- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

Άρθρο 8 Όροι συμμετοχής των παικτών

1. Η συμμετοχή στα τυχερά παίγνια, επιτρέπεται μόνο σε ενήλικα φυσικά πρόσωπα, εφόσον προηγουμένως επικυρωθεί με ενημέρωση του Π.Σ.Ε.Ε., με κάθε πρόσφορο ηλεκτρονικό ή άλλο μέσο, όπως ορίζεται με απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π. Για τη συμμετοχή χορηγείται αποδεικτικό στο οποίο αναγράφονται τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ταυτοποίηση του παίκτη.

2. Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής στα τυχερά παίγνια μέσω παιγνιομηχανημάτων είναι δέκα λεπτά (0,10) του ευρώ και το μέγιστο πέντε (5) ευρώ. Τα ποσά αυτά μπορούν να αναπροσαρμόζονται με απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π. Η διεξαγωγή τυχερών παιγνίων με παιγνιομηχανήματα γίνεται μόνο με την τοποθέτηση κέρματος ή χαρτονομίσματος, επανεπένδυση μονάδων κέρδους ή χρήση προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας.

3. Απαγορεύεται η διεξαγωγή πάσης φύσεως τυχερών παιγνίων με πίστωση, καθώς και η παροχή έκπτωσης στο κόστος συμμετοχής.

4. Απαγορεύονται τυχερά παίγνια στα οποία το μέγιστο ποσό που μπορεί να χάσει ο παίκτης είναι ανώτερο από το χρηματικό ποσό συμμετοχής του στο κάθε παίγνιο.

5. Ο κάτοχος άδειας τυχερών παιγνίων, το πάσης φύσεως προσωπικό του, τα μέλη του οργάνου διοίκησής του, όποιος εκμεταλλεύεται παιγνιομηχανήματα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και το προσωπικό του, καθώς και τα μέλη και το προσωπικό της Ε.Ε.Ε.Π. απαγορεύεται να συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα σε τυχερά παίγνια.

6. Απαγορεύεται οι παίκτες να συμμετέχουν σε τυχερά παίγνια μέσω παρένθετων προσώπων.