- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

Άρθρο 6 – Τεχνικά ψυχαγωγικά παιχνίδια

Επιτρέπεται η διενέργεια όλων των μορφών των ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών μέσω τερματικών με οθόνη. Για την οργάνωση, εγκατάσταση, λειτουργία και διεξαγωγή των μηχανικών, ηλεκτρικών, ηλεκτρομηχανικών και ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών μέσω τερματικών με οθόνη σε δημόσια χρήση απαιτείται η έκδοση ειδικής άδειας από την Ε.Ε.Π. Για τη χορήγηση της ειδικής άδειας, καθώς επίσης και για τη διατήρησή της σε ισχύ καταβάλλεται από τους ιδιοκτήτες των τερματικών εφάπαξ τέλος και, επιπλέον, ετήσιο τέλος διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών.

Η διενέργεια των πιστοποιημένων ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών γίνεται μέσω ηλεκτρονικών μέσων και υπολογιστών, σε εγκεκριμένα από την Ε.Ε.Π. ηλεκτρονικά παιγνιοτερματικά που διαθέτουν χαρακτηριστικά ηλεκτρονικών υπολογιστών ή σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που λειτουργούν ως παιγνιοτερματικά και συνδέονται δικτυακά με το κεντρικό σύστημα παρακολούθησης ή / και ελέγχου στην ΕΕΠ. Οι ιδιοκτήτες τερματικών ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών αναλαμβάνουν, αποκλειστικά με ιδία δαπάνη, ευθύνη και φροντίδα, τη δημιουργία όλης της απαραίτητης δικτυακής υποδομής για την εν λόγω δικτυακή επικοινωνία. Η οργάνωση, εγκατάσταση, λειτουργία και διεξαγωγή ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών επιτρέπεται μόνον σε παιγνιοτερματικά τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές του νόμου και έχουν λάβει σχετική πιστοποίηση από την Ε.Ε.Π.

Οι άδειες για τα μηχανήματα επιτόπιου παιχνιδιού ορίζονται πανελλαδικά με διαβαθμισμένο κόστος κτήσης ανάλογα με τον πληθυσμό της πόλης. Οι άδειες δίνονται βάση προδιαγραφών των χώρων και των υπευθύνων.

Ερώτηση: