Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 16:50 | Παύλος Παναγιωτάκος

    Επειδή δυστυχώς δεν διαφαίνεται οριστική και άνευ παραθυρακίων καπνοαπαγόρευση, προτείνω όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να αυτοχαρακτηρίζονται «χώροι καπνιζόντων» να υπόκεινται σε υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές και να πληρώνουν ειδικό υγειονομικό τέλος.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 16:14 | Ευαγγελία Σιδέρη

    Κυρίες και κύριοι,
    η οικογένειά μου είναι μονογονεΐκή και αποτελείται από τις δύο ανήλικες κόρες μου (μαθήτριες δημοτικού) και εμένα, μετά τον θάνατο του άντρα μου πρίν δύο χρόνια σε ηλικία 43 ετών.
    Όσο ο άντρας μου ζούσε κάναμε κοινή φορολογική δήλωση (είμαστε και οι δύο μισθωτοί) με προστατευόμενα μέλη τα δύο παιδιά, όπου πάντα είχαμε σοβαρή επιστροφή (άνω των 1000 ευρώ, τα τελευταία χρόνια).
    Σήμερα κάνω τρείς φορολογικές δηλώσεις -για εμένα και για τις δύο κόρες μου- αφού παίρνει η κάθε μία σύνταξη 250 ευρώ/μήνα μετά τον θάνατο του πατέρα τους και έτσι υπερβαίνει το όριο των 3000 ευρώ, που πρέπει να υποβληθεί φορολογική δήλωση. Η δική μου φορολογική δήλωση αφορά πλέον τον μισθό μου και την δική μου σύνταξη μετά τον θάνατο του άντρα μου. Το σύνολο των παραπάνω ποσών (των 3 συντάξεων και του μισθού μου) είναι περίπου τα 3/4 του ποσού των εσόδων μας όταν ό άντρας μου ζόυσε και παρ’ όλα αυτά μετά την εκαθάριση των φορολόγικών μας δηλώσεων καλούμαι να πληρώσω επιπλέον φόρο.
    Αυτό συμβαίνει (από όσο έχω καταλάβει) γιατί για τις δύο κόρες μου (8 και 11 χρονών σήμερα)υποβάλονται ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις, οπότε στη δική μου φορολογική δήλωση δεν εμφανίζονται τα δύο παιδιά σαν προστατευόμενα μέλη και εγώ φορολογούμαι σαν εργένισσα (άγαμη), μην έχοντας τα αυξημένα αφορολόγητα των έγγαμων συν την προσθηκη σε αυτά των δύο παιδιών.
    Αυτό θεωρώ πως είναι άδικο, γιατί στην πράξη τα παιδιά είναι προστατευόμενα μέλη της μονογονεΐκής σήμερα οικογένειάς μου, η οποία μάλιστα έχει και μικρότερα έσοδα από πρίν για να ζήσει και σίγουρα μεγαλύτερα προβλήματα επιβίωσης για να αντιμετωπίσει.
    Νομίζω πως θα πρέπει κάποια ρύθμιση να προβλεφθεί για τέτοιες περιπτώσεις.
    Ευχαριστώ

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 15:50 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Θα πρότεινα την ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης προκειμένου:
    α. Να αυξηθούν τα ακίνητα προκειμένου μειωθούν οι αξίες με αποτέλεσμα την αύξηση της αγοράς ακινήτων.
    β. Με την μείωση των τιμών των ακινήτων θα αυξηθεί η οικοδομή και τα 250 είδη επιχειρήσεων που εξαρτώνται από αυτή.
    γ. Περισσότερα έσοδα στο κράτος από τις μεταβιβάσεις,το ΦΠΑ και τις άδειες οικοδόμησης λόγω της αύξησης των πωλήσεων και την έκδοση αδειών στα ως τώρα αυθαίρετα.
    δ. Μείωση της ανεργείας άρα επιπρόσθετα έσοδα στα ταμεία ασφάλισης κλπ.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 15:14 | πολιτης Χ

    Τα παρακάτω προτείνονται ως πακέτο και όχι μεμονομένα.

    Το μέτρο των φοροαπαλλαγών με αποδείξεις είναι σωστό αλλά μπορεί να ισχύσει μόνο εφόσον υποχρεώσετε όλους τους επαγγελματίες να τις εκδίδουν. Μέχρι σήμερα δίνουμε χρήματα σε αρκετές κατηγορίες επαγγελματιών(πχ βενζινοπώλες) χωρίς να μπορούμε να πάρουμε αποδείξεις. Άρα μέχρι να συμβεί αυτό να μην μειώσετε τα όρια των αφορολογήτων στη φορολογική κλίμακα.

    Να μπει ΦΠΑ σε όλες τις υπηρεσίες (ακόμα και σε Γιατρούς, Δικηγόρους, Μηχανικούς, Κατασκευαστές Εργολάβους κλπ),αλλά για τις αποδείξεις από όλες αυτές τις υπηρεσίες (Υδραυλικών, Ηλεκτρολόγων, Μπογιατζήδων, Γιατρών, Δικηγόρων, Μηχανικών, Κατασκευαστών, Συμβολαιογράφων κλπ) να επιστρέφεται εξ ολοκλήρου ο ΦΠΑ στον Φορολογούμενο-Πελάτη με την εκκαθάριση του Φόρου Εισοδήματος του και ταυτόχρονα να του δίνετε αυξημένη φοροαπαλλαγή.

    Έτσι θα έχει ισχυρότατο κίνητρο ο φορολογούμενος να ζητάει απόδειξη καθώς δεν θα υποβάλλεται στο πρόσθετο κόστος του ΦΠΑ ενώ θα φορολογηθούν τα πραγματικά εισοδήματα των παραπάνω κατηγοριών.

    Επίσης το κράτος θα έχει και μεγαλύτερη ρευστότητα καθώς θα διαχειρίζεται τα ποσά του ΦΠΑ μέχρι τη εκκαθάριση των δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος οπότε και θα πρέπει να τα επιστρέφει.

    Συμφωνώ με τον Υπουργό κο Παπακωνσταντίνου να φορολογούνται όλα τα εισοδήματα με την κλίμακα και να μην υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμοστεί και για τους τόκους των καταθέσεων.
    Επειδή όμως φορολογούνται με 10% στην πηγή, τα ποσά που έχουν παρακρατηθεί, να αφαιρούνται από το τελικό ποσό του φόρου που θα καλείται να πληρώσει ο φορολογούμενος με την εκκαθάρισή του .

    ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ένταξης στη φορολογική κλίμακα και για οποιοδήποτε ποσό δίνεται στους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, Δημ. Υπαλλήλους με οποιοδήποτε τίτλο (αμοιβές, έξοδα, επιδόματα κλπ) και για οποιοδήποτε λόγο.

    ΓΕΝΙΚΑ : ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ένταξης στη φορολογική κλίμακα για οποιοδήποτε ποσό μπαίνει στο ταμείο του Φορολογούμενου από ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΗΓΗ και με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΙΤΛΟ (μισθός, κέρδη εταιριών, κέρδη μετοχών, τόκοι, ομόλογα, ενοίκια κλπ).

    ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ
    ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΕΤΟΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ INTERNET

    Πέραν του φορολογικού Νομοσχεδίου για εξοικονόμηση χρημάτων από το Δημόσιο

    1.Για να μειωθούν τα έξοδα τα κράτους σε μισθούς καλό θα ήταν η επιχείρηση «Εκκλησία της Ελλάδος» να αρχίσει να πληρώνει η ίδια τους υπαλλήλους της – ιερείς – αλλά και να μην έχει ειδική φορολογική μεταχείριση.

    2. Να συνταξιοδοτούνται όλοι οι αστυνομικοί και στρατιωτικοί όπως και οι υπόλοιποι Δημ. Υπάλληλοι και όχι νωρίτερα – έτσι θα ελαφρυνθούν τα ταμεία και το κράτος που καλείται να πληρώνει τις ελλείψεις τους. Επίσης οι πρώιμοι συνταξιούχοι δε θα καταλαμβάνουν θέσεις στον ιδιωτικό τομέα, όπως κάνουν σήμερα μόλις πάρουν σύνταξη, αποκλείοντας έτσι άλλους που ίσως είναι άνεργοι.

    3. Οι δάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί να απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες όταν τα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι κλειστά κατά την περίοδο των διακοπών (θερινών , Χριστουγέννων, Πάσχα κλπ) ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των εποχικών και συμβασιούχων του Δημοσίου. Ακόμα, και όταν λειτουργούν τα σχολεία, θα μπορούσαν να απασχολούνται κάποιες ώρες σε εβδομαδιαία βάση σε άλλες υπηρεσίες καθώς έχουν μειωμένο ωράριο (πολύ μικρότερο από οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο) που βαίνει μειούμενο καθώς μεγαλώνει η προϋπηρεσία τους.

    4. Επίσης, να κοπούν ΟΛΕΣ οι σε είδος παροχές και προνόμια τόσο όλων των βουλευτών, ευρωβουλευτών, Γ.Γ., Ε.Γ., νομαρχών , δημάρχων και όλων των αξιωματούχων του κράτους, ειδικά των Στρατιωτικών (όπως λέσχες αξιωματικών, ένδυση, υπόδηση, δεξιώσεις, θέρετρα, κατασκηνώσεις, Καταλύματα – Στρατιωτικοί Οικισμοί , Στρατιωτικά Πρατήρια με μειωμένες τιμές προϊόντων κλπ)

    5. Δήμευση, κατά 50%, των περιουσιακών στοιχείων όσων έχουν διατελέσει βουλευτές κυβερνητικών σχηματισμών (ακόμα και οικουμενικής, συνεργασιών κλπ) από τη μεταπολίτευση και μετά,

    δήμευση κατά 60% των περιουσιών όσων έχουν διατελέσει υπουργοί σε κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση και μετά,

    δήμευση κατά 70% των περιουσιών όσων έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί σε κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση και μετά,

    καθώς, κρίνοντας εκ’ του σημερινού αποτελέσματος, η δουλειά τους ήταν τουλάχιστον ανεπαρκής και δημιούργησε τα σημερινά προβλήματα στη χώρα. Έτσι, όχι μόνο θα επανορθώσουν με αυτόν τον τρόπο αλλά και η έννοια «Πολιτική Ευθύνη» δε θα είναι, πλέον, μια έκφραση άνευ ουσίας.

    Μείωση του συνόλου των αποδοχών, όλων των παραπάνω κατηγοριών στο βασικό μισθό του ανειδίκευτου εργάτη για τους εν ενεργεία και στο ποσό της βασικής σύνταξης του ΙΚΑ για τους μη εν ενεργεία.

    Έλεγχος σε όλους τους παραπάνω για πιθανή συμμετοχή και ευθύνες τους σε σκάνδαλα εις βάρος του δημοσίου και δήμευση του 100% των περιουσιακών στοιχείων όσων κριθούν ένοχοι.

    6. Έλεγχος όσων επιχειρηματιών ή επιχειρήσεων έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα εις βάρος του δημοσίου και δήμευση του 100% των περιουσιακών στοιχείων όσων κριθούν ένοχοι.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 15:04 | Ν.Π.

    Για να δημιουργηθεί ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα πρέπει να εγκαταλειφθεί η αρχή των γνωστών υποζυγίων. Δυστυχώς οι μεγαλες ελπίδες για εγκαθίδρυση ενός νέου είδους διακυβέρνησης, σύγχρονης, με διαφάνεια και ουσιαστικό σεβασμό στον πολίτη, έχουν πλέον εξανεμιστεί. Από όλα όσα ακούω και διαβάζω μέχρι στιγμής, καταλαβαίνω ότι αντί να πάμε σε αναδιανομή του πλούτου και σε ανακατονομή των φορολογικών βαρών, οι γνωστοί φοροφυγάδες θα συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο τους και τα γνωστά θύματα όχι μόνο θα συνεχίσουν να πληρώνουν, αλλά θα πληρώνουν και πολύ περισσότερα. Ο λαός καταψήφισε τον Καραμανλή που του είπε ότι θα παγώσει τους μισθούς για δύο χρόνια και τώρα εσείς μας μιλάτε για μείωση επιδομάτων. Αλήθεια, τί είδους περίεργη λογιστική είναι αυτή; Από τη μία μας λέτε ότι θα πάρουμε έστω και τις πενιχρές αυξήσεις του 1,5 % και από την άλλη ότι θα μειωθούν τα επιδόματα 10%. Δεν είναι αυτό σχήμα οξύμωρο; Είναι δυνατό να μη γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει δημόσιος υπάλληλος που να μην παίρνει επιδόματα, επειδή έτσι το θέλησε το κράτος; Είναι πολλά τα 1260 ευρώ που παίρνω το μήνα, εκ των οποίων τα 400 είναι επιδόματα;

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 14:08 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΟΥΚΟΣ

    Είναι άδικο μέσα σε δύο έτη τα τέλη κυκλοφορίας που κλήθηκα να καταβάλλω να έχουν αυξηθεί κατά 152% και οι μισθοί να είναι παγωμένοι κατά το έτος 2009 ενώ και κατά το τρέχον να μειώνονται σε μεγάλο βαθμό οι αποδοχές.
    Συγκεκριμένα για αυτοκίνητο 1372 κυβικών εκατοστών με έτος 1ης κυκλοφορίας το 1993 κλήθηκα να καταβάλω για τέλη κυκλοφορίας: 140 € για το 2008, 202 € για το έτος 2009 και 352 € για το έτος 2010.

    Είναι επίσης πολύ άδικο να καλείται, για το ίδιο έτος 1ης κυκλοφορίας, να καταβάλουν τα ίδια τέλη κυκλοφορίας τόσο ο ιδιοκτήτης οχήματος 1372 κυβικών εκατοστών όσο και ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 1920 κυβικών εκατοστών.
    Είναι άδικο να ζητείται το ίδιο τέλος κυκλοφορίας από ένα FIATάκι και από μια MERCEDES.
    Είναι άδικο να ζητείται από έναν ιδιοκτήτη να καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας που να φτάνουν ή να υπερβαίνουν την αξία του αυτοκινήτου του. Τιμωρείται δηλαδή ο φτωχός που δεν έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει το παλαιό του αυτοκίνητο.
    Για ένα αυτοκίνητο 1372 κυβικών εκατοστών 1ης κυκλοφορίας 1993 τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερβαίνουν τα 150 €.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 14:37 | γιωργος κραν.

    αγαπητοι κυριοι του υπουργιου οικονομικων ειμαι εμπορος και θα ηθελα να επισημανω οτι πρεπει επιτελους να μας ξεκαθαρισετε τι θα πληρωνουμε.μας λετε να τα δηλωνουμε ολα αυτη τι στιγμη λετε οτι μετα τις 50000 θα ισχυει 40% φορολογιση ητοι αν δηλωσεις 100000 ο φορος για τις 50000 ειναι 20000 +50% προκαταβολη για το επομενο ετος 10000 συνολο φορου 30000 μενουν 20000 τα οποια και αυτα θα τα ζητησετε στο επομενο κλεισιμο βιβλιων. Ερωταω λοιπον αν δεν φτιαξετε ενα φορολογικο συστημα το οποιο καθε τελος του ετους να ξερουμε τι θα πληρωσουμε πως θα παταξετε την φοροδιαφυγη οταν αν τα δηλωσουμε ολα τα θελετε ολα¨! ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΔΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΟΣΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 14:01 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τ

    Κατάργηση του Κωδικα Βιβλίων και στοιχείων ( η πολυνομία αυξάνει το μεγεθος της διαφθοράς ).
    Αρση του απορρήτου όλων των τραπεζικών καταθέσεων.
    Ολα τα τιμολογια (αγοράς – πώλησης ) με την εκδοση τους να ενημερώνουν το TAXIS.
    Έτήσιος δειγματοληπτικός έλεγχος(της προηγούμενης χρονιάς ) επιχειρήσεων,νομικών προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού δικαίου, Δεκο, Οτα κ.λ.π.
    Κατάργηση της αυτοτελούς φορολογησης εοσοδημάτων και όλα στην κλίμακα.
    Οι συνθήκες διαβίωσης (θέση και τετραγωνικά οικίας , θέση και τετραγωνικά εξοχικής κατοικίας,θέση και τετραγωνικά επαγγελματικού χώρου, αυτοκίνητα,σκάφη, οικιακές βοηθοί, δαπάνες ιδιωτικής εκπαίδευσης και νοσηλίας σε κλινικές)να προσαυξάνουν κλιμακωτά τον φόρο εισοδήματος.
    Να εκπίπτουν απο το εισόδημα το ΣΥΝΟΛΟ των δαπανών ( για υγεία ,απο δικηγόρους για διατροφή ,ένδυση ,θέρμανση κ.λ.π).
    Να ελέγχονται οι Διευθυντές Δ.Ο.Υ εκτός των άλλων και για την απόδοση τους στο κομμάτι της αυξησης των εσόδων της υπηρεσίας τους και να συνδεθούν οι αποδοχές τους με αυτήν ( Bonus ή Ποινή στο τέλος κάθε οικονομικού έτους ).
    Αυτές είναι ορισμένες απο τις προτάσεις μου γενικά για το φορολογικό.
    Πιστεύω πως πέραν αυτών ξέρετε ποιό είναι το σωστό και δίκαιο για τους πολλούς … απλά κάντε το.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 14:59 | Δημήτριος Σαραντόπουλος

    Βλέπω ότι όλοι καταθέτουν τις απόψεις τους με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις τους. Πολλές φορές καταφέρονται ο ένας κατά του άλλου με αποτέλεσμα αυτοί που πράγματι ευθύνονται για την κατάντια να μένουν στο απυρόβλητο.
    Καλή η διαβούλευση αλλά φρονώ όμως ότι οι απόψεις μας δεν έχουν την αυτή βαρύτητα διότι απλώς δεν είμαστε όλοι ειδικοί. Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα των απόψεων πως θα ξεχωρίσουν αυτές των ειδικών; Μήπως θα ήταν περισσότερο εποικοδομητικό να επεξεργαστούν τα μέτρα πρώτα οι ειδήμονες και μετά να αναρτηθούν προς σχολιασμό;
    Ο λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών και θα πληρώσει. Όμως στους επί σειρά ετών κρατούντες οι οποίοι οδήγησαν την χώρα σ’ αυτήν την οικτρά οικονομική κατάσταση, δεν θα τους αποδοθεί καμιά ευθύνη; Δεν θα παραδεχθούν έστω τα «λάθη» τους αφού ούτως ή αλλοιώς δεν πρόκειται να πληρώσουν βάσει της ασυλίας που τυγχάνουν;
    Στη συνείδηση του λαού έχει απαξιωθεί το πολιτικό σύστημα διότι επικρατεί ένα κλίμα ατιμωρησίας που τροφοδοτεί τη διαπλοκή/διαφθορά και αποσταθεροποιεί την κοινωνία. Οι διαπλεκόμενοι και διεφθαρμένοι στη συνείδηση του λαού παραμένουν όχι μόνο εκτός φυλακής αλλά και χωρίς ηθική καταδίκη.
    Αν δεν γίνει χρηστή διαχείριση και επιβάρυνση των πολιτών αναλόγως των δυνατοτήτων τους όπως ορίζει το Σύνταγμα.
    Αν δεν σταματήσουν οι προκλητικές αποδοχές των πολλών χιλιάδων ευρώ σε διευθυντάς, δικαστικούς (οι οποίοι από ετών επιδικάζουν στους εαυτούς τους κατά τρόπον προκλητικό υπέρογκα ποσά) και λοιπούς.
    Αν δεν σταματήσει η διαφθορά και ο πλουτισμός των κατεχόντων δημόσιες θέσεις ή των ασχολουμένων με τα κοινά.
    Αν δεν θεσπιστούν μέτρα προκειμένου να περιοριστεί στο ελάχιστο η διαφθορά ( είμαστε πρωταθλητές μην το ξεχνάμε.)
    Αν δεν υπάρξουν ηθικά πρώτυπα και ιδανικά κυρίως γιά τους νέους.
    Αν δεν υπάρξει αναπτυξιακή οικονομική πολιτική.
    Αν δεν δώσουν το καλό παράδειγμα προσφοράς οι κυβερνώντες (νυν και τέως) οι οποίοι μάλιστα έχουν την δυνατότητα να το κάνουν και ευθύνονται για την κατάσταση.
    Τότε θα χειροτερέψει η οικονoμική κατάσταση και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν κοινωνικές αναταραχές.
    Τέλος όταν «δεν υπάρχει σάλιο» στα ταμεία και κινδυνεύει η χώρα, απαιτείται η λήψη άμεσων μέτρων και όχι διαβουλεύσεις, συμβούλια και επαιτεία από την Ευρώπη.Μέτρα έχουν ήδη ληφθεί και από άλλες χώρες και δεν είναι ανάγκη να ανακαλύψουμε εμείς τον τροχό.
    Αυτό λοιπόν είναι επείγον να κάνουμε και όχι να δώσουμε άρον άρον ιθαγένεια στους παράνομους μετανάστες με ελληνοκτόνους νόμους.

    Μετά τιμής

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 13:55 | Λαιόπουλος Αλέξανδος

    Μπορειτε να μας πειτε τι θα γίνει επιτέλους με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων?
    Συζητείται απο το 2001 επι υπουργίας Παπαντωνίου! Τολμήστε το !!!

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 13:19 | Θεόδωρος Μπέλτσος

    Αξιότιμε Κε Υπουργέ,

    Με αυτή μου την παρέμβαση θα ήθελα να σας ενημερώσω για το όργιο φοροδιαφυγής που συμβαίνει με τα αθλητικά σωματεία(συλλόγους). Πάρα πολλοί ιδιώτες ιδιοκτήτες γυμναστηρίων ή αθλητικών σχολών, για να ξεφεύγουν από την εφορία, συστήνουν κάποιο αθλητικό σωματείο-σύλλογο. Κατόπιν βγάζουν άδεια λειτουργίας γυμναστηρίου ως αθλητικός σύλλογος και όχι ως φυσικό πρόσωπο. Ο αθλητικός σύλλογος υποτίθεται ότι είναι νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Έτσι απαλλάσσονται από την εφορία οι συνδρομές, οι δωρεές, το ΦΠΑ, κτλ και καταλήγουν να πληρώνουν ψίχουλα στην εφορία, και ας κάνουν τζίρο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το χρόνο. Εκτός από τα γυμναστήρια το ίδιο ισχύει και για τις σχολές πολεμικών τεχνών, τις σχολές χορού κ.α.

    Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο παράδειγμα :
    Γνωρίζω ιδιοκτήτη γυμναστηρίου ο οποίος λειτουργούσε την επιχείρησή του ως Ο.Ε.(Ομόρρυθμη Εταιρεία). Για να αποφύγει όμως την καταβολή φόρων, μετέτρεψε την Ο.Ε. σε αθλητικό σωματείο-σύλλογο. Μάλιστα έκτοτε έχει προχωρήσει στη δημιουργία αλυσίδας γυμναστηρίων-αθλητικών σχολών κάτω από τη βιτρίνα διαφόρων αθλητικών συλλόγων.
    Πώς είναι δυνατόν ένα συνοικιακό γυμναστήριο αθλητικού σωματείου να πληρώνει ενοίκιο €6.000 το μήνα, να απασχολεί 12 άτομα προσωπικό, οι πολυάριθμοι συνέταιροί του να ζούν πλουσιοπάροχα και να λειτουργεί ως αθλητικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ; Πως είναι δυνατόν αυτή η χρυσοφόρα ιδιωτική επιχείρηση, με το μανδύα του αθλητικού συλλόγου, να μην πληρώνει τους αναλογούντες φόρους ;
    Οι αθλητικοί σύλλογοι-σωματεία είναι μια μεγάλη απάτη εις βάρος του απλού Έλληνα φορολογούμενου. Μέσα στους συλλόγους ξεπλένεται απίστευτο μαύρο χρήμα. Κάντε κάτι επιτέλους Κε Υπουργέ και γι’ αυτή τη σαπίλα.
    Ευχαριστώ.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 13:53 | basilis

    γιατι υπαρχει ενα τοσο δαιδαλωδες φορολογικο συστημα
    γιατι αλλες χωρες εχουν πολυ ποιο απλο
    γιατι παντα οι αλλοι ειναι καλυτεροι απο εμας
    γιατι παντα εμεις δεν μπορουμε
    γιατι εχουμε γινει ανεκδοτο στην ευρωπη
    γιατι θα πρεπει να γελανε ολοι μαζι μας
    γιατι ποτε κανεις πολιτικος δεν μπηκε φυλακη για κλοπη δημοσιου χρηματος
    γιατι η κλοπη στις προμηθειες των νοσοκομειων συνεχιζεται τοσα χρονια
    γιατι στους εξοπλισμους γινεται το αλλα να δις-εκατομμυρια
    γιατι υπαρχει τοσο μεγαλη παραοικονομεια
    γιατι απο τα καυσΙμα χανονται τοσα λεφτα καθε χρονο
    γιατι εχουμε τοσους δημοσιους υπαλληλους
    γιατι οι ελεγτικοι μηχανισμοι απλα τα περνουν και δεν ελεγχουν
    γιατι μας κανουν πλακα ακομα και οι σκοπιανοι
    γιατι στο αιγαιο οι τουρκοι πετουν πανω απο κατοικημενα νησια

    η απαντηση σε αυτα τα γιατι και σε ολα τα αλλα ειναι μια

    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ .ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ

    αν εξοικονομηθουν χρηματα απο υγεια ,αμυνα,παραοικονομια , εισφοροδιαφυγη, τοτε δεν θα χρειαζονταν να λαβετε κανενα εξτρα μετρο
    λεφτα υπαρχουν και μαλιστα πολλα αρκει να τα εισπραξετε .Σας περιμενουν .
    ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ΄?
    ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΟΤΑ ΣΤΙΓΑΡΑ ΦΠΑ απλα πληρωνουν ολοι και οχι αυτοι που φοροδιαφευγουν
    δηλαδη παλι μια απο τα ιδια
    τελικα δεν θα αλλαξετε ποτε τα ιδια κοροιδα θα πληρωνουν
    οταν ομως το καραβι βουλιαξει κανεις δεν θα γλυτωσει

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 13:50 | ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

    Ασκώ το επάγγελμα το Φοροτεχνικού -Λογιστή σαν ελεύθερος επαγγελματίας 24 χρόνια.
    Κάνω μερικές απλές σκέψεις αφού «ακούω» τόσες μέρες διάφορες προτάσεις να κυκλοφορούν.

    ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

    1)Τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα και υποχρέωση εφαρμογής προγράμματος σύγκλησης
    2)Φοροδιαφυγή πάνω από 40% του ΑΕΠ
    3)Φοροεισπρακτικός μηχανισμός με τεράστιες αδυναμίες
    4)Μεγάλες ομάδες επαγγελματιών που έχουν ειδικά φορολογικά προνόμια.

    ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ-ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

    Όσο πιο πολύπλοκο και δαιδαλώδες είναι το φορολογικό σύστημα αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει και το αποδεικνύει η σημερινή κατάσταση. Η χώρα μας έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία του ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΩΝ κ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ που ναρκοθετεί την αναπτυξιακή πορεία αυτού του τόπου και έχει συμβάλει τα μέγιστα στο όργιο της φοροδιαφυγής. Παράδοξο ακούγεται όμως κρίνεται εκ του αποτελέσματος του.

    Συμφωνώ με τη φιλοσοφία σας για το φορολογικό σύστημα και με τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί από το «Ινστιτούτο Οικονομικών & Φοροτεχνικών μελετών» ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΗΡΕΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

    Το να αποκτήσουμε φορολογική συνείδηση σαν λαός δεν είναι θέμα μιας μέρας ή ενός νόμου. Μη χάσουμε το δάσος κυνηγώντας το δέντρο δηλαδή τις πάσης φύσεως αποδείξεις αδιακρίτως από τη στιγμή που με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει εκ των πραγμάτων μηχανισμός ελέγχου .

    Προτάσεις απλές και εφαρμόσιμες-Δίκαιες στα σημερινά δεδομένα που δεν απαιτούν τεράστιους μηχανισμούς και θα φέρουν άμεσα εισροές στα ταμεία.

    1) Εφαρμογή τεκμαρτού υπολογισμού των καθαρών κερδών για όλες τις επιχειρήσεις εμπορίας και παραγωγής που τηρούν βιβλία Εσόδων-Εξόδων με βάση τις αγορές και τους υπάρχοντες μοναδικούς συντελεστές καθαρού κέρδους. Εφαρμογή του συστήματος για τον προσδιορισμό τόσον των καθαρών κερδών όσον και του ΦΠΑ (Αυτό δηλαδή που ισχύει σήμερα για τα Βενζινάδικα, τα περίπτερα κλπ)
    Επειδή στο υπουργείο υπάρχει ακριβώς η αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που προτείνω η εναλλακτική μου πρόταση είναι δοκιμάστε το εκ παραλλήλου. Αν κάποιος εκδίδοντας αποδείξεις παρουσιάζει τζίρο μεγαλύτερο του προσδιοριζόμενου από το τεκμαρτό τότε να πληρώνει για το μεγαλύτερο ποσόν. Εκείνος όμως που θα παρουσιάζει αποτελέσματα κάτω από τα τεκμαρτώς προσδιοριζόμενα να φορολογείται τουλάχιστον με τα τεκμαρτά.
    ΠΡΟΣΟΧΗ δεν μιλάω για κατάργηση της έκδοσης αποδείξεων.

    Αν υπάρχει δυνατότητα από τη Γ.Γ.Π.Σ. να επεξεργαστεί τα Ε3 όποιας χρονιάς έχει διαθέσιμα και να μετατρέψει τις αγορές που είναι δηλωμένες με τους ισχύοντες Μ.Σ.Κ.Κ. να προσδιορίσει Κύκλο Εργασιών και καθαρά κέρδη και ταυτοχρονα συγκρίνει αυτόν το Κύκλο Εργασιών με το τι θα απέδιδε σε Φ.Π.Α, ίσως εκπλαγείτε από τα ποσά που θα προκύψουν.
    Έτσι έχετε μια λύση πολύ πιο εύκολα εφαρμόσιμη για τις παρούσες συνθήκες.
    Θα μπορούσε συμπληρωματικά να γίνεται υποβολή Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να γίνεται πραγματική διασταύρωση συναλλαγών από τη Γ.Γ.Π.Σ. Είναι άλλο πράγμα να ελέγξει κανείς το χονδρεμπόριο από το να «πελαγώσει» άνευ αποτελέσματος τελικά στο κυκεώνα των αποδείξεων.

    2) Εφαρμογή του λογιστικού προσδιορισμού στις επιχειρήσεις Παροχής υπηρεσιών και στους Ελεύθερους Επαγγελματίες με ταυτόχρονα αντικειμενικά κριτήρια προσδιορισμού του εισοδήματος και οι αποδείξεις αυτών των κλάδων να λαμβάνονται υπόψη στη φορολογική δήλωση με ιδιαίτερα κίνητρα.
    Έτσι θα μπορεί να ελεγχθεί ένα μέρος των αποδείξεων αυτών ουσιαστικά.

    3) Μετά προσοχής εφαρμογή τεκμηρίων διαβίωσης και «Πόθεν έσχες» σταδιακά για προφανείς λόγους.

    4) Πρέπει να ενταχθούν στο φορολογικό σύστημα και εκείνες οι ομάδες που φορολογούνται με κατ’ αποκοπή ποσά φόρου.

    Οι προτάσεις μου στοχεύουν στην άμεση αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος μέχρι να οργανωθεί το φορολογικό σύστημα σε νέες βάσεις.

    Μετά τιμής

    ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 11:30 | Θανάσης

    ΠΡΟΣΟΧΗ!

    Σήμερα υπάρχουν συνταξιούχοι με συντάξεις από περισσότερες πηγές.
    πχ Από κύριο ταμείο, επικουρικό και ΤΣΜΕΔΕ. Το κάθε ταμείο υπολογίζει ανεξάρτητα από το άλλο την παρακράτηση φόρου, με αποτέλεσμα το κράτος να εισπράτει τον πραγματικά οφειλόμενο φόρο, μετά τουλάχιστο από ένα χρόνο.
    Παράδειγμα ΤΣΜΕΔΕ. Η μεγίστη καταβαλλόμενη σύνταξη ενός «διπλοσυνταξιούχου είναι 1146 Ευρώ. Ο παρακρατούμενος φόρος είναι 169 Ευρώ. δηλαδή 14,8%. Αν η σύνταξη αυτή προστεθεί και στην άλλη, καθότι διπλοσυνταξιούχος, ο πραγματικά οφειλόμενος φόρος θα είναι πολύ μεγαλύτερος.
    Το ΤΣΜΕΔΕ γνωρίζει πολύ καλά τους διπλοσυνταξιούχους του. Και επειδή «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι», ζητήστε από το ΤΣΜΕΔΕ να αυξήσει ΑΠΟ ΤΩΡΑ δεόντως την ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ των διπλοσυνταξιούχων του.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 10:31 | ΦΙΛΑΡΕΤΗ

    Ειναι πλεον σημαντικό να γίνεται απο όλους η απόδοση του ΦΠΑ στο δημόσιο, σε μηνιαία βάση.

    1. ΦΠΑ σε όλους, χωρίς καμία κοινωνική ομάδα να εξαιρείται.

    2. Δήλωση ΦΠΑ και απόδοση κάθε μήνα από όλους.

    Όσοι είναι πιστωτικοί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, να καλούνται απο την ΔΟΥ για να δίνουν εξήγηση, γιατί συμβαίνει αυτό.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 10:46 | Ανθοπουλος Νικος

    Μέ τους απατεώνες εμπόρους, που αφήνουν φέσια στην αγορά την θά κάνετε; Υπάρχουν άνθρωποι που διακίνησαν επιταγές πολλών χρημάτων, δέν τις πλήρωσαν, δέν ειχαν περιουσιακά στοιχεία γιατι τά μεταβίβασαν σέ άλλα πρόσωπα, κατέστρεψαν νοικοκύριδες εμπόρους, και καμία επίπτωση. Τι γίνεται μέ αυτο;
    Ας μας επιστρέφει το κράτος το φπα που πλήρωσε ο νοικοκύρης έμπορος προκειμένου να κόψη τιμολόγια.
    Γιατί να παιρνει το κράτος αυτον τον φπα. δέν καταλαβαίνω, αφου δέν εισπράχθηκε ποτέ..
    Αυτά κάνη ο άλλος απατεώνας το κράτος, και πολλά άλλα που δέν μπορούν να εξαντληθούν σέ ένα κείμενο, και μετά αναγκάζετε και ο νοικοκύρης να γίνη απατεώνας και να μήν πληρώνει φόρο.
    και το αστείο της υπόθεσης ειναι οτι ο απατεώνας έχει και υπόλοιψη, έχει τά κλεμένα χρήματα που δέν πλήρωσε φόρο, γυρνάει στά μπουζούκια και γελάει μέ τους νοικοκύριδες.
    Μάθατε να δημιουργειτε κράτος για απατεώνες τόσα χρόνια, γι αυτο πληρώνουμε τώρα.
    Εκτός την Μποτζουάνα, δέν νομίζω πουθενά αλλού να γινεται αυτο.
    Και κάτι ακόμη, μέ τις επιταγές τί θά γινη, μηπως ειναι ευκαιρία να κοπούν και να μην δίνονται μονο προτυπομένες επιταγές απο τις τράπεζες μέ ποσά που υπάρχει αντικρισμα μέσα στον λογαριασμό, και να γίνονται ολες οι πληρωμές μέσω τραπεζών;
    Μήπως οι τράπεζες πρέπει να αναλαμβάνουν το ρίσκο οταν βάζουμε επιταγές στό πλαφόν, αφου πληρώνονται γιά αυτό; Γιατι πληρώμουμε 8% επιτόκιο σύν έξοδα επιταγής, χωρίς καμία κάλυψη;;
    Νά σάς πώ γιατί, γιατί εισται απατεώνες κράτος, και υποστηρίζεται τους απατεώνες. Αυτο ειναι ολο.
    Περιμένουμε αλλαγές απο εσάς, άς τις δούμε.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 10:35 | Dimitris Goranitis

    Episunaptw meros arthrou apo to http://www.reporter.gr

    «Ακόμα και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αλλά και κατάργηση των ειδικών ρυθμίσεων και των δόσεων για τους οφειλέτες που μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στο δημόσιο φαίνεται πως θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για τα φορολογικά έσοδα. Την ίδια ώρα δημόσια διαπόμπευση των φοροφυγάδων, εξασφάλιση φορολογικής αμνηστίας στα άτομα ή τις επιχειρήσεις που θα κατονομάσουν διεφθαρμένους εφοριακούς αλλά και λήψη μέτρων με στόχο να μην έρχεται σε επαφή ο φορολογούμενους με τον εφοριακό περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης με στόχο την περιστολή της φοροδιαφυγής»

    Kurie Ipourge,

    Proteinw o elegxos na arxisei oxi apo ton politi genika,alla apo ton voulefti, ipourgo kai dimosio leitourgo (eforo, poleodomo etc). Tha ithela episis apo ekei na arxisei i dimosia diapompefsi kai na sundethei me ta skandala ton teleftewn etwn. Pios kerdise apo to skandalo sto vatopedi? Na anakoinwthei ti perousiako tou stoixeio dimevetai. Einai polu efkolo na diastavrwsoume ti kerdizei o kathenas apo pragmatika eisodimata, ti exei stin katoxi tou (nai, kai tis offshore tvn offshore…) kai pothen esxes?

    I riziki anamorfwsi tis elladas tha prepei na arxisei me mideniki anoxi sto politiko kostos. An den timwriseis ton voulefti/ipourgo pws alliws tha peiseis ti forologiki sou vasi na allaksei filosofia kai na apoktisei forologiki sineidisi?

    San politi me enoxlei idiatera pou enw to geniko provlima tis xwra einai gnwsto – diladi i klopi kai kakodiaxeirisi tou dimosiou xrimatos apo tous diaxeiristes tou – kaneis den pernei mia safi thesi ws pros afta ta zitimata. I allazoume i vouliazoume …. tha allaksoume? einai efkairia na katharisete ton politiko kosmo kai na eksigianete ton dimosio tomea. An oxi isws einai kai i teleftea efkairia pou tha exoume.

    Me Sevasmo,

    Dimitris Goranitis

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 10:59 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΔΑΚΗΣ

    Αγαπητοί κύριοι,
    Από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μπορείτε να ανακτήσετε όλους τους κατόχους των κινητών μέσω των οποίων παρέχονται υπηρεσίες «γνωριμιών, συνοδειών, μασάζ, κλπ» Επειδή τα τηλέφωνα αυτά υπερβαίνουν τα 3000 όπως προκύπτει από την έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας, στοιχειώδεις υπολογισμοί καταλήγουν σε φορολογητέα ύλη μερικών δισ. Ευρώ ετησίως, το δε ΦΠΑ μαζί με τους διαφυγόντες φόρους, υπερβαίνει τα 2 δις Ευρώ ετησίως. Απλώς είναι θέμα στοιχειώδους οργάνωσης. Ρωτήστε για την νομοθετική εφραρμογή τις αντίστοιχες υπηρεσίες Μεγ. Βρεταννίας και Ολλανδίας.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 10:19 | ΚΟΥΤΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Σχετικά με τη φοροδιαφυγή:
    Η βούληση για τη δραστική πάταξή της πρέπει να εκφράζεται με πράξεις και όχι με διακυρήξεις. Έτσι πρέπει να θεσμοθετηθούν άμεσα μέτρα που την αποθαρρύνουν, αφαιρώντας τα κίνητρα. Τέτοια μέτρα είναι:
    α)Η θέσπιση εξοντωτικών προστίμων
    β)Η ποινικοποίήση της, ιδίως της φοροκλοπής (ΦΠΑ). Πώς είναι δυνατό να είναι ποινικό αδίκημα η κλοπή στα φυσικά πρόσωπα και να μην είναι η κλοπή ολόκληρης της κοινωνίας; Άλωστε η μη ποινικοποίηση την αποενοχοποιεί και την εντάσσει σε μια καθημερινή φυσική παραβατική συμπεριφορά που όταν την καταγγέλουμε, αυτοακυρώνουμε ταυτόχρονα το βάρος της καταγγελίας.
    γ)Η κατάργηση κάθε κατηγορίας και μορφής ρύθμισης στους φοροαποφεύγοντες, που μετατρέπει τον νομοταγή και έντιμο πολίτη σε ηλίθιο.
    δ)Η επιβράβευση με bonus των ειλικρινών φορολογουμένων.
    ε)Η ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα αγωγής φορολογικής ειλικρίνειας.
    στ)Τέλος όλα αυτά προυποθέτουν ένα κράτος πού έχει αναγάγει τη συνέπεια σε ύψιστη προτεραιότητα και που επιφυλάσσει για τον εαυτό του την ίδια ή και αυστηρότερη συμπεριφορά που απαιτεί από τους πολίτες.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 09:53 | Mixalis Vag.

    Ήθελα κι εγώ να θέσω ένα ερώτημα: Βλέπουμε εδώ σε αυτό το σαιτ πλήθος καθημερινών ανθρώπων να χύνουν τα μυαλά τους απαντώντας σε διάφορα προβλήματα, όπως φορολογικό, μετανάστευση κλπ.

    Αλήθεια δεν ψηφίσαμε γι αυτο ακριβώς τους βουλευτές και τους υπουργούς με «σπουδές» στο Ηαρβαρντ, Γέιλ, Πρίνσετυον και αλλού όπου ομιλούνται τα αμερικάνικα (έστω και σε επίπεδο λαντζέρη),για να κάνουν αυτοί την σκληρή δουλειά; Άλλωστε κανείς εδώ δεν λαμβάνει τους μισθούς και τα μπόνους των βουλευτών, αλλιώς να απαιτήσουμε κι εμείς μερίδιο βουλευτικής αποζημίωσης:).

    Με αυτά και μ αυτά εχουν περάσει μήνες και ούτε ένα θέμα δεν έχει λυθεί και όπως φαίνεται ούτε σε έναν αιώνα δεν θα λυθούν.

    Όταν πας πχ. σε γιατρό αυτός θα έπρεπε πλεον για να είναι κοντά στο σύγχρονο πνεύμα της διαβούλευσης να μας λέει: Θα σε θεραπεύσω, αλλά γράψε μου κι εσύ μαζί με τους άλλους σαν παιδάκια του Δημοτικού τι φάρμακα να σου δώσω, από τι πάσχεις, πόσο καιρό λες να κρατήσει η αρρώστια κλπ.

    Τέλως πάντων ας ελπίσουμε ότι όλα γίνονται για καλό σκοπό και τελικά θα ληφθούν υπόψη τα γραφόμενα εδώ πέρα. Ευχαριστώ.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 09:18 | ΠΑΣΕΓΕΣ

    Επισημάνσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος

    ΓΕΝΙΚΑ

    Άποψη της ΠΑΣΕΓΕΣ είναι ότι ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από απλοποίηση διατάξεων και διαδικασιών, διαφάνεια, σταθερότητα και δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.
    Εκτιμάται ότι, τόσο οι αγρότες όσο και Φορείς τους συμβάλλουν αποφασιστικά, στο μέτρο που τους αναλογεί, στις φοροδοτικές τους υποχρεώσεις.
    Στα πλαίσια της βούλησης της ΠΑΣΕΓΕΣ να συμβάλλει στη δημιουργία ενός απλού, αποτελεσματικού και δίκαιου φορολογικού συστήματος καταθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις που αφορούν τους αγρότες και τους Φορείς τους.

    1. Φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων – αγρότη

    Η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει επισημάνει ότι το αγροτικό εισόδημα, παρουσιάζει συνεχή κάμψη, κυρίως εξαιτίας της στασιμότητας των τιμών παραγωγού σε συνδυασμό με τη σημαντική αύξηση του κόστους παραγωγής. Το γεγονός αυτό οφείλεται στις συνεχείς αυξήσεις των τιμών των εισροών, εξαιτίας των αλλεπάλληλων αυξήσεων στις τιμές των αναλώσιμων μέσων (σπόροι, λιπαντικά, λιπάσματα, γεωργικά, φάρμακα, ζωοτροφές, εφόδια, εργαλεία, εξοπλισμός).

    Σύμφωνα με τα παραπάνω η ΠΑΣΕΓΕΣ προτείνει:

    1.1. Το υπάρχον σύστημα φορολόγησης των αγροτών ανταποκρίνεται πλήρως στη φοροδοτική τους ικανότητα και πρέπει να παραμείνει ως έχει με την ακόλουθη βελτίωση:
    Όπως είναι γνωστό από το καθαρό εισόδημα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, που προσδιορίζεται με την αντικειμενική μέθοδο, σύμφωνα με το νόμο 2238/1994, εκπίπτει ένα μέρος των δαπανών τους για την αγορά καινούργιου πάγιου εξοπλισμού, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τις ανάγκες της αγροτικής εκμετάλλευσης, εφάπαξ, κατά το χρόνο πραγματοποίησης της δαπάνης. Το ποσοστό της έκπτωσης αυτής κυμαίνεται σήμερα από 25 έως 50% (περίπτωση νέων αγροτών). Με δεδομένο το έλλειμμα των επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα και τους περιορισμένους πόρους που διατίθενται από τους αναπτυξιακούς – επενδυτικούς νόμους για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού, θεωρείται κρίσιμη και αναγκαία η δημιουργία πρόσθετων αναπτυξιακών κινήτρων φορολογικού χαρακτήρα, που αφορούν κυρίως στους νέους αγρότες.

    Συνεπώς πρέπει να υιοθετηθεί μια αναπτυξιακή πολιτική πρόταση, παρέχοντας τη δυνατότητα έκπτωσης της δαπάνης αυτής μέχρι και του 100% του κόστους της, για την αγορά πάγιου εξοπλισμού, αλλά και εξοπλισμού νέας – σύγχρονης τεχνολογίας που εξυπηρετεί τις συναλλαγές των νέων αγροτών για τις ανάγκες της αγροτικής τους εκμετάλλευσης με τρίτους και μέχρι 50% για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες άνω των 40 ετών, με δυνατότητα μεταφοράς της υπολειπόμενης δαπάνης, σε δύο τουλάχιστον επόμενες χρήσεις.

    2. Φορολογία Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων

    Είναι γνωστό ότι, η φορολογική νομοθεσία που διέπει τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις είναι εναρμονισμένη τόσο με αυτή της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, όσο και με τις διεθνείς συνεταιριστικές αρχές. Για αυτό το λόγο πρέπει να παραμείνει ως έχει.

    3. Φορολογία Κεφαλαίου – Περιουσίας

    3.1. Οι απαλλαγές των αγροτών στην απόκτηση των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκτάσεων μαζί με τις εγκαταστάσεις τους που εξυπηρετούν αποκλειστικά την εκμετάλλευσή τους, να παραμείνουν ως έχουν.
    3.2. Είναι γνωστό ότι:
    • ΄Ολες οι γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις αντιμετωπίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο δυσμενέστερες συνθήκες λειτουργίας, απ΄ ότι οι άλλες επιχειρήσεις και κατά συνέπεια τυγχάνουν από όλα τα κράτη και ιδίως από εκείνα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης ευνοϊκής μεταχείρισης.
    • Οι συνθήκες αυτές είναι στη χώρα μας πλέον αντίξοες, με συνέπεια ο αριθμός των απασχολούμενων στη γεωργία και κτηνοτροφία διαρκώς να μειώνεται, η γεωργική και η κτηνοτροφική παραγωγή από έτος σε έτος αισθητά να υποχωρεί, ενώ οι εισαγωγές τροφίμων σταθερά να αυξάνουν. Επομένως, η επιβάρυνση από κάθε φόρο θα αποτελέσει πρόσθετο παράγοντα αποθάρρυνσης των νέων να ασχοληθούν με αυτούς τους παραγωγικούς τομείς, θα αποτελούσε δε και ανακολουθία στις εξαγγελίες της πολιτείας, για καταβαλλόμενες προσπάθειες με σκοπό την παραμονή των νέων στην ύπαιθρο.
    • Η μορφή και το αντικείμενο των γεωργικών και ιδίως των κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων απαιτεί κτιριακές εγκαταστάσεις δυσανάλογα μεγάλου εμβαδού έναντι του συνολικού κύκλου των εργασιών τους, και κατά συνέπεια, το οσοδήποτε χαμηλό τέλος ανά τετραγωνικό μέτρο (μ²) αποτελεί δυσβάσταχτη επιβάρυνση για τις ήδη από πολλές αιτίες προβληματικές αγροτικές επιχειρήσεις.
    • Ένα σημαντικό ποσοστό των αγροτικών και κύρια των κτηνοτροφικών κτιριακών εγκαταστάσεων χαρακτηρίζεται από το πρόχειρο της κατασκευής και την ιδιαίτερα χαμηλή αξία τους (υποτυπώδη υπόστεγα, απλές μεταλλικές κατασκευές κ.λ.π.), γεγονός που καθιστά την επιβολή κάθε φόρου σε αυτές πλήρως αδικαιολόγητη.
    • Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν πολυάριθμα μεγάλου εμβαδού και από πολλών ετών μη χρησιμοποιούμενα γεωργικά και ιδίως κτηνοτροφικά και πτηνοτροφικά κτίσματα και άρα είναι αδιανόητο τα κτίρια αυτά να επιβαρυνθούν με φόρο δεδομένου, μάλιστα, ότι α) βρίσκονται όλα μακράν οικισμών β) πολεοδομικά είναι ανεπίτρεπτη η για άλλο σκοπό χρησιμοποίησή τους γ) και σπουδαιότερο, επειδή παραμένουν για πολλά έτη εξαιτίας των παρατεταμένων κρίσεων στον αγροτικό τομέα, σε αχρηστία δεν υπάρχει προοπτική για τη χρησιμοποίησή τους στο άμεσο μέλλον.

    Για όλους τους παραπάνω λόγους και ενόψει κατάργησης του ΕΤΑΚ η ΠΑΣΕΓΕΣ προτείνει:

    α. Τα ιδιόκτητα ακίνητα των αγροτών, τα οποία χρησιμοποιούνται στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων, να απαλλάσσονται από κάθε φόρο περιουσίας.

    β. Τα ιδιόκτητα ακίνητα των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων του ν.2810/2000, τα οποία εξυπηρετούν τις ανάγκες των σκοπών του καταστατικού τους, να απαλλάσσονται από κάθε φόρο περιουσίας.

    4. Έμμεσοι Φόροι – Δασμοί

    4.1. Αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ προς τους αγρότες από 7% σε 11% για τις πωλήσεις έτους 2009.

    Θεωρούμε απαραίτητη την άμεση θεσμοθέτηση της εξαγγελίας της κυβέρνησης για αύξηση της επιστροφής του Φ.Π.Α. στα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής των αγροτών, για τις πωλήσεις έτους 2009, από 7% σε 11%, δεδομένου ότι η περίοδος υποβολής των παραστατικών από τους αγρότες των πωλήσεων τους αρχίζει την 1η Μαρτίου 2010.

    4.2. Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου σε ποσοστό 4% επί των τιμολογίων πώλησης αγροτικών προϊόντων.

    Ο ειδικός κατ’ αποκοπή συντελεστής επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου πρέπει να ανέρχεται σε 4% για την φυτική παραγωγή και για την ζωική παραγωγή επί των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων.

    Σημειώνεται ότι με βάση την ισχύουσα ρύθμιση οι αγρότες που καλλιεργούν κηπευτικά, αλλά οι παραγωγοί κηπευτικών (θερμοκηπίων κ.λ.π.) δεν εισπράττουν επιστροφή, αφού δεν επιδοτούνται. Είναι προφανής η ανάγκη και οι αγρότες παραγωγοί αυτών των καλλιεργειών να εισπράττουν κανονικά με βάση τα τιμολόγιά τους το ανάλογο ποσό επιστροφής.

    Σημειώνεται επίσης ότι με την υφιστάμενη απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν καλύπτονται όλοι οι κλάδοι της ζωικής παραγωγής, όπως για παράδειγμα η πτηνοτροφία. Είναι συνεπώς αναγκαίο στην προτεινόμενη διάκριση των συντελεστών σε 4% επί ακαθάριστων εσόδων να περιληφθούν όλοι οι κλάδοι της ζωικής παραγωγής.

    4.3. Στους πόρους του ΕΛΓΑ, περιλαμβάνονται και τα έσοδα από την ειδική ασφαλιστική εισφορά (άρθρο 5α του Ν. 1790/88 όπως ισχύει) στην οποία υπόκεινται τα εγχώρια παραγόμενα αγροτικά προϊόντα και υποπροϊόντα, όπως ο νόμος ορίζει λεπτομερώς. Υπόχρεοι για την καταβολή της εισφοράς είναι εκείνοι, οι οποίοι υποχρεούνται, κατά τον Κ.Β.Σ. σε έκδοση τιμολογίων αγοράς ή πώλησης των αγροτικών προϊόντων ως άνω. Η εισφορά αυτή εισπράττεται από τις Δ.Ο.Υ., και αποδίδεται στον ΕΛΓΑ, σύμφωνα με τη διαδικασία, που προβλέπει ο νόμος.

    Προτείνεται από την ΠΑΣΕΓΕΣ να καταργηθεί, η ανωτέρω διαδικασία είσπραξης της ειδικής εισφοράς, και συγκεκριμένα να καταργηθεί η παρακράτηση της εισφοράς εκ μέρους των εμπόρων κατά την έκδοση των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων των παραγωγών, οι οποίοι δεν εντάσσονται στο κανονικό καθεστώς (τηρούν βιβλία εσόδων και εξόδων) και αποτελούν την πλειοψηφία.

    Η παρακράτηση και απόδοση της εισφοράς προτείνεται να γίνεται με την ίδια διαδικασία που ακολουθείται για τον ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαίου, δηλαδή με συμψηφισμό και άμεση πίστωση στον λογαριασμό του ΕΛΓΑ.

    Διευκρινίζεται ότι οι διαδικασίες, για την επιστροφή ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαίου πραγματοποιείται από τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις, μέσω της συγκέντρωσης των απαραίτητων παραστατικών πώλησης των αγροτικών προϊόντων από τους παραγωγούς, την ψηφιακή καταχώρησή τους και την υποβολή τους στο ΚΕΠΥΟ με σκοπό την εκκαθάριση.

    Η προαναφερόμενη μεταβολή παρουσιάζει τα εξής πλεονεκτήματα:

    • Αποφυγή φαινομένων άσκησης πιέσεων από τους εμπόρους στους παραγωγούς, για αναγραφή μικρότερης ποσότητας ή ονομαστικών τιμών πώλησης των αγροτικών προϊόντων στα σχετικά παραστατικά πώλησής τους (τιμολόγια-εκκαθαρίσεις).
    • Επίλυση του προβλήματος της μη απόδοσης των εισφορών υπέρ ΕΛΓΑ από τους αγοραστές αγροτικών προϊόντων ή απόδοσης μειωμένων ποσών σε σχέση με τα προβλεπόμενα (καταπολέμηση εισφοροδιαφυγής).
    • Δραστική μείωση της γραφειοκρατίας και απλούστερη-εξορθολογικοποίηση των διαδικασιών. Πράγματι μέσω ενός προσχεδιασμένου εντύπου θα ολοκληρώνονται ταυτόχρονα άμεσα όλες οι ενέργειες που απαιτούνται για την επιστροφή ΦΠΑ και ΕΦΚ καθώς και η απόδοση της εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ.
    • Εμπέδωση ασφαλιστικής συνείδησης στους αγρότες και πλήρης τεκμηρίωση της απόδοσης στο ακέραιο των ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΕΛΓΑ.
    • Αύξηση των εσόδων του Κράτους από την έμμεση (ΦΠΑ) και άμεση φορολογία στα επόμενα στάδια διακίνησης των γεωργικών προϊόντων.

    5. Ελεγκτικές διαδικασίες – φοροδιαφυγή

    Η περιοχή δράσης για τις ΑΣΟ εκτείνεται συνήθως στα όρια μιας επαρχίας ή ενός νομού. Η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους σε μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια με την ύπαρξη υποκαταστημάτων πώλησης αγροτικών εφοδίων ή σημείων συγκέντρωσης και προώθησης αγροτικών προϊόντων, καθιστά το έργο της έκδοσης των αναγκαίων παραστατικών διακίνησης πολύ δύσκολο, λαμβάνοντας υπόψη την ευπάθεια των προϊόντων που διαχειρίζονται.

    Πρόσφατη έρευνα που διενεργήσαμε στις ΑΣΟ – μέλη μας σχετικά με τυχόν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, κατέδειξε ότι ένα ποσοστό των μελών μας έχει υποπέσει, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν σε τυπικές παραβάσεις του Κ.Β.Σ., χωρίς όμως το γεγονός αυτό να σχετίζεται με απόκρυψη φορολογητέας ύλης. Είναι φανερό ότι επιβολή ποινών και προστίμων στις περιπτώσεις αυτές έρχεται πολλές φορές σε αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και δημιουργεί προστριβές και προβλήματα.

    Από την άλλη πλευρά κυκλοφορούν ανενόχλητοι έμποροι – διακινητές αγροτικών προϊόντων χωρίς καμία υποδομή, χωρίς κανένα παραστατικό στοιχείο. Η αδυναμία και η «απροθυμία» των ελεγκτικών αρχών να ελέγξουν τη διακίνηση και την τιμολόγηση αγροτικών προϊόντων των εμπόρων διακινητών, συνεπάγεται εκτεταμένη φοροδιαφυγή, αλλά και μειωμένη επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες.

    Αυτή η άνιση αντιμετώπιση αίρει κάθε αίσθημα δικαίου στην ύπαιθρο και οπωσδήποτε δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι απόλυτα αναγκαίο να κατανοηθεί ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο κάθε δίκαιου φορολογικού συστήματος.

    Σημειώνεται τέλος ότι οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και οι Ενώσεις τους, υποβάλλονται σε αυξημένου ύψους διαχειριστικό κόστος, εξαιτίας της ανάγκης τήρησης πρόσθετων στοιχείων, για να καλύψουν την αδυναμία συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Γεωργίας.

    Έχοντας υπόψη τα παραπάνω και προκειμένου να αντιμετωπισθούν αυτά τα προβλήματα προτείνεται να υπάρξει σαφής διάταξη, από την οποία να προκύπτει ότι δεν επιβάλλονται πρόστιμα ή άλλες κυρώσεις στις περιπτώσεις που κατά τον έλεγχο των ΑΣΟ του ν. 2810/2000, από τα αρμόδια φορολογικά όργανα δεν διαπιστώνεται απόκρυψη φορολογητέας ύλης.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 09:49 | Χρήστος Ανδρέου

    καλημέρα σας,

    Είμαι οικονομολόγος ελεύθερος επαγγελματίας με δικό μου λογιστικό γραφείο.

    Μαζί με την ξαδέρφη μου τη Μαίρη περάσαμε, στην Θεσσαλονίκη στο οικονομικό, είμαστε και οι δυο παιδιά στρατιωτικών ( ο μπαμπάς).

    Δυστυχώς, έξι μήνες μετά την αποφοίτησή μας χάσαμε και οι δύο τους πατεράδες μας…

    Εγώ, αναγκαστικά άνοιξα γραφείο με ελάχιστους πελάτες στην αρχή και με πολύ προσπάθεια τώρα πια απασχολώ 2 άτομα προσωπικό, νοικιάζω γραφείο, έχω παντρευτεί με δύο παιδιά και έχω εισοδήματα που φορολογούνται με συντελεστή 40%.

    Η Μαίρη, ως κόρη στρατιωτικού, αμέσως μετά το θάνατο του πατέρα της, τόσο εκείνη όσο και η μητέρα της, έκαναν τα χαρτιά και παίρνουν, από μια σύνταξη η καθεμιά ως χήρα και κόρη στρατιωτικού.

    Η Μαίρη, δεν άνοιξε ποτέ γραφείο, αλλά δηλώνει συνεχώς άνεργη και εισπράτει τη σύνταξη του πατέρα της. Συγχρόνως καθώς περνάνε τα χρόνια, ο πεθαμένος πατέρας της παίρνει βαθμούς, και στη συνέχεια παίρνει βαθμό τόσο η Μαίρη όσο και η θεία τώρα είναι και οι δύο υποστράτηγοι με αντίστοιχες αυξήσεις των συντάξεων τους….

    Βέβαια, η Μαίρη δουλεύει και φτιάχνει φορολογικές δηλώσεις και κρατάει λογιστικά βιβλία μικρών επιχειρήσεων και εισπράτει ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

    Ακόμα, η Μαίρη τώρα συζεί με ένα καλό παλικάρι και έχουν 1 παιδί, χωρίς βέβαια να έχουν παντρευτεί γιατί τότε θα σταματήσει η σύνταξη της αλλά έχει και όλα τα προνόμια της ανύπαντρης μητέρας….

    Όπως καταλαβαίνετε, η Μαίρη εισπράτει 1 σύνταξη, βγάζει ένα αξιοσέβαστο ποσό από την εργασίας της (παραοικονομία) και πληρώνει ελάχιστους φόρους.

    Εγώ γεννήθηκα άνδρας, δεν έχω δικαίωμα στη σύνταξη του πατέρα μου, πρέπει να έχω επίσημη εργασία, απασχολώ 2 ανθρώπους, πληρώνω ΙΚΑ, εφορία κ.τ.λ. δουλεύω πολύ παραπάνω από τη Μαίρη και στο τέλος του χρόνου τα καθαρά μου έσοδα είναι λιγότερα από εκείνη της Μαίρης!!!!!

    Πιστεύω λοιπόν, ότι θα έπρεπε πρώτα από όλα το κράτος να περιορίσει τις σπατάλες να κόψει περίεργες συντάξεις (π.χ. ανύπαντρη 40 ετών κόρη δημοσίου υπαλλήλου!!!! και εργαζόμενη στην παραοικονομία) και πόσες άλλες περίεργες συντάξεις και μισθοί υπάρχου????

    Και να φορολογεί τους ελεύθερους επαγγελματίες με ανάποδη κλίμακα.
    Έχεις έσοδα 20.000-30.000 φορολόγηση 30%

    Έχεις έσοδα 30.000-40.000 φορολόγηση 29% για το ποσό που ξεπερνά τις 30.000

    Έχεις έσοδα 40.000-50.000 φορολόγηση 28% για το ποσό που ξεπερνά τις 40.000

    κ.τ.λ.

    Έτσι θα ξέρω ότι όσο πιο πολλά δηλώσω στην εφορία, τόσο το καλύτερο για τον έφορο!!!

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 09:26 | ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    Οι έκτακτες εισφορές είναι βιαστικές και αμφίβολης αποδοτικότητας καθώς προσκρούουν σε νομικά κολλήματα. Ο έλληνας είναι διατεθημένος να συνεισφέρει σε περιόδους κρήσης αρκεί να γίνεται σεβαστός ο κόπος του. Κάντε με τους πολλούς ότι κάνατε και με τους λίγους. Ρωτήστε ποιοί εκ των πολιτών προτίθενται να παραιτηθούν της επιστροφής φόρου, με κάποια άλλα ωφελήματα, και να είστε σίγουροι ότι θα βρεθούν πολλοί.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 08:33 | ΚΑΡΑΧΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Πολιτιστικές Εκδηλώσεις- Φοροδιαφυγή
    Είναι γνωστό ότι σε όλα τα χωριά της χώρας και σε όλες τις συνοικίες των πόλεων – με αφορμή είτε θρησκευτικών εορτών, είτε διαφόρων
    άλλων επετείων -γίνονται κάθε χρόνο, απο μία, τουλάχιστον, πολιτιστική εκδήλωση. Αυτές τις εκδηλώσεις τις χρηματοδοτεί έιτε το κράτος, με
    τις επιχορηγήσεις σε διάφορους συλλόγους(μέσω ΟΠΑΠ, Υπ. Πολιτισμούκ.λ.π.), είτε η Αυτοδιοίκηη Α΄ και Β΄βαθμού. Οι εκδηλώσεις είναι
    βέβαια χιλιάδε κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα, τα ποσά που δίνει το κράτος και οι Ο.Τ.Α, εκατομμύρια Ευρώ. Είναι γνωστό επίσης, ότι
    ναι μεν οι εκδηλώσεις γίνονται, όμως σχεδόν το σύνολο των ποσών αυτών «χάνονται» απο φορολογικής άποψης. Δηλαδή, ούτε οι καλλι-
    τέχνες, ούτε όσοι προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες, για την πραγμάτωση των εκδηλώσεων, δεν κόβουν απόδειξη ούτε για ένα Ευρώ.
    Και έτσι, έχουμε κάθε χρόνο το φαινόμενο, ο χ ηθοποιός ή τραγουδιστής, ή ο προσφέρων ηχητικές εγκαταστάσεις ή … κ.λ.π., να έχει
    οργώσει όλη την ύπαιθριο χώρα και όλες τις συνοικίες των μεγαλοπόλεων και ή να μην έχει δηλώσει τίποτα (άραγε πόσους απο αυτούς
    να πήραν το επίδομα αλληλεγγύης) ή να έχουν δηλώσει ελάχιστα.
    ΠΡΟΤΑΣΗ
    Να μην χορηγείται καμμία επιχορήγηση σε κανενα φορέα, για εκδηλώσεις, αν : 1] δεν προσκομίσει βεβαίωση με στοιχεία που δαπανήθη-
    καν οι επιχορηγήσεις τα τελευταία πέντε (5) χρόνια, και 2] να τους χορηγείται το 50% της επιχορήγησης, στην αρχή και το υπόλοιπο 50%,
    μετά την προσκόμιση των σχετικών τιμολογίων.
    Απο τα στοιχεία που θα συλλεγούν σύμφωνα με το (1), να ζητηθεί απο τους εμπλεκόμενους να καταθέσουν όσοι, και είναι βέβαιο ότι
    είναι πολλοί, έχουν διαφορά στο δηλωθέν εισόδημα, συμπληρωματική φορολογική δήλωση. Προφανές είναι ότι άμεσα θα εισρεύσουν
    πολλά εκατομμύρια Ευρώ στο δημόσιο ταμείο. Και βέβαια με το (2), θα αποφευχθεί απο εδώ και πέρα η φοροδιαφυγή.
    Και φυσικά, είναι προφανώς – ίσωςπαγκόσμια – περίεργη αυτή η ευρεσιτεχνία, δηλαδή η μέχρι σήμερα όλη διαδικασία. Το κράτος είτε
    άμεσα, δηλαδή το ίδιο, είτε έμμεσα, με τους Ο.Τ.Α., να δίνει ποοολλά εκατομύρια και να μην εισπράτει ούτε ένα Ευρώ, Φ.Π.Α.

    Πάτρα 14-1-2010

    Φιλικά

    ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΧΑΝΙΔΗΣ
    Δ/ΝΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 07:26 | Παναγιώτης Α.

    Καταλήγοντας, το βασικότερο από όλα είναι να εφαρμόσετε και να απλοποιήσετε.
    Εφαρμόστε,τους Νόμους,Εφαρμόστε τις αποφάσεις χωρίς να σκεφθείτε κόστος.
    Γιατί ο Ελληνας τελικά,αγαπάει αυτόν που τον στριμώχνει.Αρκεί να το κάνει δίκαια για ολους και χωρίς εξαιρέσεις.
    Γιαυτό και προοδεύει στο εξωτερικό. Γιατί βρίσκει ενα ευνομούμενο κράτος με απλούς Νόμους και διαδικασίες.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 07:13 | K..P. GERASOUDIS

    Κύριοι , παρακαλώ την προσοχή σας..

    ΟΙ Α Τ Υ Π Ε Σ Δ Ω Ρ Ε Ε Σ Χ Ρ Η Μ Α Τ Ω Ν ΕΙΝΑΙ Ο Θ Ε Μ Ε Λ Ε Ι Ο Σ Λ Ι Θ Ο Σ ΤΗΣ Φ Ο Ρ Ο Δ Ι Α Φ Υ Γ Η Σ!!

    Δ Ι Ο Τ Ι ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟ Α Φ Ο Ρ Ο Λ Ο Γ Η Τ Ο ΠΟΣΟ, ΩΣ Β Α Σ Η , ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ, Ε Ι Κ Ο Ν Ι Κ Ε Σ , ΑΤΥΠΕΣ ΔΩΡΕΕΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ Α ΄ΒΑΘΜΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ , ΓΙΑ ΝΑ Κ Α Λ Υ Ψ Ο Υ Ν ΤΟ Τ Ε Κ Μ Η Ρ Ι Ο ΑΓΟΡΑΣ.

    Τ Ι Μ Π Ο Ρ Ε Ι Ν Α Γ Ι Ν Ε Ι ???

    ΕΙΔΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΤΥΠΕΣ ΔΩΡΕΕΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ,

    Η ΑΤΥΠΗ ΔΩΡΕΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΝΑ Φ Ο Ρ Ο Λ Ο Γ Ε Ι Τ Α Ι Α Υ Τ Ο Τ Ε Λ Ω Σ, Χ Ω Ρ Ι Σ , Α Φ Ο Ρ Ο Λ Ο Γ Η Τ Ο Π Ο Σ Ο, ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: π.χ. κατηγ. Α΄:10%, Β΄:20%, Γ: 30% κλπ, ΚΑΙ Χ Ω Ρ Ι Σ Δ Ι Κ Α Ι Ω Μ Α Σ Υ Ν Υ Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Υ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΩΡΕΕΣ.

    ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ , ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 03:11 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΝΙΚΑΣ

    Περιεχόμενο επιστολής για μια συνταγή που λειτουργεί και μπορεί να εφαρμοσθεί.

    Α. Τι θα ήθελα να ισχύει σαν πολίτης, σε περίπτωση που θέλω να ανοίξω μια επιχείριση.&, Μικρό σενάριο ιδρυσης λειτουργίας και φορολογικές υποχρεώσεις επιχείρισης.

    Β. Τι θα ήθελα να ισχύει σαν πολίτης καταναλωτής
    & Μικρό σενάριο αγοράς προϊόντος και φορολογικό όφελος

    Το παρακάτω σχέδιο θα μπορούσε να εφαρμοσθεί πιλοτικά σε 2, 3, 5, τοπικές κοινωνίες ή πανεθνικά με δικαίωμα επιλογής συμμετοχής σ΄ αυτό.

    Α. ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΑΝ ΠΟλΙΤΗΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ

    Κατ΄ αρχήν ένα σύστημα – πλαίσιο, που να βασίζεται στο φιλότιμο, την τιμιότητα, στην διαφάνεια, στην υπερηφάνεια, στην δεικτικότητα, επιδειξιότητα και πάνω απ΄ όλα να ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙ-ΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ και που να θέλω να δείχνω υπερήφανα την ματαιοδοξία μου, έχοντας και εγώ κίνητρο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΚΟΠΩΝ
    ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΙΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΟΥ;.

    Το σημερινό σύστημα είναι τόσο αρχαίο που βασίζεται στην κρυψινιότη-τα, την ατιμία, στην κουτοπονηριά, στην απάτη, τον χρηματισμό προκειμένου να αχρηστεύεται κατά το δοκούν δηλ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ και αισθημάτων, γιατί είναι απο την εποχή των σπαθιών και ας είναι σήμερα εκσυχρονισμένο με υπολογιστές και τεχνο- λογίες που το υπηρετούν. (ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ)

    γιατί απο την 1η στιγμή με το που θα βάλω το κλειδί στην πόρτα να την λειτουργίσω, από την στιγμή που πήρα ΦΤΗΝΟΝΤΑΣ και βρίζοντας από την ταλαιπωρία την άδεια λειτουργίας, μηχανεύομαι τρόπους διάφορους πως θα κρύψω, πως θα κάνω απάτη (τιμολόγια ψεύτικα υπερτιμολογήσεις) κ.λ.π. προκειμένου στο τέλος της χρονιάς και αφού κάνω την σούμα σε έσοδα και έξοδα να κρύψω τα κέρδη μου, γιατί αν τα δηλώσω όλα, αισθά-νομαι ηλίθιος και το κράτος συναίτερο στα κέρδη που έμειναν, με έναν μηχανισμό αυταρχικό, αστυνομικό (ράμπο οικονομικών) υπαλλήλων αντιπα-ραγωγικών καί έτοιμων να χρηματισθούν για να καταστώ τελικά και όμηρός των.

    Θα ήθελα λοιπόν, για να ανοίξω την επιχείριση που ονειρεύομαι, τα ακόλουθα:

    1. Να μπορώ να κάνω έναρξη της επιχειρησής μου, προμηθεύομενος ένα ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ με ειδικό αριθμό (ακόμα και το σημερινό ΑΦΜ) που θα είναι μόνο για επιχειρήσεις, έναντι ενός ετήσιου τέλους λειτουργείας, αναλόγως των ατόμων που θα απασχολήσω στην επιχειρισή μου, απο ειδικά ΚΕντρα ΔΗμιουργίας – ΑΝΑπτυξης ΕΠΙχειρησεων και ΚΑταναλωσης ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΧΩ κολλημένο σε εμφανές μέρος, ώστε να ειναι δημόσιο. Τα κεντρα αυτά να υπάγονται στο ΥΠΟΙΟ.

    2. Να μπορώ να προμηθευτώ, Ειδικά Μπλοκάκια Αποδείξεων – τιμολογίων από τα κέντρα που προαναφέραμε ή ακόμα και απο τα ψηλικατζίδικα της γειτονιάς προκειμένου να κόβω αποδείξεις στους πελάτες που θα αγορά- ζουν το προϊόν μου ή τις υπηρεσίες μου. Αυτά τα ειδικά μπλοκάκια μπορεί να τα σχεδιάζει, να τα τυπώνει και να τα πουλάει (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ)το ίδιο το κράτος. (να ένα έσοδο, που μπορεί να είναι πολύ σοβαρό, γιατί οι συναλλαγές που γίνονται ετησίως, είναι δισεκατομ-μύρια.)

    3. Από κάθε συναλλαγή – πώληση, να καταβάλλω την επόμενη ώρα στο κράτος ζεστό χρήμα εδώ και τώρα, ένα π.χ. 20; 25; 30; 35; 40; % επί
    ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΗΠΟΤΕ ΤΙΜΗΣ «το τονίζω» ΕΠΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΤΙΜΗΣ πούλησα το προϊόν ή την υπηρεσία μου, ακόμα και κάτω του κόστους, γράφοντας στην απόδειξη που θα δίνω στο αγοραστή, τον αριθμό της επιχειρισής μου και το οποίο θα λέγεται ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗ-ΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ και ΟΧΙ ΦΠΑ, ετσι να καταργηθεί σιγά – σιγά
    ή λεξη ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΣ γιατί….. εφορία – φόρος σημαίνει φόβος, ατιμία, κρύψιμο, απάτη, διαφθορά κ.λ.π.

    4. Να μπορώ αν γίνεται να παράγω και να πουλάω ΧΘΕΣ, γιατί το κράτος κάθε λεπτό που θα περνάει, θα χάνει το μερίδιο που του αναλογεί, που θα είναι π.χ. 20; 25; 30; 35; 40;% επί των τιμών πώλησης των προϊό-ντων η υπηρεσιών μου. Τώρα ποιό ποσοστό θα καθιερωθεί, θα εξαρτηθεί από τις συνολικές υποχρεώσεις του κράτους ημερησίως, μηνιαίως,
    ετησίως ΣΕ ΠΑΓΙΕΣ, ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ.

    5. Κάθε χρόνο το ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ έναρξης λειτουργίας και βιοσιμώτητας της επιχείρισής μου, να ανανεώνεται με την καταβολή ενός ειδικού τέλους λειτουργίας και ανάπτυξης επιχειρήσεων από μέρους μου. Αν ή επιχείρι-ση μου δεν επιβιώνει, σε 2 – 3 χρόνια να κλείνει και εγώ ο επιχειρη-ματίας βοηθούμενος απο αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να προτρέπομαι σε άλλη δραστηριότητα εφ΄οσον έχω ακόμα το ψώνιο και τις οικονομικές προϋποθέσεις του επιχειρείν.

    6. Οι εργαζόμενοι που θα προσλαμβάνω να προμηθεύονται από τα κέντρα που προαναφέραμε ΕΙΔΙΚΟ Αριθμό Εργαζόμενου και μπλοκάκι αποδείξεων ούτως ώστε να κόβουν σε εμένα αποδείξεις παροχής εργασίας και εγώ με την σειρά μου ούτως ή άλλως ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ θα καταβάλω στην μερίδα τους ηλεκτρονικά ή προσωπικά το 20; 25; 30; 35; 40; % από τα οποία θα έχω το κίνητρο της επιστροφής του 10; 15; 20;% , δηλώνοντας (οι εργαζόμενοι) ταυτόχρονα τον ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ της επιχείρισής μου όπου θα εργασθούν, έτσι για να ξέρουμε αμέσως ποιοι, πόσοι και σε ποιούς εργάζονται γνωρίζοντας έτσι και το μέγεθος της επιχείρισης.

    7. Κοντολογείς το κράτος θα έχει έσοδα ρυθμισμένα και αρκετά, για όλες τις υποχρεώσεις του και νομίζω και δίκαια, σε ζεστό χρήμα, απο 3 πηγές α. από τα ειδικά σήματα δημιουργίας και λειτουργίας επιχειρή-σεων β. από τις συναλλαγές – πωλήσεις και γ. από την πώληση των ειδικών μπλοκ αποδείξεων, άντε να βρούμε και μια πηγή ακόμα…

    8. Η επιχειρισή μου – εγώ ο επιχειρηματίας, από αυτό το σημείο και πέρα, ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ απο αυτά που κέρδισε οι επιχειρισή μου ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΑΛΩΙ και πείτε σε μένα και σε όσους συμμετέχουν σε αυτό το σύστη-μα πως από εδώ και πέρα, εφόσον σε μένα το κράτος, έχεις καταβάλει το ετήσιο τέλος λειτουργίας και ανάπτυξης επιχειρήσων και από κάθε συναλλαγή έχεις καταβάλει το ποσοστό μου αναλογεί, τα οποία μου καλύ-πτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες μου, ΚΕΡΔΙΣΕ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ, ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΣΟΥ, ΚΑΝΕ ΑΓΟΡΕΣ, ΚΑΝΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΦΑΝΤΑΣΤΑΣΤΗΣ, γιατί πλέον, δεν… σου φορολογώ αυτά που κέρδισες και δεν υπάρχει λόγως να κρύβεις ποιά.. αλλά μπορώ και να σε βοηθήσω αν χρειασθεί να αναπτυχθείς

    (ΤΟ ΑΦΜ ή ο ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΗμιουργίας & ΑΝΑπτυξης Επιχειρήσεων με την δραστηριότητα της επιχείρησης να είναι καταχωρημένοι σε μια βάση δεδομέων πανελλαδικά και τοπικά, όπως και ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΡιθμός Εργασίας εργαζομένων. Τα μπλοκ δεν ειναι απαραίτητο να καταχωρούνται αλλά και αυτό είναι εφικτό, άρα καταργούμαι και τον ΚΒΣ

    ΔΗΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
    α1. ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και λειτουργίας ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗΣ

    Είμαι 30 ετών και αποφασίζω να δημιουργίσω μια επιχείριση κατασκευής ανδρικών παπουτσιών.
    Διαθέτω τα ανάλογα κεφάλαια για την ενάρξη λειτουργίας κάνοντας ΧΟΝΔΡΙΚΑ τα ακόλουθα βήματα.

    1. Βρήσκω το χώρο εγκατάστασης που θα λειτουργίσει η επιχειρισή μου.

    2. Επισκέπτομαι ένα κοντινό ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ….
    και ζητώ το ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ δημιουργίας και λειτουργίας επιχειρήσεων που θα είναι ανάλογο των ατόμων που θα απασχολήσω το οποίο όμως θα μπορεί να επεκτήνεται και μεταγενέστερα, δίνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία μου ΚΑΤΑΒΑΛΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΕΛΟΣ δημιουρ-γίας της επιχείρισής μου. Ταυτόχρονα μαζί με το ειδικό κωδικό του σήματος θα ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ του Υπουργείου Οικονομικών, για να μπορώ να καταθέτω από τις πωλήσεις μου το % που αναλογεί στο κράτος ηλεκτρονικά, από κάθε απόδειξη που κόβω στους πελάτες μου, που ενημερώνομαι και ξέρω ότι είναι π.χ. 20; 25; 30; 35; 40; % και ότι το σήμα θα ανανεώνεται κάθε έτος.

    3. Αγοράζω ταυτόχρονα και μπλοκάκι ή μπλοκάκια αποδείξεων, αναλόγως των προβλεπόμενων πωλήσεων που θα πραγματοποιήσει η επιχειρισή μου, από τα οποία θα κόβω τις αποδείξεις στους πελάτες μου αγοραστές επιχειρηματίες ή λιανικής, με την υποχρέωση να γράφω σε αυτές τον ειδικό αριθμό της επιχειρισής μου (σημερινό ΑΦΜ), το ποσό, την
    ημερομηνία, τον α/α αριθμό της και το ονοματεπώνυμο (προεραιτικά) του πελάτη;

    4. Αγοράζω τον μηχανολογικό εξοπλισμό και ότι άλλο εξοπλισμό χρειάζε-ται η επιχείρισή μου, καθώς και τις πρώτες ύλες, δίνοντας συνολικά 500.000 €, το οποίο ποσό συμφωνήθηκε κατόπιν παζαριών και εκπτώ-σεων. Γνωρίζω όμως, ότι είμαι επιχειρηματικός καταναλωτής και γνωρίζω ότι ένα μέρος π.χ. 15; % από το ποσοστό 20; 25; 30; 35; 40; % που είναι για το κράτος θα μου επιστραφεί, αφού προσκομίσω τις αποδείξεις αγορών σε ένα από τα κέντρα δημιουργίας επιχειρήσεων.

    Αρα για εμένα τον επιχειρηματικό καταναλωτή, ο εξοπλισμός μου και οι πρώτες ύλες στοίχισαν κατά 15; % ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ δηλ. 500.000 € μείον π.χ. 15% = 425.000 € δηλ. τα 75.000 € που είναι η διαφορά, θα τα πάρω επιστροφή σε μετρητά ή θα τα μεταλλάξω σε υπηρεσία παρεχόμενη από το κράτος ή τα αφήνω για συμψηφισμό σε μελλοντική μου οικονομική υποχρέωση.

    5. Προσλαμβάνω 10 άτομα για την επιχειρισή μου, αφού μου προσκομίσουν τα αποδεικτικά δήλωσης πρόσληψης από τα κέντρα δημιουργίας – ανάπτυ-ξης επιχειρήσεων και κατανάλωσης.

    6. Η επιχειρίση δραστηριοποιείται παραγωγικά και προωθητικά ΓΙΑ 15 ΜΕΡΕΣ και κάνει πωλήσεις σε λιανική 50.000 € και χονδρική 100.000 €

    7. Αμεση υποχρέωση του λογιστικού της επιχείρισης μου, θα είναι να καταβάλω στο κράτος, το ποσοστό που του αναλογεί, δηλ. από τις 150.000 € από τις πωλήσεις που πραγματοποίησε η επιχείρισή μου θα πρέπει να καταβάλω στο κράτος Χ π.χ. 25; % = ήτοι 37.500 €, ηλεκτρο-νικά στο λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών που προαναφέραμε παραπάνω, ήτε πηγαίνοντας στο κοντινότερο κέντρο δημιουργίας – ανάπτυ-ξης επιχειρήσεων & καταναλώσης με τα μπλοκ αποδείξεων, αλλά με συνοπτικές διαδικασίες να γίνεται η κατάθεση, καταχωρόντας στο σύστημα τον αριθμό τις απόδειξης το ποσό και λοιπά στοιχεία και αν υπάρχει πιστωτικό από αγορές που έκανα θα αφαιρείται, γιατί και εγώ είμαι επιχειρηματικός καταναλωτής,, και θα καταβάλω την διαφορά.
    Σήμερα η Google στις αναζητήσεις σελίδων, διαβάζει σε δέκατα του δευτερολέπτου, δισεκατομμύρια σελίδες,
    άρα ένα πληροφορικό σύστημα με 5 – 8 ουσιαστικά πεδία αναζήτησης και ελέγχου στις αποδείξεις και στην μικρή Ελλάδα, ούτε δέκατα του δευτερολέπτου δεν θα χρειάζονται για την διαστάυρωση αν είναι σωστές η μαϊμού.

    8 Στο τέλος του χρόνου δηλ. μετά από 12 μήνες δραστηριότητας πωλήσεων και για τις οποίες έχω καταβάλει στο κράτος π.χ. το 25; % απεκόμισα αφού έχουν αφαιρεθεί όλα τα λειτουργικά, κατασκευαστικά και προωθητι-κά έξοδα, καθαρά κέρδη 80.000 €. ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ, ΞΕΡΩ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΣΟ (ΦΟΡΟ) ΔΕΝ θα… ΠΛΗΡΩΣΩ ΠΟΙΑ και ότι αυτά τα κέρδη μπορώ να τα κάνω ότι θέλω. π.χ να αγοράσω πράγματα, να φτιάξω σπίτι με πισίνα, να κάνω τζακούζι, να τα βάλω σε τράπεζα. να κανω ταξίδια τουρισμού, να πάω στον αγαπημένο μου τραγουδιστή ή τραγουδίστρια και ότι άλλο φανταστώ, ΔΗΛ. ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΩ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ 15; 20; 22; %
    στο κράτος γιατί δεν ξεχνώ και έτσι γουστάρω και γιατί περνάω καλά, πως κάνοντας αγορές αγαθών και υπηρεσιών είμαι και εγώ μια μικρή αντλία κυκλοφορίας του χρηματικού πλούτου, που από αυτή την κυκλοφο-ρία με κίνητρα θα συμμετέχω κατά 10 15; 20; % στα έξοδα του κράτους που έχει απαξιωθεί, που και αυτό με την σειρά του είναι ο ποιό μεγάλος καταναλωτής από όλους εμάς, ρίχνοντας πάλι τα χρήματα στην κυκλο-φορία, αρκεί τα χρήματα ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ!

    Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΛΑΦΡΥ, ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΠΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ, ΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΕΥΤΕ- ΡΟΛΕΠΤΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΑΣ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΕΙΣ ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΟΣ, ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ.

    ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΑΠΟΥΣΤΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΔΕΚΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΓΟΥΝ.

    Β. ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

    Να μου δώσει το κράτος την δυνατότητα σαν καταναλωτής που είμαι, να… το βοηθήσω στην προσπάθεια καλυτέρευσης των οικονομικών του μέσα από αυτά που θα καταναλώνω.

    1. Βεβαίως και ΘΑ ΖΗΤΩ απο το έμπορο, το επιχειρηματία, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον γιατρό κ,λ,π που πουλάει προϊόντα ή υπηρεσίες την απόδειξη από το ειδικό μπλοκάκι (μπλοκ) που θα έχει προμηθευτεί από τα κέντρα ΔΑΕ&Κ ή ακόμα και από τα ψιλικατζίδικα της γειτονιά του για τα χρήματα που έδωσα.

    2 . Βεβαίως και ΘΑ ΖΗΤΩ απο το έμπορο, το επιχειρηματία, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον γιατρό κ,λ,π που πουλάει προϊόντα ή υπηρεσίες να γράφει στην απόδειξη το ακριβές ποσό χρημάτων πού εδωσα, ακόμα και αν έχει κάνει 10 εκπτώσεις γι΄ αυτό που μου πούλησε, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ του κράτους.

    3. Βεβαίως και ΘΑ ΖΗΤΩ απο το έμπορο, το επιχειρηματία, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον γιατρό κ,λ,π που πουλάει προϊόντα ή υπηρεσίες ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ που ειναι σχεδιασμένη απο το ιδιο το κράτος όταν γνωρίζω ότι το κράτος ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ένα 10; 15; 20;% πίσω ΖΕΣΤΑ μετρητά ή σε ΠΑΡΟΧΕΣ (ασφάλεια ,σύνταξη κ.λ.π.) μια φορά ή 2
    φορές το μήνα, ΕΠΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΤΙΜΗΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ή ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

    Β1 ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΓΟΡΑΣ
    α, Πάω σε ένα κατάστημα ανδρικών υποδημάτων για να αγοράσω ενα ζευγάρι παπούτσια.
    β, Το κατάστημα Δεν έχει προμηθευτεί ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ δημιουργίας & λειτουγίας, ΕΙΝΑΙ δηλ. μαιμού (δεν το γνωρίζω).
    γ έχει μπλοκάκι αποδείξεων μαιμού (δεν το γνωρίζω. )
    δ. διαλέγω΄ένα ζευγάρι παπούτσια.
    ε. πάω ταμείο και μου λεει: 80 € με απόδειξη και 55 € χωρίς απόδειξη και έκπτωση 10 € άρα 45 € τελική τιμή.
    Ομως εγώ γνωρίζω, ότι ΕΠΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΤΙΜΗΣ θα αγοράσω τα παπούτσια, θα έχω από το κράτος επιστροφή σε ζεστό χρήμα, άρα από τα 45 € αν θεσπισθει το 15 % επιστροφή, θα πάρω από το κράτος 6,75 € άρα για μένα τα παπούτσια είναι ακόμα φθηνότερα, δηλ. 45 – 6,75 = τελική 38,25 € Επομένως του ζητώ απόδειξη επί αυτού του ποσού.
    Οσο ποιό μεγάλη είναι ή επιστροφή τόσο μεγαλύτερο είναι το κίνητρο.

    στ΄ Ο καταστηματάρχης είναι τρελός και μετά από πιεσή μου, αναγκάζεται και μου δίνει απόδειξη από το ειδικό μπλοκάκι (μαϊμού), για να πάρω τις επιστροφές μου ή να τις μεταλλάξω σε παροχή από το κράτος (ασφάλεια, σύνταξη, τουρισμό κ.λ.π. ή ακόμα και αποταμίευση.)

    η. Σε 15 έως 30 μέρες παίρνω την απόδειξη μαζί με άλλες αποδείξεις αγορών και υπηρεσιών και πηγαίνω, σε ένα από τα ειδικά κέντρα δημιουργίας – ανάπτυξης επιχειρίσεων και κατανάλωσης που είναι δίπλα μου και ο αρμόδιος υπάλληλος κτυπάει τον ειδικό κωδικό της επιχείρι-σης – καταστήματος παπουτσιών στο κομπιούτερ και βλέπει ότι δεν υπάρχει.
    Όλες οι άλλες αποδείξεις των άλλων αγαθών και υπηρεσιων είναι εντάξη, ΑΥΤΗ όμως των παπουτσιών δεν είναι, γιατί το κατάστημα λειτουργεί χωρίς το ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ δημιουργείας και λειτουργίας επιχειρήσεων, το δε μπλοκάκι αποδείξεων είναι και αυτό μαϊμού, το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που δεν έχει καταβάλει στο κράτος το ποσοστό 20; 25; 30; 35; %. επί της τιμής πώλησης.

    Θ. Τότε αμέσως ένα κλιμάκιο φεύγει επί τόπου και πηγαίνει στην επιχείριση – κατάστημα μαϊμού, που μου πούλησε τα παπούτσια, ή που δεν πλήρωσε το 20; 25; 30; 35; 40 % από την πώληση που μου έκανε, για να υποστεί τις συνέπειες που θα θεσπισθούν και που πρέπει να είναι αυστηρότατες και χωρίς επιείκεια, γιατί εγώ, δεν έχω σκοπό να χάνω τις επιστροφές μου, απο τις πληρωμές που έκανα για προϊόντα και υπηρε-σίες που αγόρασα, γιατί αν ξοδεύω συνολικά 15.000 € ετησίως για προϊόντα και υπηρεσίες για την οικογένεια, ξέρω ότι από το κράτος μέσω αυτής της απλής διαδικασίας – συστήματος, θα έχω μια επιστροφή 2250 € τα οποία θα επαναξοδέψω ή θα τα μεταλλάξω σε ασφάλεια υγεία ή ότι άλλο μπορεί να μου φανεί χρήσιμο παρεχόμενο από το κράτος.

    Αυτό ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ κίνητρο που χρειάζομαι για να βοηθήσω το ίδιο μου τον εαυτό αλλά και την μηχανή κυκλοφορίας του χρήματος γα το καλό όλων και γιατί, αυτή διαδικασία, αυτό το σύστημα…..

    Μου δίνει την δυνατότητα να γνωρίσω πάραυτα, αν ο επιχειρηματίας – επιχείριση είναι εντάξει απέναντι στις οικονομικές υποχρεώσεις, επομένως θα την προτιμήσω και για τις επόμενες αγορές μου πέρα από την ποιότητα των προϊόντων του και υπηρεσιών.

    Γιατί δίνει την δυνατότητα, μέσα σε μια εβδομάδα ή 15 μέρες ή 1 μήνα το πολύ, από τα χρήματα που έδωσα, ένα μέρος να το πάρω ΠΙΣΩ και να το χρησιμοποιήσω για τις επόμενες αγορές μου, Επομένως ο επιχειρημα-τίας – επιχείριση θα ΠΡΕΠΕΙ ΜΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ από εμένα δηλ θα πρέπει να έχει πληρώσει – καταθέσει το ποσοστό που αναλογεί στο κράτος απο τις πωλησεις του.

    Το επιστρεφόμενο ποσό δεν πρέπει να είναι λιγότερο, από το ποσό που ΘΑ ΒΡΩ στον δρόμο και ΔΕΝ θα σκύψω να το πάρω.

    και γιατί πιστεύω, ότι λύνει πολλά γραφειοκρατικά και λειτουργικά προβλήματα του κράτους και των επιχειρήσεων.

    ΒΑΛΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΦΩΤΙΑ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

    Αυτό το ίδιο το σύστημα λειτουργεί και για τον επιχειρηματία, γιατί και αυτός είναι καταναλωτής επιχειρηματικά αλλά και ατομικά.

    ΕΠΕΙΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ειναι το σύστημα αυτό που είναι, (εφορία με νόμους επί νόμων) δύσκολα να το καταργήσεις

    και μου θυμίζει ένα παλιό παντελόνι που έχει τόσα μπαλώματα (νόμοι, νομάκια, αποφάσεις, εγκύκλιοι, αλλαγές κ.λ.π.) και είναι τόσο λερω-μένο (διαφθορά) και αντιπαθητικό και τόσο άσχημο, που δεν φοριέται πια. γιατί δεν κρύβει την γύμνια μας.

    ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ, ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ, ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΌ.
    και μέσα από πραγματικές συνθήκες λειτουργίας και με την τεχνολογία που υπάρχει σήμερα θα είναι τόσο απλό και παράλληλα τόσο λειτουργι-κό και εύκολα αναβαθμήσιμο, που θα ξεχάσουμε το προηγούμενο τόσο γρήγορα σαν να μην υπήρξε ποτέ.

    ΕΓΡΑΨΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 02:35 | thanos

    kalispera…
    oloi oi proigoumenoi exoun anaferoi polla kai kal asxolia alla tha ithela na pw kai ta dika mou( mporeei kai na exoun upothei)
    tha ithela na anaferthw se dio periptwseis kathos ta perissotera apo ta metra pou exw akousei kai diavasei odigoun se kalo dromo estw kai an pisteuw oti to skelos twn apodeixewn tha mporouse na einai megalutero kai oxi mono tis taxews to 6000 apo tis 12000 eyro…
    prwton stis periptwseis allodapwn pou ergazontai sti xwra mas eite nomima eite paranoma. zoune kai douleuoun eispratontas ena xrimatiko poso(estw kai mikro) xwris na plirwnoun forous kai asfalistikes eisfores kati pou zimeiwnei tin elliniki oikonomia. to xeirotero einai oti ta xrimata feygoun sto exwteriko, kathws ta stelnoun stous oikious tous, kai afto einai mia megali oikonomiki diaroi gia to isozugio tis xwras. einai xrimata pou ean xodeuontan sti ellada tha upirxe megaluteri paragvgi kai katanalwsi kai perisoteroi foroi kai perissoteres thesei ergasias. tha eprepe na efarmostei elgxos kai forologia. den einai dunaton se paranoma diamenontes stin ellada oi trapezes na anoigoun trapezikous logariasmous!!! kai na min elegxontai pou stelnontai ta xrimata afta!!!
    defterwn. gia tis paranomes katatheseis sto exwteriko. dwste mia periodo 3-6 minwn , na epanaferoun oloi oi exontes paranoma xrimata se xenous trapezikous logariasmous, xwris pothen esxes gia mia kai moni fora epibalontas mia efapax forologia tou 5-10 % kai parallila epibalte tous me nomo na ependusoun ta xrimata afta se eidika ellinika omologa me oriothetimeno epitokio, mikrotero apo afto pou daneizete twra i xwra mas (px iso me to epitokio daneismou tis germanias). opote kai amesa esoda tha exei i ellada apo tous forous kai ta xrimata gia to daneismo mas tha vroume me mikrotera exoda apo afta pou prospathoun oi kerdoskopikes etairies axiologiseis na mas epiballoun.

  • 15 Ιανουαρίου 2010, 01:33 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    Το ηλεκτρονικό Εμπόριο έχει μπεί για τα καλά στην ζωή μας και θα μπορούσαμε να πούμε ότι παίζει κυρίαρχο πλέον ρόλο στην ζωή όλων μας.Είναι πλέον ελάχιστοι οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών που δεν έχουν μπεί στον πειρασμό να κάνουν χρήση για την αγορά αγαθών μέσω διαδικτύου.Μας το έμαθε και ο Κύριος Ευαγγελατος μέσω των δύο Εκπομπών του που αφιέρωσε για το πόσο φτηνά μπορούμε όλοι να προμηθευτούμε τα αγαθά που χρειαζόμαστε.Οι τζίροι των μεγαλυτέρων Επιχειρήσεων που δραστηροποιούνται σε αυτόν τον χώρο είναι εντυπωσιακά ανοδικοί παρόλο την γενική Ύφεση.Έχει σκεφτεί κάποιος απο τα αρμόδια Υπουργεία, ότι αφήνοντας ελεύθερη την χρήση πιστωτικών καρτών χωρίς κανέναν έλενγχο μπορεί ο καθενας μας να προμηθεύεται ότι θέλει κυρίως απο τις Τρίτες Χώρες χωρίς την ανάλογη απόδοση Φ.Π.Α. και των σχετικών Δασμών,που απο την άλλη επιβάλλλει ως ωφείλει σε όλες τις νόμιμες εισαγωγικές-εμπορικές επιχειρήσεις.Η διακίνηση των αγαθών γίνεται σχεδόν αποκλειστικά δια μέσω των Ταχυμεταφορικών Εταιριών αλλα κυρίως διαμέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων και πιο συγκεκριμένα μέσω της ( EMS ) Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ.Το νομοθετικό πλαίσιο που καλύπτει την διακίνηση αγαθών μέσω των Ταχυδρομείων προβλέπει για τις Τρίτες Χώρες τον Τελωνισμό και την σχετική παρακράτηση του προβλεπόμενου Φ.Π.Α.Αυτό είναι κάτι που στην πράξη δεν ισχύει!! Ο λόγος κατόπιν σχετικής έρευνας είναι κατά κύριο λόγο ο τεράστιος όγκος που διακινείται καθιστώντας αδύνατο τον έλενγχο απο τις σχετικές υπηρεσίες.Σε σχετική ερώτηση που έγινε στους αρμοδίους μας είπαν το μόνο που μπορούν και κάνουν είναι κάποιον δειγματοληπτικό έλεγχο.Αλλά και στην περίπτωση που τον κάνουν οι Κινέζοι έχουν ήδη προβεί σε Υποτιμολόγηση ή σε αποστολή » δειγμάτων »
    Αποτέλεσμα και η ενχώρια εμπορική Αγορά να μαραζώνει και το Δημόσιο να χάνει μεγάλο όγκο απο Δασμούς και Φ.Π.Α.
    Δέν είναι πραγματικά κρίμα να μαραζώσει ο ενχώριος εμπορικός κόσμος με ότι και αν συτό σημαίνει στις χαμένες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν απο την μία και απο την άλλη να χάνονται όλα αυτά τα έσοδα απο το Δημόσιο.Είναι δίκαιο η Πολιτεία να μας αφήνει απροστάτευτους ( την κάθε μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση ) σε αυτήν την νέα τάξη πραγμάτων??
    Γνώμη μας είναι ότι αν δεν αλλάξει σύντομα ο τρόπος που λειτουργούν τα Τελωνεία στα Ελληνικά ταχυδρομεία και εάν δεν συμμετέχουν ελεκτικά και οι Τράπεζες στην χρήση των πιστωτικών καρτών ( το ποσό του Τιμολογίου να συμφωνεί με την χρέωση της κάρτας καθώς και θέσπιση αυστηρών όριων στην εξαγωγή συναλλάγματος )τότε η Κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με έναν ακόμα πιο έντονο οικονομικό κλονισμό απο την σταδιακή κατάρρευση του παραδοσιακού εμπορικού κόσμου.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 23:02 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΟΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ.
    ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ.Ο.Υ. ΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.
    Ο ΕΝΑΣ ΧΟΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
    Ο ΑΛΛΟΣ ΧΟΡΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΠΛΑ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ »ΠΩΛΟΥΝ » ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ( ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ) ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ »ΧΟΡΟΣ » ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.
    Αυτά που περιγράφω παραπάνω δείχνουν τις κομπίνες που κάνουν άνθρωποι, που υποτίθεται, επιτελούν κοινωνικό έργο.
    Ξεκινά λοιπόν κανείς, πρώτα από τέτοιες κομπίνες, για την περιστολή της φοροδιαφυγής.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 23:18 | Μιχαήλ

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    1. Στις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών πρέπει η επιβάρυνση του ΦΠΑ στον πελάτη να μην είναι μεγαλύτερη από το φορολογικό όφελος. Αλλιώς θα συνεχίζεται το παζάρεμα μεταξύ καταστηματάρχη-πελάτη και η φοροδιαφυγή θα συνεχίζεται.

    2. Οι αποδείξεις από ιατρούς των ανέργων και ανύπαντρων παιδιών ανεξαρτήτου ηλικίας που διαμένουν με τους γονείς, θα πρέπει να εκπίπτουν από την φορολογική δήλωση των γονέων.

    3. Να εκπίπτουν οι αποδείξεις διαμονής των θερινών διακοπών έως 30 μέρες, διότι υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή.

    4. Να εκπίπτουν οι αποδείξεις των ασφαλίστρων και η εφορία του αυτοκινήτου.

    5. Πρέπει οι τόκοι των επαγγελματικών δανείων των τραπεζών να εκπίπτουν από το εισόδημα.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 23:48 | ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Κύριε υπουργέ, συγχαρητήρια για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, είναι πράγματι πρωτόγνωρες.
    Θέλω να σας καταθέσω μια αντικειμενική πρόταση για τα ταξί που λιδωρούνται από πολλές πλευρές. Είναι αλήθεια ότι σήμερα φορολογούνται με τεκμαρτό εισόδημα και είναι ένας κλάδος που πληρώνει εδώ και πολλά χρόνια ΦΠΑ σε αντίθεση με άλλους που ανήκουν στο ίδιο καθεστώς και δεν πληρώνουν. Εάν τα ταξί παραμείνουν στο ίδιο φορολογικό σύστημα θα πρέπει αυτό να γίνει δικαιότερο. Σήμερα το 100% ιδιοκτησίας με οδηγό ιδιοκτήτη φορολογείτε με 16.000€ και το 50% ιδιοκτησίας με οδηγό ιδιοκτήτη με 14.000€ αυτό είναι άδικο. Τα υπόλοιπα ποσοστά (37,5%), ( 25%) που υπάρχουν και προκύπτουν από κληρονομιές τα φορολογούν κατά περίπτωση – όπως θέλουν. Προτείνω την αναπροσαρμογή των τεκμαρτών εισοδημάτων με δικαιότερους όρους και πιο συγκεκριμένα αναφέρω τις κλίμακες:
    Το 100% με οδηγό ιδιοκτήτη 25.000€
    Το 50% με οδηγό ιδιοκτήτη 16.000€
    Το 100% ιδιοκτήτη εκμεταλλευτή 12.500€
    Το 50% ιδιοκτήτη εκμεταλλευτή 8.000€
    Το 100% οδηγό εκμεταλλευτή 12.500€
    Το 50% οδηγό εκμεταλλευτή 8.000€
    Το 37,5% οδηγό ιδιοκτήτη 12.000€
    Το 25% με οδηγό ιδιοκτήτη 8.000€
    Το 37,5% ιδιοκτήτη εκμεταλλευτή 6.000€
    Το 25% ιδιοκτήτη εκμεταλλευτή 4.000€ Το 37,5% οδηγό εκμεταλλευτή 6.000€
    Το 25% με οδηγό εκμεταλλευτή 4.000€

    To φ.Π.Α. από 600€ που είναι σήμερα να γίνει 1000€ και με κάθε επιφύλαξη, να καταργηθεί το προνόμιο από όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες η απαλλαγή των ασφαλιστικών εισφορών.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 23:17 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Το ποσοστό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης πρέπει να παραμείνει ως έχει ή και να μειωθεί.
    Το ποσοστό ΦΠΑ στα ποτά με αλκοόλ πάνω από 40% να αυξηθεί στο 50%.
    Σε ορισμένα είδη, που χαρακτηρίζονται σαν πολυτελή και προκλητικά, το ποσοστό ΦΠΑ πρέπει να αυξάνεται κλιμακωτά.
    Π.χ. στα ρούχα, τσάντες, παπούτσια το ποσοστό ΦΠΑ να κλιμακώνεται ανάλογα με την αξία του κομματιού. Τα πρώτα 50€ θα έχουν ΦΠΑ 5%, τα επόμενα 50€ θα έχουν ΦΠΑ 10%, τα επόμενα 50€ θα έχουν ΦΠΑ 15% κοκ. Τελικά το κομμάτι της αξίας μεταξύ 450 και 500€ θα έχει ΦΠΑ 50%, όπως και το υπερβάλλον κομμάτι της αξίας πάνω από 500€. ‘Ετσι μια τσάντα αξίας 50€ με το ΦΠΑ θα κοστίζει 52,5€, ενώ μια τσάντα 500€ με τον ΦΠΑ θα κοστίζει 637,5€ και μια τσάντα 1.000€ θα κοστίζει 1.387,5€.
    Το ίδιο και για κοσμήματα, με άλλα κλιμάκια και άλλα ποσοστά ΦΠΑ.
    Τέλος στα αυτοκίνητα, είτε είναι για ιδιωτική χρήση είτε για επαγγελματική (πλην φορτηγών και ημιφορτηγών), είτε πρόκειται για μίσθωση Leasing να ισχύει κλιμακωτός ΦΠΑ ανάλογα με την εργοστασιακή αξία του αυτοκινήτου. Π.χ. για αξία έως 10.000€ 10%, για τα επόμενα 10.000€ 20%, για το κομμάτι μεταξύ 20.000€ και 30.000€ 30% κοκ χωρίς όριο, δηλ. για το κομμάτι της αξίας μεταξύ 140.000ε και 150.000€ ΦΠΑ 150% κ.λ.π. Αντίστοιχος με την αξία θα είναι και ο ΦΠΑ που θα χρεώνεται στις μισθώσεις leasing, διαιρεμένος στον αριθμό των δόσεων πληρωμής.
    Συνήθως ακριβά αυτοκίνητα, είτε σαν επαγγελματικά είτε με leasing είτε ακόμη και σαν ιδιωτικά, αγοράζουν όσοι φοροδιαφεύγουν, επομένως ας επιστρέψουν και κάτι στα υπόλοιπα κορόϊδα. Αυτοί που δεν φοροδιαφεύγουν και αγοράζουν τέτοια αυτοκίνητα δεν έχουν ανάγκη, όσο ΦΠΑ και αν πληρώσουν.
    Το επιτελείο του Υπουργείου θα μπορούσε να βρεί και άλλες σχετικές περιπτώσεις (σκάφη, σπίτια, ελικόπτερα, αεροπλάνα κ.λ.π)

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 22:55 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ Ή ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 22:54 | ευαγγελια

    μονογονεικες οικογενειες??? παδια που υπηρετουν τη θητεια τους ή ειναι ανεργα και δεν έχουν άλλα εισοδήματα ποιον βαρυνουν???

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 22:32 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ

    ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
    ΑΠΟ 300 ΣΕ 250 Η’ 200 (Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΑΣΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ)
    ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ 10% ΕΩΣ ΚΑΙ 20%.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΜΟΙΒΗ ΔΙΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΗΔΗ 14 ‘’ΜΙΣΘΟΥΣ’’.
    ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.
    ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ Κας ΠΑΠΑΡΗΓΑ.
    ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
    ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ (ΕΝΟΙΚΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ) ΓΙΑ ΤΡΙΑ, ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ (ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ) ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ.
    SALE AND LEASE BACK ΟΧΙ , ΟΧΙ, ΟΧΙ.
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ
    ΕΚΑΝΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    (ΣΑΜΑΡΑΣ ‘ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ’ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ)
    (ΕΝΩ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ)
    ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΑ.(αυξάνοντας ίσως κατά παρέκκλιση και το συντελεστή δόμησης)
    ΕΑΝ 500 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ‘ΕΛΛΗΝΙΚΟ’ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ κλπ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΘΟΥΝ , ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ , ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ , ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ‘ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ‘ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ.
    ΣΕ ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΥ ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΄MEDITERRANEAN COSMOS’ Η’ Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. (ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΝΩ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟ ΕΝΟΙΚΙΟ).
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ.
    ΠΧ PORTO CARRAS . ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΝ π.χ. 1000 ΣΠΙΤΙΑ Η’ 150000 ΤΜ . ΣΕ 2 ή 3 ΕΠΙΠΕΔΑ. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΝΑ ΧΤΙΣΤΟΥΝ ΖΗΤΑ 1000 ΕΥΡΩ ΑΝΑ Τ.Μ. ,ΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΟΡΟ ΓΙΑ ΥΠΟΓΕΙΑ PARKNG 2-3 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ , ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΒΑΣΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ, ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ PARKING ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ.
    ME 150.000.000 ΕΥΡΩ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΒΑΣΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΔΙ ,ΑΡΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ,ΑΝΑΠΗΡΟΙ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ. ΜΟΝΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ .
    ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΙΚΑ Η΄ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ;

    ΟΤΑΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΞΟΔΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΞΕΧΡΕΩΝΕΙΣ ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ. ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΛΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 21:51 | Παυσανίας Φτάκας

    Έχω μια απορία σε σχέση με την όλη φιλολογία που έχει να κάνει με την συγκέντρωση αποδείξεων από τους πολίτες για την πάταξη της φοροδιαφυγής κτλ.:

    Αυτή και μόνο η πιθανότητα αποτελεί αναγνώριση από το ελληνικό κράτος ότι δεν μπορεί να οργανώσει τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς για να μπορέσουν να πατάξουν την φοροδιαφυγή και άρα καταφεύγει στην λύση της χρήσης οικονομικών κινήτρων για να επιτελεί τον έλεγχο ουσιαστικά ο πολίτης.

    Με δεδομένο ότι σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας (http://www.statistics.gr) μας επισκέπτονται τουλάχιστον 11 εκατομύρια τουρίστες (σύμφωνα με το CIA factbook [https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/] το χρήμα που εισάγεται στην χώρα από τους τουρίστες είναι το 15% του Α.Ε.Π.), και αφού ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον έλεγχο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ποιό είναι το μήνυμα προς τις εταιρείες που πουλάνε υπηρεσίες στους τουρίστες; Αυτές είναι ΟΚ να φοροδιαφεύγουν; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποια μέριμνα για οικονομικά κίνητρα για τους τουρίστες να ζητούν και αυτοί αποδείξεις;

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 21:13 | Μιχαήλ Μινούσης

    Το σύνθημα μας είναι ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε.
    Θα πρέπει λοιπόν να κάνετε βαθιές τομές στην λειτουργία του κράτους εάν πραγματικά θέλετε να πάμε όλοι μαζί μπροστά.
    Μερικές ιδέες είναι(ας πούμε μόνο μία για αρχή)
    1.ΙΚΑ
    παλεύουμε για την υπερσυνταγογραφράφηση φαρμάκων για να μειωθούν τα έξοδα των ταμείων και την ίδια στιγμή οι γιατροί του ΙΚΑ είναι αυτοί που συνταγογραφούν τα περισσότερα φάρμακα για να πάνε διακοπές που χρηματοδοτούνται με την μορφή των συνεδρίων από τις φαρμακευτικές εταιρείες.
    Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες που παρέχουν οι γιατροί του ΙΚΑ στους ασθενείς είναι για κλάματα.
    Μήπως έφτασε η ώρα να σταματήσει το ΙΚΑ να παρέχει υπηρεσίες υγείας και να ασχοληθεί μόνο με την παροχή συντάξεων και να στείλετε στο σπίτι τους όλους αυτούς τους γιατρούς που το μόνο που κάνουν είναι να χρησιμοποιούν το ΙΚΑ για αλίευση ασθενών για τα προσωπικά τους ιατρεία.
    Είναι μια βαθιά τομή που θα ξεσηκώσει αντιδράσεις ωστόσο θα εξοικονομήσει αληθινά πόρους για το σύστημα.
    Ταυτόχρονα οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ αλλά και των άλλων ταμείων θα μπορούσαν να λάβουν μια έξυπνη κάρτα ασφάλισης που θα φορτώνεται από το ταμείο με 360 ευρώ που αντιστοιχεί σε 12 επισκέψεις σε κλινικούς ιατρούς ενώ θα παρέχει και δωρεάν 2 check-up τον χρόνο
    1 επίσκεψη των 30 ευρώ/μήνα – (12 Χ 30 = 360)
    Η κάρτα αυτή θα μπορει να πληρώσει οποιοδήποτε ιατρό είτε κρατικού νοσοκομείου είτε ιδιώτη και μετά το πέρας των 12 επισκέψεων/έτος για 2 ακόμα επισκέψεις ο ασθενής θα χρηματοδοτείται με 15 ευρώ ανά επίσκεψη και έπειτα θα πληρώνει ο ίδιος την αξία της επισκέψεως του.
    Ετσι και το νοσοκομείο θα εισπράτει ένα πραγματικό αντίτημο για την υπηρεσία του και ο ιδιώτης ιατρός θα λαμβάνει πραγματικό αντίτημο για την επίσκεψη του και πιστέψτε με ο ασθενής δεν χρειάζεται να πηγαίνει όσο άρρωστος και αν είναι πιο συχνά στο γιατρό.
    Ετσι θα εξοικονομηθούν πόροι για το ταμείο οι ασθενείς θα είναι και αυτοί συνυπεύθυνοι για την χρήση των ιατρικών υπηρεσιών όταν την σπαταλούν θα την πληρώνουν και η υπεσυνταγογράφηση θα μειωθεί διότι συνταγογράφηση=επίσκεψη=κόστος και άρα όχι υπέρχρηση-κατάχρηση ταυτόχρονα θα έχουμε εύκολα έλεγχο κόστους αφού αριθμός ασθενών Χ κάρτα 360 ευρώ = συνολικό κόστος το οποίο θα γνωρίζουμε πως αυτό επιμερίζεται ανα ιατρική ειδικότητα θα μπορούμε να γνωρίζουμε την επισκεψιμότητα του κάθε ασθενούς ανα ιατρική ειδικότητα θα γνωρίζουμε τον τζίρο των ιδιωτών ιατρών διότι η κάρτα θα μεταφέρει αυτόματα το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του ιδιώτη ιατρού άρα μείωση φοροδιαφυγής.
    Όσο για τις παρακλινικές εξετάσεις γνωρίζετε καλύτερα από εμένα τον όρο προκλητή ζήτηση και τι σημαίνει αυτό για τα έξοδα των ταμείων τα έσοδα των διαγνωστικών κέντρων και τα μαύρα έσοδα των ιατρών που παραπέμπουν τους ασθενείς στα κέντρα αυτά.
    Με δωρεάν τα 2 check-up τον χρόνο ενισχύουμε την προληπτική ιατρική
    ( αν δεν τα κάνεις τα χάνεις) το ίδιο ισχύει και για τις επισκέψεις
    (1 κάθε μήνα αν δεν την κάνεις την χάνεις) και μετά από λίγα χρόνια η πρόληψη θα επιφέρει μείωση των πολλών και ακριβών εξετάσεων που στο μεταξύ οι ασθενείς θα χρηματοδοτούνται στο 50% των παρακλινικών εξετάσεων και μέχρι το ποσό των 1000 ευρώ τον χρόνο.
    Εξαίρεση θα αποτελούν οι χρόνια πάσχοντες που θα απολαμβάνουν πλήρη υγειονομική κάλυψη που στόχο θα έχει την ποιότητα ζωής του ασθενούς.
    Με τιμή
    Μιχαήλ Μινούσης
    Παιδίατρος

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 21:39 | αλεξανδρα

    πολυ πιθανον να έχουν ήδη προταθεί, αλλά νιώθω την ανάγκη να τα επαναλάβω:
    * ΕΦΑΠΑΞ ΕΚΤΑΚΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
    * ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΟΓΚΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ 10-30% ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ
    ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 416.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ, ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ- ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ – ΜΕ 9.000 ΕΥΡΩ:

    πρεπει οι απλοί πολίτες πρώτα απ’ όλα να νιώσουν δικαιοσύνη και τότε πιστεύω ότι όλοι θα συνεισφέρουν αυτό που τους αναλογεί, γιατί αγαπάμε αυτό τον τόπο και θέλουμε να είμαστε περήφανοι!

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 20:15 | Α.ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

    Προτάσεις βελτίωσης των οικονομικών του κράτους
    Α. Οικονομικές καταστάσεις – διπλογραφικό σύστημα :
    1. Σύνταξη οικονομικών καταστάσεων ισολογισμού – αποτελέσματα χρήσεως στην κεντρική κυβέρνηση και σε Ν.Π.Δ.Δ.-Ο.Τ.Α.
    Ολόκληρο κράτος τηρεί βιβλία Β κατηγορίας δηλ. Εσόδων-εξόδων ή πιο σωστά εισπράξεις-πληρωμές! Δεν παρακολουθούνται τα πάγια στοιχεία του κράτους. Πώς θα υπολογιστεί ο δείκτης: δάνεια/συν.ενεργητικό ;
    2. Χρήση διπλογραφικού συστήματος λογιστικής όπως προτείνουν και το σώμα ορκωτών λογιστών και μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες.
    3. Ανάπτυξη και χρήση κρατικού λογιστικού σχεδίου αντίστοιχο με το γενικό (λογιστικό σχέδιο).
    4. Αφού γίνουν τα παραπάνω θα μπορεί να γίνει η ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων με αριθμοδείκτες και αποτελεσματικός έλεγχος των οικονομικών.
    5. Χρήση του «νεκρού σημείου κύκλου εργασιών» και άλλων χρηματοοικονομικών εργαλείων για τη αποτελεσματική λήψη αποφάσεων όπως ορίζει η οικονομική επιστήμη.

    B. Αύξηση εσόδων
    1. Επιβολή κατάλληλου φόρου επί των μεταφερομένων εμπορευμάτων ανά τόνο μέσω της Ελληνικής ναυτιλίας καθότι είμαστε ηγέτες στο παγκόσμιο ναυτιλιακό εμπόριο. Προσοχή στο να μην αλλάξουν σημαία και να μην επιβαρυνθούν υπερβολικά οι εφοπλιστές.
    2. Αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας.
    Μόνο η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (η οποία έχει στο ενεργητικό της ακίνητα του Υπ.Οικονομικών όχι άλλων υπουργείων π.χ. υγείας, κοινωνικών ασφαλίσεων κ.λ.π.) διαχειρίζεται 3,5 εκατ.στρέμματα και η εκτιμώμενη συν.αξία τους 17 δις.ευρώ.!
    Τα συνολικά έσοδα της ΚΕΔ Α.Ε το 2007 ήταν μόλις 11,2 εκατ.ευρώ.

    Γ. Μείωση Δαπανών
    1.Μείωση Δαπανών στέγασης των δημοσίων υπηρεσιών οι οποίες το 2007 έφτασαν περίπου τα 170 εκατ.ευρώ ενώ κατέχει τεράστια ακίνητη περιουσία. Πρόγραμμα στέγασης δημοσίων υπηρεσιών σε ιδιόκτητα ακίνητα που θα χτίσουν ή θα μετατρέψουν οι μηχανικοί του δημοσίου.
    2.α. Μείωση Δαπανών των απαλλοτριώσεων.
    Κατά την διαδικασία καθορισμού (προσωρινής/οριστικής) τιμής μονάδος αποζημίωσης από τα δικαστήρια υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που οι τιμές αποζημίωσης απαλλοτριουμένων ακινήτων των Δικαστηρίων (π.χ.Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) είναι διπλάσιες έως τριπλάσιες των αντικειμενικών τιμών διότι τα Δικαστήρια αποφασίζουν τιμές αποζημίωσης για τα κτίσματα συνήθως προσαυξημένα της τιμής ζώνης και για το οικόπεδο επιπλέον καίτοι έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης. Ενώ η τιμή ζώνης των αντικειμενικών αξιών αναφέρεται στην συνολική αξία κτίσματος και οικοπέδου που αναλογεί σε ένα τετραγωνικό μέτρο επιφανείας, καινούργιας κατοικίας ή διαμερίσματος στον Α΄ όροφο της οικοδομής, με πρόσοψη σ’ένα μόνο δρόμο.
    Σημειώνουμε ότι οι απολογιστικές δαπάνες των απαλλοτριώσεων κυμαίνονται από 226 εκατ. ευρώ το 2006 έως 479 εκατ. ευρώ το 2002 (στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους).
    β. Προτείνουμε το Δικαστήριο να λαμβάνει υπόψη:
    Ι.Το κόστος κατασκευής ανά τετραγωνικό μέτρο (1.000-1.300 ευρώ/τ.μ.) σύμφωνα με στοιχεία των μηχανικών του Δημοσίου (Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.-Τεχνικό Επιμελητήριο).
    ΙΙ.Την αντικειμενική αξία (η οποία προσεγγίζει την αγοραία μετά από τρείς ετήσιες αυξήσεις αυτών 2005-2007).
    ΙΙΙ.Την εκτίμηση από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών.
    και να υπάρχουν κατώτατα και ανώτατα όρια αποζημίωσης βάσει των τριών ανωτέρω στοιχείων.
    γ. Η αμοιβή των δικηγόρων (στην διαδικασία απαλλοτρίωσης) είναι ποσοστό 5-10% της αποζημίωσης του απαλλοτριωμένου ακινήτου. Συνεπώς, ο δικηγόρος έχει μεγάλο κίνητρο να αυξήσει την τιμή αποζημίωσης υπέρ του ιδιώτη και εις οικονομικό βάρος του Δημοσίου. Προτείνουμε το Δημόσιο να καθορίσει την αμοιβή των δικηγόρων ανά παράσταση δίκης και ανεξάρτητα της αποζημίωσης του απαλλοτριωμένου ακινήτου ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη «συνεργασία» δικηγόρου-δικαστή.

    3. Αξιοποίηση επιστημονικού προσωπικού του Δημοσίου – μείωση δαπανών προμήθειας προγραμμάτων για Ηλεκτρονικούς υπολογιστές (software). Υπάρχει επιστημονικό προσωπικό που ασχολείται με την κήρυξη – ανάθεση σε ανάδοχο έργο το οποίο μπορεί να δημιουργήσει το ίδιο και σε μικρότερο χρονικό διάστημα και με μικρότερο κατά πολύ κόστος (κάτω του 40% του προκηρυσομένου έργου.

    4. Μείωση Δαπανών Μισθοδοσίας δημοσίων υπαλλήλων
    α. μέσω ελέγχου του έργου (παραγωγικότητας εργασίας) ανά υπάλληλο από επιθεωρητές και όχι συνολικά τι έργο έκανε ένα τμήμα/υπηρεσία γιατί κάποιοι δεν εργάστηκαν καθόλου ή ελάχιστα όλο το χρόνο. Όταν κάποιος υπάλληλος δεν εργάζεται (απλώς παρευρίσκεται) να κόβεται ο μισθός του.
    β. μέσω ελέγχου των εικονικών αναρρωτικών αδειών δημοσίων υπαλλήλων από επιθεωρητές.

    5. Οι διοικητές/διευθυντές ασφαλιστικών ταμειών/Ν.Π.Δ.Δ/Υπηρεσιών γενικά, οι οποίοι παραδίδουν ζημιές (με αποδεδειγμένη ευθύνη τους) σε σχέση με ό,τι είχαν παραλάβει, να αποδίδουν πίσω τα χρήματα των υπηρεσιών/οργανισμών τους.

    6.Μείωση Δαπανών υγείας- φαρμάκων
    α. Χρήση διπλογραφικού συστήματος λογιστικής σε Νοσοκομεία και Ασφαλιστικά ταμεία και σύνταξη οικονομικών καταστάσεων ισολογισμού–αποτελέσματα χρήσεως.
    β. Οι τιμές των φαρμάκων να προσδιορίζονται στη χαμηλότερη τιμή χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα είναι εξαιρετικά υψηλές.

    Δ. Μείωση Φοροδιαφυγής
    1. Εάν ό,τι κερδίζει ο φορολογούμενος από τη φοροδιαφυγή ενός φόρου, το πληρώνει σε κάποιο άλλο φόρο.
    Γνωρίζουμε τις βασικές ισότητες :
    α. το εισόδημα = δαπάνες + αποταμίευση.
    β. Περιουσία ενός ατόμου = άθροισμα των αποταμιεύσεων καταλλήλως ανατοκιζομένων.
    Πρέπει να δηλώνονται όλες οι δαπάνες και όλες οι αποταμιεύσεις (διασταύρωση στοιχείων μέσω τραπεζών) και να ελέγχονται οι παραπάνω ισότητες. Δηλαδή πλήρη εφαρμογή πόθεν έσχες σε όλους.

    Ε. Ανάπτυξη Μακροπρόθεσμων Έργων – Αύξηση εσόδων του κράτους
    1.Αξιοποίηση ορυκτού πλούτου της Ελλάδος (χρυσού, πετρελαίου, αλουμινίου, μαρμάρου, σιδηρομεταλευμάτων κ.λ.π.) και είσπραξη του μεγαλύτερου ποσοστού (π.χ. 80%) από το Δημόσιο (ενώ το υπόλοιπο 20% στην εταιρεία που τον εξάγει).
    2. Ανάπτυξη Ελληνικής Βιομηχανίας (π.χ ούτε ένα μικρό αυτοκίνητο/μοτοσυκλέτα δεν παράγουμε στην Ελλάδα ενώ στο εξωτερικό διαπρέπουν οι έλληνες επιστήμονες – επιχειρηματίες) μείωση εισαγωγών.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 20:02 | K Diamantopoulos

    Παραθέτω προσωπικές σκέψεις τις οποίες θεωρώ λογικές:

    1) Κατάργηση φοροαπαλλαγών στα φυσικά πρόσωπα
    2) ‘Ανοιγμα κλειστών επαγγελμάτων (ανήκω σε τέτοια κατηγορία αλλά είναι προς την σωστή κατεύθυνση και εν πάσει περιπτώσει θα βελτιώσει και την ποιότητα των υπηρεσιών)
    3) Μείωση των συντελεστών φορολόγησης στα ΦΥΣΙΚΑ και ΝΟΜΙΚΑ πρόσωπα
    4) Μηχανογράφηση όλων των ΔΟΥ και σχετικών υπηρεσιών
    5) Όχι φορολόγηση των μερισμάτων
    6) Ξεκάθαρες πολιτικές χωρίς «αναδρομικές» εκπλήξεις
    7) Μείωση της γραφειοκρατίας σε ότι αφορά τις φορολογικές δηλώσεις (χαμένος χρόνος, εργατοώρες).
    8) Πολύ γενναία φορολογικά μέτρα για τόνωση της επιχειρηματικότητας (ειδικά της νεανικής)
    9) Φορολόγηση στην πηγή (μειώνει την γραφειοκρατία)

    Αυτά προς το παρόν. Θα σκεφτώ και άλλα.

    Ευχαριστώ

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 20:22 | ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ

    Σχετικα με τα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

    Ειναι απαραδεκτο ενας κατοχος ΙΧ 1980 κυβ. αξιας 25.000 ευρω
    (καινουριο) να πληρωνει τα ιδια τελη με καποιον αλλο που εχει
    ΙΧ 2300 κυβ. αξιας 80.000 ευρω !!!!
    Προτεινω τα τελη να διαμορφωνονται βασει της αξιας του ΙΧ
    και σε καθε περιπτωση ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΛΙΜΑΚΩΤΑ ΤΕΛΗ
    ΑΝΑ 100 ΚΥΒ. ΕΚΑΤΟΣΤΑ

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 19:00 | Θέμης Τζαβάρας

    Α΄ Γενικοί Κανόνες

    -Το νέο φορολογικό για να είναι δίκαιο και αποτελεσματικό πρέπει να γίνει αντικειμενικό, να μην δημιουργεί ανισότητες και να βοηθήσει στην επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος.
    Ένα κράτος που γιγαντώθηκε παρασιτικά και λειτουργεί σαν αντίπαλος των πολιτών, οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε αντιστροφή πορείας.
    Το νέο φορολογικό πρέπει να χτιστεί από μηδενική βάση και να περιέχει κανόνες δικαίου που τηρούμενοι θα επιτρέψουν την ανάκτηση της¨εμπιστοσύνης των πολιτών
    Ταυτόχρονα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα την μείωση των κρατικών εσόδων που είναι αποτέλεσμα της κακοδιοίκησης των προηγούμενης κυβέρνησης και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ακολούθησε και μας βρήκε σε μαύρο χάλι.

    Β΄Δεσμευτικοί Κανόνες .

    1.Πρώτο μέλημα η παροχή εργασίας σε όλους τους Έλληνες και η αντιμετώπιση της Ανεργίας.
    2.Να υποβοηθείται η ανάπτυξη.
    3.Η στήριξη του οικογενειακού εισοδήματος και η καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.
    4.Απλοποιημένο, Σαφές και αποτελεσματικό.

    Οι ακόλουθοι γενικοί κανόνες αντικειμενικοποίησης του φορολογικού πρέπει να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο.

    1.Μόνο πραγματικά εισοδήματα φορολογούνται.
    2.Ισότητα στην φορολογική αντιμετώπιση των εισοδημάτων ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσης των.
    3. Όλα τα εισοδήματα φορολογούνται στο φυσικό πρόσωπο.
    4. Όλα τα εισοδήματα δηλώνονται ανεξάρτητα από τον τρόπο που φορολογούνται.
    5. Αμφίδρομη ισότητα στις σχέσεις κράτους – πολιτών.
    6.Απλοποίηση των φορολογικών, διατάξεων, εξαφάνιση των αντικρουόμενων διατάξεων και των αμφιλεγόμενων εννοιών.
    Κάθε ειδικοί διάταξη που αφίσταται των γενικών διατάξεων πρέπει να είναι αιτιολογημένη ως προς το σκοπό ύπαρξης και μαχητή.
    Γ΄ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ Της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΡΗΞΗ Της ΕΡΓΑΣΊΑΣ
    Υποστηρίζεται η εγκατάσταση παραγωγικών μονάδων με στόχο την επίτευξη τελικών προϊόντων ( όχι μόνο εξόρυξη πρώτων υλών ή ενδιάμεσα προϊόντα)
    Στα πλαίσια αυτά κάθε παραγωγική επένδυση, κρίνεται και εγκρίνεται με βάση :

    Την ρύπανση, την όχληση και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος όπου
    πρόκειται να εγκατασταθεί.
    Την αξιοποίηση εγχώριων πλουτοπαραγωγικών πηγών.
    Τις μόνιμες θέσεις εργασίας που εξασφαλίζει.
    Την παροχή τεχνογνωσίας στο απασχολούμενο προσωπικό, εν σχέση με
    νέες τεχνολογίες
    Τον βαθμό επιβάρυνσης των υποδομών της χώρας.

    Παραγωγικές επενδύσεις εσωτερικού και εξωτερικού που κρίνονται θετικά ως προς όλα τα πάρα πάνω κριτήρια με έμφαση την Εργασία, υποβοηθούνται για εγκατάσταση.

    Στα πλαίσια στήριξης της εργασίας, κρίνεται και το “αφορολόγητο της παραγωγικής διαδικασίας σε κάθε τομέα παραγωγικής δραστηριότητας.
    Οχλούσες Παραγωγικές Δραστηριότητες που κρίνονται απαραίτητες, καταβάλλουν ανταποδοτικά τέλη χρήσης υποδομών και αποκατάστασης του περιβάλλοντος ανεξάρτητα από την τήρηση των κανόνων της σχετικής Νομοθεσίας .
    Φορολογείται μόνο η εμπορική δραστηριότητα εκμετάλλευσης της Ελληνικής Αγοράς.
    Ειδικά στον τομέα της πρωτογενούς Αγροτικής Παραγωγής και αλιείας, δεν θεωρείται ως εμπορική δραστηριότητα, η διάθεση της παραγωγής από τον Αγρότη ή τον Αλιέα μέχρι ενός ποσού που καλύπτει το κόστος παραγωγής και το αφορολόγητο του εισοδήματος. Η εμπορία αρχίζει από την παραλαβή της παραγωγής από τον Έμπορο μεσολαβητή που εκδίδει και παραδίδει στον αγρότη τιμολόγιο αγοράς ή σε περίπτωση εμπορίας από τον παραγωγό τιμολόγιο αυτοπαράδοσης. Ο εμπλεκόμενος ΦΠΑ χρησιμοποιείται για την ασφαλιστική κάλυψη των παραγωγών.
    Ειδική μέριμνα για την παραχώρηση πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Καμία παραχώρηση χωρίς την συμμετοχή του κράτους. Δημιουργούνται εκμεταλλεύσεις ΣΔΙΤ στο κεφάλαιο και τα κέρδη των οποίων το Δημόσιο συμμετέχει κατά τουλάχιστον 50%. Η συμμετοχή αυτή είναι οιονεί και μεταφράζεται στο προς εκμετάλλευση κοίτασμα ( πετρέλαιο , μετάλλευμα κλπ.) και ισχύει μέχρι την εξάντληση της εκμετάλλευσης. Παραμένει ίδια κατά ποσοστό ανεξάρτητα εάν η πλευρά του ιδιωτικού τομέα προβεί σε αύξηση της επένδυσης του.
    Δ΄ Μέτρα κατά της Φοροδιαφυγής και της Διαφθοράς .
    -Απλοποίηση των φορολογικών διατάξεων και εξαφάνιση των αντικρουόμενων διατάξεων και των αμφιλεγόμενων εννοιών και διαρκής κωδικοποίηση.
    -Οργάνωση των ελεγκτικών διαδικασιών και αναγνώριση ελεγκτικού ρόλου και ευθύνης στις Ελεγκτικές Εταιρίες και τα Φοροτεχνικά Γραφεία.
    -Μόνο πραγματικά εισοδήματα φορολογούνται. Τα τεκμαρτά και τα τεκμήρια διαβίωσης χρησιμοποιούνται μόνο για την αποκάλυψη εισοδημάτων που φοροδιαφεύγουν.
    Εξάλειψη των Λογιστικών διαφορών.
    Σαφής προσδιορισμός των εξόδων και των προβλέψεων εξόδων (όπως ορίζονται από την Λογιστική επιστήμη και τις Διεθνείς Πρακτικές) που αναγνωρίζονται για έκπτωση. Οι φορολογικοί ελεγκτές περιορίζονται σε διαπιστωτικές πράξεις.
    -Η δυσμενής αντιμετώπιση των επιχειρήσεων από τις Φορολογικές Αρχές δημιουργούν δυσμενείς ανταγωνιστικές και αντιαναπτυξιακές συνθήκες σε σχέση με τις επιχειρήσεις του εξωτερικού.
    -Ο χρόνος από την λήξη της οικονομικής χρήσης των επιχειρήσεων, μέχρι τον οριστικό έλεγχο της από την φορολογική αρχή, θεωρείται νεκρός χρόνος. Ενεργοποιείται μόνο με δικαστική απόφαση την οποία οφείλουν να προκαλούν οι φορολογικές αρχές μόνο σε περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής. Να πάψουν οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις ελέγχων που οδηγούν σε υπέρμετρες επιβαρύνσεις των επιχειρήσεων από πρόστιμα και τόκους υπερημερίας.
    Οι Επιτροπές επίλυσης Φορολογικών διαφορών να διευρυνθούν με συμμετοχή και δικαίωμα ψήφου, του εμπλεκόμενου υπεύθυνου Λογιστού / Φοροτέχνη , των ελεγκτών όπου συντρέχει περίπτωση, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου και εκπροσώπων της Εκπαιδευτικής Κοινότητας αντίστοιχου γνωστικού κλάδου.
    Η επιτροπή , όπου η κάθε πλευρά διαδίκων (ΔΟΥ/επιχείρηση) αποτελεί μειοψηφία, αποφασίζει χωριστά για κάθε μία διαφορά που έχει προκύψει. Η κάθε επί μέρους απόφαση είναι υποχρεωτικά δεκτή από την φορολογική αρχή και δυνητικά δεκτή από τον φορολογούμενο. Ενστάσεις για τις αποφάσεις της επιτροπής επιλύονται από την Δικαστική αρχή στην οποία συνυποβάλλεται και η γνωμοδότηση της Επιτροπής.
    -Να πάψει η πολυνομία. Οι Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας οφείλουν να συμπεριλαμβάνουν σκεπτικό εάν συντρέχει τροποποίηση διατάξεων του ισχύοντος νόμου και είναι υποχρεωτικές για την Εκτελεστική Εξουσία η οποία οφείλει εντός ευλόγου ολιγόμηνης προθεσμίας να προβεί σε τροποποίηση του νόμου.
    Καμία διάταξη με αναδρομική ισχύ εκτός εάν αφορά ελαφρύνσεις.
    Καμία διάταξη με στραγγαλιστικές προθεσμίες από τις οποίες επωφελούνται μόνο οι γνωρίζοντες διαπλεκόμενοι υποβολείς των διατάξεων αυτών.
    -Ονομαστικοποίηση όλων των μετοχών (εντός και εκτός χρηματιστηρίου. Να πάψει η έμμεση και στρουθοκαμηλική Ονομαστικοποίηση με βάση την κεφαλαιουχική δομή των επιχειρήσεων ή μέσω των άυλων τίτλων. Οι μικρομέτοχοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την τακτοποίηση αυτή η οποία όσο καθυστερεί υποθάλπει διαπλοκές.
    Επίσης θεωρούμε απαραίτητη την σύσταση Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής ανεξάρτητης από την κυβέρνηση, που θα αναλύει και θα καθορίζει το όριο εισοδήματος που χρειάζεται ένα άτομο για την κάλυψη των βασικών ατομικών του αναγκών, εκτός των ορίων της φτώχειας. (αναπτύσσεται εκτενέστερα στο κεφάλαιο φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων).
    -Υποχρεωτική τήρηση αποθήκης,(εισαγωγή εξαγωγή- κατ΄ είδος ποσότητα και αξία) με βάση την αξία των διακινούμενων εμπορευμάτων και όχι το ύψος του κύκλου εργασιών της επιχείρησης. Άμεση ενημέρωση αποθήκης (πρώτα ενημερώνεται η αποθήκη και μετά διακινείται το εμπόρευμα. Έτσι διευκολύνεται ο έλεγχος ανά πάσα στιγμή και η σύλληψη κάθε φοροδιαφυγής.
    -Επιβάλλεται τριαδικό σύστημα ποινών σε διαπιστούμενες διαφυγές.
    1.Πρόστιμο σημαντικού ποσού.
    2.Κλείσιμο της επιχείρησης ( τρεις -έξη μήνες).
    3.Οριστική παύση των εργασιών.( Ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά στον Ελλαδικό χώρο).
    – Σύσταση ειδικής υπηρεσίας εξέτασης καταγγελιών φοροδιαφυγής στους τομείς παροχής υπηρεσιών και ελεύθερων επαγγελματιών. Οι καταγγελλόμενοι τίθενται υπό επιτήρηση και σε περίπτωση διαπίστωσης επανάληψης της παράβασης επιβάλλεται άμεσα η ποινή β΄ βαθμού (κλείσιμο..). Ομοίως για όσους δηλώνουν ανεξήγητα χαμηλά εισοδήματα, ενημερώνονται ότι τίθενται υπό φορολογική επιτήρηση.
    -Σε όσους συλλαμβάνονται για παράβαση απόκρυψης φορολογητέας ύλης προστίθεται το γράμμα ¨Ε¨ τον ΑΦΜ ( σημαίνει Επιτήρηση) και έτσι ενημερώνονται όλοι οι συναλλασσόμενοι.
    -Οι ΔΟΥ να αναδιοργανωθούν, να εξειδικευτούν και να αποβάλλουν το σύνδρομο ¨Όλοι είναι κλέφτες” που υποχρεώνει όλους τους συναλλασσόμενους να αποδείχνουν ότι είναι τίμιοι ενώ οι πράγματι φοροδιαφεύγοντες διαπλέκονται και κυριαρχούν.
    -Η φοροδιαφυγή έχει και το σκέλος του συμμέτοχου Δημόσιου λειτουργού τα δε μέτρα κατά αυτών, πρέπει να περιλαμβάνει την Δήμευση της περιουσίας και την Απόλυση.
    Τελικώς οι πολίτες για να γίνουν συμμέτοχοιτης προσπάθειας πρέπει να πεισθούν για την αξιοπιστία, την αντικειμενικότητα, και την ισότητα και δικαιοσύνη που θα εμπεριέχεται στις διατάξεις του νέου φορολογικού

  • Θέλω να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΩ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ για αυτό που έγινε στις λιγοστές αποδοχές του ανάπηρου πατέρα μου (ποσοστό αναπηρίας >80%) και θέλω να πιστεύω ότι είναι λάθος απειρίας (γιατί η ίδια η κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση 1,5% σε όσους παίρνουν κάτω από 2000€ ανά μήνα) και όχι συνειδητή πολιτική επιλογή, γιατί θεωρώ ότι ούτε ο πιο ακραίος νεοφιλελεύθερος δεν θα τολμούσε να επιδείξει τέτοια κοινωνική αναλγησία, επιτιθέμενος σε μια κοινωνική ομάδα, που εξ΄αντικειμένου, δεν μπορεί να αντιδράσει.
    Σας παραθέτω τις περσινές και τις φετεινές αποδοχές όπως καταγράφονται:
    Περσινές αποδοχές (2009):
    1) Σύνταξη Ι.Κ.Α.: 387,57€Χ14=5425,98€
    2) Σύνταξη Ο.Α.Ε.Ε.: 271,91€Χ14=3806,74€
    3) Έναντι αύξησης: 500,00€Χ1=500,00€ (αυτό δόθηκε το 2009 έναντι αύξησης σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους)
    4) Αναπηρικό επίδομα: 660,80€Χ14=9251,20€ (αυτό το 2009 αυξήθηκε από τα 626,40€ στα 660,80€, ήτοι αύξηση 5,5%)
    5) Επίδομα θέρμανσης: 200,00€Χ1=200,00€
    Σύνολο αποδοχών 2009:19183,92€/14=1370,28€ ανά μήνα, αυξημένες έναντι του 2008 κατά 6,56% (19183,92€ το 2009 έναντι 18002,32€ το 2008).
    Φετεινές αποδοχές (2010):
    1)Σύνταξη Ι.Κ.Α.: 393,38€Χ14=5507,32€ δόθηκε αύξηση 1,5%.
    2)Σύνταξη Ο.Α.Ε.Ε.: 271,91€Χ14=3806,74€ ΔΕΝ δόθηκε αύξηση.
    3)Τα 500€+1,5% ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.
    4)Αναπηρικό επίδομα:660,80€Χ14=9251,20€ ΔΕΝ δόθηκε αύξηση.
    5)Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης: ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ αν και ανάπηρος, γιατί δεν το δικαιούται. Ο λόγος είναι ότι η μητέρα μου παίρνει σύνταξη το <> των 855,10€ ανά μήνα.
    Αποτέλεσμα; Φέτος θα πάρει συνολικές αποδοχές 18565,26€ ήτοι ΜΕΙΩΣΗ των αποδοχών του κατά 618,66€ ή σε ποσοστό 3,22%, αντί αύξησης 1,5%.
    Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα:
    α) Να δώσει την αύξηση του 1,5% στους συνταξιούχους του Ο.Α.Ε.Ε.
    β) Να δώσει σε όλους τους μικροσυνταξιούχους τα 500€ εφ΄άπαξ αυξημένα κατά 1,5%, ήτοι 507,5€.
    γ) Να δώσει την αύξηση του 1,5% στα αναπηρικά επιδόματα και φυσικά να τα αφήσει αφορολόγητα.
    δ) Να δώσει το επίδομα αλληλεγγύης σε όλους τους ανάπηρους, και να τους αντιμετωπίζει σαν αυτοτελείς φορολογικές μονάδες, όπως όλους, και όχι να κάνει διακρίσεις σε βάρος αυτής της τόσο μειονεκτικής κοινωνικής ομάδας.
    Στο κάτω – κάτω της γραφής, όταν η κυβέρνηση δίνει την αύξηση του1,5% στους/στις υπάλληλους και συνταξιούχους και δεν τους ρωτά τα εισοδήματα των συζύγων τους, γιατί λοιπόν να κάνει αυτήν την διάκριση ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ; Είναι προτιμότερο η κυβέρνηση να δώσει αύξηση 1,4% σε όλους όσους παίρνουν κάτω από 2000€, χωρίς διακρίσεις, αν δεν θέλει να επιβαρύνει περισσότερο τον προϋπολογισμό, παρά να κάνει διακρίσεις σε βάρος των αναπήρων.
    Πιστεύοντας ότι δεν χτυπάω <>, ελπίζω ότι αυτή η κατάφωρη αδικία εναντίον των αναπήρων να διορθωθεί κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου.
    ευχαριστώ

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 19:41 | ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΣ

    ΠΡΟΑΠΕΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΗ Φ.ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
    -ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΗΛΛΟΥΣ ΣΕ ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΙ….ΑΡΟΔΟΥ
    -ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΟΛΗ Η Φ. ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
    -ΣΥΝΧ. Φ. ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ 50 ΣΕΛΙΔΩΝ
    -ΕΝΤΥΠΟ Φ.ΔΗΛΩΣΗΣ 2 ΣΕΛΙΔΩΝ
    -ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ
    -ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΕΥΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
    -ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΩΝ Δ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
    -ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
    -5ΕΤΗ ΑΣΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΗ Δ. ΥΠΑΛΛΗΛΟ
    -ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΗΝΤΩΝ-ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΛΠ ΝΑ ΕΠΙΣΥΡΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ
    ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΜΕΛΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΤΟ ΦΕΝΟΜΕΝΟ -ΘΕΛΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ !!!!
    -ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΗΝΤΩΝ ΝΑ ΑΝΑΡΤΟΥΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΚΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
    ΠΧ ΣΕ ΟΤΑ,ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΣΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΓΙΑ ΤΙ ΟΓΚΟ ΑΠΟΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΣΑ ΧΙΛ. ΔΡΟΜΟΥ ΚΟΚ. ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΦΟΡΙΑΣ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙ ΑΡΙΘΜΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΩΝ
    ΑΡΑ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
    -ΕΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΘΗ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΤΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΗ
    -ΑΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΗ ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΝ Χ ΤΟΝ ΕΥΝΟΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ
    -ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΗ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΟΤΑΝ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΟΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΝΧΟ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΕ ΕΥΘΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΠΤΕΣ!!! ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΙΣΘΗ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΗ ΦΟΡΟ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΗ ΣΕ ΛΑΚΟΥΒΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΘΕΙ ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΗ ΖΗΜΙΑ Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣΤΟΥ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΣΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ!! ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΥΤΗ….ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣΑΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΗ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΟΓΚΟΙ…

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 19:36 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Κε Υπουργέ,
    Πληροφορήθηκα σήμερα σε γενικές γραμμές το περιεχόμενο του προγράμματος σταθερότητας που παρουσιάσατε στο υπουργικό συμβούλιο.
    Είσθε συμπαθής και φαίνεσθε ήπιος και καλός άνθρωπος.
    Κε Υπουργέ νομίζω ότι ως λαός την πατήσαμε και ότι δεν έχετε αντιληφθεί τι ακριβώς παίζεται εν προκειμένω.
    Κε Υπουργέ πρέπει να δράσετε γρήγορα.
    Κε Υπουργέ έχετε ευθύνη.
    Κε Υπουργέ να κοιτάξεις βεβαίως τα έσοδα του κράτους αλλά μην βασίζεσαι σε αυτά (τι περιμένεις να εισπράξεις από μία οικονομία που ούτε παιδική καραμούζα δεν παράγει) και πρώτα απ΄όλα προσπάθησε να εισπράττει το κράτος τον ΦΠΑ.
    Αυτός είναι πιστεύω το κουμπί στα έσοδα.
    Όποιος φοροδιαφεύγει τα χρήματα που αποκερδαίνει τι τα κάνει δηλαδή, δεν τα προωθεί στην αγορά γιά καταναλωτικά αγαθά? Δεν τον «πιάνει» εκεί δηλαδή το κράτος? Όσα περισσότερα χρήματα ξοδεύεις, τόσο περισσότερα πληρώνεις σε έμμεσους φόρους. Τελικά τείνω να πιστεύω΄, ότι η έμμεση είναι η δικαιότερη φορολογία.
    Τις δαπάνες πρόσεξε γιατί εκεί είναι το πρόβλημα.
    Λυπάμαι πολύ αλλά πιστεύω πιά ότι είναι πολύ αργά, γιατί πρέπει να βάλεις το μαχαίρι στο κόκκαλο, αλλά καθώς φαίνεται δεν έχετε ως κυβέρνηση την πολιτική βούληση να το κάνετε.
    Συνέχισε να μισθοδοτείς τόσες εκατοντάδες χιλιάδες αργόσχολους στο δημόσιο χωρίς τύψεις, αφού και όλοι οι προκάτοχοί σου το ίδιο έκαναν.
    Μόνο που τώρα επειδή είναι της μόδας η «διαβούλευση» μάθε και την άποψή μου, ότι δηλαδή εάν θεωρείς πως δεν υπάρχουν χρήματα να τους πληρώνεις κάθε μήνα γιά να είναι αραχτοί, τότε μην στρέφεσαι σε μένα και τους ομοίους μου ταλαίπορους ελεύθερους επαγγελματίες.
    Μαζευτείτε όλοι στο Υπουργικό Συμβούλιο και προσφέρετε τις ατομικές σας περιουσίες γιά να τους μισθοδοτείτε.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 18:38 | ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    1)ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 4000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ.

    2)ΟΤΑΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΖΥΓΟΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΠΟΣΟ 12000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΘΡΟΙΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ.

    3)ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 18:34 | Π.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    English Version

    The problems confronting the economics ministry seem to me to be the following:

    1. Immediate measures to attain a smaller deficit by the end of 2011

    2. Taxes, Social Justice and ”Green” taxes.

    3. Long term reform of the social security system

    4. Guaranteed minimum household income scheme.

    1. The primary object now is to reduce the budget deficit by the end of 2011.

    The government has taken the wrong approach. i.e. via tax increases which have a high risk of failure. In terms of revenue.

    The tax measures should be a part of long term necessary well-considered reforms not imposed by emergency pressures. The results of new tax measures will be disappointing.

    Citizens already pay a high VAT of 19% on most goods and services as well as on ΔΕΗ bills that include municipal and EPT taxes (In effect a tax on taxes). An indefensible 9% tax is imposed on basic foods and milk.

    All but the richest households will react to tax measures by reducing consumption and house investment. The European commission has mandated a deficit reduction in terms of the value of GNP. This is a mistake. The target should be in an exact euro billions amount. If ,as a result of spending cuts, ever more tax rises and the implied increase in bureaucracy GNP shrinks, which is quite likely. the deficit in relation to GNP will be even harder to attain,

    Instead, the focus should be on a very severe reduction in government spending. This is necessary because Greece has been living beyond its means for the past three decades. Therefore public wages, salaries and other benefits should be reduced at all levels with the largest cuts at the higher levels pending a full financial recovery. Government spending on other goods and services should be frozen during the adjustment, without exceptions.

    2. Tax reforms and social justice are longer term issue which entail a better distribution of the tax burden along the lines already proposed but to the extent that that “the geese that produce the golden eggs” are not killed. The widespread problem of tax evasion is correct. A penal VAT rate of 19% invites tax evasion, while low income, mainly older persons, flock to the popular street markets to buy what they can on a few hundred euro per month without the 9% extra burden. Indeed, if incomes are to be suppressed during the period of adjustment then prices of basic goods and service should be frozen.

    3. Longer term tax reforms merit much more careful consideration than demonstrated by the government so far. The mess and unintentional social injustices, for example of the way of applying road taxes are inexcusable. In the range of proposed tax changes I project nothing but increased bureaucracy that is already stifling economic growth.

    Accumulation of property wealth is not solely by the rich and the opportunistic. Many Greeks have worked hard abroad for most of their lives and use their thrifty savings through self-denial to buy “high value” homes in Greece. Outside of communist countries it is not the function of the State to destroy private wealth.

    “Green “ taxes are only valid in concept if the proceeds go directly to ecological projects such as reforestation , cleaner air subsidies, solar equipment etc. If used simply as a device to raise general revenues then the State is deceiving people. The same thing applies to taxes on tobacco and alcoholic products. If such taxes are used as a part of social engineering in “the land of fantasies” to promote a healthier lifestyle then the proceeds should be used to support hospitals and clinics. A cynic will say that such taxes are imposed as a reliable source of revenue because bad habits die hard,

    The social security cash banks should be consolidated into one fund whose funds should be used only for safe modest yielding investments to provide for the future (in the longer term given acceptance of a universal guaranteed household income plan replacing the numerous costly individual subsidies State pensions may gradually become unnecessary and private pension schemes encouraged).

    As a priority the government should destroy the many cartels in Greece whether of coastal shipping, milk producers, distributors and import sole agencies etc. Greeks pay much too high for many manufactured goods than other West Europeans. The Greek ministers should persuade their counterparts in the European Union that the monopolies, cartels and impaired competition are unacceptable.

    4. Looking much further ahead it would might be a good idea to radically rebuild the social security system from its foundations. Today , as in many other societies , Greece is saddled with all kinds of costly social commitments education, health, welfare, unemployment benefits and other social subsidies and state pensions. A universal scheme will be necessary to eliminate all such subsidies and provide more effective and less costly social support only for those who need it. What would fit the task , also reducing the size of the low productive public sector bureaucracy , is a national guaranteed household income plan. The Plan would be the one and only form of direct social welfare support. Public sector productive enterprises such as hospitals and schools would be allowed to charge households for use of their services at rates to cover ordinary running costs. The State would still be responsible for raising capital and meeting the capital costs out of general revenues.

    All households would need to submit annual income declarations. The minimum level of household income deemed necessary to sustain an acceptable, albeit modest, Greek standard of living should be established and revised every six months by a research body according to the size and composition of each household as well as its location and local rates of price inflation.

    Those households with income at or above the minimum level would receive no State subsidies. Those below would receive the subsidy amounting to the difference between their actual income and the minimum.

    For example if in a family of four, the adults were unemployed for more than one month the household would receive the full minimum income. For those at or above the minimum level the would be no income tax up to the taxable level , which would be somewhat above the minimum income level.

    Above the taxable level a progressive tax system would continue to apply but from the substantial savings produced of a more efficient social welfare system a top tax rate of 25% would apply and the lowest rate would be 5% with a probable average of 10-15%.

    Personal tax reductions would be allowed but all other present deductions eliminated. Crude attempts at social engineering such as allowing large families off of the road tax on one vehicle would no longer apply or nonsense such as free laptop computers for all scholars, etc.

    At the same time the VAT on basic food and milk would be abolished and the general VAT capped at 9.9%. VAT should not be applied to any bills ,such as those like ΔΕΗ where local taxes or other charges by public enterprises are in the sum and apply. Aside from stiffer penalties on deliberate tax evasion such more reasonable tax rates than those prevailing today would weaken the incentive to cheat.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 18:30 | Π.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υπουργείο οικονομικών μου φαίνονται να είναι τα ακόλουθα:

    1. Άμεσα μέτρα για την επίτευξη ενός μικρότερου ελλείμματος έως το τέλος του 2011

    2. Οι φόροι, κοινωνική δικαιοσύνη και την «πράσινη» φόρων.

    3. Μακροπρόθεσμης μεταρρύθμισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης

    4. Εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα των νοικοκυριών καθεστώς.

    1. Το κύριο αντικείμενο είναι τώρα να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού μέχρι το τέλος του 2011.

    Η κυβέρνηση έχει λάβει την λανθασμένη προσέγγιση. δηλαδή μέσω της αύξησης της φορολογίας τα οποία έχουν υψηλό κίνδυνο αποτυχίας. Όσον αφορά τα έσοδα.

    Τα φορολογικά μέτρα που θα πρέπει να αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης απαραίτητο καλά μελετημένη μεταρρυθμίσεις που δεν επιβάλλονται από πιέσεις έκτακτης ανάγκης. Τα αποτελέσματα των νέων φορολογικών μέτρων θα είναι απογοητευτική.

    Πολίτες πληρώνουν ήδη ένα υψηλό ΦΠΑ από 19% για τα περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες, καθώς και σε λογαριασμούς ΔΕΗ, που περιλαμβάνουν και την ΕΡΤ δημοτικών φόρων (Στην πραγματικότητα ένας φόρος επί των φόρων). Μια αδικαιολόγητη 9% φόρος επιβάλλεται σε βασικά τρόφιμα και το γάλα.

    Όλα όμως τα πλουσιότερα νοικοκυριά θα αντιδράσουν σε φορολογικά μέτρα με μείωση της κατανάλωσης και των επενδύσεων σπίτι. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε εντολή για τη μείωση του ελλείμματος όσον αφορά την αξία του ΑΕΠ. Αυτό είναι λάθος. Ο στόχος πρέπει να είναι σε ένα ακριβές ποσό δισεκατομμύρια ευρώ. Εάν, ως αποτέλεσμα των περικοπών των δαπανών, όλο και περισσότερο τις αυξήσεις των φόρων και την σιωπηρή αύξηση της γραφειοκρατίας ΑΕΠ συρρικνώνεται, η οποία είναι πολύ πιθανό. του ελλείμματος σε σχέση με το ΑΕΠ θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να επιτευχθούν,

    Αντ ‘αυτού, η έμφαση θα πρέπει να είναι σε μια πολύ σοβαρή μείωση των κρατικών δαπανών. Αυτό είναι απαραίτητο επειδή η Ελλάδα ζει πάνω από τις δυνατότητές του για τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Ως εκ τούτου δημόσια μισθοί, οι μισθοί και άλλες παροχές θα πρέπει να μειωθεί σε όλα τα επίπεδα με τις μεγαλύτερες περικοπές στα υψηλότερα επίπεδα, εν αναμονή της πλήρους οικονομικής ανάκαμψης. Δημόσιες δαπάνες για άλλα αγαθά και υπηρεσίες θα πρέπει να δεσμευθούν κατά τη διάρκεια της προσαρμογής, δεν εξαιρέσεις.

    2. Φορολογικές μεταρρυθμίσεις και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι πλέον ζήτημα χρόνου η οποία συνεπάγεται την καλύτερη κατανομή του φορολογικού βάρους κατά μήκος των γραμμών που έχουν ήδη προταθεί, αλλά στο βαθμό που η «οι χήνες που παράγουν τα χρυσά αυγά» δεν σκοτώθηκε. Το διαδεδομένο πρόβλημα της φοροδιαφυγής είναι σωστή. Μια ποινική συντελεστή ΦΠΑ 19% καλεί τη φοροδιαφυγή, ενώ το χαμηλό εισόδημα, κυρίως ηλικιωμένα άτομα, σμήνος στη δημοφιλή λαϊκές αγορές για να αγοράσει ό, τι μπορούν για μερικές εκατοντάδες ευρώ το μήνα δεν το 9% επιπλέον επιβάρυνση. Πράγματι, αν τα εισοδήματα να καταπατούνται κατά την περίοδο της προσαρμογής τότε οι τιμές των βασικών αγαθών και υπηρεσιών θα πρέπει να παγώσουν.

    3. Πλέον φορολογικές μεταρρυθμίσεις όρος αξίζουν πολύ περισσότερο από προσεκτική εξέταση από ό, τι αποδεικνύεται από την κυβέρνηση μέχρι τώρα. Το χάος και ακούσια κοινωνικές αδικίες, για παράδειγμα του τρόπου εφαρμογής τέλη κυκλοφορίας είναι ασυγχώρητη. Στο εύρος των προτεινόμενων αλλαγών φορολογική μου έργο, αλλά τίποτα δεν αυξημένη γραφειοκρατία που είναι ήδη καταπνίξει την οικονομική ανάπτυξη.

    Συσσώρευση του πλούτου ιδιοκτησίας δεν είναι αποκλειστικά και μόνο από το πλούσιο και η καιροσκοπική. Πολλοί Έλληνες έχουν εργαστεί σκληρά στο εξωτερικό για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους και της χρήσης λιτός αποταμιεύσεις τους με αυταπάρνηση για να αγοράσουν «υψηλής αξίας» σπίτια στην Ελλάδα. Εκτός των κομμουνιστικών χωρών δεν είναι η λειτουργία του κράτους προς την καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας.

    «Πράσινη» φόροι ισχύουν μόνο στην ιδέα, αν τα έσοδα πηγαίνουν κατευθείαν στις οικολογικές του έργου, όπως η αναδάσωση, επιδοτήσεις καθαρότερο αέρα, ηλιακή κ.λπ. Εάν ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται απλώς ως μηχανισμός για την αύξηση της γενικής έσοδα τότε το κράτος εξαπατά τους ανθρώπους. Το ίδιο πράγμα ισχύει και για τους φόρους επί του καπνού και τα αλκοολούχα προϊόντα. Εάν οι φόροι αυτοί να χρησιμοποιηθούν ως μέρος της κοινωνικής μηχανικής στη «γη των φαντασιώσεων» για την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής στη συνέχεια, το προϊόν πρέπει να χρησιμοποιείται για την υποστήριξη νοσοκομεία και κλινικές. Κυνικός θα πει ότι αυτοί οι φόροι που επιβάλλονται ως αξιόπιστη πηγή εσόδων, διότι κακές συνήθειες δύσκολα ξεχνιούνται,

    Οι τράπεζες της κοινωνικής ασφάλισης σε χρήμα θα πρέπει να ενοποιηθούν σε ένα ταμείο των οποίων τα κεφάλαια πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για ασφαλείς επενδύσεις που παράγουν μικρή για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους (σε πιο μακροπρόθεσμη βάση να αποδοχή ενός καθολικού σχεδίου εγγυημένο εισόδημα των νοικοκυριών που αντικαθιστά τις πολυάριθμες ατομικές δαπανηρές κρατικές επιδοτήσεις για τις συντάξεις μπορεί σταδιακά περιττό και ιδιωτικά συνταξιοδοτικά συστήματα ενθαρρύνονται).

    Ως προτεραιότητα της κυβέρνησης θα πρέπει να καταστρέψει τα πολλά καρτέλ στην Ελλάδα αν η παράκτια ναυτιλία, παραγωγός γάλακτος, των διανομέων και των εισαγωγών μοναδικός οργανισμών κ.λπ. Οι Έλληνες πληρώνουν υπερβολικά υψηλό για πολλά προϊόντα που κατασκευάζονται από τους άλλους Ευρωπαίους Δύση. Η ελληνική υπουργοί θα πρέπει να πείσουν τους ομολόγους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι τα μονοπώλια, τα καρτέλ και διαταραχή του ανταγωνισμού είναι απαράδεκτες.

    4. Κοιτάζοντας πολύ πιο μπροστά, θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα για την ανασύσταση ριζικά το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης από τις βάσεις του. Σήμερα, όπως και σε πολλές άλλες κοινωνίες, η Ελλάδα επιβαρύνονται με al είδη δαπανηρών κοινωνικών δεσμεύσεων της εκπαίδευσης, της υγείας, πρόνοιας, τα επιδόματα ανεργίας και άλλων κοινωνικών επιδοτήσεων και των κρατικών συντάξεων. Ένα σύστημα καθολικής θα είναι αναγκαία για την εξάλειψη όλων αυτών των επιδοτήσεων και να παράσχει πιο αποτελεσματική και λιγότερο δαπανηρή κοινωνική υποστήριξη μόνο για εκείνους που τη χρειάζονται. Ποια θα ταίριαζε το έργο, επίσης, μείωση του μεγέθους του χαμηλού παραγωγικού δημόσιου τομέα της γραφειοκρατίας, είναι ένα εθνικό σχέδιο νοικοκυριό εγγύηση εισοδήματος. Το σχέδιο θα είναι η μία και μόνη μορφή άμεσης κοινωνικής πρόνοιας. Δημόσιος τομέας παραγωγικών επιχειρήσεων, όπως είναι τα νοσοκομεία και τα σχολεία θα μπορούν να χρεώνουν τα νοικοκυριά για την χρήση των υπηρεσιών τους σε τιμές για να καλύψει τις συνήθεις δαπάνες λειτουργίας. Το κράτος θα εξακολουθεί να είναι υπεύθυνη για την άντληση κεφαλαίων πρώτης βαθμίδας και πληρούν τις δαπάνες κεφαλαίου από τη γενική εσόδων.

    Όλα τα νοικοκυριά θα πρέπει να υποβάλλουν ετήσιες δηλώσεις εισοδήματος. Το ελάχιστο επίπεδο εισοδήματος των νοικοκυριών που κρίνονται αναγκαίες για να διατηρηθεί ένα αποδεκτό. αν και μέτρια, ελληνικά βιοτικό επίπεδο θα πρέπει να καθοριστούν και να αναθεωρούνται κάθε έξι μηνών, από έναν ερευνητικό οργανισμό σύμφωνα με το μέγεθος και τη σύνθεση του κάθε νοικοκυριού, καθώς και τη θέση του ενός τοπικά ποσοστά του πληθωρισμού των τιμών.

    Επομένως, τα νοικοκυριά με εισόδημα ίσο ή μεγαλύτερο από το ελάχιστο επίπεδο δεν θα ελάμβανε κρατικές επιδοτήσεις. Κάτω από αυτές θα λάβουν την επιδότηση ισοδυναμεί με τη διαφορά μεταξύ του πραγματικού τους εισοδήματος και το ελάχιστο.

    Για παράδειγμα, εάν σε μια τετραμελή οικογένεια, οι ενήλικες ήταν άνεργοι για περισσότερο από ένα μήνα το νοικοκυριό θα λάβουν το fl ελάχιστο εισόδημα. Για όσους ίσο ή μεγαλύτερο από το ελάχιστο επίπεδο του δεν θα είναι φόρος εισοδήματος μέχρι το φορολογητέο επίπεδο, η οποία θα είναι λίγο πάνω από το ελάχιστο επίπεδο εισοδήματος.

    Πάνω από το φορολογητέο επίπεδο ένα σύστημα προοδευτικής φορολόγησης θα εξακολουθήσει να ισχύει, αλλά από τις σημαντικές οικονομίες που παράγεται από ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας κορυφαία φορολογικός συντελεστής 25% θα ισχύει και το χαμηλότερο ποσοστό θα είναι 5%, με πιθανό όρο 10-15 %.

    Προσωπικά φορολογικές μειώσεις θα επιτρέπεται, αλλά όλα τα άλλα παρόντα μειώσεις εξαλειφθεί. Το αργό απόπειρες κοινωνικής μηχανικής, όπως παρέχοντας σε μεγάλες οικογένειες στα ανοικτά των τελών κυκλοφορίας για ένα όχημα δεν θα ισχύει πλέον ή ανοησίες, όπως η δωρεάν φορητούς υπολογιστές για όλους τους μελετητές, κλπ.

    Ταυτόχρονα το ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα και το γάλα θα πρέπει να καταργηθεί και το γενικό ανώτατο όριο του ΦΠΑ σε 9,9%. ΦΠΑ δεν θα πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε τους λογαριασμούς, όπως ΔΕΗ ή εκείνες όπου οι τοπικοί φόροι ή άλλες επιβαρύνσεις από τις δημόσιες επιχειρήσεις βρίσκονται στο άθροισμα. εφαρμόζω. Εκτός από την ενίσχυση των κυρώσεων για τη σκόπιμη φοροδιαφυγή όπως πιο λογικό φορολογικούς συντελεστές από αυτούς που επικρατούν σήμερα θα αποδυναμώσουν το κίνητρο για να εξαπατήσει.

  • 14 Ιανουαρίου 2010, 18:45 | ΤΣΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ. ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΤΗΝΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΘΗΝΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ Ε.Σ.Ρ. ΤΙ ΚΑΝΕΙ? Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΙΟΥΧΩΝ ΕΚΦΕΥΓΕΙ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ? ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΑΘΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ».