- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

Άρθρο 163 – Ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας

1. Οι διαδικασίες του παρόντος υποβοηθούνται, ως ειδικότερα ορίζεται, από ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας και ανταλλαγής δεδομένων. Τα ηλεκτρονικά αυτά μέσα είναι τα εξής: α) Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Φερεγγυότητας, β) Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εξωδικαστικής Ρύθμισης Οφειλών του άρθρου 120 του παρόντος και γ) Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής & Ποινικής Δικαιοσύνης (ΟΣΔΔΥ-ΠΠ)».
2. Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Φερεγγυότητας επιτρέπει την εκτέλεση με ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των διασυνοριακών καταστάσεων, τουλάχιστον τις ακόλουθες ενέργειες:
α. Την αναγγελία απαιτήσεων,
β. Την υποβολή σχεδίων αναδιάρθρωσης ή εξυγίανσης,
γ. Την ηλεκτρονική ψηφοφορία όπου προβλέπεται κατά τις διαδικασίες του παρόντα κώδικα
δ. Κοινοποιήσεις προς πιστωτές,
ε. Προσβολή και άσκηση ένδικων μέσων και βοηθημάτων,
στ. Τη δημοσίευση αποφάσεων και διατάξεων που αφορούν τις διαδικασίες του παρόντα κώδικα,
ζ. Την καταχώρηση των στοιχείων και πληροφοριών που προβλέπονται στον παρόντα κώδικα.
3. Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εξωδικαστικής Ρύθμισης Οφειλών, το Ηλεκτρονικό Μητρώο Φερεγγυότητας και το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής & Ποινικής Δικαιοσύνης (ΟΣΔΔΥ-ΠΠ) διαλειτουργούν και ανταλλάσουν πληροφορίες με βάσεις δεδομένων του δημόσιου τομέα ή των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς και με κάθε άλλο ηλεκτρονικό σύστημα δημοσίου φορέα ή υπηρεσίες από το οποίο απαιτείται η παροχή πληροφοριών.
4. Τα στοιχεία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Φερεγγυότητας είναι δημόσια διαθέσιμα. Οι διαδικασία τήρησης του Ηλεκτρονικού Μητρώου Φερεγγυότητας, τα δικαιώματα, οι όροι και οι διαδικασίες πρόσβασης, το περιεχόμενο και τα δικαιολογητικά των αιτήσεων και των άλλων επικοινωνιών, η διασύνδεσή του με ψηφιακό σύστημα ευθύνης του Υπουργείου Δικαιοσύνης ή και ενσωμάτωσή του σε αυτό, κάθε ειδικό θέμα και απαραίτητη λεπτομέρεια που αφορά τη σύσταση και λειτουργία του, καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μετά από εισήγηση της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους.