Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 14:35 | ΓEΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ

    Θα ήθελα να σας επιστύσω την προσοχή σας σε κάτι που συνεχώς λέτε (Ισονομία και Ισοπολιτεία) οι συμβασιούχοι σε συμβάσεις έργου που εργάζοντε για λογαρισμό του Ελληνικού Δημοσίου είναι εγγεγραμμένοι ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Και πληρώνονται φυσικά μέσω του κρατικού προυπολογισμού (από τα χρήματα που δίνονται στον κάθε φορέα που τους απασχολεί)θέτοντας αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης ανα επάγγελμα και κατώτατο όριο φορολόγησης , τουλάχιστον όπως λέγετε στα ΜΜΕ , πως είναι δυαντόν να φορολογηθούν αυτοί οι άνθρωποι που έχουν μοναδικό πελάτη το δημόσιο , πληρώνονται από αυτό και έχουν μηνιαίο εισόδημα αφού πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΑΕΕ λιγότερα από 700 ευρώ το μήνα (τους κρατάτε και 20% φόρο μηνιαία) από που θα δώσουν?
    Τουλάχιστον τηρήστε το (Ισονομία και Ισοπολιτεία)και ότι άλλο λέγατε πριν και κάντε μια ρύθμιση για αυτούς τους ανθρώπους τουλάχιστον για το 2009 – 2010.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 14:05 | ΧΕΡΟΥΒΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Πιστεύω οτι ενα αμμεσο μετρο είναι οι ταμιακές μηχανές στα βενζινάδικα στις λαίκες αγορές και στα ταξί.
    Για τις δαπάνες:
    1. Μία αρχη πληρώμων
    2. Ελεγχος των επιδομάτων που κάθε υπουργειο δίνει τα δικά ( Αληθέυει οτι στο υπουργείο εσωτερικών υπάρχει επιδομα θέρμανσης που φτάνει τα 800 ευρο?? Αν ναι είναι σκάλδαλο!!!)
    3. Ελεγχος των δαπανών στην υγεία!! Πιστευω οτι οι εταιρειες που προμηθέυουν με φαρμακα το ΕΣΥ τα χρεώνουν περισσότερο απο ότι σε άλλες ευρωπαικές χώρες. Μήπος να το δουμε…?
    4. Αμεση σύνδεση των κερδων ελέυθερων επαγγελματων με τις δαπάνες όπως ΔΕΗ ΟΤΕ ιδιόκτητη στεγη αξία κατοικίας αυτοκινίτου κλπ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 14:23 | Anastasios Demopoulos

    Gia tin forologia fisikon prosopon ,pisteuo oti prepei na antimetopizete diaforetika enas misthotos px otan einai monomisthos kai otan uparxei 2plo eisodima stin oikogeneia. Den einai dinaton eidika stin meiwsi gia 50 euro kapoios monomisthos na xanei kai tin elaxisti afxisi enw mia 2plomisthi oikogeneia na karponetai gia elaxista euro, afxisi i epidomata eis diploun opws egine perisi.Episis autos o paralogismos me tous politeknous opou aneksartita me to eisodima antimetopizontai pronomiaka xoris na plironoun ton elaxisto foro.Peite mou poios telos panton vriskete se meionektiki thesi enas politeknos me 4 paidia opou ergazontai 2 goneis stin oikogeneia i enas egazomenos me 2 paidia kai anaferomai vevaia se idia katigoria ergazomenon ( panepistimiakis ,vasikis klp katigorias) ston idiotiko i dimosio tomea.An thelete o politis aftis tis xwras nagapisei to Elliniko kratos prepei to kathe forologiko systima na einai apotelesma skepsis sovarwn kai oxi asteiwn prosopwn.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 13:26 | ΓΟΥΤΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα πρέπει να φορολογεί ισότιμα όλες τις οικογένειες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.Για το λόγο αυτό προτείνω:
    1. αντικατάσταση του ατομικού εισοδήματος από το οικογενειακό εισόδημα
    2. κατάργηση του αφορολόγητου ποσού με ταυτόχρονη εφαρμογή έκπτωσης 100% όλων των αποδείξεων (από όπου και αν προέρχονται) από το φορολογητέο εισόδημα
    3. στο καθαρό φορολογητέο ποσό οι κλίμακες φόρου να είναι:
    10% για τα πρώτα 12.000 ευρώ
    20% για τα επόμενα 12.000 ευρώ
    30% για τα επόμενα 12.000 ευρώ
    40% για τα επόμενα 12.000 ευρώ
    50% για όλα τα επόμενα ευρώ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 13:53 | Ιωαννης Λεττας

    Πιστευω πως θα πρεπει τα μετρα να μη στοχοποιουν μονο τους ιδιους καθε φορα και απο την αλλη πλευρα την ιδια δυσκολη και οριακη οικονομικη στιγμη το ιδιο το κρατος να δινει παχυλους αν οχι προκλητικους και εξοργιστικους μισθους σε μελη και τους δημοσιογραφους της κρατικης τηλεορασης αλλα και σε αλλους »γραμματεις και φαρισαιους».Δεν ειναι δυνατον ο απλος πολιτης να καλειται να συνεισφερει με πολλες προσωπικες θυσιες στην εθνικη προσπαθεια για τη σωτηρια της χωρας και απο την αλλη πλευρα καποιοι να »σφυριζουν αδιαφορα» και να ξοδευουν περισσοτερα.
    Ειναι επισης εθνικα αναγκαιο να περιοριστει αν οχι να σταματησει επιτελους ο αμετρος κρατικος δανεισμος και να προχωρησουν οσο το δυνατον ταχυτερα διαδικασιες αποπληρωμης του αφου το μελον διαφαινεται σιγουρο και ζοφερο τη στιγμη που το ιδιο το κρατος δεν παραγει ουτε »τσιμπιδακι».Ελπιζω πραγματικα να φανειτε ανταξιοι των εθνικων περιστασεων και προσδοκιων και να οδηγησετε το ρημαγμενο και δυστυχως ιστορικα και αδικημενο αλλα παντα προθυμο να αγωνιστει καραβι που λεγεται Ελλαδα επιτελους σε ενα ανταξιο και δικαιωματικα καλυτερο μελλον!

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 13:31 | DION TEO

    EIMAI OIKONOMOLOGOS TO XRHMA PREPEI NA KANEI KYKLOYS H FORODOIAFYGH KAI OFF SHORE KANOYN ZHMIA KANTE KATI K STA MEGALA EISODHMATA SWSTE THN XWRAKAI BGHTE GIA DYO DEKATIES

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 13:11 | Μετσοβίτης Παναγιώτης

    Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
    Ονομάζομαι Μετσοβίτης Παναγιώτης κι εργάζομαι στον τομέα της διαχείρισης επικινδύνων αποβλήτων ενώ η σύζυγός μου Γεωργία Ζωγράφου εργάζεται σαν Δημόσια Υπάλληλος στην ΙΗ ΔOY Αθηνών. Και οι δυο είμαστε μέλη του ΠΑΣΟΚ εδώ και πολλές δεκαετίες, με δράση ο καθένας στον χώρο του.
    Αφορμή για την επιστολή αυτή αποτελεί η οργανωμένη επίθεση στον κλάδο των εφοριακών που γίνεται με την ανοχή της κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες.
    Κύριε πρωθυπουργέ στον ιδιωτικό τομέα, όταν μια επιχείρηση δεν αποδίδει τα αναμενόμενα την ευθύνη την φέρει ο επιχειρηματίας ή ο ασκών την Διοίκηση και όχι ο υπάλληλος. Ευθύνη της διοίκησης αποτελεί να βρει τους κατάλληλους υπαλλήλους για την κάθε θέση και να τους πληρώσει ανάλογα με την προσφορά τους και την απόδοσή τους.
    Στον τομέα αυτό η κρατική μηχανή έχει αποτύχει πλήρως. Κι εξηγούμε αναφερόμενος στον γνωστό για την σύζυγό μου τομέα των εφοριών. Γνωρίζεται Κύριε Πρωθυπουργέ ότι στο τμήμα ελέγχου των ΔOY (την αιχμή του εισπρακτικού μηχανισμού) ικανή και αναγκαία συνθήκη για να μετατεθεί κάποιος υπάλληλος , είναι το γνωστό «μέσο»; Αλλιώς πως εξηγείται το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του συγκεκριμένου τμήματος αποτελείται από εργαζόμενους απόφοιτους Δημοτικού και Γυμνασίου. Γνωρίζεται ότι ακόμα και σήμερα ο Διευθυντής της κάθε εφορίας έχει δικαίωμα να καταστρέψει ή να κάνει τα στραβά μάτια σε κάποιον επιτηδευματία; Κριτήριο αποτελεί η μίζα, ώστε να γίνει απόσβεση της συγκριμένης κατ ’απονομή θέσης . Η ευθύνη της νομοθεσίας όμως και της επιβολής αντικειμενικών κριτηρίων για την αντιμετώπιση κάθε φορολογικής υπόθεσης την έχει η πολιτική ηγεσία και κατά προέκταση η Βουλή. Άρα το βάζο με το μέλι δεν το ανοίγει η ηθική των υπαλλήλων αλλά η ίδια η κρατική εξουσία. Ας υποθέσουμε όμως ότι μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρουν οι υπάλληλοι. Πόσοι από το σύνολο των υπαλλήλων παρανομούν η είναι ασυνείδητοι; Οι υπάλληλοι που είναι σε τέτοιες θέσεις οι οποίες τους επιτρέπουν την συναλλαγή με τους φορολογούμενους. Και σε τέτοιες θέσεις δεν είναι πάνω από το 5% του συνόλου των υπαλλήλων που ασχολούνται με την φοροελεγκτικό μηχανισμό. Αρκετό όμως για να δυσφημίσει τους υπόλοιπους.
    Γιατί δεν δημοσιοποιούνται όχι τα ονόματα των υπαλλήλων που παρανόμησαν, αλλά ο αριθμός τους κάθε χρόνο; Αρκετοί απολύονται ή και φυλακίζονται κάθε χρόνο για παράβαση καθήκοντος Γιατί αφήνεται τον κλάδο βορά στην δημοσιογραφική πένα;
    Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσα έντυπα, και πόσοι δημοσιογράφοι έχουν τεράστια χρέη στο ΙΚΑ στις εφορίες κλπ αλλά συνεχίζουν και ασκούν το επάγγελμά τους αξιοπρεπέστατα χωρίς κανένας να τους ενοχλεί.
    Κύριε πρωθυπουργέ, θα αναφερθώ και στον δικό μου τομέα. Γνωρίζεται πόσο χρόνο μπορεί να διαρκέσει η διαδικασία έκδοσης λειτουργίας μιας βαριάς βιομηχανίας; Το ελάχιστο δυο χρόνια Κύριε Πρωθυπουργέ. Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα επενδύσει, όταν είμαστε μέλος της ΕΕ, με διαδικασίες που απαγορεύουν τις επενδύσεις;

    Δεχόμαστε την μείωση των αποδοχών για να βοηθήσουμε την πατρίδα, αν και η πατρίδα κάνει τα πάντα για να μας εξοντώσει. Ανέχεστε να χαρακτηρίζεται ολόκληρος κλάδος υπαλλήλων με χαρακτηρισμούς όπως κλέφτες, μιζαδόροι, τεμπέληδες όταν το μόνο τους έγκλημα είναι ότι ο μισθός τους είναι αυτός του μέσου όρου της ΕΕ. Νομοθετήστε Κύριε Πρωθυπουργέ χωρίς εξαιρέσεις. Μείωση μισθών για όλους. Βουλευτές, Στρατιωτικούς, Δικαστικούς. Γιατί Συνταγματάρχης που δεν κρίνεται συνταξιοδοτείται 48 χρονών; Δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει; Εμπειρία, εξειδίκευση δεν μετράνε;.
    Κύριε Πρωθυπουργέ, το πρόβλημα είναι δομικό. Επανιδρύστε το κράτος. Καθιερώστε διατάξεις χωρίς εξαιρέσεις. Εκμεταλλευτείτε την εμπειρία των στελεχών και των ανθρώπων που έχουν διάθεση να προσφέρουν. Και να είστε σίγουρος ότι θα σεβαστούν όλοι το έργο σας σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 12:09 | Γιώργος Κουρκουτάς

    Το Δημόσιο και το ευρύτερο Δημόσιο σπαταλά απίστευτα ποσά σε προμήθειες, υπερωρίες, εκτός έδρας και διάφορες πληρωμές που δεν έπρεπε να γίνουν.

    Ρίξτε μια ματιά τι γίνεται στη ΔΕΗ για παράδειγμα σχετικά με μικρο-προμήθειες και υπερωρίες.

    ΚΟΨΤΕ ΑΜΕΣΑ τις υπερωρίες στο Δημόσιο κατά 80% τουλάχιστον. Δεν μπορεί ενας δημόσιος υπάλληλος να έχει μισθό με υπερωρίες που ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ή κάνει για να δουλεύει σε ΆΛΛΗ ΔΟΥΕΛΕΙΑ 4-7 χιλιάδες ευρώ το μήνα.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 12:56 | Sotiris

    Η βασική αιτία της διαφθοράς σε αυτή τη χώρα είναι διότι το Ελληνικό Δημόσιο διοικεί σχεδόν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, είναι ο αποκλειστικός παραγωγός και διανομέας ηλεκτρικής ενέργειας, καυσίμων, αερίου, νερού και αποχέτευσης. Κατέχει αεροδρόμια, λιμάνια, αεροπλάνα, τρένα, εργοστάσια παραγωγής λιπασμάτων, ζάχαρης και ορυκτών. Είναι τραπεζίτης, ασφαλιστής, χρηματιστής και ταχυδρόμος. Έχει γραφείο διεξαγωγής στοιχημάτων και ιπποδρομιών. Κατέχει τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, μουσικά σύνολα, όπερες, μπαλέτα, θέατρα, διαθέτει μονοπώλιο στην εκπαίδευση και διοικεί σχεδόν όλα τα νοσοκομεία διορίζοντας βεβαίως σε όλους αυτούς τους Οργανισμούς διευθεντικά στελέχη από τα δικά του έμπιστα τρωκτικά και κουμπάρους.
    Μειώστε λοιπόν το κράτος!

    Οι σημερινοί επιχειρηματίες σε αυτή τη χώρα ή είναι στα κρατικά κυκλώματα ή δεν μπορούν να απαλλαγούν από τις επιχειρήσεις τους …
    Για να δημιουργήσει πλέον κάποιος ιδιωτική επιχείρηση σε αυτή τη χώρα, με αυτή τη δομή, πρέπει να είναι παλαβός!

    Δυστυχώς η επιχειρηματικότητα σε αυτή τη χώρα είναι κρατικοκεντρική και η οικονομία της κρατικοδίαιτη – δεν είναι χώρα αυτή με πρότυπα ανεπτυγμένων δυτικών χωρών!

    Άνω του 60% των εσόδων του κράτους πάνε στους μισθούς και τους συντάξεις των Δημοσίων Υπαλλήλων και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους!
    Κόψτε τους μισθούς και τις συντάξεις των Δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι και 20% κλιμακωτά και να εξοικονομήσετε το έλλειμμα που αναζητάτε. Μη φοβάστε το πολιτικό κόστος – ο κόσμος είναι μαζί σας. Με το τρόπο που αναζητάτε να καλύψετε τα ελλείμματα θα καυτηριάστε την ανάπτυξη.

    Όσο για τους γιατρούς να αναρτήσουν τιμοκατάλογο στα ιατρεία τους – να πληρώνουμε εμείς τις επισκέψεις και με την απόδειξη να πηγαίνουμε στα ταμεία μας να εισπράττουμε μέρος της πληρωμής της επίσκεψης. Έτσι γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Κατά αυτό το τρόπο όλοι οι γιατροί θα είναι υποχρεωμένοι να κόβουν αποδείξεις.

    Προχωρήστε επίσης το συντομότερο τον Καποδίστρια Νο.2 – οι δήμιοι σήμερα έχουν μετατραπεί σε κράτη εν κράτη!

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 12:40 | ΖΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ.ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ
    ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΟΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΥ ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΝΟΥΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ.ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΦΠΑ)ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ.ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 1% ΑΦΟΥ ΜΙΑ ΣΤΙΣ 100 ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΑΛΑΓΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΔΙΟΛΟΥ ΜΙΚΡΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΙΣΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 12:36 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΩΤΟΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΑ ΕΞΗΣ

    1. ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ -ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ (ON LINE MEΣΩ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ) ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ (ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ) ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    2. ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΧΡΟΝΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓ/ΣΜΩΝ.
    3. ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΠΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ.
    ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΦΠΑ (ΒΛ.ΛΙΑΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ)
    4. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ (!!!!!!!!!!!!!!!) ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ (ΒΛ.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ).
    ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ (ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ) ΤΩΝ ΣΧΕΤ.ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 12:00 | Nικολαος Ιωσηφιδης

    Σαν γενικό σχόλιο, θα ήθελα να επισημάνω το απαράδεκτο γεγονός ότι οι αξιότιμοι βουλευτές μας ΔΕΝ έκαναν αποδεκτή τη μείωση του μισθού τους, παρότι αυτός ανέρχεται σε ήδη δυσθεώρητα και προκλητικά επίπεδα. Πως θα δεχθεί ο μισθωτός ή ο χαμηλοσυνταξιούχος τις παραινέσεις για λιτότητα και υπομονή, όταν οι ίδιοι οι βουλευτές αρνούνται να δώσουν το καλό παράδειγμα? Είναι θέμα εθνικού συμφέροντος και ΠΡΕΠΕΙ πάνω απόλα οι βουλευτές και οι δικαστικοί να δώσουν τη γραμμή. Αλλιώς, το αίσθημα της αδικίας θα αιωρείται ακόμα και θα ακυρώσει τις όποιες προσπάθειες για πάταξη της φοροδιαφυγής.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 11:26 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

    ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ.

    ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ, ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΛΟΓΩ ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ
    ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΞΕΡΕΤΕ.

    ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΙΣ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 11:55 | Thomas

    πρεπει το κρατος να φερεται στον ελληνα φορολογουμενο οπως και στις ανωνυμες εταιρειες και γενικα όπως στα νομικα προσωπα να κατευθυνει τους παντες σε επενδυσεις με τις ιδιες δυνατοτητες φοροαπαλλαγης και φορολογησης ετσι εχουν δημιουργηθει συμπεριφορες ανισοτητας μεταξυ ιδιωτων μισθωτων και εταιρειων -ιδιοκτητων εταιρειων δηλγιατι ο εχων μια εταιρεια ιδιοκτητης επιχειρηματιας ειναι σε πιο πλεονεκτικη θεση απο τον έχοντα μετοχες σε ελληνικη εταιρεια και ο ένας εχει δικαιωμα να χρησιμοποιει τερτιπεια για φοροαπαλλαγες και αυτοτελεις φορολογησεις και ο αλλος οχι (ο ιδιωτης-επενδυτης-φυσικο προσωπο)
    Αν υπαρξει ιση αντιμετωπιση και δικαια οι φορολογικοι συντελεστες αυτοματα θα χαμηλωσουν αλλα ταυτοχρονα θελει μηχανοργανωση ονλινε διασυνδεση και ονλινε διασταυρωση και να λαμβανεται υποψη και η πληρωμη με πιστωτικη καρτα σαν αποδειξη (εξαλειψη γραφειοκρατειας)

    υπαρχει αρμπιτραζ απο τον διαχωρισμο κανονων που εφαρμοζονται για φυσικα προσωπα και νομικα

    επισης πρεπει να υπαρξει και γρηγορη αποδοση δικαιοσυνης σε θεματα οφθαλμοφανη οπως και βαρυτατες ποινες (σε σημειο που να μην τον συμφερει τον φοροδιαφευγων) στους φοροδιαφυγεντες

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 11:51 | ΠΑΝΟΣ

    Χρόνια πολλά σε όλους.
    Σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν είχατε και το ξέρετε.Αν είχατε θα το εφαρμόζατε.Σχέδιο σημαίνει αν το έλλειμμα είναι τόσο θα κάνω αυτά.Αν είναι περισσότερο θα κάνω επιπλέον και αυτά.Με ανησυχεί επίσης ότι φαίνεται να ρίχνετε ιδέες(πράσινος φόρος,φόρος για την κάλυψη των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων,εισφορές ανάλογα με το τζίρο,αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης κλπ)με τη λογική του ότι προκύψει.
    Επειδή πρέπει να πετύχετε για το καλό όλων μας διορθώστε,τώρα που το σίδερο είναι στη βράση,πολλά από τα κακώς κείμενα.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΑΒΓΑ.Αν πραγματικά το θέλετε θα το πετύχετε.
    Μερικά απλά παραδείγματα:
    1.Είχαμε ακούσει για χωριά με τους μισούς κατοίκουςτυφλούς(αναπηρικές
    συντάξεις).Θα γίνει επανέλεγχος;
    2.Δημόσιος υπάλληλος με 34 χρόνια 6 μήνες και 1 ημέρα συνταξιοδοτεί-ται με 35 χρόνια.Πόσες εισφορές χάνονται;
    3.Πόσοι λιγότεροι εκπαιδευτικοί θα ήταν αναγκαίοι αν οι υπαρχοντες υποχρεωνόταν να παρίστανται 7 ώρες στο σχολείο και να διδάσκουν τις 5 από αυτές;
    4,Γιατί δεν έχουν απαγορευθεί ακόμη οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών και νοσηλευτικού προσωπικού;
    5.Γιατί να έχουν άλλη περίθαλψη οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και άλλη οι δημόσιοι υπάλληλοι;
    6.Γιατί να προπληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι και να μην εισπράτουν δεδουλευμένα;
    7.Γιατί δεν ελέγχεται το ωράριο των υπαλλήλων του Δημοσίου;
    8.Γιατί πρέπει να πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι οι υπόλοιποι στους οποίους οφείλει το κράτος;
    9.Γιατί να μην συμψηφίζονται οι οφειλές πολίτη προς το Δημόσιο και Δημοσίου προς τον πολίτη;
    ΤΟΛΜΗΣΤΕ|||||||

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 11:08 | Evangelos Kasapakis

    Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλα!

    Είμαι φοιτητής εδώ και ενάμιση χρόνο και έχω παρατηρησει το εξής φαινόμενο. Το μεγαλύτερο ποσοστό εκείνων που ενοικιάζουν κατοικίες σε φοιτητές, δεν κόβουν απόδειξεις…. Ακόμα και αυτοί που κόβουν, είτε αναγράφουν χαηλότερο ποσο απο το συμφωνηθέν είτε ζητάνε να τους καταβάλουμε παραπάνω ενοίκιο απο το κανονικό προκειμένου να μας κόψουν αποδείξεις….

    Όπως είναι κατανοητό, όλοι εμεις που σπουδάζουμε σε άλλη πόλη, απο το άγχος μας να βρούμε μια σωστή κατοικία, αναγκαζόμαστε να συμβιβαστούμε με τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών….

    Φτάνει πια η κερδοσκοπία εις βάρος της νέας γενιάς!

    Ευχαριστώ…

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 11:43 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΖΥΓΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑΚΠΡΥΦΑ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 11:36 | ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Περιορισμός φοροδιαφυγής νυκτερινών κέντρων

    Για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή στα νυστερινά κέντρα θα πρέπει να καθιερωθεί το εισητήριο εισόδου. Η τιμή του εισητηρίου θα αντιστοιχεί
    σε προκαθορισμένο menu (TABLE D’ OTE)
    Η είσοδος στο κεντρο θα ελέγχεται από εφοριακό υπάλληλο που για ευνόητους λόγους θα αλλάζει καθημερινά, δηλαδή η εφορία θα ορίζει καθημερινά αλλό υπάλληλο ελεγχτή ώστε να περιορίζεται η πιθανότητα διαφθοράς.
    Ταυτόχρονα θα συσταθουν κινούμενες μονάδες 3 ατόμων (1 δικαστικός υπάλληλος, 1 αφοριακός υπάλληλος και ένας αστυνομικός) με διαφορετική σύνθεση κάθε μέρα που θα πηγαίνουν στα κέντρα και θα ελέγχουν αν ο αριθμός των παρεβρισκομένων ατόμων ανταποκρίνεται στα αποκόμματα των εισητηρίων.
    Αν διαπιστωθεί οτι έχουν μπεί περισσότεροι πελάτες από τα εκδοθέντα εισιτήρια θα τιμωρείται ο ελεχκτής (εφοριακός) με παρακράτηση ενός μισθού και αν είναι υπότροπος με απόταξη από το σώμα.
    Η σύσταση των 3μελών ομάδων ελέγχου θα γίνεται υπό την εποπτία του υπουργείου οικονομικών.
    Κάθε μήνα θα τίθενται στην διάθεση του υπουργείου οικονομικών 100 δικαστικοί υπάλληλοι, 100 εφοριακοί υπάλληλοι και 100 αστυνομικοί και με ευθήνη του Υπουργείου θα συστήνονται καθημερινά με διαφορετική σύνθεση 100 3μελείς ομάδες ελέγχου.(βέβαια ο αριθμός 100 είναι τελείως εικονικός και τον αναφέρω σαν παράδειγμα, ο αριθμός των 3μελών ομάδων ελεγχου σε κάθε περιοχή θα πρέπει να ειναι ανάλογος των κεντρων διασκεδάσεων και εμ’ πάσει περιπτώσει ικανός να εκτελεί το έργο του ικανοποιητικά ώστε να μην εκφυλιστεί ο θεσμός)

    Το υπουργείο οικονομικών βάσει των εισητηρίων θα έχει σαφή γνώμη για τις εισπράξεις των νυκτερινών κέντρων.
    Ετσι οι επιχειρηματίες των νυκτερινών κέντρων δεν θα έχουν συμφέρον να δηλώνουν μικρότερες αμοιβές των καλλιτεχνων (εφόσον οι αμοιβές των καλλιτεχνων αποτελούν έξοδα για την επιχείρηση)
    Δυνητικά οι 3μελείς ομάδες ελέγχου θα μπορούν να ελέγχουν αν το προσωπικό (σερβιτόροι, μαγειροι, και λοιποί απασχολούμενοι) είναι ασφαλισμένοι.
    Στην τιμή των εισητηρίων θα έχει προβλεφθεί ένα ποσό (π.χ φορος θεαμάτων)για τα καλύπτονται οι αμοιβες των ελεγκτών και ένα δεύτερο ποσο σαν εισφορά στα ασφαλιστικά ταμεία των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στα κέντρα.

    Ενα άλλο μέτρο είναι η δυνατότητα κατά την είσοδο ο πελάτης των νυκτερινών κέντρων να αγοράζει κουπόνια τα οποία θα μπορεί να ανταλλάσει με λουλούδια ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν η φοροδιαφυγή και στο τομέα αυτό.

    Βέβαια στην πρόταση μου αυτή θα μπορούσε κανείς να προσθέσει πολλές εναλλακτικές λύσεις π΄χ
    Στην σύνθεση των ομάδων ελέγχου να προστεθεί και υγειονομικός υπάλληλος ώστε να ελέγχονται τα κέντρα και από υγειονομικής πλευράς.
    να έχετε υπόψη σας πως όσο περισσότερα ατομα προστεθούν στις ομάδες αυτές τόσο θα εκλείπουν τα φαινόμενα διαφθοράς.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 11:27 | ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΖΙΜΕΤΑΚΗΣ

    Οταν μιλάμε για είσπραξη φόρων-εισφορών-τελών θα πρέπει πρώτα το «κράτος» να αναλογιστεί πόσο δίκαιο είναι προς τους φορολογούμενους επαγγελματίες που δραστηροποιούνται εποχιακά, 4-6 μήνες τον χρόνο και ειδικότερα μόνο τα καλοκαίρια.

    Παράδειγμα:

    Ιδιοκτήτες γραφείων ενοικίασης αυτοκινήτων σε νησιά οι οποίοι ενοικιάζουν-κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα τους μόνο τα καλοκαίρια.
    α) με την προυπόθεση να καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας στη Δ.Ο.Υ. δεν θα έπρεπε να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για 6 μήνες ?
    β) με την προυπόθεση που καταθέτουν την άδεια λειτουργίας τους στον Ε.Ο.Τ. για το διάστημα που δεν συναλάσσονται, δεν θα έπρεπε να πληρώνουν το ασφαλιστικό ταμείο τους μόνο για 6 μήνες ?
    Με τη βεβαίωση του Ε.Ο.Τ. ότι κατέθεσαν την άδεια τους δεν θα έπρεπε να πληρώνουν:
    α) το Επιμελητήριο μόνο για 6 μήνες?
    β) το «αφορολόγητο όριο» να είναι μεγαλύτερο αφού η επιχείρηση τους είναι εν λειτουργία και έχουν έσοδα 6 μήνες ενώ καταβάλλουν ενοίκια για γραφείο και χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων (επιβάλλεται από τον Ε.Ο.Τ.) πάγια για ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΥΔΡΕΥΣΗ για 12 μήνες ?

    Για καλύτερη σχέση μεταξύ κράτους-πολίτη (φορολογούμενου)θα πρέπει να υπάρξει πρώτα δίκαιη φορολογία.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 10:46 | ΣΑ.υ

    Παρακαλώ πολύ να δώσετε έμφαση στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος. Όχι επιπλέον φόροι, όχι συλλογή αποδείξεων, όχι πιό πολύπλοκες φορολογικές δηλώσεις.

    Υπάρχουν ήδη τρόποι να εντοπίσετε τη φοροδιαφυγή και την παρανομία. Πότε ελέγχθησαν για τελευταία φορά και ουσιαστικά τα πόθεν έσχες βουλευτών, εφοριακών και λοιπών ανώτατων κρατικών λειτουργών που είναι ήδη υποχρεωμένοι να υποβάλουν;

    Το μόνο δίκαιο μέτρο από όσα εξαγγείλατε είναι η κατάργηση των αυτοτελώς φορολογουμένων εισοδημάτων. Και εκεί όμως χρειάζεται προσοχή έτσι ώστε να υπάρξει ανάλογη αύξηση σε επιδόματα κοινωνικής μορφής και να μην χάσουν εισόδημα άτομα χαμηλών εισοδημάτων. Όλοι όμως να φορολογούνται σε ενιαία κλίμακα.

    Όπως έγραψε και κάποιος άλλος, πριν εξαγγείλετε νέα μέτρα, δείτε λίγο και τι γίνεται σε προηγμένες χώρες στο εξωτερικό. Μην ξαναανακαλύπτετε τον τροχό. Μελετείστε τα συστήματα και αναλογιστείτε πάντα για τις αρνητικές επιδράσεις τυχόν νέων μέτρων.

    Τέλος, για να πείσετε, απαιτείται να δώσετε και εσείς το παράδειγμα, και να συμφωνηθεί μείωση των ήδη υψηλών αποδοχών των βουλευτών και φορολογία όλων των αποζημιώσεών τους στην ενιαία κλίμακα.

    Ευχαριστώ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 10:27 | Αγγελος

    Κύριε Υπουργέ,

    Θα ήθελα να προτείνω τα εξής:
    1) Οι γιατροί θα πρέπει στο ιατρείο να έχουν αναρτημένο τιμοκατάλογο. π.χ. ιατρική επίσκεψη 100ευρώ. Υπερηχογράφημα 80ευρώ. κ.λ.π. Ακριβώς όπως συμβαίνει με τα διαγνωστικά κέντρα. Ετσι ο πολίτης θα γνωρίζει τις τιμές και δεν θα έχει λόγο να μήν ζητά απόδειξη αφού θα απαλλαχθεί και από τον εκβιασμό των γιατρών (διαφορετική τιμή μέ ή χωρίς απόδειξη). Ο κατάλογος μπορεί να είναι εγκεκριμένος από το υπουργείο ανάπτυξης. Το μέτρο αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελμάτων.

    2) Σας γνωρίζω ότι οι υπάλληλοι στις εφορίες παίρνουν τις αποδείξεις που καταθέτουν οι πολίτες για φοροαπαλλαγή (π.χ. ιατρικά έξοδα) και τις χρησιμοποιούν και οι ίδιοι δίνοντάς τες σε γνωστούς και φίλους ώστε να έχουν και εκείνοι φοροαπαλλαγή.Το γνωρίζατε?

    3) Εχει γίνει γνωστό στους πολίτες ότι για επιστροφή φόρου μικρότερη των 1500ευρώ δεν διενεργείται έλεγχος. Οπότε, πολλοί πολίτες καταθέτουν τη δήλωση ηλεκτρονικά, δηλώνουν πλαστά έξοδα που οδηγουν σε φοροαπαλλαγή υπολογίζοντας βέβαια την επιστροφή φόρου έως τα 1500ευρώ για να μήν ελεγθούν. Το γνωρίζατε?

    4) Δώστε στη δήλωση Ε1 τη μέγιστη νομική ισχύ. Θα πρέπει να δηλώνουμε στο έντυπο ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έχουμε στην κατοχή μας. Εαν δέν είναι δηλωμένο να χάνεται η κατοχή υπέρ του δημοσίου. π.χ. Το συμβόλαιο κατοχής οικίας δέν θα έχει καμία ισχύ αν η οικία δεν είναι δηλωμένη στο Ε1. Να γνωρίζουν δηλαδή οι πολίτες ότι άν κάτι δεν είναι δηλωμένο τότε ΔΕΝ είναι δικό τους.

    Τα μέτρα που σας προτείνω είναι πολύ εύκολα εφαρμόσιμα και μηδενικού κόστους. Θέλουν μόνο ψυχική δύναμη και κουράγιο.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 10:50 | Μπαδάνης Κων/νος

    Ακούμε τόσα πολλά για την πάταξη της φοροδιαφυγής και νέους φόρους κλπ. Δεν είμαστε όλοι φοροφυγάδες και μην μας βάζεται στο ίδιο καλάθι όλους. Είμαι ελευθερος επαγγελματιάς με πτυχιο ΤΕΙ και πληρώνω φόρο διπλάσιο απο τον γιατρό του Κολωνακίου.Όμως δεν ακούσα κανένα υπουργό να λέει
    Τα χρήματα που θα εισπραχθούν θα φτιάξουν την ΠΑΙΔΕΙΑ. Δεν αναγνωρίζεται σαν έξοδο το ιδιωτικό σχολείο την ώρα που η δημόσια δωρέαν παιδεία είναι κατεστραμένει (απεργίες, έλλειψη εξοπλισμού, καθηγητών , χωρίς υποδομές και κουρασμένους και όχι μόνο εκπαιδευτικούς
    ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
    Στην Γερμανία όταν πηγαίνεις στο νοσοκομείο – ΔΗΜΟΣΙΟ το μόνο που μπορείς να δώσεις στον γιατρό είναι ένα κουτί γλυκά, λουλούδια και χέρι δεν έχει κάτι αυτα δεν τα κρατάν τα δίνουν στις νοσοκόμες ή το χέρι σου λέγοντας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Στην Ελλάδα αν το χέρι δεν έχει φάκελο θα στο δαγκώσει η μεγαλύτερη ομάδα των γιατρών.
    Δεν ακούσαμε καμια πρόταση αυτοκάθαρσης των επαγγελματιών πχ Πρώτος μισθός στον γιατρό 5000 ευρώ και να ανεβαίνει ανάλογα τα χρόνια. Σε περίπτωση που χρηματάζεται απο όπου και να είναι αυτό να αφαιρείτε η άδεια ασκήσεως επαγγελματος για 10 χρόνια. το ίδιο και με τα αντιστοιχα χρηματικά οφέλει των εργαζομενων σε όλο το δημόσιο τομέα.
    ΠΟΣΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
    ΚΑΝΕΝΑ
    Κοιτάξτε τα δημόσια έργα που έγιναν με δικά μας χρήματα, κακοτεχνίες , τρελλά λεφτά σε διάφορα χέρια που κανένας δεν πλήρωσε για τα λάθη που έκανε. ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΚΑΘΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ.
    και για να μην σας κουράζω

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΥΤΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ. ΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ, ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 10:03 | Stephan

    Το δικαιότερο σύστημα φορολόγησης της ακινήτου περιουσίας θα ήταν να φορολογείται η υπεραξία του ακινήτου είτε πρόκειται για πώληση, για γονική παροχή ή κληρονομιά.
    Δεν θα πρέπει να φορολογείται η ολική αξία του ακινήτου σε περίπτωση πώλησης αλλά η υπεραξία που απέκτησε το ακίνητο στα χρόνια που βρίσκονταν στα χέρια του τελευταίου ιδιοκτήτη.
    Το δε φόρο υπεραξίας θα έπρεπε να τον πληρώνει ο πωλητής διότι αυτός καρπούται αυτή την υπεραξία του προς πώληση ακινήτου.
    Απαλλάξτε τον αγοραστή από την φορολογία της αγοράς του ακινήτου.
    Επίσης έτσι θα έχουμε και συμβόλαια με πραγματική αξία και όχι με εικονικές αξίες.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 10:18 | ΚΑΤΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠ΄ΑΥΤΟΥ.
    1. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΕΦΟΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ ΔΙΠΛΟΤΥΠΟ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Κ.Ο.Κ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ 75% ΜΕ ΑΥΤΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ.
    2. ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ «ΕΙΚΟΝΑ» ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ. ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΧΕΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.
    3.ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ «ΠΟΘΕΝ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ «ΕΣΧΕΣ». ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ (ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ )ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1999 ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ. ΟΥΔΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΗΛΩΘΕΝΤΩΝ. ΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ: ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΣΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ.
    4. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΞΗΣ. Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ. Π.Χ. ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΕ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ. ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑ. ΕΙΧΑ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ; ΜΟΥ ΤΑ ΔΩΡΙΣΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ;ΕΙΧΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΡΙΣΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 95 ΕΤΩΝ ΟΥΤΕ 1000 ΕΥΡΩ ΠΟΣΩ ΜΑΛΛΟΝ 5000 Ή 10000 ΤΙΣ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΓΙΑ «ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ».
    ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΛΛΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΛΛΟΥ. ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Ε Θ Ν Ι Κ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 10:05 | Αλέξ-Aνδρος

    Πρακτική υπόδειξη για την αντιμετώπιση της φορο(δια)αποφυγης απο ελεύθερους επαγγελματίες:
    Σε κάθε περίπτωση που απαιτείται πιστοποιητικό απο επαγγελματία (πχ εξέταση γιατρού, πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, μηχανικού, συντηρητή κτλ.) να μη ισχύει το πιστοποιητικό αν δεν προσκομίζεται/επισυνάπτεται απαραίτητα και η απόδειξη του επαγγελματία, και άν τολμά αυτός ας κόβει μόνο μηδενικές ΑΠΥ!

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 10:41 | Μηνάς Κ.

    ΑΝΑΛΩΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ:
    Όπως όλοι θα έχουμε παρατηρήσει, στο συνοδευτικό έντυπο της Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος κάθε χρονιάς (για το έτος 2009 στη σελ. 64), υπάρχει πίνακας υπολογισμού τεκμηρίου αυτοκινήτων κάθε κυβισμού και αξίας, ενώ εδώ και 6 χρόνια θεωρητικά αυτό έχει καταργηθεί για αυτοκίνητα με εργοστασιακή αξία (CIF) μικρότερη των 50.000€. Στην ουσία, για αυτά αυτοκίνητα (με CIF κάτω των 50.000€) το κράτος αφαιρεί κάθε χρόνο από το πόθεν έσχες των φορολογουμένων το ποσό, που αντιστοιχεί βάσει του πίνακα αυτού, στον κυβισμό και στην παλαιότητα των αυτοκινήτων τους.
    Για παράδειγμα: Μισθωτός που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 40.000 € και έχει αγοράσει αυτοκίνητο τύπου τζιπ 2.700 κ.εκ. (19 φορολογήσιμοι ίπποι) το οποίο καινούργιο κοστίζει 26.000€ (πραγματικό παράδειγμα αυτοκινήτου γνωστής Κορεάτικης μάρκας) έχει ανάλωση κεφαλαίου λόγω της κατοχής του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, δηλαδή μειώνεται κάθε χρόνο το πόθεν έσχες του, 57.800€ (υπερδιπλάσιο του κόστους αγοράς του)!!! Αν ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θελήσει να προβεί σε αγορά κατοικίας δεν μπορεί να επικαλεστεί ανάλωση κεφαλαίων προηγουμένων ετών, απλά γιατί λογιστικά στα μάτια της εφορίας κάθε χρόνο είναι παθητικός κατά 17.800€. Το κόστος χρήσης (βενζίνη και συντήρηση) ενός τέτοιου αυτοκινήτου δεν ξεπερνά ετησίως τις 3.000€ – 4.000€, όμως για το κράτος αυτό υπολογίζεται στις 57.800€.
    Το παράδειγμα, αν και ακραίο δείχνει τον λάθος τρόπο αντιμετώπισης του κράτους απέναντι στους κατόχους αυτοκινήτων. Τα 2.000 κ.εκ. δημιουργούν ανάλωση κεφαλαίου 20.500€, τα 1.800 κ.εκ. 14.200€ και τα 1.600 κ.εκ. 11.800€. Αυτό συνιστά κατάφορη αδικία και πρέπει να διορθωθεί με ετήσια τεκμήρια χρήσης από 2.000€ μέχρι 6.000€ / αυτοκίνητο, αναλόγως της αγοραίας τους αξίας και της παλαιότητάς τους.
    Υπάρχουν απαρχαιωμένα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού με πρακτικά μηδενική αξία τα οποία επιβαρύνονται υπέρμετρα βάσει του προαναφερθέντος πίνακα ανάλωσης κεφαλαίου, που σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στο πραγματικό κόστος χρήσης τους και έτσι είναι δυσβάστακτα για τους ιδιοκτήτες τους, αλλά και εμπορικά απαξιωμένα στην αγορά αυτοκινήτου λόγω του προβλήματος αυτού.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 10:52 | ANGELOS KYTTARIS

    Στο forum αυτό διαβάζει κανείς πλήθος σωστών τοποθετήσεων και καλών ιδεών για το νέο φορολογικό σύστημα που πρέπει να εφαρμοσθεί. Δυστυχώς διαβάζοντας διαπιστώνει ότι σε κάθε καλή πρόταση με αδιαμφισβήτητα υπέρ αντιστοιχούν και άλλα τόσα εύλογα κατά. Αυτό σε μεγάλο βαθμό αντανακλά το αδιέξοδο στο οποίο μοιάζει να έχουμε περιέλθει. Όμως κάτι πρέπει να γίνει. Σε αυτό πιστεύω συμφωνεί η πλειοψηφία των πολιτών, αυτών τουλάχιστον που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους και του τόπου.

    Ευθύνες αντιστοιχούν σε όλους μας: Στο σπάταλο και ανίκανο κράτος που εξέθρεψε φαινόμενα διαφθοράς, κατασπατάλησης και ανικανότητας, στους επίορκους δημοσίους λειτουργούς του, στον κάθε υπάλληλό του που παίρνει το «γρηγορόσημο», στις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν ή συναλλάσσονται ανόμως με τους παραπάνω, ακόμα και στον απλό λαό όταν δεν ζητά απόδειξη ή πληρώνει το γρηγορόσημο. Όλα αυτά είναι γνωστά.

    Το ζητούμενο είναι να συμφωνήσουμε και να ομονοήσουμε στην εφαρμογή κάποιων μέτρων για να επιτύχει το νέο ξεκίνημα. Η κυβέρνηση πρέπει να βρει την απαραίτητη συναίνεση και τις ισορροπίες που θα διασφαλίζουν την επιτυχή εφαρμογή των μέτρων: να εμπαιδώνουν αίσθημα δικαίου πείθοντας παράλληλα ότι και το ίδιο το κράτος αλλάζει σταματώντας έμπρακτα την κακοδιαχείριση και τη σπατάλη, εντοπίζοντας και τιμωρώντας όσους καταλήστευσαν εθνικό πλούτο: χρηματιστήριο, δομημένα, Βατοπέδιο, κρατικές προμήθειες κλπ. Να μην στραγγαλίζουν περαιτέρω την πραγματική οικονομία και το κράτος να βοηθήσει τη κυκλοφορία του χρήματος, πληρώνοντας π.χ. τις υποχρεώσεις του στους προμηθευτές του (ασχέτως αν και εδώ το κόστος είναι ενίοτε πολλαπλάσιο, π.χ. δαπάνες ΕΣΥ). Τράπεζες, εκκλησία και μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις να συμβάλλουν πρώτες δείχνοντας το δρόμο. Εφόσον η κυβέρνηση πείσει για αυτά τότε ανοίγει ο δρόμος για την απαραίτητη συναίνεση όλων μας και εντέλει για την αποδοχή και επιτυχία των φορολογικών και όχι μόνο μέτρων.

    Απαραίτητη η διαχείριση σε ψυχολογικό επίπεδο. Τα μέτρα θα πρέπει να απευθύνονται και στο «φιλότιμο του κάθε έλληνα» γιατί η έξοδος από την κρίση είναι καθαρά πλέον υπόθεση όλων μας. Για παράδειγμα το μέτρο συλλογής αποδείξεων για την επίτευξη του αφορολογήτου ορίου λειτουργεί θετικά σε δύο τουλάχιστον επίπεδα:
    1. Στην εμπαίδωση της φορολογικής συνείδησης (που μας λείπει) τουλάχιστον στο επίπεδο «πήρες απόδειξη;».
    2. Στην πραγματική οικονομία αφού μέρος της φοροδιαφυγής συλλαμβάνεται μειώνοντας το ποσοστό της παραοικονομίας. Παράλληλα παίρνει πόντους το ΑΕΠ ώστε ενδεχομένως να περάσουμε από την ύφεση στην ανάπτυξη. Στη περίπτωση αυτή θα είναι σημαντικός ο αντίκτυπος διεθνώς για τη χώρα και στους δανειστές της το μήνυμα ότι βγαίνουμε από τη κρίση, ως αριθμοί έστω.
    Αντιπαρέρχομαι τα όποια αρνητικά σημειώνοντας: ναι θα γίνει μπάχαλο κατά τον έλεγχο των αποδείξεων αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικό (να η ευκαιρία να βελτιώσουμε τα συστήματα), ναι κάποιοι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι θα δυσκολευτούν αλλά κάτι μπορεί να γίνει σε πρακτικό επίπεδο για αυτούς, ναι θα υπάρξουν φαινόμενα του τύπου τόσα χωρίς – τόσα με απόδειξη αλλά είναι και ευθύνη όλων μας να μάθουμε να αντιδρούμε.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 10:35 | ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΖΙΜΕΤΑΚΗΣ

    Υπάρχει μία φοροδιαφυγή που σημειώνεται εδώ και πολλά χρόνια στον τουριστικό τομέα -ειδικά τα καλοκαίρια- με την ανοχή του ΕΟΤ. Είναι η πώληση εκδρομών και ενοικίασης αυτοκινήτων από τις reception των ξενοδοχείων στους διαμένοντες στο ξενοδοχείο. Οι receptionist διαθέτουν ενημερωτικά φυλλάδια-τιμοκαταλόγους στον «πάγκο» τους και μλοκ εισιτηρίων και κρατήσεων αυτοκινήτων στα «συρτάρια» τους που τους προμηθεύουν οι οργανωτές εκδρομών και τα γραφεία ενοκίασης αυτοκινήτων. Και όλα αυτά με προμήθειες που κυμαίνονται από 20 – 30%. Για αυτές τις συναλλαγές δεν εκδίδονται τιμολόγια παροχής υπηρεσιών και ούτε καταβάλλεται Φ.Π.Α. όπως γίνεται από τα νόμιμα Γραφεία Τουρισμού τα οποία για να πωλούν εκδρομές ή να ενοικιάζουν αυτοκίνητα πρέπει να έχουν πενταετή άδεια από τον ΕΟΤ και να διαθέτουν:
    * γραφείο τουλάχιστον 20 τ.μ.
    * έναρξη στη Δ.Ο.Υ.
    * εγγυητική επιστολή Τραπέζης (πληρωμή προμήθειας στις Τράπεζες κάθε τρεις μήνες)
    * εγγραφή σε ασφαλιστικό ταμείο
    * εγγραφή στο Επιμελητήριο
    * τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών

    Οι receptionist με την ανοχή (και σε ορισμένες περιπτώσεις συμμετοχή) των εργοδοτών τους εισπράττουν προμήθειες (που φθάνουν ή και ξεπερνούν τον μισθό τους) χωρίς να διαθέτουν άδεια του ΕΟΤ (βλ. όλα τα παραπάνω για την απόκτηση της) και τα χρήματα κυκλοφορούν «κάτω από το τραπέζι».

    Το θέμα είναι γνωστό στον ΕΟΤ αλλά και όταν γνωστοποιείται από τους νόμιμους κατόχους αδειών (γραφεία τουρισμού και ενοικίασης αυτοκινήτων), ο ΕΟΤ ζητά επώνυμη καταγγελία για να ενεργήσει…

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 10:47 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΡΑΣ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ «ΝΙΚΟΛΑΟ»

    ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΣΩΣ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ.

    ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΙΣΧΥΡΩΝ ΘΕΣΜΩΝ, ΟΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ.

    ΤΟ 90% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΗΓΕΤΕΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ non political correct ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ.

    ΤΟΛΜΗΣΤΕ-ΤΟΛΜΗΣΤΕ-ΤΟΛΜΗΣΤΕ

    ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ…. ΚΑΝΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΛΑΘΗ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 09:44 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΟΥΦΟΥΛΑΣ

    Υπάρχουν πολύ τρόποι να παταχθεί η φοροδιαφυγή και τούς ξέρουμε όλοι μας, το πρόβλημα πιστεύω ότι είναι η σωστή διαχείριση άρα ο μεγάλος μπελάς είναι το δημόσιο η μισή Ελλάδα δουλευη για την άλλοι μισή πώς να φτάσουν τα χρήματα που ο κάθε βουλευτής διόριζε και έναν δικό του άνθρωπο στο δημόσιο με αποτέλεσμα να γίνουν τόση πολύ που τώρα δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν,και με μισθούς που σε ζαλίζουν ,κλείνοντας πιστεύω ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι στα δικά σας χέρια και λιγότερο στα χέρια του λαού ο κόσμος τέτοιου είδους αλλαγές θέλει για να βάλει και αυτός το χέρι στη τσέπη και να είστε σίγουρη ότι το θέλει . Σας ευχαριστώ πολύ .

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 09:15 | LAMPROS MATIATOS

    GIA NA MPORESEI AYTO TO KRATOS TO OPOIO NOMOTHETEI APO THN ELLHGNIKH EPANASTASH TOY 1821 ME PELATEIAKH SXESH METAXY KYBERNWNTWN KAI LAOY BLEPE ROUSFETI THA XREIASTEI KAIROS POLYS KAI TA APOTELESMATA GNWSTA ZOUME ME DANEIKA KAI TOUTO DIOTI APLA DEN PARAGOUME TIPOTA OLA EISAGOMENA KAI GIA NA EXEI TAMEIO TO KRATOS PREPEI NA YPARXEI ANAPTYXH DOULEIES KAI OI DOULEIES GINONTAI ME KOSMO POU APO TA EISODIMATA TOU THA PAEI NA AGORASEI TA AGATHA POU EXEI ANAGH KAI TO KRATOS THA EISPRAXEI FOROUS POU TOUS XREIAZETAI GIA NA PLHRWNEI PROS PASA KATEYTHINSI.TWRA TI GINETE ME THN SHMERINH KATASTASH!!!!ZHTATE NA BALETE ME TON A B TROPO FOROUS NAI SWSTO MA APO POU THA TOUS EISPRAXETE OTAN OLOI OI DEIKTES THS OIKONOMIAS EINAI ARNHTHKOI????????????OFEILES EPIXEIRHSEWN 100.000 TON ARITHMO OFEILOYN FPA LEIXIPROTHESMES OFEILES PROS TO DHMOSIO OLOI AYTOI DEN EXOYN NA PLHRWSOUN KAI GIA NA TA EISPAXEI TO KRATOS PROBEITAI SE RYTHMHSH MINIAIWN KATAVOLWN OMADOPOIHSTE OLA TA EPAGGELMATA SE TREIS KATAGORIES WSTE NA KATASTH DIKAIOSYNH FOROLOGIKH ME FOROLOGIKOUS SYNTELESTES 30% 40% 50% EKPIPTONTAS OMWS OLES TIS DAPANES MESW APODEIXEWN-TIMOLOGIWN KLP. O F P A NA KATAVALETE GIA OLOYS KATHE MHNA KAI BEBAIA NA ENTOPISTOUN OLOI AYTOI POU EXOUN AKINHTA KAI DEN PLHRWNOYN TOYS ANALOGOUNTES FOROUS EN SXESEI ME THN DIAVIWSHTOYS.EKFRAZONTAS APLA TIS SKEPSEIS MOU ME SA APO THN EMPIRIA MOU 40 XRONIA STO EMPORIO PISTEVW OTI TO YPOURGEIO OIKONOMIAS THA LAVEI OLA AYTA TA METRA WSTE STA EPOMENA XRONIA H XWRA MAS NA APOTELEI EKLEKTO KYTTARO THS EOK KAI OXI AYTO POU THELOUN NA MAS VLEPOUN OI SYNETEROI MAS PRATTONTAS KAI LAMVANONTAS METRA ANAPTYXHS ALA KAI PARALLHLH PROSTASIA TOY KOINONIKOY ISTOU THS XWRAS MAS O OPOIOS PLHTETAI SIMERA ME THN MEGALYTERH SFODROTHTA TWN TELEYTAIWN ETWN.EYXARISTW GIA THN FILOXENIA LAMBROS MATIATOS

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 09:48 | Μηνάς Κ.

    ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ – ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ:
    Αναμφίβολα, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο ύψος των πραγματικών ικανοποιούν τη λαϊκή αίσθηση δικαιοσύνης. Ακόμη, θα έλυναν πολλά πρακτικά προβλήματα φορολόγησης που δημιουργούνται από τη διαφορά αντικειμενικών – πραγματικών αξιών (διακίνηση μαύρου χρήματος, ελλιπής φορολόγηση τεχνικών εταιρειών, μειωμένα έσοδα από φόρο μεταβίβασης, μειωμένες αμοιβές δικηγόρων – συμβολαιογράφων, λιγότερα έσοδα μεταγραφής κ.λπ.).
    Η δυσκολία πάντα ήταν πως το κράτος θα καταφέρει να κάνει τον Έλληνα να δηλώσει την πραγματική αξία κατά τη μεταβίβαση, πράγμα που είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτονόητο ότι δεν γίνεται, τη στιγμή που το ίδιο το κράτος έχει θεσπίσει την έννοια της αντικειμενικής αξίας και οδηγεί το φορολογούμενο στη φοροαποφυγή.
    Στη Γαλλία, το πλήρες τίμημα μίας αγοραπωλησίας μαζί με τους αντίστοιχους φόρους, έξοδα και αμοιβές καταβάλλεται σε τραπεζικό λογαριασμό του συμβολαιογράφου λίγες ημέρες πριν από την καθορισμένη ημερομηνία υπογραφής του συμβολαίου. Μέρος της δουλειάς του συμβολαιογράφου είναι να ενημερώνει εκ των προτέρων τον αγοραστή για τα συνολικά κόστη της αγοραπωλησίας, να ολοκληρώνει το συμβόλαιο αφού ελέγξει ότι έχει λάβει τα χρήματα από τον και αγοραστή και στη συνέχεια να κάνει τις αντίστοιχες πληρωμές με τραπεζικά εμβάσματα σε πωλητή, εφορία, δικηγόρο και το υποθηκοφυλακείο, παρακρατώντας παράλληλα και τη δική του αμοιβή. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα. Κυρίως, όμως, καθίσταται ο συμβολαιογράφος υπεύθυνος για όλη την αγοραπωλησία και για τη διασφάλιση ότι δεν δίνονται χρήματα κάτω από το τραπέζι. Σήμερα, με την απλή δήλωση ότι τα χρήματα δόθηκαν εκτός του γραφείου του συμβολαιογράφου και κάνοντας τα στραβά μάτια, η παράνομη συναλλαγή γίνεται μέσα στο ίδιο του το γραφείο και έτσι ξεκινάει το κακό.
    Η επιβολή των πραγματικών αξιών, όμως, θα πρέπει απαραίτητα να συνοδευτεί από παράλληλη εξορθολογιστική μείωση όλων των συντελεστών φόρων που μέχρι σήμερα επισύρουν οι αντικειμενικές αξίες και που είναι ευθέως ανάλογοί τους. Αναφέρω ορισμένους:

    • Ο φόρος μεταβίβασης να μειωθεί στο μισό.
    • Το ετήσιο τεκμήριο ιδιοκατοίκησης να ισοδυναμεί με το 3% της αντικειμενικής αξίας της κατοικίας με κατάργηση του περιορισμού των 200 τ.μ. (π.χ: Είναι άδικο να επιβαρύνεται μία κατοικία 200 τ.μ. στο Χαϊδάρι με τεκμήριο ιδιοκατοίκησης, ενώ ένα ρετιρέ 199 τ.μ. στο Κολωνάκι ή μία μεζονέτα 199 τ.μ. στη Φιλοθέη να μην εμπίπτει σε αυτό το τεκμήριο) και μέγιστο όριο τις 30.000€ ετησίως.
    • Οι συντελεστές του Τ.Α.Π., των Δημοτικών Τελών και των Τελών Φωτισμού να μειωθούν στο μισό, ώστε το δημόσιο να συνεχίσει να εισπράττει τα ίδια.
    • Ο Φ.Μ.Α.Π. να έχει κλίμακες που από 0,1% έως 0,3% με αφορολόγητο όριο 500.000€ για άγαμο, 1.000.000€ για ζευγάρι και προσαύξηση αφορολογήτου 200.000 € για κάθε παιδί.
    • Οι αμοιβές δικηγόρων και συμβολαιογράφων να μειωθούν στο μισό ή ακόμη καλύτερα να μπορεί να υπάρχει ελεύθερη διαπραγμάτευση.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 03:16 | Antonis Dimakopoulos

    Αντί να πάιζετε τις κουμπάρες κόψτε λίγο απο τους μισθούς της ΕΡΤ αντι να κόψετε το μισθό του πρωθυπουργού (πω ρε ο λαικισμός σε όλο του το μεγαλείο) και τα ξαναλέμε.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 01:48 | Μπάμπης Καλατζής

    Το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας έχει φτάσει σε τραγικό επίπεδο καταρρακώνοντας την αξιοπρέπεια της χώρας και βάζοντας σε κίνδυνο την εθνική μας ανεξαρτησία. Το πρόβλημα έχει δύο αιτίες. Χαμηλά έσοδα και σπάταλα έξοδα.

    ΕΣΟΔΑ

    Πιστεύω ότι κανείς δεν χαίρεται με την αποστέρηση του εισοδήματος που με κόπο έχει παράξει.
    Πρέπει λοιπόν το κράτος αφού δεσμεύει αναγκαστικά εισόδημα να το κάνει ΔΙΚΑΙΑ και με ΦΕΙΔΩ.

    Δίκαια πώς?
    Μα με την τήρηση ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ των φορολογικών κανόνων δηλ με εξαφάνιση της φοροδιαφυγής και παραοικονομίας.
    Όχι με διώξεις και φόβητρα αλλά με συστεμικό τρόπο που την καθιστά αδύνατη.
    Η λύση είναι απλή, αποτελεσματική και με χαμηλό λειτουργικό κόστος. Λύνει απόλυτα τα προβλήματα της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, ταυτόχρονα δε μειώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εισφοροδιαφυγή την διαφθορά και την εγκληματικότητα. Η λύση μπορεί να εφαρμοστεί μέσα σε 3 μήνες, η τεχνολογία είναι πλέον ώριμη αλλά απαιτεί απόφαση όλων των χωρών της Ευρωζώνης.

    Τι πρέπει να γίνει?

    Κατάργηση των μετρητών – επιταγών, αντικατάστασή τους από λογιστικό χρήμα και η σύνδεση των εισπρακτικών συσκευών όλων των επαγγελματιών μέσω κρατικού δικτύου.
    Ο μισθωτός πιστώνεται τον μισθό του στον τραπεζικό λογαριασμό. Χρησιμοποιεί την χρεωστική και πιστωτική του κάρτα για να πληρώσει τον δικηγόρο τον υδραυλικό τον καθηγητή στο ιδιαίτερο μάθημα. Η εισπρακτική συσκευή είναι συνδεδεμένη στο κρατικό δίκτυο (VPN) οπότε πριν πιστωθούν τα χρήματα στο λογαριασμό του επαγγελματία παρακρατείται on-line το ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος.
    Θες να δώσεις φακελάκι στον γιατρό του ΕΣΥ. Δεν επιτρέπεται αφού σαν δημόσιος υπάλληλος ο γιατρός μπορεί να έχει εισοδήματα μόνο απ το κράτος και από προσωπικές επενδύσεις.
    Υποχρεούσαι να δώσεις χρήματα στο γιατρό του ιδιωτικού νοσοκομείου για να σε εγχειρήσει? Θα τα πάρει αλλά θα πληρώσει ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος.
    Απασχολείς τον Πακιστανό στη βιοτεχνία? Θα είναι δηλωμένος επαγγελματικά για να έχει οικονομικές συναλλαγές στη χώρα και μαζί με την πληρωμή μισθού θα κρατείται αυτόματα και η ασφαλιστική εισφορά.
    Ο εντοπισμός του έμπορου ναρκωτικών θα είναι εύκολος αν φαίνεται η ταυτότητα της συναλλαγής.
    Ο κλέφτης αν σου πάρει το πορτοφόλι δεν θα έχει κάποιο όφελος αφού θα χρειάζεται το pin σου για οποιαδήποτε συναλλαγή πάνω από ένα χαμηλό όριο ενώ ο κλεπταποδόχος θα είναι πλέον εύκολα αντιληπτός.

    ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ.

    Η φορολογική κλίμακα τώρα πρέπει με φειδώ να αποστερεί εισοδήματα απ τους πολίτες και εταιρίες πέραν του φόρου συναλλαγών, ΦΠΑ, που αφού αντιμετωπιστεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός απ την παραοικονομία πρέπει να εφαρμοστεί παντού σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες.

    Φυσικά πρόσωπα.

    Αφορολόγητο 12.000 + 2.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.
    Έως το διπλάσιο του αφορολόγητου συντελεστής 10%
    Από το διπλάσιο έως το τετραπλάσιο του αφορολόγητου συντελεστής 20%
    Από το τετραπλάσιο έως το οκταπλάσιο του αφορολόγητου συντελεστής 30%
    Πάνω απ το οκταπλάσιο του αφορολόγητου συντελεστής 35%

    Κέρδη Εταιρικά

    Τα διανεμόμενα κέρδη (μερίσματα κλπ) φορολογούνται στην κλίμακα φυσικών προσώπων. Αν αυτός που εισπράτει το μέρισμα δεν υποβάλει φορολογική δήλωση στην Ελλάδα ο συντελεστής φορολόγησης του μερίσματος να ταυτίζεται με τον ανώτερο φορολογικό συντελεστή της κλίμακας των φυσικών προσώπων.
    Κέρδη αδιανέμητα που επενδύονται εντός πενταετίας στη χώρα και αυξάνουν θέσεις εργασίας ή εθνικό πλούτο συντελεστής 10%.
    Κέρδη αδιανέμητα στην που δεν επενδύονται εντός της πενταετίας συντελεστής 25%

    ΕΞΟΔΑ

    Τα έσοδα του κράτους απ τη φορολογία δαπανώνται κυρίως για τους ακόλουθους λόγους:
    Α. Για να εξοφλεί τα κράτος τα τοκοχρεολύσια απ τα δάνεια που έχει συνάψει στο παρελθόν.
    Β. Για να πληρώνει το κράτος τις υπηρεσίες που παρέχει σε πολίτες και εταιρίες.
    Γ. Για να αναδιανέμει το κράτος πλούτο προς όφελος όσων πολιτών δεν μπορούν ή δεν θέλουν από μόνοι τους να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες υπό μορφή πρόνοιας ή σύνταξης.
    Δ. Για να οδηγεί το κράτος την οικονομία προς κατευθύνσεις μακροπρόθεσμα αποδοτικότερες μέσω δημοσίων επενδύσεων και να βελτιώνει μέσω επιχορηγήσεων την ποιότητα ζωής.

    Α. Τοκοχρεολύσια.
    Η χώρα είναι το έρμαιο και η χαρά των ραντιέρηδων. Γενάρη έχει να γίνει πάρτι με τα spread σε μια εποχή που τα διεθνή επιτόκια είναι στο κατώτατο επίπεδο όλων των εποχών. Το κράτος δαπάνησε πάνω απ το 25% των εσόδων του για τόκους, δανείσθηκε ποσό μεγαλύτερο απ το 140% των εσόδων του, ενώ το συνολικό κρατικό χρέος ξεπερνά το 600% των κρατικών εσόδων στο τέλος του 2009. Το ποσό των τόκων είναι τόσο μεγάλο (12,4 δις ευρώ το 2009) που αντιστοιχεί περίπου στο σύνολο των φόρων φυσικών και νομικών προσώπων. Δηλ αν δεν χρωστούσαμε τίποτα θα μπορούσαμε να μην πληρώνουμε καθόλου φόρους και να είχαμε το ίδιο έλλειμμα με σήμερα. Το πρόβλημα του χρέους απαιτεί δυναμικές λύσεις αλλιώς θα μας γονατίσει.
    Τι θα έκανε ένας συνετός νοικοκύρης αν από ανάγκη είχε φτάσει σ αυτή την τραγική κατάσταση. Θα πουλούσε περιουσία. Το κράτος πρέπει άμεσα να πουλήσει ακίνητη περιουσία (μετοχές εταιριών, κτίρια και κυρίως να ρυμοτομήσει οικόπεδα φιλέτα σε κρατική γη) με στόχο μέσα σε μια 4ετία την μείωση του συνολικού χρέους στο 50% του σημερινού δηλ στο μέσο Ευρωπαϊκό όρο.

    ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ.

    Β. Κρατικές υπηρεσίες
    Οι υπηρεσίες που προσφέρει το κράτος είναι πολύ φτωχές σε ποιότητα αλλά πολύ ακριβές σε κόστος. Έχουμε τους περισσότερους δασκάλους και καθηγητές ανά μαθητή στην Ευρώπη με ένα απ τα χειρότερα επίπεδα παιδείας. Το κράτος σαν manager απέτυχε οικτρά. Ας δοκιμάσει την τύχη του σαν απλός επενδυτής. Άρση της μονιμότητας όλων των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών που υπάρχει ανταγωνισμός με σύστημα εσόδων εξόδων. πχ στο δημόσιο σχολείο ο μαθητής θα πληρώνει το ποσό που θα του πιστώνει κάθε χρόνο το κράτος στον λογαριασμό του αλλά θα μπορεί να επιλέξει και ένα ιδιωτικό σχολείο βάζοντας κάποια χρήματα απ την τσέπη του.
    Αν η αγορά εκτιμά ότι το συγκεκριμένο δημόσιο σχολείο προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας οι μισθοί των καθηγητών μπορούν να αυξηθούν αφού υπάρχει αύξηση εσόδων απ την αύξηση των μαθητών.
    Αν δεν προσφέρονται σωστές υπηρεσίες η αγορά τιμωρεί το σχολείο και αφού υπάρχουν μειωμένα έσοδα θα έχουμε μειώσεις μισθών ή και απολύσεις.
    Η αγορά σε συνθήκες ανταγωνισμού αυτορυθμίζεται και κανένας υπουργός η γενικός γραμματέας δεν μπορεί να ελέγξει καλύτερα απ τον καταναλωτή τις παρεχόμενες υπηρεσίες..
    Το ίδιο μπορεί να ισχύσει και στην υγεία ενώ σε άλλους τομείς όπου δεν υπάρχει ανταγωνισμός κριτήριο αξιολόγησης μπορούν να αποτελούν διεθνή standards ποιότητας ή η κρίση των πολιτών που λαμβάνουν την υπηρεσία.
    Οι συνθήκες της ελεύθερης αγοράς έχουν γίνει πολύ σκληρές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Εργαζόμαστε πολύ πάνω απ’ το 8ωρο χωρίς υπερωρίες και σε πολύ εντατικές συνθήκες. Πρέπει να πάψουν οι δημόσιοι υπάλληλοι να αποτελούν τις ιερές αγελάδες του Ελληνικού κράτους.

    ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ.

    Γ. Πρόνοια σύνταξη
    Όσα χρήματα έχει προσφέρει σε ασφαλιστικές εισφορές ο καθένας, εξ ιδίων και μέσω του εργοδότη του τοκίζονται κάθε χρόνο με το εκάστοτε επιτόκιο των μακροχρόνιων ομολόγων του δημοσίου.
    Το συνολικό ποσό του κουμπαρά το γνωρίζει ο καθένας και αποφασίζει μόνος του αν θα βγει στην σύνταξη, στα 40 στα 60 ή στα 80.
    Η μηνιαία σύνταξη προκύπτει με τον τύπο του χρεολυσίου με κεφάλαιο το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί και διάρκεια τους μήνες που απομένουν απ την ηλικία συνταξιοδότησης μέχρι το προσδόκιμο ζωής.
    Για όσους το ποσό που προκύπτει είναι πολύ χαμηλό το κράτος συνεισφέρει επίδομα πρόνοιας που ξεκινά από το 50% του αφορολόγητου για όποιον έχει μηδενικές ασφαλιστικές εισφορές και μηδενίζεται βαθμιαία για όποιον η μηνιαία σύνταξη ξεπερνά το αφορολόγητο της κλίμακας φυσικών προσώπων.
    Το ποσό του προνοιακού επιδόματος καταβάλλεται στους συνταξιούχους απ το 65ο έτος και μετά εκτός των περιπτώσεων αναπηρικών συντάξεων που απαγορεύεται να είναι αναλογικά περισσότερες απ τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.
    Το ίδιο ποσό του προνοιακού επιδόματος προσφέρεται και στους ανέργους σαν επίδομα ανεργίας για όσα χρόνια δεν έχουν εργασία.

    Και επειδή όλοι πρέπει να είμαστε ίσοι έναντι του νόμου η εφαρμογή του συστήματος μπορεί να ξεκινήσει απ τους εν ενεργεία συνταξιούχους

    Αυτό το σύστημα είναι δίκαιο, βιώσιμο, δεν τρώει τα χρήματα κανενός, δεν χαρίζει υπερβολικά ποσά και το κυριότερο δεν κινδυνεύει από την υπογεννητικότητα και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

    ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ

    Δ. Δημόσιες Επενδύσεις και ποιότητα ζωής
    Σαν χώρα έχουμε το λυπηρό προνόμιο να βρισκόμαστε στην τελευταία θέση από άποψη οικονομικής ανταγωνιστικότητας στη Ευρωζώνη.
    Άλλη μια τελευταία θέση που έχουμε το λυπηρό προνόμιο να κατέχουμε σε επίπεδο Ευρωζώνης είναι ο τομέας των επενδύσεων τεχνολογίας.
    Σαν χώρα επενδύουμε σε υψηλή τεχνολογία ποσοστό του ΑΕΠ 4 φορές κάτω απ τον Ευρωπαϊκό στόχο που απ το Συμβούλιο της Βαρκελώνης για το 2010 είναι στο 3%.
    Η καινοτομία μέσα απ την υψηλή τεχνολογία την ένταση γνώσης και την υψηλή προστιθέμενη αξία δεν είναι απλά προϋπόθεση της οικονομικής ανάπτυξης και της Εθνικής ισχύος. Είναι έννοια ταυτισμένη μ’ αυτήν. Είναι η ευκαιρία μας σαν λαός αφού δυνατά μυαλά που διαπρέπουν μάλιστα και στο εξωτερικό έχουμε. Αυτή η αιμορραγία επιστημόνων είναι εντεινόμενη και αν δεν ανακοπεί άμεσα το μέλλον δεν διαγράφεται αισιόδοξο.
    Οι δημόσιες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια κυριαρχούνται από κατασκευές συγκοινωνιακών έργων. Θα πρέπει άμεσα οι κρατικές επενδύσεις να αποκτήσουν αναπτυξιακή στόχευση και κύρια σε τομείς ενίσχυσης της υψηλής τεχνολογίας.
    Αν νομίζουμε ότι χωρίς να παράγουμε σχεδόν τίποτε και με το τεράστιο έλλειμμα που έχουμε στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μπορούμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το σημερινό επίπεδο διαβίωσης είμαστε πολύ γελασμένοι.

    Άλλη μια πρωτιά μας πανευρωπαϊκά είναι στην παιδική παχυσαρκία. Η δια βίου άθληση και ο μαζικός αθλητισμός θα μας κάνει πιο υγείες σαν λαό πιο χαρούμενους σαν άτομα και πιο αποδοτικούς σαν εργαζόμενους. Η αρρώστια της παχυσαρκίας δεν αντιμετωπίζεται με χάπια και φόρμες αδυνατίσματος. Θέλει αλλαγή τρόπου ζωής.
    Το κράτος πρέπει να επιχορηγήσει τον μαζικό αθλητισμό κεντρικά αλλά και αποκεντρωμένα μέσω δήμων. Το οφείλουμε στην υγεία των παιδιών μας και των εαυτών μας.

    Με εκτίμηση,
    Μπάμπης Καλατζής

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 01:33 | sertakis

    Θέλουμε έσοδα για να καλύψουμε τα έξοδα,σε αυτή την φάση δεν μπορούν να έρθουν έσοδα διότι δεν κάναμε τίποτα γιαυτο.Όσο για τα έξοδα συνεχίζουν να τρώνε λίγοι.
    Άρα αυτό που μας μένει είναι να δανειστούμε φθηνά απο ποιόν όμως; θα δανειστούμε απο αυτούς που τόσα χρόνια μας έκλεβαν; …φυσικά και γίνετε …αν τους πουλήσεις κρατικές ομολογίες με αντάλαγμα το αφορολόγητο τους είτε σε επιχειρήσης είτε σε φυσικά πρόσωπα δεν θα το κάνουν;
    Ούτως η άλλως γνώμη μου είναι ότι πρέπει να είμαστε μια αφορολόγητη χώρα και οι πηγές των έσοδων μας να προέρχονται από αλλού.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 01:14 | Κώστας Παπαδόπουλος

    Χρόνια Πολλά σε όλους!
    Με την ελπίδα ότι η ανοιχτή διαβούλευση εγκαινιάζει ένα νέο τρόπο «δημοψηφίσματος» , με τη χρήση του internet (και βέβαια με την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται υπόψη οι παρατηρήσεις όλων όσων τις καταθέτουν εδώ), θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να επισημάνω κάποιες παρατηρήσεις:
    1)Τα κατώτατα αφορολόγητα όρια (που το ποιοι πραγματικά ανήκουν σε αυτά πρέπει να ελεγχθεί ) θα πρέπει να διατηρηθούν και θα εξηγήσω γιατί:
    Ο συνταξιούχος, ο χαμηλόμισθος ή ο άνεργος που σε καμιά περίπτωση δεν ξεπερνούν το ποσό των 12 000 € ετησίως , δεν θα βοηθήσει σε τίποτα να τους βάζετε στη διαδικασία να κρατάνε έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό χαρτιών –αποδείξεων και να περιπλέκεται στο τέλος ο τρόπος υπολογισμού του αφορολόγητου. Εξ άλλου όποιος αμείβεται από έναν εργοδότη, ή παίρνει σύνταξη από κάποιο ταμείο, είναι εξ ορισμού γνωστό το ύψος των εισοδημάτων του.
    Επιπρόσθετα, αν εμένα ο υδραυλικός μου κόψει σήμερα ένα σημαντικό ποσό της τάξεως του 20-30% από τη αμοιβή του, σαφώς και δεν θα ζητήσω απόδειξη, με το σκεπτικό ότι είναι προτιμότερο να εξασφαλίσω εξοικονόμηση χρημάτων σήμερα , παρά να περιμένω εάν και πότε θα κριθώ από την Εφορία ως άξιος επιστροφής.
    Πολλοί επισκέπτες αυτού του διαδικτυακού τόπου επισήμαναν (πολύ σωστά), ότι τις μεγάλες δαπάνες τις κάνει όποιος έχει και μεγάλα εισοδήματα, άρα θα μπορούσε να γίνεται δεκτή η υποβολή αποδείξεων ως μέτρο ελέγχου και επέκτασης του αφορολόγητου (και πέραν του ποσού του 12000 πάντα), για περιπτώσεις που τα ποσά είναι για παράδειγμα άνω ενός ποσού, πχ. 500-1000 €. Είναι προφανές ότι τα Super Market κόβουν αποδείξεις, και δεν είναι δυνατόν να έρχεται το κράτος να θεωρεί ότι αφού δεν κόβω μηνιαίες αποδείξεις για τρόφιμα και ρούχα ίσες με το εισόδημα μου, άρα φοροδιαφεύγω! Από την άλλη, αν κάποιος εμφανίζει εισόδημα ετήσιο 100.000 € και αποδείξεις 101.000 € , θα τον θεωρήσετε άπορο και δεν θα τον φορολογήσετε???
    Άρα μην επαφίετε σε μας τους πολίτες το «κυνήγι» των φοροφυγάδων, νομίζω υπάρχουν τρόποι διασταύρωσης των κερδών και των αδήλωτων εισοδημάτων.
    2)Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μερίσματα από μετοχές και τα διανεμόμενα κέρδη από μετοχές σαφώς αποτελούν εισόδημα και πρέπει να προστίθενται στα υπόλοιπα εισοδήματα και να φορολογούνται ανάλογα.
    Εδώ θα επισήμανα ότι για να αποφευχθούν στρεβλώσεις και για να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα στην αγορά, αλλά και για να προσελκυσθούν επενδύσεις, θα πρέπει να αλλάξει ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων.
    Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας καλόπιστος άνθρωπος που πιστεύει ότι με φορολογικούς συντελεστές από 15 έως 40% για τις εταιρείες, θα έρθει κάποιος καλόπιστος να κάνει επενδύσεις στη χώρα μας , ώστε να συντελέσει στη μείωση της καλπάζουσας ανεργίας που ήδη αριθμεί 800.000 συνανθρώπους μας και αύριο ίσως χτυπήσει και τη δική μας πόρτα.
    3)Για την περιουσία που εκμεταλλεύεται η εκκλησία θα πρέπει να ισχύσει ένα από τα εξής:
    Η να φορολογούνται τα έσοδα της εκκλησίας από κάθε είδους δραστηριότητα (ενοίκια , έσοδα από λειτουργία Ναών , δωρεές κλπ),
    Ή
    Να μην φορολογείται καθόλου καμία δραστηριότητα της εκκλησίας, αλλά να πάψει η μισθοδοσία των λειτουργών (ιερέων κλπ) να βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και να γίνεται με ευθύνη και επιβάρυνση της (αυτό που ισχείει και για τα υπόλοιπα δόγματα).
    4)Γενικά η ακίνητη περιουσία πρέπει να φορολογείται σε δύο μόνο περιπτώσεις:
    – Όταν αποφέρει εισόδημα στον ιδιοκτήτη (από την υπεραξία κατά την πώληση), ή από ενοίκιο κατά την ενοικίασή της.
    – Θα πρέπει να αποδίδεται ένα μικρό ποσό ετησίως στην αντιστοιχώ δημοτική αρχή που ανήκει η ιδιοκτησία ως ανταποδοτικό τέλος (καθαριότητα κλπ)
    Αν από τη ιδιοκτησία του κάποιος δεν έχει κανενός είδους έσοδο, είναι απαράδεκτο να του ζητούνται να πληρώσει υπέρογκα ποσά, τη στιγμή που για την κατασκευή της έχουν ήδη καταβληθεί όλοι οι φόροι και οι εισφορές (ΙΚΑ κλπ).
    Πρέπει επιτέλους να πάψει η ιδιοκτησία να θεωρείται ο εύκολος σάκος πυγμαχίας, όταν υπάρχουν τεράστια εισοδήματα που φοροδιαφεύγουν ανενόχλητα. Η κατοχή από μόνη της ενός σπιτιού ή ενός αυτοκινήτου ΔΕΝ είναι εισόδημα και πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζεται ως εγκληματική πράξη, και βέβαια να φορολογηθούν μόνο όταν δεν αποχτήθηκαν με απολύτως διαφανή εισοδήματα.
    5)Σαφώς και πρέπει οποιοδήποτε ακίνητο επί ελληνικού εδάφους να έχει απόλυτα γνωστό ιδιοκτησιακό καθεστώς και αυτό να ισχύει τώρα πια και μέσω του κτηματολογίου και για τα ακίνητα των offshore εταιρειών.
    Επισημάνθηκε και από άλλους πολλούς επισκέπτες της παρούσας ιστοσελίδας ότι πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης των εισοδημάτων γενικά των εξωχώριων εταιρειών.
    Θα συμφωνήσω απόλυτα και θα προσθέσω 2-3 σημεία που νομίζω αξίζει να δοθεί προσοχή από το οικονομικό επιτελείο της παρούσας Κυβέρνησης:
    Η μεθοδολογία πιεστικής φορολογίας για να βγουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί «μέτοχοι» των offshore εταιρειών είναι μια καλή λύση, επισημάνθηκε από όσους επιθυμούν δικαιολογημένα την πάταξη του μαύρου (κατά κανόνα) χρήματος που φιλοξενείται σε τέτοιες περιπτώσεις.
    Πληροφοριακά να αναφέρω πως απαιτείται μια διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου για να γίνει ουσιαστικός έλεγχος στις πολλές χιλιάδες μαϊμού εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που φιλοξενούνται σε δικηγορικά γραφεία μιας χώρας αφενός μεν μέλος της ΕΕ, που όμως αφετέρου φορολογεί με 5% τις εταιρείες αυτές , χωρίς να συνυπολογίσουμε το κόστος αμοιβής των δικηγόρων και λογιστών της Κύπρου , που αποτελούν για αυτή ένα πολύ μεγάλο έσοδο και σαφώς θα είναι δύσκολο να αλλάξει αυτό το καθεστώς.
    Προτείνω να υπάρξουν γενναίες αποφάσεις και δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, αφενός με αύξηση της φορολογίας μεταξύ ενδοομιλικών συναλαγών (πάγια τακτική στις offshore).
    6)Η δημοσιοποίηση των εισοδημάτων που δηλώνονται από ελεύθερα επαγγέλματα και επιχειρήσεις στο διαδίκτυο θα ήταν ένα μέτρο με μικρή έως ανύπαρκτη αποτελεσματικότητα, γιατί αφενός θα δημιουργούσε μια πληθώρα παράπλευρων κακών πρακτικών (πιέσεις από πιστωτές και τραπεζικά ιδρύματα, ενδεχόμενες έκνομες δράσεις) και δεν θα έλυνε κανένα πρόβλημα, γιατί ουσιαστικά μετατίθεται κομψά στον πολίτη-καταναλωτή να λάβει πρωτοβουλίες για ένα πρόβλημα που την ευθύνη της επίλυσης του έχει η Πολιτεία. Εδώ δεν πρόκειται για δημοσίευση θεμάτων που άπτονται της δημόσιας υγείας (τρόφιμα κλπ) και δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να συμβάλλει σ΄ αυτό θετικά η στάση του πολίτη.
    7)Στο μείζον πρόβλημα της φοροδιαφυγής σημαντικό ρόλο θα παίξει και η καθιέρωση αναγραφής σε κάθε τραπεζικό λογαριασμό και συναλλαγής ο ΑΦΜ , με ουσιαστική χρήση στην ηλεκτρονική διασταύρωση όλων των συναλλαγών ενός φυσικού ή νομικού προσώπου.
    Οπωσδήποτε η πραγματοποίηση όλων των πληρωμών και συναλλαγών πρέπει γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών (καταθετικών ή πιστωτικών καρτών ή επιταγών ), τουλάχιστον για ένα ποσό και πάνω (από 500 € για παράδειγμα), για να καταστεί δυνατή φορολόγηση στην πηγή, με παρακράτηση ενός ενδεικτικού φόρου πχ στο 10%. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν είναι απαραίτητη η φορολογική δήλωση (κάτι που ήδη εφαρμόζεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες), γιατί η δήλωση προϋποθέτει ειλικρίνεια και κάτι τέτοιο σπανίζει σε φοροφυγάδες (η φοροαποφυγάδες:)
    8)Η φορολογική εξυπηρέτηση του πολίτη δεν είναι απαραίτητο να γίνεται από νέες υπηρεσίες , ούτε από το Internet αν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης παρακράτησης φόρου από κάθε εισόδημα στην πηγή και από κει και πέρα η διαφοροποίηση των εσόδων υπέρ τοπικής αυτοδιοίκησης ή υπέρ περιβαλλοντικών στόχων καθίσταται πιο εύκολη και αποτελεσματική.

    Τώρα είναι η ευκαιρία να αναμορφωθεί το φορολογικό σύστημα (και κατά συνέπεια το κοινωνικό κράτος υγείας , παιδείας και πρόνοιας) , οπότε σας δίνεται η μοναδική ευκαιρία να αντιστρέψετε το αντιαναπτυξιακό κλίμα και να τεθούν οι σωστές βάσεις για το παρόν και το μέλλον.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 00:46 | ΜΑΡΙΑ

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΑΝ π.χ. ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ Ή ΟΤΑΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΔΕΙΑ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΣΩΝ ΑΚΟΥΣΩΝ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ 12 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ. Η ΣΠΑΤΑΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΘΕΤΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟ ΩΚΕΑΝΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ, ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΘΕΣΑ ΕΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ.

  • Προτείνω επίσης να δημιουργηθεί μια υπηρεσία καταγγελίας φοροκλεπτόντων. Δηλαδή, πήγα σε ένα μαγαζί και δεν μου έκοψε απόδειξη; Πήγα σε ένα εστιατόριο και μου έδωσε μόνο δελτίο παραγγελίας; Μου ζήτησε ο υδραυλικός περισσότερα για να κόψει απόδειξη; Παίρνω ένα τηλεφωνάκι στην υπηρεσία, κάνω την καταγγελία μου με εγγύηση εχεμύθιας, και έρχεται το δημόσιο και τιμωρεί αμείλικτα μετά από έναν κατάλληλο έλεγχο τον κλέφτη του κοινωνικού συνόλου, του ανέργου, του μικροσυνταξιούχου – γιατί ως τέτοιοι νοούνται οι φοροδιαφεύγοντες…

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 00:00 | ΚΑΛΑΤΖΗ ΛΕΝΑ

    ΑΚΟΥΣΑ ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΜΑ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ , ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ?
    ΠΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΟΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΟ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 00:51 | ΓΚΟΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

    ΑΚΟΥΣΑ ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΜΑ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ , ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ?
    ΠΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΟΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΟ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 00:42 | ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 30% ΑΝΕΡΓΙΑ. Αν το δημόσιο ήταν μια επιχείρηση, ορθολογικά διοικούμενη, θα απέλυε τουλάχιστον το 30% των εργαζομένων της. Αυτοί που θα έμεναν ξέρουμε όλοι ότι θα επαρκούσαν για να κάνουν τη δουλειά.
    Καθώς αυτό δεν θα γίνει ποτέ, τουλάχιστον πρέπει το κράτος να κάνει λιγότερο ελκυστικό το δημόσιο σε κάποιον που σκέφτεται τι καριέρα θα ακολουθήσει, μήπως και αυτός αποφασίσει να ανοίξει κάποια ιδιωτική επιχείρηση, και έτσι τονώσει την οικονομία.
    Προτείνω οι κατώτεροι μισθοί στο δημόσιο να είναι χαμηλότεροι από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς στο δημόσιο εργάζονται λιγότερο και έχουν και μονιμότητα. Επιπλέον πρέπει να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ, όπως αυτά των επιτροπών διαγωνισμών, επιτροπών εκτιμήσεων κτλ, αφού αποτελούν καθήκον του υπαλλήλου το οποίο διεκπεραιώνει εντός ωραρίου, αντί να κάνει κάτι άλλο !
    Με τον τρόπο αυτό θα εξορθολογιστούν κάπως οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και θα γίνει λιγότερο ελκυστικό το δημόσιο σαν εργαδότης.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 00:52 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    1) ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 8ΕΤΙΑΣ ΚΑΤΑ 60%. ΠΑΛΙ ΓΕΛΑΓΑΝ
    ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΝΧΑΓΗ , Η ΠΙΟ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗΣ – 65 ΑΤΟΜΑ!!! ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΑΠΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

    2) ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΗΛΩΝ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 65.

    3)ΤΟ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ ΜΕΤΡΟ – ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΘΕΙ – ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
    ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ. ΑΠΟΡΩ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ?? ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ 10000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
    ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΣΩΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΟΝΟ.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΟΣ Κ ΠΥΓΜΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΗΠΩΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ. ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΟΝΟ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ & ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

    ΕΤΣΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΥΡΙΟΙ,

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ!

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 23:53 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΟΣ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΜΟΝΑΔΑ
    ΣΕ ΟΛΑ ΑΝΕΞΕΡΑΙΤΩΣ ΤΑ ΕΙΔΗ -ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ-
    ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΡΘΡΟ ΟΠΟΙΟΣΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟΝ Φ.Π.Α. ΝΑ ΔΗΜΕΥΕΤΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.-
    ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ
    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ
    ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΤΩΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 10000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΞΟΔΕΥΕΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΜΕ 100 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ – ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΝΑ
    ΠΕΡΙΚΟΨΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ-

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 23:27 | ΜΑΙΡΗ

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,

    ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΕ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ.

    1) ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
    2) ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ..ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΚΤΛ.(ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ 15.ΟΟΟ ευρώ ΟΤΑΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ 22.000 ευρώ.)
    3) ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ
    4) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ (Ή ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ) ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΕΚΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΙΣΧΥΣΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΝΕΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΝ Ο.Γ.Α. ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ.ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΝ Ο.Γ.Α. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ!
    5) ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50.000. (ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 100.000 ΦΤΩΧΌΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 25.000 ΠΛΟΥΣΙΟΣ.)
    6) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
    7) ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ
    8) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
    9) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Ή ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 50% ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ
    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ.

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 23:21 | Διώνη Χαρίτου

    Χρόνια πολλά
    Από φορολογικά δεν ξέρω πολλά πράγματα αλλά με ενοχλεί το γεγονός ότι στο τέλος την πληρώνουν πάντα οι ίδιοι, οι μικρομεσσαίοι και μάλιστα οι συνεπείς. Είμαι ιδιωτική υπάλληλος κα αποφάσισα να παρακολουθήσω μαθήματα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το οποίο μου στοιχίζει 1400 ευρώ το χρόνο. Αυτό το ποσό δε φοροεκπίπτει ενώ αντίθετα τα δίδακτρα των φροντιστηρίων των παιδιών μου φοροεκπίπτουν. Δεν είναι τρελό και αδιανόητο η παραπαιδεία να ‘αναγνωρίζεται» ως έξοδο και το ΕΑΠ όχι; Μάλιστα θα ήθελα να συνεχίσω με ένα μεταπτυχιακό αλλά κι αυτά τα έξοδα δεν φοροεκπίπτουν. Ουσιαστικά δηλαδή η «Δια Βίου Μάθηση» είναι πολυτέλεια στην Ελλάδα του 2010. Ελπίζω ότι ίσως κάτι αλλάξει.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 23:22 | ΓΚΟΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

    ΚΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙΤΕ ΣΕ ΟΣΑ ΗΔΗ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ. ΔΙΟΤΙ Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

    ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ, ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΘΙ

    ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
    ΜΙΣΘΟΣ ΜΗΝΙΑΙΟΣ 300.000 Ε. Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο

    ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΩΝ GOLDEN ΒΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
    KAI OXI ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΩΝ 2.000 Ε, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΩΝ 200.000 Ε ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕΤΕ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

    ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΤΙ ΕΔΩ ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΙΣΩ, ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΕΡΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΕΘΕΤΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 20ΕΤΙΑΣ, Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣ

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 22:38 | ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

    – Ακούμε συνεχώς για την ανάγκη δημιουργίας φορολογικής συνείδησης. Η φορολογία όμως δεν είναι μονομερής υποχρέωση του πολίτη. Η πληρωμή των φόρων γίνεται για να μπορέσει το Κράτος να εκπληρώσει τις βασικές του αποστολές, Ασφάλεια, Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση και ένα επίπεδο αξιοπρέπειας στη διαβίωση των πολιτών του. Δείτε τι απο αυτά εκπληρώνει το Ελληνικό Κράτος στις μέρες μας και θα καταλάβετε πως εαν δεν αρχίσετε απο το συμμάζεμα του Κράτους και δεν κανετε εμφανή την αποδοτική και χρηστή διαχείριση των φόρων, θα αποτύχετε όπως και οι προηγούμενοι. Στην δύσκολη συγκυρια είμαστε όλοι Ελληνες, αγαπάμε την πατρίδα μας και ελπίζουμε να κάνετε το σωστό, ελπίζουμε το ίδιο θέλετε και εσεις.

    -Να προβλεφθεί ειδική φορολογία για τα αναδρομικά των δικαστικών-βουλευτών και ιατρών του ΕΣΥ, σχετικά με τα επιδικαζόμενα ποσά που προκύπτουν από τη «βιομηχανια» προσφυγών που έχει στηθεί πάνω στην «επίμαχη» διάταξη του Συντάγματος, αλλιώς σε 2-3 χρόνια θα πρέπει πάλι οι φορολογούμενοι να πληρώσουμε, εκατομμύρια ευρώ, σε παχυλότατα αμοιβόμενους λειτουργούς, που δεν μας έχουν πείσει ούτε με την εργατικότητά τους, ούτε με το ήθος τους, ούτε με την αποτελεσματικότητά τους. Σε βάθος χρόνου η διάταξη πρέπει να καταργηθεί ή να συμπληρωθεί ώστε να σταματήσει η παραπάνω κοροϊδία.
    Η τελευταία ρύθμιση του 2007, στοίχισε 1 δισ ευρώ σε βάθος 5ετίας (Ελευθεροτυπία 3/8/2007).

    – Θα πρέπει πέραν από την τιμωρία των φοροφυγάδων, να επιβραβεύονται οι Ελληνες που δηλώνουν σταθερά υψηλά εισοδήματα στην Εφορία, πχ. αυτοί οι «ηρωϊκοί» 3.000 που δηλώνουν πάνω απο 200.000 ευρώ, και ιδιαίτερα όσοι το κάνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δώστε τους κίνητρο να μην αισθάνονται «γραφικοί» ή τα κοροϊδα της υπόθεσης. Επίσης τι δίχτυ ασφαλείας έχει ένας μισθωτός με μηνιαίο εισόδημα 5,000 ευρώ (που πληρώνει περίπου 1300 ευρώ εφορία/μήνα πέραν των ασφαλιστικών εισφορών) όταν αφού μεινει άνεργος θα παίρνει πάλι 400 ευρώ επίδομα ανεργίας, όπως και εκείνος ο εγαζόμενος που πλήρωνε μηδενικό φόρο. Ομοίως εφόσον οι υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτήσουν ελλείμματα και οχι να του βελτιώσουν τη σύνταξη γιατί να δείξει μεγαλύτερο εισόδημα και να τις πληρώσει, παραλληλα με τον αυξημένο φόρο ?

    – Αντί να ψάχνετε εαν τα ιατρεία στο Κολωνάκι ή αλλού δηλώνουν σωστά ή όχι 10.000 ευρώ/ έτος, ψάξτε το ποθεν έσχες και την περιουσία των εκάστοτε προϊσδταμένων της αντίστοιχης εφορία που παραλάμβαναν τις αντίστοιχες δηλώσεις εισοδήματος.

    – Ποσά ή περιουσιακα στοιχεία που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν βάσει των εισοδημάτων να δημευονται.

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 22:30 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Τ.

    Κατ’ αρχάς πιστεύω ότι όλοι ανεξαρτήτως οι ‘Ελληνες επιθυμούν μία χώρα δυνατή, ανταγωνιστική και ευημερούσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και εύχομαι ολόψυχα αυτή η στιγμή να είναι μία ιστορική ευκαιρία να πραγματωθούν τα προαναφερθέντα. ‘Οπως αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο υπουργός κος Γ. Παπακωνσταντίνου στόχος είναι «ένα φορολογικό σύστημα που βασίζεται στη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια και την ισότιμη μεταχείριση των πολιτών». Φοβάμαι όμως ότι αυτά είναι όμορφα λόγια. Στόχος είναι η άμεση δημοσιονομική εξυγίανση του κράτους με κάθε δυνατό κόστος. Κόστος όμως δυσβάσταχτο και άνισο. Μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά. Συνεπείς φορολογικά πολίτες θα εξομοιωθούν με τους τυφλοπόντικες της παραοικονομίας. Ελεύθεροι επαγγελματίες που αγωνίζονται καθημερινά να επιβιώσουν σ’ ένα άκρως ανταγωνιστικό και σκληρό εργασιακό περιβάλλον θα εξομοιωθούν με κραυγαλέες και ηχηρές περιπτώσεις φορολογικής ασυλίας συναδέλφων τους. Δημόσιο κράτος απαρχαιωμένο και αγκιστρωμένο σε πρακτικές και συνήθειες μεσαιωνικού χαρακτήρα που διαιωνίζει την αδιαφάνεια και την ανισότητα μεταξύ ημετέρων και υμετέρων. Δύσκολο και σημαντικό το έργο σας. Φροντίστε να κάνετε πράξη τα όμορφα λόγια σας κε υπουργέ.
    Είθε να είναι μία ιστορική ευκαιρία…..

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 21:28 | ΓΚΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κε ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ….ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΚΛΠ.ΚΛΠ.
    ΑΠΛΑ ΒΓΑΛΤΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΒΙΟΣΗΜΟΤΗΤΑΣ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ-ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΙΣ ΕΡΓΟΥ -ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ)ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ (ΕΙΣΟΔΗΜΑ-ΦΠΑ-ΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ ΚΛΠ)ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
    (ΠΡΟΣΤΙΜΑ-ΕΙΣΦΟΡΕΣ-ΚΛΠ)ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ (ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – ΤΡΙΤΕΓΓΥΗΤΕΣ)
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑ ΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ.
    ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΔΗΜΟΣΙΟ» ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ….ΘΑΧΟΥΜΕ ΜΙΑΛΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ….ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΑΜΕΣΩΣ.
    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ….ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ…..ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΗΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ.
    ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΥΝΩΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΑΣ
    ΜΥΚΟΝΟΣ

  • 25 Δεκεμβρίου 2009, 21:04 | Πέγκυ

    Η μόνη πρόταση που έχω να κάνω είναι οι νομοθέτες να είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ζήσει προτύτερα σε κάποια προηγμένη Ευρωπαική χώρα ή έστω έχουν σαν πρότυπο κάποια σύγχρονη Ευρωπαική χώρα π.χ Γερμανία και να πάρουν επιτέλους γενναίες αποφάσεις!13ος και 14ος μισθός?Σίγουρα βρίσκομαι σε χώρα θαυμάτων!Η λέξη «εφάπαξ»,δεν υφίσταται καν στο Γερμανικό λεξιλόγιο.Κάποια προνόμια παιδιών αστυνομικών είναι εξωφρενικά .Ζούμε σε μία φτωχή χώρα με πάμπλουτους ΄κατοίκους.Ιδίως οι δημόσιοι υπάληλοι τους οποίους πληρώνουν οι ποιο φτωχοί, ακόμη και οι άνεργοι αυτής της χώρας πρέπει να φορολογηθούν περισσότερο καθώς η σιγουριά και μόνο της θέσης εργασίας αποτελεί προνόμιο.Για όσους αμοίβονται αδρά από ιδιαίτερα μαθήματα και είναι ταυτόχρονα διορισμένοι στο δημόσιο δε μιλάει κανείς.Από τους υδραυλικους που δουλεύουν στο κρύο και τη λάσπη θα πλουτίσει το άδικο αυτό κράτος?Μέτρα έχουν ληφθεί σε άλλες χώρες πριν από δέκα περίπου χρόνια.Τώρα είναι ήδη αργά.Πολύ αργά!