Άρθρο 01: Προκαταβολή Σύνταξης

1. Οι διατάξεις του άρθρου 57 του π.δ. 169/2007 (ΦΕΚ 210 Α’) αντικαθίστανται ως εξής:
«Άρθρο 57
Προκαταβολή σύνταξης

1. Ο μόνιμος ή ισόβιος υπάλληλος ή μόνιμος στρατιωτικός, που αποχωρεί από την Υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης, λαμβάνει κατά μήνα και μέχρι την ημερομηνία έναρξης πληρωμής της σύνταξής του προκαταβολή σύνταξης, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) του βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου ή του βαθμού που έφερε κατά το χρόνο της αποχώρησής του, προσαυξημένου με το πενήντα τοις εκατό (50%) του τυχόν επιδόματος χρόνου υπηρεσίας. Ειδικά για τα πρόσωπα του άρθρου 4 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α), που υπάγονται στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου, το ανωτέρω ποσοστό υπολογίζεται επί του βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου, που έφερε ο υπάλληλος κατά την 31-10-2011.
Η προκαταβολή σύνταξης υπολογίζεται με βάση τα στοιχεία του Δελτίου Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης Υπαλλήλου – Λειτουργού (ΔΑΥΚ), τα οποία πρέπει να περιέρχονται ηλεκτρονικά στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία λύσης της σχέσης του υπαλλήλου ή μόνιμου στρατιωτικού. Το χρονικό διάστημα καταβολής της δεν μπορεί να υπερβεί τους οκτώ (8) μήνες. Το ανωτέρω ποσό, κατά την καταβολή του, υπόκειται σε κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη και παρακράτηση φόρου εισοδήματος, ενώ απαλλάσσεται από κάθε άλλη κράτηση ή εισφορά.
Η πρώτη καταβολή του ανωτέρω ποσού, αναδρομικά από την επομένη της ημερομηνίας λύσης της σχέσης του υπαλλήλου ή μόνιμου στρατιωτικού, διενεργείται το αργότερο σε σαράντα (40) ημέρες από την ημερομηνία της ηλεκτρονικής περιέλευσης των ανωτέρω στοιχείων του υπαλλήλου στην Υπηρεσία Συντάξεων του ΔΑΥΚ.
Ο Προϊστάμενος της αρμόδιας Διεύθυνσης Κανονισμού και Εντολής Πληρωμής Συντάξεων μπορεί με την έκδοση σχετικής αιτιολογημένης πράξης να διακόψει την καταβολή της προκαταβολής σύνταξης, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για την καταβολή της.
Οι ανωτέρω αποδοχές δεν καταβάλλονται:
α) σε περίπτωση απόλυσης για πειθαρχικό παράπτωμα ή υπηρεσιακή ανεπάρκεια των μόνιμων ή ισόβιων υπαλλήλων,
β) σε περίπτωση παραίτησης του υπαλλήλου ή στρατιωτικού που δεν έχει συμπληρώσει τα έτη ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 και 26 του Κώδικα αυτού όπως ισχύει,
γ) σε περίπτωση που η σύνταξη δεν είναι άμεσα καταβλητέα λόγω μη συμπλήρωσης του προβλεπομένου ορίου ηλικίας για την καταβολή της και
δ) σε περίπτωση απόλυσης λόγω ανικανότητας ή θανάτου στην Υπηρεσία. Ειδικά στις περιπτώσεις αυτές η σύνταξη καταβάλλεται στους δικαιούχους κατά απόλυτη προτεραιότητα.
2. Ο μόνιμος ή ισόβιος υπάλληλος, που επανέρχεται στην υπηρεσία, ή ο έφεδρος στρατιωτικός, που ανακαλείται από την αποστρατεία στην ενεργό υπηρεσία, δικαιούται να λάβει πάλι προκαταβολή σύνταξης σύμφωνα με τους όρους της προηγούμενης παραγράφου, αν η νέα υπηρεσία του είναι τουλάχιστον διετής, πραγματική και συνεχής.
3. Σε περίπτωση θανάτου συνταξιούχου, καταβάλλεται ως προκαταβολή σύνταξης στον επιζώντα σύζυγο και στα τέκνα του, εφόσον γι’ αυτά συντρέχουν οι προϋποθέσεις των άρθρων 5 και 31 του Κώδικα αυτού όπως ισχύει, ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) ολόκληρης της σύνταξής του. Σε περίπτωση που αποβιώσει ο υπάλληλος, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την Υπηρεσία και βρίσκεται σε αναστολή καταβολής της σύνταξής του λόγω μη συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, το ποσό της προκαταβολής σύνταξης, που καταβάλλεται στον επιζώντα σύζυγο και στα τέκνα του, εφόσον γι’ αυτά συντρέχουν οι προϋποθέσεις των άρθρων 5 και 31 του Κώδικα αυτού όπως ισχύει, ανέρχεται στο ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ μηνιαίως.
4. Ποσά, που καταβλήθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου αυτού, συμψηφίζονται με τα ποσά που θα καταβληθούν ως αναδρομικά της σύνταξης. Εάν το ποσό των αναδρομικών της σύνταξης δεν επαρκεί για τον κατά τα ανωτέρω συμψηφισμό, το υπόλοιπο προς συμψηφισμό ποσό θα παρακρατηθεί από την καταβαλλόμενη σύνταξη σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 60 του Κώδικα αυτού, όπως ισχύει.
5. Στις περιπτώσεις μελλοντικής καταβολής της σύνταξης λόγω μη συμπλήρωσης του κατά περίπτωση ισχύοντος ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ο κατά τα ανωτέρω συμψηφισμός της προκαταβολής σύνταξης θα διενεργηθεί κατά την καταβολή της σύνταξης. Το ίδιο ισχύει και στις περιπτώσεις που ο υπάλληλος ή ο στρατιωτικός αποχώρησε από την Υπηρεσία, προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί, αλλά λόγω πλάνης περί τα πραγματικά περιστατικά δεν πληροί τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και, ως εκ τούτου, επανέρχεται στην Υπηρεσία.»

2. Οι διατάξεις του άρθρου αυτού έχουν εφαρμογή και για όσους έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά σε Ασφαλιστικό Οργανισμό κύριας ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου, από 1-1-1993 και μετά.

3. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται ο χρόνος έναρξης εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου αυτού και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την καταβολή της προκαταβολής σύνταξης καθώς και τον έλεγχο των καταβαλλόμενων ποσών. Με ίδια απόφαση μπορεί να επαναπροσδιορίζεται το χρονικό διάστημα καταβολής της προκαταβολής σύνταξης, καθώς και η επέκταση της προκαταβολής σύνταξης σε όσους έχουν αποχωρήσει από την Υπηρεσία και η υπόθεσή τους εκκρεμεί στην Υπηρεσία Συντάξεων μέχρι το χρόνο έναρξης εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου αυτού.

4. α. Η πράξη κανονισμού της σύνταξης του υπαλλήλου ή του στρατιωτικού εκδίδεται εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία πρωτοκόλλησης της σχετικής αίτησης στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου αναστέλλεται μόνο σε περίπτωση διενέργειας σχετικής αλληλογραφίας από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και συνεχίζεται από την ημερομηνία πρωτοκόλλησης του σχετικού απαντητικού εγγράφου.
β. Ο κανονισμός της σύνταξης του Δημοσίου διενεργείται κατ’ απόλυτη σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία που περιήλθε η σχετική αίτηση στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

5. Η αίτηση συνταξιοδότησης του υπαλλήλου ή στρατιωτικού μαζί με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, όπως αυτά ορίζονται από τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά, αποστέλλονται από την Υπηρεσία του στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία που φέρει το ΦΕΚ, στο οποίο δημοσιεύεται η λύση της δημοσιοϋπαλληλικής του σχέσης.

6. Παραβίαση των ανωτέρω διατάξεων, καθώς και παραβίαση των προθεσμιών των παρ. 4 (περ. α’) και 5 καθώς και αυτών του τρίτου και πέμπτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 57 του π.δ. 169/2007, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, συνιστά:
α. ποινικό αδίκημα, κατά την έννοια των διατάξεων των άρθρων 256 ΠΚ (απιστία σχετική με την υπηρεσία), 259 ΠΚ (παράβαση καθήκοντος) και 261 ΠΚ (παρότρυνση υφισταμένων και ανοχή) και
β. πειθαρχικό παράπτωμα, κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 106 του ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α) για τους, κατά περίπτωση, εμπλεκομένους της αρμόδιας Διεύθυνσης και τιμωρείται με την πειθαρχική ποινή της περ. β) του άρθρου 107 του ίδιου νόμου, όπως ισχύει.
Τα ανωτέρω έχουν ανάλογη εφαρμογή και στην περίπτωση παραβίασης των διατάξεων της περ. β της ανωτέρω παρ. 4.

7. Οι διατάξεις του άρθρου αυτού δεν έχουν εφαρμογή για τους υπαλλήλους των ΝΠΔΔ που διέπονται από το ίδιο με τους δημοσίους υπαλλήλους συνταξιοδοτικό καθεστώς και των οποίων οι συντάξεις δεν καταβάλλονται από το Ελληνικό Δημόσιο. Ειδικά για τα πρόσωπα αυτά εξακολουθούν να ισχύουν οι τροποποιούμενες με το άρθρο αυτό διατάξεις του άρθρου 57 του π.δ. 169/2007.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 20:19 | Γιώργος

    Είμαι σίγουρος ότι η κρατική μηχανή θα δουλέψει τόσο καλά που το χρονικό διάστημα των 8 μηνών θα είναι υπεραρκετό. Η πλήρης σύνταξη θα δίνεται σε 3 μήνες.!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 19:10 | βασίλης

    μετην διαδοχική υπάρχει πρόβλημα. θα πρέπει να χορηγήτε τουλάχιστον το 80% π.χ. ενας συνταξιούχος Υ/Ε που εργάζονταν 20 χρόνια σε νοσοκομείο και εχη διαδοχική θα πάρει από το δημόσιο ενα ποσό λίγο πάνω από τα 500Ε αν του δοθή το 50% τι θα πάρει τα 250%; και θα ζη; θα πρέπει να υπάρχει ενα μινιμούμ ποσό τουλάχιστον 400Ε. ενω παράλληλα θα πρέπει να ληφθ΄μέριμνα ωστε να γίνετε και συμφιψισμός με οφειλή προς το δημόσιο. π.χ. χρωστάω στην εφορια 1000Ε μου χρωστα το δημόσιο περισότερα λιγότερα δεν εχει σημασία. να γίνετε συμφηψισμός. και οχι το κράτος να θέλει τα δικά του και να τρέχουν και τόκοι και παράλληλα να μην εξοφλεί ενώ μπορεί να κάνη μια αφέρεση. επίσης να χορηγήτε άμεσα το 50% του εφάπαξ. καθώς επίσης και το ικα να τρέχει αμεσα την διαδικα΄σια συνταξης με άμεση χορήγηση του 50% και πινικη ρήτρα αν υπάρχει καθυστέρηση στην χορήγησή της. σε τυχόν λάθος σύνταξης δικαιλογητικών την ευθύνη να την φερνει η υπηρεσία και οχι ο υπάληλος που παρετήθηκε.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 19:51 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    Το σημαντικό είναι να βγαίνει γρήγορα η σύνταξη.
    Να «παγώνουν» οι υποχρεώσεις έναντι του Δημοσίου μέχρι να βγεί η σύνταξη όπως γίνεται με τις δόσεις του ΤΠΔ.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 19:54 | Γιώργος Παπαφώτης

    Δεν ξέρω αν οι προτεινόμενες ρυθμίσεις βελτιώνουν κάπως το σημερινό καθεστως των τρίμηνων αποδοχών. Πιστεύω ότι ριζική λύση στα προβλήματα επιβίωσης που δημιουργούνται σε πολλές οικογένειες θα έδινε η εξής πρόταση: Ο υπάλληλος υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης η οποία διαβιάζεται στο ΓΛΚ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ όμως να εργάζεται κανονικά ενώ το ΓΛΚ υπολογίζει τη σύνταξή του. (ο επιπλέον αυτός χρόνος μπορεί να είναι ή να μην είναι συντάξιμος). Όταν το ΓΛΚ υπολογίσει και απονείμει τη συνταξή ΤΟΤΕ ο υπάλληλος σταματά να εργάζεται και βγαίνει στη σύνταξη. Η πρόταση αυτή χώρις κανένα επιπλέον κόστος επιλύει όλα τα ατομικά προβλήματα που ανέφερα ενώ παράλληλα επιτρέπει στη διοίκηση να γνωρίζει έγκαιρα τις επικείμενες αποχωρήσεις των υπαλλήλων έτσι ώστε να προγραμματίζει και την αντικατάστασή τους.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 19:19 | panos

    Το μέτρο είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά το ποσό της προκαταβολής είναι πολύ μικρό ο δε χρόνος καταβολής ελάχιστος, δεν λύνει κανένα πρόβλημα,επίσης τι θα πεί για 8 μήνες? δηλαδή μετά θα πλήρώνετε την συνταξή του κανονικά? ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ!!! Το άλλο πάλι τα έγγραφα θα πρέπει να πάνε στο ΓΛΚ το αργότερο σε 2 μήνες, πλάκα μας κανετε,οι άλλοι τρέχουν με έτη φωτός και εμείς πάμε ακόμα με τον γάΐδαρο.Ετσι εκ πρώτης όψεως η καθήστέρησει θα είναι πάλι μεγάλη.
    Για να έχει κάποιο νόημα θα πρέπει η προκαταβολή να ανέρχεται στο 90% του Β.Μ και να δίνετε έως ότου εκδοθεί η κύρια σύνταξη αλλιώς καθήστε στα αυγά σας και μη μας κοροΐδεύεται!! Τον άλλο μήνα καταθέτω τα χαρτιά μου με 37 χρόνια και ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ στην οικογένεια έχω 2 μακροχρόνιους ανέργους(4 χρόνια)-χαράτσια-φόρους κτλ,το διανοήστε πως θα τη βγάλομαι εώς ότου βγεί η σύνταξη!!!
    ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΐΚΟΥΡΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΕ ΣΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!!! ΑΛΛΙΩΣ ΑΦΗΣΤΕΤΑ!!!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 18:29 | ΣΟΦΙΑ

    «2. Οι διατάξεις του άρθρου αυτού έχουν εφαρμογή και για όσους έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά σε Ασφαλιστικό Οργανισμό κύριας ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου, από 1-1-1993 και μετά.»

    Ή η ημερομηνία 1-1-1993 είναι τυπογραφικό λάθος ή το μέτρο αυτό δεν αφορά κανέναν που να βγαίνει άμεσα στη σύνταξη. Επίσης, το 50% θα πρέπει να καταβάλλεται μέχρι την έκδοση της σύνταξης και όχι μόνο για 8 μήνες, διαφορετικά είναι το ίδιο με την καταβολή των 3-μηνών αποδοχών.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 17:18 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Ως εκκαθαριστής Δνσης Εκπαίδευσης και υπεύθυνος ΔΑΥΚ,θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις.
    1)Δεν αναφέρεται καθόλου τι γίνεται με τις τρίμηνες αποδοχές, καταργούνται; συνεχίζουν να υπάρχουν;
    2)Το χρονικό διάστημα των πέντε εργάσιμων για την ηλεκτρονική υποβολή του ΔΑΥΚ ιδιαίτερα για τις Δνσεις Εκπαίδευσης, όπου οι εκπαιδευτικοί υποβάλλουν μαζικά και όλοι μαζί την ίδια μέρα παραίτηση κρίνεται ανεφάρμοστο(σε εμάς υπέβαλλαν παραίτηση φέτος 30 εκπαιδευτικοί, με έναν υπάλληλο να ασχολείται με τα ΔΑΥΚ). Σε περίπτωση δε που κάποιος κακόβουλος εκπαιδευτικός καταγγείλει ότι δεν του κατατέθηκε το ΔΑΥΚ εντός 5 ημερών, τότε ο υπάλληλος σύμφωνα με τον υπό διαβούλευση νόμο και τα νέα πειθαρχικά δεδομένα τίθεται σε αργία!! Επειδή το ΔΑΥΚ χρήζει λεπτομερούς εξέτασης και ενδελεχούς έρευνας κάποιες φορές σε περιπτώσεις διαδοχικών ασφαλίσεων, από την πείρα μου χρειάζεται κάποιος ακόμα και τρεις ημέρες έρευνας στο ατομικό φάκελο του υπαλλήλου για να βγάλει άκρη. Γενικά κανόνας είναι η μία μέρα. Άρα θα πρέπει να ψάχνω για δουλειά το καλοκαίρι αφού θα τεθώ σε αργία!!
    3)Δεν λαμβάνετε υπόψη (όχι μόνο εσείς) ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!!!. Έτσι αν κάποιος υποβάλλει παραίτηση, ήδη έχει πληρωθεί για τον τρέχοντα μήνα, αν δε υποβάλλει και μετά τις 13 του μηνός τότε έχει σταλεί και η μισθοδοσία του επόμενου μήνα. πχ. αν κάποιος υποβάλλει παραίτηση στις 13 Μαρτίου, τότε έχει πληρωθεί τον Μάρτη και έχει αποσταλεί (χωρίς επιστροφή) στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και το xml (πληρωμή) του Απρίλη. Άρα ο υπάλληλος θα πρέπει να επιστρέψει τις 17 μέρες του Μάρτη και όλο τον Απρίλη. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να στηθεί τις ΔΟΥ επί ώρες, να εκδώσει γραμμάτιο στον ΚΑΕ 3241,να στηθεί και στο Δημόσιο Ταμείο να πληρώσει ως αχρεωστήτως καταβληθέντες τις αποδοχές που πήρε. Ο δε εκκαθαριστής να ζητήσει με επιστολές προς τα Ταμεία επιστροφή στο Δημόσιο τις κρατήσεις που έγιναν, γιατί τα ταμεία δεν δέχονται συμψηφισμό με τις πληρωμές των άλλων υπαλλήλων!!. Παίρνει συνήθως δύο έως τρία χρόνια για να επιστραφούν!! Γραφειοκρατεία!!Το πρόβλημα αυτό όμως με τις τρίμηνες αποδοχές ξεπερνιέται και γίνεται ομαλότερη η διακοπή μισθοδοσίας.
    4) Γιατί θα πρέπει να φτάσουν τα δικαιολογητικά στο ΓΛΚ για να προχωρήσει η διαδικασία. Εν έτει 2013 ακόμα περιμένουμε τα χαρτιά για να κάνουμε δουλειά; Τι θα αλλάξει από την στιγμή που θα παραλειφθούν τα δικαιολογητικά; Αν είναι τόσο αναγκαία να τα σκανάρουμε βρε αδερφέ και να τα στέλνουμε ηλεκτρονικά και αυτά. Άλλωστε ο κύριος σκοπός του ΔΑΥΚ και αργότερα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής, δεν ήταν η ουσιαστική κατάργηση των δικαιολογητικών και η ανάληψη πλήρους της ευθύνης των αποδεικτικών από τις κατά τόπους υπηρεσίες; Από την στιγμή που οριστικοποιείται το ΔΑΥΚ θα έπρεπε να παίρνει ουσιαστικά αριθμό πρωτοκόλλου και αυτή η σειρά να ακολουθείται μέχρι τον κανονισμό της σύνταξης, αυτό για «ευνόητους» λόγους. Έχει ακουστεί ότι κάποιοι που είχαν «γνωστό» ή «απόκτησαν» στο ΓΛΚ, πήραν ΑΡ. Πρωτ. Νωρίτερα. Δικαιολογητικά πολλές φορές που στάλθηκαν την ίδια μέρα από την υπηρεσία μας, είχαν διαφορετικό πρωτόκολλο που απείχε αρκετές μέρες.
    Πρότασή μου είναι να γίνουν υποχρεωτικές οι Τρίμηνες αποδοχές ώστε να αποφεύγονται η γραφειοκρατικές διαδικασίες που σας προανέφερα. Έτσι δεν διαταράσσεται καθόλου η πληρωμή του υπαλλήλου. Μετά το πέρας των τρίμηνων αποδοχών να αναλαμβάνει πλέον την πληρωμή το ΓΛΚ. Έτσι θα δίνεται και εύλογος χρόνος στις υπηρεσίες και στο ΓΛΚ να απονέμουν την σύνταξη.Επίσης μπορεί έτσι να επιμυκηνθεί το χρονικό διάστημα μέχρι την οριστική απονομή σύνταξης σε 3 συν 8 μήνες.
    Ελπίζω έστω να διαβάσετε αυτά που σας γράφω για να έχετε γνώση ,αν το ψηφίσετε όπως είναι, σε τι διαδικασίες θα μας υποβάλετε εμάς τους υπαλλήλους που θα κληθούμε να τα εφαρμόσουμε, σε τι ταλαιπωρία θα υποχρεώνονται οι υπάλληλοι που θα στήνονται στις ουρές των ΔΟΥ,όπου αυτές πλέον υπάρχουν. Φανταστείτε άνθρωπος ότι θα χρειαστεί να πάρει καράβι για ώρες να πάει σε άλλο νησί για να επιστρέψει αποδοχές. Επίσης σκεφτείτε τα διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών ταμείων που άλλη δουλειά δεν θα κάνουν παρά να αποφασίζουν για επιστροφή εισφορών. Αν και ξέρω ότι τελικά τίποτα δεν θα αλλάξετε στο τέλος, γιατί ποτέ δεν λαμβάνετε υπόψη αυτά που προτείνουν υπάλληλοι «πρώτης γραμμής», αλλά ακολουθείτε κατά γράμμα τις επιταγές της πολιτικής ηγεσίας, η οποία δεν πάντα και η πιο σχετική με τα θέματα τις Δημόσιας Διοίκησης στην εφαρμογή τους.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 17:47 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ

    Το μέτρο να ισχύσει για όλους τους ασφαλισμένους όλων των ταμείων

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 17:27 | ΔΕΒΕΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

    Στο άρθρο 01.

    α. Να αναφέρεται σαφώς ότι τα ίδια ισχύουν εκτός απο τους στρατιωτικούς, και για τους γιατρούς του ΕΣΥ.

    β. Οχρόνος που μεσολαβεί απο την παραίτηση γιατρού του ΕΣΥ μέχρι την οριστική του διαγραφή απο την υπηρεσία είναι περίπου 3 μήνες, σε αντίθεση με τους άλλους δημόσιους υπάλληλους που είναι 15-20 ημέρες απο την δεύτερη παραίτησή τους. Αυτή η άνιση μεταχείρηση πρέπει να διορθωθεί και για συνταγματικούς λόγους.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 16:09 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΜΠΟΣ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 1.000 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ 500-600 ΕΥΡΩ. ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΟΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 16:15 | Κωνσταντίνος Μανωλής

    1. Δεν δικαιολογείται ο ορισμός της μέγιστης διάρκειας των 8 μηνών. Εάν το κράτος αδυνατεί να χορηγήσει τη σύνταξη, δεν οφείλουν οι συνταξιούχοι να λιμοκτονούν.
    2. Δεν υπάρχει λόγος να απαιτείται Υπουργική Απόφαση για την έναρξη ισχύος του άρθρου. Το χρονικό διάστημα από σήμερα μέχρι τη δημοσίευση του Νόμου στο ΦΕΚ είναι επαρκές για να ετοιμαστεί η Διοίκηση.
    3. Είναι ακατανόητο να απαιτείται Υπουργική Απόφαση για να περιληφθούν στη διάταξη όσοι ήδη αποχώρησαν και δεν έχουν πάρει σύνταξη. Εάν η Απόφαση αυτή καθυστερήσει έξι μήνες και με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι προθεσμίες απονομής της σύνταξης που θέτει η διάταξη, η κατηγορία αυτή των συνταξιούχων δεν θα υφίσταται.

  • ΔΙΑΒΑΖΩ >>> «Το χρονικό διάστημα καταβολής της δεν μπορεί να υπερβεί τους οκτώ (8) μήνες» ΑΝ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΤΟΤΕ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΟΚΤΩ (18) ΜΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΤΟΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ!!!

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 15:06 | ANASTASIOS

    ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ 8 ΜΗΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΟΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 15:26 | Athanasia T.

    -Η προκαταβολή σύνταξης θα πρότεινα να μην υπολογίζεται ,αλλά να οριστεί σε ένα ποσό συγκεκριμένο για όλους ανεξαρτήτως μισθού όπως 800€ και να δίνεται για όλη την περίοδο μέχρι να εκκαθαριστεί η σύνταξη του δημόσιου υπαλλήλου τουλάχιστον από ένα φορέα. Από το ποσό αυτό θα παρακρατείται μόνο ο φόρος.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 15:00 | ΓΒ

    Είμαι δημόσιος υπάλληλος με προϋπηρεσία 10 ετών και κάθε μήνα μου παρακρατούνται από τον πενιχρό πλέον μισθό μου πάνω από 80 ευρώ για το ταμείο του εφάπαξ. Δεν είναι άδικο να δίνω ένα μισθό ετησίως για κάτι που δεν θα πάρω ποτέ; Το ταμείο πρέπει να κλείσει, να επιστραφούν (έστω άτοκες) οι εισφορές στους δικαιούχους και να πάψουμε να πληρώνουμε για κάτι που δε θα πάρουμε ποτέ.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 14:04 | Αννα Π.

    Παραιτήθηκα από την υπηρεσία μου στις 8-10-2012. Εχω διαδοχική ασφάλιση. Για να προβώ σε αυτήν την ενέργεια και να επιβιώσω , λόγω της μεγάλης καθυστέρησης καταβολής της σύνταξης, αναγκάστηκα να υποθηκεύσω ακίνητό μου για να πάρω δάνειο.Εκτιμώ πως επιβάλλεται να δοθεί και στην περίπτωσή μου η προσωρινή σύνταξη και όχι μόνο για οκτώ μήνες αλλά μέχρι να δοθεί η κανονική σύνταξη.

    Επιτρέψτε μου να αναφερθώ στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εν ενεργεία υπάλληλοι που έρχονται στην Κάνιγγος από όλα τα μέρη της Ελλάδος και δεινοπαθούν κάθε Δευτέρα και Πέμπτη για να καταθέσουν τα ερωτήματά τους. Πρέπει να βρεθεί λύση στην ταλαιπωρία αυτή.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 14:16 | Βιβιαν Eitel

    Κθριοι,
    σταματηστε πλεον να κανετε νομους μονο για το δημοσιο.
    Δεν ειδατε το χαλι μας? Να γινει νομος για ολους τους
    εργαζομενους. Η συνταξη πρεπει να βγαινει σε 3 με 5 μηνες
    και ο καθε συνταξιουχος να εχει την ησυχια του και την
    αξιοπρεπεια του. Αφηστε πλεον τα ημιμετρα και αυτα που
    βολευουν καποιους. Αν δεν ειμαστε αξιοι να βρουμε μονοι
    μας τον σωστο τροπο ας αντγραψουμε τα μετρα π.χ. της
    Γερμανιας.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 14:38 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    οι διαβουλεύσεις ειναι σταχτη στα ματια του Ελληνικου λαού.Οτι ειναι ειναι να εφαρμοσθει ,θα εφαρμοσθει χωρις να μας δινει κανενας σημασια.οι ανθρωποι εκτελουν διατεταγμενη υπηρεσια.ειναι ανθελληνες.Σαν Δ.Υ που μου κρατανε τοσα χρηματα επρεπε να μου δινουν το 50% της συνατξης χωρις να εχει προηγηθει καμια διαβουλευση.ειναι καθηκον του κρατους.ολα τα αλλα ειναι <>

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 14:33 | Βούλα Αναστασίου

    «Συνάδελφοι», μην ανησυχείτε. Κάτι είναι κι αυτό που θα σας δίνουν. Ρωτείστε εμένα που απολύθηκα με τον μνημονιακό νόμο 4024/11 επειδή ήμου 55+ ετών και είχα κλείσει 35ετία, σε μια νύχτα, όταν 1 μόλις χρόνο πριν είχαν δώσει το δικαίωμα στους 60ρηδες με 35ετία με μια απλή αίτηση που δημοσίευσαν σε ΦΕΚ να παραμείνουν ως τα 63. Φυσικά δεν είχα καβάντζες. Όσοι ΔΕΝ ΚΛΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΔΩΘΗΚΑΜΕ στο ελληνικό δημόσιο, φύγαμε με το κεφάλι ψηλά, αλλά απλήρωτοι για πάνω από 1 χρόνο! Η διάταξη αυτή δεν είναι καινούργια. Υπάρχει άλλος μνημονιακός νόμος που βγήκε σε ΦΕΚ τον Φλεβάρη του 12 που λέει ότι για όσους απολύθηκαν αυτοδίκαια για λόγους συνταξιοδότησης, όπως εγώ, με το Ν.4024/11,΄υποχρεούται το Γεν. Λογ. του κράτους να εκδόσει την πράξη συνταξιοδότησης ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΥΧΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ 4ΜΗΝΟΥ. Όσο είδατε σεις την εφαρμογή της διάταξης αυτής, άλλο τόσο την είδα κι εγώ. Έπαιρνα στο Γεν.Λογ.Κρ. (για δοκιμάστε να τους πάρετε τηλέφωνο), και με τα πολλά κάποια κυρία που πέτυχα, μου λέει: «Έχουμε πολύ δουλειά, και δεν προλαβαίνουμε να εφαρμόσουμε το νόμο αυτό!!!!» Ακούστε κύριε Υπουργέ για την «ποιότητα» των υπαλλήλων σας, που ορκίστηκαν να φυλάτουν πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Φοβάμαι ότι το ίδιο θα εισπράξετε και σεις συνάδελφοι, όταν έθει η ώρα να σας βγάλουν στη σύνταξη, διότι οικειοθελώς θα έλεγα να μην το κάνετε! Εγώ πούλησα τα χρυσαφικά μου, εκτίμησης περί τις 3000+ ευρώ (αντίκες από πεθερά και μάνα)για 1000 ευρώ μόνον, κατάφερα να «περάσω» άλλους 3 μήνες, τους 3 πρώτους είχα πάρει τις 3μηνες, η μόνη από το φορέα μου που το έκανα, μετά δούλεψα κάποιους μήνες καθαρίζοντας μια γιαγιά, και μετά όταν πέθανε, για καλή μου τύχη, με δάνειζαν 2 κουμπάρες μου που είχαν βγεί οικειοθελώς 3 χρόνια πριν και είχαν πάρει ολόκληρο το εφάπαξ. Ας είναι καλά οι κυρίες που με δάνειζαν και έζησα εγώ, ο σύζυγος, απολυμένος το 2011 επίσης, από τον ιδιωτικό τομέα, (αν ήταν κι αυτός δημόσιος υπάλληλος ο 1 από τους 2 θα παρέμενε στην υπηρεσία), άλλη αντισυνταγματική ανισότητα κ. Υπουργέ στο νόμο 4024/11, και ο πρυπτυχιακός φοιτητής γιος μου. Κατά τα άλλα και οι τράπεζες απαιτούσαν τις δόσεις τους, και τα «χαράτσια»της ΔΕΗ έπρεπε να πληρώνω, αλλιώς θα έκοβαν το ηλεκτρικό και με εκβίαζαν οι τράπεζες να συνομολογήσω τα χρωστούμενα σαν νέο δάνειο, για να μην μπορώ να ενταχθώ στις ευνοϊκές για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ρυθμίσεις.
    ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑ ΕΓΩ, επί 14 μήνες ΑΠΛΉΡΩΤΗ, να μην το ζήσει κανείς άλλος. Φιλικά, Βούλα

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 13:27 | Γ Π ΦΛΕΣΣΑΣ

    Η ψήφιση της διάταξης αυτής καθυστέρησε απαράδεκτα πολλά χρόνια και πρέπει
    ΑΜΕΣΑ να ψηφισθεί προς ανακούφιση εκαντοτάδων χικλιάδων συμπολιτών μας.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 13:46 | ΚΑΛΕΣΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΓΙΑ !!! ΚΑΛΑ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΑ! ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ! ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!
    ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΗΣ 31 /10 / 2011
    ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ! ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ!!!
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΙ ΕΣΤΙ Γ.Λ.Κ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΚΑΤΙ.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 13:44 | Λεωνίδας Καπερώνης

    Κάντε επιτέλους πράξεις τις εξαγγελίες σας. Αφυπνιστείτε, μειώστε την γραφειοκρατεία και τις διαδικασίες, αφαιρέστε τα βαρίδια και τα γρανάζια της κ..μηχανής, βάλτε τους Η/Υ και τους πραγραμματιστές να δουλέψουν, είναι τόσο δύσκολο να υπολογίσετε τι σύνταξη βγάζει ο κάθε υπάλληλος; Σε 15 με 20 ημέρες θα έπρεπε να έχετε τελειώσει, όλα τα άλλα που λέτε είναι για να δικαιολογούνται θέσεις υπαλλήλων. (Έτσι μειώνεται το προσωπικό;;).
    Εσείς οι ίδιοι το λέτε στο προσχεδιό σας (σύνταξη υπολογίζεται με βάση τα στοιχεία του Δελτίου Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης Υπαλλήλου – Λειτουργού (ΔΑΥΚ), τα οποία πρέπει να περιέρχονται ηλεκτρονικά στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία λύσης της σχέσης του υπαλλήλου)
    Σιγά λοιπόν μην χαρώ που θα δώσετε το 50%. Μην προσπαθείτε τόσο…
    Προσπαθείστε περισσότερο…..

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 13:59 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Η ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ (20) ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 12:13 | ΑΘΗΝΑ

    Γιατί, μόνο το 50% και μάλιστα επί του βασικού της 31-10-2011 και μόνο για 8 μήνες. Αυτό δε διαφέρει από τις 3μηνες αποδοχές. Πως θα τα βγάλει πέρα ένας οικογενειάρχης με παιδιά, με υποχρεώσεις 12 και 15 μήνες, μέχρι να βγεί η κουτσουρεμένη ΚΥΡΙΑ σύνταξη, αφού για επικουρική και εφάπαξ χρειάζεται αναμονή 3 ετών?

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 11:22 | Μωυσή Σαρίνα

    Το ποσοστό πρακαταβολής της σύνταξης είναι μικρό λαμβάνοντας υπόψη τις διαρκώς αυξανόμενες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο λόγω φόρων και τις μειώσεις των εισοδημάτων. Πώς θα τα βγάλουμε πέρα μετά τη συνταξιοδότηση όταν οι οικονομίες μας θα έχουν εξαντληθεί;Ρητορικό ερώτημα, αλλά υπαρκτό!

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 11:26 | Γιώργος Δαρλάσης

    Να δίνεται προκαταβολικά η σύνταξη αντί του 50% το 80% και σε 2-3 μήνες να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την πλήρη απονομή αυτής. Δεν νοείται σήμερα με μηχανογράφηση να καθυστερούν ενα και δύο χρόνια οι συντάξεις. Δεν είναι δυνατό να μπορεί να ζήσει ένας χωρίς σύνταξη και με τόσο έξοδα και μεγάλο κόστος ζωής που είναι σήμερα.Άλλωστε πρέπει να υπάρξει αξιοπιστία εκατέρωθεν (Πολίτη και Κράτους)
    Φιλικότατα
    Γιώργος Δαρλάσης

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 11:06 | Μωυσή Σαρίνα

    Το ποσό της προκαταβολής είναι μικρό, λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις προς το δημόσιο λόγω φόρων και τη μείωση των εισοδημάτων. Οι οικονομίες μας μέχρι τη σύνταξη θα έχουν εξαντληθεί!
    Πως θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα; Ρητορικό ερώτημα, αλλά υπαρκτό!

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 11:46 | ΕΛΕΝΗ Π Π

    χαίρομαι με την απόφαση αυτή !!! καλό και δίκαιο είναι να συμπεριλάβει και όσους απο εμάς καταθέσαμε και αναμένουμε έκδοση σύνταξης ,όπως εγώ που κατέθεσα την πρώτη αίτηση 15/5/2012 και δεύτερη 1/6/2012 και σε σχετικό ερώτημα μου στο ΓΛ στις 17 Δεκεμβρίου !!!!δεν έχει ακόμη ο φάκελος μου χρεωθεί σε υπάλληλο για διεκπεραίωση !!!
    ανήκω στην κατηγορία της Διαδοχικής συνταξιοδότησης . στο φάκελο μου υπάρχει επίσημο έγγραφο του ΟΑΕΕ που με το χρόνο ασφάλισης μου σε αυτό και τον αριθμό των ενσήμων ,ΟΜΩΣ θα πρέπει λέει να γίνει υπηρεσιακή αλληλογραφία για να πάρουν την ίδια απάντηση !!! προς τι η γραφειοκρατία ???? πόσο θα κοστίσει σε χρόνο αυτό????

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 11:53 | Αργύρης

    Στους υπαλλήλους με προστατευόμενα τέκνα , το ανωτέρω ποσοστό πρέπει να αυξηθεί στο 70% του βασικού τους μισθού και όχι για 8 μήνες, αλλά μέχρι να βγει η σύνταξη… και μετά ο συμψηφισμός να είναι έντοκος του υπόλοιπου οφειλόμενου ποσού. Το ίδιο να γίνει και στο εφάπαξ…
    Έτσι είναι δικαιότερο…

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 10:41 | Μανώλης

    Πρέπει να διορθώσετε το ποσοστό (50%) της προκαταβολής προς τα πάνω.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 10:03 | anna

    ΓΙΑΤΙ ΔΙΝONTAI ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ ( ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ) ΤΟ 70 ΚΑΙ 50 % ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΖYΓΩΝ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ή ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝ’ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ? ΔΕΝ ΤΙΣ-ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ( ΧΩΡΙΣ ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΤΕΚΝΑ ? ).

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 02:24 | ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΚΥΡΑΤΖΟΓΛΟΥ

    Στην ουσία το άρθρο αυτό αντικαθιστά τα τρίμηνα που ίσχύουν μέχρι σήμερα με την προκαταβολή του 50% για οκτώ μήνες. Πιό συγκεκριμένα το συνολικό ποσό που δίδεται είναι το ίδιο περίπου και στις δύο περιπτώσεις, εδώ απλώς μοιράζεται σε 8 μήνες το πολύ. Δεν λύνει το πρόβλημα της εξαθλίωσης και της φτώχειας την οποία υφίσταται ο παραιτηθείς υπάλληλος.Μετά από 40 χρόνια εργάσιμου βίου μου και αφού κατέβαλλα κάθε εισφορά που μου επέβαλλαν, σήμερα αναγκάζομαι να υπερχρεώνομαι στις τράπεζες για να ανταποκριθώ στις ανάγκες μου και κυρίως στους φόρους που μου ζητά το κράτος που εισέπρατε τις εισφορές μου όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι σε αναμονή σύνταξης από τον Ιούνιο του 2012, χωρίς διαδοχική ασφάλιση ή άλλα προβλήματα, και με ανάπηρο παιδί 67%, αλλά ακόμα, ουδέν νεώτερον από το μέτωπο της κύριας σύνταξης, πόσο μάλλον της επικουρικής και του εφάπαξ. Ο Υπουργός διευκρίνησε άλλωστε οτι καθυστερούν οι αποφάσεις λόγω πολλών συνταξιοδοτήσεων και έλλειψης προσωπικού. Γιατί τότε δεν εφαρμόζεται το σωστό μοντέλο της προσωρινής σύνταξης όπως ψηφίσθηκε με προηγούμενο Νόμο για το 80%(βλ. ΙΚΑ κ.λ)αφού άλλωστε στο μέλλον το Ταμείο θα είναι Ένα?

  • 28 Ιανουαρίου 2013, 23:37 | Σοφία Αθανασιάδου

    Η ρύθμιση αφορά μονον αυτούς που θα καταθέσουν για συνταξιοδοτηση μετα την ψήφιση της τροποποίησης ή και οσους εχουμε καταθεσει μεσα στο 2012;

  • 28 Ιανουαρίου 2013, 23:10 | Μπαλτζάκη Σούλα

    Οι διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου να έχουν αναδρομική ισχύ και για αυτούς που εχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά για συνταξιοδότηση και πριν την ψήφιση του παρόντος νόμου

  • 28 Ιανουαρίου 2013, 22:47 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 4 ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΝ 31-10-2011 ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ.
    ΑΥΤΟ ΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ, ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 31-10-2011, Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΓΓΙΖΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΜΙΣΘΟ.
    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΟΝΟ ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΙΣ 31-10-2011, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑ, ΜΕ ΤΟ 50% ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ , ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ, ΘΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 750-800 ΕΥΡΩ (1500-1600 ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ χ 50%).
    ΕΛΕΟΣ!!!
    ΔΕΣ ΤΟ ΛΙΓΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.
    ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ, ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ 50% ΑΠΟ ΑΥΤΟ (ΜΕΧΡΙ 31-11-2011 η ΜΕΤΑ ΔΗΛ. ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ,ΠΙΟ ΥΨΗΛΟ), ΚΑΘΟΣΟΝ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑ..

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

    ΠΑΝΤΩΣ ΣΑΝ ΜΕΤΡΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΛΟ, ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 8-12 ΜΗΝΕΣ Η ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

  • 28 Ιανουαρίου 2013, 22:20 | Ιωάννης Βιδάκης

    ΑΡΘΡΟ 1 ΠΑΡΑΓΡ. 1: Να χορηγείται μηνιαία προκαταβολή έναντι της σύνταξης π.χ 600 ή 700 ευρώ (απλοποίηση και απλή διαχειριστική τακτοποίηση μετά την έκδοση της πράξης)
    ΠΑΡΑΓΡ. 5 …με υποχρωτική κοινοποίηση πλήρους αντιγράφου στον ενδιαφερόμενο (επί του παρόντος στέλνεται μόνο το διαβιβαστικό και γίνονται σφάλματα χωρίς να το μαθαίνει ο ενδιαφερόμενος παρά μόνο μετά την έκδοση της πράξης οπότε θα πρέπει να απευθυνθεί στο ΕΣ)

  • 28 Ιανουαρίου 2013, 21:56 | Αντώνης

    Προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως:
    1)το ποσοστό προκαταβολής είναι εξαιρετικά μικρό, οδηγεί, με υπολογισμό του μέγιστου βασικού του 1ου κλιμακίου του παλαιού μισθολογίου ΠΕ κατηγορίας, σε 833€ μείον 65€ Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μείον 22% φόρο σε περίπου 650€. Με αυτά θα ζήσει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων μετά και την κατά 50% μείωση των εισοδημάτων την τελευταία τριετία;
    Διορθώστε το σε ποσοστό τουλάχιστον 70%.
    2)Είναι γνωστό ότι η λύση της υπαλληλικής σχέσης δημοσιεύεται σε ΦΕΚ το νωρίτερο μετά από 4 μήνες από την υποβολή της αίτησης,η υπηρεσιακή ενημέρωση του ΓΛΚ χρειάζεται τουλάχιστον 3 μήνες, το δε ΓΛΚ χρειάζεται με τα σημερινά δεδομένα τουλάχιστον 9 μήνες. Λάβετε παρακαλώ υπόψη αυτά τα χρονικά περιθώρια και διορθώστε σχετικά το συνολικό χρόνο καταβολής της προκαταβολής.
    3) Ο χρόνος έναρξης εφαρμογής του άρθρου τελεί υπό την αίρεση της έκδοσης σχετικής ΥΑ. Γιατί δεν καθορίζεται στο νόμο να τελειώνετε εσείς με την εκκρεμότητα και ο πολίτης να γνωρίζει πόσο θα μειωθεί και από πότε το εισόδημά του;

  • 28 Ιανουαρίου 2013, 21:05 | ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ

    Ήμουν δημόσιος υπάλληλος (ΥΕΘΑ) Έκανα την δεύτερη παραίτηση στην υπηρεσία μου 28-9-12, και πήρα αρ. πρ. από το Γ.Λ.Κ. 23-11-2012. έφυγα με 35 χρόνια & 2 μήνες συμπληρωμένα, με αναγνώριση και την στρατιωτική θητεία μου.

    1) Έχω δικαίωμα να πάρω το 50%?
    2) Πότε θα αρχίσει η διαδικασία της πληρωμής?
    3) Τα χρήματα θα μπαίνουν σε λογαριασμό της τράπεζας που δηλώσαμε?

    Αν τηρηθεί αυτός ο νόμος ΑΜΕΣΑ, πιστεύω ότι θα τελειώσει η ταλαιπωρία πολλών συναδέλφων που εργάστηκαν στο δημόσιο, γιατί δεν έχει κανένας να μας δανείσει, τα γενικά έξοδα για επιβίωση τρέχουν και πολλοί από εμάς χρειαζόμαστε και μόνιμα θεραπευτική αγωγή για χρόνιες παθήσεις….

  • 28 Ιανουαρίου 2013, 20:40 | ΝΙΚΟΣ

    ΚΎΡΙΟΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΩΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΤΟΜΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ. Π.Χ ΛΟΧΑΓΟΣ ΜΕ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΛΗΡΩΤΕΟ 1350 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΛΗΡΩΤΕΟ 600 ΕΥΡΩ . ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ?
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΑΙΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ(ΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 930 ΕΥΡΩ).
    ΣΥΓΝΩΜΜΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΡΟΠΟ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ.

    Υ.Γ ΕΧΩ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ , ΕΧΩ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΘΑ ΜΕ ΕΦΕΡΝΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 8 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ.

  • 28 Ιανουαρίου 2013, 19:06 | ΚΑΜΠΑΤΑΓΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    πολυ καλο αλλα να γινει κατι και για τους απο το 2012 που περιμενουν ……

  • 28 Ιανουαρίου 2013, 18:30 | ELENH SYRPH

    Υπεβαλα αίτηση για συνταξιοδοτηση στις 30-4-2012.Δεν εχω παρει την σύνταξή μου ακομη. θα έχει και αναδρομικη ισχύ η προκαταβολη του 50% της σύνταξης;

  • 28 Ιανουαρίου 2013, 18:49 | ελένη Λιόντου

    γιατί από την προκαταβολή της σύνταξης εξαιρούνται αρκετές χιλιάδες υπάλληλων ΝΠΔΔ που συνταξιοδοτούνται από το ΙΚΑ με δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις την προσωρινή σύνταξη του 80%που παίρνουν οι κοινοί ασφαλισμένοι του ΙΚΑ δικαιούνται. Είναι άδικο και πρέπει να το ξαναδείτε.Πώς ζει κάποιος απλήρωτος για δύο χρόνια περιμένοντας διαδοχική σύνταξη;

  • 28 Ιανουαρίου 2013, 18:43 | Ηρακλής Πεζήκογλου

    Κατ’αρχήν χαιρόμαστε ιδιαίτερα που επί τέλους αποφασίστηκε να εφαρμοσθεί η «προσωρινή σύνταξη» και στο δημόσιο.
    Βασικά θα ήθελα να ρωτήσω,
    1. Εάν οι τρίμηνες αποδοχές που εγώ τώρα λαμβάνω από την υπηρεσία μου θα συνυπολογισθούν στους οκτώ μήνες που ορίζετε ως ανώτατο χρονικό όριο λήψης της προσωρινής σύνταξης.
    2. Γιατί μόνο οκτώ μήνες, όταν η καθυστέρηση ξεπερνά τους δώδεκα και δεκαπέντε μήνες. Μήπως είναι πολύ αισιόδοξο το σενάριο που προβλέπει μείωση του χρόνου εκδοσης των αποφάσεων. Ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε και το απαισιόδοξο σενάριο περεταίρω καθυστέρησης στο μέλλον.

  • 28 Ιανουαρίου 2013, 17:32 | TAKHS A

    Τι γίνεται με την περίπτωση της διαδοχικής ασφάλισης όπου τελευταίος φορέας είναι το Δημόσιο;Δεν βλέπω να προβλέπεται κάτι για αυτό όπου ο χρόνος πλέον εδώ έχει φτάσει να είναι κατά μέσο όρο 18 μήνες;Θα ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις το ίδιο;Κάποτε είχε ξεκινήσει μια ιστορία με τις κάρτες Διαδοχικής ασφάλισης όπου ο προηγούμενος φορέας θα είχε υποτίθεται «ετοιμάσει» την εικόνα του ασφαλισμένου του στο ΓΛΚ για την συντόμευση του χρόνου.

  • 28 Ιανουαρίου 2013, 17:09 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 50% ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ Η ΠΡΑΞΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΩΣΤΟΣΟ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΝΤΟΣ 5 ΗΜΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 10 ΗΜΕΡΕΣ.
    ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡ.ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ-ΝΠΔΔ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 28 Ιανουαρίου 2013, 16:30 | ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΟΠΩΣ΄΄ΤΑΠΟΤΕ ,ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΙΚΑ Κ.Λ.Π.,ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 58 ΕΤΩΝ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

  • 28 Ιανουαρίου 2013, 15:03 | Μανώλης

    Στους υπαλλήλους με προστατευόμενα τέκνα , το ανωτέρω ποσοστό πρέπει να αυξηθεί στο 70% του βασικού τους μισθού και όχι για 8 μήνες, αλλά μέχρι να βγει η σύνταξη… και μετά ο συμψηφισμός να είναι έντοκος του υπόλοιπου οφειλόμενου ποσού. Το ίδιο να γίνει και στο εφάπαξ…

  • 28 Ιανουαρίου 2013, 14:39 | κωστας

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ 50% ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.
    ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ Δ/ΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.
    ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗΣ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΩΓΗΤΙΚΩΝ ΞΑΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΥΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ

  • 28 Ιανουαρίου 2013, 14:00 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ , ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ν.4024.ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΓΗ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΩΣ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΜΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ.

  • 28 Ιανουαρίου 2013, 13:33 | Φοντριέ Γιώργος

    Θα πρέπει να επεκταθεί αυτό το δικαίωμα και σε όσους δημοσίους υπαλλήλους έχουν ήδη υποβάλει τα δικαιολογητικά τους για συνταξιοδότηση και βρίσκονται ακόμα σε αναμονή.