- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

Άρθρο 20 Κατηγορίες πιστοποίησης καταστημάτων

Οι πιστοποιήσεις των καταστημάτων διεξαγωγής παιγνίων με παιγνιομηχανήματα διακρίνονται σε κατηγορίες ως εξής :

α) πιστοποίηση τύπου Α’ για τα καταστήματα διεξαγωγής τεχνικών-ψυχαγωγικών παιγνίων σε αμιγείς χώρους, που εκδίδεται από την Ε.Ε.Ε.Π., όπως ορίζεται στον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων.

Τα μηχανήματα μπορούν να τοποθετηθούν σε αμιγείς χώρους και μέχρι 30 μηχανήματα ανά κατάστημα. Το κατάστημα δεν μπορεί να συνδέεται εσωτερικά με άλλο. Στα καταστήματα με τεχνικά – ψυχαγωγικά παίγνια υπάρχει διακριτός χώρος για τους ανηλίκους.

β) πιστοποίηση τύπου Β’ για τα καταστήματα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων σε αμιγείς χώρους, που εκδίδεται από την Ε.Ε.Ε.Π., όπως ορίζεται στον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων.

Τα μηχανήματα μπορούν να τοποθετηθούν σε αμιγείς χώρους και μέχρι 30 μηχανήματα ανά κατάστημα. Το κατάστημα δεν μπορεί να συνδέεται εσωτερικά με άλλο. Τα καταστήματα με πιστοποίηση τύπου Β’ απέχουν από τα ήδη λειτουργούντα καζίνο τουλάχιστον 5 χλμ., που υπολογίζονται σε ευθεία γραμμή.

γ) πιστοποίηση τύπου Γ’ για τη διενέργεια αποκλειστικά τεχνικών-ψυχαγωγικών ή αποκλειστικά τυχερών παιγνίων σε μικτούς χώρους, που εκδίδεται από την Ε.Ε.Ε.Π., όπως ορίζεται στον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων.

δ) Για την εγκατάσταση παιγνιομηχανημάτων αποκλειστικά τεχνικών-ψυχαγωγικών ή αποκλειστικά τυχερών παιγνίων σε θαλασσοπλοούντα πλοία που διενεργούν πλόες εσωτερικού, απαιτείται η έκδοση πιστοποίησης τύπου Δ’, που εκδίδεται από την Ε.Ε.Ε.Π., όπως ορίζεται στον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων.