Άρθρο 1 Ορισμοί

Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου ορίζονται ως:

α) «Τεχνικά-ψυχαγωγικά παίγνια»: Παίγνια των οποίων το αποτέλεσμα εξαρτάται αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο από την τεχνική ή πνευματική ικανότητα του παίκτη, η διενέργειά τους γίνεται αποκλειστικά για ψυχαγωγικούς σκοπούς και δεν επιτρέπεται να συνομολογηθεί στοίχημα μεταξύ οποιωνδήποτε προσώπων ή να αποδοθεί οποιασδήποτε μορφής οικονομικό όφελος στον παίκτη. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και όλα όσα έχουν χαρακτηριστεί ως «τεχνικά παίγνια» σύμφωνα με τις διατάξεις του β.δ. 29/1971 (Α’ 21), μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Τα κάθε είδους τερματικά με οθόνη, στα οποία εγκαθίστανται ή λειτουργούν τεχνικά-ψυχαγωγικά παίγνια, απαγορεύεται να διαθέτουν σύστημα υπολογισμού, καταγραφής και απόδοσης οικονομικού οφέλους στον παίκτη.

Τα τεχνικά-ψυχαγωγικά παίγνια, ανάλογα με τα μέσα διενέργειάς τους διακρίνονται σε :

αα) «Μηχανικά παίγνια»: όταν για τη διεξαγωγή τους απαιτούνται μόνο μηχανικά μέσα καθώς και η συμβολή της μυϊκής δύναμης του παίκτη.

ββ) «Ηλεκτρομηχανικά παίγνια»: όταν για τη διεξαγωγή τους απαιτούνται ηλεκτρικοί ή ηλεκτρονικοί υποστηρικτικοί μηχανισμοί

γγ) «Ηλεκτρονικά παίγνια»: όταν για τη διεξαγωγή τους, εκτός των υποστηρικτικών ηλεκτρονικών και άλλων μηχανισμών, απαιτούνται ηλεκτρονικές υποστηρικτικές διατάξεις (hardware), καθώς και η ύπαρξη και η εκτέλεση λογισμικού – προγράμματος (software) παιγνίων, το οποίο ενσωματώνεται ή εγκαθίσταται σε αυτά και περιέχει το σύνολο των πληροφοριών, οδηγιών και λοιπών στοιχείων που αφορούν στη χρήση και στη διεξαγωγή του παιγνίου.

β) «Τυχερά παίγνια»: Παίγνια των οποίων το αποτέλεσμα εξαρτάται τουλάχιστον εν μέρει από την τύχη. Ως τυχερά παίγνια θεωρούνται και τα ψυχαγωγικά τεχνικά παίγνια που παραλλάσσονται σε τυχερά ή για το αποτέλεσμα των οποίων συνομολογείται στοίχημα μεταξύ οποιωνδήποτε προσώπων ή το αποτέλεσμά τους μπορεί να αποδώσει στον παίκτη οικονομικό όφελος οποιασδήποτε μορφής. Στην κατηγορία των τυχερών παιγνίων εντάσσονται και όλα όσα έχουν χαρακτηριστεί ως «μικτά παίγνια» ή «τυχερά παίγνια», σύμφωνα με τις διατάξεις του β.δ. 29/1971, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

Τυχερό παίγνιο είναι και το στοίχημα.

γ) «Στοίχημα»: το τυχερό παίγνιο που συνίσταται σε πρόβλεψη επί γεγονότων πάσης φύσεως, από αριθμό φυσικών προσώπων, υπό τον όρο ότι τα κέρδη κάθε παίκτη καθορίζονται από το διοργανωτή του στοιχήματος, πριν ή κατά το χρόνο διενέργειάς του, με αναφορά, τόσο στο ποσό που κάθε παίκτης κατέβαλε για τη συμμετοχή του στο στοίχημα, όσο και στην καθορισμένη τιμή απόδοσης του στοιχήματος.

δ) «Μέσο ή υλικό διεξαγωγής παιγνίου ή παιγνιομηχάνημα»: οποιοδήποτε μηχάνημα, υλικό ή μέσο ηλεκτρονικό, μηχανικό ή ηλεκτρομηχανικό που χρησιμοποιείται άμεσα ή έμμεσα για τη διεξαγωγή παιχνιδιού και επηρεάζει ή καθορίζει την έκβασή του.

ε) «Πληροφορικό Σύστημα Εποπτείας και Ελέγχου» (Π.Σ.Ε.Ε.): το σύνολο του υλικού και του λογισμικού που εγκαθίσταται και λειτουργεί στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για την άσκηση της συνεχούς εποπτείας και του ελέγχου των τυχερών παιγνίων με παιγνιομηχανήματα ή μέσω του διαδικτύου.

στ) «Κεντρικό Πληροφορικό Σύστημα» (Κ.Π.Σ.): το σύνολο του αναγκαίου υλικού και του λογισμικού για την οργάνωση, τη λειτουργία, τη διεξαγωγή, την παρακολούθηση, την καταγραφή, τον έλεγχο και τη διαχείριση σε κεντρικό επίπεδο των τυχερών παιγνίων με παιγνιομηχανήματα ή μέσω του διαδικτύου από τους κατόχους των αντίστοιχων αδειών.

ζ)«Δίκτυο Επικοινωνιών»: το σύνολο του αναγκαίου υλικού, του λογισμικού και των δικτυακών διασυνδέσεων για την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο (on line) των παιγνιομηχανημάτων με το Κ.Π.Σ.

η) «Μονάδα Πίστωσης» είναι η λογιστική μονάδα που αντιπροσωπεύει το ελάχιστο χρηματικό ποσό συμμετοχής του παίκτη σε κάθε παίγνιο.

θ) «Συνολικές μονάδες πίστωσης» (credits played): το σύνολο των μονάδων πίστωσης που οι παίκτες έχουν παίξει σε συγκεκριμένο παίγνιο [ή παιγνιομηχάνημα].

ι) «Αποδιδόμενο ποσοστό κέρδους» (payout): ο λόγος των συνολικών μονάδων πίστωσης που οι παίκτες έχουν κερδίσει σε συγκεκριμένο παίγνιο ή παιγνιομηχάνημα ή ομάδα αυτών, προς τις συνολικές μονάδες πίστωσης που έχουν παιχθεί στο ίδιο παίγνιο ή παιγνιομηχάνημα ή ομάδα αυτών, εκφραζόμενος ως ποσοστό επί τοις εκατό (%).

ια) «Μικτό Κέρδος ανά παιγνιομηχάνημα» (net drop): το χρηματικό ποσό που απομένει σε κάθε παιγνιομηχάνημα εάν από τις συνολικές μονάδες πίστωσης αφαιρεθούν οι συνολικές μονάδες που έχουν αποδοθεί στους παίκτες.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 21:01 | Ντίνα Κ.

    Μην επιτρέψετε τα φρουτάκια και κλειδώστε τον διαδικτυακό τζόγο. Αλλά τί να περιμένει κανείς όταν ούτε τις παράνομες πινακίδες που διαφημίζουν ιντερνετικό καζίνο δεν καταφέρατε να ξηλώσετε. Και αν πρέπει να συμμορφωθείτε με επιταγές της ευρωπαϊκής ένωσης, γιατί δεν αρχίζετε πρώτα με τις παράνομες χωματερές που μας έχουν επιβάλει δυσθεώρητα πρόστιμα;
    Εκτός πραγματικότητας είσαστε και δεν ξέρετε πόσες οικογένειες είχαν τεράστια προβλήματα στο παρελθόν, όταν υπήρχαν οι κουλοχέρηδες; Ακόμα και στο κουτσοχώρι μας στην Ήπειρο, με 100 κατοίκους το χειμώνα, υπήρχαν 8 μηχανήματα και όλοι οι άντρες και τα ανήλικα αγόρια του χωριού τους τα κατέθεταν κανονικά.Τα είχαν βάλει οι μαγαζάτορες σε αποθήκη και τώρα τα έβγαλαν, τα ξεσκόνισαν και περιμένουν μέσα στην καλή χαρά.Σκέφτομαι πόσο στην καλή χαρά είναι αυτός που πέρναγε και έπαιρνε το κυρίως μερίδιο.
    Έλεος πια.Δυστυχώς, και όχι μόνο από αυτό το νέο πρόβλημα, δεν αναγνωρίζω γενικά τη χώρα μου. Κάντε κάτι. Βάλτε τάξη. Τί φοβόσαστε; Μαζί σας θα είμαστε, μην κοιτάζετε που οι πολλοί δεν εκδηλωνόμαστε .

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 21:45 | Γιώργος Ιορδανίδης

    Καλά είναι φοβεροί. Η δικαιολογία είναι πως πληρώνουμε πρόστιμα. Ξαφνικά εδώ τους νοιάζει, ενώ π.χ. σε αυτά που πληρώνουμε για τους δασμούς στα αυτοκίνητα δεν τους νοιάζει, εκεί βολεύει. Αει δε ντρέπεστε, από εντολές κάποιων τα κάνετε όλα.

    Αν σας νοιάζουν τα πρόστιμα (που είναι για τα video games και όχι για τον τζόγο) απλά επιτρέψτε τα παιχνίδια χωρίς να βγάζετε νόμους από την κόλαση που θα κλείσουν εκατοντάδες επιχειρήσεις. Αφήστε τις αστείες δήθεν δικαιολογίες, αυτά ούτε παλιά δεν περνούσαν.

    Τζάμπα τα λέμε, πάλι Ευρώπη θα τρέχουμε και να δείτε μετά πρόστιμα αφού σας νοιάζουν τόσο.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 21:26 | Δημητρης

    ΟΧΙ κυριοι…μετα την προηγουμενη διαβουλευση και την ΑΡΝΗΣΗ ολοκληρης της κοινωνιας στα σχεδια της ΚΑΖΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ολοκληρης της ΕΛΛΑΔΑΣ δεν βαλατε μυαλο…ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΖΙΝΟ…δεν θελουμε εξω απ την πορτα μας τα παιδια μας να βρισκουν καθε μορφης ΕΘΙΣΤΙΚΟ παιχνιδι και να καταστρεφονται…ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΩΝ που αποσκοπουν στα ελαχιστα πλεον χρηματα που εχουν απομεινει στον Ελληνικο λαο…Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ…ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ…εαν θελετε ΕΣΟΔΑ εφαρμοστε το ΝΟΜΟ…παταξτε τον παρανομο ΤΖΟΓΟ και θα εισρευσουν αμεσως στα ταμεια του κρατους ΖΕΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ…εχετε εναν ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ που μπορει να μας προστατευσει ολους και απο ολα…τον ΟΠΑΠ…προστατεψτε τον…ΦΤΑΝΟΥΝ Ο ΟΠΑΠ και τα ΚΑΖΙΝΟ που ειναι ελεγχομενοι χωροι και παρεχουν ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ στους ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ…ΔΩΣΤΕ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ τα χρηματα απ τον ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΖΟΓΟ και θα ειναι ολοκληρη η κοινωνια μας ευχαριστημενη.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 21:59 | Στεφανίδου

    Αν είχατε σκοπό να πατάξετε τη φοροδιαφυγή και να καταστήλετε τον παράνομο τζόγο, το μόνο σίγουρο είναι πως θα ενεργοποιούσατε τις ποινικές κυρώσεις που υπόκεινται τα συγκεκριμένα αδικήματα.

    Είναι ολοφάνερο πως το μόνο που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να εισπράξει το Ελληνικό Κράτος τα χρήματα από την εξαγορά των αδειών.

    Αφού εξαγοραστούν αυτές οι άδειες από μερικούς μεγαλοκαρχαρίες και δημιουργηθούν οι κατάλληλοι χώροι, ανοίξουν τις κουρτίνες τους οι μέχρι τώρα παράνομοι, ξελυθεί η γλώσσα των δημοσιογράφων που τώρα πολεμούν τον νόμιμο στοιχηματισμό, ενώ διαφημίζουν τον παράνομο,
    μου δημιουργούνται μερικά εύλογα ερωτήματα:

    1. Ποιοί θα έχουν τα χρήματα να παίξουν και που θα τα βρούν;

    2. Οι άδειες που θα πάρουν τα καταστήματα για να παρέχουν τις υπηρεσίες θα δώσουν αέρα στους μεγαλοκαρχαρίες; Θα φορολογηθεί
    αυτός ο αέρας, εγγύηση ή όπως αλλιώς το βαφτίσουν;

    3. Που θα οδηγήσει κοινωνικά η εξάπλωση του σκληρού τζόγου τους Ελληνες πολίτες, οι οποίοι πλήττονται από την ανεργία;
    Ή δε μας ενδιαφέρει αυτό;

    4. Ποιές και πόσες επιχειρήσεις θα χρεωκοπήσουν εξαιτίας αυτού του νόμου;

    5. Ο ΟΠΑΠ, που είναι από τις λίγες Ελληνικές εταιρίες με κέρδη και εισρροή άμεσου μετρητού, φορολογήσιμου χρήματος, στα ταμεία του Ελληνικού κράτους σε τι θέση θα βρεθεί;
    Η μόνη με τόσο μεγάλο κοινωνικό έργο!

    6. Τα παιδιά μας ποιός θα τα προστατεύσει από τον εθισμό στο τζόγο;
    Υπάρχει σχετική έρευνα που να μας δείχνει πόσο επιρρεάζει η συνήθεια της οπτικής επαφής και μόνο, με αυτό το αντικείμενο στον εθισμό σε νεαρή ηλικία;
    Αν δηλαδή περνάει στη συνείδηση του ατόμου από την νεαρή του ηλικία σαν κάτι το αποδεκτό, φυσιολογικό, αυτονόητο;

    7. Θα γίνει η πολιτεία ηθικός αυτουργός γιά τον εθισμό που του έχει προκληθεί σε οποιοδήποτε άτομο εξαιτίας του τρόπου που διαθέτει τις υπηρεσίες στοιχηματισμού, με μοναδικό σκοπό το οικονομικό κέρδος;

    8. Εχετε λάβει υπ΄όψιν σας την αύξηση της εγκληματικότητας που θα προκύψει;

    9. Εσείς που αποτελέσατε το πρό ημερόν υπουργικό συμβούλειο,
    σκοπεύετε να ζήσετε στην Ελλάδα ή κάπου αλλού;
    Μήπως ήδη ζείτε σε άλλη χώρα;

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 21:33 | kostas

    ΚΑΛΑ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΑΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ,ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙΜΑΤΑ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΟΝΟΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΛΥΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΝΤΑΞΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΚΛΕΙΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 20:25 | Manolis P.

    Καλησπέρα. Ανήκω και εγώ στους ταραγμένους ιδιοκτήτες ίντερνετ καφέ. Απασχολώ 7 άτομα και είμαστε 3 συνέταιροι, ηλικιών από 25 εώς 32.
    Μοιράζουμε κέρδη κάθε δύο μήνες με το ζόρι και τώρα δανειστήκαμε από φίλο για να πληρώσουμε τα δώρα των εορτών. Αν αυτά που διαβάζω για σηματάκια,
    εξτρά φορολογίες και όριο στους 30 υπολογιστές αληθεύουν κλείνουμε την επόμενη μέρα.
    Έλεος σε αυτή τη χώρα, μόνο έλεος, τι άλλο να πεις. Καιρός για
    μετανάστευση, αν και μάλλον σε αυτό στοχεύουν.
    Απλά να παρατηρήσω, γιατί θυμάμαι παλιά να διαβάζω ότι θα μας κάνουν τη χάρη να διαχωρίσουν τα ίντερνετ καφέ σε καταστήματα που δεν παίζεται κανένα
    ‘παίγνιο’ και αυτά δεν φορολογούνται, ότι στα ίντερνετ καφέ κατά 70-90% απλά παιχνίδια σε υπολογιστές παίζουν.
    Ευχαριστούμε πολύ αν είναι αυτή η λύση,
    έτσι κλείνουμε ακόμη πιο γρήγορα.
    Δεν παρανομούμε, το κράτος πληρώνουμε, τζόγο δεν έχουμε, αφήστε μας ήσυχους να πληρώνουμε ‘μόνο’ τα ήδη υπάρχοντα (φπα, φορο εισοδήματος, ικα, τεβε,
    δημοτικά τέλη, αεπι για μουσική, εμπορικό επιμελητήριο….. ανέκδοτο είμαστε).
    Επειδή το νομοσχέδιο, αν ισχύει και για τα ιντερνετ καφέ και δεν υπάρχει εξαίρεση, είναι τόσο τέλεια σχεδιασμένο ώστε να κλείσουν όλα με απόλυτη
    βεβαιότητα, το αποκλείω να είναι προϊόν αμάθειας. Υπάρχουν συμφέροντα που είτε θέλουν τον κόσμο σπίτια του, είτε θέλουν τους έλληνες ανέργους, είτε
    εξυπηρετούν μονοπώλεια. Δεν είναι τυχαίο, και ούτε θα περάσει και ήσυχα.

    Έλεος.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 20:15 | Γιάννης ΑΣΚ

    Τελικά πρέπει να είστε αυτό που λέμε «βαθιά νυχτωμένοι».
    Έχετε απομακρυνθεί τόσο πολύ από την κοινωνία που δεν μπορείτε να την αφουγκρασθείτε.
    Αφού στραγγίξατε όλη την υγιή οικονομία οδηγώντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε μαρασμό η αφανισμό, πάτε τώρα να διαλύσετε και την οικογένεια φέρνοντας τα καζίνο μέσα στο ίδιο της το σπίτι, βάζοντας χέρι στο πορτοφόλι της.
    Την ξανακάνατε την διαβούλευση.
    Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Περιορίστε το τζόγο. Δεν βλέπετε ότι όλοι διαμαρτύρονται ότι ο τζίρος πέφτει; Τα καζίνο απολύουν κόσμο, ο ΟΠΑΠ χάνει τους τζίρους του και η διεύθυνση κρατικών λαχείων του υπουργείου σας στην πρωτοχρονιάτικη κλήρωση έκανε ειδική μνεία στη συρρίκνωση των εσόδων της;
    Τελικά μήπως δεν είναι ασχετοσύνη ή άγνοια; Μήπως είναι έγκλημα εκ προ μελέτης; Μήπως προωθείτε νέα ανακατανομή του πλούτου υπέρ των λίγων μεγαλοκαρχαριών;
    Εσείς λοιπόν αντί να περιορίσετε τον τζόγο, τον βάζετε μέσα στα σπίτια μας.
    Και ξανακάνετε διαβούλευση μήπως αλλάξουμε γνώμη και συμφωνήσουμε;
    Ε λοιπόν εγώ δεν άλλαξα γνώμη.
    Κλείστε όλους τους παρανόμους, κλειδώστε τον διαδικτυακό τζόγο και περιορίστε τους νόμιμους ΟΠΑΠ, καζίνο και λαχεία.
    Ίσως έτσι μας μείνει κάποια ελπίδα επιβίωσης μέχρι να περάσει αυτή η λαίλαπα που ταλανίζει τη χώρα

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 20:34 | Tasos

    To World of Warcraft einai psixahogiko paixnidi? Tha prepei na to elenxoun gia na to paizoume? Mipos tha ginei se konsola na rixnoume kai kerma? Se pion aiona eimaste eipame?? :D :D :D

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 19:58 | Στεφανίδου

    Η διαβούλευση στο συγκεκριμένο ζήτημα θα αποτελέσει άλλοθι στα σχέδια της κυβέρνησης;

    Αν είχατε σκοπό να πατάξετε τη φοροδιαφυγή και να καταστήλετε τον παράνομο τζόγο, το μόνο σίγουρο είναι πως θα ενεργοποιούσατε τις ποινικές κυρώσεις που υπόκεινται τα συγκεκριμένα αδικήματα.

    Είναι ολοφάνερο πως το μόνο που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να εισπράξει το Ελληνικό Κράτος τα χρήματα για την εξαγορά των αδειών.

    ΞΕΧΑΤΕ ΟΜΩΣ:

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ !!!!!!!!

    Σ΄αυτό το κράτος ζόύμε ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ που νόμιμα παρέχουμε ΜΑΖΙ με το Ελληνικό Κράτος για πάνω από 50 ΧΡΟΝΙΑ τις υπηρεσίες μας ως πράκτορες του ΟΠΑΠ, με κίνδυνο της ζωής μας,

    13 ΩΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

    ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (και πολλοί υπάλληλοι)

    Πάνω από 15.000 Ελληνες Πολίτες Φορολογούμενοι!

    ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ (τρύπια)ΤΑΜΕΙΑ του Ελληνικού Κράτους πολλά φορολογούμενα εκατομμύρια καθημερινά και γιά πάνω από 8 χρόνια βλέπουμε το εισόδημά μας να συρρικνώνεται από τον παράνομο στοιχηματισμό,
    τον οποίο το ίδιο το κράτος έχει επιτρέψει να εξαπλωθεί σαν καρκίνος
    και να μας αποδεκατίζει, με γεωμετρική πρόοδο.

    ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ! πραγματικά λυπάμαι…….

    Είναι εξευτελιστικό να ζείς σε μία χώρα που οι νόμοι δεν εφαρμόζονται και πρέπει να γίνουν άλλοι, που νομιμοποιούν την παρανομία για να έχει το Κράτος ΣΟΥ οικονομικό όφελος από ΑΥΤΗΝ.
    ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ!

    Αν αυτό δεν τι μένει να νομιμοποιήσουμε που έχει ;

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 19:37 | Πέτρος

    Αν όλα τα προηγούμενα μέτρα ήταν για να φτάσουμε εδώ τότε πρέπει να υποκλιθούμε με σεβασμό στο σχεδιασμό σας. Όταν φτάσει κάποιος στην απελπισία ή θα πάει σε μοναστήρι ή θα το ρίξει στον τζόγο. Μας φέρατε σε απελπισία και τώρα μας χαρίζεται τον τζόγο. Μπράβο στο επιτελείο που κάνει τόσο πετυχημένα και μακροπρόθεσμα σχέδια.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 19:44 | Θωμάς

    Θα έπρεπε νομίζω να υπήρχε μια ακόμη κατηγορία στον Ορισμό για τα αμιγώς ίντερνετ καφέ και στην Πιστοποίηση των καταστημάτων επίσης.
    Ναι στον αυστηρό έλεγχο των ιντερνετ καφέ, κυνηγήστε αυτά που λειτουργούνε στην παρανομία αλλά πρός θεού όχι λουκέτο. Από την μια απελευθερώνετε τα επαγγέλματα και απο την άλλη προσπαθείτε να κλείσετε κάποια άλλα που λειτουργούν νόμιμα εδώ και χρόνια επαναφέροντας τα φρουτάκια. Άς δείξετε ότι μπορείτε να κάνετε ότι δεν μπορεσαν να κάνουν άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν.
    Ευχαριστώ.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 19:28 | φρουτοποιός

    Η Siemens φεύγει, η Intracom έρχεται

    Διαφωνώ εντονότατα με τον τίτλο που είδα σε πολλά blogs «Αν το του ζητούσε ο Κόκκαλης, θα έκοβε ακόμη και το μουστάκι για πάρτη του!». Ο Γιωργάκης ποτέ δεν θα ξύριζε το μουστάκι του γιατί θα έχανε το πιο χαρακτηριστικό σημείο της ταυτότητάς του. Σοσιαλιστής δεν είναι, ηγέτης δεν είναι, εθνοσωτήρας δεν είναι, μουστακαλής όμως είναι και θα μείνει. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν θα ξυρίσει εμάς όπως απαίτησε ο κ. Κόκκαλης.

    Η απευθείας ανάθεση των 200.000.000 ευρώ του ΟΠΑΠ είναι…μόνο η αρχή. Τα καλά έρχονται συντόμως με το νόμο για τα τυχερά παιχνίδια που θα περάσει «νύχτα» μέσα στον Αύγουστο. Εδώ είναι τα πολλά λεφτά.

    Όπως έχω ήδη γράψει, η Intralot είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τζόγου στον κόσμο και από τους βασικούς κατασκευαστές VLT (φρουτάκια) διεθνώς. Η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής VLT παγκοσμίως είναι η Lottomatica που και αυτή έχει δηλώσει το ενδιαφέρον της για την ελληνική αγορά.

    Τι σχέση έχουν τώρα αυτοί οι δυο κολοσσοί με τον ΟΠΑΠ:

    * H Intalot είναι ο βασικός προμηθευτής του ΟΠΑΠ και αυτό το ξέρουμε όλοι.
    * Η Lottomatica έχει μαζί με τον ΟΠΑΠ την εταιρία Neurosoft και βρίσκονται σε σταθερή συνεργασία.

    Ποιο είναι το βαζάκι (βαρέλι) με το μέλι για τα φρουτάκια:

    Κάθε VLT κοστολογείται από 5.000 – 10.000 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα κόστη συντήρησης. Άρα για τα 50.000 VLT που θέλει να εγκαταστήσει η παρέα ΟΠΑΠ – Intralot – Lottomatica θα κερδίσει 5.000 (ευρώ ) x 50.000 (VLT) = 250.000.000 ευρώ το λιγότερο. Αν το κόστος είναι 10.000 ευρώ το τερματικό (που μάλλον τόσο θα το χρεώσουν) τότε θα βγάλουν 500.000.000 ευρώ. Το επόμενο συμβόλαιο συντήρησης δεν θα είναι 200.000.000 ευρώ αλλά τουλάχιστον τα διπλά και θα συνεχίσουν να κερδίζουν κάθε χρόνο.

    Γι’ αυτό και θα προσπαθήσουν να περάσει μια αυγουστιάτικη νύχτα χωρίς φεγγάρι ο νόμος. Γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη και τα περίμεναν πολύ καιρό. Ο Γιωργάκης δεν θα ξυρίσει το μουστάκι του αλλά όλους τους άλλους που θα πρέπει να τα σκάσουν για να κάνει απόσβεση από όσα έχει τάξει και θα δώσει στον Κόκκαλη και την παρέα του. Μόλις γυρίσετε από τις διακοπές κάνετε ψιλά και τρέξτε για ξύρισμα. Ο Κόκκαλης της γειτονιάς θα περιμένει.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 19:21 | φρουτοποιός

    Επάγγελμα κουλοχέρης

    Τα λύσαμε όλα μας τα θέματα, τα φρουτάκια μας έλειπαν. Για να το πούμε και λίγο διαφορετικά, μπορεί να μην ασχοληθήκαμε επί σειρά δεκαετιών με αιτήματα υγειών επενδύσεων, αλλά για τα φρουτάκια «σκιστήκαμε». Για να γεμίσουν οι γειτονιές με κουλοχέρηδες. Εύγε! Την επόμενη φορά να νομιμοποιήσουν και τον παπά. Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς; Τιμή και δόξα στους παπατζήδες…

    Ο τζόγος έχει χρήμα. Έχει πολύ χρήμα. Είναι εύκολο κέρδος και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις το εύκολο κέρδος προσελκύει συγκεκριμένες κατηγορίες «επενδυτών». Έφτασε η ώρα λαθρέμποροι, έμποροι όπλων και ναρκωτικών να γίνουν ευυπόληπτοι πολίτες. Επάγγελμα; Κουλοχέρης.

    Ο υπόκοσμος έχει λόγους να πανηγυρίζει. Νομιμοποιείται μία δραστηριότητα που θα τους αποφέρει νόμιμα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ασύλληπτα νούμερα για τον μέσο άνθρωπο, για εκείνον που καλείται σήμερα να πληρώσει τα σπασμένα της κρίσης. Για τον μέσο άνθρωπο που θα περίμενε από την κυβέρνησή του να κάνει προσκλητήριο επενδυτών και όχι κουλοχέρηδων.

    Μας «πιέζει» η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ένα από τα βασικά επιχειρήματα εκείνων που διαχειρίστηκαν την υπόθεση. Ναι, μας πιέζει, όπως μας πιέζει για δεκάδες άλλα θέματα. Ωστόσο, για τα «άλλα» δεν βρήκαν ακόμη τον χρόνο να ασχοληθούν. Για τα φρουτάκια, όμως, τα έδωσαν όλα!

    Στην Κολομβία την ισχύ και τη δύναμη την έχουν οι βαρόνοι των ναρκωτικών. Στην Ελλάδα οι πάσης φύσεως μεσάζοντες, οι φοροκλέφτες, οι απατεώνες. Κολομβία γίναμε και δεν το έχουμε πάρει ακόμη είδηση.

    «Όχι» στα φρουτάκια! Ξεκάθαρα, δίχως περιστροφές. Δεν τους θέλουμε αυτούς τους «επενδυτές». Δεν μας αρέσει η δυσοσμία που αναδύουν οι «δραστηριότητές» τους. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που ονειρευόμαστε…

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 19:57 | NatFili

    Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως.

    Μάλιστα… Ας τα ξαναπούμε λοιπόν μήπως και γίνουν αντιληπτά έστω και τώρα, γιατί για να αλλάξουν από αυτά που ακούσατε την πρώτη διαβούλευση, δεν υπάρχει περίπτωση.

    Ποιος σας είπε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης που σας έδωσαν τόσοι Έλληνες, σας δίνει το δικαίωμα να μετατρέψετε τούτη την ταλαίπωρη χώρα σε ένα απέραντο καζίνο;
    Ποιος σας είπε ότι θέλουμε κάθε γωνια αυτής της χώρας να πουλάει τζόγο;
    Ποιος σας είπε ότι θέλουμε την χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και την δημοκρατία να γίνει Λας Βέγκας;
    Που είναι το κράτος να προστατεύσει τους πολίτες του;

    Υπηρετήστε το συμφέρον και το καλό των πολλών και όχι των λίγων.

    Παραδέχεστε ότι τόσα χρόνια από τον παράνομο τζόγο, χάνονται από τα ταμεία του κράτους αρκετά δις ευρώ. Τι κάνατε τόσα χρόνια για να σταματήσει αυτή η παρανομία; Πως έρχεστε τώρα και λέτε ότι θα την πατάξετε; Πως; Γιατί δεν το κάνατε πριν; Πως περιμένετε να σας πιστέψουμε; Ποιους τελικά εξυπηρετούσατε πριν και ποιους τώρα; Ποιοι θα αναλάβουν τις ευθύνες για αυτές τις «παραλείψεις» του παρελθόντος;

    Όλα δείχνουν ότι η απόφαση έχει παρθεί. Έστω και την τελευταία στιγμή ακούστε τη φωνή μας.

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΖΙΝΟ!!!!
    ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 19:03 | iliaskgr

    Να επιτρέπετε ο τζόγος (κάθε είδους)μόνο σε οργανομένες μεγάλες επιχειρήσεις όπως π.χ. τα Καζίνα, όπου και μπορεί να γίνει αποτελεσματικός έλεγχος από το κράτος.
    Ας δωθεί άδεια σε μία έως δύο τέτοιες επιχειρήσεις ανά Δήμο.
    Όχι σε κάθε γωνία και από ένα μικρό ανεξέλεκτο καζίνο.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 18:09 | Παπασπύρου Αθανάσιος

    Μην συνδέετε τα τυχερά παίγνια με τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή στα Internet Cafe. Μην επαναλαμβάνετε το ίδιο σφάλμα του 3037/2002. Τα Internet Cafe να μείνουν μακρυά από οποιαδήποτε προσχέδιο νόμου για τα τυχερά παίγνια.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 18:00 | Τόκας Γιώργος

    Στις 26 Αυγούστου 2010, 18:55 στην προηγούμενη διαβούλευση έγραψα τα παρακάτω:
    «Τα παρακάτω σχόλια είναι ΚΑΘΑΡΑ προσωπικά και ΔΕΝ αντανακλούν απαραίτητα τα σχόλια και τις απόψεις συνδικαλιστικών οργάνων που έχω την τιμή να εκπροσωπώ.
    Για την ενημέρωση όλων λοιπόν να σας πληροφορήσω τα παρακάτω:
    4 Ιουνίου 2009:
    Απόφαση επιβολής προστίμου στην χώρα μας κατ’ αποκοπή € 3.000.000
    Και ημερήσιο πρόστιμο € 31.536 μέχρι την συμόρφωση.
    Εναρξη διαβούλευσης.
    26 Αυγούστου 2010:
    Συνολικό ποσό προστίμου: 3.000.000 + 14.128.128 (448 ημέρες) = € 17.128.128
    Τέλος διαβούλευσης.
    12 Σεπτεμβρίου 2010:
    Συνολικό ποσό προστίμου: 3.000.000 + 14.664.240 (465 ημέρες) = € 17.664.240

    ΔΕΝ σχολιαζώ το ΠΟΣΕΣ φορές ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ είναι το ποσό του ημερήσιου προστίμου σε σχέση με τον ακαθάριστο τζίρο που είχα το προηγούμενο οικονομικό έτος σαν επαγγελματίας σαν μια κίνηση καλής θέλησης και προσφοράς συνεργασίας με σκοπό την αποκατάσταση της νομιμότητας και την εναρμόνιση της χώρας μας με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις συνθήκες.

    Με κάθε καλή πρόθεση αλλά και επιφύλαξη,»

    Τα παραπάνω φυσικά εξακολουθούν να ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ!!
    Αν και παρατηρείται μια σαφής αλλαγή στο πνεύμα και την αντιμετώπιση γενικότερα του θέματος, παρατηρείται όμως και εμμονή σε ορισμούς και απαιτήσεις (κατά περίπτωση) ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΕΣ και ισως ΥΠΟΠΤΕΣ!
    Προς ενημέρωσή σας ξανά λοιπόν:
    Εναρξη διαβούλευσης.
    26 Ιανουαρίου 2011:
    Συνολικό ποσό προστίμου: 3.000.000 + 18.953.136 (601 ημέρες) = € 21.953.136
    Τέλος διαβούλευσης.
    31 Ιανουαρίου 2011:
    Συνολικό ποσό προστίμου: 3.000.000 + 19.110.816 (606 ημέρες) = € 22.110.816
    Επίσης η επιλογή του χρόνου εμφάνισης αυτής της διαβούλευσης (26 Ιανουαρίου όπου οι περισσότεροι – αν όχι όλοι – όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο των παιγνιδιών γενικότερα παρεβρίσκονται στην ετήσια έκθεση ATEI στο Λονδίνο) ενισχύει «σενάρια συνομοσίας» εκ μέρους της πολιτείας.
    Με αυτά αλλά και άλλα υπ’όψη θα εκφραστώ μέσα από τα συλλογικά όργανα που έχω την τιμή να εκπροσωπώ.

    Γιώργος Τόκας.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 18:09 | R.K

    Το έχουν ήδη γράψει αλλά θα το επαναλάβω και εγώ. Είναι απαράδεκτο να βάζετε ψυχαγωγικά και τυχερά παιχνίδια σε ένα τσουβάλι. Τα ψυχαγωγικά τα θέλουν όλοι και μπορούν να δημιουργήσουν δουλειές χωρίς να πειράζουν κανέναν. Τα τυχερά τα θέλουν μόνο όσοι θα τα έχουν.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 18:47 | Νίκος

    Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα κερδίσει το κράτος φορολογώντας και ουσιαστικά κλείνοντας όλα τα ίντερνετ καφέ (όχι τα φρουτάκια)

    700 λουκέτα και 5.000 άνεργοι μέσα σε μια νύχτα. Πρέπει επιτέλους κάποιος να διαχωρίσει τα τυχερά παίγνια (φρουτάκια) από τα ίντερνετ καφέ! Δεν έχουν στην τελική καμία σχέση μεταξύ τους. Ούτε στον τρόπο λειτουργίας, ούτε στο είδος πελατείας, ούτε στους τζίρους, ούτε καν στην εμφάνιση.

    Με αυτό το νόμο όχι μόνο επιτρέπετε να κλείσουν μικρές επιχειρήσεις ίντερνετ καφέ, αλλά ταυτόχρονα δίνεται ελεύθερα τη δυνατότητα στον τζόγο να λειτουργεί πλεον ελεύθερα!

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 17:13 | Kostis

    Κύριοι,
    Θέλετε να γεμίσετε τα ταμεία και επιλέξατε ως μέθοδο τα φρουτάκια και τα casino στο διαδίκτυο. Θα έπρεπε να ξέρετε όμως ότι κανένας δεν έχει νομισματοκοπείο στο σπίτι του. Όποιος κολλήσει την αρρώστια του τζόγου θα τρώει τα λεφτά του εκεί αντί να αγοράζει οτιδήποτε χρήσιμο. Έχετε κάνει ότι μπορούσατε για να εκμηδενιστεί ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων και τώρα δίνετε τη χαριστική βολή. Αν αυτό που θέλετε είναι μια κοινωνία τζογαδόρων και ανέργων αυτό θα πάρετε.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 16:49 | Αυγή

    Για ποιο λόγο κύριε Πρωθυπουργέ πρέπει η Ελλάδα να γεμίσει τζόγο; Πόσο σημαντικό είναι να μπουν κάποια χρήματα στα κρατικά ταμεία μπροστά στις οικογένειες που θα καταστραφούν; Εάν έχετε τον τρόπο να σταματήσετε τα ινερνετικα καζίνο γιατί δεν το έχετε κάνει ήδη; Το να δημιουργήσετε μια ακόμα κοινωνική κρίση στη προσπάθεια να ξεφύγουμε από την οικονομική κρίση δεν λογικό. Λίγοι οι κερδισμένοι και πάρα πολλοί οι χαμένοι.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 16:09 | Τσιώλης Απόστολος

    Κλείστετα όλα έτσι κι αλλιώς για να μπορούμε να ζήσουμε πρέπει να μένουμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 16:46 | ΔΕΣΥΠΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

    ΠΑΛΕΥΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΩΣ??? ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΗΔΗ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ!!!
    ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΚΑΖΙΝΟ
    ΕΛΕΟΣ…

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 14:11 | φρουτοποιός

    Το άρτι αφιχθέν νομοσχέδιο «ρύθμισης» της αγοράς τυχερών παιγνίων δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση από τον κανόνα. Γιατί πίσω από κάθε νομοσχέδιο κρύβονται πολλές ψεύτικες υποσχέσεις στο λαό, πολλές «υποχρεωτικές» δεσμεύσεις και χάρες και τουλάχιστον ένα σκάνδαλο. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, δυστυχώς δεν πρόκειται για μόνο ένα αλλά για αλυσίδα σκανδάλων που είθισται να συνδέονται με την αγορά τυχερών παιχνιδιών αλλά και σειρά δήθεν «δημοκρατικών» κινήσεων εκ μέρους του κυβερνητικού επιτελείου.

    Μία από αυτές ήταν…η πρώτη στημένη «δημόσια» διαβούλευση …του νομοσχεδίου περί «Ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών» εν μέσω 15 Αυγούστου, όταν δηλαδή ολόκληρη η χώρα βρισκόταν στο ζενίθ των καλοκαιρινών διακοπών, προκειμένου να πέσει το νομοσχέδιο στα «μαλακά» χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις. Παρά τις προσδοκίες τους όμως, η αντίδραση των πολιτών ήταν έντονη και ξεκάθαρη ενάντια στην επαναφορά των καταστροφικών παιχνιδομηχανών (φρουτάκια) και της νομιμοποίησης του διαδικτυακού τζόγου.

    Απτόητη και ατάραχη η κυβέρνηση βέβαια, αγνοώντας πλήρως την ελληνική κοινωνία και τις επιπτώσεις που ένας τέτοιος νόμος θα επιφέρει σε αυτήν, προχώρησε στην ολοκλήρωση του νομοσχεδίου σε 38 άρθρα, το οποίο μετά από έγκριση σύσσωμου του Υπουργικού Συμβουλίου τέθηκε για δεύτερη φορά σε δημόσια διαβούλευση στο opengov για μόλις πέντε μέρες, συμπεριλαμβανομένου και ενός Σαββατοκύριακου. Σε αυτό το λίγο χρόνο ζητά η κυβέρνηση από τους πολίτες να εκθέσουν και πάλι τις απόψεις τους, πάλι λεηλατώντας τον ελεύθερό τους χρόνο από τα βάσανα της καθημερινότητας. Τι περιμένει να πετύχει; Να γυρίσουν ξαφνικά όλοι και να εκθειάζουν το νομοσχέδιο, να επικροτούν την επαναφορά των μονόχειρων ληστών ή να συμφωνήσουν ότι το κράτος πάει να καταληστέψει τους ίδιους του τους ανθρώπους; Τίποτα από όλα αυτά.

    Για ακόμη μια φορά θα αγνοήσει τα σχόλια, θα αδιαφορήσει για την κοινωνική εξέγερση κατά του τζόου της γειτονιάς, αλλά θα έχει καταφέρει να δώσει λίγο ακόμη χρόνο στους μικρούς και μεγάλους φρουτέμπορους να εξοπλιστούν για να ριχτούν στη μάχη για το χρήμα.

    Όσο για τα σκάνδαλα, την πρωτιά κατέχει ο ΟΠΑΠ που έχει έτοιμο το έδαφος μετά την «προνοητική» απευθείας ανάθεση στην Intralot, γεγονός το οποίο πλέον απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γιατί μπορεί για τον ΟΠΑΠ και την Intralot, η πρακτική των διαρκών απευθείας αναθέσεων, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με τη διαρκή παράταση συμβάσεων να αποτελεί το κλειδί για το χρυσορυχείο, στην πραγματικότητα όμως αποτελεί πρωτοφανή παραβίαση των αρχών του κοινοτικού δικαίου.

    Κατά τα άλλα, οι υποσχέσεις στο λαό για προστασία του πολίτη, για κράτος δικαίου «με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την απόλυτη διαφάνεια» είναι επικοινωνιακά τρικ. Το opengov είναι ένα ηλεκτρονικό προσωπείο μέσω του οποίου η κυβέρνηση βιάζει την εξέλιξη των πραγμάτων, ενώ παράλληλα προσπαθεί να κερδίσει χρόνο στερώντας τον από το λαό, μαζί με το δικαίωμα λόγου.

    Δε λένε όμως ότι «όποιος βιάζεται σκοντάφτει»; Τι θα γίνει μετά τα έσοδα που θα προκύψουν από τις νέες άδειες; Πόσα χρήματα νομίζει η κυβέρνηση και τα συνεταιράκια της ότι θα μπορούν να παίζουν οι Έλληνες πολίτες; Μήπως θεωρούν ότι θα είναι ποσά ικανά να εξακολουθούν να γεμίζουν τσέπες και ταμεία; Ψίχουλα είναι η απάντηση. Οπότε σε τρία χρόνια που θα έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση και η εγκατάσταση όλου του καζινοεξοπλισμού της γειτονιάς στη χώρα μας, και αφού θα έχουν όλοι χάσει και το τελευταίο τους ευρώ, ας ετοιμαστούμε για τα σκάνδαλα που τότε θα σκάσουν. Τουλάχιστον τότε μπορεί να μας επιτρέψουν να ελπίζουμε σε για μία νέα καθολική απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών!

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 14:45 | φρουτοποιός

    Τα λύσαμε όλα μας τα θέματα, τα φρουτάκια μας έλειπαν. Για να το πούμε και λίγο διαφορετικά, μπορεί να μην ασχοληθήκαμε επί σειρά δεκαετιών με αιτήματα υγειών επενδύσεων, αλλά για τα φρουτάκια «σκιστήκαμε». Για να γεμίσουν οι γειτονιές με κουλοχέρηδες. Εύγε! Την επόμενη φορά να νομιμοποιήσουν και τον παπά. Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς; Τιμή και δόξα στους παπατζήδες…

    Ο τζόγος έχει χρήμα. Έχει πολύ χρήμα. Είναι εύκολο κέρδος και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις το εύκολο κέρδος προσελκύει συγκεκριμένες κατηγορίες «επενδυτών». Έφτασε η ώρα λαθρέμποροι, έμποροι όπλων και ναρκωτικών να γίνουν ευυπόληπτοι πολίτες. Επάγγελμα; Κουλοχέρης.

    Ο υπόκοσμος έχει λόγους να πανηγυρίζει. Νομιμοποιείται μία δραστηριότητα που θα τους αποφέρει νόμιμα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ασύλληπτα νούμερα για τον μέσο άνθρωπο, για εκείνον που καλείται σήμερα να πληρώσει τα σπασμένα της κρίσης. Για τον μέσο άνθρωπο που θα περίμενε από την κυβέρνησή του να κάνει προσκλητήριο επενδυτών και όχι κουλοχέρηδων.

    Μας «πιέζει» η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ένα από τα βασικά επιχειρήματα εκείνων που διαχειρίστηκαν την υπόθεση. Ναι, μας πιέζει, όπως μας πιέζει για δεκάδες άλλα θέματα. Ωστόσο, για τα «άλλα» δεν βρήκαν ακόμη τον χρόνο να ασχοληθούν. Για τα φρουτάκια, όμως, τα έδωσαν όλα!

    Στην Κολομβία την ισχύ και τη δύναμη την έχουν οι βαρόνοι των ναρκωτικών. Στην Ελλάδα οι πάσης φύσεως μεσάζοντες, οι φοροκλέφτες, οι απατεώνες. Κολομβία γίναμε και δεν το έχουμε πάρει ακόμη είδηση.

    «Όχι» στα φρουτάκια! Ξεκάθαρα, δίχως περιστροφές. Δεν τους θέλουμε αυτούς τους «επενδυτές». Δεν μας αρέσει η δυσοσμία που αναδύουν οι «δραστηριότητές» τους. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που ονειρευόμαστε…

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 14:27 | Χρήστος Τσίντζας

    Αναφέρετε χαρακτηριστικά στο ενημερωτικό σημείωμα:

    «Σήμερα, εκτιμάται ότι στη χώρα μας λειτουργούν περισσότεροι από 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού, έως και 20 χιλιάδες ηλεκτρονικές μηχανές ψυχαγωγικών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους (AWPs) και έως και 150 χιλιάδες ηλεκτρονικοί υπολογιστές που παρέχουν παράνομα τυχερά παιχνίδια (τύπου φρουτάκια). Ας σημειωθεί ότι στο επίπεδο των τυχερών ψυχαγωγικών μόνο παιχνιδιών λειτουργούν πολλές χιλιάδες μηχανήματα, στα οποία περιλαμβάνονται στην πράξη και τα internet-cafe που επιτρέπουν τη συμμετοχή σε διαδικτυακά παιχνίδια. Συνολικά ο παράνομος τζίρος όλων αυτών των τυχερών παιχνιδιών εκτιμάται σε πάνω από 4 δισ. ευρώ ετησίως και από αυτά το Ελληνικό Δημόσιο δεν εισπράττει τίποτα.»

    Παραδέχεστε ότι τέσσερα (4) δισεκατομμύρια ευρώ κάνουν φτερά από την ελληνική οικονομία αφορολόγητα εξ αιτίας των παράνομων ανά την Ελλάδα. Και τι κάνατε κύριοι για όλα αυτά; Τι κάνατε για να προστατέψετε την ελληνική κοινωνία και τους νόμιμα φορολογούμενους πολίτες; Τίποτα απολύτως. Το λένε τα νούμερα που εσείς αναφέρεται στο ενημερωτικό σας σημείωμα. 250! (παράνομοι στην Ελλάδα) διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού οι οποίοι διαφημίζονται (παράνομα) σε καθημερινή βάση. Δεν κλείσατε ούτε έναν.
    Και τώρα τι μας λέτε; Θα τους κάνετε κάποιους από αυτούς νόμιμους και θα μπορέσετε να κλείσετε τους άλλους τους παράνομους. Ως δια μαγείας θα καταφέρετε να ελέγξετε τους παράνομους. Και γιατί τόσο καιρό τους αφήνατε να κάνουν πάρτυ στην πλάτη του ελληνικού λαού; Γιατί δεν προστατεύατε τόσο καιρό τα ελληνικά νοικοκυριά και την ελληνική οικονομία; Δεν θέλατε ή δεν μπορούσατε;
    Και αν τότε δεν μπορούσατε τώρα πως θα μπορέσετε;
    Αν λοιπόν όπως λέτε μπορείτε, κλείστε τους παράνομους και θα έρθουν τα έσοδα που προσδοκάτε. Το λέτε και μόνοι σας. Τέσσερα (4) δισεκατομμύρια ετησίως.

    Όχι φρουτάκια σε κάθε γειτονιά, όχι μικρά καζίνο μέσα σε κάθε σπίτι. Υπάρχει ο ΟΠΑΠ, υπάρχει ο ΟΔΙΕ, υπάρχουν τα καζίνο, υπάρχουν και τα κρατικά λαχεία. Νομίζω αυτά είναι υπεραρκετά.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 14:17 | Λεοντίδης Θεολόγος

    Δηλαδή κύριοι στην κυβέρνηση,δεν καταλάβατε τίποτα από την διαβούλευση τού Σεπτεμβρίου…
    Δεν καταλάβατε ότι η κοινωνία δεν επιθυμεί <>.
    Δεν καταλάβατε ότι η κοινωνία δεν επιθυμεί την καζινοποίηση της.
    Δεν καταλάβατε ότι δεν θέλει το κάθε νοικοκυριό να μετατραπεί σε καζίνο με τις διαδικτυακές άδειες.
    Δεν καταλάβετε ότι οι πολίτες αυτής της χώρας με τα τεράστια οικονομικά βάρη δεν αντέχουν τον εθισμό στον τζόγο.
    Δεν καταλάβατε τίποτα από τις περιπτώσεις κατεστραμμένων οικογενειών από τον ιντερνετικό τζόγο.
    Δεν καταλάβατε τίποτα από τις περιπτώσεις αυτοκτονιών.
    Δεν καταλάβατε ότι αυτός ο τόπος έχει διαφορετική παράδοση πολιτισμού.
    Δεν καταλάβατε την οικονομική κατάσταση της σημερινής άνεργης η καί χαμηλόμισθης νεολαίας πού θέλετε να καθίσετε στο σκαμνί των VLTs.
    Κύριοι.
    Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει ότι η ελληνική κοινωνία αυτές τις ώρες έχει ήδη τραβήξει την <>.
    Αν πιστεύετε ότι θα την αποβλακώσετε καί θα την εξαθλιώσετε περαιτέρω μπροστά στούς υπολογιστές καί τα VLTs…κάνετε τεράστιο λάθος.
    Μαζέψτε πίσω αυτό το σχέδιο νόμου,ασχοληθείτε με την πάταξη τού παράνομου στοιχηματισμού καί δείξτε επιτέλους ότι υπάρχει κυβέρνηση δίπλα στον πολίτη.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 13:50 | geomix

    η ελλαδα ειχε καταδικαστει απο το Ε.Δ. για την απαγορευση του TETRIS και του PAC MAN. μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι. ελενχος στα φρουτακια μονο μεσα απο τα κρατικα πρακτορεια. 5000 σημεια σε ολη την ελλαδα ειναι υπεραρκετα.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 13:26 | Παναγιωτης Κ

    Tο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ πρόβλημα με την απελευθέρωση ειναι ο έλεγχος.
    αν δοθουν παντού μηχανές με φρουτακια πιστεύει κανεις οτι παράλληλα με αυτα δεν θα λειτουργούν και τα παράνομα?
    θα εχει μια καφετέρια ή καφενείο 5 μηχανάκια και αλλα 5 «τεχνικά» τα οποια θα λειτουργούν χωρις φορολογία και χωρις έλεγχο απο το κράτος με αποτέλεσμα να χαθουν περιουσίες και να καταστραφούν οικογένειες.
    τα ανήλικα παιδιά ειναι οι επόμενοι πελάτες-τζογαδόροι.
    μη καταστρέψετε τη νεολαία δίνοντας πρόσβαση παντού.

    απαγορεύσατε το κάπνισμα,αλλα παρόλα αυτά σε καθε καφετέρια ολοι καπνίζουν μέσα.

    βάλτε περιορισμό στα σημεία που θα εχουν μηχανάκια οχι ανεξέλεγκτα,
    ο ΕΛΛΗΝΑΣ πάντα εψαχνε το ΕΥΚΟΛΟ χρήμα,μη συντηρείται αυτη την νοοτροπία για ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ κερδη,δωστε κίνητρα για δουλειά και οχι για τζόγο.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 13:38 | Ζυγάκης Ν.

    Αγαπητοί άνθρωποι και Κυβερνήτες… ανθρώπων, είμαι τελείως άσχετος με κάθε μορφή τζόγου και γι’αυτό επιτρέψτε μου να μην ασχοληθώ με λεπτομέρειες του … επαγγέλματος.
    Επιτρέψτεμου όμως να πάω στα πολύ παλιά, στην παιδαγωγική, Ελληνική Μυθολογία και ο καθ’ένας, ας προσεγγίσει όπως του είναι δυνατόν.
    Αναφέρομαι στους άθλους του Μυθικού Ηρωα Ηρακλή.

    Ποίοι και πόσοι σήμερα,στο υποβαθμισμένο κοινωνικό γίγνεστε, επιλέγουν τόν δύσκολο δρόμο της Αρετής;

    Ποίοι και πόσοι σήμερα καθαρίζουν την Κόπρο του Αυγεία,που κατακλύ-ζει την σκέψη και τις καρδιές μας;

    Ποιός Η Ρ Α Κ Λ Η Σ θα βάλλει τον ΠΡΟΚΡΌΥΣΤΗ στην κλίνη του…;

    Χμ!… αλλοίμονο…

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 13:50 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Ο ΤΖΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.Δε μπορεί να πιστεύετε πραγματικά ότι θα σωθεί η Ελλάδα με τζόγο. Παντού ΥΠΑΡΧΟΥΝ εξαθλιωμένοοι από το τζόγο ανθρώποι εξαρτημενοι !!!!!!!!!!!!!! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΖΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΕΛΕΟΣ ΠΑΝΑΓΕΙΑ ΜΟΥ

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 13:13 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Δεν επιτρέπετε να γίνετε διαβούλευση για αυτό το θέμα.
    Δεν επιτρέπετε να δοθούν καινούργιες άδειες και να καταστραφούν οικογένειες.
    Δεν αντέχει η κοινωνία να πληρώνει άσχετες αποφάσεις και διαβουλεύσεις.
    Ήδη έχετε κρατικό ελεγχόμενο τζόγο.
    Ας μείνει εκεί.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 13:39 | ΛΕΥΤΕΡΗΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΣΚΕΨΗ ΚΑΝΩ ΔΟΥΛΙΕΣ
    ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ!!! ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
    ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.ΝΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ! ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΥΣΤΗΡΟ ΕΛΕΝΧΟ! ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΕΤΕ
    ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ!!!

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 12:14 | ΑΛΚΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ?? ΗΣΥΧΑΣΑΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. ΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΕΝΟΕΙΤΑΙ ?

    1) ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ. ΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΕΙΝΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΙΜΕ ΚΑΙ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ, ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΑΘΩΟ ΚΟΣΜΟ. ΚΟΡΟΙΔΙΕΣ.

    2)ΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ 24Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40-50 ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ. ΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 (ΔΗΜΟΤΙΚΟ) ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΚΑ.

    3) ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ. ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΠΟΣΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΟΥΤΕ +1000 ΕΥΡΩ / ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ.

    4) Η ΜΑΝΙΑ ΑΥΤΗ ΜΕ ΑΜΙΓΕΙΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΙ ΥΠΟΝΟΕΙ. ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΑΦΕ ? ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΠΑΡ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΤ, ΘΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ? ΚΑΖΙΝΟ ΕΙΜΑΙ ?

    ΝΤΡΟΠΗ, ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ, ΚΑΝΑΣ 60ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ? ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΙΓΟ.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 12:00 | Ιωάννης Τ.

    Όπως φαίνεται και από τα σχόλια που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι σαφές ότι το σχέδιο νόμου προσπαθεί αποτυχημένα να συγκεράσει δύο εντελώς διαφορετικές δραστηριότητες.

    Το διαδικτυακό παιχνίδι καλώς ή κακώς έχει μπει στην ζωή μεγάλης μερίδας των Ελλήνων πολιτών. Αυτή ακριβώς την ανάγκη για παιχνίδι καλύπτουν τα Ιντερνετ καφέ που υπάρχουν σε όλη τη χώρα. Ειδικά στην Ελλάδα το παιχνίδι, αλλά και η χρήση του διαδικτύου, εξυπηρετούνται μέσα από αυτούς τους χώρους, οι Έλληνες χρήστες προτιμούν να βρίσκονται με τους φίλους τους σε ένα χώρο και όχι να κάθονται σπίτι τους. Αυτή ακριβώς την ανάγκη εξυπηρετούν τα Ιντερνετ καφέ στην Ελλάδα.

    Ο τζόγος από την άλλη είναι μια εντελώς διαφορετική δραστηριότητα, παράνομη μέχρι τώρα, η οποία είναι σαφές ότι δεν έχει καμία σχέση με το διαδικτυακό παιχνίδι, στο οποίο ούτε κερδίζει ούτε χάνει κανένας χρηματικά ποσά.

    Το νομοσχέδιο αυτό όπως και τα προηγούμενα ακολουθούν το βάπτισμα σε «ίντερνετ καφέ» των χώρων που λειτουργούσαν ως παράνομες λέσχες και ονομάστηκαν έτσι από τους ιδιοκτήτες τους. Δεν πιστεύω ότι πλέον υπάρχει νοήμων άνθρωπος στη χώρα που δε μπορεί να ξεχωρίσει το πραγματικό κατάφωτο Ίντερνετ καφέ με τις ανοιχτές τζαμαρίες, τους έφηβους και νεαρούς πελάτες από το βαπτισμένο «Ίντερνετ καφέ» με τις βαριές κουρτίνες, τα φιμέ τζάμια και τους φουσκωτούς.

    Πιστεύω ότι το βασικό πρόβλημα του νομοσχεδίου είναι αυτό ακριβώς το «τσουβάλιασμα», ακολουθώντας το βάπτισμα του δόθηκε στους παράνομους αυτούς χώρους. Αρκεί λοιπόν μία διευκρίνηση ότι το νομοσχέδιο δεν αναφέρεται στα πραγματικά Ίντερνετ καφέ. Τα οποία θα πρέπει επιτέλους να περιληφθούν σε κάποιο νομικό πλαίσιο, αλλά με άλλο νομοσχέδιο.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 12:50 | s.x.

    Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο!
    Δεύτερη διαβούλευση για το ίδιο θέμα!
    Φαίνεται ότι δεν το καταλάβαμε καλά και επαναλαμβάνεται μήπως και το μετανιώσαμε.
    Με το ΔΝΤ στο κεφάλι μας και με εκθέσεις (FernBank Partners), που σας υποδεικνύουν με τα λογιστικά που τόσο σας αρέσουν, ότι η κρατικών συμφερόντων εταιρία, δηλαδή η δικιά μας εταιρία, του Έλληνα πολίτη, καταφέρνετε να ΜΗΔΕΝΙΣΕΤΕ το έλλειμμα και να έχετε σταθερά έσοδα πάνω από 1-2 δις ευρώ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, από φόρους και μερίσματα, εσείς επιλέγετε το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της δημόσιας περιουσίας και η παραχώρηση στους ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ιδιώτες τα δις ευρώ του Έλληνα.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

    Τέτοια υποτέλεια και διαπλοκή δεν έχει ξαναγίνει!

    Τόσα χρόνια έχουν ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΕΙ τους Έλληνες με τα παράνομα sites γνωστών δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, διαπλεκόμενων, νταβατζήδων, της μαφίας που έχει χρεοκοπήσει την Ελλάδα και ΚΟΙΜΟΣΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ.

    Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ!

    Μόλις νομιμοποιήσατε τους παράνομους, ξαφνικά ενεργοποιείτε με το Άρθρο 33 » ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ «.

    ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;

    ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΦΥΛΑΚΗ για τα δις που χάθηκαν!

    ΑΝ σας έχει περισσέψει λίγη από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ τσίπα και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ φιλότιμο, ενεργοποιήστε ΤΩΡΑ τις ποινικές κυρώσεις του Άρθρου 33 και ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ.

    Αφήστε τα δήθεν κλάματα για τα 31000 ευρώ την ημέρα για τα τεχνικά παιχνίδια που ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙΤΕ τους ΕΛΛΗΝΕΣ ότι θα πληρώνουμε!
    Ξέρετε πολύ καλά ότι ΚΑΚΩΣ ΠΛΗΡΏΝΕΤΕ το πρόστιμο και έχετε τον τρόπο να μην το πληρώσετε.

    *** Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!***

    Δεν θα ασχοληθώ με τα άρθρα του Νομοσχεδίου, γιατί είναι κομμένα και ραμμένα για τους ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ!

    και πάλι ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

    H ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 11:32 | Αριστοτέλης Καμπούρης

    θα ήθελα με τη σειρά μου να θέσω ορισμένα ερωτήματα στους «ιδικούς» του σχεδιασμού αυτού του νόμου και δε στους υπογράφοντες στο τέλος αυτού. να σημειώσω ότι είμαι ιδιοκτήτης ιντερνετ καφε και το τονίζω ουτε καταστήματος με τζόγο ούτε καταστήματος με παιγνιομηχανές. Αναφέρω ότι το γράφω γενικά και όχι σε κάθε άρθρο γιατί θεωρώ ότι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής δεν είναι παιγνιομηχανή.
    1)αν γνωρίζουν ότι υπάρχει και ο κλάδος τον ιντερνέτ καφέ
    (καθαρών) ο οποίος σε κανένα σημείο δεν αναφέρεται με αποτέλεσμα να θεωρείτε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής μια παιγνιομηχανή. βέβαια με τον τρόπο αντιμετώπισης που φαίνετε ότι έχουν οι σχεδιαστές δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα καθότι η προχειρότητα του σχεδιασμού το δείχνει σαν παιχνίδι και για να συμμετέχεις το κάνεις από παιγνιομηχανή (ηλεκτρονικό υπολογιστή).
    2)αν γνωρίζουν το κόστος κατασκευής ενός μικρού ιντερεντ καφέ. από ότι κατάλαβα δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα με αποτέλεσμα να ζητιάνε φόρους και εγγυητικές η οποίες σαν κόστος είναι ποιο μεγάλο από το κόστος κατασκευής.
    3)αν γνωρίζουν το ενοίκιο που πληρώνει ένας καταστηματάρχης με παράδειγμα 50 υπολογιστές που παλεύει κάθε μήνα να το βγάλει. Μάλλον ούτε αυτό το γνωρίζουν γιατί θέλουν να του αφαιρέσουν και να του αφήσουν 30.
    4)αν γνωρίζουν ποια είναι τα κέρδη των καθαρών ιντερνέτ καφέ και ποια των υπολοίπων που προσπαθούν να τα βάλουν στο ίδιο τσουβάλι.
    5)αν γνωρίζουν να μας απαντήσουν στην χρησιμότητα εγγυητικής σε ένα ιντερεντ καφε. Μάλλον θα είναι για την περίπτωση που σου ξεραθούν τα σπαρτά στο Farmville κάτι σαν τον ΕΛΓΑ.
    6)θα αντιμετωπίσουν με την ίδια λογική και τους υπολογιστές που υπάρχουν σε μουσεία αρχαιολογικούς χώρους αεροδρόμια κτλ που έχουν σύνδεση στο ιντερνετ και εκπαιδευτικά παιχνίδια.
    Το μόνο θετικό που βλέπω σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι την τελευταία φορά που πρόεκυψε το αντίστοιχο θέμα λαβαν υπόψη μερικά πράγματα από τη διαβούλευση (διαβάθμιση ηλικιών από οργανισμούς που αγνοούσαν την ύπαρξη τους) ελπίζω κάτι ανάλογο να γίνει και τώρα……

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 02:17 | marble

    Οταν ο ανθρωπος χανει τον προσανατολισμο του και βρισκεται σε συνχιση δε ν ενδιαφερεται για την προοδο και την εξυψωση του Ανθρωπου….ενδιαφερεται μονο για την υποδουλωση του Ανθρωπου,ενδιαφερεται να παραμεινει για παντα ανθρωπακι,ανθρωπαριο….υποδουλωμενο στα παθη του – ειτε αυτα ειναι εμφυτα ειτε επικτητα και δοτα –
    Τι να πει κανεις για μια κυβερνηση που το μονο που την ενδιαφερει ειναι πως θα προωθησει την παγκοσμια δικτατορια που μας ετοιμαζουν οι «μεγαλοι» και φυσικα και τα δικα μας λαμογια τρεχουν να πιασουν οσο καλυτερο «στασιδι» μπορουν…..???
    Να πει κανεις ΑΙΣΧΟΣ…..ισως ειναι λιγο….
    Αυτο που μπορω να σας πω κυριοι ειναι μονο να κοιταξετε τον Ανθρωπο να τον κοιταξετε στα ματια και να μπορεσετε να ανακαλυψετε τι πραγματικα χρειαζεται για να γινει ευτυχισμενος……και ναστε σιγουροι οτι δε χρειαζεται χρηματα….χρηματα ισως να χρειαζεστε ολοι εσεις οι κυβερνωντες που εχετε κατακλεψει ολα τα κρατη του πλανητη….ισως να σας κανουν ευτυχισμενους…..ομως ολοι στη δυση της ζωης μας 2χ1 θα εχουμε….και θα βλεπουμε τα «ραδικια αναποδα» που λεει και ο σοφος λαος μας…
    Αρετη,δικαιοσυνη,ειρηνη και ελευθερια χρειαζονται οι λαοι για να προοδευσουν…..ομως δυστυχως οι κυβερνησεις και αυτοι που τις αποτελουν δεν μπορουν να εξασφαλισουν τιποτα απο αυτα στους λαους τους….
    Ολα τα ξεπουλανε μπροστα στο χρημα…..κι ετσι λοιπον σημερα φτανουμε στην υψιστη πραξη εκμαυλισμου του λαου φερνοντας προς ψηφιση το παρον νομοσχεδιο………καλο σας βραδυ

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 01:38 | Γιώργος Ιορδανίδης

    Είναι τραγική η αδιαφορία σας προς τον λαό. Θα οδηγήσετε απλά παιδιά που έχουν ένα ιντερνετ καφέ στο να γίνουν μαφιόζοι και να έχουν παράνομα φρουτάκια για να μην κλείσουν. Ωθήτε τον κόσμο στο να κλέψει για να επιβιώσει. Τι σας πειράζουν τα απλά ιντερνετ καφέ που παίζουν παιδιά και απασχολούν νέους ? Κλείνει που κλείνει το ένα μετά το άλλο, είναι αστείο να τους καταστρέφετε χωρίς λόγο. Ούτε για σηματάκια υπάρχει φράγκο, ούτε για νέες άδειες, ούτε επιβιώνει κανείς με τις αηδίες αυτές. Δεν σας φτάνει που φαγωθήκατε να επιτρέψετε τον τζόγο για τους δικούς σας και να καταστρέψετε και άπο εκεί λίγα από τα πρόβατα σας όπως τα βλέπετε, ας κλείσουμε και μερικές εκατοντάδες νόμιμα μαγαζιά, πλάκα έχει. Πρέπει να γελάτε πολύ στις βίλες σας.

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 00:40 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΙΛΙΤΟΣ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟΛΑ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΧΑΝΙΜΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΧΑΝΙΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ/ΔΙΜΗΝΟ/ΤΡΙΜΗΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΟΧΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ..

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΤΖΟΓΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΑΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΟΤΙ Ο ΤΖΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΑΚΡΙΒΟΣ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

  • 27 Ιανουαρίου 2011, 00:49 | Στέφανος Μπακόλας

    Για άλλη μια φορά καταφέρατε να ανοίξετε ένα τσουβάλι και να τα βάλετε όλα μέσα(φρουτάκια και παιχνίδια).Αντί να ασχοληθείτε με την αντιμετώπιση της ανεργείας,για νέες θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη, ρίχνετε τον κόσμο στον τζόγο για να τού δημιουργήσετε φαύλες ελπίδες μέσα στον κυκεώνα νέων μέτρων που πέρνετε, και εσεις να τα αρπάξετε για ακόμα μια φορα.
    Εξασφαλίστε μόνιμη δουλειά,όπως έχετε δεσμευθεί απέναντι στο λαό και μετά βγάλτε έξω όσα φρουτάκια θέλετε.

    Με εκτίμηση …ένας άνεργος

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 22:09 | Νικόλαος Κ.

    Γιατί έχετε βαλθεί να καταστρέψετε τόσο κόσμο και να οδηγήσετε χιλιάδες στην ανεργία χωρίς λόγο ? ΓΙΑΤΙ τα βάζετε με τα απλά ψυχαγωγικά παιχνίδια ? Υπάρχει λόγος ?

    Αυτά τα καταστήματα στην πλειοψηφία τους φυτοζωούν. Έχω την ατυχία να είμαι κάτοχος ενός και παλαιότερα δύο και γνωρίζω. Τα περισσότερα τα έχουν 3-4 νεαροί συνέταιροι που μοιράζονται με το ζόρι ένα μισθό και αυτό όχι σταθερά κάθε μήνα.

    ΓΙΑΤΙ όριο 30 υπολογιστές? Υπάρχει λόγος ??? Έτσι για να γίνει απλά ζημία? Ότι κέρδος υπάρχει, αν υπάρχει, είναι από ένα Σάββατο απόγευμα που θα γεμίσουν 50 υπολογιστές για λίγο.

    Ετήσιο τέλος ?? Προκαταβλητέο για την άδεια ?? Είστε τρελοί? Ήδη κλείνουν μαγαζιά χωρίς όλα αυτά. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΖΙΝΟ ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ. ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΡΥΠΕΣ.

    Ναι στην πιστοποίηση των παιχνιδιών (χωρίς παράβολα, οι υπάληλοι παίρνουν ήδη τον μισθό τους), ναι στο πρόγραμμα που θα καταγράφει χρήση υπολογιστών, δεν θέλουμε να κλέβουμε τίποτα, να δουλέψουμε θέλουμε.

    Περίπου 700 καταστήματα θα κλείσουν αυτομάτως. Ίσως να αντέξει ένα 10% από μεγάλες αλυσίδες αν ρισκάρουν για να κερδίσουν μετά από το μονοπώλιο που θα δημιουργήσετε, πράγμα σίγουρα αμφίβολο. Αυτομάτως λοιπόν αν βάλουμε 2 συνεταίρους στο καθένα (το λιγότερο) και 3 υπαλήλους άλλοι 3500 άνεργοι.
    Νέες αυτοκτονίες. ΓΙΑΤΙ ?

    Δεν μπορούν να συντηρηθούν αυτά, προσπαθείστε να μην καταστρέψετε έναν κλάδο που με το ζόρι κρατιέται ήδη, εκτός και αν η απόφαση να καταστραφεί η χώρα έχει παρθεί και κακώς ασχολούμαστε.

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 22:41 | Παπαδουλος Χαραλαμπος

    Ειμαστε σοβαροι, ολα τα βαζουμε σε ενα τσουβαλι?
    Φρουτακια και ηλεκτρονικα παχνιδια ειναι το ιδιο πραγμα?

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 21:00 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Αμφιβάλλω για το αληθές του αναφερόμενου σαν δικαιολογία ότι η χώρα πληρώνει πρόστιμο 31536 euro επειδή έχει χάσει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια εξ’ αιτίας της γενικής απαγόρευσης των τεχνικών παιγνίων.
    (Πληρώνουμε και άλλα πρόστιμα αλλά δεν έχουμε κάνει κάτι γι’ αυτό). Ποια είναι κύριοι τα τεχνικά παίγνια ? οι κουλοχέρηδες ? Τέλος πάντων είμαι εναντίον της προτεινόμενης νομοθετικής μεταρρύθμισης για την πλήρη απελευθέρωση του τζόγου, ειδικά αυτήν την περίοδο της οικονομικής εξαθλίωσης…θα οδηγήσετε πληθώρα φτωχών ανθρώπων στην ψεύτικη ελπίδα του γρήγορου κέρδους και θα τους κάνετε φτωχότερους. Και πάλι λοιπόν επειδή το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει τον παράνομο κύκλο εργασιών, θα ζητήσει από τον Ελληνικό λαό να πληρώσει ρίχνοντας το δόλωμα του τζόγου, επειδή η Ευρώπη λέει ότι έτσι πρέπει να γίνει.
    Σας ευχαριστώ

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 20:21 | Petros N

    Ποια η χρησιμότητα διαβούλευσης ενός νόμου ο οποίος έχει ήδη τεθεί μια φορά σε δημόσια διαβούλευση με την αντίδραση των πολιτών να είναι αρνητική; ΑΙΣΧΟΣ. Μας δουλεύετε κανονικά και εμείς πρέπει να είμαστε και χαρούμενοι που δήθεν θέλετε τη σύμφωνη γνώμη μας αλλά τελικά παίρνετε τις αποφάσεις που θέλετε εσείς και όσοι έχουν συμφέροντα από αυτές. Στόχος σας λέτε είναι η «ρύθμιση της αγοράς τεχνικών και τυχερών παιγνίων, η οποία λειτουργεί χωρίς κανέναν έλεγχο, σε βάρος των δημοσίων εσόδων και του κοινωνικού συνόλου». Η έως σήμερα νόμιμη αγορά και είναι ρυθμιζόμενη και ελέγχεται απόλυτα. Αυτή που είναι ανεξέλεγκτη είναι η παράνομη. Και την παρανομία συνήθως την καταπολεμούν. Δεν την νομιμοποιούν. Δημόσια έσοδα μπορείτε να συλλέξετε από την πάταξη της παρανομίας, παράλληλα επιτυγχάνοντας και την προστασία των πολιτών. Με την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου θα καταφέρετε μόνο να επιδεινώσετε την κατάσταση. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΖΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 20:37 | ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚ\ΚΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΩΤΑ ΄ΠΟΛΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΟΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΛΗΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΧ\ΤΩΝ Π.Χ 30-50. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ.
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤ\ΡΙΑ ΕΥΡΩ ..ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΩΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.
    ΓΕΝΙΚΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΕΤΕ.

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 20:36 | Lefteris

    Κύριοι νομοθέτες, κυβερνητικοί εκπρόσωποι και λοιποί λειτουργοί του «δημοκρατικού» μας πολιτεύματος,
    Θα ήθελα με το σεβασμό που τρέφω προς το ελληνικό κράτος να σας εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου διότι πάτε να το καταστρέψετε. Είναι ντροπή να στρουθοκαμηλίζετε μπροστά στις κοινωνικές, οικονομικές και ηθικές προεκτάσεις του εθισμού στο τζόγο τον οποίο προωθείτε με την απελευθέρωσή του και να αρνείστε να βρείτε άλλους τρόπους για να αντλήσετε χρήματα για τα κρατικά ταμεία.
    Δε μπορεί να πιστεύετε πραγματικά ότι θα σωθεί η Ελλάδα με τζόγο παντού και εξαθλιωμένους από το τζόγο ανθρώπους. Η φτώχεια και η ανέχεια μαστίζουν αρκετά την κοινωνία μας από την κρίση. Μην την επιδεινώνετε. Επαναφέρετε μόνο τα τεχνικά, αποταμιεύστε αυτά που θα δίνατε πρόστιμο στην ΕΕ για την αποκλειστική κατάργηση αυτών και μόνο, πατάξτε την παρανομία και αφήστε τα υπόλοιπα νόμιμα τυχερά εκεί που ανήκουν.

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 19:59 | Βουτσίνος Αθανάσιος

    Κύριες και κύριοι,

    Καταλαβαίνετε μόλις τι προσπαθείτε να κάνετε? Χαίρομαι πάρα πολύ που καταργήθηκε ο νόμος που απαγόρευε τα βιντεοπαιχνίδια(arcades κ.α.), αλλά είμαι απογοητευμένος που καταργήθηκε μαζί ΚΑΙ ο νόμος απαγόρευσης των φρουτάκιων.

    Εξαιτίας αυτής τούτης της κίνησης, προβλέπεται αύξηση μαζικής συμμετοχής στα καζίνο από φοροφυγάδες και κλέφτες.

    Επερρίπτω την ευθύνη στον Σημίτη που πήγε και ανακάτεψε τα κλασσικά βιντεοπαιχνίδια με τον τζογό στην απαγόρευση. Ας ανέλυε ΠΡΩΤΑ την απαγόρευση και μετά να την έπραττε. Εξαιτίας του, πολύς κόσμος που αγαπούσε τα κλασσικά βιντεοπαιχνίδια απογοητεύτηκε, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι τα βιντεοπαιχνίδια είναι καθαρά ψυχαγωγικά, ενώ ο παράνομος τζόγος είναι κερδοσκοπικός.

    Απαιτώ να αναθεωρηθεί ο νόμος εναντίον του τζογού και να καταργηθούν οτιδήποτε έχουν σχέση με τον τζογό και να ξεφορτωθούν όλα τα φρουτάκια και τα καζίνο από την Ελλάδα. Αν τόσο πολύ αγαπάτε τον τζογό, να φύγετε από την Ελλάδα και να πάτε κατευθείαν στο Λας Βέγκας μέχρις να χρεωκοπήσετε!

    Φιλικά

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 18:12 | nikolas

    Αγαπητοί κύριοι,

    θεωρώ οτι πάλι θα χαρίσετε εκατομμύρια ευρώ σε πολυεθνικές.
    Ασχολήθηκα επαγγελματικά με τα νόμιμα φρουτάκια την περίοδο 1993-95, τότε που ο Παπαθεμελής σε μια νύχτα τα έθεσε εκτός νόμου, ενώ ο ίδιος είχε υπογράψει την νόμιμη εισαγωγή και διάθεση τους.
    Εν πάσει περιπτώσει, η αποδοτικότερη μέθοδος είναι να εισάγει το κράτος τα εν λόγω μηχανήματα και να υπάρχει κεντρική διάθεση με ποσοστό 70% για το κράτος και 30% για το κατάστημα.
    Το τέλος παιγνίου για κάθε μηχάνημα καθώς και η άδεια τυχερών παιγνίων θα πληρώνεται επιπρόσθετα απο το κατάστημα.
    Αν τα μηχανήματα είναι συνδεδεμένα on-line με κεντρικό server δεν θα υπάρχει περίπτωση απάτης.
    Δεν μπορείτε να φανταστείτε τα ετήσια έσοδα…

  • 26 Ιανουαρίου 2011, 17:34 | Γιαννουλης K

    ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΖΙΝΟ.

    Ο ΤΖΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

    Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ , ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΕ Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    Ο ΤΖΟΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΟΣ.

    ΚΑΙ Η ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΚΑΚΙΑΣ.-