Άρθρο 3

1. Όποιος από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά ομάδας ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το γενετήσιο προσανατολισμό, ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή χιλίων έως πέντε χιλιάδων (1.000 – 5.000) ευρώ.

2. Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου είχε ως άμεσο επακόλουθο την τέλεση εγκλημάτων, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή τριών έως δέκα χιλιάδων (3.000 – 10.000) ευρώ, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

3. Όποιος συνιστά ή συμμετέχει σε οργάνωση, οι δραστηριότητες της οποίας με οποιαδήποτε μορφή εμπίπτουν στη ρύθμιση της παραγράφου 1, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη.

  • 3 Μαρτίου 2011, 00:49 | epp

    ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ; ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ;

    ΤΟ ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΑ ΠΑΛΙ ΤΙ ΦΡΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ; ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΑΥΤΑ;

    ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ Η ΑΘΡΟΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ;

    ΒΓΑΛΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕς, ΩΣ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ.

    ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΑΝΤΙ ΤΡΟΠῼ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ….

    ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ. ΜΟΝΟΝ Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΚΤΟ. ΛΥΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΥΣΑΦΙ ΠΙΑ…

  • 2 Μαρτίου 2011, 21:20 | Από το διαδίκτυο

    Κυνήγι μαγισσών στην Γαλλία: Καταδίκασαν τον Ζαν Μαρί Λεπέν για το σύνθημα… «ΟΧΙ στον ισλαμισμό»!

    Το ενδεχόμενο φυλάκισης του αντιμετωπίζει ο ηγέτης του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Ζαν Μαρί Λε Πεν, με την κατηγορία ότι κάποιες αφίσες του κόμματός του προκαλούσαν το μίσος κατά του μουσουλμανικού πληθυσμού και κατά ατόμων αλγερινής καταγωγής.

    Η εισαγγελέας επέβαλε ποινή φυλάκισης με αναστολή, ενώ άφησε το δικαστήριο να επιβάλλει το ύψος της ποινής και του προστίμου. Η τελική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί στις 5 Απριλίου. Η εισαγγελέας του δικαστηρίου της πόλης Ναντέρ (περιοχή του Παρισιού) Υβόν Ταλέκ άφησε τους δικαστές να καθορίσουν το μέγεθος της ποινής και το ύψος του πρόστιμου. Η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή και πρόστιμο 20.000 ευρώ. Οι αφίσες δείχνουν μια γυναίκα καλυμμένη ολόκληρη με μπούρκα, ενώ δίπλα της υπάρχει ένας χάρτης της Γαλλίας που έχει καλυφθεί με την αλγερινή σημαία επάνω στην οποία έχουν σχεδιαστεί μιναρέδες σε σχήμα πυραύλων.

    Ο τίτλος της αφίσας γράφει: «Όχι στον ισλαμισμό». Η αφίσα τοιχοκολλήθηκε από μέλη της νεολαίας του Εθνικού Μετώπου, του κόμματος του Λε Πεν, στις περιφερειακές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2010, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις -περιλαμβανόμενης και επίσημης διαμαρτυρίας της Αλγερίας. Η δικηγόρος του Ζαν Μαρί Λε Πεν ανέφερε ότι η αφίσα δεν γράφει «Όχι στο Ισλάμ», γράφει «Όχι στον ισλαμισμό» και ισχυρίστηκε ότι «ένας πολιτικός άνδρας έχει το δικαίωμα να πει ότι ο ισλαμισμός συνιστά κίνδυνο για τη Γαλλία».

    ========================

    Και καλά θα μου πείτε ότι αυτός είναι ακροδεξιός, ρατσιστής, φασίστας κλπ. Το ζήτημα είναι ότι λέει τα αυτονόητα και διώκεται γι’ αυτό. Αυτό θέλουμε και εμείς εδώ; Να μην μπορεί να αρθρώσει κανείς μία λέξη αντίθετα σε αυτά που μας μαγειρεύουν οι πολιτικοί μας; Και όταν με τους νόμους τους μας κάνουν να μην μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας, να μην μπορεί κανείς να μας υπερασπιστεί;

    Δεν είμαι ακροδεξιός και ρατσιστής και φασίστας, αλλά στο τέλος θα καταφέρετε κ. Καστανίδη να με κάνετε…

  • 2 Μαρτίου 2011, 20:06 | mar

    Ο νόμος είναι σε προοδευτική κατεύθυνση και ισχύει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη και θα βάλει τάξη σε αυτό το ρατσιστικό μπάχαλο της Ελλάδας που ο καθένας λέει ότι ρατσιστική αηδία θέλει χωρίς να τιμωρείται.Βέβαια ο απλός Ελληνάρας που ζει ακόμα στο 1800 δεν μπορεί να τον κατανοήσει γι’αυτό και οι περισσότερο εδώ είναι εναντίον.
    Όσο για όσους ονειρεύονται ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων καλύτερα είναι να ξυπνήσουν απ’το παραμύθι τους και να δουν την πραγματικότητα, ότι είμαστε ένα ψευτο-εθνος !

  • 2 Μαρτίου 2011, 20:24 | Α. ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

    Είμαι εκπαιδευτικός και σε λίγες μέρες πλησιάζει η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Μου επιτρέπει το νομοσχέδιο να μιλήσω στα παιδιά για τα γεγονότα εκείνης της χρονικής περιόδου ή θα με κυνηγήσετε αυτεπάγγελτα για ρατσισμό κατά των Τούρκων;

    Υ.Γ: Παρακαλώ απαντήστε μου εγκαίρως η 25η Μαρτίου πλησιάζει…

  • 2 Μαρτίου 2011, 20:44 | Δανάη Ανδριανοπούλου

    &1: Οι Αφγανοί στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα που είπαν ευθαρσώς στις κάμερες ότι όποια γυναίκα δεν έχει καλυμμένο το κεφάλι είναι ****** και της αξίζει ακόμα και να τη βιάσουν, θα τιμωρηθούν με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή χιλίων έως πέντε χιλιάδων (1.000 – 5.000) ευρώ;

    &2: Και αν αποδειχθεί ότι έγιναν βιασμοί ΚΑΙ μετά από αυτήν τη δήλωση θα τους επιβληθεί φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή τριών έως δέκα χιλιάδων (3.000 – 10.000) ευρώ, αν ο βιασμός δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη;

    &3: Και αν οι βιασμοί έγιναν από περισσότερα από ένα άτομα (οργάνωση)θα τιμωρηθούν ΚΑΙ με επιπλέον φυλάκιση έως δύο (2) έτη;

    Έχουμε καταλάβει πολύ καλά ότι οι ρατσιστές είναι οι αλλοδαποί και οι βουλευτές. Κάνετε διακρίσεις κατά των Ελλήνων για να τους εκδικηθείτε που ξύπνησαν και δεν σας πιστεύουν πλέον.

  • 2 Μαρτίου 2011, 19:38 | Δρ. Αναστάσιος Καντιάνης

    Απαιτείται νομοτυπική διόρθωση αλλά και τροποποίηση του περιεχομένου.
    Προτεινόμενη διαμόρφωση του άρθρου:

    «1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια προφορικά, διά του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος κατά ομάδας προσώπων ή προσώπου, που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, με τρόπο που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή με τρόπο που ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία, τη σωματική ακεραιότητα και την ιδιοκτησία της παραπάνω ομάδας ή προσώπου, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή χιλίων έως πέντε χιλιάδων (1.000 – 5.000) ευρώ.

    2. Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου είχε ως αποτέλεσμα την τέλεση εγκλημάτων, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή τριών έως δέκα χιλιάδων (3.000 – 10.000) ευρώ, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

    3. Όποιος συνιστά ένωση προσώπων οιασδήποτε μορφής ή εν γνώσει του συμμετέχει σε τέτοια, οι δραστηριότητες της οποίας με οποιαδήποτε μορφή εμπίπτουν στην παράγραφο 1, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη.»

  • 2 Μαρτίου 2011, 18:27 | ΑΦΡΟΔΙΤΗ

    Ερώτηση: δηλώσεις Πάγκαλου τύπου «είστε κοπρίτες», που σαφώς εγείρουν εχθροπάθεια και διχάζουν το λαό θα διώκονται ή λόγω της βουλευτικής ασυλίας ο Πάγκαλος και ο κάθε Πάγκαλος θα μπορεί να λέει ό,τι θέλει ενώ όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί δε θα μπορούμε να εκφράζουμε ελεύθερα απόψεις ενεδεχομένως και ακραίες;;;

  • 2 Μαρτίου 2011, 18:46 | ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

    ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΠΑΤΕΡΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, με ολο το σεβασμο προς το σχημα σας,σας αντιτεινω τα εξης:

    1/Η ομοφυλοφιλια εδω και πολλα χρονια δεν θεωρειται ψυχικη νοσος ουτε καν παρεκκλιση απο την επιστημη της ψυχιατρικης.Καμια καταδικη της δεν στεκει στις συγχρονες κοινωνιες ουτε επιστημονικως ουτε ηθικως.Οι ομοφυλοφιλοι εχουν αποδειξει οτι συμμετεχουν επαξια στο κοινωνικο γιγνεσθαι και διακρινονται στις επιστημες ,στην πολιτικη ,τις τεχνες.

    2/Ο Ιησους Χριστος ποτε δεν κατηγορησε τους ομοφυλοφιλους.Τυχαιο?Δεν νομιζω.Αντιθετως καταδικασε χωρις αμφισβητηση τους πλουτοκρατες, λεγοντας οτι ευκολοτερα θα περασει το σχοινι απο την τρυπα της βελονας παρα οι πλουσιοι απο την πυλη του παραδεισου.Σταματειστε λοιπον να αποσιωπατε τους λογους του Χριστου η να σκιαμαχειτε εναντιον καταστασεων που καθολου δεν εθιξε.

    3/Εσεις λοιπον πατερ, αντι να κατακεραυνωσετε τους τραπεζιτες που λεηλατουν τον ελληνικο λαο,στοχοποιειτε ΜΕ ΕΜΜΟΝΗ ενα ανυπερασπιστο (κατα βαση) θυμα ,που στο κατω κατω της γραφης δεν στρεφεται εναντιον ουτε της θρησκειας ουτε της πατριδας, τους ομοφυλοφιλους.Αυτη η εμμονη σας νομιζω πως χρηζει ψυχαναλυσεως.

    4/Πατερ, εστω και τωρα δειξτε αγαπη και οχι μισος και για τα παιδια σας που τυχαινει να ειναι ομοφυλοφιλοι.Σας διαβεβαιω οτι οι περισσοτεροι ειναι πιστοι χριστιανοι.Αληθεια, δεν υπαρχει πιο ανοσιο θεαμα απο τον πατερα-Κρονο να κανιβαλιζει τα παιδια του…

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΣΑΣ.Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΣΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ .ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΣΚΛΗΡΟΝ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΑ ΛΑΚΤΙΖΕΙΝ Η ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ…
    3/

  • 2 Μαρτίου 2011, 18:41 | Περικλής

    Αντιδημοκρατική διάταξη,που ομολογεί την έλλειψη προσανατολισμού και την αδυναμία της πολιτείας να ενεργήσει γόνιμα .Η αντίθετη άποψη έστω και εάν προκαλει εχθροπάθεια (?)δεν μπορεί να απαγορεύεται. Το ήθος και ο σεβασμός στο πρόσωπο του συνανθρώπου μας δεν διδάσκεται με ποινικές διατάξεις.Οι υπάρχουσες αρκούν για την προστασία όποιου πολίτη θεωρεί ότι θίγεται . Πρόκειται για μία ακόμη έκφραση ομολογίας της ηθικής χρεοκωπίας του πολιτικού μας συστηματος.

  • 2 Μαρτίου 2011, 15:58 | ΔΟΚΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΝ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΣΑΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΣΕ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ Η ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΟΜΜΑΤΟΣ?
    ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙΚΑΝΕΝΑΣ((ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΤΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΥΤΗ ΚΑΘΑΥΤΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ) Η ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΣ (ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΥΠΟΚΙΝΕΙ ΜΙΣΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ)ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΟΠΟΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ!!ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?

  • 2 Μαρτίου 2011, 13:21 | ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

    Ὁ Ὑπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης ἔχει ἀναρτήσει στό Διαδύκτιο πρός δημόσια διαβούλευση σχέδιο Νόμου «Γιά τήν καταπολέμηση ὁρισμένων μορφῶν καί ἐκδηλώσεων ρατσισμοῦ καί ξενοφοβίας μέσῳ τοῦ Ποινικοῦ Δικαίου» στό ἄρθρο 3 τοῦ ὁποίου ἐπεκτείνει τήν προστασία τοῦ Νόμου καί σέ ὁμάδες ἤ πρόσωπα πού δέν προσδιορίζονται μόνο μέ βάση τήν φυλή, τό χρῶμα, τή θρησκεία, τήν ἐθνική ἤ ἐθνοτική καταγωγή τους ἀλλά καί τόν γενετήσιο σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

    Τίθεται λοιπόν τό μέγιστο ἐρώτημα ὑπάρχουν πολλῶν εἰδῶν γενετήσιοι σεξουαλικοί προσανατολισμοί ὥστε μία συγκροτημένη πολιτεία νά παρίσταται ἀνάγκη θεσμικά νά προστατεύσει αὐτούς τούς ποικίλους γενετήσιους σεξουαλικούς προσανατολισμούς; Σέ ἕναν ἄνθρωπο ὑπάρχουν πολλοί ἐγκέφαλοι, πολλοί στόμαχοι, πολλοί καρδιακοί μῦες; Ἡ γενετήσια λειτουργία στό ἀνθρώπινο εἶδος δέν εἶναι προσδιορισμένη σαφέστατα ἀπό τήν ὀντολογία τοῦ ἀνθρωπίνου εἴδους καί δέν ἐκδιπλώνεται συγκεκριμένα στό ἄρρεν καί τό θῆλυ; Ὑπάρχει κατά τήν γνώμη τῶν συντακτῶν τοῦ νομοσχεδίου καί ἕτερο φῦλο στό ἀνθρώπινο γένος;

    Ὅπως καλῶς γνωρίζομε ἀπό τήν ἐπιστήμη τῆς ἐγκληματολογίας ἐν σχέσει πρός τό γενετήσιο ἔνστικτο ὑφίστανται δυστυχῶς στήν πεσμένη ἀνθρώπινη φύση ἐκτρωματικές ψυχοσωματικές ἐκπτώσεις, ὅπως ἡ παιδοφιλία, ἡ ὁμοφυλοφιλία, ἡ νεκρολαγνεία καί ἄλλες ἀποκρουστικές ἐκδηλώσεις ἰδιαζόντως εἰδεχθεῖς, πού εὐτελίζουν τό ἀνθρώπινο πρόσωπο καί χωματοποιοῦν τήν ἀθάνατον ψυχήν του. Εἶναι ἑπομένως λογικό, δίκαιο, ἠθικό νά περιβάλλεται μέ πολιτειακό κῦρος ὑπό τό πρόσχημα τῆς καταπολεμήσεως ἐκδηλώσεων ρατσισμοῦ καί ξενοφοβίας μιά τέτοιου εἴδους ἐκτροπή τῆς ἀνθρώπινης προσωπικότητος, ἐπειδή τό διατάσσουν οἱ γνωστοί διεθνεῖς κύκλοι πού ἐπιχειροῦν τήν σαπροποίηση καί ἀποδόμηση τῆς ἀνθρώπινης κοινωνίας, εὐτελίζοντας τό τιμιώτατο ἀνθρώπινο πρόσωπο, πού μόνο στήν ἐκδίπλωση τῆς ὑγιοῦς σεξουαλικότητός του μπορεῖ νά ἀνεύρει τήν πληρότητα, τήν ἐλευθερία του καί τήν ἀξιοπρέπειά του, στούς ὁποίους διεθνεῖς κύκλους κλίνει εὐλαβικά τό γόνυ, ὅπως ἀποδεικνύεται, ἡ σημερινή Κυβέρνηση;

    Ὥστε λοιπόν ὑπάρχει καί ἄλλος σεξουαλικός προσανατολισμός στό ἀνθρώπινο γένος πού πρέπει νά τόν περιβάλει μέ νομικό κῦρος ἡ Κυβέρνηση τοῦ ΠΑΣΟΚ καί διερωτώμεθα ἔχει τέτοια ἐξουσιοδότηση ἀπό τό ἐκλογικό σῶμα; Ἔχει ἐξουσιοδότηση νά καταλύει τόν αἰώνιο καί ἄφθιτο Νόμο τοῦ Δημιουργοῦ τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου καί νά πριμοδοτῆ τήν παραφθορά τῆς ἀνθρώπινης ὀντολογίας; Γνωρίζει τί ἡ ἀληθής ἰατρική πρεσβεύει διά τήν παράχρηση τῶν σωματικῶν σεξουαλικῶν ὀργάνων καί τοῦ θεοσδότου ἀνθρωπίνου ὀργανισμοῦ; Ἀγνοεῖ τίς ἄπειρες ψυχοσωματικές ἀσθένειες πού ἐλλοχεύουν πίσω ἀπό μιά τέτοια παράχρηση τοῦ ἀνθρωπίνου σώματος καί δίδει μήνυμα στήν νέα γενιά ὅτι ὑπάρχει καί πριμοδοτεῖται ἀπό τήν ὀργανωμένη κοινωνία ἡ παραφθορά τῆς ἀνθρώπινης προσωπικότητος καί ἡ ἐπίπλαστη μεταβολή της σέ ἄθυρμα τῶν διαμονικῆς συλλήψεως αἰσχρουργιῶν;

    Ντρέπομαι ὡς Ὀρθόδοξος Ἐπίσκοπος καί ὡς Ἕλλην πολίτης πού ἀναπνέω τόν ἴδιο ἀέρα καί πατῶ στά ἴδια χώματα μέ τόν κ. Καστανίδη. Καί ἐπειδή ἐκ τῶν ἔργων του ἀποδεικνύεται ὅτι δέν πιστεύει στήν κρίση τοῦ αἰωνίου Θεοῦ δημοσίᾳ τοῦ λέγω ὅτι θά θυμηθεῖ «σύντομα» τόν ταπεινό μου λόγο ὅταν ἀναποδράστως, ἔκων ἄκων, ὅπως κάθε ἄνθρωπος, θά βρεθεῖ ἐνωπιόν Του ἀλλά θά εἶναι πολύ ἀργά γι’ αὐτόν.

    Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
    + ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

  • 2 Μαρτίου 2011, 00:21 | Λυντέρης Χρήστος

    Πρόκειται για αόριστη ποινική διάταξη η οποία αντίκειται στο άρ. 7 του Συντάγματος και στο άρ.7 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου διότι ουδόλως περιγράφεται με σαφήνεια η έννοια της πρόκλησης ή διέγερσης σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια καθώς και η πιθανότητα να εκτεθεί σε κίνδυνο η δημόσια τάξη. Ανάλογες διατάξεις απαντώνται σε ολοκληρωτικά καθεστώτα

  • 1 Μαρτίου 2011, 23:51 | Αργυρώ Κουκουλά

    Ο ‘Οργουελ είναι εδώ ! Εγκλήματα σκέψης και συλλογική ευθύνη – με αναδρομική μάλιστα ισχύ !

    – με κύριο σκοπό την φίμωση του τύπου, του διαδικτύου αλλά και όλου του Ελληνικού Λαού ,

    Μπράβο κ. Υπουργέ!

  • 1 Μαρτίου 2011, 22:34 | ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

    Τελικά ζούμε σε μια δημοκρατική δικτατορία , όπου ξένοι κάνουν κουμάντο και περίπου 160 βουλευτές σκύβουν το κεφάλι και εκτελούν διαταγές.

    Άραγε θα μπορώ να διαμαρτυρηθώ για τα μέτρα της τρόικας ή θα θεωρηθεί ότι δημιουργώ εχθροπάθεια προς την συγκεκριμένη ομάδα;

    Θα μπορώ ως εκπαιδευτικός στην τάξη , να μιλάω για τα εγκλήματα που έγιναν στο ελληνικό έθνος από τη γείτονα χώρα;

    Θα μπορώ να συμβουλεύω τα παιδιά σύμφωνα με τα ελληνορθόδοξα πρότυπα ; ή θα θεωρηθεί ότι θίγω τη ΄΄σάρα και τη μάρα΄΄ που έχει μαζευτεί στη χώρα μας και δεν τολμάμε ούτε να τους κοιτάξουμε.

    Οι παπούδες μου πολέμησαν για να είμαι ελεύθερος!!!

    Ζω στη τιμημένη Ελλάδα ΄΄από τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά ΄΄ και δεν θα είμαι μειονότητα στη χώρα μου.

    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ

  • Υποβάλουμε τις παρατηρήσεις μας στα πλαίσια της διαβούλευσης για το πιο πάνω θέμα εκ μέρους της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας μίας εθελοντικής οργάνωσης πολιτών που δραστηριοποιείται κατά του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και του νεοναζισμού. Συγκεκριμένα ζητούμε να εξετάσετε τα εξής:

    – Για να εφαρμοστεί ο νέος αντιρατσιστικός νόμος πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να ανατραπούν η υπ’ αριθμ. 913/27-3-2009 αντισημιτική απόφαση του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών και η υπ’ αριθμ. 3/2010 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που την επικύρωσε. Οι αποφάσεις αυτές παραβιάζουν τον υπάρχοντα αντιρατσιστικό νόμο, το κοινοτικό δίκαιο και τη διεθνή αντιρατσιστική σύμβαση

    Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου που έχετε θέσει σε διαβούλευση, ο νέος νόμος θα αντικαταστήσει τον Ν. 927/1979 επειδή αυτός «έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβαση της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία». Ο νόμος αυτός όμως ήταν υπερεπαρκής για να μπορέσουν τα δικαστήρια να επιβάλουν τις προβλεπόμενες από αυτόν ποινές της πιο ακραίας γενοκτονικής αντισημιτικής προπαγάνδας όπως αυτή εκτίθεται στο βιβλίο του Κ. Πλεύρη «Εβραίοι, όλη η αλήθεια». (Το κατηγορητήριο περιλάμβανε μεταξύ άλλων τα αποσπάσματα: «Έτσι θέλουν οι Εβραίοι. Διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν: εντός 24 ωρών και εκτελεστικό απόσπασμα», «Ξυπνήστε οι επίβουλοι Εβραίοι σκάπτουν τον τάφον των Εθνών. Ξυπνήστε και ρίξατέ τους μέσα, διότι τους αξίζει…», «Εβραίος (στο θρήσκευμα) και άνθρωπος είναι έννοιαι αντιφατικαί, δηλαδή η μία αποκλείει την άλλην», «Ο Χίτλερ κατηγορήθη για κάτι που αληθώς δεν συνέβη. Αργότερα η ιστορία της ανθρωπότητος θα τον κατηγορήσει διότι ενώ ηδύνατο να απαλλάξει την Ευρώπην από τους Εβραίους, δεν το έκανε…» )
    Και όμως τα ελληνικά δικαστήρια όχι μόνο αρνήθηκαν να τον εφαρμόσουν, αλλά τον κατάργησαν στην πράξη.
    Συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμ. 913/2009 απόφαση του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που κυρώθηκε με την υπ’ αριθμ. 3/2010 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αθωώθηκε ο κατηγορούμενος για την παραβίαση του Ν. 927/1979 συγγραφέας του πιο πάνω βιβλίου. Σύμφωνα με το σκεπτικό των αποφάσεων αυτών μπορεί οποιοσδήποτε να προπαγανδίζει σήμερα την εξόντωση των Ελλήνων Εβραίων και των Εβραίων όλης της Ευρώπης εφόσον υιοθετεί τη χιτλερική γενοκτονική συκοφαντία της συνωμοσίας των Εβραίων για την παγκόσμια κυριαρχία με δόλια μέσα. Ειδικότερα τα ελληνικά δικαστήρια αποφάσισαν ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να αθωωθεί γιατί «δεν στρέφεται κατά των Εβραίων, μόνο λόγω της φυλετικής και εθνικής καταγωγής τους αλλά κυρίως λόγω των επιδιώξεών τους για παγκόσμια κυριαρχία, των μεθόδων που χρησιμοποιούν για την ευόδωση αυτών και τη συνωμοτική τους δράση». Αυτό το σκεπτικό που υιοθετήθηκε και από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, δικαιολογεί τη ρατσιστική βία ενάντια στους εβραίους και τη ναζιστική γενοκτονία και συνεπάγεται την καταπάτηση των πιο θεμελιωδών δημοκρατικών αρχών σε εσωτερικό, κοινοτικό και διεθνές επίπεδο. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη νομιμοποίηση κάθε ρατσιστικής προπαγάνδας που προκαλεί σε μίσος και βία.
    Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, συγκεκριμένοι δικαστές και εισαγγελείς που ασχολήθηκαν με την εκδίκαση της υπόθεσης αυτής έκφρασαν με έγγραφα τους ή από την έδρα μία σειρά αντισημιτικές και φιλοναζιστικές θέσεις χωρίς να αντιμετωπίσουν τη δημόσια αποδοκιμασία και τις προβλεπόμενες κυρώσεις από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και από τις προϊστάμενες αρχές.
    Όσο η πολιτεία δεν κάνει καμία ενέργεια για την ανατροπή των πιο πάνω αποφάσεων και για την απομάκρυνση των συγκεκριμένων δικαστών, η θέσπιση οποιουδήποτε νέου αντιρατσιστικού νόμου δεν μπορεί παρά να είναι τουλάχιστον προσχηματική και αναποτελεσματική.
    Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία έχει επανειλημμένα καταγγείλει τα πιο πάνω τόσο στη σημερινή κυβέρνηση όσο και στην προηγούμενη. Έχουν επίσης τεθεί σχετικά ερωτήματα στην ελληνική κυβέρνηση από την επιτροπή του ΟΗΕ για τον έλεγχο της εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης για την κατάργηση κάθε μορφής φυλετικών διακρίσεων που κυρώθηκε με το Ν.Δ. 494/1970 (διεθνής αντιρατσιστική σύμβαση).

    Πέρα όμως από τα πιο πάνω μέτρα που πρέπει να συνοδεύσουν το νέο αντιρατσιστικό νόμο, για να εφαρμοστεί αυτός αποτελεσματικά πρέπει να γίνουν ουσιώδεις τροποποιήσεις. Συγκεκριμένα:

    1. Πρέπει να ενσωματωθεί στο νέο αντιρατσιστικό νόμο το άρθρο 4 παράγραφος β ώστε να απαγορευθούν οι νεοναζιστικές οργανώσεις που λειτουργούν στη χώρα, και συγκεκριμένα η «Χρυσή Αυγή». Πρέπει να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη σύσταση που απεύθυνε η Επιτροπή του ΟΗΕ στην Ελλάδα το 2009. Σημειώνουμε ότι η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία έχει απευθύνει από το 1998 το συγκεκριμένο αίτημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης χωρίς να έχει λάβει καμία συγκεκριμένη απάντηση. Δεκατρία χρόνια μετά οι ναζιστές έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ ώστε ο αρχηγός της «Χρυσής Αυγής» να χαιρετάει ναζιστικά μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Είναι απαράδεκτη η συνεχιζόμενη κρατική ανοχή απέναντι στις ναζιστικές συμμορίες.

    2. Πρέπει να κατοχυρώνεται ρητά στο νέο νόμο η απαγόρευση της ρατσιστικής και νεοναζιστικής προπαγάνδας σε συμμόρφωση με την απόφαση – πλαίσιο του 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως και τη διεθνή αντιρατσιστική σύμβαση που παρακάμπτονται με το νομοσχέδιο. Στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου προβλέπεται η απαγόρευση της πρόκλησης ή διέγερσης σε βιαιοπραγίες ή «εχθροπάθεια» με ρατσιστικό χαρακτήρα αντί για την πολύ πιο σαφή ρύθμιση για απαγόρευση της δημόσιας υποκίνησης σε ρατσιστική βία ή ρατσιστικό μίσος που αναφέρεται στην απόφαση-πλαίσιο. Ακόμα πιο ξεκάθαρη είναι η ρύθμιση της πρώτης παραγράφου του άρθρου 4 της διεθνούς αντιρατσιστικής σύμβασης που αναφέρει ότι τα κράτη μέλη αναλαμβάνουν μεταξύ άλλων την υποχρέωση: «Να δηλώσουν κολάσιμη κατά νόμο παράβαση, κάθε διάδοση ιδεών που βασίζεται στη φυλετική ανωτερότητα και μίσος, την παρότρυνση για φυλετική διάκριση, όπως και τις πράξεις βίας ή παρότρυνση σε διάπραξη τέτοιων πράξεων εναντίον οποιασδήποτε φυλής, ή ομάδας προσώπων άλλου χρώματος ή εθνολογικής προελεύσεως και επίσης τη χορήγηση κάθε βοήθειας για φυλετικής δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδοτήσεως τους».

    3. Πρέπει να προστατευθούν αποτελεσματικά τα θύματα της ρατσιστικής βίας και προπαγάνδας με τη ρητή νομοθετική κατοχύρωση του δικαιώματος τους σε παράσταση πολιτικής αγωγής. Το δικαίωμα για παράσταση πολιτικής αγωγής πρέπει να αναγνωριστεί και για τις αντιρατσιστικές οργανώσεις.
    Υπάρχει ήδη το προηγούμενο της αποβολής της πολιτικής αγωγής των θυμάτων της ρατσιστικής προπαγάνδας και βίας που διατάχθηκε από τις διάφορες δικαστικές συνθέσεις στη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης Κ. Πλεύρη στο όνομα της «δημόσιας τάξης». Είναι ντροπή ο νέος νόμος να αποδέχεται αυτή τη νομολογία. Πρέπει να τροποποιηθεί ανάλογα το άρθρο 8 του νομοσχεδίου που κατοχυρώνει ρητά το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής μόνο για τα νομικά πρόσωπα που έχουν συμβουλευτικό ρόλο στον ΟΗΕ.

    Για την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία (www.antinazi.gr, info@antinazi.gr)
    Άννα Στάη
    Ρένα Κούτελου

  • 1 Μαρτίου 2011, 11:35 | Γιώργος

    Παραθέτω το κείμενο της παραγράφου 1 του άρθρου 3.

    1. Όποιος από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά ομάδας ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το γενετήσιο προσανατολισμό, ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή χιλίων έως πέντε χιλιάδων (1.000 – 5.000) ευρώ.

    Πώς μπορείτε να να είστε σίγουροι για την πρόθεση που έχει κάποιος για κάτι που εκφράζει;
    Ακόμα περισσότερο πώς μπορείτε να ξέρεται αν αυτό που εκφράζει θα οδηγεί σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά ομάδας ή προσώπου κλπ;

    Αν εκ του αποτελέσματος, τότε θα πρέπει να τιμωρηθεί και η κυβέρνηση αυτής της χώρας με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή χιλίων έως πέντε χιλιάδων (1.000 – 5.000) ευρώ από τις ανακοινώσεις των νόμων που εισάγει προς ψήφιση στη βουλή, αφού οι τελευταίοι προκαλούν ή διεγείρουν σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά ομάδας ή προσώπου, που προσδιορίζονται με την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

  • 1 Μαρτίου 2011, 08:54 | Pashalis

    ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ ΤΥΡΡΑΝΙΑΣ.

  • 28 Φεβρουαρίου 2011, 18:36 | Πάνος

    Θα μπορώ να λέω τους παοκτζίδες βούλγαρους;

  • 28 Φεβρουαρίου 2011, 17:25 | Ελευθέριος Α.

    «Η Ιστορία δεν είναι δικαστικό αντικείμενο. Σ’ ένα ελεύθερο κράτος ούτε η Βουλή ούτε η δικαστική αρχή είναι αρμόδιες να ορίσουν την ιστορική αλήθεια» , αυτά ειπε ο Vidal Naquet Pierre του οποίου οι γονείς εξοντώθηκαν το 1944 στο Auschwitz.
    Κύριοι της παρούσης κυβερνήσεως οι προθέσεις σας είναι σαφείς ,γι΄ αυτό και δεν έχει νόημα να σπαταλώ επιχειρήματα προκειμένου να σας πείσω ότι η ρότα σας θα προσκρούσει στην ρίζα της έννοιας της ελευθερίας.
    Ανοίξτε λοιπόν τους ασκούς του Αιόλου σε μια χώρα που δίδαξε τις υπόλοιπες πώς να σπάνε τα «δεσμά» τους.

    Πέραν αυτών, κ. υπουργέ ,σας ευχαριστούμε που δια του νόμου σας θα μας δοθεί η δυνατότητα να γεμίσουμε τις δικαστικές αίθουσες με όσους διαχρονικά μας προσβάλουν ως έθνος ,εφόσον εκτός των άλλων το άρθρο 3 αναφέρεται στην εθνική καταγωγή την δημόσια τάξη και ασφάλεια…

  • Κατ’ αρχήν προτείνουμε την εισαγωγή της «ταυτότητας κοινωνικού φύλου» ως κατηγορία που θεωρούμε ότι πρέπει να προστατεύεται από την ρητορικής μίσους, όπως εισήχθησαν οι έννοιες στο Άρθρο 2 κατά εισήγησή μας.

    Περαιτέρω, θεωρούμε την έννοια του γενετήσιου προσανατολισμού προβληματική ως μετάφραση του αγγλικού “sexual orientation” και προτείνουμε την ορολογία «σεξουαλικός προσανατολισμός». Άλλωστε στην Εισαγωγή του προς Δημόσια Διαβούλευση ν/σ ο ίδιος ο Υπουργός στην 3η παράγραφο αναφέρει «γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό», και ομοίως και στην Αιτιολογική Έκθεση (σελ. 3 παράγραφος 2). Προτείνουμε λοιπόν την αλλαγή του σε «σεξουαλικό προσανατολισμό, ως πιο δόκιμη.

    Τέλος, προτείνουμε και εδώ την αντικατάσταση της έννοιας της εχθροπάθειας με την εισηγηθείσα έννοια της «ρητορικής μίσους», ενώ θεωρούμε αφού ο όρος αυτός προϋποθέτει απλά προσβλητικό, απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα, σε πλήρη συμφωνία με την Απόφαση-Πλαίσιο Άρθρο 1, παράγραφος 2, αρκεί αυτή η αναφορά.

    Προτείνουμε, την ακόλουθη διατύπωση του 1., ως ακολούθως:

    Όποιος από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, διαδίδει ρητορική μίσους ή προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες κατά ομάδας ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα κοινωνικού φύλου ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που μπορεί να έχει απειλητικό, υβριστικό ή προσβλητικό χαρακτήρα, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή χιλίων έως πέντε χιλιάδων (1.000 – 5.000) ευρώ.

    Μπορείτε να δείτε όλο το κείμενο παρατηρήσεων-προτάσεων του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών στο ακόλουθο λινκ:

    http://www.transgender-association.gr/

  • 28 Φεβρουαρίου 2011, 10:09 | Μανώλης

    Είναι ντροπή αυτό το άρθρο και πρέπει να αποσυρθεί.

    Θα μας απαγορεύσετε:
    1. Άραγε και στις 25 Μαρτίου να αναρτήσουμε τη σημαία μας και στα σπίτια μας;;;
    2. Να κτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών μας;;;
    3. Να κάνουν πρωϊνή προσευχή τα παιδιά μας στο σχολείο;;;
    4. Να κάνουμε το σταυρό μας στο δρόμο;;;

    5. Άραγε θα μπορώ να ανήκω σε σύλλογο Ποντίων ή Αρμενίων όπου αναπόφευκτα μιλάνε για την γενοκτονία τους από τους Τούρκους ή κινδυνεύω με φυλάκιση γιατί καλλιεργώ εχθροπάθεια ενάντια στους Τούρκους;
    6. Άραγε τα δελτία των ΜΜΕ θα μπορούν να μιλάνε για τις τουρκικές παραβιάσεις ή θα δημιουργούν εχθροπάθεια;
    7. Άραγε θα μπορώ να γράψω σε μια ιστοσελίδα ότι με λήστεψαν αλλοδαποί ή θα δημιουργήσω εχθροπάθεια;
    8. Άραγε θα μπορώ να μιλάω για τα εγκλήματα των Ισραηλινών ενάντια στους σκλαβωμένους Παλαιστίνιους, ή θα μου απαγορευθεί για να μη δημιουργήσω εχθροπάθεια στους Εβραίους;
    9.Άραγε θα μπορώ να μιλήσω για τα εγκλήματα των Αμερικανικών κυβερνήσεων ή θα δημιουργήσω εχθροπάθεια ενάντια στους Αμερικανούς;
    Άραγε θα μπορώ να γράψω ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας ή θα δημιουργήσω εχθροπάθεια στους Σλαβομακεδόνες;

    Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ KEVIN RUD ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ! ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ. ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΟ-ΦΟΡΙΑ (ΟΧΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ its not politicaly correct)
    « Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν.
    Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει!
    Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του.
    Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία.
    Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά,τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.
    Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας!
    Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο.
    Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας.
    Αν ο Θεός μας σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου για να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.
    Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις.
    Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.
    Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς.
    Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας: Το δικαίωμα να φύγετε!
    Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε!
    Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι.
    Εσείς διαλέξατε να έρθετε.
    Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε! »

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 19:34 | Δημήτρης Ιωάννου

    «Γενετήσιος προσανατολισμός»

    Η Ευρωπαϊκή Απόφαση αναφέρει τους όρους «γενεαλογική καταβολή» και «descent»(εθνική καταγωγή). Δεν έχει καν, ούτε σαν υποψία οποιαδήποτε αναφορά για «γενετήσιους» ή «σεξουαλικούς προσανατολισμούς».
    Για αυτό προτείνω να τηρηθεί η Ευρωπαϊκή απόφαση.

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 15:38 | Δημήτρης Τ

    Συμφωνώ με τους Κώστα και Χρήστο. Μπράβο που θέτετε το ζήτημα των ομοφυλοφίλων. Κι εγώ ομοφυλόφιλος είμαι. Πάντως και η μουσουλμανική διδασκαλία είναι από τις χειρότερες. Ακούμε συχνά Ιμάμηδες να συνιστούν ευθέως για φόνους ομοφυλοφίλων, για να μην πω για την απάνθρωπη καταπίεση (ποιά ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας να λέμε τώρα; Οι γιοί τους και οι κόρες τους τα ξέρουν, ιδιαίτερα αν είναι ομοφυλόφιλοι). Τα εφαρμόζουν αυτά με εξαιρετικά απάνθρωπους τρόπους στο Ιράκ και αλλού. Πολύ φοβάμαι όμως ότι όσοι καταφέρονται κατά του νόμου και εκφράζουν ισλαμοφοβία, τα ίδια έχουν μέσα στο μυαλό τους για τους ομοφυλόφιλους με εκείνους ακριβώς που καταδικάζουν: το ριζοσπαστικό Ισλάμ! Δε θα εκπλαγώ αν μετά από 10-20 χρόνια η τότε ακροδεξιά στην Ελλάδα θα έχει «συναντηθεί» με το ριζοσπαστικό Ισλάμ και την Χριστιανική μισαλλοδοξία. Διότι όσο και αν υποστηρίζουν ότι διαφοροποιούνται λόγω DNA κλπ, ουσιαστικά έχουν έναν πολύ ισχυρό κοινό παρονομαστή: το φανατικό μίσος. Γενικά πάντως οι νομικές απαγορεύσεις μικρή ωφέλεια μπορούν να φέρουν σε εκείνους που υποτίθεται προστατεύουν.

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 13:09 | Μανώλης Λογιάδης

    Το υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο θεωρώ ότι είναι αντισυνταγματικό καθόσον,
    ο ρατσισμός είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένος στο άρθρο 3 του Συντάγματος
    παρ. 1 ( τηρεί απαρασάλευτα τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις), κείμενα Καινής Διαθήκης, Πράξεις Αποστόλων, κείμενα
    Πατέρων της Εκκλησίας. καθώς και η παρ. 3 ( το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο) και μάλιστα ενάντια στους Έλληνες:
    Βιβλία Προφητών (Ζαχαρίας και Σοφονίας) καθώς και τα βιβλία των Μακκαβαίων.

    Αντί αυτού του Νομοσχεδίου θα έπρεπε να υποβάλλετε Νομοσχέδιο περί Εθνικής Συνείδησης όπως το Σύνταγμα ορίζει στα άρθρα 1 και 16 παρ. 2
    καθόσον μερίδα του Κοινοβουλίου στερείται αυτής, με το αιτιολογικό της παγκοσμιοποίησης και της πολυτισμικότας.

  • 27 Φεβρουαρίου 2011, 12:32 | Νομοκλής

    Επιτέλους !
    Ένα εξαιρετικό άρθρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά των ΜΑΤ, σε περίπτωση που επιτεθούν εναντίον ακομμάτιστου πλήθους, σε διαμαρτυρία με εσωτερικά, ελληνοπρεπή αιτήματα.

    Δεν θα ευχαριστηθεί ο Νταβού…

  • 26 Φεβρουαρίου 2011, 14:53 | ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

    Kυριοι βλεπω οτι δεν δημοσιευσατε το σχολιο μου παρ ολο που δεν περιειχε καμια υβρη.Προφανως καποιον ενοχλησε το γεγονος οτι ενω ειμαι γκει κατακρινω το ολοκληρωτικου πνευματος νομοσχεδιο σας.Αν θελατε να προστατευσετε τους γκει και τις λεσβιες απο το ρατσισμο θα εισαγατε μαθημα σεξουαλικης αγωγης στα σχολεια για να μαθουν οι εφηβοι να σεβονται τη διαφορετικοτητα, θα κατοχυρωνατε νομικα τα ομοφυλα ζευγαρια με οτι αυτο συνεπαγεται(συνταξη,κληρονομια.υιοθεσια) κ.α.. Αντιαυτων μας χρησιμοποιητε ως προπετασμα καπνου για να δικαιολογησετε το νομοσχεδιο σας,ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΟΝΤΑς ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ.Να τους χαιρεστε.Εμεις παντως γνωριζουμε καλα την οικτρη κατασταση των γκει στις μουσουλμανικες χωρες :κατατρομοκρατηση, φυλακισεις, απαγχονισμοι,αυτοκτονιες…Με ποιο λοιπον δικαιωμα μας τσουβαλιαζετε με τους δημιους μας;Ακομη λυπαμαι που ορισμενοι γκει νομιζουν οτι η ομοφοβια θα αντιμετωπιστει με δικες .Τι ειμαστε? εξωτικα πτηνα που χρειαζονται προστασια? Η κοινωνια εξελισσεται και οι γκει αποδεικνυουν οτι ειναι ενεργα μελη της παρολες τις δυσκολιες.Οι δικες δεν θα μας προσφερουν καμια αποδοχη,καταξιωση και προστασια,αντιθετα θα μετατρεψουν σε αντιδραστικους τους συντηριτικους συμπολιτες μας.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

  • 26 Φεβρουαρίου 2011, 14:01 | Δημήτρης

    Κύριοι νομοθέτες, πραγματικά αναρωτιέμαι αν σκοπεύετε να μας βάλετε όλους (εκτός των πολιτικών βεβαίως βεβαίως) φυλακή, ή απλά σκοπεύετε να γεμίσετε τα ταμεία του κράτους με ζεστό χρημα από πρόστιμα.
    Άραγε θα μπορώ να ανήκω σε σύλλογο Ποντίων ή Αρμενίων όπου αναπόφευκτα μιλάνε για την γενοκτονία τους από τους Τούρκους ή κινδυνεύω με φυλάκιση γιατί καλλιεργώ εχθροπάθεια ενάντια στους Τούρκους!
    Άραγε τα δελτία των ΜΜΕ θα μπορούν να μιλάνε για τις τουρκικές παραβιάσεις ή θα δημιουργούν εχθροπάθεια;
    Άραγε θα μπορώ να γράψω σε μια ιστοσελίδα οτι με λήστεψαν αλλοδαποί ή θα δημιουργήσω εχθροπάθεια;
    Άραγε θα μπορώ να μιλάω για τα εγλήματα των Ισραηλινών ενάντια στους σκλαβωμένουν Παλαιστίνιους, ή θα μου απαγορευθεί για να μη δημιουργήσω εχθροπάθεια στους Εβραίους;
    Άραγε θα μπορώ να ανεβάσω την Ελληνική σημαία στις 25 Μαρτίου ή θα δημιουργήσω εχθροπάθεια ενάντια στους Τούρκους;
    Άραγε θα μπορώ να μιλήσω ενάντια στην κλειτοριδεκτομή ή θα δημιουργήσω εχθροπάθεια ενάντια στους Ισλαμιστές;
    Άραγε θα μπορώ να μιλήσω για τα εγκλήματα των Αμερικανικών κυβερνήσεων ή θα δημιουργήσω εχθροπάθεια ενάντια στους Αμέρικάνους;
    Άραγε θα μπορώ να πω ανέκδοτα για πόντιους ή θα δημιουργήσω εχθροπάθεια στους Πόντιους;
    Άραγε θα μπορώ να γράψω ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας ή θα δημιουργήσω εχθροπάθεια στους Σλαβομακεδόνες;
    Καταλαβαίνω οτι προσπαθείτε να κάνετε τους Ελληνες να ανεχτούν έστω και δια της βίας τους πάρα πολλούς ξένους (μέχρι και ο ΟΗΕ το αναγνωρίζει αυτό μιλώντας για ανθρωπιστική τραγωδία στην Ελλάδα), αλλά αυτά είναι υπερβολές.
    Έχετε υπόψη σας ότι ο κόσμος από αντίδραση στρέφεται όλο και πιο εθνικιστικά. Ουσιαστικά εκκολάπτετε το αυγό του φιδιού ενώ προσπαθείτε να κάνετε το αντίθετο. Η καταπίεση φέρνει αντίδραση, και από τον πιο φιλόξενο λαό θα μας κάνετε χειρότερους και από Ναζί.
    Ετοιμαστείτε να κτίσετε πολλές φυλακές γιατί δεν θα χωρέσει όλος αυτός ο κόσμος που εμπίπτει στα κριτήρια του νομοθετήματος. Ω τι ειρωνία, ήδη έχουν αρχίσει να κλείνουν τα σχολεία…άρα σύντομα θα αρχίσουν να ανοίγουν οι φυλακές…
    Τώρα που το ξανασκέφτομαι, αυτό το νομοθέτημα είναι πραγματικά διάτρητο και θα καταπέσει τόσο γρήγορα που ουσιαστικά θα ζημιώσει την εικόνα του νομοθέτη. Βασικά ήδη τον έχει ζημιώσει ήδη.

  • Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ποινικό αδίκημα είναι μόνον η πρόκληση ή διέγερση σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια, όχι η απλή διάδοση ισχυρισμών που προσβάλλουν ομάδες. Ενώ δηλαδή με τον 927/1979 είναι ποινικοποιημένος ο ίδιος ο μισαλλόδοξος λόγος, με αυτό το νομοσχέδιο ποινικοποιείται μόνο η πρόκληση βιαιοπραγιών ή η πρόκληση εξωτερίκευσης μίσους/αντιπαλότητας («εχθροπάθεια»). Και πάλι όμως, κατά το νομοσχέδιο δεν αρκεί αυτή η πρόκληση για να έχουμε το αδίκημα: πρέπει να υπάρχει και η επιπρόσθετη προϋπόθεση ότι αυτή η πράξη «μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη».

    Δηλαδή αυτό που απαγορεύει το νομοσχέδιο ως αδίκημα είναι:

    πρόκληση/διέγερση + βιαιοπραγίες/εχθροπάθεια + ενδεχόμενη διακινδύνεση της δημόσιας τάξης.

    Με αυτό το σχήμα, ο ομοφοβικός δημόσιος λόγος ενός ιεράρχη λ.χ. δεν θα είναι ποτέ ποινικά κολάσιμος.

    Σημειωτέον ότι το ευρωπαϊκό δίκαιο που καλούμαστε να ενσωματώσουμε, αναφέρει ότι η προσθήκη περί κινδύνου της δημόσιας τάξης είναι προαιρετική για τους εθνικούς νομοθέτες. Κατά το άρθρο 1 παράγραφος 2 της Απόφασης – πλαίσιο της ΕΕ, τα κράτη «μπορούν να επιλέγουν να τιμωρούν μόνο συμπεριφορά η οποία εκδηλώνεται κατά τρόπο που διαταράσσει τη δημόσια τάξη είτε έχει απειλητικό, υβριστικό ή προσβλητικό χαρακτήρα». Δηλαδή το ευρωπαϊκό δικαίο επιτρέπει να επιλέξει ένα κράτος είτε το πιο «δύσκολο» να συμβει αδίκημα (με διατάραξη δημόσιας τάξης) είτε το πιο «σύνηθες» όπως η απειλή/εξύβριση/προσβολή. Το νομοσχέδιο επιλέγει το πιο δύσκολο, ώστε πάλι να μείνει ανεφάρμοστο.

    Πάντως, το ευρωπαϊκό δίκαιο ξεκάθαρα τυποποιεί το αδίκημα ως «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους που στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους ομάδας που προσδιορίζεται βάσει της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής.» Επομένως το ευρωπαϊκό δίκαιο επιβάλλει την ποινικοποίηση τόσο της μισαλλόδοξης βίας, όσο και του μισαλλόδοξου λόγου, χωρίς να καθιστά υποχρεωτική την προσθήκη του κινδύνου της δημόσιας τάξης.

    Έπειτα, η διεθνής Σύμβαση για την κατάργηση των διακρίσεων επιβάλλει ρητώς στην χώρα να καταστήσει ποινικό αδίκημα «κάθε διάδοση ιδεών που βασίζονται στην φυλετική ανωτερότητα και μίσους, παρότρυνση σε φυλετική διάκριση καθώς και πράξεις βίας ή παρότρυνση σε διάπραξη τέτοιων πράξεων εναντίον οποιασδήποτε φυλής». Αυτό περιλαμβάνεται στον σημερινό Ν.927/1979, τον οποίο καταργεί το νομοσχέδιο για να περιορίσει το hate speech αδίκημα μόνο σε όσους αρνούνται ή εγκωμιάζουν τα εγκλήματα της γενοκτονίας. . Με μια τέτοια τροποποίηση όμως, η εθνική νομοθεσία θα παραβιάζει πια την διεθνή υποχρέωσή της για ποινικοποίηση το hate speech τουλάχιστον για τις φυλετικές διακρίσεις, όπως προβλέπεται απο την διεθνή Σύμβαση.

    «Γενετήσιος προσανατολισμός»

    Είναι αστεία η επιμονή των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών σε αυτόν τον σεμνότυφο, «αναπαραγωγικό» όρο που χρησιμοποιείται για να αποφευχθεί η ακριβής μετάφραση του «sexual orientation». Είναι δεδομένο ότι ο όρος αυτός πρέπει να αλλάξει με τον όρο «σεξουαλικός προσανατολισμός». Η εισαγωγή αυτής της κατηγορίας διακρίσεων ανταποκρίνεται σε σταθερό αίτημα των lgbt οργανώσεων και έχει αποτελέσει σύσταση των Αρχών της Yogyakarta για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου των ανθρώπινων δικαιωμάτων όσον αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

    Στις κατηγορίες των διακρίσεων θα πρέπει όμως να προστεθεί και η «ταυτότητα κοινωνικού φύλου», ώστε να προστατεύονται και τα διεμφυλικά άτομα. To έχει συστήσει ρητά ο T.Hammarberg, Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στο έργο του «Human rights and gender identity» και αποτελεί πάγιο αίτημα των οργανώσεων διεμφυλικών ατόμων.

    Eπίσης στις κατηγορίες θα πρέπει να περιληφθεί η «αναπηρία» καθώς και η «ηλικία», αλλά και το «φύλο», η «γλώσσα», οι «πολιτικές πεποιθήσεις». Οι δύο πρώτες κατηγορίες περιλαμβάνονται και στην νομοθεσία περί ίσης μεταχείρισης (βλ. εδώ Ν.3304/2005), ενώ οι υπόλοιπες περιλαμβάνονται και στο άρθρο 14 της ΕΣΔΑ. Πρόκειται επίσης για τις κατηγορίες προσωπικών πληροφοριών οι οποίες (εκτός από την ηλικία και τη γλώσσα) αποτελούν ευαίσθητα δεδομένα, κατά το άρθρο 2 (β) του Ν.2472/1997 και την Οδηγία 95/46

  • 26 Φεβρουαρίου 2011, 04:25 | Κωστας Γρηγοριαδης

    Κυριοι,εχετε αντιληφθει οτι στο υπο διαβουλευση λεγομενο αντιρατσιστικο νομοσχεδιο σας ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΤΕ τους ελληνες ομοφυλοφιλους με τους ισλαμιστες; Γιατι ξαφνικα μας θυμηθηκατε τωρα;Μηπως για να χρυσωσετε το χαπι της ενοχης κρυφης ισλαμοφιλιας σας;Ενα πραγμα να ξερετε,δεν δεχομαστε σε καμια περιπτωση να γινουμε η gay friendly χρυσοσκονη σας, με την οποια θελετε να πασπαλισετε τα φιμωτρα που χαλκευετε για τον υπερηφανο και βασανισμενο ελληνικο λαο.Απλα και μονο γιατι αναποσπαστο κομματι του ειμαστε κι εμεις ,οι γκει και οι λεσβιες αυτης της χωρας. Χρονια τωρα διεκδικουμε ισα δικαιωματα και κρατικη αναγνωριση των ομοφυλων ζευγαριων με οτι αυτο συνεπαγεται:ασφαλεια και συνταξη για τον ανασφαλιστο συντροφο,κληρονομικα δικαιωματα,δικαιωμα στην υιοθεσια κ.α. Εσεις για αλλους ομως κοπτεσθε… Αναρωτιεστε γιατι δεν υπερασπιζομαστε το νομοσχεδιο σας;Διοτι δεν θελουμε η Ελλαδα να καταντησει ελλαδισταν οπου θα απαγχονιζονται και θα φυλακιζονται οι γκει η…. θα τρελλαινονται ,οι ιμαμηδες θα τους αποκαλουν γουρουνια ,διοτι συμφωνα με τα ιερα τους βιβλια οι ομοφυλοφιλοι κατα τη δευτερα παρουσια θα εμφανιστουν ως γουρουνια! (ναι καλα διαβασατε), οι γυναικες θα ειναι κοινωνικα και ηθικα κατωτερες,ευνουχισμενες(κυριολεκτικως) και κρυμμενες σε μαντηλες,η πατριαρχια και η θρησκεια τους θα σπανε κοκκαλα,οι αθεοι θα κρυβονται η θα εκτελουνται,η παιδοφιλια θα υμνειται(ξερετε γιατι…αν οχι διαβαστε τη βιογραφια του ,δεν αναφερω ονομα για να μην λογοκριθει το σχολιο μου…Που καταντησαμε στην ιδια μας τη χωρα!),η ελευθερια του λογου,η κριτικη κατα του ισλαμ θα διωκονται ποινικως και δια ροπαλου,οι απιστοι θα ζουμε στη σκια φροντιζοντας να μη δινουμε στοχο, οντας τριτης κατηγοριας πολιτες και αλλα πολλα.Μα τον Θεο (μην πω Αλλαχ και προσβαλω την αμωμο θρησκεια…τον Χριστο ομως μπορω να τον ελεεινολογω ,δεν τρεχει τιποτα…ισα ισα ειναι προοδευτικο μου δικαιωμα).Ω !τι ωραιο που θα ειναι το ελλαδισταν!!! Ε ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΑΝ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΑ ΑΝΟΜΑ ΣΑΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ .ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ!

  • 26 Φεβρουαρίου 2011, 01:41 | john

    Το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτοκαι ανεφάρμοστο όπως και οι ποινές που προτείνονται.

    Μάλλον η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζεψει χρήματα επιβάλλωνας χρηματικά πρόστιμα στο ελληνικό λαό όταν αυτός εκφέρει ελεύθερα τη γνώμη του.

  • 26 Φεβρουαρίου 2011, 00:01 | Μ. Λ

    δηλαδη μας απαγορευουν να μιλαμε και αισθανομαστε Ελληνες? πήγατε και μαζέψατε την σάρα και την μάρα, και έχετε το θρασος να μιλατε για ρατσισμο και ξενοφοβία?
    μην ξεχνατε οτι ρατσισμός πανατα θα υπαρχει , διοτι Ράτσα = Φυλή
    Ρατσιστης = αυτος που αναφερεται σε μια ράτσα.
    Εγώ που ειμαι Ελληνας ειμαικ αι ρατσιστης διοτι υποστηρίζω την ράτσα μου.
    πονικοποιείτε και αυτο τωρα? Ξεφραγο αμπελι την θελετε? οταν κατηγορήσω αλλοεθνή τότε διωκομαι? οταν κατηγορήσω αλλοθρησκο θα διωκομαι? Εσεις που εχετε καταστρατηγήση νόμους – συνταγματα βλ. Συντγμα
    «λαική κυριαρχια»α. –
    Άρθρο 4

    1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
    ΕΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΓΙΑΙΤ ΕΧΕΤΕ ΑΣΥΛΙΑ?

    Άρθρο 5

    1. Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
    2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Απαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας.
    ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΑΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ? ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ?
    Άρθρο 120

    2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
    3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
    ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΑΖΙ ??
    4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 23:36 | Timoleon

    Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ KEVIN RUD ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ! ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ. ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΟ-ΦΟΡΙΑ (ΟΧΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ its not politicaly correct)

    « Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν.

    Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει!

    Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του.
    Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία.
    Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά,τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.
    Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας!

    Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο.
    Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας.
    Αν ο Θεός μας σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου για να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.
    Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις.

    Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.
    Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς.

    Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας: Το δικαίωμα να φύγετε!

    Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε!

    Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι.

    Εσείς διαλέξατε να έρθετε.

    Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε! »

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 22:51 | Αντώνιος Μ.

    α)Το άρθρο με τον τρόπο που είναι διατυπωμένος αφαιρεί το δικαίωμα κριτικής σε οτιδήποτε βαφτίζεται θρησκεία.

    β)Η ελευθερία του λόγου είναι ΠΥΛΩΝΑΣ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, και με τη διατύπωση αυτού του άρθρου περιορίζεται.

    γ)Δίνεται το ελεύθερο σε πάμπλουτους θρησκευτικούς οργανισμούς να στρέφονται νομικά εναντίων οποιουδήποτε πολίτη/επιστήμονα/ιστορικού προβεί σε πορίσματα τα οποία αντιτίθενται σε θρησκευτικά πιστεύω.
    Αυτό κάλλιστα βαφτίζεται «εξωτερίκευση» θρησκευτικών-ρατσιστικών αντιλήψεων. ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;

    δ)Που είναι τα όρια; Πως προστατεύεται η βασική ελευθερία του λόγου απέναντι στη θρησκεία; Η θρησκεία και οι εκπρόσωποι της προσβάλονται από οτιδήποτε! από τους ομοφυλόφιλους, τους ετερόφυλους που δεν είναι παντρεμένοι, τους αλλόθρησκους κλπ

    ε)Αν κάποιος πει ότι ο Ιερέας Α ο οποίος στο κήρυγμα του καταφέρεται εναντίων όλων των απίστων/αμαρτωλών είναι κακόπιστος και απατεώνας, ποιος θα τιμωρηθεί, ο ιερέας η ο καταγγέλλων;

    ζ)Να αφαιρεθεί το απυρόβλητο της θρησκείας από το νόμο. Τα θρησκευτικά πιστεύω του οποιουδήποτε είναι δικό του πρόβλημα. Μήπως να αλλάξουμε και το σύμβολο της πρόσθεσης επειδή μοιάζει με θρησκευτικό σύμβολο;

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 21:04 | Νικόλαος Χατζητρύφων

    ο όρος «γενετήσιος προσανατολισμός» πρέπει να αντικατασταθεί με τον όρο «ερωτικός προσανατολισμός» ή με τον όρο «αμφιφυλοφιλία – ομοφυλοφιλία – τρανσεξουαλικότητα», έίτε να συμπληρωθεί.

    Αιτιολόγηση: ο γενετήσιος προσανατολισμός δεν ταυτίζεται με τον σεξουαλικό και τον ερωτικό προσανατολισμό.
    Ο όρος «σεξουαλικός» δεν εμπεριέχει την αισθηματική παράμετρο της λαγνείας.
    Ο όρος «αμφιφυλοφιλία- ομοφυλοφιλία – τρασσεξουαλικότητα» ονοματίζει την ουσία των πραγμάτων, σε αντίθεση με τον όρο «προσανατολισμός», ο οποίος δεν εκφράζει τίποτε το ουσιαστικό.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 20:06 | Γρηγόρης Κυριακού

    Σύμφωνα με την παραπάνω διατύπωση δηλαδή θα πρέπει να διώκονται και όσοι προωθούν τον διωγμό Ελλήνων δασκάλων από την Θράκη. Εκτός αν για μια ακόμα φορά έχουμε επιλεκτική απονομή της δικαιοσύνης. Όπως γίνεται δηλαδή για την παραγραφή των αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί από πολιτικούς σε αντιδιαστολή με την παραγραφή αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί από πολίτες;

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 16:02 | Πάνος Μπιλιος

    Εάν ασκήσει κάποιος κριτική στη μουσουλμανική θρησκεία και στον ισλαμικό νόμο της Σαρία, θα κριθεί ένοχος για δημιουργία εχθροπάθειας?

    Το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο και θα δημιουργήσει μια political correct δικτατορία.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 15:28 | Ανώνυμος Ελληνας

    Οποιον νόμο και να περάσετε, ότι και να κάνετε δεν θα μπορέσετε να μας στερήσετε το δικαίωμα του σκέπτεσθαι και του λέγειν. Το προσπαθήσανε πολλοί με τελευταίους την χούντα και δεν τα καταφέρανε.
    Το άρθρο είναι απαράδεκτο διότι ποινικοποιεί την άποψη και την διάδοση της. Πρέπει να διαγραφεί.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 15:00 | Tina

    Ερώτημα 1ο: δηλαδή η παραγωγή μισαλλόδοξου λόγου παύει να αποτελεί πρόβλημα; Για παράδειγμα, η παραγωγή εντύπων που θα μας καλούσαν π.χ. να σφάξουμε τους τάδε ή τους δείνα (διαλέξτε εδώ την ομάδα της αρεσκείας σας με τον ανάλογο υβριστικό χαρακτηρισμό) δεν αποτελεί αδίκημα; (Αν ποινικοποιούνται μόνο οι πράξεις, τότε για ποιό λόγο δεν προχωρούμε σε άρση των νομικών συνεπειών που επισύρει η εξύβριση τρίτου;)
    Ερώτημα 2ο: Μήπως μπερδεύετε το γενετήσιο προσανατολισμό με το σεξουαλικό προσανατολισμό; Και βάσει ποιάς αστείας θεωρίας;
    Ερώτημα 3ο: Μήπως έχετε ξεχάσει εκφράσεις και πράξεις μίσους που στρέφονται στην ηλικία (φαινόμενο που περιγράφεται ως ηλικισμός, ageism), την ταυτότητα κοινωνικού φύλου (βλ. τον όρο ‘διεμφυλικό άτομο’ για να γίνω κατανοητή), το ίδιο το φύλο (μάλλον ο σεξισμός αποτελεί ζήτημα που έχουμε λύσει στην Ελλάδα), αλλά και οι πολιτικές και άλλες πεποιθήσεις;

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 15:51 | Ευαγγελία Πακάκη

    Το τέλος της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης είναι εδώ! Με νόμο που έρχεται…

    Πόσο εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος ρατσιστής; Πανεύκολα μπορούν να του φορέσουν αυτή την ταμπέλα! Αρκεί απλά να εκφράσει την άποψη του με μερικές λέξεις. Αρκεί απλώς να πει πως δεν δέχεται άλλους παράνομους στη χώρα του για να χαρακτηριστεί ρατσιστής, νεοναζί και χιτλερικός. Εύκολα μπορούν κάποιοι να κάνουν συνειρμούς πως ο άνθρωπος αυτός που απλώς μιλά για νομιμότητα έχει βίαιες διαθέσεις, και ας είναι ο πιο φιλήσυχος άνθρωπος του κόσμου, από τη στιγμή που μιλά για νομιμότητα σε αυτή τη χώρα και στρέφεται “εναντίον” κάποιων ξένων παρανόμων είναι “ρατσιστής” και πρέπει να καεί στην πυρά, να περάσει από μια σύγχρονη ιερά εξέταση, να φοβάται πως θα τον στείλουν στη Γυάρο οι εκπρόσωποι της “σοσιαλιστικής” Χούντας, ή πως θα χρειαστεί να ζητήσει πολιτικό άσυλο σε κάποια χώρα που επιτρέπει την ελευθερία της σκέψης και της διάδοσης ιδεών! Όχι δε σας κάνω πλάκα! ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ… Και ναι, ίσως δεν θα ήταν τόσο τρομακτικός αν δε χαρακτηρίζαμε ο ένας τον άλλον “ρατσιστή” έτσι ελαφρά τη καρδία!

    Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα έπρεπε να φροντίζει για τα δικαιώματα όλων και όχι να μεριμνά για τα δικαιώματα κάποιων καταργώντας κάποια άλλα επίσης θεμελιώδη δικαιώματα! Φυσικά και πρέπει η πολιτεία να μεριμνήσει ώστε να μην υπάρχουν κρούσματα βίας έναντι κάποιων συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει καταργώντας την ελευθερία της σκέψης, την ελευθερία της έκφρασης και την ελεύθερη διάδοση ιδεών! Ναι κύριε υπουργέ, η ελευθερία έκφρασης είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που θα έπρεπε επίσης να προστατέψετε!

    Κάποτε είχε πει ο Βολταίρος: “Διαφωνώ με ότι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες”… Εσείς όμως αμφισβητείτε το μεγάλο Γάλλο φιλόσοφο! Και όμως κύριοι και κυρίες μου έτσι είναι, δεν έχουμε το δικαίωμα να φιμώνουμε και έπειτα να έχουμε την απαίτηση να λέμε πως το πολίτευμα μας είναι δημοκρατικό! Δεν έχει σημασία τι πρεσβεύεις, δεν έχει σημασία, αν διαφωνώ μαζί σου, αλλά δεν έχω κανένα δικαίωμα να σε φιμώσω ακόμη και αν έχεις εντελώς αντίθετες απόψεις από εμένα.

    Δικαιολογημένα και εγώ αναρωτιέμαι “Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;”, εκτός από την Τρόικα φυσικά… Όταν σπούδαζα θυμάμαι κάτι αστεία τυπάκια από κάτι πεταμένες φοιτητικές παρατάξεις που μας προσέγγιζαν στα πρώτα έτη με το στανιό και ούρλιαζαν με φανατισμό στους διαδρόμους. Αν έλεγες κάτι που δεν τους άρεσε φώναζαν όλο και πιο δυνατά, και κάποιοι νταγλαράδες μεγαλόσωμοι θα ορκιζόσουν πως θα σε πλάκωναν στο ξύλο. Όμοιοι τους είναι οι προστάτες κάθε λαθραίου και μη νόμιμου σε αυτή τη χώρα. Και συγχωρέστε με δε με πειράζει το χρώμα, η καταγωγή και η θρησκεία αλλά η παρανομία που είναι η ρίζα του προβλήματος. Ναι με τον ίδιο τρόπο που με ενοχλεί και κάθε πρόβλημα που δημιουργήθηκε και από εμάς τους ελληναράδες. Αλλά εγώ είμαι “ρατσίστρια”, συγνώμη και πάλι το ξέχασα! Αυτοί κυβερνούν τη χώρα (ανεπίσημα φυσικά), οι πεταμένοι τσολιάδες των αριστερών τάχα-μου-δήθεν παρατάξεων, και αυτούς ευνοεί το νομοσχέδιο. Ποιος νοιάστηκε τώρα για τα δικαιώματα του Κινέζου και του Αφγανού! Θυμάται κανείς το παιδί που πέθανε επειδή έσκασε μια βόμβα στα χέρια του; Εγώ η “ρατσίστρια” όμως τον θυμάμαι!

    Οι τάχα-μου-δήθεν αριστερές παρατάξεις που παίζουν με τον πόνο αυτών των ανθρώπων και είναι πάνω από όλα “φιλάνθρωπες” εξυπηρετούνται από αυτό το νομοσχέδιο που μόνο στόχο έχει τη φίμωση του Τύπου και των ελεύθερων μέσων του διαδικτύου, ώστε να συνεχίσουν ακάθεκτες το “έργο” τους… Οι ξένοι αντί για τη χώρα τους θα πεθαίνουν στην Ελλάδα, από βόμβες ή ασθένειες, οι Έλληνες θα τους εκμεταλλεύονται με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, και όποιος μιλάει για ευθύνες και των ίδιων των μεταναστών (είναι ενήλικοι) και του κράτους που πρέπει να τους απελάσει και να μην τους μαντρώνει σε αυτά τα άθλια κέντρα υποδοχής μεταναστών είναι ρατσιστής. Αλλά είπαμε οι τάχα-μου- δήθεν- αριστερές παρατάξεις που παίζουν ένα τεράστιο ανήθικο πολιτικό παιχνίδι εντυπώσεων σε βάρος τους είναι πάνω από όλα “καλές” και “φιλάνθρωπες”!

    Τώρα στα αλήθεια αφού μιλάμε για δικαιοσύνη, ποιος πρέπει να πάει φυλακή;

    Απόσπασμα από άρθρο μου για το νέο αυτό -απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου- νόμο από το http://www.trupokarudos.com

    contact@trupokarudos.com

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 14:33 | Τσιουδάκης Γεώργιος

    Συμφωνῶ μερικῶς μὲ τὸ ἄρθρο αὑτό.

    Συμφωνῶ ὄτι πρέπει νὰ τιμωρεῖται ἡ διάπραξη ἐγκλήματος κατὰ ὁμάδων εὐάλωτων στὸν ῥατσισμό. Ἐπίσης πρέπει νὰ τιμωρεῖται ἡ ἡθικὴ αὐτουργία στὰ ὅποια ἐγκλήματα.

    Διαφωνῶ μὲ τὰ περὶ ἐχθροπάθειας. Τὶ σημαίνει τιμωρεῖται ἡ ἐχθροπάθεια; Ποινικοποιεῖται τὸ συναίσθημα; ποινικοποιεῖται ἡ ἔκφραση τοῦ ὅποιου συναισθήματος;

    Καλῶς ἢ κακῶς κάποιος μισεῖ ἄτομα συγκεκριμένης ἐθνικότητας. Μὲ τὸ νὰ τοῦ κλείσετε τὸ στόμα τὶ θὰ πετύχετε; Ἀν ὁ λόγος κάποιου προκαλεῖ διάπραξη ἐγκλήματος τότε ναὶ συμφωνῶ ὄτι πρέπει νὰ τιμωρηθεῖ. Ἀν ὁ λόγος ἀπλῶς ἐκφράζει προσωπικὴ ἄποψη καὶ συναίσθημα (ἀκόμα καὶ μίσος) τότε ἀφῆστε τὸν πολίτη νὰ ἐκφράζεται ἐλεύθερα.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 13:56 | Εφφη

    θέλω
    1) να ευχαριστήσω πράγματικά τον Ηλια για την ετοιμολογική παρουσίαση της Ελλαδος, είναι εκπληκτικό να βλέπει κανείς πως μέσα από τη γλώσσα δενεται το χτες, το σήμερα και τα πιστεύω ενός λαού και ενός εθνους
    2)να απαιτήσω από την κυβέρνηση, εφόσον δεν έχει πάρει μέσω των εκλογών ΚΑΜΜΙΑ εξουσία από το λαο να ασκήσει εκ μέρους του «πολυπολιτισμική» πολιτική να προβεί σε διενέργεια δημοψηφίσματος επί του θέματος και να δράσει βάσει του αποτελέσματος, αλλιώς η κάθε κίνησή της επί του θέματος και των συναφών (λαθρομετανάστευση, ιθαγένεια σε αλλοδαπούς με μηδαμηνά κριτήρια, που δεν περιέχουν καν όρκο προς τη σημαία και το σύνταγμα μας κλπ) είναι αντισυνταγματική και όλοι οι νομικοί της χώρας θα έπρεπε να την αντικρούουν με λόγο και έργο.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 13:58 | ‘Αγγελος Μ.

    Άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος: « Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

    Μια επανάληψη για να μην ξεχνιώμαστε!!!

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 12:47 | A. Papathanasiou

    Ο γενετήσιος προσανατολισμός θα έπρεπε να αντικατασταθεί από τον όρο σεξουαλικός προσανατολισμός, και να προστεθεί και η ταυτότητα φύλου. Εφόσον έχει ξεκινήσει η διαδικασία για το νόμο αυτό, ας περιλάβει και τις εξελίξεις των τελευταίων ετών. Στις ποινές θα περίμενα και μεγαλύτερη ποινή, πέρα από το χρηματικό πρόστιμο.

  • Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ποινικό αδίκημα είναι μόνον η πρόκληση ή διέγερση σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια, όχι η απλή διάδοση ισχυρισμών που προσβάλλουν ομάδες. Ενώ δηλαδή με τον 927/1979 είναι ποινικοποιημένος ο ίδιος ο μισαλλόδοξος λόγος, με αυτό το νομοσχέδιο ποινικοποιείται μόνο η πρόκληση βιαιοπραγιών ή η πρόκληση εξωτερίκευσης μίσους/αντιπαλότητας («εχθροπάθεια»). Και πάλι όμως, κατά το νομοσχέδιο δεν αρκεί αυτή η πρόκληση για να έχουμε το αδίκημα: πρέπει να υπάρχει και η επιπρόσθετη προϋπόθεση ότι αυτή η πράξη «μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη». (Άρθρο 4)

    Δηλαδή αυτό που απαγορεύει το νομοσχέδιο ως αδίκημα είναι:

    πρόκληση/διέγερση + βιαιοπραγίες/εχθροπάθεια + ενδεχόμενη διακινδύνεση της δημόσιας τάξης.

    Με αυτό το σχήμα, ο ομοφοβικός δημόσιος λόγος ενός ιεράρχη λ.χ. δεν θα είναι ποτέ ποινικά κολάσιμος.

    Σημειωτέον ότι το ευρωπαϊκό δίκαιο που καλούμαστε να ενσωματώσουμε, αναφέρει ότι η προσθήκη περί κινδύνου της δημόσιας τάξης είναι προαιρετική για τους εθνικούς νομοθέτες. Κατά το άρθρο 1 παράγραφος 2 της Απόφασης – πλαίσιο της ΕΕ, τα κράτη «μπορούν να επιλέγουν να τιμωρούν μόνο συμπεριφορά η οποία εκδηλώνεται κατά τρόπο που διαταράσσει τη δημόσια τάξη είτε έχει απειλητικό, υβριστικό ή προσβλητικό χαρακτήρα». Δηλαδή το ευρωπαϊκό δικαίο επιτρέπει να επιλέξει ένα κράτος το πιο «δύσκολο» να συμβει αδίκημα (με διατάραξη δημόσιας τάξης) είτε το πιο «σύνηθες» όπως η απειλή/εξύβριση/προσβολή.

    Πάντως, το ευρωπαϊκό δίκαιο ξεκάθαρα τυποποιεί το αδίκημα ως «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους που στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους ομάδας που προσδιορίζεται βάσει της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής.» Επομένως το ευρωπαϊκό δίκαιο επιβάλλει την ποινικοποίηση τόσο της μισαλλόδοξης βίας, όσο και του μισαλλόδοξου λόγου, χωρίς να καθιστά υποχρεωτική την προσθήκη του κινδύνου της δημόσιας τάξης.

    Έπειτα, η διεθνής Σύμβαση για την κατάργηση των διακρίσεων επιβάλλει ρητώς στην χώρα να καταστήσει ποινικό αδίκημα «κάθε διάδοση ιδεών που βασίζονται στην φυλετική ανωτερότητα και μίσους, παρότρυνση σε φυλετική διάκριση καθώς και πράξεις βίας ή παρότρυνση σε διάπραξη τέτοιων πράξεων εναντίον οποιασδήποτε φυλής». Αυτό περιλαμβάνεται στον σημερινό Ν.927/1979, τον οποίο καταργεί το νομοσχέδιο για να περιορίσει το hate speech αδίκημα μόνο σε όσους αρνούνται ή εγκωμιάζουν τα εγκλήματα της γενοκτονίας (Άρθρο 4). Με μια τέτοια τροποποίηση όμως, η εθνική νομοθεσία θα παραβιάζει πια την διεθνή υποχρέωσή της για ποινικοποίηση το hate speech τουλάχιστον για τις φυλετικές διακρίσεις, όπως προβλέπεται απο την διεθνή Σύμβαση.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 10:16 | ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

    Μπραβο!!
    Επιτελους , θα πρεπει να μπει ενα τελος στις ρατσιστικες επιθεσεις που δεχομε απο τους ντοπιους πολυπολιτισμικους ρατσιστες, που εχουν καταλαβει αυτη την χωρα πριν απο αρκετα χρονια, αφου εληξε πλεον η κατοχη που υπηρχε απο την δικη μου ρατσα απο το 1821, ( Βαση του »πατριωτη» δημοσιογραφου του ΣΚΑΙ),γιατι πιο πριν την κατειχαν και κατι αλλοι πολυπολιτισμικοι ρατσιστες, και απο οτι εχω ακουστα σε βαθος 6000 ετων την κατειχαν (την Ελλαδα) κατι αλλοι πολυπολιτισμικοι που ακουσον ακουσον καπιοι θελουν να μας συγγενευουν με αυτους, ( μεγαλο θρασος),και οι οπιοι λεει ειχαν ανακαλυψει την δημοκρατια και λεγανε οτι δικαιωμα λογου εχουν ολοι ακομα και εαν διαφωνουν με την πλειοψηφια ή μειοψηφια .
    Κατα παραξενο λογο δεν τιμωροντουσταν για αυτο και μπορουσαν ακομα και να σατυριζουν αυτα τα λεγομενα με μεγαλες θεατρικες παραστασεις αλλα και συζητησεις στην αρχαια αγορα κτλ.
    Κατα παραξενο λογο παλι αυτοι υπερασπιζοντουσαν την χωρα τους απο κατι πολυπολιτισμικους με την ζωη τους, ανεπτυξαν την παιδεια στα σχολεια τους και ηταν λεει πολυ φιλοξενοι με ολους ακομα και με τους πολυπολιτισμικους αρκει να μην προσβαλαν ή καταχραζωντουσταν αυτη τιν φιλοξενια που τους παρειχαν.
    Ετσι ελπιζω να βαλουν μυαλο, ολοι αυτοι, με το νεο νομοσχεδιο σας!
    Αα!!! Ξεχασα να προσθεσω παραπανω οτι αυτοι οι αρχαιοι πολυπολιτισμικοι εκτελουσαν ή εξοστρακιζαν ή διαπομπευαν την διαφθορα και την προδοσια στους πολιτικους τους!! Ευχαριστω.
    ΥΓ
    Συγνωμη για τα ορθογραφικα αλλα λογω ότι το 1821 υπηρχανε πολύ πολυτισμικοι, αντιπαραγωγικοι και μη ελληνες (όπως ειπε ενας μεγαλος συγχρονος πολιτικος μας) δεν εμαθα καλα τα ελληνικα διοτι ο δασκαλος μου ηταν μεταναστης από την Μικρα ασια, και ετσι με ότι δασκαλο καθησεις τετοια γραμματα θα μαθεις.

  • 25 Φεβρουαρίου 2011, 00:12 | Μασούρας Ανδρέας

    Και μετά από όλα όσα έχετε μέχρι στιγμής διαβάσει και μετά από αυτά που πρόκειται να διαβάσετε μέχρι να φέρετε το νομοσχέδιο στην Βουλή προς ψήφιση εσείς γνωρίζετε προφανώς τι θα κάνετε: θα ψηφίσετε το νόμο!
    Αδιαφορώντας παντελώς για τις απόψεις των πολιτών.
    Ειλικρινά κύριε Καστανίδη, αν και δεν σας ψηφίζω, είστε απ τους ελάχιστους πολιτικούς που εκτιμώ και ως πολιτικό και ως άνθρωπο.
    Αν σώνει και καλά κάποιος πρέπει να ψηφίσει αυτόν τον νόμο μην τον ψηφίσετε εσείς.
    Παραιτηθείτε και αφήστε κάποιον άλλον λιγότερο σοβαρό και έντιμο πολιτικό να το ψηφίσει.
    Αφήστε κάποιον άλλον να αμαυρώσει την πολιτική του σταδιοδρομία με ένα τόσο φασιστικό νόμο.

  • 24 Φεβρουαρίου 2011, 22:35 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (Π.Χ. ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΛΠ) ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΔΙΟΤΙ ΘΥΜΙΖΟΥΝ
    ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΗ . ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
    Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25Ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ?

  • 24 Φεβρουαρίου 2011, 17:57 | area51gr – blogger

    Μερικές παρατηρήσεις:

    Στο άρθρο #2 διαβάζουμε:
    – Ο όρος «εχθροπάθεια» θα πρέπει να νοηθεί ως αναφερόμενος τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην εξωτερίκευση αισθημάτων μίσους και αντιπαλότητας.

    Μιλάμε δηλαδή για μια κατάσταση όχι μόνο εξωτερίκευσης αισθημάτων μίσους και αντιπαλότητας – που είναι καταδικαστέα, αλλά και καλλιέργειας.

    Στο άρθρο #3.1 διαβάζουμε:
    – … Όποιος από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά ομάδας ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το γενετήσιο προσανατολισμό, ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη. …

    Τα ζητήματα που θέλω να θέσω είναι τα εξής:

    ———— ΖΗΤΗΜΑ 1ο: ————
    Εγώ θέλω να ξεκαθαριστεί στο νόμο, λιγάκι περισσότερο το τι σημαίνει το «από πρόθεση».
    Πρόθεση = Η ψυχική κίνηση που κάνει κάποιον να τείνει προς κάποιον σκοπό.
    Προκειμένου λοιπόν να υπάρξει εφαρμογή του Νόμου 3.1, και κατ’ αυτόν τιμωρία, θα πρέπει να μπορεί να τεκμηριωθεί ο σκοπό της πρόθεσης.

    Αν π.χ. εγώ, εκφέρω δημόσια λόγια μέσω ενός ΜΜΕ, τα οποία διεγείρουν εχθροπραξείες με την μορφή καλλιέργειας μίσους, έναντι σε μια ομάδα που προσδιορίζονται με βάση το φύλο τους, με πρόθεση όμως να μάθει ο κόσμος μια στατιστική αλήθεια/γεγονός/έρευνα δικιά μου ή έστω την γνώμη μου, πως η συγκεκριμένη ομάδα σε σχέση με την δικιά μου ομάδα, ή άλλες ομάδες π.χ. παρουσιάζει αυξημένη τάση εγκληματικότητας, θα πρέπει να τιμωρηθώ από το νόμο;

    Αν είναι έτσι, όλες οι στατιστικές μελέτες, ή έρευνες ή γνώμες αλλά και αναφορές που αναφέρονται σε φυλές/θρησκεία κτλ, οι οποίες έχουν διαφορετικό σκοπό από το να δημιουργήσουν μίση (αλλά π.χ. να καταγράψουν την εκάστοτε υποκειμενική πραγματικότητα του κάθε ενασχολούμενου – ελευθερία έκφρασης/έρευνας κτλ) οι οποίες όμως εκ φύσεως δημιουργούν εχθροπάθειες θα πρέπει να απαγορευτούν;

    Μήπως θα πρέπει και η αστυνομία να βγάζει δελτία τύπου, στα οποία να πάψουν να αναφέρονται τα χαρακτηριστικά (φυλή/χρώμα/εθνικότητα/προσανατολισμός) των εγκληματικών, επειδή εκ φύσεως αυτές οι αναφορές καλλιεργούν μίσος και αντιπαλότητα;

    Πιστεύω λοιπόν στο άρθρο 1 θα πρέπει να ξεκαθαριστεί, ποιά ήδη προθέσεων (οι τελικοί σκοποί) είναι καταδικαστέα (π.χ. πρόθεση για βιαιοπραγία, πρόθεση για οικονομικά ωφέλη ομάδων, πρόθεση για εκμετάλλευση ομάδων κτλ) είναι καταδικαστέα, και όχι να αναφέρεστε γενικά και αόριστα σε μια «πρόθεση».

    Γιατί το θεωρώ απαράδεκτο, επειδή αύριο εγώ, μπορεί σε ένα forum με πρόθεση τον διάλογο και την ενημέρωση να ανοίξω μια συζήτηση με αυτά τα θέματα / ομάδες, ο οποίος όμως διάλογος δύναται να καλλιεργήσει σε μια μερίδα ανθρώπων αισθήματα μίσους και αντιπαλότητας, να καταδικαστώ!

    Ξεκαθαρίστε λοιπόν υπο ποιές συγκεκριμένες προθέσεις (-βάση του σκοπού που επιδιώκουν) θα ισχύει το #3.1.

    Αν δεν το ξεκαθαρίσετε πρακτικώς θέτετε εκτός νόμου οποιαδήποτε αναφορά/συζήτηση σε θέματα όπως φυλή/χρώμα/θρησκεία κτλ, αφού οποιαδήποτε αναφορά/συζήτηση σε τέτοια θέματα γίνεται πάντα με κάποια πρόθεση (σκοπό), και πάντα καλλιεργεί είτε λίγο πολύ αισθήματα μίσους ή αντιπαλότητας – κάτι απόλυτα φυσιολογικό όπως γίνεται σε κάθε διάλογο/αντίλογο.

    ———— ZHTHMA 2o: ————
    – Όποιος συνιστά ή συμμετέχει σε οργάνωση, οι δραστηριότητες της οποίας με οποιαδήποτε μορφή εμπίπτουν στη ρύθμιση της παραγράφου 1, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη.

    Μετά την επικύρωση του Νόμου – αν επικυρωθεί όπως είναι από την Βουλή και βγει σε ΦΕΚ – θα μπορούσα να καταθέσω(μαζί με άλλους) αναφορά/μήνυση/αγωγή κατά όλων των πολιτευτών που συμμετέχουν σε οργανώσεις Πολιτικών κομμάτων, τα οποία με τις δραστηριότητές τους εμπίπτουν στην ρύθμιση της παραγράφου 1, και μάλιστα υπό την συγκεκριμένη μορφή:

    Κάθε πολιτευτής σε Πολιτικό κόμμα, από πρόθεση του να υπερασπιστεί τα πιστεύω του, με διάφορα μέσα( ΜΜΕ, διαδίκτυο κτλ) και τρόπους (πολιτική, βουλή, ανακοινώσεις), προκαλεί ή διεγείρει σε εχθροπάθεια – καλλιέργεια μίσους/αντιπαλότητας – μεταξύ ομάδων που χαρακτηρίζονται από χαρακτηριστικά όπως φυλή/χρώμα/θρησκεία κτλ, όταν κάνει αναφορά σε αυτά τα θέματα και παίρνει μια οποιαδήποτε θέση η οποία θίγει μια ομάδα ανθρώπων, καλλιεργώντας έτσι αισθήματα μίσους ή αντιπαλότητας μεταξύ των ομάδων.

    Είμαι σχεδόν σίγουρος, πως όποιος μιλάει γι’ αυτά τα φυσικά θέματα, και όποιος συμμετέχει σε ομάδες που ασχολούνται με αυτά τα θέματα όπως π.χ. πολιτικά κόμματα (λόγο του 3.3), θα τρώει 2 έτη φυλακής..

    Οι λύσεις επί του θέματος είναι δύο.

    Είτε θα καθορίσετε υπο ποιό σκοπό προθέσεων θα ισχύει το #3.1, είτε θα βγάλετε την γενική λέξη περί «καλλιέργειας» στον όρο «εχθροπάθεια».
    Αλλιώς θα έχετε φτιάξει έναν γελοίο Νόμο!

    Όλα τα αισθήματα των ανθρώπων (όπως και το μίσος και η αντιπαλότητα) «καλλιεργούνται» από τα βιώματά τους – τα όσα ακούνε και βλέπουν. Η «καλλιέργεια» λοιπόν τέτοιων συναισθημάτων δεν μπορεί να απαγορευτεί δια νόμου, χωρίς να απαγορευτεί και η οποιαδήποτε αναφορά σε αυτά τα θέματα. Και φαντάζομαι δεν νοείστε να καταργήσετε έννοιες όπως φυλή/χρώμα/θρησκεία κτλ.

    ———–
    Βλέποντας την χρήση της λέξης εχθροπάθεια και σε άλλα άρθρα, πιστεύω πως το καλύτερο είναι η λέξη «καλλιέργεια» να φύγει από τον ορισμό της εχθροπάθειας και να λήξει εκεί.
    ———–

    ———— ZHTHMA 3o: ————
    Αναρωτιέμαι γιατί από το νομοσχέδιό σας λείπει οποιαδήποτε καταδίκη εναντία σε άλλες μορφές ρατσισμού, όπως ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (ομάδες φτωχών/πλουσίων, ομάδες γενετικά έξυπνων/χαζών, ομάδες ατόμων με αναπηρία, ομάδες ατόμων με διαφορετικό σωματότυπο από τον εκάστοτε κλισέ κτλ κτλ). Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν σας απασχολεί ή εξωτερίκευση αισθημάτων μίσους και αντιπαλότητας μεταξύ αυτών των ομάδων;

    Σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία άλλωστε – που δεν έχει εγκριθεί από τον Ελληνικό λαό, ούτε τον εκφράζει, αλλά τον βρίσκει μάλιστα αντίθετο κατά πλειθώρα δημοσκοπήσεων, άρα μιλάμε για σαφή παραβίαση του Συντάγματος άρα αυτό είναι άλλο θέμα – δεν θα έπρεπε να έχουν λυθεί πρώτα τα φαινόμενα του κοινωνικού ρατσισμού τα οποία αφορούν καθ’ αυτό τις κοινωνίες αυτές αντί να προσπαθούν να λυθούν θέματα που σχετίζονται με την προσπάθεια σύμπτιξης πολλών πολιτισμών μαζί;

    Η μόνη λογική εξήγηση που βρίσκω, είναι ότι αποφασίσατε τις μορφές ρατσισμού βάση της επικινδυνότητάς τους για την Δημόσια ασφάλεια. Αν όμως φτάνετε στο σημείο να δίνετε τέτοιες ποινές στο όνομα της Δημόσιας ασφάλειας, τότε γιατί δεν μπαίνετε καθόλου στον κόπο να ρωτήσετε τον Ελληνικό λαό επισήμως, αν θέλει αυξημένο κίνδυνο Δημόσιας ασφάλειας και βαριές ποινές/καταδίκες για τον περιορισμό του για ένα πολιπολιτισμικό κράτος, ή απλά ένα μονοεθνικό (φυλή/θρησκεία/προσανατ κτλ) κράτος;

    Να σας θυμίσω ίσως το άρθρο 1.2 και το 1.3 του Συντάγματος:
    1.2 Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
    1.3 Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

    Φαντάζομαι βάση του νέου νόμου σας, το Ελληνικό σύνταγμα πρέπει να καταργηθεί, αφού ειδικά βάση του 1.3, το Ελληνικό Σύνταγμα από πρόθεση (προστασία Έθνους/Λαού), δια μέσω διαδικτύου/βιβλίων κτλ, προκαλεί ή διεγείρει σε εχθροπραξία («καλλιέργεια» αισθημάτων μίσους/αντιπαλότητας) σε διάφορες ομάδες με βάση την Εθνική καταγωγή.

  • 24 Φεβρουαρίου 2011, 16:09 | Λεωνίδας Γαρουφαλῆς

    Ὅπως εἶναι διατυπωμένο τό ἄρθρο (καί γενικῶς ἡ φιλοσοφία τοῦ νόμου) ἀπαγορεύει τό δικαίωμα ὁποιαδήποτε κριτικῆς. Ὁ καθένας θά μπορεῖ νά ἐγκαλεῖται ὅ,τι πρόσβαλλε τόν ἄλλον.
    Μεγάλο σοσιαλιστικό φασιμό βλέπω.
    Νά ἀποσυρθεῖ πάραυτα!

  • 24 Φεβρουαρίου 2011, 16:58 | Ηλίας

    Σύμφωνα με τις ετυμολογικές ερμηνείες των λέξεων Ελλάδα και Έλληνας που παραθέτω, θα πρέπει σε επόμενο νομοσχέδιο να προταθεί και η αλλαγή της ονομασίας της χώρας και του έθνους μας, διότι ακόμα και αυτά πιθανόν να προκαλούν «εχθροπάθεια κατά ομάδας ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή», εφόσον «Ελλάς – Έλληνες = ο δικός μας λαός, οι δικοί μας, οι ίδιοι άνθρωποι με μας.» και «κατά τη θρησκευτική ερμηνεία, Έλληνες» = οι της ίδιας ύλης, του ίδιου πηλού ή ύλης όντα.»

    Άρα ακόμα και ο ορισμός της καταγωγής μας συνιστά εχθροπαθής στάση απέναντι στους μη Έλληνες! Μήπως τελικά το νομοσχέδιο είναι πέρα ως πέρα αντισυνταγματικό εφόσον αντίκειται στον εξ αρχαιωτάτων χρόνων εθνικό προσδιορισμό μας που είναι ωστόσο κατοχυρωμένος στο ελληνικό σύνταγμα;
    Ευχαριστώ!

    «Ετυμολογικά το όνομα «η Ελλάς» (με δασεία) > Ελλάδα, απ΄όπου ελλάν(ιος,α,ο) – Έλλην > Ελληνικός, Ελλάδιος ή Ελλαδικός,ή,ό, ελλανοδίκες κ.α., προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων «εος,α,ο (= ο,η,ο δικός,ή,ό μας, ο,η,ο αυτός,ή,ό, ο,η,το ίδιος,α,ο κ.α.) και «λαός» (= στη σύνθεση «-λεώ- ή –λη-», πρβ λεωφόρος, βασιλέας, Βασίλης κ.α.) και κάτι όπως οι λέξεις: ε-δικός μας, ε-ορτή, Ε-ορδαία κ.α. Δηλαδή Ελλάς – Έλληνες = ο δικός μας λαός, οι δικοί μας, οι ίδιοι άνθρωποι με μας. Κάτι που γίνεται εμφανέστατο, αν αφαιρέσουμε τα προσφύματα δ και ν από τις λέξεις Ελλα(δ)ικος και Ελλα(ν)ικος = ελ + λα(δ)ικός ή λα(ν)ικος = λαϊκός, λαός., αλλά και από την οικογενεια των λέξεων: λαός, λαϊκός, βασί-λειο, βασι-λέας ή βασιλεύς, παν-λαός > Παλλάς, Παλλάδιον, παν-λαική > παλλαϊκή, χαρά + λαός = Χαρίλαος ή Χαρίλλος (= ο Σπαρτιάτης βασιλιάς που αντέγραψε τους μινωικούς νόμους), Αχαιών + λαός = Αχιλλέας … Τα δυο λλ στις λέξεις Παλλάς, Ελλάς, Χαρίλλος κ.τ.λ. μπαίνουν, για να δείξουμε ότι έχουμε σύνθετη λέξη με τη λέξη –λαός.

    Η λέξη «λαός» στον Όμηρο σημαίνει το ενόργανο σώμα (ο στρατός ή το βασίλειο = , το σώμα που έχει λαλιά ) και έχει τονικό παρώνυμο (δηλαδή είναι λέξη που έχει δυο έννοιες οι οποίες διακρινόμενες τονικά, κάτι όπως και οι: πότε- ποτέ, θέα-θεά, γέρος-γερός, θέρμος-θερμός κ.α.) τη λέξη «λάος ή λάας -λάς», που σημαίνει το ανόργανο σώμα, οι πέτρες εξ ου και λατομείο, λατόμος, λάιτος ή ληιτος > λίθος κ.α.

    Παράβαλε και το μύθο που αναφέρει ο Απολλόδωρος που λέει ότι ο Δευκαλίων και η Πύρρα ρίχνοντας πίσω τους «λάας» (= λίθους, ανόργανα όντα) γινόταν «λαός» (= άνθρωποι, οργανικά όντα), άνδρες όσες πέτρες έριχνε ο Δευκαλίωνας και γυναίκες όσες πέτρες έριχνε η Πύρρα: «ο δε αιρείται ανθρώπους αυτώ γενέσθαι. Και Διός ειπόντος υπέρ κεφαλής έβαλλεν αίρων λίθους, και ούς μεν έβαλε Δευκαλίων, άνδρες εγένοντο, ους δε Πύρρα, γυναίκες. όθεν και λαοί μεταφορικώς ωνομάσθησαν από του λάας ο λίθος. γίνονται δε εκ Πύρρας Δευκαλίωνι παίδες Έλλην μεν πρώτος, ον εκ Διός γεγεννήσθαι λέγουσι, Αμφικτύων ο μετά Κραναόνν βασιλεύσας της Αττικής, θυγάτηρ δε Πρωτογένεια, εξ ης και Διός Αέθλιος. Έλληνος δε και νύμφης Ορσηίδος Δώρος Ξούθος Αίολος. αυτὸς μεν ουν αφ᾽ αυτού τους καλουμένους Γραικούς προσηγόρευσεν Έλληνας, τοις δε παισίν εμέρισε την χώραν» (Απολλόδωρος, Α, 7, 1 – 3)

    Παράβαλε ομοίως το μύθο της Ιλιάδας που λέει: «λαούς δε λάας ποίησε Κρονίων» που σημαίνει ο χρόνος ποίησε (κύησε, μετέβαλε) την ανόργανη ύλη, τους λάας –λας ή λάιτους-ληιτους > λίθους σε οργανική, ανθρώπους, ζωή.

    Επομένως, κατά τη θρησκευτική ερμηνεία, Έλληνες» = οι της ίδιας ύλης, του ίδιου πηλού ή ύλης όντα. «