Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 18:37 | Δήμος Σ.

    Συμφωνώ με την κυβερνητική άποψη του ότι από την κακή οικονομική κατάσταση που έχουμε περιέλθει κινδυνεύει η λαϊκή μας κυριαρχία! Προεκτείνω αυτή την δήλωση με την απευχόμενη πεποίθηση του ότι το ΔΝΤ και όλος ο αφαιμακτικός παγκόσμιος μηχανισμός της ίδιας συνομοταξίας έχει στόχο μέσω τέτοιων δυσχερών καταστάσεων να υποδουλώνει κράτη και να τα καθιστά έρμαια των ορέξεων «μεγαλύτερων παικτών». Αν φυσικά ενδιαφέρονταν αγαθά για την χώρα μας θα φρόντιζαν να ελέγχουν αυστηρά την διάθεση των επιδοτήσεών τους πολλά χρόνια πριν, θα φρόντιζαν να ελέγχουν τους δείκτες της πραγματικής μας ανάπτυξης, και δεν θα έφταναν στο σημείο να «κυκλοφορούν» τέτοιες στιγμές που χρειαζόμαστε στήριξη, τρομολαγνικά σενάρια και εκφράσεις περί κατάρρευσης, πτώχευσης, αποπομπής κλπ. που χτυπάν ακόμη περισσότερο την εξαθλιωμένη οικονομία μας.Τώρα μάλιστα που αύξησαν τα επιτόκια δανεισμού , είναι διατεθειμένοι να μας διευκολύνουν με νέα δάνεια που θα μας βουλιάξουν οριστικά και αμετάκλητα, και οι προτάσεις τους περί περικοπής των ήδη πολύ χαμηλών μισθών σε μια πολλή ακριβή αγορά δείχνουν την πρόθεσή τους να μας δουν αυτόχειρες να τους παραδίδουμε το άψυχο κουφάρι μας.Αυτοί όμως κάνουν την δουλειά τους και εμείς πρέπει να κάνουμε την δική μας.
    Η λύση είναι η διαφαινόμενη, που πολύ σωστά η νέα κυβέρνηση έχει υιοθετήσει, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να ακολουθήσει αποφασιστικά, χωρίς παλινωδίες. Μάλλον σε τέτοιες στιγμές η τακτική του να βολιδοσκοπούμε την πρόθεση του λαού μέσω κάποιων υπερβολικών προτάσεων «πυροτεχνημάτων» που εκτοξεύονται μέσω των ΜΜΕ και μετά αποσύρονται για να επανέλθουν με πιο ήπιο χαρακτήρα, δεν βοηθά ούτε την αγορά αλλά ούτε και την εικόνα της κυβέρνησης. Δείχνει αναποτελεσματικότητα και έλλειψη αποφασιστικότητας, και κακή εκτίμηση της νοημοσύνης του μέσου ψηφοφόρου. Είμαστε κακομαθημένοι και ελαφρώς διεφθαρμένοι από τόσες δεκαετίες εκπαίδευσης από τους πολιτικούς μας, αλλά η νοημοσύνη μας στέκει απρόσμενα ψηλά ακόμα παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες μερικών δημοσιογράφων.
    Ο δημόσιος τομέας χωλαίνει λειτουργικά, αλλά ο εκσυγχρονισμός του και η μείωσή του όγκου του θα αποφέρουν καρπούς μελλοντικά. Άμεσα οικονομικά αποτελέσματα θα αποφέρει μόνο ο έλεγχος των δαπανών και η συνεπακόλουθη μείωσή τους. Πρέπει εδώ και τώρα να κοπούν οι προκλητικές υψηλές αμοιβές των golden boys του δημοσίου.(καλή τακτική η δημοσιοποίηση των αμοιβών τους!)Οι ετήσιες απολαβές 5.000 εξ αυτών λόγου χάρη, αρκούν για να δημιουργηθούν 50.000 νέες θέσεις εργασίας κοινών δημοσίων υπαλλήλων, όπου αυτές χρειάζονται πραγματικά(αστυνομία, στρατό, υγεία, οικονομία κλπ).
    Η φοροδιαφυγή είναι η μεγάλη πληγή και πρέπει να παταχθεί με κάθε τρόπο. Οι φοροδιαφεύγοντες θα χαίρονταν το «μάρμαρο» να το πληρώσουν και πάλι οι μισθωτοί όπως πρότεινε η προηγούμενη πεφωτισμένη κυβέρνηση(να περνά δηλαδή ο μέσος Έλληνας τον μήνα με 800 €, όσα κοστίζει ένα πρωθυπουργικό γεύμα εργασίας), αλλά μάλλον πρέπει να σημάνει ο καιρός μιας φορολογικής δικαιοσύνης. Και επειδή πια η παιδεία μας εδώ και δεκαετίες πνέει τα λοίσθια(γι΄αυτό φταίνε και τα δύο κόμματα), και οι νεοέλληνες χάσαμε προ πολλού την αγωγή μας, το ήθος μας, και το «εμείς» του αείμνηστου Μακρυγιάννη, είναι μάταιο ο Πρωθυπουργός να απευθύνεται στο φιλότιμο και την συναίσθηση του «γενικού καλού»(με την ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω και την κα Διαμαντοπούλου αν μας ωφέλησε που τα παιδιά μας ξεχάσαν την ιστορία τους και την γλώσσα τους και έγιναν πρωταθλητές στην γνώση ξένων γλωσσών). Η μόνη λύση είναι μια αυστηρή νομολογία και ένας μηχανισμός καταγγελιών για τους παραβάτες που θα επιφέρει συχνούς ελέγχους, και εξοντωτικά πρόστιμα, έως και αφαίρεση αδειών εξάσκησης επαγγέλματος. Η γενική συλλογή αποδείξεων και όχι η στοχευμένη στις ομάδες που φοροδιαφεύγουν θα καταστεί επιθεωρησιακό σκετς στο τέλος.
    Θετικό θα είναι αν πάψουν να υπάρχουν και οι κομματικοί στρατοί των συμβασιούχων από όπου κι αν προέρχονται, και να μάθουν όλοι να διεκδικούν όλοι μια θέση επί ίσοις όροις όπως ορίζει το Σύνταγμα, μέσω ενός ΑΣΕΠ που θα λειτουργεί νομοκρατικά χωρίς παρεμβάσεις(Η εμετική δημοσιογραφική δήλωση του «…τόσες οικογένειες θα μείνουν χωρίς δουλειά.» πρέπει να συνοδεύεται από την σκέψη ότι ισόποσες οικογένειες έμειναν χωρίς δουλειά, όχι γιατί είχαν μικρότερες ανάγκες ή λιγότερα προσόντα αλλά γιατί κάποιοι τους κλέψανε το δικαίωμα στην εργασία, κάποιοι που είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη»)
    Και επιτέλους όχι άλλα σκάνδαλα πια!(τουλάχιστον με μέτρο, αν η μίζα είναι αξιωματικά παρενέργεια αναπόφευκτη της εξουσίας)
    Θα ήταν χρήσιμο κάποιος δημοσιογράφος που δεν είναι εντεταλμένος, να καθίσει και να αθροίσει πόσα εκατομμύρια ευρώ μας στοίχισαν τα σκάνδαλα των δύο κυβερνήσεων τα τελευταία 20 χρόνια ας πούμε, για να δούμε τι ποσοστό του ελλείμματος αφορούν.
    Τελευταία θα ανέφερα και κάτι που αφορά και αυτήν την περιβόητη πράσινη ανάπτυξη με την ευχή του ότι δεν θα μεταμορφωθεί σε πριγκίπισσα του παραμυθιού και χαθεί με το «…ζήσαμε εμείς καλά , κι αυτοί καλύτερα». Στροφή άμεσα σε εναλλακτικές, μορφές ενέργειας. Προώθηση σε οικιακό επίπεδο όλων των νέων εφαρμογών που θα καθιστούν τα νοικοκυριά ενεργειακά ανεξάρτητα και θα ανακουφίσουν οικονομικά τα ίδια και το κράτος κατ’ επέκταση. Ας γίνουμε μια χώρα που εκτός από τον τουρισμό της θα έχει σαν βαριά βιομηχανία την γεωγραφική μορφολογία της που μπορεί να αποδώσει ατελείωτη και φθηνή ενέργεια μέσω των φωτοβολταϊκών ,αιολικών πάρκων και την κινητική ενέργεια των κυμάτων, πριν μας πάρουν τα κύματα και μας στείλουν όλους μαζί να ναυαγήσουμε στο τέλος της ιστορίας μας.

    Για την παραχώρηση αυτού του έστω ψήγματος δημοκρατίας που αποτελεί η «ηλεκτρονική διακυβέρνηση»-άσχετα που μόνο το 20% των Ελλήνων έχει πρόσβαση στο ίντερνετ- , σας ευχαριστεί ένας ψηφοφόρος που προσπαθεί συνεχώς αλλάζοντας χρωματολόγιο ψήφου να πετύχει μια κυβέρνηση που να μην αποδειχθεί χειρότερη από την προηγούμενη.
    Εύχομαι να σπάσει από τούδε αυτό το αποκαρδιωτικό μοτίβο.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 18:18 | ΤΣΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ. ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΤΗΝΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΘΗΝΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ Ε.Σ.Ρ. ΤΙ ΚΑΝΕΙ? Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΙΟΥΧΩΝ ΕΚΦΕΥΓΕΙ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ? ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΑΘΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ».

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 18:23 | Δημητρης Κ

    ΘΕΜΑ: Περαίωση υποθέσεων με λήπτες εικονικών-πλαστών φορολογικών στοιχείων

    Την τελευταία χρονιά γινόμαστε θεατές μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που πλήττει ιδιαίτερα την χώρα μας με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις στην οικονομία μας.
    Επί σειρά ετών στην Ελληνική αγορά αναπτύχθηκε ένα φαινόμενο με τρομακτικές επιπτώσεις στην οικονομία της Ελλάδας και των Ελληνικών επιχειρήσεων. Το φαινόμενο της έκδοσης και λήψης εικονικών και πλαστών φορολογικών στοιχείων.
    Οι εκδότες των εταιριών έκδοσης των στοιχείων αυτών είναι συνήθως αχυράνθρωποι, με κάποιους επιτήδειους υποκρυπτόμενους από πίσω, και οι εταιρίες που δημιουργούν είναι εταιρίες «μαϊμού».
    Οι λήπτες είναι συνήθως υγιείς επιχειρήσεις με υψηλούς τζίρους και κερδοφορία που αθέλητα ή και θελημένα πολλές φορές καλή τη πίστη ή από λάθος υπολογισμούς παρασύρθηκαν σε αυτό το μεμπτό φαινόμενο.
    Οι εταιρίες που εκδίδουν εικονικά στοιχεία θεωρούν βιβλία και στοιχεία στην εφορία επί σειρά ετών, θεωρούν συμβάσεις με τους λήπτες και μετά από χρόνια η εφορία ανακαλύπτει ότι είναι εταιρίες «μαϊμού» και ότι ήταν λάθος που τους θεωρούσαν στοιχεία και μετά αρχίζει ο γολγοθάς των ληπτών.
    Ο έλεγχος της εφορίας έρχεται μετά από 5-10 χρόνια ξανανοίγουν πάλι οι ήδη περαιωμένες χρήσεις και καταλογίζουν τεράστια πρόστιμα στις επιχειρήσεις που έλαβαν τέτοια τιμολόγια σε μικρά ή μεγάλα ποσά φθάνοντας πολλές φορές το ύψος του ετήσιου τζίρου μια επιχείρησης. Στους εκδότες που έγιναν άφαντοι και δεν μπορούν να εισπράξουν χρήματα δεν τους καταλογίζουν πρόστιμα (διότι ο νόμος προβλέπει ότι τα πρόστιμα καταλογίζονται στον ένα από τους δύο,δηλ στο εύκολο θύμα).
    Συνέπεια να κλείνουν οι επιχειρήσεις αφού είναι αδύνατον να πληρώσουν τέτοια πρόστιμα,να δημιουργείται ανεργία,κλίμα φόβου για την επόμενη μέρα λόγω της δυνατότητας των ελεγκτικών μηχανισμών να κάνουν φύλλο και φτερό ανά πάσα στιγμή μια επιχείρηση για πολλά έτη από το κλείσιμο της χρήσης της.Πολλές φορές οι επιχειρηματικές δραστηριότητες μετατίθενται σε γειτονικές χώρες με χαλαρότερο σύστημα φορολογίας και μικρούς συντελεστές(10%) ή οι επιχειρηματίες με όρεξη για δουλειά και οράματα να τα παρατούν.Επίσης να αδειάζουν οι Ελληνικοί τραπεζικοί λογαριασμοί αφού οι καταθέσεις φυγαδεύονται για τον φόβο της διασφάλισης συμφερόντων του Δημοσίου.
    Εξαιτίας όπως διαβάζετε στον τύπο, της τρομακτικής έξαρσης που έχει λάβει το φαινόμενο αυτό τα τελευταία χρόνια και μη έχοντας την δυνατότητα το κράτος να κλείνει τα μάτια στο φαινόμενο αυτό, μη εισπράττοντας τελικά τα πρόστιμα αυτά αφού πηγαίνουν σε δικαστική επίλυση με 400000 υποθέσεις να λιμνάζουν ήδη στα διοικητικά δικαστήρια προτείνουμε την παρακάτω λογική λύση.
    Να δοθεί ένα χρονικό διάστημα τακτοποίησης συμβιβασμού με χαρακτήρα δεδικασμένου των υποθέσεων που εκκρεμούν είτε με πληροφορικά στοιχεία στις εφορίες είτε στα δικαστήρια .Να κλείσουν οριστικά και αμετάκλητα όλες οι χρήσεις μέχρι το 2008 και έτσι να γίνει μια καινούρια αρχή για τις επιχειρήσεις με μεγάλη ανάσα για τις δραστηριότητές τους.Η εφορία από δω και πέρα να ελέγχει κάθε καινούρια επιχείρηση που δημιουργείται επί ένα χρόνο με έμφαση στις επιχειρήσεις με υποψία δημιουργίας τέτοιων καταστάσεων.

    Προτείνουμε λοιπόν:

    Για τα τιμολόγια που έχει στα χέρια της η εφορία χαρακτηρισμένα από στοιχεία ως χρήση από λήπτες, για οποιοδήποτε λόγο ως εικονικά ή πλαστά
    Να χαρακτηριστούν λογιστικές διαφορές και να πληρωθεί ο αναλογούν εκπεσών φόρος που ωφελήθηκε η επιχείρηση που τα έλαβε και να πληρωθεί ο εκπεσών ΦΠΑ των τιμολογίων αυτών.Τα ποσά αυτά αφού συμφωνηθούν και από τα δύο μέρη(εταιρία-εφορία) να καταβληθούν εντός 2010.
    Έτσι οι εφορίες θα συγκεντρώσουν άμεσα τεράστια ποσά χρημάτων που με το ισχύον σύστημα και με τα υπερβολικά πρόστιμα δεν θα εισπράττονταν ποτέ ,αφού για πρόστιμα π.χ.χρήσης με εικονικά 50000 ευρώ και με τζίρο 2000000ευρώ τα πρόστιμα φθάνουν σχεδόν 2000000 ευρώ που είναι αδύνατον να τα πληρώσει επιχείρηση και το μόνο που ενισχύεται είναι η απολαβές των ελεγκτικών μηχανισμών και τα λεφτά που έχει να λαμβάνει το κράτος λογιστικά και σχεδόν ποτέ πραγματικά.
    Οι εταιρίες θα πάρουν ανάσα σε αυτή την τρομαχτικά δύσκολη οικονομική συγκυρία.
    Θα αποσυμφορηθούν τα διοικητικά και ποινικά δικαστήρια και το Δημόσιο θα αποφύγει το κόστος επίλυσής τους.

    Εννοείται ότι στις εταιρίες που θα συμμορφωθούν με αυτή την ρύθμιση
    1. θα σταματήσουν όλες οι ποινικές κυρώσεις αυτών που ενεπλάκησαν στην λήψη των στοιχείων αυτών
    2. δεν θα προσβληθεί το κύρος των βιβλίων με χαρακτηρισμό τους ως ανακριβή
    3. δεν θα επιβληθεί το διπλάσιο πρόστιμο της αξίας κάθε τιμολογίου του αρθ5 παρ10/Νομου 2523
    4. δεν θα επιβληθεί το τριπλάσιο πρόστιμο του ΦΠΑ του αρθ6 νομου 2523/97
    5. δεν θα επιβληθεί η αποζημίωση διασφάλισης δημοσίου με το πρόστιμο του φπα ΤΟΥ Νομου 1881

    Παρακαλώ το ΥΠΟΙΚ να δώσει βάση στην λύση που προτείνουμε η οποία θα δώσει μια πραγματική ανάσα σε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που ταλαιπωρείται από τους φορολογικούς ελέγχους και εκβιασμούς τα τελευταία 5-6 χρόνια.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 17:43 | Κωνσταντάτος Γεράσιμος του ΚΩΝ

    Προτείνω την κάτωθι ενέργεια από πλευράς Υπουργείου οικονομικών.
    Μία ανοικτή επιστολή προς τους οικονομικά έχοντες εξηγώντας την δυσμενή οικονομική θέση της χώρας και τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν
    να ληφθούν στο μέλλον ακόμη πιό εξοντωτικά ((για τις ασθενείς τάξεις) φορολογικά μέτρα τα οποία πιθανόν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες —και πιθανόν επιζήμιες πρώτα για αυτούς–καταστάσεις.
    Να τους καλέσετε να υψώσουν το ηθικό ανάστημά τους σαν Ελληνες και να
    δώσουν ένα παράδειγμα αλληλεγγύης , συνεισφέροντας για την μείωση του
    Δημόσιου χρέους, με όποιο τρόπο θέλουν και μπορούν.
    Μερικά παραδείγματα
    Οι Εφοπλιστές να συνεισφέρουν τα έσοδα ενός ναύλου πρίν το τέλος του 2011
    Οι ξενοδόχοι να διαθέσουν τα έσοδα του 10% της εις κρεβάτια
    δυναμικότητας των ξενοδοχείων τους δια τα έτη 2010 και 2011
    Τα κέντρα αναψυχής , τα έσοδα μιας εβδομάδας
    Κλπ Κλπ Να γίνει κατάσταση με όλους όσους είναι επιχειρηματίες και μάλιστα φοροαπαλλασσόμενοι ή φοροδιαφεύγοντες.
    Και όλοι οι εργαζόμενοι, όποια δουλειά και να κάνουν , από όπου και να πληρώνονται να συνεισφέρουν ένα μεροκάματο .

    Ανοίγεται ένας λογαριασμός, σε όποια τράπεζα δώσει το υψηλότερο
    επιτόκιο και μία επιτροπή από όλα τα κόμματα της Βουλής φροντίζει να πάνε τα λεφτά στη θέση τους.Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο με το θέμα
    αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 17:06 | Nikos a

    για τον φορο στιν υπεραξια απο πωληση μετοχων.σε αλλες χωρες θελου να επιβαλουν το ισχιον συστημα της χωρας μας λογο απλουστευσης.απλος και δικαιος χωρις γραφιοκρατια,ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΦΠΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΣΟΔΑ.ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟΔΗΞΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ/

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 16:10 | ακης

    η μοναδικη χωρα στην ε.ε που θα μπορουσε να κανει θαυματα με το χρεος ειναι η ελλαδα αλλα δεν το κανει γιατι δεν υπαρχει πολιτικη βουληση…

    και εξηγω με απλα παραδειγματα πως σπαταλα ασκοπα το κρατος τα ευρωπουλα….

    1. γιατι 16 μισθοι στους υπαλληλους της βουλης κουραζονται περισσοτερο απο καποιον αλλο εργαζομενο?
    2. γιατι σε ολο το δημοσιο πληρωνονται εικονικες υπερωριες που περιπου στο τελος του χρονου ειναι περιπου 2 μισθοι παραπανω και δεν λεω για νοσοκομεια και αλλα ειτουργιες πρωτιστης αναγκης αλλα για να εχουμε ικανοποιημενους τους υπαλληλους του υποργειου μας….
    3.γιατι υπαρχουνε τοσες διοικησεις δημοσιων οργανισμων και δεν ενοποιουνται καποιοι πχ μετρο με ηλεκτρικο…μηπως για να βολευουμε παραπανω διοικησεις?
    4.ας μπει ηλεκτρονικη λιστα φαρμακων
    5. το ι.κ.α για τα δημοσια εργα να το πληρωνει αυτοματα το κρατος γιατι οι εργολαβοι το περνουνε αλλα δεν πληρωνουνε το ι.κ.α
    6.ας αυξηθει το ΕΚΚΟ της οικοδομης ωστε να μην φοροδιαφευγουνε οι εργολαβοι…
    7. εχουμε τοσες αργομισθιες απο οργανισμους στο δημοσιο….απο που να ξεκινησεις και που να τελειωσεις….απο τον Ο.Σ.Κ που ειναι ο μοναδικος οργανισμος που εχει 500% παραπανω προωπικο και ο μοναδικος που κανει και μελετες,,,να διωξουνε με συμβαση και οι μελετες να γινονται απο ιδιωτες που αποδιουνε οικονομικα πιο πολυ….
    8.ασ μην πω τιποτα για τον ελληνικο στρατο που ακομα εχει στρατοπεδα σε καθε χωριο σε ολη την ελλαδα ωστε να ζει το καθε χωριο του βουλευτη με πιτογυρα και μπουγατσες…

    δεν συνεχιζω αλλο δεν εχει νοημα τα αυτονοητα λεω που τα ξερουμε ολοι…

    ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ οικονομολογος εχει πει…..οταν θελεις να μειωσεις το χρεος μιας εταιριας δεν πουλας τα περουσιακα καλα στοιχεια της (λεγε με ΟΤΕ -τραπεζες) γιατι αυτα ειναι παροδικα αλλα ΜΕΙΩΝΕΙς τα ΠΑΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗς (λεγε με δημοσιοι υπαλληλοι)!!!

    υ.γ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟς ΛΑΟΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝΕ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝΕ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ !!!

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 16:15 | Ι.Χ.

    Ίσως στην παρούσα φάση η λύση δεν βρίσκεται στην αύξηση των εσόδων άμεσα.

    Ισως είναι προτιμότερη η αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού.

    Π.χ. αν σε οποιαδήποτε συναλλαγή με επαγγελματίες συγκεκριμένων/στοχευμένων επαγγελμάτων επιστρεφόταν το ΦΠΑ με κάθε προσκομμιζόμενη απόδειξη και επιπλέον πρόσφερε φορολογική ελάφρυνση τότε ο κάθε πολίτης θα ζητούσε/απαιτούσε απόδειξη.

    Ο πολίτης πρέπει να έχει το αντίστοιχο κίνητρο για να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Και αυτό το κίνητρο πρέπει να είναι ισχυρό.

    Με τον τρόπο αυτό το κράτος δεν θα έπαιρνε το ΦΠΑ που έτσι και αλλιώς σε μεγάλο ποσοστό δεν παίρνει ούτε τώρα, αλλά θα ανάγκαζε συγκεκριμένες επιχειρήσεις/επαγγελματίες σε δήλωση μεγαλύτερων εισοδημάτων.

    Ακόμα και αν τα κέρδη απο το μέτρο αυτό ήταν μηδενικά, θα ήταν σίγουρα μία κίνηση προς το καλύτερο.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 15:21 | tasos papadakos

    ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

    Αυξήσατε το σημερινό υπάρχον 10% για την διανομή σε 12%.
    Αλλά αυτό να εξαντληθεί εντός της εταιρείας.
    Έπειτα από την δήλωση των κερδών και τον αντιστοιχούντα φόρο του 25% να ακολουθεί εντός 3 μηνών και δεύτερη δήλωση:
    α) Των προς διανομή κερδών της εταιρείας
    β) Των προς κεφαλοποίηση κερδών
    Επί των προς διανομή κερδών να επιβάλλεται φορολόγηση ως διανεμηθέντα και ας μην έχουν διανεμηθεί και πληρωμή δόσεις.
    Επί των προς κεφαλοποίηση κερδών ουδεμία φορολόγηση αλλά όμως με καταληκτική ημερομηνία κεφαλοποίησης μέχρι τέλους χρήσεως.

    ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΩΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΑΝΙΚΑΝΑ ΣΕ ΚΑΙΡΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠOY ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ EMEIS ΤΟ ΚΑΘΕ ΛΑΘΟΣ TOYS ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΑ ΛΑΘΗ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ?

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 15:19 | Christos Akritidis

    Ελάτε, όλοι εμείς οι 60ρηδες, πλούσιοι και όχι πλούσιοι σε χρήμα, να βάλουμε πλάτη για το καλό της χώρας και της νέας γενιάς, τα παιδιά μας.
    Καμιά επιχείρηση δεν θα εφίστατο χωρίς τους εργαζόμενους, τον λαό.
    Να μην φοροδιαφεύγουμε, να πληρώνουμε τις απαιτούμενες εισφορές για το μέλλον μας, πολλοί, φυσικά ήταν ορθοί ως προς αυτό αλλά υπάρχουν-υπήρξαν πολλοί που υπονομεύουν το μέλλον μας και τα δικαιώματα μας και μας κοροϊδεύουν αποφεύγοντας και παρανομώντας, να μην εντάσσονται στην ευνομούμενη κοινωνία που ανήκουμε όλοι.
    Φοροδιαφεύγοντας κα, κανείς δεν τα πήρε μαζί του.
    Εμείς οι 60ρηδες σε λίγο θα θέλουμε να απολαύουμε στις αποδοχές που δικαιούμαστε αφού εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, λόγο όμως αυτών των ‘παρανόμων’ δεν ήμαστε σίγουροι για τις επιθυμητές απολαβές,
    Σρήν Ελλάδα, λέγεται, ότι ο θεσμός της οικογενείας είναι ακόμη ισχυρός, ας το κάνουμε λοιπόν για τα παιδιά μας και το μέλλον. Να μην βρεθούν στην ιδία επώδυνη και αβέβαια θέσι για το μέλλον όπως εμείς οι 60ρηδες.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ, ας δείξουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, στα νέας αυτά άθικτα πρόσωπα, υπουργούς και όχι μόνον, για να απολαύουμε κι εμείς αξίες όπως σεβασμό και εμπιστοσύνη και όχι στα εφήμερα.
    TO GIVE TIGNITY TO A MAN IS ABOVE ALL THINGS
    ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.
    ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!!

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 15:44 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΚΡΗΣ

    ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΜΕΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
    Να κατασκευαστούν ΜΟΝΙΜΑ ΒΑΣΙΚΑ ΦΥΛΑΚΙΑ 24 ώρου λειτουργίας έξω από τις σημαντικές πόλεις της χώρας καθώς και στο εθνικό οδικό δίκτυο, σε συγκλινόμενα οδικά σημεία τύπου αποχής για τον έλεγχο των φορτηγών διακίνησης αγαθών, εγχώριων ή προερχόμενων εκ του εξωτερικού.
    Εκεί τα διερχόμενα φορτηγά αυτοκίνητα να υπόκεινται σε ενδεικτικό ή φυσικό έλεγχο φορτωτικών εγγράφων διακίνησης.
    Η επάνδρωση με προσωπικό να γίνει από πλεονάζοντες υπαλλήλους των υπουργείων που έχω ακούσει οτι κάποιοι κρεμάνε το σακάκι τους πίσω από την καρέκλα τους και το αφήνουν εκεί ως καμουφλάζ επί ημέρες οτι δήθεν είναι κάπου έξω και αυτοί απουσιάζουν αδικαιολόγητα επί πολλές μέρες.
    Η υπηρεσία αυτή να οπλιστεί με νομολογία τέτοια που να σκέπτεται πολύ κάποιος για νακάνει δρομολόγιο με χωρίς δικαιολογητικά.
    Με αυτή την οργάνωση του Δημοσίου η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ μέσω αυτού του τύπου της διακίνησης θα ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΤΑ 70%.
    Ένα μικρό παράδειγμα για να καταλάβετε το εύρος αυτού του τρόπου διακίνησης.
    Μια ημέρα σταματάει εμπρός από τις εγκαταστάσεις μου στον Ασπρόπυργο ένας Βούλγαρος οδηγός γνωρίζων ελληνικά και μου ζήτησε νερό, πρόθυμα του έδωσα και τον ρώτησα από που έρχεται. Μου απάντησε από την Γερμανία μέσω Ιταλίας. Τι μεταφέρεις τον ρωτώ και μου απάντησε οτι, δεν γνωρίζει, καλά του λέγω δεν έχεις χαρτιά φορτωτικής; όχι μου λέγει, εμένα μου έδωσαν το φορτηγό φορτωμένο και σφραγισμένο για να το φέρω στην Ελλάδα και κάπου εδώ στον Ασπρόπυργο. Μακάρι να μου έλεγε ψέμματα.
    Καταλαβαίνετε λοιπόν με την ελεύθερη Ευρωπαική διακίνηση τι θα γίνεται.

  • Ο Σύνδεσμός μας εκπροσωπεί όλα τα ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα.

    Από τις εφημερίδες πληροφορηθήκαμε προχθές ότι, στην επιτροπή για το εισόδημα του Υπουργείου Οικονομικών , συζητήθηκε και θέμα επιβολής τεκμηρίων για τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων.

    Ο Σύνδεσμός μας διαφωνεί ριζικά με το μέτρο της εφαρμογής τεκμηρίου για τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων.

    Η πολιτεία, στην επιτροπή για το εισόδημα, συζητά την επιβολή τεκμηρίων στα δίδακτρα, με το συλλογισμό ότι γονείς μαθητών μας μπορεί να έχουν μεγαλύτερα πραγματικά εισοδήματα από αυτά που δηλώνουν. Αν αυτό συμβαίνει, είναι αναγκαίο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας να βρουν άλλους τρόπους να τους εντοπίσουν, διότι ο συγκεκριμένος τρόπος είναι άδικος για τους πλείστους γονείς που δηλώνουν στην εφορία το πραγματικό τους εισόδημα, το οποίο όμως είναι πιθανόν να είναι κατώτερο από τα τεκμήρια. Καταφέρνουν όμως οι γονείς αυτοί να ανταποκριθούν στη δαπάνη των διδάκτρων του παιδιού τους, αξιοποιώντας οικονομίες χρόνων, ρευστοποιώντας περιουσιακά τους στοιχεία και υποστηριζόμενοι από γονείς, συγγενείς, φίλους, ακόμη και από τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται

    Στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών μελών του ΟΟΣΑ, το κράτος υποστηρίζει οικονομικά (άλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα) τους γονείς που επιλέγουν τα μη κρατικά σχολεία για τα παιδιά τους. Η τάση αυτή διευρύνεται συνέχεια με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της Σουηδίας, όπου το κράτος καλύπτει το σύνολο των διδάκτρων στους γονείς που επιλέγουν ιδιωτικά σχολεία. Τα οφέλη είναι σημαντικά, πρώτα απ’ όλα για τα παιδιά που έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε καλύτερα σχολεία και για το κράτος που περιορίζει τις δαπάνες του.

    κ. Υπουργέ, ο κάθε γονιός που επιλέγει ιδιωτικό σχολείο για το παιδί του, απαλλάσσει το κράτος από δαπάνη τουλάχιστον 3.000 έως 4.000 € ετησίως. Δικαίως ο γονιός αυτός θα περίμενε μια ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση ή κάποια άλλη οικονομική υποστήριξη από την Πολιτεία. Αντί αυτού μέχρι σήμερα υποχρεούται στην αγορά των διδακτικών βιβλίων που παραχωρούνται δωρεάν στο μαθητή του δημοσίου σχολείου, δεν του αναγνωρίζεται το δικαίωμα μετακίνησης του παιδιού του με το μειωμένο μαθητικό εισιτήριο που ισχύει για το μαθητή του δημοσίου σχολείου και ακόμη υποχρεούται στην καταβολή πρόσθετου φόρου με τη μορφή παραβόλου εγγραφής (ΕΛΙΓΕ). Σήμερα σκέπτεται η Πολιτεία να προσθέσει στα βάρη του και το τεκμήριο διδάκτρων;;

    Πέρα όμως από τον άδικο χαρακτήρα του, το μέτρο του τεκμηρίου των διδάκτρων θα αποδειχτεί αναποτελεσματικό και θα επιφέρει επιβάρυνση αντί ελάφρυνση του δημόσιου προϋπολογισμού. Θεωρούμε βέβαιο ότι το μέτρο θα οδηγήσει πολλούς γονείς να απαιτούν χαμηλότερη ή ετεροχρονισμένη απόδειξη παροχής υπηρεσιών από τα σχολεία. Κάποια σχολεία θα υποκύψουν στις πιέσεις αυτές, οδηγώντας τελικά σε αύξηση της φοροδιαφυγής και παράλληλα σε μείωση του καταβαλλομένου από τα σχολεία φόρου εισοδήματος. Ακόμη το μέτρο θα οδηγήσει σίγουρα κάποιους γονείς να μεταγράψουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του δημόσιου προϋπολογισμού με τα έξοδα εκπαίδευσης των παιδιών τους και παράλληλη μείωση των εσόδων των ιδιωτικών σχολείων που συνεπάγεται βέβαια και ανάλογη μείωση των καταβαλλομένων φόρων.

    Καθίσταται λοιπόν φανερό ότι το μέτρο θα προκαλέσει αναστάτωση και δυσαρέσκεια στους γονείς, ζημία στην ιδιωτική εκπαίδευση και ιδιαίτερα στα μικρά ιδιωτικά σχολεία, απώλεια φόρων στην πολιτεία.

    Αντί για τεκμήριο στα δίδακτρα, η πρόταση του συνδέσμου μας είναι:

    1. Να ενταχθεί η Ιδιωτική Εκπαίδευση στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου και του ΕΣΠΑ, προκειμένου να βοηθηθεί η χώρα μας στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, ενισχύοντας έτσι το ρυθμό ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας, και ελαφρύνοντας το δημόσιο προϋπολογισμό.

    2. Να εφαρμοστεί και στη χώρα μας το κουπόνι ή η επιταγή παιδείας, που εφαρμόζεται ολοένα σε περισσότερες χώρες του κόσμου με μεγάλη επιτυχία και που θα έχει ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις τόσο στον κρατικό προϋπολογισμό όσο και στην ποιότητα εκπαίδευσης που απολαμβάνουν τα Ελληνόπουλα..
    Προκειμένου μάλιστα ο θεσμός να ξεκινήσει σταδιακά και με τρόπο που θα διασφαλίσει την θετική του επίπτωση στα δημόσια οικονομικά, θα μπορούσαν να ισχύσουν τα εξής:
    I. Το κουπόνι παιδείας να δοθεί σταδιακά με γνώμονα την τάξη φοίτησης.
    II. Να δοθεί σε γονείς με οικογενειακό εισόδημα κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο (π.χ. 20.000 € ετησίως)
    III. Το ύψος του κουπονιού να είναι στην αρχή μικρό, σημαντικά μικρότερο από το αντίστοιχο κόστος ανά μαθητή στην δημόσια εκπαίδευση (π.χ. 2.000 € το χρόνο)
    IV. Το κουπόνι να είναι εξαργυρώσιμο από το εκπαιδευτήριο στη λήξη της σχολικής χρονιάς.

    Με τιμή,

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΚΑΔΙΑΡΗΣ

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 14:02 | Γιώργος Σκυρόπουλος

    Στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για ένα δικαιότερο, αποτελεσματικότερο και ταυτοχρόνως πιο αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα θα ήθελα να καταθέσω τις ακόλουθες προτάσεις, οι οποίες κυρίως αφορούν στο θέμα της εφαρμογής και λειτουργίας των τεκμηρίων :

    1) Το λεγόμενο «τεκμήριο δαπάνης διαβίωσης» στην πραγματικότητα έχει σκοπό να αποκαλύψει εισόδημα και όχι δαπάνη. Αναλόγως του τρόπου καθορισμού του, το «τεκμήριο δαπάνης διαβίωσης» αποκαλύπτει ένα λιγότερο ή περισσότερο φανταστικό εισόδημα (και αντιστοίχως τόσο περισσότερο ή λιγότερο επιτυχές είναι το τεκμήριο), αλλά σε κάθε περίπτωση είναι άδικο και αντιαναπτυξιακό να θεωρείται (όπως συμβαίνει σήμερα) ότι ο πολίτης ξοδεύει υποχρεωτικώς (!) χρηματικά ποσά ίσα με τα «τεκμήρια δαπανών διαβίωσης».
    Παράδειγμα : Ένας πολίτης, ο οποίος δηλώνει ετήσιο εισόδημα 30000 ευρώ και οφείλει κατά τη φορολογική νομοθεσία να καλύψει ετήσια «τεκμήρια δαπανών διαβίωσης» 28000 ευρώ, γιατί να απαγορεύεται να αποταμιεύει ετησίως ποσό άνω των 2000 ευρώ (30000-28000); Επίσης ο ίδιος πολίτης με δηλωθέν εισόδημα πενταετίας 150000 ευρώ (5×30000), γιατί να απαγορεύεται να αγοράσει ένα αγαθό αξίας άνω των 10000 ευρώ (5×2000) μέσα σε μία πενταετία;
    Εάν λοιπόν είναι ανέφικτη στην παρούσα συγκυρία η πλήρης κατάργηση των «τεκμήριων δαπανών διαβίωσης» (όχι των τεκμηρίων κτήσης περιουσιακών στοιχείων), τουλάχιστον θα πρέπει να θεσπιστεί ότι για το σχηματισμό του κεφαλαίου, που μπορεί να αποταμιεύσει ο πολίτης εντός ενός έτους (προκειμένου να μπορεί να δικαιολογήσει τεκμήρια επομένων ετών), από τα δηλωθέντα εισοδήματά του θα αφαιρούνται μόνον τα τεκμήρια κτήσης περιουσιακών στοιχείων και τα δηλωθέντα ποσά των πάσης φύσεως αποδείξεων αγοράς υπηρεσιών και καταναλωτικών αγαθών, καθώς και ένα μικρό ποσοστό (π.χ. 5-10%) του εκάστοτε ισχύοντος αφορολογήτου ποσού της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος, αλλά δεν θα αφαιρούνται τα «τεκμήρια δαπανών διαβίωσης», αφού δεν είναι πραγματικές δαπάνες.
    Και κάτι ακόμη : Στην εποχή των ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι αυτονόητο στοιχείο διαφάνειας, εντιμότητας και δικαιοσύνης και πανεύκολο τεχνικά, το να αναγράφεται επί του εκκαθαριστικού σημειώματος της φορολογικής δήλωσης το προαναφερόμενο κεφάλαιο, για το οποίο θα αναγνωρίζεται από τη φορολογική Αρχή ότι μπορεί να επικαλεστεί ο πολίτης στο μέλλον ως χρηματικό απόθεμά του για την κάλυψη οποιασδήποτε αγοράς ή δωρεάς θα κάνει.

    2) Ακούμε στα μέσα ενημέρωσης ότι τα τεκμήρια θα έχουν σκοπό να «συλλάβουν» τη φοροδιαφυγή, η οποία είναι εκτεταμένη στους χώρους του εμπορίου, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών κ.λ.π.
    Όπως λοιπόν ισχύει διαφοροποιημένη (ελαφρύτερη) κλίμακα φόρου εισοδήματος για εκείνους, οι οποίοι αποκτούν το κυριότερο μέρος του εισοδήματός τους από μισθούς και συντάξεις, θα πρέπει να εξετάσετε μήπως τα «τεκμήρια δαπανών διαβίωσης» πρέπει να ισχύουν μειωμένα (π.χ. στο ήμισυ) ή ακόμη και να μην ισχύουν καθόλου για τους μισθωτούς και συνταξιούχους και βεβαίως για τους ανέργους. Εννοείται ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμμία απολύτως διάκριση μεταξύ των πολιτών, σε ό,τι αφορά τα τεκμήρια κτήσης περιουσιακών στοιχείων.

    3) Ο σημερινός τρόπος καθορισμού της επιφάνειας του ακινήτου, η ιδιοκατοίκηση ή η μίσθωση του οποίου αποτελεί κριτήριο εφαρμογής του σχετικού «τεκμηρίου δαπάνης διαβίωσης», είναι τουλάχιστον ανεπιτυχής.
    Η φορολογική νομοθεσία ορίζει ως κριτήριο τα 200 τετραγωνικά. μέτρα επιφάνειας γενικώς και αορίστως. Οι οδηγίες για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης ορίζουν ότι τα 200τ.μ. είναι το σύνολο των επιφανειών όλων των χώρων του κτιρίου, κύριων και βοηθητικών.
    Έτσι ένας πολίτης, ο οποίος διαμένει σε μονοκατοικία αποτελούμενη από 105τμ κύριων χώρων α΄ ορόφου, 15τμ γκαράζ ή κλιμακοστασίου στην πιλοτή και 105τμ υπογείου (ενδεχομένως με πενιχρό φυσικό φωτισμό και αερισμό από φεγγίτες!), υπόκειται στο «τεκμήριο δαπάνης διαβίωσης», αφού τα 105+15+105=225τμ υπερβαίνουν τα 200τμ. Αντίθετα ένας άλλος πολίτης, ο οποίος διαμένει σε κατοικία κυρίων χώρων 187τμ, με αποθήκη 12τμ και σταθμεύει το αυτοκίνητό του στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου ή σε ενοικιαζόμενη θέση στάθμευσης ή στον δρόμο, δεν υπόκειται στο «τεκμήριο δαπάνης διαβίωσης». Ο πολίτης της δεύτερης περίπτωσης λοιπόν, αν και κατοικεί σε σπίτι σχεδόν διπλάσιας επιφάνειας σε σχέση με το σπίτι του πολίτη της πρώτης περίπτωσης, ευνοείται, ενώ ο πολίτης της πρώτης περίπτωσης αδικείται.
    Επομένως πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές στη φορολογική νομοθεσία ότι τα 200τμ (τα οποία ίσως θα μπορούσαν και να μειωθούν λίγο και να γίνουν π.χ. 180τμ) για την εφαρμογή του «τεκμηρίου δαπάνης διαβίωσης» αφορούν συγκεκριμένα στους κύριους χώρους της κατοικίας (όπως άλλωστε αυτοί έχουν ήδη δηλωθεί στο Ε9).

    4) Λέγεται ότι υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή ΦΠΑ από τη μη έκδοση αποδείξεων και τιμολογίων.
    Τουλάχιστον για την αγορά αγαθών η έκδοση αποδείξεων θα πραγματοποιείται πάντοτε, εάν αποτελέσει αποκλειστική ευθύνη του εκδότη και όχι, όπως νομίζω ότι ισχύει σήμερα, και του λήπτη των αποδείξεων. Φεύγοντας ο καταναλωτής από ένα κατάστημα και έχοντας αγοράσει ένα αντικείμενο, θα έχει φροντίσει τότε ο πωλητής να έχει συρράψει πολύ καλά την απόδειξη επάνω στο αντικείμενο, ώστε να μην ελεγχθεί από τυχόν κλιμάκιο της εφορίας, το οποίο πιθανόν να «σταματήσει» τον καταναλωτή εντός εύλογης απόστασης (π.χ. 50 μέτρα) από το κατάστημά του.

    Ευχαριστούμε για τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, που εγκαινιάσατε, και προσβλέπουμε σε περαιτέρω βελτίωσή της.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 14:55 | Γ.nikos

    ΠΑΛΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΥΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ.ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦ.ΜΗΔΕΝ ΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΙΚΤΑ 2039,ΚΛΠ ΔΗΛ.ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ.ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ 2 ΕΡΓΑΖΟΜ.ΤΩΝ 1980 ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΥΞΗΣΗ,ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ 2 ΜΙΣΘΟΥΣ…ΑΦΟΡΟΛΙΓΗΤΟ 20000 ΓΙΑ ΟΙΚΟΓ.ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ,ΕΛΕΟΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ,ΕΝΝΟΙΑ ΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΛΠ.)

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 13:36 | Christos Akritidis

    Η κυβέρνηση προχωρά σωστά !
    Μην φοβάστε τίποτα, ΟΛΟΙ οι Ελληνες μαζί σας !!!
    Πρώτη φορά νοιώθω τόσο έντονα την εμπιστοσύνη και τις ελπίδες που εμπνέουν τα πρόσωπα της κυβέρνισης.
    Κύριοι προχωρήστε χωρίς φόβο, είμαστε μαζι σας !!!

    Θέλω να διευκρινίσω, για την αντιπολίτευση, οτι η λέξη και μόνο αυτή προτρέπει στο αντίθετο, δηλ μιά αλλη εκδοχή μιά αλλη λυση, πχ προτείνω-συμβουλεύω κάποιον να πάει κάπου με το λεοφορείο διότι είναι ποιό φθηνό από το αεροπλάνο, όπως έκανε παρόμοιες προτάσεις ο πρωθυπουργός Γ Παπανδρέου από την θέσι,τότε, της αντιπολίτευσης πρός την κυβέρνηση της ΝΔ.
    Λυπάμαι διότι η αντιπολίτευση προσπαθεί μόνον να ακυρώσει, να κατακερματίσει, να απαξιώσει την αληθηνή προσπάθεια των ανθρώπων της κυβέρνησης αλλά και την βούληση του Ελληνικού λαού.
    Αλλά, ίσως να καταλαβαίνουν και οι ίδιοι οτι συμβουλές κλπ δεν μπορεί να δώσει μιά αποτυχημένη πολική που οδήγησε την Ελλάδα και τον Ελληνα στην σημερινή δινή κατάσταση της οικονομίας και της αναξιοπιστίας.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 13:04 | ΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΡΑ? ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΜΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΜΕ ΛΙΓΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑ ΟΛΟΥ. ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 25%. ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΑΛΛΑ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΥΠΝΑΔΑ, ΠΟΥ ΚΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΕΙΜΑ.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 13:18 | Αθηνά Κ.

    ναι διανύουμε μια δυσκολη για τα οικονομικα περίοδο ως χώρα και ναι ολοι πρεπει να συμβάλλουμε ,αλλά με τροπο δίκαιο και στο μετρο του δυνατού για τον καθε πολίτη φορολογούμενο. να μην πληρώσουμε μονο εμεις οι δημοσιοι υπαλληλοι που παίρνουμε 950 ευρώ συμπεριλαμβανομένων επιδοματων(νοσηλευτρια) ,αλλα και αυτοι με τα 5000,10000 ευρω το μηνα στους οποιους δινεται εσεις οι πολιτικοιτην δυνατοτητα να δηλώνουν τοσο χαμηλα εισοδηματα που να ειναι κατω του αφορολογητου και παιρνουν και επιστροφη φορου σαν κερασακι

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 13:02 | ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    προς [υπάλληλο Υπ.Οικονομικών]:

    Ειλικρινα εργαζεστε στο υπουργειο οικονομικων και δεν εχει πεσει στην υποληψη σας καποιος επιορκος?
    Προτεινω να σας δωθει και εξτρα επιδομα προβληματικης ορασης και αντιληψης,επιδομα γλαυκωματος,επιδομα σπιλωσης λογω επιορκων συναδελφων που μαγαριζουν την υποληψη σας ως εργαζομενη.

    Εχετε μεγαλυτερο αγχος και φορτο εργασιας παιρνοντας 2000 ευρω τον μηνα?Φανταστειτε να παιρνατε 500 ευρω.Προτεινω να δωθει επιδομα και στα μελη των οικογενειων σας για να εξαλειφθει τελειως το αγχος απο το οικογενειακο περιβαλλον και να λειτουργειτε απροσκοπτα

    Σας επιδοτει το κρατος με το 50% της αντικειμενικης αξιας για αγορα σπιτιου σε «παραμεθοριες» περιοχες με την δεσμευση οτι θα μας κανετε την χαρη να παραμεινετε στις «ακριτικες κυκλαδες» για δεκα ετη και εχετε παραπονα?Προτεινω να σας υποχρεωνουν σε αγορα τριορωφης και ανω μεζονετας με επιδοτηση 100% της πραγματικης αξιας του σπιτιου.

    Το φλουρι στην βασιλοπιτα της δικιας σας υπηρεσιας ποσες μερες αγραφης αδειας ηταν?Προτεινω να θεσπιστει με νομο καθε βασιλοπιτα να εχει φλουρια για τουλαχιστον τους μισους απο τους υπαλληλους της καθε υπηρεσιας και επισης αν η βασιλοπιτα ειναι σπιτικη,την φτιαξει δηλαδη καποιος απο τους υπαλληλους ,αυτος να μην εχει δικαιωμα στο να κερδισει το φλουρι γιατι μπορει να υπαρξουν φαινομενα διαφθορας.

    Αληθεια κανεις δεν φευγει απο την δουλεια στις 11 η ωρα?Στις 12?Στις 1?Δεν σας ενοχλει αυτο το αναρχο καθεστως?Προτεινω να θεσπιστει θεση αξιωματικου υπηρεσιας ο οποιος να καθοριζει ποιος θα φευγει νωριτερα καθε μερα ετσι ωστε να υπαρξει μια ταξη.

    Συμπασχω με το προσωπικο σας δραμα ως εργαζομενη στο υπουργειο οικονομικων.Φανταζομαι ποσο μεγαλωνει ομως το προβλημα σε ενα αντρογυνο οταν και οι δυο εργαζονται κατω απο αυτε τις αθλιες συνθηκες.Προτεινω να επιδοτουνται με 1000 ευρω μηνιαιως τα εγγαμα ζευγαρια που εργαζονται στο υπουργειο οικονομικων.

    Γνωριζω πως λαμβανετε πενιχρο εκλογικο επιδομα(500-600) για τις υπηρεσιες που προσφερετε στις εκλογες.Επειδη ομως η Ελλαδα παρουσιαζει σχετικη πολιτικη σταθεροτητα και οι εκλογικες διαδικασιες ειναι σχετικα λιγες,προτεινω να λαμβανετε εκλογικο επιδομα και οποτε γινονται εκλογες στην Ονδουρα χωρα στην οποια ολα ειναι ρευστα και μπορει να εχουμε και τρεις φορες αλλαγη κυβερνησης σε ενα χρονο.Αλλωστε οσο «εργαζεστε» για τις εκλογες στην Ονδουρα τοσο «εργαζεστε» και για τις εκλογες στην Ελλαδα.

    Αν συνεχιστε να γραφετε για το δραμα που βιωνετε ως υπαλληλος στο υπουργειο οικονομικων σας υποσχομαι οτι θα σταθω διπλα σας προτεινοντας και αλλα μετρα για να μπορεσετε να επιβιωσετε.
    Ευχαριστω

    ΥΓ. Επειδη ξεχασα.
    Ειμαι 34 χρονων και το δικο μου ΔΙΒΕΤ δεν εχει ερθει εδω και 34 χρονια.Μηπως γνωριζετε κατι επ αυτου?

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 13:50 | Ελευθέριος Κουφός

    Παρατηρούμε πως πάρα πολλοί τρέχουν να κάνουν μεταβιβάσεις προκειμένου να μην πληρώσουν φόρο.Δεν είναι δυνατόν όμως να χαϊδεύουμε ακόμα αυτούς που έχουν φέρει την πατρίδα μας στο χάλι αυτό.Σε άλλες χώρες, υπάρχουν τώρα, σε περίοδο ύφεσης παρακαλώ, ανώτατος συντελεστής φορολόγησης για τα υψηλά εισοδήματα ύψους 60% και όχι που εδώ ακόμη συζητάμε 40% και αυτό αν! Άλλες χώρες καταφέρνουν να προχωρήσουν για μία περίοδο σε φορολόγηση τέτοια ακριβώς αυτή την περίοδο προκειμένου να υπάρχουν δημόσια έσοδα που θα αναθερμάνουν κατά πολύ περισσότερο την οικονομία τους, ενώ μειώνουν τον συντελεστή στο 40% όταν υπάρχει άνθιση.Πώς δηλαδή έχουν κάποιες χώρες φτιάξει μέσα σε μία 10ετία και παρακαλώ τα κάνανε σοσιαλιστές όχι απλώς τη χώρα τους να έχει ένα άριστο σύστημα από πλευράς διοίκησης, αλλά και όλοι να είναι ευχαριστημένοι και εδώ δεν τολμάμε να φορολογήσουμε;Προσωπικά προτείνω ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής να ανέλθει στο 60% και αν κάνετε και δημόσια διαβούλευση για την ανάπτυξη θα σας αναφέρω και πώς μπορεί να επέλθει αυτή που όλοι σπέρνουν τον πανικό σχετικά με αυτό το θέμα.Πάντως, ουδέποτε στο πρόσφατο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει τέτοια μορφής μεγάλη κρίση η χώρα μας και σήμερα νομίζω θα φανεί ποιός θέλει – ακόμα και αν δεν ανήκει στον σοσιαλιστικό χώρο – να βοηθήσει ώστε να εξυγιανθεί επιτέλους η Ελληνική Οικονομία και ποιός θα προτιμήσει να λακκίσει στις δύσκολες στιγμές που περνά η ίδια μας η οικονομία και που δεν θέλει να συνεισφέρει με κανέναν απολύτως τρόπο για την ίδια του τη χώρα.Δεν ανέχομαι, να βλέπω όσους έκλεψαν τα ταμεία επί πόσα χρόνια σήμερα να καταλαμβάνουν θέσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αντί να βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, όπως θα συνέβαινε με κάθε απλό Έλληνα Πολίτη.Καμία απολύτως εξαίρεση.Για να εξοικονομηθούν πόροι δε, πρέπει ο βασικός μισθός του βουλευτή να μειωθεί στα 1000€ (μικτά το μήνα) για να δούμε και ποιοί πραγματικά είναι πολιτικοί και πρέπει να βρίσκονται σε αυτόν το χώρο και ποιοί θα προτιμήσουν να κάνουν κάποια άλλη δουλειά εκτός Κοινοβουλίου, που στο κάτω-κάτω μόνο μία μικρή μερίδα προσφέρει συστηματικά και σοβαρά και υπεύθυνα στα ίδια τα κοινά και προτείνει λύσεις.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 13:55 | Κώστας Παναγιωτόπουλος

    • Σταμάτημα της μεγάλης ληστείας που γίνεται στα χρηματιστήρια από οργανωμένα συμφέροντα με συγκέντρωση όλων των χρημάτων σε λίγους. Να υπάρξει πόθεν έσχες στις αγορές. Φόρος στα κέρδη.
    • Οι επιχειρήσεις και τα ακίνητα, είναι του κράτους, αφού έχει έσοδα από αυτά, από φόρους από τα εισοδήματά τους. Δεν πρέπει έμμεσοι φόροι, φόροι μεταβίβασης και κληρονομιάς, κλπ., φόροι από πρόστιμα. Έτσι απρόσκοπτα θα υπάρχει ανάπτυξη και το κράτος θα αυξάνει τα έσοδά του από τους φόρους εισοδήματος. Οι εφοριακοί υπάλληλοι να είναι οι επιβλέποντες στις επιχειρήσεις, οι σύμβουλοι, οι συνεργάτες προς το κοινό συμφέρον και όχι αυτοί που τους δίνεται η δυνατότητα ή να πλουτίσουν ή να κλείσουν μια επιχείρηση. Να καταργηθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις. Καθημερινά να γίνεται ηλεκτρονικά υποβολή καταστάσεων εσόδων – εξόδων που θα διασταυρώνονται και θα ελέγχονται μέσω TAXIS. Μόνο έτσι θα αναπτυχθούν χωρίς φόβο οι επιχειρήσεις και θα έχει εισοδήματα το κράτος.
    • Το κράτος να ελέγχει καλύτερα τα έξοδά του και να κάνει έξοδα ανάλογα των εσόδων του. Να κάνει μείωση κατά 50% των εργαζομένων σ’ αυτό. Να μην δίνει μισθούς πάνω από 2.000€.
    • ΦΠΑ – Ανάπτυξη: Να μειωθεί στο 10% ο ΦΠΑ. Τώρα είναι πολύ μεγάλος και άδικος για τους χαμηλόμισθους. Είναι και πρόκληση για φοροδιαφυγή και αθέμιτου ανταγωνισμού. Εξαιτίας του κλείνουν οι ειλικρινείς επιχειρήσεις, δεν μπορούν να ανταγωνιστούν αυτούς που φοροδιαφεύγουν.
    • Τα κέρδη επιχειρήσεων, προηγουμένων ετών, που δεν έχουν διανεμηθεί, και έχουν φορολογηθεί, να φορολογούνται όταν διανεμηθούν με τις διατάξεις που ίσχυαν όταν έγιναν τα κέρδη.
    • Κατάργηση των επιτροπών στο κέντρο της χώρας (Αθήνα). Οι επιτροπές να αποτελούνται από τον φορολογούμενο, τον έφορο, τον εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου του τόπου, των Επιμελητηρίων του τόπου, του Συνδέσμου ή Συλλόγου όπου είναι μέλος ο φορολογούμενος, των οικονομικών επιμελητηρίων, του λογιστή της επιχείρησης με εκπροσώπους ατόμων από την περιοχή, χωρίς αμοιβή όλοι αυτοί. Όχι επιτροπές από κλειστά κλαμπ. Συνεδρίαση της επιτροπής στην επιχείρηση. Γι’ αυτήν αποφασίζουν.
    • Οι φόροι που έχουν πληρωθεί για κέρδη, που κάποια στιγμή επενδύονται μέσα στην επόμενη 10ετία, να αφαιρούνται από τους φόρους που θα δημιουργηθούν από τα νέα έσοδα της νέας επένδυσης, επιχείρησης.
    • Να εγγυηθεί το κράτος χορηγήσεις στις επιχειρήσεις από τις τράπεζες με χαμηλούς τόκους.
    • Να γίνουν ρυθμίσεις στις οφειλές από τις Τράπεζες.
    • Να γίνει διασταύρωση της τελευταίας εξαετίας των κερδών ομοειδών επιχειρήσεων, που θα πρέπει να είναι ανάλογα των «εξόδων» αυτών.
    • Να καταργηθεί ο φόρος εγγραφής, προσημείωσης ή υποθήκης και το χαρτόσημο για δανεισμούς.
    • Να καταργηθεί το χαρτόσημο και ο φόρος στο επιτόκιο χορηγήσεων και στους τόκους. Έτσι θα υπάρχει χαμηλό κόστος που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις στον Διεθνή ανταγωνισμό.
    • Να γίνει περαίωση των χρήσεων 2007 – 2008. Έτσι θα αποδεσμευτούν υπάλληλοι για να ελέγξουν την διακίνηση προϊόντων, χρημάτων, καταθέσεων, επιταγών, αφετέρου θα έχει άμεσα έσοδα το κράτος και θα καταπολεμηθεί η συναλλαγή και η διαφθορά.
    • Να καταργηθεί το μέτρο της δίγραμμης επιταγής. Σταματά την ομαλή διακίνηση των επιταγών, τις οπισθογραφήσεις αυτών, της χρησιμοποίησης για αγορά αγαθών. Ας δουλέψουν λίγο οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών με διασταυρώσεις στοιχείων μέσω TAXIS.
    • Να γίνεται έλεγχος των δηλώσεων των επιχειρήσεων. Δεν μπορεί π.χ. μια επιχείρηση με έξοδα 1.000.000€ να δηλώνει κέρδη προ αποσβέσεων τόκων και φόρων, 200.000€ και ομοειδής επιχείρηση με ίδια έξοδα να δηλώνει 100.000€ ζημιά!
    • Όχι μεγάλη φορολόγηση με έμμεσους και άμεσους φόρους στην ακίνητη περιουσία. Είναι άδικοι, ενώ καταδικάζουν την οικοδομική δραστηριότητα.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 12:48 | ΑΝΤΩΝΗΣ

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΗΡΘΑΤΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΩΣΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΤΕ ΟΤΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ ΝΕΟΓΕΝΗΤΟ.
    ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 12:22 | Κυμπάρης Δημήτρης

    …..και δεν είναι μόνον η Πατέρα και ο Χορταρέας αλλά όλο το συνάφι (χαρτορίχτρες, καφετζούδες και πάσης φύσεως μάγοι).

    Χειρούργοι και αναισθησιολόγοι που κάνουν μικροεπεμβάσεις αυθημερόν σε ιδιωτικές κλινικές μήπως θα έπρεπε να ελέγχονται οι αποδείξεις που κόβουν σε αντιπαραβολή με το βιβλίο που καταχωρούνται τα εισιτήρια-εξιτήρια των ασθενών?

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 12:25 | ΤΣΙΤΣΙΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΜΒΕΡΔΟΣ;

    ίδρυμα: Κώστας Σημίτης 225.000(μόνο το 2009)
    ίδρυμα:Κώστας Μητσοτάκης: 725.000 ευρώ
    ίδρυμα:Ελευθέριος Βενιζέλο 725.000 ευρώ
    ίδρυμα:Ανδρέα Παπανδρέου 725.000 ευρώ
    ίδρυμα:Κώστα Καραμανλή 725.000 ευρώ
    ίδρυμα: Γιώργου Παπανδρέου 725.000 ευρώ
    (ΑΠΟ http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_3809.html)

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 12:02 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    Λ Υ Π Α Μ Α Ι ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΩ ΕΠΙΟΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ…….
    ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ….
    ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΗ ΟΣΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.ΚΥΡΙΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΕΤΟΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΝΟΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΕΥΜΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΑΣ….ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΕΥΜΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΣΕ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ.
    Σ Υ Μ Φ Ω Ν Ω ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ…..
    ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ….ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΔΥΣΤΙΧΩΣ……
    ΑΡΧΙΣΤΕ ΔΙΚΑΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ….ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Α Δ Ι Κ Α Ι Ο Λ Ο Γ Η Τ Ο ΠΛΟΥΤΟ….
    ΑΡΧΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ Α Δ Ι Κ Α Ι Ο Λ Ο Γ Η Τ Ω Ν ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ….ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΩΦΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΩΦΕΛΕΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ….
    Η Ν.Δ. ΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ…ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ…..ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΗΤΑΝ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ…..
    Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ…ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕ…ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΑΛ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ……ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ,ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΝΟΗΤΕ…..
    ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ.ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ….
    ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΕΡΑΙΤΩΣ… ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΗΜΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ Δ Ι Κ Α Ι Ο ΣΥΣΤΗΜΑ…ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΠΡΩΤΑ Ο Π Λ Ο Υ Τ Ο Σ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟ ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ…..
    ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ….Ο ΛΑΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ…..

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 12:42 | sokratis

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΑΝΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.
    ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΝΟΥΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ
    ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ
    ΣΩΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΟΣΩΝ ΣΥΝΑΛΑΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΛΑΓΗ ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 100 ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ
    ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΚΑΙΡΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΗΔΗ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ NEA GOLDEN BOYS ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 11:24 | Ν.Π.

    Καμία μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος δε θα αποδώσει, αν ο εξαντλημένος οικονομικά και αφαιμαγμένος μισθωτός και συνταξιούχος βλέπει να λαμβάνονται αποφάσεις που θα υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το ήδη χαμηλό βιωτικό του επίπεδο από παχυλά αμειβόμενους βουλευτές που δε δέχονται έστω και ελάχιστη μείωση των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ αποδοχών. Ούτε θα έχει αποτέλεσμα η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» (τα έκανε η ΝΔ αυτά με τα ρετιρέ και ο λαός τη μαύρισε), που παρουσιάζει τους δημόσιους υπαλλήλους ως προνομιούχους και απειλεί ότι θα κόψει 10% των επιδομάτων τους γενικά και αόριστα, αποσιωπώντας ότι οι βασικό μισθοί τους είναι για γέλια και τα επιδόματα είναι η στρεβλή προσπάθεια του κράτους να αποκαταστήσει κάπως τις μισθολογικές αδικίες. Είμαι εκπαιδευτικός με 10 σχεδόν χρόνια προϋπηρεσίας, οι καθαρές αποδοχές μου είναι 1.260 ευρώ, εκ των οποίων τα 400 είναι επιδόματα. Είμαι υψηλόμισθη; Θα μου κάνετε περικοπή; Έχετε την ψευδαίσθηση ότι τα χρήματα αυτά είναι αρκετά για να ζήσει κανείς ή ότι υπάρχει περιθώριο να μειωθούν κι άλλο, όταν οι δύστυχοι βουλευτές δε βγαίνουν; Μείωση αποδοχών, μείωση αφορολόγητου… Αυτή είναι η αναδιανομή του πλούτου που υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ στους Έλληνες;

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 11:27 | Κωνσταντίνος

    Βάλατε πολλά <> κάτω από τη μασχάλη .Προσέξτε μήπως πέσουν και σπάσουν .Επικεντρωθείτε στα οικονομικά θέματα γενικά ,πάρτε γρήγορα αποφάσεις και αφήστε τα άλλα σε δεύτερη φάση.100 ημέρες πέρασαν .Τα ταμεία γέμισαν με εισπράξεις ή με νέα δάνεια?Επιδιώξτε άμεσα την αύξηση του ρυθμού των επενδύσεων ,κυρίως από την άπω ανατολή (Κίνα για λόγους που δεν χρειάζονται πολλή σκέψη για να τους καταλάβει κάποιος),απλουστεύοντας τις διαδικασίες. Οι επενδύσεις πιστεύω ότι είναι ένα είδος <> ,απο τις οποίες προσδοκούν κέρδος και οι δύο πλευρές.Παραχωρήστε προνόμια για 10-15 χρόνια ή περισσότερο.Δεν γίνεται διαφορετικά ούτε είναι κάτιτο μεμπτό ,όλες οι χώρες που θέλουν ανάπτυξη και δεν διαθέτουν ίδια μέσα το ίδιο κάνουν.Ρίξτε μία ματιά στις γύρω μας χώρες για να δείτε τι γίνεται(το γνωρίζετε αλλά ξανασκεφθείτε το ).Τουρκία από το τίποτα βιομηχανικός κολοσσός,Βουλγαρία,Αλβανία ,ακόμη και τα Σκόπια ,ας μη το σκεπτόμαστε καλύτερα εμείς οι απλοί πολίτες,αλλά εσείς?Χωρίς έξωθεν επενδύσεις,μεγάλες και γρήγορα !!!.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 11:34 | Ι. Μ.

    Είναι πολύ ειρωνικό να προσπαθούμε να υποβάλουμε προτάσεις για λεπτομέρειες σε συγκεκριμένα μέτρα, τη στιγμή που όλοι οι διεθνείς παράγοντες και οργανισμοί «δείχνουν» το δρόμο στην Ελλάδα προς τη χρεοκοπία!

    Είναι επίσης εξαιρετικά άδικο και προσβλητικό να εμφανίζονται ως πλουσιότεροι Έλληνες οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και να καλούνται για πολλοστή φορά να πληρώσουν το τίμημα!

    Κύριοι του οικονομικού επιτελείου, φανείτε για μία φορά αξιόπιστοι και σοβαροί αναζητώντας τα χρήματα εκεί που υπάρχουν! Στην προσπάθεια να εξαντλήσουμε ξανά τους απλούς εργαζόμενους, οι ευνοούμενες φορολογικά διαφεύγοντες ομάδες θα χάσουν τους «πελάτες» τους αφού δεν θα έχουν πλέον την πολυτέλεια να αντλήσουν χρήματα από εκείνους.

    Κάποια στιγμή θα πρέπει ίσως από ευγνωμοσύνη και ευχαριστία όλοι όσοι έχουν επωφεληθεί πλουτίζοντας θπέρμετρα και απότομα τόσα χρόνια σε αυτή τη χώρα, να βάλουν το οικονομικό τους λιθαράκι προκειμένου να μην γκρεμιστεί το οικοδόμημα και τους παρασύρει μαζί του!

    Πρέπει βέβαια το κράτος να φανεί αρκετά αξιόπιστο και να δείξει ότι τα χρήματα, ο κόπος και οι προσπάθειες πιάνουν επιτέλους τόπο! Τα προβλήματα δε φαίνονται να λύνονται με συλλογή αποκομμάτων αποδείξεων…

    Βιαστείτε, κάντε κάτι καλό και ωφέλιμο γι’ αυτό τον τόπο επιτέλους!!!
    Δε θέλουμε να ακούσουμε σε λίγο καιρό ξανά από τα χείλη σας ότι «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» κάνοντας «ό,τι ήταν δυνατόν» χωρίς να απωδώσει για χιλιοστή φορά…

    «Στ’ αυτιά μου δεν χωράνε υποσχέσεις,
    το έργο το έχω δει, μη με τρελαίνετε…

    Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον,
    το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας,
    Ξεγράψτε με απ τα κατάστιχά σας,
    στον κόπο σας δε θέλω και στα έργα σας

    Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον,
    στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε»…

    Ι. Μ.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 11:13 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΚΡΗΣ

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΚΡΗΣ
    ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 120
    ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ
    ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

    Σας πληροφορώ οτι είμαι μικρομέτοχος διαφόρων Ανώνυμων Εταιρειών εισηγμένων και διαθέτω από 5 μετοχές από την κάθε μια.
    Είμαι και μέτοχος σε μη εισηγμένη ΑΕ με 3%.
    Σας ερωτώ πως σκοπεύετε να με φορολογήσετε στην κλίμακα των άλλων εισοδημάτων μου;
    Εγώ τη φορολογική μου δήλωση την υποβάλω τον Μάρτιο για χρήση του προηγούμενου, οι ισολογισμοί υποβάλονται τον Μαιο και γίνεται διανομή π.χ. Ιούλιο, πότε θα σας υποβάλλω το μέρισμα μετά από 14 μήνες;
    Πως και πότε θα συλλέξω τα δικαιολογητικά των μερισμάτων;
    ΚΥΡΙΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ
    Μην ταλαιπωρήσετε τον λαό για το τίποτα και στο τέλος δεν εισπράξετε και τίποτε.
    ΠΡΑΞΤΕ ΤΟ ΑΠΛΟ
    Αυξήσατε το σημερινό υπάρχον 10% για την διανομή σε π.χ. 15%.
    Αλλά αυτό να εξαντληθεί εντός της εταιρείας.
    Έπειτα από την δήλωση των κερδών και τον αντιστοιχούντα φόρο του 25% να ακολουθεί εντός 3 μηνών και δεύτερη δήλωση:
    α) Των προς διανομή κερδών της εταιρείας
    β) Των προς κεφαλοποίηση κερδών
    Επί των προς διανομή κερδών να επιβάλλεται φορολόγηση π.χ. 15% ως διανεμηθέντα και ας μην έχουν διανεμηθεί και πληρωμή π.χ. σε 6-8 δόσεις.
    Επί των προς κεφαλοποίηση κερδών ουδεμία φορολόγηση αλλά όμως με καταληκτική ημερομηνία κεφαλοποίησης μέχρι τέλους χρήσεως.

  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2010

    Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α.), το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της χώρας με 270.000 μέλη που εκπροσωπεί πάνω από 400 επαγγέλματα είναι εκτός διαλόγου για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.
    Οι διαμεσολαβούντες, η εστίαση, οι υπηρεσίες, το λιανεμπόριο κ.τ.λ. που μέχρι σήμερα θεωρούνται ως «κατεξοχήν φοροφυγάδες» δεν θα παρευρεθούν, δεν θα φέρουν τις απόψεις τους, δεν θα μπορέσουν να αντικρούσουν τις κατηγορίες του φοροφυγά, ούτε να συμβάλουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής και του παραεμπορίου.
    Η Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕΕ στην σύνθεση της οποίας βρίσκεται και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. δεν θεώρησαν σωστό να συμπεριλάβουν ούτε έναν εκπρόσωπο του Ε.Ε.Α. στις ομάδες εργασίας που συστήθηκαν. Και η Διοικητική Επιτροπή του Ε.Ε.Α. αντί να διαμαρτυρηθεί στην ΚΕΕΕ και να απαιτήσει να ακουστεί η φωνή των επαγγελματιών, στέλνει επιστολές διαμαρτυρίας στον Υπουργό Οικονομικών, λες και δεν είναι η ΚΕΕΕ κοινωνικός εταίρος.
    Ο συνδυασμός «το Επιμελητήριο μας» διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την προσπάθεια που γίνεται για να απαξιωθεί το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της χώρας.
    Διαμαρτύρεται και καταγγέλλει τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. και θέτει την Διοικητική Επιτροπή του Ε.Ε.Α. προ των ευθυνών τις που δεν σέβονται τα μέλη του Ε.Ε.Α. και τον επαγγελματία.
    «Κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς».

    «Το Επιμελητήριο μας»

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 11:29 | Κυριάκος Γ.

    κύριε Υπουργέ

    Πολλές φορές οι πολιτικοί αυτού του τόπου μου δίνουν την εντύπωση οτι δεν ειναι απο αυτή την χώρα.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΥΠΝΑΤΕ!!!.Δεν ειναι δυνατόν να ρωτάτε τα αυτονόητα.Τι αραγε φταίει που δεν δουλεύει το σύστημα;; Κατ΄αρχήν οι Κυβερνώντες(περιλαμβάνει εσάς,τον πρωθυπουργο και όλους ανεξαρτήτως τους βουλευτές ακόμα και την αντιπολίτευση)
    Μη μου πείτε οτι δεν γνωρίζετε οτι οι εφοριακοι,τελωνιακοι,πολεοδομοι και εν γενει δημόσιοι λειτουργοί που συναλλασονται με το κοινο
    (ιδιαίτερα οσοι ειναι σε θέσεις συναλλαγής και ελέγχου με το κοινο)
    χρηματίζονται;;
    Εδώ οι επαγγελματίες (λογιστές,πολιτικοι μηχανικοί,εργολάβοι)που συναλλάσονται με το δημόσιο κυκλοφορούν με μάτσα τα 20ευρω στις υπηρεσίες για να λαδώσουν απο τον κλητήρα μέχρι τον προϊστάμενο για να γινει η δουλειά τους (η νόμιμη) γιατι αν πάμε σε παρανομίες (κανω τα στραβά μάτια)-διαγωνισμούς κι προκηρύξεις εκει μιλάμε για δεσμίδες και βαλίτσες.
    Αν λοιπόν δεν το γνωρίζετε τοτε δυστυχώς φταίτε εσείς και οι συναδελφοι σας γιατί ειστέ εκτός τόπου και χρόνου.
    Αν το γνωρίζετε τοτε πεστε μας τί κάνετε γι΄αυτό;;
    Οταν ενας υπάλληλος με τρία παιδιά σε θεση κλειδί(απο αυτές που ανέφερα παραπάνω) αγοράζει αυτοκίνητο ακριβό (η σύζυγος δεν εργάζεται) και κυκλοφορεί με ρούχα armani και τα βράδια στα inn στέκια ξοδεύει σαφώς παραπάνω απο αυτά που βγάζει και το ξέρει και η κουτσή μαρία,ο προϊστάμενος τι κάνει;;
    1ον) Ελέγχει τι γίνεται(σπάνιο ώς απίθανο)
    2ον) Την κάνει γαργάρα γιατί τα παίρνει και αυτός.(πιθανόν)
    3ον) Δεν του καίγεται καρφάκι γιατί κανένας δεν τον ελέγχει!(πιθανότατα)
    Οταν λοιπόν δουλεύεις σε μία επιχείρηση που οι μισοι τα παίρνουν,ο προϊστάμενος ειναι άφαντος η χρηματίζεται και το ξέρεις γιατί ή τα παίρνεις και εσυ ή εχεις αποδείξεις για αυτο για ποιό λογο να δουλεψεις σωστά;;Δεν ειναι πιθανότερο να τα γράψεις στα παλια σου παπούτσια και να κοιτάς να περνάς καλά;;
    Αυτη λοιπόν η επιχείρηση ειναι το Δημόσιο ειτε λέγεται εφορία είτε οτιδηποτε αλλο.
    Δυστυχώς η λύση για μια τέτοια επιχείρηση ειναι ή το κλείσιμο ή η απόλυση ορισμένων υπαλλήλων(σε πρώτη φάση προϊσταμένων και Διευθυντών) ώστε να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι .Βεβαια αυτό δυστυχώς κοστίζει πολιτικά και κοινωνικά αλλα αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνεται.
    Εξυγιάνετε λοιπόν τις υπηρεσίες ξεκινώντας απο την κεφαλή (εκεί βρωμάει το ψαρι)και προχωρώντας προς την βάση και θα δείτε οτι αν σφίξουν τα λουριά και τα έσοδα θα αυξηθούν και τους φοροφυγάδες θα πιάνουν(γιατί κακά τα ψέματα τον τρόπο τον ξέρουν εδώ βλέπουν φορολογικές δηλώσεις και τις σχολιάζουν και γελάνε όλοι μεσα στα γραφεία) και εντέλει και οι ιδιοι πολίτες θα βλέπουν την υποχρέωση να καταβάλλουν φόρους σαν κάτι αναγκαίο για να λειτουργήσει το κράτος (ιδανικό) και οχι σαν χαράτσι που παέι χαμένο αφού ετσι κι αλλιώς για να γίνει η δουλειά μας πρέπει να τα χώσουμε.
    Τελοσπάντων ολα τα παραπάνω πιστεύω ότι τα γνωρίζετε διότι αν όχι τοτε λυπαμαι αλλα είστε απο αλλη χώρα!
    Το θέμα είναι αν έχετε τα κότσια και την δύναμη να εξυγιάνετε το σύστημα.Αν ναι να ξέρετε οτι θα αντιμετωπίσετε τεράστια αντιδραση απο το κατεστημένο αλλα επίσης να ξέρετε οτι ολοι εμείς οι απλοι πολίτες θα είμαστε στο πλευρό σας ανεξαρτήτως πολιτικής πεποιθήσεως και θα μπορείτε να περπατάτε με το κεφάλι ψηλα,γιατί προσέχετε!! πλησιάζει η μέρα που θα ντρέπεστε να λέτε οτι ειστε πολιτικός.
    Αν παλι δεν μπορείτε παριτηθείτε και φύγετε με το κεφάλη ψηλά,αλλα πείτε επιτέλους την αλήθεια στον κόσμο.
    Καλή δύναμη

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 10:36 | Ν.Π.

    Καμία μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος δε θα αποδώσει, αν ο εξαντλημένος οικονομικά και αφαιμαγμένος μισθωτός και συνταξιούχος βλέπει να λαμβάνονται αποφάσεις που θα υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το ήδη χαμηλό βιωτικό του επίπεδο από παχυλά αμειβόμενους βουλευτές που δε δέχονται έστω και ελάχιστη μείωση των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ αποδοχών. Ούτε θα έχει αποτέλεσμα η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» (τα έκανε η ΝΔ αυτά με τα ρετιρέ και ο λαός τη μαύρισε), που παρουσιάζει τους δημόσιους υπαλλήλους ως προνομιούχους και απειλεί ότι θα κόψει 10% των επιδομάτων τους γενικά και αόριστα, αποσιωπώντας ότι οι βασικό μισθοί τους είναι για γέλια και τα επιδόματα είναι η στρεβλή προσπάθεια του κράτους να αποκαταστήσει κάπως τις μισθολογικές αδικίες. Είμαι εκπαιδευτικός με 10 σχεδόν χρόνια προϋπηρεσίας, οι καθαρές αποδοχές μου είναι 1.260 ευρώ, εκ των οποίων τα 400 είναι επιδόματα. Είμαι υψηλόμισθη; Θα μου κάνετε περικοπή; Έχετε την ψευδαίσθηση ότι τα χρήματα αυτά είναι αρκετά για να ζήσει κανείς ή ότι υπάρχει περιθώριο να μειωθούν κι άλλο, όταν οι δύστυχοι βουλευτές δε βγαίνουν; Μείωση αποδοχών, μείωση αφορολόγητου… Αυτή είναι η αναδιανομή του πλούτου που υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ στους Έλληνες;

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 10:24 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΛΑΒΑΣ

    ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΩΛΥΜΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΣΤΙς ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ Κ΄ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Κ΄ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΩΣ ΑΙΡΕΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ(ΔΗΜΑΡΧΟΥ,ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ,ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Κ.Λ.Π) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ(Ο.Τ.Α Α΄κ΄Β΄ΒΑΘΜΟΥ) ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ Η΄ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ,ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (Δ.Ο.Υ) ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΟΜΟ(ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΜΦΙΔΡΟΜΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΩΣ ΠΡΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΤΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΕΩΝ,ΑΘΕΜΙΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ Κ.Λ.Π

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 10:59 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

    Ο κος Πρωθυπουργός παραδέχθηκε δημόσια ότι έγινε λάθος υπολογισμός στα τέλη κυκλοφορίας.
    Μήπως θα έπρεπε η διαφορά να συμψηφισθεί με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης του 2009??
    Ευχαριστώ

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 09:47 | Σ.Α

    Είμαι ιδιοκτήτης φορτηγού. Γιατί να έχω βιβλία Εσόδων – Εξόδων και τα ταξί να μην έχουν βιβλία Εσόδων – Εξόδων , έχουν τόσο μεγάλη διαφορά τα δύο επαγγέλματα σοβαρευτείτε; Πάλι θα τους προστατέψετε! Μην προστατεύετε επαγγέλματα . Ένα ΤΑΧΙ στην επαρχία κάνει από 200.000-350.000 ευρώ

    Το μέτρο για της γονικές παροχές ήταν στην σωστή κατεύθυνση με το να το απωσήρετε δείχνει ατολμία .

    Κάνατε λάθος με τα τέλη κυκλοφορίας, γιατί περιμένετε ένα χρόνο για να το διορθώσετε .Βγάλετε καινούργια τέλη για αυτούς που θα βγάλουν νέες πινακίδες μέσα στο χρόνο.
    Μην προστατεύετε τις αντιπροσωποίες .Αφήστε ελεύθερα τις εισαγωγές αυτοκινήτων από Ε.Ε χωρίς δασμούς κ.τ.λ μόνο με ΦΠΑ.
    ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΗ , ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟΜΑΧΙ!

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 07:03 | ΝΤΙΜΗΣ

    ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ. ΠΩΣ?
    ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΔΗΛΩΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΝΟΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΩΝ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΑΝΤΟΣ ΦΥΣΗΣ, ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΛΠ.ΑΥΤΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΝΑΙ ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΟΜΩΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ «ΔΗΤΕ» ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ?ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.
    ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ, ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ,ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ.ΚΛΠ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΚΕΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Η ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ!!ΝΑ ΜΠΟΥΝ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΚΑΝΟΝΕΣ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ,ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟ «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥ, Η ΖΩΗ ΣΟΥ»ΟΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΥΣΤΥΧΕΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΟΥΝ,ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΕΞΥΠΝΟΥΣ»ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ Ε?
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ,ΧΡΗΖΕΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ.ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ(ΟΧΙ ΚΑΤ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥΣ).ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ- ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΜΜΕΣΑ-ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΑΦΟΥ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ,.ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΚΟΜΑ.
    ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ,ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ!!

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 03:06 | K..P. GERASOUDIS

    Τελευταία σχόλια……, γιατί οι εξελίξεις τρέχουν….

    ΄Εν μέσω της μείζονος δημοσιονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας, αλλά και ο κίνδυνος της εκτροπής μας από την ευρωζώνη όπως απειλιτικά διατυπώνεται, από επίσημα ευρωπαικά χείλη, ίσως πρέπει να σκεφθούμε την ανάγκη λήψης ακραίων μέτρων μέν , αποτελεσματικών δέ :

    Υποθετικά:
    Ας υποθέσουμε ότι αύριο το πρωί όλοι οι οικονομικοί μετανάστες 3.500.000 περίπου, επιθυμούν οι ίδιοι και φεύγουν από την χώρα μας, και την επόμενη ημέρα, δλδ μεθαύριο δέν υπάρχει ούτε ένας από αυτούς.

    Ποιό θα είναι το άμεσο αποτελέσμα από αυτό το γεγονός??

    Οι περισσότεροι απο αυτούς τους ανθρώπους το 80% περίπου απασχολούνται κάπου σε κάποια επιχείρηση, το 90% εξ αυτών ώς ανασφάλιστοι.

    ΄Αρα την επομένη ημέρα θα υπάρχει από την μεριά των επιχειρήσεων ζήτηση για εργατικά χέρια, περίπου οι άνεργοι και υποαπασχολούμενοι έλληνες είναι 3.500.000.(ακριβώς όσοι & οι οικον. μετανάστες)
    Αυτόματα , εντός δύο ημερών θα βρούν εργασία τρία εκατομύρια πεντακόσιες χιλιάδες άνεργοι έλληνες.

    Ευεργετικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία:

    α) Μηδενισμός της ανεργίας,
    β) Ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων(διότι θα υποχρεωθούν οι επιχ/σεις να τους ασφαλίσουν όλους)
    γ) Μηδενισμός της μαύρης εργασίας
    δ) Αύξηση του δηλωθέντος εισοδήματος
    ε) Αύξηση των άμεσων φόρων
    στ) Μείωση του φαινομένου της παραοικονομίας
    ζ) Αύξηση του ΑΕΠ
    η) Μείωση του ελλέιματος
    θ) Μηδενισμός της πληρωμής όλων των επιδομάτων ανεργίας ( και άμεση εξοικονόμηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ)
    ι)Αναθέρμανση της οικονομίας
    κ)κλπ
    λ)

    ψ*) Και όλο αυτό το σκηνικό θα δημιουργήσει τέτοια δυναμική σε όλη την οικονομική ζωή της χώρας μας, που παγκοσμίως δέν έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα κάτι παρόμοιο. Η κρίση θα πάει στις καλένδες και οι κασάνδρες του εξωτερικού θα σιωπήσουν…

    Και όχι μόνο αυτό , αλλά οι φίλοι μας ευρωπαίοι θα μας παρακαλούν να τους κρατήσουμε, γιατί θα φοβούνατι μήπως τους φορτωθούν οι ίδιοι και θα ξεχάσουν και τα ελλείματα της ελλάδος, και όλα τα κακώς κείμενα της οικονομίας μας και τα σπρέντ των διεθνών οίκων αξιολόγησης, θα τείνουν στο μηδέν.

    Το θέμα είναι η Ελληνική πολιτεία έχει το θάρρος και το θράσος να πάρει τέτοια ακραία μέτρα…??

    Ευχαριστώ

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 02:00 | tenos

    Αυξηση του ΦΠΑ απο 19 σε 20% και απο 9 σε 10% με τη διευκρινηση οτι το 1% πηγαινει αποκλειστικα στην καλυψη των ασφαλιστικων αναγκων και στους τοκους του δημοσιου χρεους… Μια μικρη προταση…

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 02:03 | Πετρος

    Όλα τα ονόματα των δημοσίων λειτουργών με αμοιβές πάνω από € 90.000 ετησίως και σε ξεχωριστή θέση τα εισοδήματα όλων των πολιτικών, οιασδήποτε βαθμίδας και όσων έχουν θέσεις και πληρώνονται από το Δημόσιο και να σταματήσει το παραμύθι με τα προσωπικά δεδομένα,
    διότι τα χρήματα τα παίρνεται από εμάς και πρέπει να ξέρουμε που πηγαίνουν.
    Πρέπει να γίνει κατανοητό και ίσως σήμερα είναι και η μοναδική λύση οποιοσδήποτε και δει η τοπική κοινωνία να μπορεί να ελέγχει τους άρχοντες. Είναι τόσο κακό να σας αναγνωρίζομαι την πρωτοκαθεδρία σε όλα και να μην δέχεσθε τον έλεγχο.
    Ο Πρωθυπουργός μας μιλάει για διαφάνεια, φως σε όλα και για όλους, αυτό ζητάμε τίποτε παραπάνω.
    Τότε θα βγούνε οι κουμπαριές, οι παρέες, οι εργολάβοι, οι αφανείς μέτοχοι τα δώρα τα φακελάκια, οι επιχορηγήσεις συγγενικών προσώπων κ.α.
    Πρέπει να υπάρχουν μικρά πρόστιμα αλλά για φοροδιαφυγή, φοροκλοπή και για την δημόσια υγεία πρέπει να κλείνουν τα καταστήματα μέρες, βδομάδες, μήνες, διότι πρέπει να καταλάβει ο επιχειρηματίας ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύει το κράτος στην πραγματικότητα όμως εμένα τον πελάτη.
    Σκληρό το μέτρο , δύσκολες οι σημερινές συνθήκες, αλλά εάν υπάρχουν σωστά και αντικειμενικά κριτήρια εφαρμόσιμο.
    Να εκπίπτει από κάθε αξίωμα ή δημόσια θέση και να χάνει την υπαλληλική ιδιότητα κάθε πρόσωπο που συμμετέχει σε εταιρεία off-shore.
    Εάν αποδειχθεί δόλος κατά τις συναλλαγές, η ευθύνη να βαρύνει 100% το συναλλασσόμενο πχ. όταν ενοικιάζει κάποιος ένα ακίνητο, σκάφος από μία off-shore εταιρεία και αυτή δεν το δηλώνει, ο φόρος και το εισόδημα να καταλογίζεται στον ενοικιαστή, ή εάν μια συναλλαγή αποδειχθεί εικονική, ο φόρος να καταλογιστεί στον συναλλασσόμενο.
    Ο κόσμος πιστεύει ότι το Κράτος δεν θέλει να πιάσει την φοροδιαφυγή, διότι εάν ήθελε και τα μέσα έχει και την δύναμη.
    Διότι πως γίνεται κάποιοι δημοσιογράφοι σε λίγες ώρες να βρίσκουν απατεώνες, τοκογλύφους, μαστροπούς κλπ και το κράτος δεν μπορεί να βρει τους φοροφυγάδες.
    Ο λαός σας έδωσε μεγάλη δύναμη, απαιτεί τομές τολμήστε.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 00:32 | Νικος Ιορδανιδης

    ολοι πρεπει να κοβουν αποδειξεις το κρατος σε ολες του τις συναλαγες το εφαρμοζει παρολα αυτα δεν εχει λεφτα ενω εχει εισπραξει και με αποδειξη που ειναι και ποσα τα λεφτα οεο! τελικα πρωτα να μαθει το κρατος να κανει λογαριασμο για τα δικα του, να μας δηλωνει και τι τα κανει, να το βλεπουμε και να το θαυμαζουμε να ειμαστε περηφανοι για αυτο, και μετα να το τηρησουμε και εμεις ο λαος το συστημα γιατι πραγματικα δεν θα το διοικουμε εμεις το κρατος αλλα ξενοι και θα εχω δικιο αν πω οτι μαλλον ξενοι το ειχανε στα χερια τους και το καταντησαν ετσι…να υποστηριξουμε την Ελλαδα μας τωρα καταναλωνοντας μονο ελληνικα προιοντα και περισσοτερο των μικροπαραγωγων να τηρησουμε το «απο το χωραφι στο ραφι» παραμεριζοντας τον παρανομο πλουτισμο των μεσιτων, επιτροπη ανταγωνισμου ενισχυμενη, για ολα τα επαγγελματα τερμα τα μονοπωλια σε ολα τα επιπεδα της κοινωνιας για να αρχισουν να δουλευουν τα ελληνοπουλα να χαρουν την πατριδα τους που τοσο αγαπουν την υπηρετουν και αυτη τα πληγωνει.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 00:58 | Στεφανος

    Κυριε Υπουργε,

    Αριστη και καλη η διαβουλευση και η αναζητηση της αποψης του πολιτη, αλλα η καθυστερηση της τελικης νομοθετισης των σχετικων Φορολογικων Νομων ειναι εκτος λογικης και πραγματικοτητος με την οικονομικη κατασταση της χωρας,συμφωνα με τα οσα εχετε ενημερωσει τον Ελληνικο λαο.
    Γιατι αυτη η καθυστερηση ? Γιατι αυτη η προχειροτητα στις αποφασεις σας ? (Πχ Γονικες παροχες, φορολογια σε τσιγαρα , τελη κυκλοφοριας ).
    Ο τροπος αυτος δημιουργει προβληματα κακης ψυχολογιας στην αγορα, αβεβαιοτητα και αμφισβητηση στους πολιτες αλλα -το σπουδαιοτερο-κερδοσκοπικα παιχνιδια στο εξωτερικο και εσωτερικο.
    Γιατι δεν ειχατε ετοιμη ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ νομοθετικη προταση ωστε να κατατεθει τουλαχιστον την 1η Ιανουαριου 2010 για τις γονικες παροχες ( αφορολογητο , κλιμακια φορολογιας , αγορα πρωτης κατοικιας κλπ,κλπ ), τα τσιγαρα και ποτα?.Γιατι -μετα την κατακραυγη και τον κινδυνο συνταγματικοτητας- αναγκαστηκατε να κανετε τωρα το σωστο ?
    Γιατι οι φορολογικες προτασεις / σκεψεις σας πρεπει να ειναι προς συζητηση δυο μηνες ?
    Γιατι πρεπει να ακουγονται τοσες αποψεις απο «ειδικους και μη » των ΜΜΕ ?
    Γιατι πρεπει να «βγαινετε» στα καναλια για να «απολογηστε» και να παρεχετε «εξηγησεις» για ολες τις φημες ? Αυτο δεν τιμα την θεση σας.
    Νομιζω οτι κατω απο τις παρουσες δυσκολες συνθηκες , πρεπει μετα και την μελετη των προτασεων των πολιτων, φορεων , ειδικων, να υποβαλετε την τελικη σας νομοθετικη προταση το συντομωτερο δυνατο στην Βουλη
    ( Πχ αρχες Φεβρουαριου ) , ωστε να σταματησουν οι πιο πανω εκτεθεισες αρνητικες επιπτωσεις απο την περαιτερω καθυτερηση. Διαφορετικα… ?
    Ελπιζω μονο, η τελικη προταση σας να ειναι -οπως διατυπωνει και ο Κος Πρωθυπουργος – δικαιη, ισονομη για ολους , χωρις εξαιρεσεις και αναλογη με το φοροδοτικη ικανοτητα εκαστου.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 00:17 | ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Α Σήμερα με αυτό το νομοσχέδιο είναι μια ευκαιρία για να γίνει κάτι θετικό σε αυτόν τον τόπο, προσοχή να μην χάσετε αυτή την ευκαιρία. Ο λαός δεν θα σας το συγχώρεση ποτέ – να μην παρασυρθείτε από διαφόρους μανταρίνιους
    Β Για την δημοσιοποίηση του ονόματος αυτού που φοροδιαφεύγει . Μα αν το γνωρίζεις ποιος φοροδιαφεύγει σημαίνει ότι το κράτος είναι ανίκανο να κλήση τα παράθυρα της φοροδιαφυγής . [υπάρχει και ο έλεγχος .]
    Γ Η τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να εισαχθεί σε νέο καθεστώς ώστε η δημοτική αστυνομία που σήμερα δεν έχει αντικείμενο εργασίας, να ασχοληθεί και να προτείνει λύσεις τόσο για την καθαριότητα του περιβάλλοντος, όσο και για το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα, των δημοτών τους.
    Η Σήμανση των οδών, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΙΣΕΙΣ να έχουν μια ευρύτερη συναίνεση ΑΛΛΑ και μελέτες οι οποίες θα εγκρίνονται με υπογραφές από αρμόδιους φορείς αλλά και την τροχαία διότι σήμερα γίνετε μόνο για πελατειακούς λόγους και δυστυχώς βόλεμα κουμπάρων, και Δημοτικών Συμβούλων.
    Όποιος θέλει να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει καταργήσει τρία αρνητικά:

    Α ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ
    Β ΒΟΛΕΜΑ ΥΜΕΤΕΡΩΝ
    Γ ΜΗΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΓΙΚΟΤΗΤΑ

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 00:40 | Σταματία- Δήμητρα Ανδρέου

    ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΦΠΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ!
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ. ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΓΓΙΞΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΜΑΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
    ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ Σ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Τ΄ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ!
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΙΝΑΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ.
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ!
    ΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΦΟΒΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΗ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΤΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 00:20 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

    Καλησπέρα Κύριε Υπουργέ κυρίες και κύριοι που ασχολείστε με τις προτάσεις εδώ, για να γίνουν αποφάσεις.
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    1. Υπάρχουν μέσα εδώ σημαντικές προτάσεις που λύνουν το πρόβλημα της Ελλάδος. Παρακαλώ όπως αυτές οι οποίες θα υιοθετηθούν να τιμηθούν οι προτείνοντες στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου οι οποίοι έχουν και τα πνευματικά δικαιώματα.

    2. Οποσδήποτε άμεσα να γίνει ιστοσελίδα που να γίνονται καταγγελίες ονομαστικά και μετά τον έλεγχο να ενημερώνεται ηλεκτρονικά ο καταγγέλων για τις συνέπειες που υπέστη ο κάθε παραβάτης.

    3. Στους ελέγχους του ΣΔΟΕ να υπάρχουν και πολίτες με κλήρωση με οικονομικές γνώσεις γαι να παρακολουθούν τη διαδικασία και όχι να αφήνουν τους υπαλλήλους να συνδιαλέγονται.< Για την παρυσία τους να πληρώνονται.

    4. Γνωρίζουμε όλοι ποιοί κλέβουν δώστε τη δυνατότητα να σας τους πει ο λαός και να απαλάσσεται ανάλογα ο καταγγέλων. Έτσι θα μάθει κάποτε το κράτος τι χρήματα βγάζει ο καθένας.

    5. Τα χρήματα του τζόγου του ΟΠΑΠ να ενισχύουν μερικώς τους συνταξιούχους.

    6. Φορολογείστε τα μηχανάκια του τζόγου στα μαγαζιά με αβάστακτους φόρους για να εξαφανιστούν και όλοι να στραφούν στον κρατικό τζόγο για να ξέρουμε τι μας γίνεται.

    8. Όλοι να δίδουν αποδείξεις για την όποια υπηρεσία με την αποδοχή της συναλλαγής να υπογράφεται από δίδοντα και δεχόμενο την υπηρεσία. Για όσους δεν δίνονται αποδέιξεις αρκεί η απλή αναφορά σε κατάσταση για να φορολογούνται αυτόματα και αν έχουν παράπονο οι κλέβοντες να πηγαίνουν για εξηγήσεις στην αρμόδια ΔΟΙ. ΕΠΕΔΗ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενεία.

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 23:31 | Μανώλης

    ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΠΟΣΟΥ. ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΗΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΕΠΌΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ.

    (ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΟΤΙ Π.Χ. ΜΙΑ ΕΓΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΤΑ Μ.Ο. 6000 ευρώ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ).

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 22:23 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΧΡΑΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΑΓΕ.

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 22:39 | λαμπρος παλασης

    κυριε υπουργε
    Δημοτικοι ταμιες πυροβολουν δημαρχο για να καλυψουν οικονομικα αμαρτηματα αστυνομικοι κλεβουν παραβολα γενικα οσοι κρατουν ταμεια στην ελλαδα ανεξελεγκτα βαζουν το χερι στο μελι.
    Οργανωστε μια υπηρεσια ανεξαρτητη υπο την εποπτεια την δικη σας και του ελεγκτικου συνεδριου που θα επανδρωνει ολα τα ταμεια των δημοσιων οργανισμων τα οποια θα δινουν λογο στο γενικο λογιστηριο του κρατους on-line ωστε οι ελληνες πολιτες να γνωρισουν το «ζ» του κρατους καθε μερα.
    Ετσι θα ξερουμε τα λεφτα μας επιασαν τοπο και δεν τα πηρε ο ταμιας για να τα παιξει φρουτακια και κινο.

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 21:04 | Τράμπα Φωτεινή

    Αφού σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο κυβερνητικό σας έργο, με τη μικρή εμπειρία που έχω ως εφοριακός υπάλληλος στο τμήμα εισοδήματος θα ήθελα να προτείνω τα εξής:
    Α. Υποχρεώστε όλους σε φορολογική δήλωση. Με τη δυνατότητα που υπάρχει σήμερα για κάποιες κατηγορίες φορολογουμένων να συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωση φορολογικής δήλωσης, υπάρχει το φαινόμενο όπου πολίτες δεν υποβάλουν για 10ετία φορολογική δήλωση και έρχονται με κάθε ευκαιρια στις ΔΟΥ και ασχολούμαστε καθημερινά στη συναλλαγή του εισοδήματος με τις υπεύθυνες δηλώσεις, αντί να κάνουμε πιο ουσιαστική δουλειά!
    Β. Καταργείστε την θεώρηση των μισθωτηρίων συμβολαίων που αφορούν ενοικίαση κατοικιών, που η συσσώρευσή τους ως έγγραφα δεν βοηθά σε κάτι τον έλεγχο των στοιχείων των φορολογουμένων, αφού τα μισθωτήρια, ως έγγραφα δεν συνυποβάλλονται εκ των υστέρων στην φορολογική δήλωση των συμβαλλομένων και δεν γίνεται κανένας έλεγχός τους στις ΔΟΥ. Αντίθετα επισπεύστε τη διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων ως έκπτωση δαπανών και εισόδημα από ενοίκια για μισθωτές και εκμισθωτές αντίστοιχα.
    Γ. Δώστε τη δυνατότητα και στους δύο συζύγους (και όχι μόνο στον σύζυγο ως φορολογικά υπόχρεο που ισχύει σήμερα)να λαμβάνει αντίγραφα Ε1 κλπ. για το διάστημα της κοινής υποβολής φορολογικής δήλωσης ως έγγαμοι. Σήμερα δεν χορηγούμε στην σύζυγο αντίγραφο Ε1 που υπέβαλε μαζί με το σύζυγο παρά μόνο με εξουσιοδότηση του συζύγου!

    Ευχαριστώ πολύ

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 21:51 | ΓΜ

    Πρέπει να φορολογηθούν τα ιδιαίτερα μαθήματα που γίνονται διορισμένους καθηγητές του δημοσίου , σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 20:49 | Παναγιώτης

    Είμαι πλανόδιος έμπορος (κινητό κατάστημα) και εγώ, όπως και οι συνάδελφοί μου, αντιμετωπίζουμε ορισμένα σοβαρότατα προβλήματα τα οποία και παραθέτω πιό κάτω έτσι ώστε να δοθούν λύσεισ σε αυτά:
    Στα αυτοκίνητα με τα οποία εργαζόμαστε έχουμε εγκατεστημένες ταμειακές μηχανές καθώς και βιβλία εσόδων – εξόδων όπως ακριβώς μία αντίστοιχη επιχείρηση που λειτουργεί σε στεγασμένο χώρο.Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με τα ανωτέρω θέλοντας να αποδίδουμε ισότιμα με τους στεγασμένους συναδέλφους μας τους φόρους που αντιστοιχούν στην άσκηση της δραστηριότητάς μας.Από εδώ και πέρα όμως αρχίζει η ρατσιστική και υποτιμητική αντιμετώπισή μας από το κράτος αφού φαίνεται ότι κάποιοι δεν μας θεωρούν εμάς επαγγελματίες και προσπαθούν να μας παραλληλήσουν με το παρεμπόριο. Θεωρώντας λοιπόν ότι στα πλαίσια της εποπτίας του κράτους υποχρεούμαστε στην κατοχή άδειας ασκήσεως επαγγέλματος όχι μόνο από τις κατά τόπυς Δ.Ο.Υ. αλλά και από τις νομαρχίες υπάρχουν κατά την άποψή μοας μία σειρά αντιφάσεων με αποτέλεσμα να μας φέρνουν αντιμέτωπους με διάφορα διλλήματα. Αναλυτικότερα ενώ όπως προείπα έχουμε στα αυτοκίνητά μας εγκατεστημένα όλα εκείνα τα φορολογικά στοιχεία της αντίστοιχης στεγασμένης επιχείρησης έρχεται ο νόμος και λέει ότι το ατομικό μας εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 12000 ευρώ (σημειωτέον όχι μόνο από την δραστηριότητά μας αλλά ακόμα και αν μας κληροδοτήσει κάποιος δικός μας ένα σπίτι και παίρνουμε έστω και προσωρινά κάποιο ενοίκιο).Και ιδού η σωρεία των διλημάτων που προκύπτουν:
    Αν στα μέσα της χρονιάς δούμε ότι το ατομικό μας εισόδημα είναι 11900 ευρώ τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να είμαστε σύνομοι; Γιατί αν συνεχίσουμε όπως οφείλουμε σύμφωνα με τον νόμο την έκδοση αποδείξεων θα έρθει η νομαρχία στο τέλος του έτους και θα ανακαλέσει τις αδειές μας.
    Οι άδειες που μας παρέχονται μας δίνονται υπό τον όρο να μην είμαστε δραστήριοι επιχειρηματίες απαγορεύοντάς μας την υπέρβαση του εν λόγω ορίου;
    Αν μετά από 20 έτη δραστηριότητας αγοράσουμε ένα διαμέρισμα για τα παιδιά μας και το ενοικιάσουμε προσωρινα προς 750 ευρώ (ετησίως 9000) και παράλληλα από την άσκηση της δραστηριότητάς μας έχουμε ατομικό εισόδημα 5000 ευρώ πρέπει να ανακληθεί η άδειά μας και να μείνουμε άνεργοι και οι οικογένειές μας ανασφάλιστες;
    Παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος στα πιο πάνω ερωτήμτα που βασανίζουν όλους εμάς. Και παρακαλώ όχι στο πνεύμα του υποδείγματος της νομαρχίας για την υποχρεωτική συμπλήρωση από εμάς της απαιτούμενης υπεύθηνης δήλωσης προκειμένου να εκδοθεί η άδειά μας και αναφέρει ότι <> εκχωρώντας αυθαίρετα το δικαίωμα της οργανωμένης επιχείρησης, ας μας απαντήσει η νομαρχία σε ποιούς και γιατί εμείς που έχουμε επιλέξει το εν λόγω επάγγελμα.
    Και τέλος επειδή διατηρώ όλα μου τα εκκαθαριστικά σημειώματα τα οποία έχω εξοφλήσει άμμεσα (εντός το πολύ 10 ημερών) και δεν οφείλω ένα ευρώ ούτε στην εφορία ούτε στον ασφαλιστικό μου φορέα ούτε σε άλλο δημόσιο φορέα ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί δεν πρέπει πλέον να εκδίδονται άδειες για όποιον επιλέξει το δικό μου ιστορικό επάγγελμα κάνοντας και εμένα να νοιώθω σαν να ασκώ κάποια παράνομη ή παρασιτική δραστηριότητα;
    Ευχαριστ΄ς για την υπομονή σας να διαβάσετε το κείμενό μου.

  • 13 Ιανουαρίου 2010, 20:00 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ

    κ. Υπουργέ

    Για άμεση αύξηση των κρατικών εσόδων προτείνω την αύξηση της παρακράτησης του φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπου εφαρμόζεται (π.χ. δικηγόρους) από 15% σε 20% ή 25%.