- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

Άρθρο 9 Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος – Οργανωτικές Διατάξεις. Τροποποίηση και συμπλήρωση των διατάξεων του π.δ. 85/2005 (Α΄ 122), όπως τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 88 του ν.3842/2010 (Α΄ 58)

Η παράγραφος 3 του άρθρου 27 του π.δ. 85/2005 (Α΄ 122) αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Οι υπάλληλοι που τοποθετούνται, μετατίθενται ή αποσπώνται στις Υπηρεσίες του Σ.Δ.Ο.Ε., εκτός από τους Προϊσταμένους όλων των οργανικών μονάδων, προέρχονται από τους κλάδους Εφοριακών και Τελωνειακών, που έχουν πραγματική υπηρεσία στους κλάδους των οργανικών θέσεων που καλύπτουν μέχρι δεκαεπτά (17) έτη.

Εφόσον πρόκειται για νεοδιόριστους Εφοριακούς και Τελωνειακούς, αμέσως μετά την τοποθέτησή τους παρακολουθούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα κύρια αντικείμενα του Σ.Δ.Ο.Ε., διάρκειας τουλάχιστον δύο (2) μηνών, το οίο διοργανώνεται από την Κ.Υ. του Σ.Δ.Ο.Ε.. Κατ’ εξαίρεση είναι δυνατόν να υπηρετούν και υπάλληλοι με περισσότερο από δεκαεπτά (17) έτη χρόνου υπηρεσίας, όχι όμως πάνω από είκοσι πέντε (25) έτη συνολικού χρόνου υπηρεσίας. Για τους υπαλλήλους της περίπτωσης αυτής εκτιμώνται ιδίως τα παρακάτω προσόντα, όπως αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία του προσωπικού μητρώου και του πειθαρχικού τους φακέλου:

(i) Το ήθος και η προσήλωση στο υπηρεσιακό τους καθήκον.

(ii) Η επαγγελματική επάρκεια και η υπηρεσιακή κατάρτιση στα αντικείμενα αρμοδιότητας του Σ.Δ.Ο.Ε.

(iii) Η ικανότητα συνεργασίας και επίδειξης ομαδικού πνεύματος.

(iv) Η δυνατότητα ανάπτυξης πρωτοβουλιών και ο επαγγελματικός ζήλος.»