- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

Άρθρο 16 Τεχνικά – ψυχαγωγικά παίγνια

1. Επιτρέπεται η διενέργεια όλων των μορφών τεχνικών-ψυχαγωγικών παιγνίων μέσω τερματικών με οθόνη. Επιτρέπεται η πώληση και διάθεση των τεχνικών – ψυχαγωγικών παιγνίων, υπό τον όρο της τήρησης των νομίμων προϋποθέσεων.

2. Η Ε.Ε.Ε.Π. πιστοποιεί τον αμιγώς τεχνικό – ψυχαγωγικό χαρακτήρα των προτεινομένων παιγνίων για διεξαγωγή σε καταστήματα με παιγνιομηχανήματα. Η συμμετοχή των παικτών γίνεται μέσω παιγνιομηχανημάτων τα οποία διαθέτουν ατομικό ενσωματωμένο ειδικό απαραβίαστο φορολογικό μηχανισμό αυτόματης καταγραφής και έκδοσης αποδείξεων εσόδου.

3. Η διεξαγωγή τεχνικών-ψυχαγωγικών παιγνίων με παιγνιομηχανήματα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους υπόκειται στην έκδοση πιστοποίησης τύπου Α’ από την Ε.Ε.Ε.Π., όπως ορίζεται στο άρθρο 20.

4. Για την εκμετάλλευση τεχνικών-ψυχαγωγικών παιγνίων με παιγνιομηχανήματα εκδίδεται πιστοποίηση από την Ε.Ε.Ε.Π. στο πλαίσιο άσκησης επιτηδεύματος. Οι κάτοχοι των αδειών εκμετάλλευσης τεχνικών-ψυχαγωγικών παιγνίων είναι ατομικές επιχειρήσεις ή νομικά πρόσωπα, με τη μορφή κεφαλαιουχικής ή προσωπικής εταιρίας που υπάγονται σε φορολογία σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2 παρ. 4 και 101 του Κ.Φ.Ε., καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της άδειας. Τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτές πρέπει να έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Για την έκδοση της αδείας απαιτείται η υποβολή φακέλου όπου θα διαπιστώνεται η συνδρομή των προϋποθέσεων που καθορίζονται με τον Κανονισμό Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων.