ σκεφτείτε το ενδεχόμενο λιγότερο δυσμενούς μεταχείρισης των νέων ελευθέρων επαγγελματιών, όμοιας με αυτήν για τους χαμηλόμισοθυς και συνταξιούχους (αποδείξεις 1000 ευρώ κτλ.)
    Σας ευχαριστώ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 16:14 | Κάρολος Στεργιόπουλος

    Για κάθε δύο εργαζόμενους αντιστοιχεί ένας συνταξιούχος. Για κάθε παραγωγικά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα και ελεύθερο επαγγελματία αντιστοιχεί ένας δημόσιος υπάλληλος ή εξαρτημένος από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπου εργάζεται χωρίς να παράγει.

    Αρα σε κάθε παραγωγικά εργαζόμενο η σημερινή Ελλάδα έχει φορτωμένα άλλα 2 άσχετα με αυτόν άτομα. Επειδή οι εισφορές και οι φόροι του δεν αρκούν για να πληρώνονται άλλοι 2, το κράτος καταφεύγει σε δανεισμό.

    Καλό να παταχθεί τελείως κάθε είδος φοροδιαφυγής, όσο όμως δεν κατεβαίνει η σχέση 1 εργαζόμενος προς 2 που τον βαρύνουν σε τουλάχιστον 1 προς 1/2 δεν υπάρχει ελπίδα.

    Κύριοι, ή μειώνουμε τους μισθούς δημοσίων και παραδημοσίων υπαλλήλωνστο μισό, ή στέλνουμε τους μισούς από αυτούς να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα παράγοντας και όχι καταναλώνοντας πλούτο.

    Διαφορετικά οδηγούμε τον εργάτη και τον δραστήριο ελεύθερο επαγγελματία σε μαρασμό ή σε φυγή από τη χώρα. Προσωπικά ήδη εξετάζω το ενδεχόμενο. Κουράστηκα να δουλεύω για να ξοδεύουν άλλοι, και να διαμαρτύρονται ότι δεν τους φτάνουν.

    Σχετική είναι και η τηλεοπτική εκπομπή με τον οικονομικό σύμβουλο νοικοκυριών. ΠΡΩΤΑ μαζεύουμε τα έξοδα, γιατί τα έσοδα αργούν να αυξηθούν και δεν αυξάνονται εύκολα!

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 16:23 | ΣΩΚΑΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΔΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
    ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ (ΠΡΩΗΝ)
    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ (ΠΡΩΗΝ)
    ΥΠΟΥΡΓΩΝ (ΠΡΩΗΝ)
    ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΥΤΕΥΣΗΣ
    ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
    300 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
    ΝΟΜΑΡΧΩΝ
    ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΩΝ
    ΔΗΜΑΡΧΩΝ
    ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΩΝ
    ΕΠΑΡΧΩΝ
    ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ
    ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ
    ΥΠΑΡΧΗΓΩΝ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΩΝ
    ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ….
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΩ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 16:59 | cepdpp

    Ο Κωνσταντίνος τα είπε όλα! Εφαρμόστε τα!

    Ο άλλος τρόπος είναι να εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας μετρητών στην Ελλάδα για 2 χρόνια. Θα εφοδιαστεί κάθε ΑΦΜ με μια κάρτα μέσω της οποίας θα γίνονται όλες οι χρεώσεις και όλες οι πιστώσεις ηλεκτρονικά με την χρήση ειδικών μηχανημάτων.
    Ειδική Επιτροπή Εποπτείας Συναλλαγών θα ενημερώνεται και θα μπορεί να διενεργεί έλεγχο για το είδος της συναλλαγής και τα παραστατικά της.

    Δήμευση περιουσίας σε όποιον φοροδιαφεύγει

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 16:26 | Δημήτρης Ανδρεάδης

    Είναι απαράδεκτο η φοροαπαλλαγή από ασφάλιστρα να είναι 1200 ευρώ ανα οικογένεια και οχι 2400, ή περισσότερο ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

    Δηλαδή ένα ζευγάρι που συζούν και κάνουν ξεχωριστή δήλωση έχει φοροαπαλλαγή 2400, ενώ το παντρεμένο 1200!!!

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 16:14 | Τάκης

    Μια μεγάλης έκτασης φοροαποφυγή παρατηρείται σε μπάρ, καφενεία και καφετέριες.
    Σε τέτοια καταστήματα επιβάλλεται φόρος επιτηδεύματος, δημοτικός φόρος, τέλη ΕΡΤ, πόθεν έσχες, τέλη καθαριότητας κ.λ.π. ΣΥΜΦΩΝΑ με το εμβαδόν του καταστήματος για το οποίο βγαίνει η αρχική άδεια λειτουργίας. Τα περισσότερα απο αυτά όμως επεκτείνονται στο πεζοδρόμιο μέχρι και 1000% με την ανοχή ή όχι της αστυνομίας, με την συγκατάβαση ή και όχι του Δήμου κ.λ.π. Μερικοί μάλιστα κάνουν μόνιμες κατασκευές με χτισίματα και σκέπαστρα, βάζοντας και τα παράνομα νάϋλον πετάσματα, αφαιρώντας οργανικό χώρο απο την πόλη. Η επιχειρησούλα λοιπόν των 20 τετραγωνικών γίνεται μέχρι και 200 τετραγωνικών και σε μόνιμο χαρακτήρα λειτουργεί αποκρύπτοντας το μέγεθός της, πληρώνοντας ίσως κάτι λίγο για τα τραπεζοκαθίσματα στο Δήμο, αφαιρώντας όμως πολλαπλάσια απο όλους μας.
    Θα πρέπει να φορολογηθούν λοιπόν σύμφωνα με το αληθινό τους μέγεθος γιατί αντισυνταγματικό και άδικο.
    Παρακαλώ την προσοχή σας…

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 16:46 | Τάκης

    Μια μεγάλης έκτασης φοροαποφυγή παρατηρείται σε μπάρ, καφενεία και καφετέριες.
    Σε τέτοια καταστήματα επιβάλλεται φόρος επιτηδεύματος, δημοτικός φόρος, τέλη ΕΡΤ, πόθεν έσχες, τέλη καθαριότητας κ.λ.π. ΣΥΜΦΩΝΑ με το εμβαδόν του καταστήματος για το οποίο βγαίνει η αρχική άδεια λειτουργίας. Τα περισσότερα απο αυτά όμως επεκτείνονται στο πεζοδρόμιο μέχρι και 1000% με την ανοχή ή όχι της αστυνομίας, με την συγκατάβαση ή και όχι του Δήμου κ.λ.π. Μερικοί μάλιστα κάνουν μόνιμες κατασκευές με χτισίματα και σκέπαστρα, βάζοντας και τα παράνομα νάϋλον πετάσματα, αφαιρώντας οργανικό χώρο απο την πόλη. Η επιχειρησούλα λοιπόν των 20 τετραγωνικών γίνεται μέχρι και 200 τετραγωνικών και σε μόνιμο χαρακτήρα λειτουργεί αποκρύπτοντας το μέγεθός της, πληρώνοντας ίσως κάτι λίγο για τα τραπεζοκαθίσματα στο Δήμο, αφαιρώντας όμως πολλαπλάσια απο όλους μας.
    Παρακαλώ την προσοχή σας…

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 16:30 | Αλέξανδρος Μαυρομαράς

    Να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο των 1300 ευρώ που ισχύει σήμερα για δαπάνες συμμετοχής σε ιδιωτικά ασφαλιστικά/συνταξιοδοτικά προγράμματα σε ένα ποσοστό του ετήσιου εισοδήματος του φορολογούμενου ενθαρρύνοντας την μακροπρόθεσμη αποταμίευση (βλ. βρετανικό πρότυπο).

  • 1. Στο εκκαθαριστικό σημείωμα να περιλαμβάνονται αναλυτικά οι (νέοι) ΚΑΔ με τις αντίστοιχες τιμές του τζίρου ώστε το έντυπο αυτό να αποτελεί πλήρη εικόνα για την επαγγελματική κίνηση του φορολογούμενου.

    2. Να περιέχει επίσης τα πλήρη στοιχεία των οχημάτων του φορολογούμενου και όχι μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας, π.χ.
    ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΑΡΚΑ ΚΥΒΙΚΑ ΕΤΟΣ 1ΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

    3. Το εκκαθαριστικό δεν χρειάζεται να είναι τόσο μεγάλο όπως είναι σήμερα, αρκεί μια σελίδα Α4 όπως τυπώνετε από το διαδίκτυο

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 15:12 | NIKOS

    Αυτή είναι η μισθοδοσία ενός εκαπιδευτικού με 3 χρόνια υπηρεσίας

    ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 16 1064,00
    ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ 1 35,00
    Μ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛ. 1 355,91
    Ι ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣ. 1 105,00
    Σ ΚΙΝΗΤΡΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ 1 100,00
    Θ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 0 0,00
    Ο ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛHΣΗΣ 0 0,00
    Σ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚ. ΣΠΟΥΔΩΝ 0 0,00
    ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜ.- ΠΑΡΑΜΕΘΟΡ. 0 0,00
    ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ 0 0,00
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 0 0,00
    Τ.Ε.Α.Δ.Υ. / Τ.Ε.Α.Χ. ΕΡΓΟΔOTH 46,80

    ΣΥΝΟΛΟ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ 1706,71

    Δ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 16 1064,00
    Ω Τ.Ε.Α.Δ.Υ. / Τ.Ε.Α.Χ. ΕΡΓΟΔOTH 31,92
    Ρ
    A

    ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΔΩΡΟΥ 1095,92

    ΣΥΝΟΛΟ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ 1706,71
    ΣΥΝΟΛΟ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 468,71
    ΚΑΘΑΡΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 1238,00
    ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ 619,00

    Αυτή θα είναι η μισθοδοσία του εφόσον όπως ακούγεται περικοπούν τα επίδοματα των εκπαιδευτικών!!

    ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ M. K. ΠΟΣΟ
    ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 16 1064,00
    ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ 1 35,00
    Μ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛ. 1 330,91
    Ι ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣ. 1 95,00
    Σ ΚΙΝΗΤΡΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ 1 90,00
    Θ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 0 0,00
    Ο ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛHΣΗΣ 0 0,00
    Σ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚ. ΣΠΟΥΔΩΝ 0 0,00
    ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜ.- ΠΑΡΑΜΕΘΟΡ. 0 0,00
    ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ 0 0,00
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 0 0,00
    Τ.Ε.Α.Δ.Υ. / Τ.Ε.Α.Χ. ΕΡΓΟΔOTH 45,75

    ΣΥΝΟΛΟ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ 1660,66

    Δ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 16 1064,00
    Ω Τ.Ε.Α.Δ.Υ. / Τ.Ε.Α.Χ. ΕΡΓΟΔOTH 31,92
    Ρ
    A

    ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΔΩΡΟΥ 1095,92

    ΣΥΝΟΛΟ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ 1660,66
    ΣΥΝΟΛΟ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 452,66
    ΚΑΘΑΡΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 1208,00
    ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ 604,00

    Οι εκπαιδευτικοί είναι οι ποιό χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα και επίσης δεν παίρνουν το επίδομα 176 ευρώ που πέρνουν πολλοί άλλοι!!

    Το άδικο όμως είναι να τους μειωθεί ακόμα ποιό πολύ ο μισθός από ότι είναι!!!!

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 15:57 | ΣΑΜΑΡΑ ΛΙΤΣΑ

    ΩΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ (ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ ΠΡΟ ΕΞΑΜΗΝΟΥ)ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
    ΚΑΤΕΧΩ ΠΤΥΧΙΟ ΝΟΜΙΚΗΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝΑΝ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΜΕ ΤΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Η ΑΠΟΦΟΙΤΟΥς ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΟΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΟΒΑΡΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗς ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ.
    ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΞ ΑΚΟΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ Η ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥ Η ΤΗΝ 16Η Δ/ΝΣΗ
    ΣΥΝΗΘΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 95% ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ, ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ , ΠΤΥΧΙΟ ΝΟΜΙΚΗΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΥΣΜΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ.
    ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΟΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΗΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΘΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΑΠΡΟΘΥΜΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
    ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΟΥ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΙΚΕΙΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ.
    ΟΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΙΣΕΙ ΜΟΝΟΤΟΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, ΔΗΛ. ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Κ.Λ.Π.
    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΠΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΛΥΚΕΙΟΥ Η ΤΕΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.
    ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΘΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥ ΔΥΟ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ . Ο ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟΣ, ΜΙΑ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 15:09 | Ιωάννης Δεληγιάννης

    Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης όταν υπάρχουν τόσο υψηλά ποσοστά Golden δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων στο δημόσιο! Και ιδέες υπάρχουν και θέληση, αλλά όσο βλέπουμε ότι δουλεύουμε για να πληρώνουμε αργόμισθους, να παίρνουν αμόρφωτοι μηχανοδηγοί του ΗΣΑΠ 3700 ευρό κατά μέσο όρο (4ημερο 7ορο), επιτροπές, συνδικαλιστές, ΟΣΕ, ΟΛΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, εφορίες, δασκάλους που δουλεύουνε 20 ώρες την εβδομάδα, έγκυες που όλο «αποβάλουν» και κάνουνε διακοπές, και εκατομμύρια άλλα παραδείγματα που δεν τα βλέπουμε μόνο στα κανάλια αλλά και καθημερινά!

    Όσο λοιπόν δεν βλέπουμε αποφασιστικές κινήσεις για όλα αυτά δεν θα μπορέσετε να νικήσετε την φοροδιαφυγή (πχ. 90% φορολόγηση της εθελουσίας του ΟΛΠ, 50% φορολόγηση των πρόωρων συντάξεων, 90% φορολόγηση του ΕΦΑΠΑΞ, ενιαίο μισθολόγιο με κομμένα ΟΛΑ τα επιδόματα και ανώτατα όρια που να μην ξεπερνάνε τα 700 ευρό για ανειδίκευτους, 850 ευρό με πτυχία, 1200 ευρό διευθυντές και μέχρι 3000 ευρό οι καίριες θέσεις).
    Δεν γίνετε όσοι εργάστηκαν στην ΔΕΗ να πληρώνουν 10% ρεύμα!
    Δεν γίνετε να πληρώνει το κράτος ΕΦΑΠΑΞ στα παιδιά των υπαλλήλων ΟΤΕ!
    Άμα κάτσουμε και τα συγκεντρώσουμε όλα αυτά, μετά μπορούμε να κάνουμε φοροαπαλλαγές αντι για φοροεπιδρομες!
    Δεν γίνετε εισαγγελείς να είναι γείτονες εφοπλιστών!
    Δεν γίνετε ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ και να λένε μόνο για τον αν θα κόψουμε 4% στους δημοσίου και να αυξάνετε την προκαταβολή φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες και να σας φαίνεται λογικό!
    Δεν γίνετε όλοι να ζητάνε μίζες και να μην καταδικάζονται ποτέ!
    Δεν γίνετε να πληρώνω 50 ευρό για εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο 750μετρα και να κάνουνε χριστουγεννιάτικα παρτυ στην Αθηνών αρένα η δημόσιοι!
    Ούτε γίνετε να έχουνε εκδρομικά!

    Δεν φταίει ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά! Φταίτε και οι δυο διότι έχετε αφεθεί στον κάθε λογής συνδικαλιστή! Η αλλάζετε η βουλιάζεται (και μεις μαζί)!

    Δηλαδή εμείς που δεν μας ενδιαφέρει το δημόσιο (διότι το θεωρούμε ντροπή και τον καρκίνο της Ελλάδας) και δεν έχουμε μελετητικές εταιρείες για να βγάζουμε μίζες δεν θα χαρούμε ποτέ σε αυτή τη χώρα;
    Εάν χρειάζεται αλλαγή το σύνταγμα – Δημοψήφισμα!
    Δεν γίνετε να μας λένε όλοι οι αναλυτές κόψτε από το δημόσιο και εμείς να βάζουμε φόρους!
    Δεν γίνετε να νομιμοποιούμε μετανάστες για να λύσουμε το πρόβλημα των ταμείων αντί να επαναφέρουμε τους συνταξιούχους 40-50 ετών πίσω στην εργασία (συνήθως εργάζονται έτσι και αθλίως)!!
    Εάν κυβερνάει το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον πείτε το μας να μην έχουμε απορία!

    Ένας λογικός δεν υπάρχει πουθενά;
    Έχουμε φτάσει σε σημείο να θεωρούμε την χρεωκοπία της Ελλάδας την μόνη λύση στο πρόβλημα του δημοσίου!

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 15:49 | Κωνσταντίνος

    Πρώτα απ όλα ειλικρινείς ευχές για τον Καινούργιο Χρόνο.
    Υγεία, καθαρή σκέψη, δύναμη στο έργο σας και να δικαιώσετε τις προσδοκίες όλων μας για ένα επιτέλους ΔΙΚΑΙΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ φορολογικό σύστημα.

    Έχω να κάνω μία παρατήρηση γενικότερη πάνω στο φορολογικό σύστημα.
    Υποθέτω ότι γνωρίζετε πολύ καλύτερα από μένα το φορολογικό σύστημα που ισχύει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
    Προφανώς δεν θεωρώ ότι τα πάντα στην πέραν του Ατλαντικού ήπειρο βαίνουν καλώς, αλλά το φορολογικό τους σύστημα πιστεύω ότι αποτελεί ίσως τη λύση σε όλα τα προβλήματα που μας ταλανίζουν στην Ελλάδα.

    Να γίνω πιο σαφής και λεπτομερής:

    1. Φορολόγηση εισοδημάτων από οποιαδήποτε πηγή σε επίπεδο προσώπου.
    Αυτό προφανώς προϋποθέτει την ύπαρξη Α.Φ.Μ. για κάθε πολίτη της χώρας, ο οποίος θα αποδίδεται από τη γέννησή του.

    2. Απόλυτη εφαρμογή σε επίπεδο προσωπικής φορολογικής δήλωσης της αρχής «ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΕΙΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ και το απομένον (υπεραξία) ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50%.

    Διευκρινίσεις:
    Α) Όλα τα έσοδα = Έσοδα από οποιαδήποτε πηγή και αιτία ( μισθός, σύνταξη, αμοιβή, κέρδη από προσωπική επιχείρηση, κέρδη από συμμετοχή σε νομική μορφή επιχείρησης (ΟΕ, ΕΠΕ, ΑΕ κλπ), έσοδα από τόκους,έσοδα από μερίσματα, έσοδα από κέρδη τυχερών παιχνιδιών, δωρεές σε χρήμα κλπ., ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΈΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑ.

    Β) Όλα τα έξοδα = Οποιαδήποτε έξοδο (σε προσωπικό επίπεδο) αποδεικνυόμενο με απόδειξη ΦΤΜ ή άλλο νόμιμο παραστατικό.
    Μετράνε όλες οι αποδείξεις, για όλα τα είδη και υπηρεσίες, ανεξαρτήτως ποσού (π.χ. σούπερ μάρκετ, ταβέρνες, καφετέριες, περίπτερο, ταξί, εισιτήριο αστικού, εισιτήριο τραίνου αεροπλάνου πλοίου, ξενοδοχεία, διακοπές, ταξείδια, διόδια, ρούχα, παπούτσια, είδη δώρων, κομμωτήρια, βενζινάδικο, ) ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.
    Γ) Απομένον (υπεραξία) = Ότι μας έμεινε σε μετρητά, αφού ξοδέψαμε όσα θέλαμε για ότι θέλαμε.

    Το άμεσο ερώτημα που έρχεται στον αναγνώστη της πρότασης είναι:
    α) Ποιος μας διαβεβαιώνει ότι όλοι θα δηλώνουν όλα τους τα έσοδα.
    β) Γιατί να πάρω απόδειξη για τα τσιγάρα και τα σπίρτα απ το περίπτερο, ή να κρατήσω το εισιτήριο του αστικού κλπ
    γ) Αν μου προτείνουν το γνωστό σύστημα ¨1000 με απόδειξη 800 χωρίς» μήπως με συμφέρει καλύτερα;

    Ας παραθέσω ένα παράδειγμα για να φανεί ξεκάθαρα ότι:
    1. Και να θέλει κάποιος να κρύψει έσοδα δεν θα μπορεί γιατί όλοι θα του ζητούν επιτακτικά παραστατικό για την πώληση είδους ή την παροχή υπηρεσίας.
    2. Θα πρέπει να κρατάμε ΟΛΕΣ τις αποδείξεις από ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.
    3. Δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση να πληρώσουμε κάτι λιγότερο χωρίς απόδειξη, γιατί απλά θα το πληρώσουμε σχεδόν διπλάσιο σε φόρο.

    Παράδειγμα :

    Έστω ότι κάποιος έχει εμφανή εισοδήματα (από οποιαδήποτε πηγή) 100.000,00 Ευρώ.
    Και έστω ότι το σύνολο των εξόδων του (τα οποία αποδεικνύονται με την συλλογή και προσκόμιση των ανάλογων αποδείξεων) είναι 80.000,00 ευρώ.
    Με τη λήξη του έτους ο λογαριασμός έχει ώς εξής:
    Εσοδα 100.000,00
    Εξοδα 80.000,00
    _____________________
    Απομένον 20,000,00
    Φόρος 50%
    _____________________
    = € 10.000,00 ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑΒΛΗΤΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ !

    Σε περίπτωση που ο παραπάνω φορολογούμενος είχε και άλλα 10.000,00 ευρώ έξοδα (για τα οποία όμως δεν πήρε αποδείξεις), τότε ο λογαριασμός θα είχε ώς εξής:
    Εσοδα 100.000,00
    Εξοδα 90.000,00
    _____________________
    Απομένον 10,000,00
    Φόρος 50%
    _____________________
    = € 5.000,00 ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑΒΛΗΤΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ !

    Συνεπώς (με συντελεστή φορολογίας υπεραξίας 50%) η διαφορά φόρου με την οποία επιβαρύνεται ο φορολογούμενος για τις 10.000,00 ευρώ αποδείξεων που δεν πήρε, είναι 5.000,00 ευρώ.
    Αυτό σημαίνει ότι, ακόμα και αν αυτός που του παρείχε τις υπηρεσίες ή του πώλησε αγαθά του έκανε μια γερή έκπτωση για να μην εκδώσει απόδειξη, η έκπτωση αυτή εξανεμίζεται από τη διαφορά φόρου που προκύπτει.
    Και κανείς δεν πρόκειται ποτέ να πωλήσει αγαθά ή να παράσχει υπηρεσίες με έκπτωση 50% για να μην εκδώσει απόδειξη.

    Μάλιστα αν θέλει το Υπουργείο να διασφαλίσει ακόμη περισσότερο το σημείο αυτό, ας μπει συντελεστής 60% ή και 70%.

    Άρα, αυτομάτως εξασφαλίζεται ότι ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    Άρα, έχουμε άμεση και ολοκληρωτική πάταξη της φοροδιαφυγής χωρίς καν να χρειαστεί η κίνηση ελεγκτικού μηχανισμού στην αγορά.

    Δεύτερον, με το να ζητούν όλοι αποδείξεις για τα πάντα, αυτομάτως θα εμφανιστεί φορολογητέα ύλη άρα και Φ.Π.Α.
    Θα γεμίσουν χρήμα άμεσα τα ταμεία του Κράτους!

    Και τώρα το τελευταίο σημείο, που μπορεί κάποιος να διαφωνήσει:
    Τόσο ψηλός φορολογικός συντελεστής ? 50% ή 60% ή 70% ???

    Ο απλός φορολογούμενος δεν το καταλαβαίνει με την πρώτη, όμως όσοι έχουν βασικές γνώσεις από Γ’ κατηγορίας βιβλία και ΕΠΕ ή ΑΕ, αυτομάτως τους έρχεται στο μυαλό η γνωστή ιστορία της επένδυσης των κερδών.
    Σε επίπεδο προσώπου αυτό σημαίνει ότι:
    Αν δεν θέλεις να πληρώσεις σε μετρητά φόρο 10.000 ευρώ επειδή είχες έσοδα 100.000,00 ευρώ και έξοδα 80.000,00 ευρώ (δηλαδή υπεραξία 20.000,00 ευρώ με συντελεστή φορολόγησης 50%), τότε απλά ξόδεψέ τα όλα με αποδείξεις και αντί να έχεις πληρώσει σε μετρητά τον ανάλογο φόρο στο Κράτος, θα τον έχεις επενδύσει σε υπηρεσίες και αγαθά που θα χαίρεσαι ο ίδιος.

    Θα μου πείτε το κράτος τι συμφέρον έχει από κάτι τέτοιο;
    Απλούστατα, άν όλοι ξοδεύουν σχεδόν όλα τα έσοδά τους σε διάφορα αγαθά και υπηρεσίες, για τα οποία αναγκαστικά θα πάρουν και αποδείξεις (αλλοιώς δέν έχει νόημα), τότε για όλο αυτό τον επιπρόσθετο κύκλο εργασιών, το Κράτος θα εισπράξει 19% ΦΠΑ σύν το ότι θα έχει αυξημένη φορολογική βάση, διότι κανείς δε θα μπορεί να πουλήσει τίποτα χωρίς απόδειξη (αφού όλοι θα ζητούν επιτακτικά απόδειξη για το παραμικρότερο ποσό).

    Αν όλα τα παραπάνω συμπληρωθούν με μία διάταξη νόμου που θα λέει ότι
    «Σε περίπτωση κίνησης διαδικασίας φορολογικού ελέγχου σε βάρος οποιουδήποτε φυσικού προσώπου, μπλοκάρονται προσωρινά οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία όχι μόνο του ίδιου αλλά και όλων των Α & Β βαθμού συγγενείας προσώπων, μέχρι το πέρας της διαδικασίας ελέγχου»
    τότε κανείς δέν θα αποτολμήσει να φοροδιαφύγει ή να φοροκλέψει.
    Ξεμπλέκουμε και με το μαύρο χρήμα μιά και καλή.

    Κάθε σχόλιο ή βελτίωση της παραπάνω πρότασης δεκτή.
    Μακάρι να σας φανούν χρήσιμα τα παραπάνω.

    Και θυμηθείτε: Ο κόσμος περιμένει από σας να τελειώσουμε μιά και καλή με τις αδικίες και τα «παράθυρα» των παρελθόντων ετών.
    Και το κυριότερο, η λαϊκή αγανάκτηση δέν αφορά τη μή εφαρμογή των νόμων (ανομία) αλλά την επιλεκτική τους μή εφαρμογή (ανισονομία).

    Καλό κουράγιο στη δουλειά που σας περιμένει!

  • 23 Δεκεμβρίου 2009, 15:39 | Μπαλαφούτης Ιωάννης

    Να κόψετε όλα τα επιδόματα από τους υπαλλήλους σας (κυρίως στο Υπ. Οικονομικών & Δικαιοσύνης).
    Για να είναι τίμιοι θα πρέπει να τους πληρώνουμε παραπάνω; οι υπόλοιποι; 1500 Ευρώ είναι πάρα πολλά λεφτά για έναν υπάλληλο, πόσο μάλλον τα 2000-3500 που παίρνουν οι περισσότεροι (δεν είναι η μειοψηφία).

    Προσέξτε την λαϊκή αντίδραση, όχι αυτή την φορά από τους κομματικούς συνδικαλιστές, αλλά από τους πραγματικά εργαζόμενους.