- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

Άρθρο 21 – Έξοδα μεταφοράς οικοσκευής

1. Τα έξοδα μεταφοράς οικοσκευής, της παρ. 1β του προηγούμενου άρθρου, σε περίπτωση αποδεδειγμένης μεταφοράς τουλάχιστον είκοσι (20) κυβικών μέτρων, ορίζονται σε ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) επί των εξόδων εγκατάστασης του προηγούμενου άρθρου.

2. Το ανωτέρω ποσοστό δύναται να ανέλθει σε:
α. πενήντα τοις εκατό (50%) για μετακινούμενο με ένα (1) μέλος οικογένειας που μεταβαίνει μαζί του και συνοικεί στο εξωτερικό με αυτόν, σε περίπτωση αποδεδειγμένης μεταφοράς τουλάχιστον τριάντα (30) κυβικών μέτρων,
β. εβδομήντα πέντε (75%) για μετακινούμενο με δύο (2) μέλη οικογένειας που μεταβαίνουν μαζί του και συνοικούν στο εξωτερικό με αυτόν, σε περίπτωση αποδεδειγμένης μεταφοράς τουλάχιστον σαράντα (40) κυβικών μέτρων και
γ. εκατό τοις εκατό (100%) για μετακινούμενο με άνω των δύο (2) μελών οικογένειας που μεταβαίνουν μαζί του και συνοικούν στο εξωτερικό με αυτόν, σε περίπτωση αποδεδειγμένης μεταφοράς τουλάχιστον πενήντα (50) κυβικών μέτρων.

3. Για τους μετακινούμενους των περιπτώσεων β) και γ) της προηγούμενης παραγράφου, όταν μεταφέρεται αποδεδειγμένα οικοσκευή κυβισμού μικρότερου αυτού που προβλέπεται για κάθε περίπτωση, αναγνωρίζεται η προσαύξηση της περίπτωσης που αντιστοιχεί στα μεταφερόμενα κυβικά.

4. Τα έξοδα μεταφοράς της οικοσκευής αναγνωρίζονται, εάν η μεταφορά πραγματοποιηθεί, το αργότερο μέσα σε έξι (6) μήνες, από την ανάληψη υπηρεσίας στη νέα θέση του μετακινούμενου και προκειμένου περί απολυομένων ή παραιτουμένων, από την παράδοση υπηρεσίας.

5. Η ίδια προθεσμία ισχύει και για τα έξοδα μεταφοράς οικοσκευής του υπαλλήλου που απεβίωσε στο εξωτερικό.

6. Σε περίπτωση μετακίνησης συζύγων υπαλλήλων ή λειτουργών στην ίδια πόλη, τα έξοδα μεταφοράς οικοσκευής αναγνωρίζονται μόνο στον ένα σύζυγο.