- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

Άρθρο 5 – Κυρώσεις και συνέπειες

1. Θεσπίζονται αυστηρές ρυθμίσεις σχετικά με τις απαιτήσεις για τους παρόχους, διαφάνεια των νομικών προσώπων, προϋποθέσεις έδρας και οικονομικής επιφάνειας, ποινικό μητρώο των φυσικών προσώπων κλπ.

2. Θεσπίζονται προδιαγραφές αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υποδομών και λειτουργίας του συστήματος των παρόχων, ώστε να εξασφαλίζεται η εξακρίβωση των στοιχείων που διασφαλίζουν την ταυτότητα των παικτών, τα φορολογικά έσοδα, τη λειτουργία σύμφωνα με τα επιτρεπόμενα πρότυπα και κάθε άλλη απαίτηση του νόμου.
Η Ε.Ε.Π. τηρεί σχετικούς πλήρεις φακέλους και προβαίνει στις αναγκαίες εξακριβώσεις και διασταυρώσεις.

3. Λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της δημόσιας τάξης, τον έλεγχο της λειτουργίας των παρόχων, την καταπολέμηση της απάτης, την παρακολούθηση των ροών για τυχόν ξέπλυμα χρήματος.

4. Ανά τερματικό ή/και ιστοσελίδα καθορίζονται υποχρεωτικές καθώς και απαγορευμένες αναφορές, πληροφορίες και σύνδεσμοι.

5. Θεσπίζονται ποινές, που ξεκινούν από διοικητικά πρόστιμα και προσωρινή αναστολή λειτουργίας και μπορούν να οδηγήσουν σε ποινικές κυρώσεις, φυλάκιση, έκπτωση από το δικαίωμα λειτουργίας τέτοιων καταστημάτων ή ιστοσελίδων και σε αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.