Άρθρο 24 – Κατάργηση / Εκκαθάριση της «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» – Συγχώνευση δια απορρόφησης από το ΤΑΙΠΕΔ της «ΕΤΑΔ Α.Ε.»

1. α. Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» που συστάθηκε με το άρ. 16 του ν. 4146/2013 (Α’ 90) τίθεται σε εκκαθάριση και καταργείται.
β. Το σύνολο των εκτάσεων, κτιρίων και εγκαταστάσεων που μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και των κατά περίπτωση αρμοδίων Υπουργών, επανέρχονται από το χρόνο μεταβίβασής τους, στον φορέα από τον οποίο παραχωρήθηκαν.
2. Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) που συστάθηκε με την ΚΥΑ με αρ. Δ6Α 1162069 ΕΞ 2011 (Β’ 2779), δυνάμει του άρ. 14Β ν. 3429/2005 (Α’314), όπως ισχύει, απορροφάται από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Α.Ε.).
3. Με κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και των κατά περίπτωση αρμοδίων υπουργών ρυθμίζονται τα επιμέρους θέματα και οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των ανωτέρω παραγράφων του παρόντος άρθρου.

  • 15 Μαρτίου 2015, 21:35 | Μαρία

    Είναι κρίμα που μια αριστερή κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει απολύσεις..Είμαστε υπέρ των εργαζομένων και μακάρι να αποροφηθούν αλλού και να μην χάσουν την δουλειά τους.Ντροπή…

  • 15 Μαρτίου 2015, 18:17 | Γιώργος Α.

    Θεωρώ ότι οι εργαζόμενοι της ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε. δεν πρέπει να απολυθούν, παρόλο που η εταιρεία κλείνει(εκκαθαρίζεται). Αυτοί οι άνθρωποι έχουν εργοδότη τους το Δημόσιο (η εταιρεία έχει μόνο μέτοχο το Δημόσιο) και άρα το Δημόσιο αποφασίζει να την κλείσει. Είναι επικίνδυνο δείγμα γραφής γιά το μέλλον(εν όψει πιθανών νέων μελλοντικών απαιτήσεων από τους δανειστές) να απολυθούν αυτοί οι άνθρωποι. Το θεωρώ αδιανόητο γιά αυτήν ιδιαίτερα την κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι πρέπει να απασχοληθούν βάσει των προσόντων τους σε αντίστοιχες θέσεις του Δημόσιου τομέα με τις ίδιες συμβάσεις εργασίας και με αμοιβές βάσει του ενιαίου μισθολογιου

  • 15 Μαρτίου 2015, 18:18 | A.Θ.

    Η Παράκτιο Αττικό Μέτωπο που τόσο πολεμήθηκε από την Τρόικα καταργείται. Το ΤΑΙΠΕΔ που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση ενισχύεται. Μήπως θα έπρεπε πριν καταργηθεί μια αυτοχρηματοδοτούμενη εταιρεία και πριν γίνει ένας στρατηγικός σχεδιασμός για τη Δημόσια Περιουσία να αλλάξετε το χαρακτήρα του ΤΑΙΠΕΔ που έχετε εξαγγείλει? Αλλά βέβαια όλοι οι σκεπτομενοι πολίτες γνωρίζουν ότι αυτό δεν γίνεται μονομερώς. Όσο για την πρώτη αριστερή κυβέρνηση που απολύει υπαλλήλους με ….επικοινωνιακούς τρόπους στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, τι να πει κανείς.

  • 15 Μαρτίου 2015, 18:03 | Μαίρη

    Όσον αφορά το σχόλιο στις 14.44, περί παχυλών αμοιβών και ειδικών συμβούλων, πρέπει να σημειωθεί ότι στην «Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.» απασχολούνται εργαζόμενοι οικονομολόγοι, διοικητικοί υπάλληλοι και μηχανικοί με 800 ευρώ μηνιαίως, χωρίς άλλη απασχόληση, ενώ δεν απασχολούνται δημοσιογράφοι.

  • 15 Μαρτίου 2015, 18:49 | Ε.Σ

    Πως μια εταιρεία που οι υπαλληλοι της ειναι ενταγμένοι στο ενιαίο μισθολόγιο αποτελούν το αγκάθι της οικονομίας αυτής της χώρας… Η εταιρεία Παρακτιο αττικό μέτωπο πρέπει να παραμείνει ανοιχτή. Πραγματικά έψαξε κανείς να μάθει το έργο που επιτελεί? Είδε κανείς τι ακριβώς κάνουν οι εργαζομενοί της? Γνωρίζει το εποπτεύον υπουργείο το ρόλο της; Ακίνητα που δεν ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή ακίνητα που ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ… Η ενταξη τους στο ταιπεδ σημαίνει κ απευθείας το ξεπούλημα τους. Επανεξεταστε αυτή την απόφαση.Όσο για τους εργαζόμενους αφήστε τους να κάνουν την δουλειά που τους ανατέθηκε. Εχουν κάθε δικαίωμα να ολοκληρώσουν το έργο τους…

  • 15 Μαρτίου 2015, 18:20 | Μαίρη

    Θα περίμενε κανείς από την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα να μην υιοθετεί αποφάσεις που οδηγούν στον δρόμο εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν προσληφθεί με καθόλα νόμιμες διαδικασίες.
    Το «λουκέτο» στην «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση είναι απαράδεκτο, θυμίζει το «μαύρο» στην ΕΡΤ που τόσο έντονα κατέκρινε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να ανακληθεί άμεσα.
    Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να αποτελέσει η διασφάλιση των εργαζομένων της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο», καθώς τριάντα οικογένειες κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο.
    Διαφορετικά, η κυβέρνηση θα κατηγορηθεί για «δύο μέτρα και δύο σταθμά», όσον αφορά την τύχη των εργαζομένων.
    Την ίδια ώρα, απορία προκαλεί η απόφαση κατάργησης ενός οργανισμού με κύριο μέλημα την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, το οποίο παραμένει ανεκμετάλλευτο και μαραζώνει, ενώ θα μπορούσε να συμβάλει τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη, σε αυτή την τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο.

  • 15 Μαρτίου 2015, 18:36 | Δ.Κ

    Η ΕΤΑΔ δεν ιδρύθηκε με την αναφερόμενη ΚΥΑ το 2011! Από το 1998 με το νόμο 2636 έχει ιδρυθεί σαν Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης. Απλά με την ΚΥΑ απορρόφησε την ΚΕΔ και μετονομάστηκε. Τι νόημα έχει η αναφορά στο ν. 3429/2005?? αφού, σε εκτέλεσή του η ΚΕΔ ήδη καταργήθηκε, ενώ υποτίθεται ότι σκοπός του υπό ψήφιση νόμου είναι το ενιαίο της διαχείρισης των ακινήτων. Πως όμως μια εταιρία (ΤΑΙΠΕΔ), με κατά πολύ μικρότερο κεφάλαιο από αυτό της ΕΤΑΔ, με διάρκεια που εκπνέει, χωρίς καμμιά γι΄αυτό αναφορά στη διάταξη, με προσωπικό απείρως μικρότερο από την ΕΤΑΔ και άλλη εντελώς οργανωτική δομή,με μοναδικό σκοπό την αποκρατικοποίηση και καμιά άλλη δραστηριότητα και συναλλαγές (πέραν της ανάθεσης έργου σε πληθώρα Συμβούλων), κρίνεται ορθολογικό να απορροφά την ΕΤΑΔ?? Η οποία μάλιστα δεν επιχορηγείται (ενώ το ΤΑΙΠΕΔ επιχορηγείται για τα λειτουργικά του έξοδα)και πρόσφατα έδωσε στο Δημόσιο μέρισμα 9 εκατομμύρια ευρώ??? Τι σκοπό θα έχει το ΤΑΙΠΕΔ?? Πως θα συνυπάρξουν εντελώς διαφορετικές λειτουργίες (μισθώσεις, παραχωρήσεις, Υποκαταστήματα κλπ.). Πως από τη μια «στήθηκε» το ΤΑΙΠΕΔ έτσι ώστε να δρά εντελώς αποδεσμευμένο, με ακίνητα στα οποία έχει κυριότητα και από την άλλη, τώρα, θα έχει υποχρεώσεις που προκύπτουν από συμβάσεις της ΕΤΑΔ?? Οι εξουσιοδοτικές διατάξεις είναι πολύ γενικές και σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα και νομιμότητας και ουσιαστικό, γιατί πολλά δεν ρυθμίζονται.
    Σχετικά με την ΠΑΡΑΚΤΙΟ, πολύ συζήτηση για ένα σχήμα που όλοι ξέρουν γιατί «στήθηκε» και τι εξυπηρετούσε. Ουδέν προσέφερε, κι αυτό όπως και το ΤΑΙΠΕΔ στις «πλάτες» της ΕΤΑΔ στηρίχθηκε για να λειτουργήσει. Και κανείσ δεν αναφέρει, ότι η ΕΤΑΔ ήταν η πρώτη που εφάρμοσε διαδικασίεσ αποκρατικοποιήσεων, είναι αυτή που έχει συνεισφέρει στην αξιοποίηση και ωρίμανση των ακινήτων, έχει δώσει πολλά στους Δήμους, έχει εκτελέσει σημαντικά έργα, πρόσφατα την ανακαίνιση του Χιονοδρομικού του Παρνασσού και άλλα, για να έρχονται κάποιοι άλλοι να εισπράττουν την υπεραξία αυτής της δουλειάς, αλλά και των δαπανών! Μήπως η ΕΤΑΔ δεν βοηθά και το ΤΑΙΠΕΔ στα ακίνητα???? Κάποιοι σκόπιμα το μόνο που κάνουν είναι να παρουσιάζουν μια διαστρεβλωτική εικόνα της ΕΤΑΔ γιατί έτσι βολεύει, να ακούγεται μόνο η δήθεν…. «αμαρτωλή», για να αποσιωπάται και το έργο και η προσπάθεια των ανθρώπων της, που έχουν τεχνογνωσία μετά από τόσα χρόνια τριβή με τα προβλήματα. Ας λάβουν όλα τα παραπάνω υπόψη αυτοί που αποφασίζουν….

  • 15 Μαρτίου 2015, 17:43 | Γιωργος Κοτρωτσος

    Αναφορικά με τις επισημάνσεις που έγιναν απο άλλον σχολιαστή στις 14.44, δεν έχω λόγο να τισ αμφισβητησω αλλά είμαι σίγουρος οτι αντιστοιχες παρατηρησεις μπορούν να γίνουν για αρκετούς άλλους οργανισμους του ευρύτερου δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ ,για να μην ξεχνιομαστε!
    Μήπως ο συγκεκριμένος χρηστης έχει στην διάθεση του τα αντίστοιχα στοιχεια εγκρισης δαπανων για το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ εφόσον είναι τόσο ενημερωμενος; Με ποια διαδικασια εγιναν προσληψεις στους δυο αυτους οργανισμους καθως και στον ευρυτερο δημοσιο τομεα; Αν ναι ας μοιραστεί αυτά τα στοιχεία μαζί μας.
    Σε οτι αφορα το ατυχές παράδειγμα του Μουσείου Μπενακη, υπένθυμιζω οτι σε εφαρμογή του Ν.3895\2010 για την λύση και εκκαθάριση των «ΔΕΠΟΣ-ΙΧΘΥΚΑ-ΑΓΡΟΓΗ», επισης νπιδ του δημοσιου, υπήρξε σαφής διάταξη στον νομο για την απορρόφηση του τακτικού προσωπικού τους απο αλλους φορείς. Ποσά μετρα και σταθμα θελουμε για τους εργαζομενους αυτών των φορεων;
    Διευκρινιζω οτι δεν ενδιαφερομαι για τους πολυθεσιτες συμβασιούχους της εταιρειας, αλλά μονο για το τακτικό προσωπικό ( μονοθεσιτες ) που αμοιβονται με το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου, η απόλυση τους προφανώς τους στερεί τον βιοπορισμό, και θεωρώ άδικη μιά τέτοια απόφαση.

  • 15 Μαρτίου 2015, 17:00 | Ελένη

    Είναι εντυπωσιακό πώς συμπολίτες μας παρακολουθούν το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και είναι σε θέση να γνωρίζουν στοιχεία και πληροφορίες για την ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Ωστόσο είναι ανησυχητικό, αν όχι θλιβερό, τα στοιχεία αυτά να μεταφέρονται μεμονωμένα και παραποιημένα: η αμοιβή της εταιρείας φύλαξης (μέχρι την πρόσληψη προσωπικού το Μάιο 2014) να διαδίδεται στις 21.000 αντί 2.100 ευρώ, ο ημερήσιος καθαρισμός ενός ορόφου έναντι 307 ευρώ/μήνα να εμφανίζεται ως κακοδιαχείριση, η ανάθεση του έργου αρχικής ταξινόμησης των αιτήσεων πρόσληψης να ανατίθεται στην μεγαλύτερη, ίσως, ελληνική εταιρεία για τέτοιους είδους υπηρεσίες και ενώ στην ΠΑΡΑΚΤΙΟ δεν υπάρχει προσωπικό να καταχωρήσει σχεδόν 2.000 αιτήσεις, η διατήρηση των δικηγορικών γραφείων κάποιων εκ των έμμισθων δικηγόρων, ας αναζητηθείσ τον Κώδικα Δικηγόρων, οι προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ ας αναζητηθούν στον ιδρυτικό νόμο της εταιρείας . Οι συμπολίτες μας που ασχολούνται με το ΔΙΑΥΓΕΙΑ ας αναζητήσουν καταχωρήσεις αναθέσεων και συμβάσεων από την ΕΤΑΔ (;;;), ας αναζητήσουν τις αμοιβές του προσωπικού τους. Και τέλος ας απαντήσουν γιατί το δημιούργημα του ΤΑΙΠΕΔ, κατ’ εντολή της ΤΡΟΙΚΑ, διατηρείται και γιγαντώνεται από την σημερινή Κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι στην ΠΑΡΑΚΤΙΟ ελπίζουμε ότι η παραπληροφόρηση γύρω από την εταιρεία θα παύσει και η Κυβέρνηση θα λάβει μέριμνα τόσο για την τύχη της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου όσο και για τις τύχες των εργαζομένων. Το «μαύρο» ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

  • 15 Μαρτίου 2015, 16:05 | Ε.Τ.

    Παράκτιο Αττικό Μέτωπο. Μία Εταιρεία Διαχείρισης & Αξιοποίησης Ακινήτων καταργείται. Η δυνατότητα να έρθουν έσοδα στο κρατικό ταμείο από την αξιοποίηση της παραλιακής καταργείται. Όπως επίσης και η αναδιαμόρφωση τμημάτων της παραλιακής ζώνης από το ΣΕΦ ως το Σούνιο καταργείται. Ακόμα 30 οικογένειες εν όψη ανθρωπιστικής κρίσης «καταργούνται»! Μήπως να ξανασκεφτεί η κυβέρνηση το άρθρο 24;

  • 15 Μαρτίου 2015, 16:22 | Γιαννης Λεμπεσης

    Το «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» που συστάθηκε με το άρ. 16 του ν. 4146/2013 (Α’ 90) τίθεται σε εκκαθάριση και καταργείται. Αυτό σημαίνει απόλυση όλου του προσωπικού του, σωστα; Αυτό είναι το τέλος των απολύσεων και της ανθρωπιστικής κρίσης που μας υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση του;
    Ε, οχι! Αιδώς Αργείοι!

  • 15 Μαρτίου 2015, 16:21 | Κ.Κ.

    «ΣΗΜΑΙΑ» της σημερινής κυβέρνησης ήταν όχι μόνο το φρένο στις απολύσεις των εργαζομένων αλλά και η επαναπρόσληψη των άδικα απολυμένων θυμάτων του Μνημονίου. Πως λοιπόν στέλνετε ακόμα 30 οικογένειες στην ανεργία και στην εξαθλίωση; ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ !!!

  • 15 Μαρτίου 2015, 14:44 | Παύλος Δημητρίου

    Σχετικά με την λύση και εκκαθάριση της ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε. θα πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια σημεία, ώστε να γίνει ευκολότερα κατανοητός ο λόγος λύσης της ως άνω εταιρείας. Η εταιρεία συστάθηκε ως ΝΠΙΔ και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, ενώ έχει επιχορηγηθεί από τον Κρατικό Προυπολογισμό για το 2013 με ποσό 473.200 ευρώ. Οι προσλήψεις του προσωπικού έγιναν ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ και μέσω της ιδιωτικής εταιρείας ICAP και η τελική επιλογή από τριμελής επιτροπή του ΔΣ της εταιρείας, οπότε ουδεμία σχέση έχουν με το Δημόσιο Τομέα. Για να γίνει καλύτερα κατανοητό, το Μουσείο Μπενάκη είναι ΝΠΙΔ, οπότε εάν κάποια στιγμή αποφασιστεί η λύση του, θα πρέπει οι εργαζόμενοι να μετακινηθούν στο Υπουργείο Πολιτισμού;
    Όσο για την γελοία δικαιολογία των «απολυμένων καθαριστριών», η εταιρεία έχει αναθέσει με απευθείας ανάθεση, τον καθαρισμό του ορόφου όπου στεγάζεται , σε ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού έναντι 307 ευρώ ανά μήνα.
    Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΔΣ έχει προχωρήσει σε συμβάσεις έργου αποκλειστικά με απευθείας αναθέσεις και θα πρέπει να ελεγχθεί σχετικά,
    Μερικά παραδείγματα αναθέσεων είναι οι δικηγόροι οι οποίοι έχουν όλοι προσωπικά δικηγορικά γραφεία, οι πολιτικοί μηχανικοί, η εταιρεία security με μηνιαία αμοιβή 21.858,05 και η σύνταξη του εντύπου Ε9 με κόστος 5.000 ευρώ, ενώ ο ειδικός σύμβουλος του προέδρου αμείβεται με 1.900 ευρώ τον μήνα! Οι δε δημοσιογράφοι και επικοινωνιολόγοι είναι όλοι διπλοθεσίτες ή τριπλοθεσίτες…
    Άρα η επιλογή για την λύση της εταιρείας είναι ΑΠΟΛΥΤΑ δικαιολογημένη και κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

  • 15 Μαρτίου 2015, 14:21 | Ν.Τ.

    Είναι απορίας άξιο, πως ένα τέτοιο εγχείρημα, δηλαδή η βελτίωση της Αττικής παραλίας και η αύξηση της υπεραξίας όλων των ιδιοκτησιών στην περιοχή, να μην αποτελεί προτεραιότητα για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ Ελληνική Κυβέρνηση. Φαντάζομαι πως τα θέλω της τοπικής αυτοδιοίκησης επέφεραν αυτό στο πλήγμα στο φιλόδοξο σχέδιο της δημιουργίας αυτού του φορέα, που ήταν και ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η απερχόμενη κυβέρνηση, άσχετα αν τα αποτελέσματα αυτής θα ήταν περισσότερο μακροπρόθεσμα.
    Από την άλλη, η παραχώρηση του συνόλου της περιουσίας της ΕΤΑΔ στο ΤΑΙΠΕΔ, μαζί με τα παραλιακά ακίνητα του Παράκτιου, τα θέτει όλα βορά στους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.
    Για τους εργαζομένους θέλω να πιστεύω πως η μη αναφορά τους δεν σημαίνει απόλυση, απλά το ότι δεν έχουνε βρει ακόμα τι θα τους κάνουν, αλλιώς θα μιλάμε για ατόπημα.

  • 15 Μαρτίου 2015, 10:31 | Δ.Ε

    Αναρωτιέμαι πώς ακριβώς το κλείσιμο μιας εταιρείας που οραματιζόταν καλύτερες παραλίες για τους κατοίκους της Αθήνας και τους επισκέπτες της, έργα ανάπλασης και ανάπτυξης στο παράκτιο μέτωπο που θα απευθύνονταν σε όλους μας ανεξαιρέτως (η ανάπλαση και δημιουργία πάρκου στο Φαληρικό Όρμο ήταν ένα από αυτά) και που θα δημιουργούσε εκατοντάδες θέσεις εργασίας τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία των αντίστοιχων έργων βοηθάει στο παραμικρό την επανεκκίνηση της οικονομίας. Επιπλέον, πώς ακριβώς εντάσσεται η απόλυση οποιωνδήποτε εργαζομένων στα πλαίσια αριστερής φιλολαϊκής πολιτικής και πολιτικής καταπολέμησης της ανεργίας; Το να αυτοαποκαλείσαι αριστερός είναι πολύ εύκολο, το να είσαι πραγματικά όμως φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια. Να υπενθυμίσω λοιπόν σε όσους προτείνουν και πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι δικαίωμα όλων μας και δε μπορεί να μας το στερήσει κανείς. Δεν μπορούμε να διαχωρίζουμε τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, τους εργαζόμενους στην ΕΤΑΔ και το ΤΑΙΠΕΔ από αυτούς στην ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Είναι όλοι τους ίσοι και έχουν τα ίδια δικαιώματα στην εργασία. Απολύοντας λοιπόν τους εργαζόμενους μιας εταιρείας που τα έσοδά της πήγαιναν απευθείας στον κρατικό προϋπολογισμό και που οι ίδιοι ήταν ενταγμένοι στο ενιαίο μισθολόγιο τους θεωρείς ουσιαστικά το «αγκάθι» της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα όμως, όντας κυβέρνηση, γιγαντώνεις μια εταιρεία (και δεν αναφέρομαι στο απασχολούμενο προσωπικό, αλλά στη συγκέντρωση του συνόλου της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας στο ΤΑΙΠΕΔ) που ως αξιωματική αντιπολίτευση τις πράξεις της, τις χαρακτήριζες εκποίηση του δημόσιου πλούτου στα χρόνια της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Τι έχει αλλάξει λοιπόν από τότε μέχρι σήμερα και πώς ακριβώς εφαρμόζεται με πράξεις η λεγόμενη αντιμνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης;

  • 15 Μαρτίου 2015, 10:20 | Βαρβάρα Χρόνη

    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΩΡΑ… Κανείς πολίτης δεν έδωσε το δικαίωμα σε καμιά κυβέρνηση για σύσταση, συνέχιση και πολύ περισσότερο εμπλουτισμό του ΤΑΙΠΕΔ. «ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, αλλιώς πάψτε να μας επικαλείστε, επειδή κάναμε το λάθος και σας πιστέψαμε». Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, όπως είχατε προαναγγείλει και γι’ αυτό είστε εκεί που είστε, αλλιώς θα ήσασταν μαζί με τους άλλους. Να αποσυρθεί το άρθρο ΧΘΕΣ! Αυτή η γραμμή είναι εξαιρετικά κόκκινη για να την πάρετε πίσω…

  • 14 Μαρτίου 2015, 22:47 | Ιωάννα Κουρλαμπα

    Μου προκαλεσε εντύπωση στο άρθρο 24 παρ.1 η απουσία μέριμνας για τους εργαζομενους στο παράκτιο αττικό μέτωπο .Τι θα γίνει με αυτους τους ανθρώπους;

  • 14 Μαρτίου 2015, 18:29 | c.c.

    Ακόμα 30 οικογένειες στο πηγάδι της ανεργίας. Έξυπνη κίνηση που στοχεύει πρωτίστως στην «ανάπτυξη» της οικονομίας μας και τη καταπολέμηση της ανεργίας. Ρε πάτε καλά;

  • 14 Μαρτίου 2015, 17:21 | Αλέκα

    Αs μας απαντήσει υπεύθυνα καποιος, ποια η διαφορά των εργαζομένων της Εταδ ΑΕ απο την Παράκτιο ΑΕ;
    Στην μεν πρωτη με την απορρόφηση της προστατεύονται οι εργαζόμενοι ,στην δε δεύτερη η λύση και εκκαθαρριση σημαινει απόλυση για το σύνολο του προσωπικού της.Τι δικαιοσύνη φέρνει αυτή η νέα κυβέρνηση όταν απο την μια καλως ξανά διορίζει απολυμενους,υπόσχεται εργασιακή ασφάλεια για όλους και από την αλλη πετά τις οικογένειες των ανθρώπων που δουλεύουν στην Παράκτιο στα θυματα της ανθρωπιστικης κρισης,;
    Αλλη ευαισθησία και αντιμετώπιση περιμενουμε όλοι όσοι πιστεψαμε σε αυτήν την κυβέρνηση. Το ελάχιστο που μπορεί να κανει ο αρμόδιος υπουργός είναι να προσθέσει διάταξη που να προβλέπει την απορρόφηση των εργαζομένων του Παράκτιου στον ενιαίο φορέα διαχείρισης ακινήτων του δημοσίου ΤΑΙΠΕΔ-ΕΤΑΔ.

  • 14 Μαρτίου 2015, 16:51 | Δήμος Γεωργίου

    Να αποσυρθεί το άρθρο 24 παρ. 2.

    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ

    Δελτίο Τύπου 13/3/2015

    Με το άρθρο 24 παρ. 2 σε άσχετο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που αφορά σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, όχι μόνο δεν καταργείται το ΤΑΙΠΕΔ αλλά αντίθετα η ΕΤΑΔ ΑΕ – στην οποία ανήκουν όλα τα ακίνητα του δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Ακινήτων και η περιουσία του ΕΟΤ – απορροφάται από το ΤΑΙΠΕΔ.
    Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 3986/2011 του ΤΑΙΠΕΔ, όπως ισχύει σήμερα, προβλέπεται η αξιοποίηση, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης, των ακινήτων που περιέρχονται στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου το αντίτιμο να δοθεί στην εξόφληση του χρέους.
    Στο ίδιο άρθρο 24 παρ. 1 καταργείται μεν η Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ αλλά όλο σχεδόν το παράκτιο μέτωπο Σαρωνικού έχει περιέλθει με την παράγραφο 2 στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ανήκει στην ΕΤΑΔ ΑΕ.
    Όσοι αγωνιστήκαμε μαζί και με τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση κατά της εκποίησης της δημόσιας περιούσιας από το ΤΑΙΠΕΔ δεν αποδεχόμαστε τα τετελεσμένα. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 24 παρ. 2 .

  • 14 Μαρτίου 2015, 15:22 | Μαίρη Β.

    «Δε μπορώ να σας υποσχεθώ πως θα εμποδίσουμε το ΤΑΙΠΕΔ γιατί πολύ απλά την άλλη μέρα των εκλογών δε θα υπάρχει ΤΑΙΠΕΔ,υποσχόταν ο πρωθυπουργός και το συγκεκριμένο ζήτημα της διακοπής της εκποίησης της χώρας ήταν ο βασικότερος λόγος που σας τιμήσαμε με την ψήφο μας.
    Το να μας δίνετε σε διαβούλευση την κατάργηση της ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ και την γιγάντωση του ΤΑΙΠΕΔ που όχι μόνο δεν καταργείται αλλά παίρνει προίκα και το ΕΤΑΔ,χωρίς να λέτε τι θα κάνετε μετά και θεωρώντας πως δεν έχουμε ξεσκονίσει αρκετοί από μας τόσο τον ιδρυτικό του ΤΑΙΠΕΔ όσο και το μεσοπρόθεσμο του ’11,είναι τουλάχιστον υποτίμηση της νοημοσύνης των ενεργών πολιτών που θα θέλατε να έχετε υποστηρικτές στο δύσκολο αγώνα που διεξάγετε

  • 14 Μαρτίου 2015, 12:47 | ΝΓ

    Προέχει η μέριμνα για τους εργαζόμενους. Όχι στη δημιουργία νέων ανέργων.Οποιαδήποτε διαφορετική αντιμετώπιση αντιβαίνει πλήρως στην υπόσταση μιας αριστερής κυβέρνησης.

  • 14 Μαρτίου 2015, 10:29 | Ελίνα Πούλου

    Η ολοκληρωμένη και κατόπιν σχεδιασμού επέμβαση και διαχείριση περιοχών «φιλέτων» που μέχρι σήμερα είχαν αφεθεί στη τύχη και στους νόμους του laissez-faire, όπως το παραθαλάσσιο μέτωπο της Αττικής και ο Ελαιώνας, αποτελούν μείζονος σημασία επιλογές για το μέλλον της πρωτευούσης. Πρόκειται για το πρόταγμα της αειφόρου ανάπτυξης και του ολοκληρωμένου αστικού και πολεοδομικού σχεδιασμού της Αθήνας και δη των στρατηγικών εκείνων τμημάτων της πόλης, που μέσω της ολοκληρωμένης διαχείρισής τους θα μπορέσουν να μεταμορφώσουν την εικόνα της προς όφελος της καθημερινότητας των κατοίκων της αλλά και κυρίως να διασφαλίσουν το μέλλον της, καθιστώντας την βασικό πόλο έλξης στον παγκόσμιο επιχειρηματικό, πολιτιστικό και τουριστικό χάρτη.
    Η ανάπλαση των περιοχών αυτών αποτελεί διακύβευμα για την αειφόρο ανάπτυξη της πόλης καθώς οι όροι αυτής είναι μείζονος σημασίας. Ως εκ τούτου και επί του συγκεκριμένου, θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ την ύπαρξη ενός άρτια στελεχωμένου οργανισμού με αντικείμενο την εκπόνηση της στρατηγικής μελέτης του παράκτιου μετώπου της Αττικής καθώς και την επίβλεψη της εφαρμογής του.

  • 14 Μαρτίου 2015, 08:04 | Α. Κ.

    Ειναι ντροπή να πετάνε 30 οικογένειες στον δρομο.. Μια κυβέρνηση που πρωι πρωι ακουσα οτι θα επαναπροσλάβει 15000 δημόσιους υπαλλήλους.. Εξαντλείται η ευαισθησία της κυβέρνησης μονο σε αυτούς;; Τι διαφορα έχουν οι υπάλληλοι της Παρακτιο με αυτούς της Εταδ; Γτ μια εταιρεια που αυτοχρηματοδοτειται και δεν παίρνει ούτε ενα ευρω απο τον κρατικό προϋπολογισμό κλείνει;;; Γιατι τα ακίνητα της μπαίνουν στο ΤΑΙΠΕΔ ( άρα στο παζάρι του ξεπουλήματος στους ξένους) ; Αυτα δεν τα περίμενε κανεις απο εσας.. Αυτη ειναι η ΕΛΠΙΔΑ;;; Δεν πιστευα οτι ετσι ειναι το πρωτη φορα αριστερά… Ελπίζω να επανεξετάσετε το θεμα για το κλείσιμο της εταιρείας κ να αποσύρετε αυτο το άρθρο που σας εκθέτει σε όλους τους Έλληνες.

  • 14 Μαρτίου 2015, 00:26 | KOSTAS

    ΤΑΙΠΕΔ-ΕΤΑΔ-ΠΑΡΑΚΤΙΟ τριπλή συγχώνευση φορέων και ταυτόχρονα καμία απόλυση. Δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται τα λάθη του παρελθόντος. Δεν απολύουμε στην ΕΡΤ δεν απολύουμε Καθαρίστριες του Οικονομικών αλλά ούτε στο Παράκτιο Μέτωπο.

    Best Regards
    Kostas

  • 13 Μαρτίου 2015, 23:00 | Κλαίρη

    Διάβασα δηλώσεις στελέχους της αντιπολίτευσης για το ζήτημα και θα συμφωνήσω, χωρίς να είμαι υποστηρικτής του.
    Η εταιρία αυτή συστάθηκε προς όφελος της ελληνικής οικονομίας για την αξιοποίηση της περιοχής από το ΣΕΦ μέχρι το Σούνιο. Πράγματι, πώς αποφασίζεται αιφνιδίως να καταργηθεί, αψηφώντας όχι μόνο το ρόλο που θα μπορούσε να διαμορφώσει ως όχημα ανάπτυξης αλλά κυρίως για το μέλλον των εργαζομένων της; Μήπως πρόκειται για «τέχνασμα» της κυβέρνησης για να παραπλανήσουμε τους εταίρους μας; Κάτι σαν τη «δημιουργική ασάφεια»;

  • 13 Μαρτίου 2015, 22:14 | ΚΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

    Θεωρώ ότι έχουμε έναν έτοιμο οργανισμό για των οποίο δαπανήθηκαν χρήματα και πάμε να τον καταργήσουμε. Τι θα γίνει με αυτή την Ελλάδα. Ντροπή. Αντί να τον εκμεταλλευτούμε σωστά, να τον καταργήσουμε. Και τι θα γίνει με το προσωπικό, πάλι απολύσεις? Μπράβο σας

  • 13 Μαρτίου 2015, 21:23 | Μαίρη

    Δεν μπορώ να πιστέψω πως η ανθρωπιστική κρίση θα αντιμετωπισθεί με την κατάργηση – εκκαθάριση Εταιρειών με ένα άρθρο και απολύσεις εργαζομένων.
    Άραγε έχετε μεριμνήσει για τους εργαζομένους του ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ με την κατάργησή του, ή ξεχάσατε το μαύρο της ΕΡΤ και τους εργαζόμενους εκεί; Ελπίζω να είστε συνεπείς με τις προεκλογικές σας δεσμύσεις περί καμμίας απόλυσης εργαζομένου.

  • 13 Μαρτίου 2015, 20:49 | Ελισάβετ Κουτσούκη

    Για να μη συνεχίζεται η παρανόηση ή η παραπληροφόρηση, το Παράκτιο δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, ούτε μπορούσε να ξεπουλήσει Δημόσια γη, όπως ήταν κι έκανε το ΤΑΙΠΕΔ, αντίστοιχα. Τα έσοδά του δε, ήταν προς όφελος της Ελληνικής Οικονομίας και όχι προς πληρωμή του εξωτερικού χρέους της χώρας, σε αντίθεση με τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ. Το ΤΑΙΠΕΔ όμως παραμένει και απορροφά την ΕΤΑΔ Α.Ε., ενώ το Παράκτιο κλείνει. Τόσα χρόνια, αλήθεια, γιατί δεν αξιοποιήθηκαν οι παραλίες, αλλά αφήνονταν να ριμάζουν ή να τις εκμεταλλεύονται ιδιώτες; Γιατί, πολύ απλά, όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι, αργεί να ξημερώσει και άλλες οι βουλές περίεργων συμφερόντων (π.χ. Λαγονήσι). Τη μοναδική ευκαιρία, να εξαφανιστεί αυτή η μιζέρια και να αναδειχθούν οι μοναδικού κάλλους ακτές της Αττικής, η Κυβέρνηση την πετά στο καλάθι των αχρήστων, μαζί και τη δουλειά, κάτω από πραγματικά αντίξοων συνθηκών, τόσων ανθρώπων.

  • 13 Μαρτίου 2015, 20:01 | Ν. ΧΑΣΙΩΤΗΣ

    Η ενοποίηση ΤΑΙΠΕΔ-ΕΤΑΔ είναι προς τη σωστη κατεύθυνση, μου προκαλεσε μεγάλη έκπληξη όμως η απουσία πρόνοιας για τους εργαζομενους της ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΕ. Όταν η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποκαταστήσει στις θεσεις εργασιας τους μερικές χιλιαδες εργαζομενων, ακόμα και καποιων που είχαν υπογραψει και εργάζονταν με σχέση εργασίας ορισμένου χρονου, τα στελέχη της συγκεκριμένης εταιρείας φαίνεται ότι θα απόλυθούν εν μία νυκτί. Θεωρώ οτι άμεσα θα πρέπει να διορθωθεί αυτή η αδικία με την προσθήκη ρύθμισης για την μεταφορά αυτών των εργαζομένων στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως άλλωστε θα γίνει και για το προσωπικό της ΕΤΑΔ ΑΕ.

  • 13 Μαρτίου 2015, 19:22 | Βασιλική β

    ΤΑΙΠΕΔ – ΕΤΑΔ – ΠΑΡΑΚΤΙΟ είναι φορείς που ιδρύθηκαν σε εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Η ουσία του ζητήματος βρίσκεται στο ότι δεν καταργούνται και οι τρεις, όπως θα έπρεπε. Δεν είναι πολύς ο καιρός που έχει περάσει για να ξεχάσουμε την σφοδρή κριτική που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σαν αντιπολίτευση στο ΤΑΙΠΕΔ για τους στόχους που αυτό καλείται να εξυπηρετήσει. Οι υπάλληλοι σε αυτούς τους φορείς προσλήφθηκαν όταν χιλιάδες άλλοι έμπαιναν σε κινητικότητα – διαθεσιμότητα – απόλυση, και μάλιστα σε κρίσιμους τομείς, όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η αυτοδιοίκηση, το υπουργείο πολιτισμού, περιβάλλοντος, κλπ, κλπ. Οι πολίτες έχουμε δικαίωμα να πληροφορηθούμε τον τρόπο πρόσληψης και το καθεστώς εργασιακών σχέσεων σε αυτούς τους φορείς.

  • 13 Μαρτίου 2015, 18:48 | !!

    Επανεκκινιση της οικονομιας με απολύσεις??ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

  • 13 Μαρτίου 2015, 18:25 | ΜΛ

    Πέρα από τις όποιες εντυπώσεις που μπορεί να αποκομίσει η Κυβέρνηση από την κατάργηση της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο, είναι εξίσου σημαντικό να υπάρχει, προηγουμένως, και ο σχεδιασμός ούτως ώστε τα έσοδα της εταιρείας, από τη διαχείριση και όχι την πώληση των ακινήτων (όπως δικαιούται το ΤΑΙΠΕΔ) να κατευθυνθούν στον κρατικό προυπολογισμό και όχι στην εξυπηρέτηση του εξωτερικού δανεισμού. Διότι από την στιγμή που τα συγκεκριμένα ακίνητα τεθούν και πάλι υπό τη διαχείριση της ΕΤΑΔ, το σχήμα που αποτελούσε «αγκάθι» για την Τρόικα θα δοθεί δώρο στους Θεσμούς….
    Και επειδή κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τις πραγματικές δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Κυβέρνηση, στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας, τουλάχιστον ας επιδείξει τη δημοκρατικότητά της στο θέμα των εργαζομένων της εταιρείας. Θα είναι θλιβερή εξέλιξη μια αριστερή Κυβέρνηση, ενώ εξαγγέλλει επαναπροσλήψεις και μονιμοποιήσεις υπαλλήλων, να ωθήσει στην ανεργία 30 σχεδόν υπαλλήλους και έμμισθους δικηγόρους, να προσθέσει 30 οικογένειες στον καμβά της ανθρωπιστικής κρίσης. Οι άνθρωποι αυτοί προσλήφθηκαν νόμιμα. Αν ο χρόνος πρόσληψης και οι κακόβουλες φήμες γύρω από την εταιρεία, οδηγήσουν στην απόλυση τους, στην «ηθική ικανοποίηση» κάποιων συμπολιτών μας, τότε πια μιλάμε για έναν εφιάλτη που η χώρα μας δεν πρέπει να ξαναβιώσει, όχι από μια αριστερή Κυβέρνηση!Η μετακίνηση των υπαλλήλων και δικηγόρων (με αμοιβές ενιαίου μισθολογίου σε αντίθεση με τους εργαζόμενους σε ΤΑΙΠΕΔ και ΕΤΑΔ) αποτελεί δημοκρατική και ανθρωπιστική επιταγή.

  • 13 Μαρτίου 2015, 17:53 | Γιάννης Χονδροβασιλόπουλος

    Θέλω να πιστεύω πως θα έχει ληφθεί μέριμνα για τους εργαζόμενους, αν και δεν βλέπω να γίνεται ανάλογη αναφορά στο άρθρο. Υποσχεθήκατε ότι ως κυβέρνηση θα δουλέψετε πρωτίστως υπέρ των εργαζομένων και όσοι σας εμπιστευθήκαμε αναμένουμε να τηρήσετε αυτού του είδους την δέσμευση ως αναφορά την πολιτική σας.

  • Πολύ ατυχώς στο άρθρο δεν περιλαμβάνεται πρόβλεψη για της τύχες των υπαλλήλων της εταιρίας. Ομοίως και στην αιτιολογική έκθεση, που δε μας παρέχει κανένα στοιχείο για τη χρησιμότητα της κατάργησης αυτής. Δε γνωρίζω αν στα «επιμέρους θέματα και τις λεπτομέρειες» της παρ. 3 περιλαμβάνονται και οι άνθρωποι που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Έστω και έτσι, επιβάλλεται να διορθωθεί η παράλειψη με την προβλεπόμενη Υπουργική Απόφαση, στην κατεύθυνση της επαναπρόσληψης τους σε άλλη υπηρεσία/δημόσια επιχείρηση, με το εκάστοτε ισχύον εργασιακό καθεστώς.

  • 13 Μαρτίου 2015, 16:31 | Σπύρος Γ.

    Δεν θελω να μπω στην ουσία του ορθού η μη της απόφασης αυτής,θεωρω ομως αδιανόητο για μια αριστερή κυβέρνηση να προβεί σε απολύσεις.
    Δεν μπορει να εξαντλείται η ευαισθησία της σε επαναπροσλήψεις απολυθέντων απο άλλες κυβερνήσεις και η ίδια να προσθέτει ανέργους στους ηδη υπάρχοντες.

  • 13 Μαρτίου 2015, 15:35 | Κ. Α.

    Η απόφαση για την εταιρεία είναι ένα πολιτικό θέμα που σωστό ή λάθος θα κριθεί η ίδια η κυβέρνηση γι αυτό στην πορεία. Το θέμα με τους υπαλλήλους είναι ένα ζήτημα διαφορετικό και φυσικά δεν μπορεί η ευαισθησία μιας κυβέρνησης να εξαντλείται σε επαναπρόσληψη των απολυμένων της προηγούμενης κυβέρνησης. Είναι αδιανόητο για μια κυβέρνηση, ειδικά «ΑΡΙΣΤΕΡΗ», να χωρίζει τους υπαλλήλους σε δυο κατηγορίες. Είναι πράγμα διχαστικό όσο και επικίνδυνο που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Για συμβολικούς αλλά και για λόγους ουσίας θα αποτελεί ένα βαθύ τραύμα για την ίδια την κυβέρνηση, το πρώτο νομοσχέδιό της για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης να συνδεθεί με μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

  • 13 Μαρτίου 2015, 15:55 | βασω

    Αδικο δεν λέω για τουσ υπαλλήλους που χάνουν την δουλειά τουσ αλλά ας ειμαστε ρεαλιστές. δεν υπήρχε καμία ανάγκη να δημιουργηθεί εξαρχής μία ΑΕ για να διαχειριστεί δημόσια περιουσία. Υπήρχαν υπηρεσίεσ του κρατους που ήδη διαχειρίζονταν αυτό το κομμάτι . αρκούσε να βελτιωθούν αυτές οι υπηρεσίες όπου κρινόταν απαραίτητο.

  • 13 Μαρτίου 2015, 14:57 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

    Είναι πολύ θετικό γεγονός διότι αυτό που ειπώθηκε προεκλογικά τελικά εφαρμόστηκε (διάλυση της εν λόγω εταιρείας). Αυτό που με προβληματίζει έντονα είναι ότι υπήρχε ως προεκλογική εξαγγελία η διάλυση του ΤΑΙΠΕΔ και τώρα βλέπω ότι συγχωνεύονται σε αυτό διάφορες εταιρείες, που αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη γιγάντωσή του

  • 13 Μαρτίου 2015, 14:11 | Θοδωρής Κ.

    Κυβέρνηση είστε, δικαίωμά σας είναι (φαντάζομαι) να καταργήσετε όποια εταιρεία κρατικών συμφερόντων θέλετε.
    Μήπως όμως θα θέλατε να μοιραστείτε με τον λαό που σας ψήφισε τι πρόβλεψη έχετε κάνει για τους ανθρώπους που εργάζονται στην εν λόγω εταιρεία;
    Ή απλά τους αφήνετε να προστεθούν στο 30% των ανέργων του ιδιωτικού τομέα;

  • 13 Μαρτίου 2015, 14:30 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Μία εταιρία του δημοσίου που έχει χαρακτήρα ιδιωτικού τομέα και την καταργούν. Απ’ ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση έχει σκοπό να σταματήσει κάθε ανάπτυξη σε αυτόν τον τόπο με τις ευλογίες της Τρόικας. Αλήθεια οι εργαζόμενοι της Παράκτιο τι διαφορά έχουν από αυτούς της ΕΤΑΔ?

  • 13 Μαρτίου 2015, 14:04 | Νοντας Παπαγεωργιου

    ευχομαι μονο οι εργαζομενοι της εταιριας να απορροφηθουν αλλου. δεν θα ηθελα να ξεκινησουν απολυσεις δυο μηνες μετα την εκλογη του συριζα. ειναι ντροπη να απολυεται κοσμος οταν η κυβερνηση ειχε δεσμευτει οτι δεν θα χασει κανενας τη δουλεια του.

  • 13 Μαρτίου 2015, 14:14 | Ελισάβετ Κουτσούκη

    Ένας από τους σκοπούς της ίδρυσης της εταιρείας «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» ήταν η απόλυτη προστασία-κατοχύρωση της δημόσιας περιουσίας και η περαιτέρω διαχείριση και αξιοποίησή της προς όφελος των πολιτών και της ελληνικής οικονομίας. Η εταιρεία δεν είχε διακίωμα να πουλήσει δημόσια γη. Αντίθετως, θα την αξιοποιούσε. Θα διαχειριζόταν ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπλασης στη Μεσόγειο, την αναδιαμόρφωση του παραλιακού Αττικού Μετώπου από το ΣΕΦ έως το Σούνιο, γνωστού και ως «Αθηναϊκή Ριβιέρα». Πέρα από την αξιοποίηση τεράστιων εκτάσεων που μέχρι τώρα είναι αφημένες στην τύχη τους και ριμάζουν (βλέπε camping Βούλας και Β’ ακτή Βούλας) ή π.χ. στην τύχη ιδιωτών που μίσθωσαν φιλέτα με την υπογραφή του τότε κραταιού Υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου με τον κ.Μαντωνανάκη (βλέπε Λαγονήσι), πέρα από την ανάπτυξη που θα γνώριζε η περιοχή, πέρα από τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργούνταν, πέρα από τη ρητή δέσμευση του ιδρυτικού της νόμου για την κατοχύρωση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στη θάλασσα και για τον πλήρη σεβασμό – εφαρμογή των υφιστάμενων πολεοδομικών, περιβαλλοντικών κλπ διατάξεων, η εταιρεία έδινε δουλειά και σε 34 ανθρώπους (20 προσλήφθηκαν μετά από ανοιχτό διαγωνισμό με κριτήρια ΑΣΕΠ και 14 με συμβάσεις), μηχανικούς, δικηγόρους, οικονομολόγους και διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι κινδυνεύουν τώρα να την χάσουν, γιατί χωρίς καμία ανακοίνωση, χωρίς καμία ενημέρωση, με ένα άρθρο κι ένα νόμο -ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ- βάζουν λουκέτο στην εταιρεία. Η απόφαση είναι καθαρά πολιτική και απολύτως λανθασμένη, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Το Κράτος μόνο κερδισμένο θα έβγαινε από την ύπαρξη και τη διατήρηση της εταιρείας (ανάπτυξη, κέρδη στο ταμείο του και όχι στο χρέος, καταπολέμηση της ανεργίας).

  • 13 Μαρτίου 2015, 14:42 | Χρήστος

    Η εταιρεία αποσκοπεί άμεσα στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας. Αυτή η απόφαση είναι λάθος.
    Είναι λάθος κλείσει η εταιρεία, είναι λάθος να μείνουν οι εργαζόμενοι της στο δρόμο… Μεριμνήστε τουλάχιστον γι’ αυτούς…

  • 13 Μαρτίου 2015, 14:59 | ‘Ολγα Μίαρη

    Είναι κοινωνική ευθύνη της κυβέρνησης να βεβαιώσει οτι συμβάλλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και να μεριμνήσει έτσι ώστε οι εργαζόμενοι του ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ να απορροφηθούν απο το ΤΑΙΠΕΔ.

  • 13 Μαρτίου 2015, 13:36 | Κ.Ρ

    Το ΤΑΙΠΕΔ που αποτελεί μέρος του μνημονιακού μεσοπρόθεσμου συνεχίζει να υπάρχει, ενώ η εταιρεία που συστάθηκε με σκοπό την αξιοποίηση των εκτάσεων προς όφελος των εθνικών προϋπολογισμών καταργείται και οι εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο με ένα άρθρο, ενός νόμου.

  • 13 Μαρτίου 2015, 13:04 | Αρβανίτη Γεωργία

    Εντελώς ανακόλουθο με τις προεκλογικες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης περί προστασίας του Δημόσιου πλούτου η παραχώρηση του συνόλου των δημοσίων ακινήτων της ΕΤΑΔ και κυρίως των ΠΑΡΑΛΙΩΝ της Αττικής στο τροικανό ΤΑΙΠΕΔ.
    Επίσης, ενώ για τους εργαζομένους της ΕΤΑΔ υπάρχει απορρόφηση από το ΤΑΙΠΕΔ, δεν γίνεται καμμία νύξη για την τύχη των εργαζομένων στην ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, οι οποίοι κατά τα φαινόμενα παύονται κατόπιν της εκκαθάρισης της εταιρίας. Γεγονός επίσης ανακόλουθο, σε σχέση με τις προεκλογικές σας εξαγγελίας περί ΜΗ απολύσεων.

    Αρβανίτη Γεωργία

  • 13 Μαρτίου 2015, 13:35 | Θ.Δ.

    Αποψη μου ειναι οτι θα πρεπει να υπαρξει μεριμνα για τους εργαζομενους του υπο καταργηση και εκκαθαριση της ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΕ, ωστε να μην ειναι οι πρωτες απολυσεις αυτης της κυβερνησης που μονο νεοφιλελευθερα χαρακτηριστικα δεν εχει. Προτεινω οι υπαλληλοι της ΠΑΡΑΚΤΙΟ να απορροφηθουν απο το ΤΑΙΠΕΔ, οπως της ΕΤΑΔ.

  • 13 Μαρτίου 2015, 10:58 | Άγγελος Βλάχος

    Η ΕΤΑΔ ορθώς περνά στο ΤΑΙΠΕΔ. Αναφορικά με το ΠΑΡΑΚΤΙΟ, επειδή ο όρος «κατάργηση-συγχωνευση» θυμίζει το μαύρο της ΕΡΤ, καλό θα ήταν να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι σε αυτό. Άλλωστε θα ήταν όχι μόνο οξύμωρο, αλλά και ανήθικο στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης να περιλαμβάνονται απολύσεις, ιδιαίτερα από μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε γιατί η διαφορά της από την προηγούμενη είναι η αυξημένη κοινωνική ευαισθησία της.

    Μετά τιμής
    Άγγελος Βλάχος

  • 13 Μαρτίου 2015, 05:25 | ΒΑΣΩ ΔΑΛΗΑΝΗ

    ΝΤΡΟΠΗ σας. Εσείς που θα κουρεύατε 70% του χρέους, περνάτε στον ΤΑΙΠΕΔ
    277 ακίνητα της ΕΤΑΔ. Χάρισμα στους δανειστές. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, αλλιώς πάψτε να μας επικαλείστε, επειδή κάναμε το λάθος και σας πιστέψαμε.
    ΒΑΣΩ ΔΑΛΗΑΝΗ