- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

Άρθρο 20 – Μεταβατικές και ειδικές διατάξεις

1. Οι παρούσες διατάξεις ως ειδικότερες κατισχύουν του ν. 4354/2015, καθώς και κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης.
2. Οποιαδήποτε τροποποίηση του ν. 4354/2015 ή άλλου νόμου, η οποία συνεπάγεται ευμενέστερες μισθολογικές συνέπειες από αυτές που προβλέπονται από τις διατάξεις του παρόντος πλην των άρθρων 11, 12 και 15, εφαρμόζονται και για τους υπαλλήλους που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου αυτού, σύμφωνα με το άρθρο 1.
3. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος, η μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων στα μισθολογικά κλιμάκια του άρθρου 4 πραγματοποιείται σύμφωνα με τα τυπικά τους προσόντα, τον χρόνο υπηρεσίας στην Α.Α.Δ.Ε., καθώς και τον χρόνο υπηρεσίας, που έχει αναγνωριστεί από την Α.Α.Δ.Ε., μέχρι και την προηγούμενη ημέρα από την έναρξη ισχύος του παρόντος.
4. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος, πραγματοποιείται αρχική κατάταξη των υπαλλήλων σε Θ.Ε και στους Β.Θ.Ε. του άρθρου 11.
5. Κατά το πρώτο έτος ισχύος του παρόντος για την εφαρμογή της παρ. 4 του άρθρου 11 και την καταβολή της ειδικής αμοιβής στους υπαλλήλους, ως προϋπόθεση ορίζεται η συμμετοχή τους στη διαδικασία αξιολόγησης για το έτος 2020.