άρθρο 1 / παράγραφος 1

1. Καταβάλλεται έκτακτη ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης, για τη στήριξη των οικογενειών των μισθωτών και αγροτών με πολύ χαμηλό εισόδημα και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ύψους από τριακόσια ευρώ (300) έως και χίλια τριακόσια ευρώ (1.300).

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:27 | Νίκος Μ.

    Αρχικά θα ήθελα κι εγω να εκφράσω τη θετική που άποψη για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαβούλευσης.Απλά θα παρακαλούσα όλους όσους συμμετέχουν, να δίνουν λίγο προσοχή σε αυτά που γράφουν και στον τρόπο με τον οποίο τα γράφουν, γιατι ώς γνωστόν το internet ειναι www.
    Όσον αφορά το έκτακτο επίδομα ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων ανθρώπων είναι χωρίς καμία αντίρρηση ένα πολύ θετικό μέτρο απο την κυβέρνηση του Πα.σο.κ που δείχνει τον κοινωνικό χαρακτήρα της και τις ουσιαστικές της διαφορές απο την πολιτική στρατιγική της Νέας Δημοκρατίας.
    Διαβάζοντας ένα σεβαστό αριθμό μηνυμάτων, διαπίστωσα πως το πρόβλημα όλων ειναι πού θα δωθεί το επίδομα και πού όχι, κάτι που αποτελεί και πρόβλημα της κυβέρνησης. Πράγματι, ειναι το απόλυτο πρόβλημα το πού θα δωθεί και όχι το ποσό που θα δωθεί.
    Μην ξεχνάμε, οτι η ελληνική κοινωνία ειναι οικογενειοκεντρική.
    Κανένας δεν ειναι ουσιαστικά ανεξάρτητος μέχρι τα 30 του χρόνια, ειτε παντρεμένος ειτε ανύπαντρος. Αυτό που θέλω να επισημάνω λοιπόν, ειναι η οικονομική κατάσταση των συγγενικων προσώπων Α βαθμού. Ας δημιούργησει μία ελεγκτική φόρμα το κράτος για τον έλεγχο εισοδημάτων που πιθανώς προέρχονται απο συγγενικά πρόσωπα. Καθένας έχει δικαίωμα στην εργασία, αλλα ειναι εξευτελιστικό ο πατέρας του χ να ειχει6000 ευρώ μηνιαίο εισόδημα και ο γιός του σαν άνεργος να παίρνει και το επίδομα ανεργίας απο τον ΟΑΕΔ αλλά και το έκτακτο επίδομα.
    Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ και στην ακίνητη περιουσία.
    Η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα δυστυχώς δεν ειναι μακροπρόθεσμη επένδυση. Αποτελεί επένδυση, στοχεύοντας σε βραχυπρόθεσμα ωφέλη που ειναι η είσπραξη κάποιο ενοικίου, το οποίο δεν αποταμιέυεται, αλλά συμπληρώνει το ήδη πενιχρό οικογενειακό εισόδημα. Και με μία πρόχειρη ματιά θα διαπιστώσετε ότι ο μεγαλύτερος όγκος των ακινήτων των Ελλήνων εχουν αποκτηθεί σε εποχές που το να χτίσεις σπίτι ή να »επενδύσεις» σε αυτό ήταν σχετικά έυκολη υπόθεση. Γι αυτό λοιπόν, φορολογία ακινήτων ναι, αλλά με πόθεν έσχες όχι απλά αριθμητικό αλλά ουσιαστικο.

    Ευχαριστώ για την απελευθέρωση του δικαιώματός μου να συμμετέχω στα κοινά του τόπου.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:56 | ΒΑΓΕΝΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

    ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. ΩΣΤΟΣΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΓΓΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΠΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΞΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΜΜΕΣΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΆΝΟΥΝ ΨΕΥΔΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:37 | Γεώργιος Πετράκης

    Σχόλιο:
    To πρώτο γκολ! (στην φτώχεια) του Γιώργου Παπανδρέου είναι γεγονός.
    Ελπίζω να μην ακυρωθεί σαν οφσάιντ από τους διαιτητές, ξέρετε τους Δημόσιους της διαφθοράς και της σήψης.
    Το Νομοσχέδιο κινείται σε σωστές βάσεις, παρά την έλλειψη της αιτιολογικής έκθεσης με διατάξεις οι οποίες δεν είναι άμεσα κατανοητές με την πρώτη, χωρίς ιδιαίτερες νομικές ή άλλες γνώσεις, για να δίνεται η δυνατότητα να σχολιάζουμε το νόμο συνολικά με απλά λόγια ουσίας.
    Να είναι κριτήριο η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από το ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ πέραν του ενός έτους.
    Να εξαιρεθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες (μεγαλο-δικηγόροι, γιατροί, λογιστές, κλπ managers) που ως γνωστόν δεν κόβουν αποδείξεις και δηλώνουν ελάχιστα εισοδήματα.
    Οικονομική βοήθεια από τις πιο αδύνατες κοινωνικές ομάδες δηλαδή από κάτω προς τα πάνω, μέχρι τα διαθέσιμα χρήματα να γίνουν περισσότερα. Είναι εφικτό ένα ποσοστό 1% πρόσθετου φόρου σε κάθε τιμολόγιο προϊόντος ή υπηρεσίας (με επαναφορά μέτρου αποδείξεων – αυστηρή τήρηση και πρόστιμα) να πηγαίνει σε ειδικό ταμείο για ασφαλιστικά ταμεία-ιατροφαρμακευτική κάλυψη-ζητήματα αποκλεισμού και φτώχειας ?
    Στέλνουμε στοιχεία, πάρα πολλοί έχουμε δίκιο, αλλά χρειάζονται μελέτη διεξοδική δουλειά τα στοιχεία, διασταυρώσεις, πριν την λήψη αποφάσεων. Είναι ιδιαίτερα λοιπόν απαραίτητο να προσληφθούν άμεσα στελέχη όπως ηλεκτρονικοί- πληροφορικοί-μαθηματικοί για την υπηρεσία opengov με πρόσβαση σε όλα τα αρχεία του Κράτους για εφαρμοσμένη πολιτική με αμεσότητα-αποτελεσματικότητα με δράση εδώ και τώρα, με άμεσες απαντήσεις στρατηγικού χαρακτήρα γιατί η γραφειοκράτες είναι πίσω από τις χύμα πολιτικές!!!
    Πριν τις εκλογές έγραψα στο οpengov : Ο νεοφιλελευθερισμός οικονομικά συνθλίβει τους πολλούς. Μαζική και ισχυρή μεσαία οικονομική τάξη δεν υπάρχει. Γι’ αυτό και οι πολιτικές που αναζητούν το μεσαίο χώρο (εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ) είναι σε κρίση. Οι εργαζόμενοι πιέζονται και συνθλίβονται. Ακόμα και η δεύτερη εργασία –η μαύρη εργασία- εξυπηρετεί την επιβίωση. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν 12 και 14 ώρες το 24ωρο και δεν έχουν χρήματα να κάνουν τα δόντια τους. Ούτε καν τα μπροστινά που φαίνονται.
    Ο μεσαίος χώρος φεύγει, η φτώχια έρχεται.
    Ο ιδιωτικός τομέας από τη φύση του έχει σκοπό το κέρδος και όσο το κέρδος για κάποιους μεγαλώνει τόσο για κάποιους άλλους μεγαλώνει η ανέχεια και η φτώχια.
    Ο νεοφιλελευθερισμός ιδεολογικά και πολιτιστικά ισοπεδώνει. Το ατομικό μπροστά από το συλλογικό. Το ιδιωτικό πάνω από το δημόσιο. Αυτό είναι το λιγότερο. Το περισσότερο είναι ότι ο νεοφιλελευθερισμός κατόρθωσε να οδηγήσει τις συλλογικότητες στην εξυπηρέτηση των ειδικών συμφερόντων της ομάδας, της συντεχνίας, των ατόμων που την αποτελούν. Η εξυπηρέτηση αυτή γίνεται με τρόπους που εντείνουν τον ατομισμό. Η συνήθεια, η αποδοχή πράξεων και ενεργειών που σε άλλες εποχές τις θεωρούσαμε αδιανόητες, τώρα γίνονται ρουτίνα και καθημερινότητα.
    Ο ισχυρός και υγιής δημόσιος τομέας πρέπει να αποτελέσει τον έναν πόλο. Ο άλλος πόλος τότε, ο ιδιωτικός τομέας, θα έχει ισχυρό αντίπαλο, κάτι που θα το λάβει σοβαρά υπόψη προς όφελος των πολιτών. Ο διπολισμός αποδείχθηκε, και μάλιστα τώρα που δεν υπάρχει, ότι είναι χρήσιμος.
    Να θυμηθούμε κλασικές αρχές: Η βάση και το εποικοδόμημα.
    Τα θέματα που αναδεικνύει ο κόσμος σήμερα και στις δημοσκοπήσεις είναι:
    1. Η ακρίβεια σε συνδυασμό με τη φτώχια. (ΒΑΣΗ)
    2. Η διαφθορά στους θεσμούς (ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ)
    Να απαντήσουμε άμεσα και στα δύο με θέσεις και με δράση.
    Για το πρώτο: ΝΑΙ στην αναδιανομή του εισοδήματος, ΝΑΙ στην ανάπτυξη με νέες θέσεις εργασίας, ΟΧΙ στη φτώχια, ΟΧΙ στην μόνιμη πολιτική των επιδομάτων κατά της φτώχιας, ΟΧΙ στην ακρίβεια.
    Για το δεύτερο: ΝΑΙ στη διαφάνεια, ΝΑΙ στην ανάδειξη των δυνατοτήτων, ΟΧΙ στη διαφθορά, ΟΧΙ στην αναξιοκρατία
    Οι παραπάνω πολιτικές για να γίνουν αποτελεσματικές πρέπει εκτός από τη Βουλή, τις επιτροπές, τις θεσμικές παρεμβάσεις και τις συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος να τεθούν κατευθείαν στο λαό.
    Φαίνεται καθαρά τα διαβάζουν, δεν πάει ο κόπος χαμένος, βλέπουμε συμβατότητα με τα όνειρα του Λαού.

    2o ΣΧΟΛΙΟ & ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (το 1ο της 1ης Νοεμβρίου 2009 & 02:03 Άρθρο 8,σελ.7 σχολ.)

    Φίλες και φίλοι.
    Επειδή τα βάρη της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να τα επωμιστούν οι αδύναμοι, ακόμη τώρα περιμένω
    κινήσεις ευαισθησίας από ομάδες Ελλήνων Πολιτών, θα έλεγα Πατριωτών που έχουν την δυνατότητα να ξαναγεμίσουν τα Κρατικά ταμεία όπως είναι οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες , η εκκλησία κλπ ευεργέτες με χορηγίες, χωρίς πιέσεις από το Κράτος, για να ελαφρύνουν τα βάρη για όσους έμειναν άνεργοι εξαιτίας της ύφεσης ή για μια δεύτερη ευκαιρία σε χρεωμένους ως το λαιμό.
    Εντάξει οι υπουργοί πιστεύω θα κάνουν ότι μπορούν, αλλά οι έχοντες κατά τον κ. Κ. Σημίτη που είναι
    τώρα που τα ταμεία είναι πιο άδεια από ποτέ; Σήμερα δεν υπάρχουν Έλληνες εύποροι με υψηλά εισοδήματα ,
    με μεγάλες κληρονομιές, με περιουσίες και πολλά μετρητά ; Διάβασα σχετικά πρόσφατα ότι Έλληνες
    έχουν μόνον σε παράκτιες εταιρίες (offshore) 700+ δις ευρώ περιουσίες !!!
    Παρακολουθώ τις ειδήσεις αλλά δεν βλέπω κάτι σχετικό, μια ανοικτή αίτηση για βοήθεια οικονομική
    προς το Ελληνικό Κράτος, σκεφθείτε αν σύμφωνα με υπολογισμούς όλοι αυτοί έδιναν ένα 3-4% της
    κληρονομιάς τους πχ όσοι έχουν περιουσία άνω των 500Κ ευρώ τι χρήματα θα μαζεύονταν για δανειολήπτες
    σε απόγνωση, για ανέργους ή απολυμένους για όσους αναγκάστηκαν ή θα διακόψουν εξ αιτίας της κρίσης
    την δραστηριότητά τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες ;
    Ακόμη και στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ της Αμερικής με τόσους πόρους, όταν κάνεις “κατέβασμα”
    αρχείων τους σου υποδεικνύουν την δυνατότητα DONATE (χορηγίας) των 50,100,200 ή και πολλών $ για τις ανάγκες να συνεχισθούν οι προσπάθειες του ανοικτού Πανεπιστημίου για όλους ακόμη και εκτός Αμερικής!
    Επειδή πιστεύω ότι η Ελληνική οικονομία είναι στη “στροφή του διαβόλου” και τη βαθειά ύφεση
    θα διαδεχθεί μια μεγάλη περίοδος ασθενικών ρυθμών ανάπτυξης με πάρα πολύ υψηλή ανεργία ,
    είναι όσο ποτέ αναγκαίο μέσα στα πλαίσια της ανοικτής διαβούλευσης να συμβάλουμε και οι πολίτες
    με πρωτοβουλίες όπως η παραπάνω με θετική ανταπόκριση για να σηκώσουμε τα βάρη και να ελαφρώσουμε
    τα βάρη των συμπολιτών μας.
    Παρακαλώ ψηφίστε και διαδώστε αυτή την πρόταση ιδιαίτερα σε δημοσιογράφους για να γίνει γνωστή σε
    πολλούς, σε ανθρώπους του θεάτρου της τέχνης και των γραμμάτων, σε πανεπιστημιακούς, καναλάρχες, επιχειρηματίες, τραπεζιτικούς, εκκλησιαστικούς παράγοντες, εφοπλιστές, βιομηχάνους κα έτσι ώστε να γίνει κάτι ιδιαίτερα σωστό με κάλυψη τηλεοπτική με διαφάνεια και δέσμευση του Οικονομικών για τον τρόπο διάθεσης των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν.
    Ο στόχος είναι εφικτός , οι Έλληνες έχουν και φιλότιμο και είναι και φιλόπατρις, απόγονοι του
    Σόλωνος με την πολιτική του Σεισάχθεια.
    Προτείνω να προλογίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επικεφαλής η Μαριάνα Βαρδινογιάννη που έχει προσφορά και ψυχή για προσφορές στα κοινωνικά, δίπλα σε επιφανείς ακαδημαϊκούς, συγγραφείς, ποιητές
    ζωγράφους με τον Συνταγματολόγο Ευάγγελο Βενιζέλο ως εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, με ένα πλάνο
    δουλειάς ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΥΠΕΡ ΑΔΥΝΑΤΟΥ.

    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της ανοικτής και δημόσιας διαβούλευσης.

    Aποστολή 2η: από Γεώργιος Πετράκης – — 3 Νοεμβρίου 2009 @ 15:37

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:40 | ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΥΚΟΣ

    ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 1 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ (ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΛΠ)ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΙΚΠΟΤΕΡΟ ΤΩΝ 6 000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ,ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝ ΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΤΩΝ ΕΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:32 | NIKOΣ

    ΕΡΓΑΖΩΜΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΕΚΑΜΟΥ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ 750 Ε ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 5 ΑΝΥΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΜΑΙ ΤΙΣ 20000Ε ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΙΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΑΙ ΣΑΝ ΧΑΜΙΛΟΜΥΣΘΟΙ

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:12 | KATSAMA THEODOSIA

    Καλησπερα σας, ειμαι ανεργη απο 29/04/2009 και παιρνω επιδομα 454,25 ευρω το μηνα, ειμαι μονογονεικη οικογενεια, μενω με το παιδι μου που ειναι και αυτο ανεργο και φοιτα στην σχολη τουριστικων επαγγελματων στο δευτερο ετος, απο τον οαεδ δεν του ανανεωνουν την καρτα ανεργιας του γιατι ειναι λεει σπουδαστης. για το επιδομα αλληλεγγυης που λετε οτι θα δοθει στις ευπαθεις ομαδες ποια ειναι τα κρητηρια που ζηταται για τις μονογονεικες οικογενειες και τι εισοδημα θα επρεπε να έχουν ωστε να το παρουν. ευχομαι να γινουν ολα οσα μας υποσχεθεικατε ειστε η τελευταια μας ελπιδα. Παρακαλω αν μπορειτε να μου απαντησετε θα ηταν μεγαλη τιμη για μενα. Σας ευχαριστω πολυ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:06 | δημητρης

    αγαπητοι κυριοι, ειμαι νεος μηχανολογος μηχανικος και το εισοδημα μου σε καμια περιπτωση δεν αγγιζει καν το οριο των 10.500 ευρω. ειναι σαφες οτι οχι μονο δεν φοροδιαφευγω (πως θα μπορουσα αλλωστε με αυτο το εισοδημα) αλλα και οτι εμπιπτω στους χαμηλου εισοδηματος πολιτες. θα ηθελα να παρακαλεσω λοιπον να ληφθει μεριμνα και για ολους εμας τους νεους (πχ εως 5ετιας) μηχανικους η αλλων ειδικοτητων επιστημονες. σας ευχαριστω εκ των προτερων.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:00 | Σπύρος Μπερδούσης

    Μην δίνεται τίποτα. Συγκεντρώστε τα χρήματα και επιδοτήστε τους δήμους να ανοίξουν μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων (σούπερ-μάρκετ) να έχουμε μόνιμα 400€ εξοικονόμηση τον μήνα, μόνιμα, και να εξαφανίσουμε όλους τους κερδοσκόπους. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ όσο είναι ακόμα καιρός.Δημοτικά σούπερ μάρκετ, που δεν αποσκοπούν στο κέρδος και δεν έχουν δημόσιους υπαλλήλους γιατί είναι δημοτική επιχείρηση και μάλιστα να γίνει διαδημοτική επιχείρηση…

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:20 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ

    Κύριε Υπουργέ,επειδή ο Νόμος αναφέρεται σε βοήθεια συνανθρώπων μας, χωρίς να φανεί εγωιστικό και αφού έλαβα υπ’ όψιν μου και την εξαγγελία του Υπουργείου Παιδείας ότι προτίθεται να προβεί σε αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ήθελα να κατατεθεί τροπολογία η οποία να καταργεί

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ 25 ΤΟΥ Ν.3687/2008 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

    <>

    το οποίον να σημειωθεί, ότι δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη και έχει ήδη φέρει σε αναστάτωση πολλούς παλαιούς υποψηφίους και τις οικογένειές τους, μαζί κι εμέ, που αν τελικά εφαρμοστεί θα κληθώ να ξαναπληρώσω για φροντιστήρια.

    Σας ευχαριστώ

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:35 | Ευάγγελος Καλαμάκης

    Το νομοσχέδιο ξεκινά με την καταβολή του επιδόματος κοινωνικήσ αλληλεγύης αλλά η καταβολή αυτή βασίζεται στην έκτακτη φορολόγηση που προβλέπεται στα ακόλουθα άρθρα.

    Η έκτακτη εισφορά νομικών προσώπων (όπως και αυτή των φυσικών που προηγήθηκε) θα καταβληθεί από πρόσωπα που κατά κανόνα αιμοδοτούν το Δημόσιο καθότι δεν φοροδιαφεύγουν. Από τη άλλη μεριά η φοροδιαφυγή, οι σπατάλες και οι ανείσπρακτες βεβαιωμένες οφειλές είναι τεράστιες.

    Είναι λοιπόν δίκαιο ότι αν θεωρηθεί σκόπιμο ότι αυτό το € 1 δισ. επιπλέον φοροι πρέπει να εισπραχθεί (όχι κατά την άποψή μου) τότε να προορισθεί για την αποπληρωμή του δυσθεώρητου χρέους. Αν είναι τα συνήθη υποζύγια του σπάταλου κράτους να βοηθήσουν ξανά αυτή τη χώρα, ας το κάνουν με αυτόν τον τρόπο – το μικρότερο δημόσιο χρέος μπορεί να οφελήσει όλους τους Έλληνες.

    Τα προηγούμενα σχόλια των πολιτών δείχνουν με γλαφυρό τρόπο πόσο δύσκολος είναι ο προσδιορισμός των δικαιούχων και πόσοι πόλλοι αισθάνονται αδικημένοι. Η εφαρμογή του μέτρου θα είναι δύσκολή και κυρίως κοστοβόρα – ξανά χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα σπαταλήσουν εκατομμύρια ώρες για την διανομή του €1 δισ. από τα υποζύγια. Ξανά τόσοι πολλοί δεν θα παράγουν τίποτα για να μοιράσουν τα χρήματα αυτών που παράγουν. Δεν είναι λοιπόν, κ. Παπακωνσταντίου, δημοσιονομικά ουδέτερο το νομοσχέδιο.

    Ως βαρύτατα φορολογούμενος δηλώνω έτοιμος να δώσω ξανά €1 επιπλέον για κάθε €2 περικοπή δαπανών και για κάθε €1 είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών. Είστε έτοιμοι για ένα τέτοιο δημοσιονομικά επωφελές νομοσχέδιο;

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 18:32 | Κυριάκος

    H ανεργία πρέπει να λυθεί με μόνιμου χαρακτήρα μέτρα γιατί η ομαλή διαβίωση ειναι δικαίωμα ολων των πολιτών.

    Δηλαδή, χρειάζεται να αλλάξει η νομοθεσία για να προβλέπει για όλους τους άνεργους, μόνιμο επιδοματικού υψους μισθό αορίστου χρόνου και ασφάλιση στον πρότερο ασφαλιστικό φορέα, από την πρώτη μέρα εισαγωγής στην λίστα ανεργίας έως ότου βρει εργασία ο άνεργος ή να του παρασχεθεί εργασία από τον ΟΑΕΔ και δεν την δεχτεί.

    Ολα τα αλλα προσωρινού επιδοματικού χαρακτήρα μέτρα, ειναι υμίμετρα και προκαλούν αγανάκτηση.

    Επίσης, να απαγορευτεί με νόμο η δεύτερη εργασία οποιασδήποτε σχέσης (μερικής απασχόλησης, εργου κτλ), από ολους τους πλήρης απασχόλησης εργαζόμενους του δημόσιου τομέα που είναι κρατικοδίαιτοι ή πληρούν κάποια εισοδηματικά κριτήρια διαβίωσης ή γιατί πληρώνονται από τους φόρους και από δανεικά που πάνε στο δημόσιο χρέος και επιβαρύνουν την ανεργία.

    Στερούν την εργασία από άτομα που έχουν ανάγκη απασχόλησης.

    Τέλος, ας θεσμοθετηθεί επιτέλους μεγάλη παραδειγματική τιμωρία και δήμευση της περιουσίας αυτού που φοροδιαφεύγει απο το κράτος, είτε ειναι εργαζόμενος στον δημοσιο τομέα ή στον ιδιωτικό τομέα.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 18:03 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΒΛΕΠΩ ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ
    ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΕΡΔΩΝ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ.

    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
    ΓΑΛΑΞΙΔΙ

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 18:09 | ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ,

    ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΕΠΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ-ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ-ΦΙΕΣΤΕΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΑΞΙΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΕΝΟΛΟΙ ΤΟΥΣ-ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΠΙΟ ΠΙΣΩ, ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΜΠΑΛΩΣΕΙ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Η ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ.ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΚΙΖΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΕ 4 Κ 5 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ 9 ΕΩΣ 11.ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ.ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΑΜΑΤΑ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΚΚΙΝΙΖΑΝ.ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΥΘΡΟΔΕΡΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ.ΕΑΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΑΣ ΕΧΩ ΝΕΑ:ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΚΑΠΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΞΕΧΝΑΓΕ.ΤΩΡΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΙ Κ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙ.ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ.

    Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΣΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ,ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΣΩΣΤΑ!!!!

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 18:24 | ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΓΙΑΝΟΣ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.
    ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ
    ΟΑΕΔ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ……ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ – ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ – ΜΟΥ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ
    ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΑΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ.
    ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ -ΑΘΗΝΑ 101209
    ΚΑΡΤΑ101209199910144 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΡΤΑ1012092009901441

    ΛΟΙΠΟΝ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ Ο ΟΑΕΔ
    ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, (1 ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ) !!! ΕΜΕΙΣ
    ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 18:27 | Ζωίτσα

    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία να γίνουν ανοικτές διαβουλεύσεις για όλα τα θέματα που αφορούν τον πολίτη αυτού του κράτους.

    Διερωτώμαι κατ αρχήν, (ως άπιστος Θωμάς, γιατί στην Ελλάδα ζούμε) πώς προυπολογίσατε τα 2,5 εκατομμύρια κόσμου που θα πάρουν το επίδομα πριν ακόμα βρείτε ποιοι θα είναι – Εφόσον εξακολουθεί η διαβούλευση; – Ίσως γιατί το budget είναι τόσο;

    Επίσης λέτε εργαζόμενος με 1 παιδί και με 2 παιδιά..κλπ με εισόδημα κατω από..ΧΧΧ
    Και αν το παιδί είναι 30-40 ετών μεγαλοεπιχειρηματίας και ειδικά απ αυτούς που φοροδιαφεύγουν;

    Λογικά, πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνετε τα πάντα για τις οικογένειες μονογονεικές ή μη, που μεγαλώνουν και σπουδάζουν παιδιά ήτοι από τη γέννησή τους ως και μια ηλικία π.χ. 18 ετών (που ενηλικιόνονται βέβαια στην Ελλάδα ενηλικιόνονται στα 40… και ειδικά τα αγόρια) ή και μέχρι να βρουν την πρώτη τους δουλειά και να φύγουν απ το σπίτι. Εκτός κι αν υπάρχουν ανάπηρα τέκνα. Τα ορφανά τέκνα που δεν κάνουν φορολογική δήλωση δεν πρέπει να πάρουν επίδομα;

    Επίσης, για τους άνω του έτους άνεργους που όντως και αποδεδειγμένα ψάχνουν για δουλεια και δε βρίσκουν και δε μένουν με τους γονεις τους και δεν έχουν άλλα εισοδήματα. Γιατί πολλοί «βολεύονται» για ένα χρόνο με το επίδομα ανεργίας και δεν αναζητούν εργασία, κι «έτυχε» να είναι φέτος. Και πολλοί απ αυτούς βοηθούν το παραεμπόριο και δουλεύουν μαύρα.

    Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μπορεί να γίνει διασταύρωση από τη ΔΟΥ για το αν έχουν έναν «εργοδότη-πελάτη» ειδικά για τις περιπτώσεις των συμβασιούχων με το μπλοκάκι.

    Επίσης θα πρέπει να δείτε σοβαρά το θέμα των αλλοδαπών που ζούν ΤΥΠΙΚΑ παράνομα αλλά κατ’ ουσία ΝΟΜΙΜΑ στην Ελλάδα και προσπαθούν να επιβιώσουν, τις ομάδες των αθίγγανων και άλλους που δεν ξέρω κατά πόσω είναι δηλωμένοι στο φορο-οικονομικο-εισπραχτικό σύστημα που έχουμε.

    Θα είναι κρίμα να χαθούν χρήματα έστω και 5 ευρώ και να μην τα πάρουν αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη και δεν έχουν τα ΤΥΠΙΚΑ κριτήρια π.χ. φορολογική δήλωση ή βιβλιάριο ΙΚΑ ή δε ξέρω κι εγώ τι άλλο θα ζητήσετε κι αυτό γιατί έχουν κουραστεί να πηγαίνουν κάθε μήνα στον ΟΑΕΔ και να μη βρίσκουν δουλειά ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

    Και είναι αναγκαίο να γίνει μια βάση δεδομένων που να αντλεί και να διασταυρώνει στοιχεία με κάθε υπηρεσία (ΔΟΥ, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΟΑΕΔ, Δήμους, Κοινωνικές Υπηρεσίες κλπ) ειδικά για να μη ταλαιπωρηθεί ο κάθε πικραμένος μαζεύοντας ένα σωρό χαρτιά και τελικά να του πούν δεν είσαι δικαιούχος..ή μας τελειώσανε..!

    Καλή η αναδιανομή του εισοδήματος, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
    Ελπίζω αυτό να επαναληφθεί και του χρόνου και του παραχρόνου..
    κι όχι να πηγαίνει ο κόσμος π.χ στην Εφορία όπως έγινε για το σχολικό επίδομα και να λένε.. ακόμα δε βγήκε η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ.. για να μη δώσουν τα χρήματα.

    Και οι φορείς που θα τα διαχειριστούν, χρειάζονται ΕΛΕΓΧΟ..!

    Ευχαριστώ

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 17:32 | ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    Υπάρχουν πολίτες που δηλώνουν χαμηλό ή μηδενικό εισόδημα και η πολιτεία τους βοηθά με επιδόματα και βιβλιάρια υγείας από την Πρόνοια, εν τούτοις όμως οι κύριοι αυτοί που δυστυχώς είναι αρκετοί, κυκλοφορούν με ακριβά αυτοκίνητα (τους βλέπω καθημερινά που έρχονται στο νοσοκομείο που είναι ο χώρος εργασίας μου) και οι οποίοι θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση εις βάρος κάποιων άλλων που πιθανώς να μην λάβουν τίποτα. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ.
    Γιατί δεν συστήνεται μια υπηρεσία που να δέχεται καταγγελίες για τέτοιους είδους αδικίες που διαπράττονται εις βάρος της Πολιτείας και των φορολογουμένων;

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 17:56 | ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ Κ.

    Σωστό το μέτρο αν και υπερβολικά προσωρινό!!!

    Η πρόνοια ενός κράτους δεν φαίνεται στα επιδόματα αλλά στην ελάφρυνση που μπορεί να φέρουν άλλες κινήσεις υπέρ του πολίτη!!

    Παιδεία και φροντιστήρια …υγεία και φακελάκια…. ασφάλεια και αστυνομία που δεν πατάει τα πόδια της ούτε για καταγραφή απλών τροχαίων ατυχημάτων. Από εκεί αρχίζουν οι ελαφρύνσεις!!!

    Και κάτι άλλο …πως θα σας φαινότανε αντί για αυξήσεις στους μισθούς και φοροελαφρύνσεις αν αύριο με ένα διάταγμα μειώνατε στο μισό τις τιμές όλων των προιόντων που υπάρχουν στην ελλάδα?

    Ανέφικτο λέτε λόγω ΦΠΑ? Για σκεφτείτε το. Δεν θα ξαναχρειαστούν αυξήσεις για πολλά χρόνια.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 17:13 | Κυριάκος

    Επειδή είναι ψυχοφθόρο και κοστίζει σε μεταφορικά έξοδα για έναν μακροχρόνια ανεργο να παρουσιάζεται κάθε μήνα στον ΟΑΕΔ, παρακαλώ αλλάξτε την νομοθεσία να μην χρειάζεται η φυσική παρουσία του ανέργου στην ανανέωση της κάρτας ανεργίας του.

    Εαν ετσι μετράτε την ανεργία στατιστικά, δώστε στους ανέργους κωδικό με το οποίο θα μπορεί να ανανεώνει την κάρτα ανεργίας του μέσω του διαδικτυακού site του ΟΑΕΔ. Πχ εγγραφή με email, κωδικό οαεδ, αριθμο ταυτότητας, αφμ, αριθμό τραπέζης και επιβεβαιωση με υπευθυνη δήλωση ότι δεν είναι ψευδή η δήλωση ανεργίας.

    Επίσης, μπορείτε να ελέγχεται εάν οντως κάποιος είναι ανεργος, απλά διασταυρώνοντας, τις λίστες των ασφαλισμένων των ασφαλιστικών ταμείων, με τις λίστες του ΟΑΕΔ.

    Γλιτώνεται γραφειοκρατία, ουρά στον ΟΑΕΔ, και κυρίως την ψυχική οδύνη που προκαλείται στον ανεργο όταν πρέπει να πηγαίνει στον ΟΑΕΔ της «ανεργίας» (πολύ μικρό ποσοστό 1-10% των εγγεγραμμένων ανέργων βρίσκουν οποιαδήποτε εμμισθη σχέση εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ)

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 17:00 | ελενη

    το επιδομα πρεπει να το παρουν κ οι συμβασιουχοι με τεβε κ τα παιδια των stage ασχετα αν εχουν ή δεν εχουν παιδια…με 500-700 ευρω το μηνα νομιζω οτι και εμεις δικαιουμαστε καποιο επιδομα…μας πετατε που μας πετατε στους δρομους..

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 17:57 | aionios simvasiouxos

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΤΟΜΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ?
    ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ? ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ! ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ!!!!

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 16:56 | Χαράλαμπος Τ

    Θεωρώ απαραίτητο να μπεί μία παράγραφος σύμφωνα με την οποία άν κάποιος συλληφθεί φοροδιαφεύγων για κάποια χρόνια να είναι υποχρεωμένος εκτός των άλλων συνεπειών να επιστρέψει το εισπραχθέν επίδομα αλληλεγγύης. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι πολλοί απο αυτούς που θα εισπράξουν το επίδομα ΑΠΛΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ίσως και να έχουν πολυτελή αυτοκίνητα, σκάφη ή ακίνητα άνω των 600.000 (που δεν αποδίδουν εισόδημα). Δεν έχει το Υπουργείο τρόπο να «βλέπει» την συνολική κατάσταση του πολίτη ? Όχι μόνο τι εισόδημα δηλώνει αλλά και τι κατέχει και πως τα απέκτησε. ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ (όπου υπάρχει) ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΝΑΓΚΗ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 16:56 | ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΩΜΑΣ

    ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ). ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΩΣ ΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ….. ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥΣ!!

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 16:02 | ΚΟΚΛΑΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Συγχαρητήρια κατ΄αρχήν για την πρωτοβουλία να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες στη συζήτηση των νομοσχεδίων.Ελπίζω να λαμβάνονται υπ΄όψη και να μη μεινουν μόνο στα…χαρτιά.Το μέτρο σαν πρώτο βήμα κοινωνικής ευαισθησίας και δικαιοσύνης απέναντι σε συμπολίτες μας που δύσκολα καταφέρνουν να επιβιώσουν σήμερα, είναι θετικό.Για να είστε όμως αποτελεσματικοί,αξιόπιστοι και δίκαιοι,όπως διακηρύσσετε,θα πρέπει να επανεξετάσετε το θέμα των αγροτών.Το γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχουν αγρότες με πολλά κτήματα,με αυτοκίνητο, με τρακτέρ κ.τ.λ.που παίρνουν μεν τη μικρή σύνταξη του ΟΓΑ, αλλά περνούν πλουσιοπάροχα,σε αντίθεση με χιλιάδες νέους στις πόλεις,πτυχιούχους ανεργους,που απλώνουν το χέρι στούς συνταξιούχους γονείς τους για να ζήσουν, και που η ανεργία σκοτώνει τα όνειρά τους.Επίσης να σας πω ότι υπάρχουν κάποιοι αδίσταχτοι που ενώ εργάζονται και οι αμοιβές τους ξεπερνούν τις 3000 και πάνω ευρώ,γράφουν τις γυναίκες τους ως αγρότισσες για να απολαμβάνουν των προνομίων των αγροτών.Έλεος!΄Ετσι κάπως δηλώθηκαν και ως πυρόπληκτοι…Τέλος,θα πρέπει πάση θυσία να ¨πιάσετε¨ τους φοροφυγάδες.Τότε θα απονεμηθεί πραγματικά δικαιοσύνη.Ευχαριστώ για το βήμα που μου δώσατε.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 16:52 | Ηλίας

    Τα κριτήρια της απόδοσης των επιδομάτων είναι άδικα ως προς τους πολυτέκνους. Στην περίπτωση που κάποιος έχει πέντε (5) παιδιά και εισόδημα κάτω από 20.000€, δύναται να λάβει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Το εισόδημα αυτό όμως είναι μικρό και τουλάχιστον επιβάλλεται να αναπροσαρμοστεί στις 30.000€, για να μπορέσουν να το λάβουν και άλλοι πολύτεκνοι δικαιούχου.
    Επίσης εάν ο Υπουργός Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου έχει την στοιχειώδη Κοινωνική ευαισθησία, θα αντιληφθεί την αδικία που ίσχυε μέχρι σήμερα και θα καταθέσει στην σχετική νομοθετική ρύθμιση, για την φορολόγηση των εισοδημάτων του 2010 και πλέον, προς όφελος των πολυτέκνων. Διότι σε μία οικογένεια των τριών (3) τέκνων, όπου έχει αφορολόγητο εισόδημα 22.000€ αναπροσαρμόζεται στις 24.000€ στην περίπτωση των πέντε (5) τέκνων. Δηλαδή 1000€ για κάθε επιλπλέον παιδί. Το ποσό αυτό είναι ιδιαίτερα μικρό, και πρέπει να αναπροσαρμοστεί σε 4.000 με 5.000€ για κάθε επιπλέον τέκνο, πέραν του 3ου, ούτως ώστε να υπάρξει στήριγμα και επιπλέον οικονομικό κίνητρο, για τις πολύτεκνες οικογένειες, συμβάλοντας έτσι και στο έντονο δημογραφικό πρόβλημα της Χώρας μας.
    Αναμένοντας την απάντηση σας, μετά το πέρας της Δημόσιας διαβούλευσης στο ανωτέρω δίκαιο κοινωνικό αίτημα.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 16:17 | Νίκος Π.

    Η «ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης» είναι έκτακτη αλλά τα «μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα» που θα ακολουθήσουν θα είναι μόνιμα. Το πιάσατε το υπονοούμενο; :)

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 16:53 | SAITHS DIMITRIOS

    ΘΕΤΙΚΟ ΑΛΑ ΛΙΓΟ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 15:14 | kostas kourgialis

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΚΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ.ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ,ΜΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2009,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΞΙ ΜΕ 5-10 ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ,ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ.ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΛΙΓΟ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 15:58 | χρήστος

    Πρώτα απ΄ όλα καλή επιτυχία στο έργο σας και συγχαρητήρια για την δημόσια διαβούλευση.
    Οικογένεια με τρία ανήλικα τέκνα, με πατέρα άνεργος, ο οποίος έκλεισε το κατάστημα του πριν 6 μήνες (εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ) και μητέρα καθηγήτρια, της οποίας, το μισό ακριβώς εισόδημα πηγαίνει στο δάνειο σπιτιού (σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι ενοίκιο), δεν δικαιούται την ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης, α) διότι η μητέρα είναι λίγο πάνω από το όριο, που ισχύουν για τις οικογένειες με τρία παιδιά και β) διότι ο πατέρας πέρσι, ήταν στον Ο.Α.Ε.Ε..
    Δηλαδή άνεργος με τρία και δεν δικαιούται την ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης. Θα παρακαλούσα να κοιτάξετε ξανά τα όρια και ειδικά ότι έχει σχέση με παιδιά και άνεργους.

    Με εκτίμηση

  • Κύριοι,

    πολύ σωστά επιλέξατε σημαντικές από τις γνωστές ασθενείς κοινωνικές ομάδες.

    Τι συμβαίνει όμως όταν μια οικογένεια έχει μέλη που ανήκουν σε δύο ή και τρεις κατηγορίες; Εξισώνονται με τις οικογένειες όπου ανήκουν σε μια;

    Οικογένεια με ένα παιδι(ΑΜΕΑ) και χαμηλό εισόδημα και ως συνέπεια της αναπηρίας η μητέρα δεν εργάζεται(εγγεγραμένη ΟΑΕΔ) έχει τις ίδιες ανάγκες με μια άλλη οικογένεια με ένα υγιές παιδί και χαμηλό εισόδημα.

    Αν η παροχή του επιδόματος με κριτήριο (οικογένειας χαμηλού εισοδήματος με ένα παιδί – 700€) δεσμέυει όλα τα μέλη να μην πάρουν επίδομα σε άλλη κατηγορία, μήπως είναι δυνατή η επιλογή επιδομάτων (ΑΜΕΑ, παιδί – 400€) και (Ανεργία, μητέρα – 400€) στην ίδια οικογένεια μιας και το σύνολο είναι μεγαλύτερο και πρόκειτε για ατομικές περιπτώσεις.

    ΑΝ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ.

    ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ 2.500.000 ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ. ΕΧΕΤΕ ΕΠΑΡΚΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙς ΕΙΝΑΙ;

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ, ΤΩΡΑ ΓΥΡΙΖΩ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΟΥ!!!

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 15:03 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΚΤΙΜΩ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΡΧΕΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΚΥΡΙΩΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ. Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΟ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΤΟΜΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ? ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 15:16 | ΜΑΚΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ, ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ. ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ? ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΚΕΙ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 15:03 | ΑΝΝΑ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙΧ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΨΥΧΗ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΕΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ . ΟΤΑΝ ΘΕΤΕΤΕ ΟΡΙΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ? ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008, ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΞΑΝΕΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ, ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2009 ΚΑΙ ΟΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2009 ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2009 ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΜΙΣΘΟ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 18 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ 2009 ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2009 ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ. ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ή ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 15:11 | ΓΚΙΝΗ ΚΟΡΝΗΛΙΑ

    Πιστεύω οι περισσότεροι συμφωνούμε μ’ αυτό το μέτρο .

    Θεωρώ απαραίτητη προυπόθεση το ύψος του ακκαθαριστικού σημειώματος των
    δύο τελευταίων ετών

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 14:11 | SAVVAS LAZOPOULOS

    Κύριε Υπουργέ,
    Αξιότιμοι νομοθέτες το υπό εξέτασιν νομοσχεδίου,
    Το βασικώτερο θέμα για την εισοδηματική πολιτική στην χώρα μας αποτελεί η ευρηματικότητα ελευθέρων επαγγελματιών συγκεκριμμένων κλάδων, αγροτών, επιχειρηματιών-εισοδηματιών και δημοσίων υπαλλήλων ακόμη, που δαπρέπουν στην ικανότητα να φοροδιαφεύγουν. Η ουσιαστικότερη οικονομική πολιτική, προς την κατεύθυνση της κοινωνικής πολιτικής των ευπαθών κοινωνικων ομάδων, είναι το σφράγισμα όλων των διεξόδων εφαρμογής αυτής της κοινωνικής αδικίας, προς τους πολίτες εκείνους, -ευπόρους η απόρους-, που υποβάλουν με διαφανή τρόπο την φορολογική τους δήλωση με όλα ακριβώς τα ετήσια οικονομικά τους έσοδα και έξοδα.
    Δεν αποτελεί πρωτότυπο δήλωση, αλλά κοινωνική διαπίστωση από όλους τους παράγοντες που παρακολουθούν το ζήτημα.
    Συνακόλουθα, το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης δεν θα το λαμβάνουν οι αποκαλούμενοι «μισθωτοί-αγρότες» ως, «ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες», αλλά το πραγματικό σύνολο των Ελλήνων πολιτών, που η χορήγηση του επιδόματος να αποτελεί -ουσιαστικά- οικονομική στήριξη για αυτούς και όχι, «επιλεγμένη, μέσα από κληρωτίδα λαχείου», οικονομική κλοπή του δημόσιου χρήματος, των τιμίων και νομότυπα φορολογουμένων Ελλήνων Πολιτών.
    Ειδάλλως, αποκαλέστε το μέτρο, ως ένα «πρόσθετο φυλετικής διάκρισης βοήθημα», κατά των αγνώστων φοροδιαφευγόντων.
    Δεν ανήκω σε τέτοια κατηγορία, δεν φοροδιαφεύγω, δεν θα λάβω το βοήθημα.
    Κατά ουδένα τρόπο όμως θα αποδεχθώ να συνεισφέρω, γνωρίζοντας ότι τα χρήματα εδόθησαν αδιάκριτα, άδικα, και αφιλοκερδώς, σε ομάδες που ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ…
    Τα αποτελέσματα σας κρίνουν…
    Ευχαριστώ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 14:17 | Περικλής Κωνσταντινίδης

    Είμαι εργαζόμενος με μερική απασχόληση και άγαμος με εισόδημα κάτω απο 6000 ευρω τον χρόνο , μένω σε δικό μου σπίτι το οποίο μου το αγόρασαν οι γονείς μου πουλώντας ένα χωράφι τους .
    Τώρα εγώ δεν δικαιούμαι το επίδομα κοινωνικής ;

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 14:17 | ΦΟΙΤΗΤΗΣ

    ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΥΣ ΜΕ ΜΗΝΙΑΊΑ ΣΎΝΤΑΞΗ ΚΆΤΩ ΑΠΌ ΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΎΝΤΑΙ ΤΟ ΕΚΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΏΣΕΙ ΤΟ 60ο ΈΤΟΣ. ΜΑΚΆΡΙ ΝΑ ΔΩΘΕΊ ΤΟ ΕΠΊΔΟΜΑ ΣΕ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ ΑΦΟΎ ΕΧΟΝΤΑΣ ΆΣΚΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΆ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΟΎΝ ΝΩΡΊΤΕΡΑ ( ΒΕΒΕΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ )ΔΥΝΗΤΙΚΆ ΧΆΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΣ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΊΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΓΕΝΙΚΈΣ ΓΡΑΜΜΈΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΌ ΜΈΤΡΟ ΚΑΙ ΜΠΡΆΒΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΘΕΊ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΊΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΩΘΕΙ ΜΕ ΡΕΥΣΤΌΤΗΤΑ , Η ΑΓΟΡΆ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΊ Η ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΈΠΕΙΑ ΤΟ Α.Ε.Π.

  • Αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη δημιουργία του παρόντος διακτυακού τόπου, που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα να διατυπώνει με δημόσιες τοποθετήσεις και προτάσεις τις απόψεις του/της στους υπό διαμόρφωση νόμους.

    Και εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι όπως όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους, έτσι και οι νόμοι οφείλουν να είναι ίσοι απέναντι σε όλους τους Έλληνες.

    Η εξαίρεση των ελεύθερων επαγγελματιών από το νομοσχέδιο αποτελεί αδικία και δημιουργεί εκτός των άλλων το στρατόπεδο των μισθωτών-αγροτών-συνταξιούχων και εκείνο των ελεύθερων επαγγελματιών-επιχειρηματιών, όπου στο πρώτο βρίσκονται οι φτωχοί πλην τίμιοι Έλληνες ενώ στο δεύτερο οι πλούσιοι και άτιμοι ανθέλληνες. Αυτό είναι πέρα για πέρα λάθος και δεν συνεισφέρει στη κοινωνική συνοχή που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

    Δεν είναι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέφτες, δεν είναι όλοι πλούσιοι, οι περισσότεροι από αυτούς περνούν μαζί με όλους τους άλλους δύσκολες ώρες και σήμερα η πολιτεία τους γυρίζει τις πλάτες.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 14:00 | Β. Φραγκιαδάκης

    Πιστεύω οτι βοήθεια πρέπει να δοθεί μόνο σε 250000 και οχι σε 2500000 πολίτες.Να αποκλεισθούν οι εχοντες ακίνητη περιουσία, οιφορολογουμενοι με αντικειμενικά κριτηρια,οι ελευθεροι επαγγελματίες. Ουτως ή άλλως κανένας δεν σώζεται με 400 ευρώ ενίσχυση. Απεναντίας με 2-3 χιλιάδες ενας φτωχός μπαλώνει κάποιες τρύπες.
    Προσεξτε μη γίνει οπως το τρισχιλιαρο της Ηλείας!!

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 13:25 | spiros xenos

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 850 ΕΥΡΟ ΔΙΝΩ 400 ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΟ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΝΟΜΟΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ??ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΕΝΟΧΛΗΣΗ

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 13:20 | Γιώργος Γ.

    Καταρχήν τα συγχαρητήριά μου για την εκλογική σας νίκη.
    Θέλω κι εγώ να καταθέσω την ταπεινή μου άποψη στο συγκεκριμένο θέμα. Είμαι 25 ετών άγαμος, πτυχιούχος φιλοσοφικής σχολής (και δυστυχώς έχω μετανιώσει που σπούδασα), και άνεργος απο τότε που ολοκλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία (αυτήν την εβδομάδα κλείνω 18 μήνες ανεργίας ΟΑΕΔ). Στην πραγματικότητα δεν έχω δουλέψει ποτέ διότι ούτε ιδιαίτερα μαθήματα θέλω να κάνω για να παίρνω μαύρα λεφτά, και ούτε είχα κάποιο μπάρμπα στην Κορώνη για να με βάλει σε κάποια θέση ή σε κάποιο stage. Δυστυχώς έχω χάσει κάθε ελπίδα, και παρόλο που υπηρετώ την πατρίδα μου σε όλες της τις εκφάνσεις, η ίδια η πατρίδα με πληγώνει. Μήπως λοιπόν να επανεξετάζατε τα κριτήρια? Έχω χάσει κάθε κοινωνική μου επαφή, έχω κλειστεί στο σπίτι και δε βγαίνω έξω, διότι δεν μπορώ να ζητάω λεφτά απο τους γονείς σαν να είμαι μαθητής. Θέλω επιτέλους να βρω τη χαμένη μου αξιοπρέπεια και την ελπίδα για τη ζωή, και ελπίζω ότι εσείς θα προσφέρετε πιο πολλά έργα στον τόπο γιατί είμαστε χιλιάδες νέοι οι οποίοι θέλουμε να προσφέρουμε αλλά η ανεργία μας κρατάει δέσμιους.
    Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 13:31 | Kostas Oreopoulos

    Μια παρατήρηση προς όλους όσους διαβάζουν το παρον.

    Όταν χαράζεις μια γραμμή, αυτοί που είναι στα σύνορα , απο έξω, θα έχουν πρόβλημα. Όμως πρέπει κάπως να μπει μια γραμμή.

    Ξεκινάς από τις πιο αδύνατες κοινωνικές ομάδες, και ανεβαίνεις μέχρι να σου τελειώσουν τα χρήματα.

    Εξάλλου αυτό δεν μπορώ να το δω ούτε καν σαν ασπιρίνη.

    Χρειαζόμαστε δίκαιο φορολογικό πλαίσιο, που να μην βασίζεται στην σχέση θύτη θύματος, με απίστευτα πρόστιμα γιατί η ημερομηνία είναι στραβή κλπ

    Θέλουμε να έχουμε θέσεις εργασίας. Μα δεν παράγουμε τίποτα. Κατά την γνώμη μου πρέπει να επενδύσουμε σε κάτι που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ διαμορφωμένο ακόμη σαν αγορά, πριν δημιουργηθεί σε άλλες χώρες. Μετά είναι αργά. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε υπάρχουσες αγορές. Ναι είναι δύσκολο, αλλά αν ήταν εύκολο θα κυβερνούσε ο αυτόματος πιλότος. Πρέπει να στοχεύσουμε κάπου, να παράγουμε τεχνογνωσία, θέσεις εργασίας, πλούτο.

    Άλλη λύση δεν υπάρχει.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 13:44 | ΜΑΙΡΗ ΠΕΤΡΟΛΙΑ

    Το μέτρο θα μπορούσε να είναι καλό κάτω από προϋποθέσεις.
    Νομίζω ότι στους δύσκολους και άνισους καιρούς που ζούμε θα έπρεπε να υπάρχει προσοχή ως προς τη διάθεση του δημοσίου χρήματος, ιδιαίτερα όταν αυτό αντλείται από τα «υψηλά» εισοδήματα για να διατεθεί στα «χαμηλά» (κατά τον ορισμό πάντα του κοινωνικού κράτους).
    Ποιος μπορεί να όρισει έτσι απλά στη σημερινή Ελλάδα της φοροδιαφυγής την έννοια του κατέχοντος και μη?
    Πως μπορεί να είμαστε σίγουροι για τα εισοδηματικά κριτήρια που θεσπίζονται κατά περιόδους όταν αυτά βασίζονται σε ρευστές φορολογικές δηλώσεις που αντικρούουν στους κανόνες της λογικής?
    Πως αποκλείονται από την επιδότηση οι ελέυθεροι επαγγελματίες και όχι οι αγρότες οι οποίοι είναι και αυτοί ελεύθεροι επαγγελμάτιες με ειδικά όμως προνόμια (χαμηλή εισφορά στον ΟΓΑ, φοροαπαλλαγές )?
    Πιστεύεται ότι ο μέσος αγρότης είναι τόσο φτωχός όσο φαίνεται από το εκκαθαριστικό της εφορίας του, μετά τη δήλωση του με την νόμιμη φοροδιαφυγή των τεκμαρτών? Η κοινή λογική λέει ότι σήμερα είναι αδύνατο να επιβιώσεις με ετήσιο εισόδημα 6000 ε και δύο παιδιά. Ομως αυτό το ποσό δηλώνουν μέσοι αγρότες με 100 στρέμματα αροτραίες καλλιέργειες. Εχει εξεταστεί η περίπτωση όπου πολλοί χρησιμοποιούν τη ιδιότητα του αγρότη για τα ωφέλιμα προς αυτούς μέτρα αλλά παράλληλα κάνουν και δεύτερη εργασία και είναι στην ουσία ελεύθεροι επαγγελματίες??
    Κοινωνικές ομάδες που χρησιμοποιούν τα πέντε τους παιδιά για να ειπράτουν κάθε λογής επιδόματα πως τα ζουν?
    Μήπως καταφεύγουν σε παράνομες δραστηριότητες??
    Πιστεύω ότι το κράτος θα πρέπει να εξετάσει εκ νέου τα εισοδηματικά κριτήρια προτού προβεί στην επόμενη «επιδότηση».

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 13:16 | Ανδριάνα

    Έχω κάρτα ανεργίας από τον Φεβρουάριο του 2009, είμαι διαζευγμένη από τον Μάρτιο του 2009 με δύο παιδιά – το ένα στην Α’ γυμνασίου και το άλλο στην Α’ λυκείου, δεν παίρνω κανενός είδους διατροφή και όλα τα έξοδα – οριακά – αυτή την στιγμή καλύπτονται από τους γονείς μου. Η φορολογική δήλωση ήταν κοινή με τον πρώην σύζυγο που τυγχάνει ελεύθερος επαγγελματίας. Σε ποιους δικαιούχους ανήκω; Και με ποια κριτήρια;

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 13:03 | kostas

    Το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης είναι μετονομασία του επιδόματος θέρμανσης

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 13:13 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΩΛΗ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΕΤΣΙ!
    ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΝΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ STAGE, ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ,ΤΙΠΟΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ «ΗΜΕΤΕΡΩΝ».ΕΤΣΙ, ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ(ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ). ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ΣΤΟ ΕΤΑΚ ΤΟΥ 2008 ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ, ΧΡΕΩΘΗΚΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΗΣΗ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?(ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΑΡΤΙΟ)
    ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΙΝΑΙ 10100 ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΚΑΣ
    ΑΦΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΓΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ? ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ(ΑΝΕΡΓΟΙ,ΕΚΑΣ,ΟΓΑ) ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ! ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ! ΕΙΝΑΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 12:34 | ΚΟΥΙΜΤΣΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Είμαι ενθερμος οπαδός της όλης προσπάθειας της νέας κυβέρνησης αλλά…
    Το νομοσχεδιο είναι λίγο ρατσιστικό! άλλοι πολίτες οι μισθωτοί,άλλοι οι αγροτες, οι ελευθεροι επαγγελματίες ΟΧΙ δεν είναι καν πολίτες?
    οχι, λέτε στην ενίσχυσή τους, διότι αυτοί φοροδιαφευγουν.
    τι είπατε φοροδιαφέγουν?
    οπως εγώ για παράδειγμα η οποία ειμαι με ενα παιδί, ειμαι λογιστρια(ελευθερος επαγγελματιας στο τρίτο έτος )και δηλωνω εισοδημα 10500.
    δηλαδη 10500/12=875 το μήνα. τα οποία μου φτάνουν για να πληρωσ:300 ενοικιο κατοικιας,200 τεβε,250 ενοικιο γραφειου=750 πάγια εξοδα.
    και αμα βάλω ΔΕΗ και ΟΤΕ!!!!!!!!!!
    ΝΑΙ ΕΓΩ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. Διοτι για να μπορεσω να επιβιωσω έβαλα περισσοτερο εισοδημα στη δηλωση μου(πληρωνοντας το ΦΠΑ)ωστε να εχω πιστωλειπτικη ικανοτητα να βγαλω κανα δανειακι να μπορεσω να πληρωσω καμια υποχρεωση.ετσι ζω απο τοτε που εγινα ελευθερος επαγγελματιας, με δανεια.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 12:00 | k.vasilopoulos

    ανεργος απο το 2006 χωρις οαεδ,εισοδημα 480ε το μηνα δηλωθεν στην εφορια απο ενα σπιτι κληρονομια που το νοικιαζω και φιλοξενουμαι σε συγγενικο προσωπο χωρισμενος με παιδι και δεν δικαιουμαι επιδομα?????????

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 12:58 | ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

    Νομίζω πως γενικά το νομοσχέδιο κινείται σε σωστή βάση, αλλά χρίζει τροποποίησης, ιδικά για τους ανέργους τι θα πει ότι το επίδομα το παίρνουν όσοι έχουν οικονομικό κριτήριο 9,043 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή όσοι εργάστηκαν πέρσι με μισθό 9045 / 14 = 645ευρώ!. Αυτοί που είχανε μισθό 750 ευρώ ; τι θεωρούνται ; προνομιούχοι ; Αλλά σε τελική ανάλυση και αυτός που έπαιρνε 650 η 750 η και 1000 ακόμη, φέτος είναι άνεργος. Ιδικά για αυτήν την κατηγορία εάν βεβαιώνετε ότι δεν υπάρχουν αλλά εισοδήματα και υπάρχει κάρτα ανεργίας το επίδομα θα πρέπει να δίνετε χωρίς καμία προϋπόθεση.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 12:46 | ΣΠΥΡΟΣ

    ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ:

    1) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΥΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΚΑΣ ( ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ) ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΥΝ ΕΚΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 20.000 ΕΥΡΩ

    2) ΣΥΝΤΑΞΕΙΟΥΧΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ (ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ) ΑΛΛΑ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΦΤΩΧΟΙ

    3) ΣΥΝΤΑΞΕΙΟΥΧΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ

    4) ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ ΚΑΤΩΤΑΤΟ

    5) ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ

    ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ( ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ / ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ) ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΟΙΚΕΙΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ‘Η ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ ΚΑΤΩΤΑΤΟ
    ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

    ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 12:24 | Νώντας Σκούτας

    Πού είναι η πρόνοια για την την γενειά των νέων ανθρώπων των €700? Αυτοί δεν είναι φτωχοί? Εκτός εάν μπορείς να ζήσεις οικογένεια με €700? Εσείς κύριε υπουργέ μπορείτε? Ζήσατε ποτέ με τόσα χρήματα στο παντελόνι για ένα μήνα. Εγώ ξεκίνησα να δουλεύω σε ελεγκτική εταιρεία με €655 και ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να τα φέρεις βόλτα.