- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

Άρθρο 19 Ενημέρωση μετόχων

1. Με την επιφύλαξη των διατάξεων για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, για την εκλογή μελών του, το διοικητικό συμβούλιο αναρτά στο διαδικτυακό τόπο της Εταιρείας το αργότερο είκοσι (20) πλήρεις ημέρες πριν από τη γενική συνέλευση, στο πλαίσιο της σχετικής εισήγησής του, ενημέρωση ως προς το κάθε υποψήφιο μέλος, σχετικά με τα ακόλουθα:
α) Αιτιολόγηση της πρότασης επιλογής του ως υποψηφίου.
β) Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα το οποίο περιλαμβάνει τουλάχιστον πληροφορίες σχετικά με την παρούσα δραστηριότητα του υποψηφίου, καθώς επίσης και τυχόν συμμετοχές του σε άλλα διοικητικά συμβούλια και επιτροπές νομικών προσώπων.
γ) Την πλήρωση των κριτηρίων καταλληλότητας υποψηφίων μελών του διοικητικού συμβουλίου της πολιτικής καταλληλότητας της Εταιρείας, εάν δε ο υποψήφιος προτείνεται για εκλογή ως ανεξάρτητο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, την πλήρωση επιπλέον των κριτηρίων ανεξαρτησίας που ορίζονται στο άρθρο 10 του παρόντος.
2. Το διοικητικό συμβούλιο μεριμνά ώστε το καταστατικό της Εταιρείας με τις πλέον πρόσφατες τροποποιήσεις του, να είναι αναρτημένα στο διαδικτυακό τόπο της Εταιρείας.