- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

Άρθρο 166: Ασφάλιση Υγείας (άρθρο 206 της Οδηγίας 2009/138/ΕΚ)

1. Σε περίπτωση που από την κείμενη νομοθεσία προβλέπεται ότι συμβάσεις οι σχετικές με τον Κλάδο 2 του άρθρου 4 του παρόντος δύνανται να αντικαθιστούν, εν μέρει ή πλήρως την κάλυψη ασθενείας που παρέχεται από το καθεστώς κοινωνικής ασφάλισης της Ελλάδας, τότε η Εποπτική Αρχή, με απόφασή της που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δύναται να προσδιορίζει ποιοι εκ των υφισταμένων κανόνων ασφαλιστικού δικαίου αποτελούν κανόνες που έχουν ταχθεί για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και οι οποίοι διέπουν υποχρεωτικά τις εν λόγω συμβάσεις καθώς και να επιβάλλει την κοινοποίηση σε αυτήν των γενικών και ειδικών όρων αυτής της ασφάλισης πριν από τη χρησιμοποίησή τους.
2. Με απόφαση της Εποπτικής Αρχής, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι τεχνικές βάσεις της ασφάλισης ασθενείας της παραγράφου 1 του παρόντος σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν άρθρο ή στο άρθρο 206 της Οδηγίας 2009/138/ΕΚ.
3. Όταν ελληνική ασφαλιστική επιχείρηση ασφαλίσεων κατά ζημιών επιθυμεί να ασκήσει σε άλλο κράτος μέλος τον κλάδο 2 του άρθρου 4 του παρόντος ο οποίος υποκαθιστά μερικώς ή ολικώς το σύστημα νομοθετημένης υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλειας στο κράτος μέλος, υποβάλλει στην Εποπτική Αρχή τις τεχνικές βάσεις των τιμολογίων και τους γενικούς και ειδικούς όρους της ασφάλισης της παραγράφου 1 του παρόντος σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν άρθρο ή στο άρθρο 206 της Οδηγίας 2009/138/ΕΚ.