Άρθρο 1 Σκοπός

Σκοπός του νόμου είναι η καταπολέμηση ιδιαίτερα σοβαρών μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου σύμφωνα με την Απόφαση-Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της 28ης Νοεμβρίου 2008 και την από 7 Μαρτίου 1966 Διεθνή Σύμβαση «περί καταργήσεως πάσης μορφής φυλετικών διακρίσεων» που κυρώθηκε με το Ν.Δ. 494/1970.

  • 3 Μαρτίου 2011, 16:05 | ΜΑΙΡΗ ΚΙΑΣΣΟΥ

    Είστε υποχρεωμένοι να αποσύρετε αυτό το εκτρωματικό νομοσχέδιο, γιατί η κατακραυγή του κόσμου θα είναι πολλαπλάσια της σημερινής. Με την ψήφιση και αυτού του νόμου θα υπογράψετε και το τέλος της πολιτικής σας ζωής. Να είστε προετοιμασμένοι γι αυτό.

  • 3 Μαρτίου 2011, 16:06 | Κατσαγιάννης Θέμης, μέλος Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας

    Είναι σημαντικό η Ελλάδα να παρακολουθεί τις εξελίξεις που γίνονται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ώστε να μην μένει πίσω στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επίσης, στα πλαίσια διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμών η Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός κοινού νομικού πολιτισμού που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής και τις προστασίες που πρέπει να παρέχει ένα σύγχρονο, ανεπτυγμένο και δημοκρατικό κράτος του δυτικού κόσμου σε κάθε άνθρωπο εντός της επικράτειάς του.

    Τι ισχύει στο εξωτερικό

    Πολλά κράτη του λεγόμενου δυτικού κόσμου, τόσο στην Ευρώπη όσο και αλλού έχουν θεσπίσει νομοθεσία που τιμωρεί αυστηρότερα την ρητορική μίσους και τα εγκλήματα μίσους που στρέφονται εναντίον ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Συγκεκριμένα, στην Ευρώπη το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία, η Ανδόρα, η Γερμανία, η Εσθονία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Λιθουανία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Κροατία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Φιλανδία και η Σουηδία τιμωρούν την προτροπή σε μίσος, βία και διακρίσεις, ενώ εκτός Ευρώπης το ίδιο προβλέπει η νομοθεσία του Καναδά. Πιο περιορισμένες προστασίες προβλέπει και η νομοθεσία της Ουγγαρίας και της Αυστρίας.
    Αντίστοιχα, πολλά κράτη θεωρούν ότι αποτελεί επιβαρυντική περίσταση η τέλεση μιας πράξης από μίσος λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Σε αυτές, εκτός από την Ελλάδα περιλαμβάνονται και το Βέλγιο, η Δανία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Φιλανδία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

    Σύνταγμα της Ελλάδας και ελληνική νομοθεσία

    Το Σύνταγμα της Ελλάδας προσφέρει σε ορισμένα άρθρα προστασίες από την ρητορική και τα εγκλήματα μίσους. Στο δεύτερο άρθρο το Σύνταγμα υποχρεώνει την Πολιτεία να σέβεται και να προστατεύει την αξία του ανθρώπου. Στο άρθρο 5 προβλέπεται η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ανθρώπου και η απόλαυση από κάθε πολίτη της «προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας». Ακόμα, με το άρθρο 7 απαγορεύονται «τα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας, ή άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» που τιμωρούνται σύμφωνα με το νόμο. Τέλος, στο άρθρο 25 το κράτος εγγυάται την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους, όπως αυτά ορίζονται και από τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει και επικυρώσει η Ελλάδα.
    Στην Ελλάδα υπάρχει νόμος κατά των κηρυγμάτων μίσους από το 1979, ο νόμος 927 που είναι γνωστός και ως «αντιρατσιστικός», μόνο που δεν περιλαμβάνει τη ρητορική μίσους λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τότε, πέρασε τον περιορισμένο αυτόν νόμο, για να προστατεύσει μειονότητες με βάση την φυλετική και εθνική καταγωγή. Αργότερα, το 1984 το ΠΑΣΟΚ με τον νόμο 1419 πρόσθεσε στον 927 και την περίπτωση του θρησκεύματος. Από το 2001 με το νόμο 2910 η δίωξη από την ή τον εισαγγελέα γίνεται και αυτεπάγγελτα και όχι μόνο μετά από καταγγελία.
    Ο νόμος αυτός τιμωρεί τέσσερεις πράξεις και δηλώνει τις αντίστοιχες ποινές για τους παραβάτες. Έτσι, όποιος και όποια με οποιοδήποτε μέσο (ΜΜΕ, γραπτός και προφορικός λόγος, διαδίκτυο) προτρέπει σε μίσος, βία και διακρίσεις εναντίον ανθρώπων ή ομάδων με ένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορεί να υποστεί ποινές που κυμαίνονται από χρηματικά πρόστιμα μέχρι 2 χρόνια φυλακή. Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται και όποιος ή όποια συστήνει ή συμμετέχει σε οργανώσεις που έχουν αυτόν τον σκοπό. Ακόμα, όποιος ή όποια εκφράζεται προσβλητικά εναντίον ανθρώπων ή ομάδας ανθρώπων με κάποιο από τα παραπάνω χαρακτηριστικά τιμωρείται με μέγιστη ποινή ένα χρόνο φυλάκιση και ελάχιστη κάποιο χρηματικό ποσό. Ποινή φυλάκισης ως τρία έτη ή πρόστιμο ως 5000 ευρώ θα αντιμετωπίσει όποια ή όποιος κάνει διακρίσεις στην παροχή αγαθών ή υπηρεσιών με βάση τα τρία αυτά χαρακτηριστικά (φυλετική/εθνική καταγωγή, θρήσκευμα). Η διάταξη αυτή, που είναι ιδιαίτερα σημαντική για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης, αντικαταστάθηκε από το άρθρο 16 του νόμου νόμο 3304/2005 και προστέθηκαν σε αυτήν οι περιπτώσεις της αναπηρίας, της ηλικίας και του σεξουαλικού προσανατολισμού.
    Εκτός από το νόμο 927/1979 υπάρχει και το προεδρικό διάταγμα 77/2003 που έχει ισχύ νόμου και ορίζει τον Κώδικα Δεοντολογίας Ειδησεογραφικών και άλλων Δημοσιογραφικών και Πολιτικών Εκπομπών. Ανάμεσα στις γενικά θετικές διατάξεις του προεδρικού διατάγματος ξεχωρίζουμε τις εξής:
    • Άρθρο 3 (Εριζόμενα Ζητήματα) για την αναγνώριση και τον σεβασμό των διαφορετικών απόψεων από τις εν λόγω εκπομπές.
    • Άρθρο 4 (Δυσμενείς Διακρίσεις) για την αποθάρρυνση του εξευτελισμού, της κοινωνικής απομόνωσης και των δυσμενών διακρίσεων εναντίον προσώπων λόγω και σεξουαλικού προσανατολισμού (παράγραφος 1) και για την αποθάρρυνση μισαλλόδοξων θέσεων που θίγουν ευάλωτες ή ανίσχυρες κοινωνικές ομάδες (παράγραφος 2).
    • Άρθρο 9 (Προστασία των Εμφανιζόμενων και Αναφερόμενων Προσώπων) για το σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, της τιμής, της προσωπικότητας, της αξιοπρέπειας, της επαγγελματικής δραστηριότητας και της ελεύθερης έκφρασης.
    Παρά τα οφέλη του, ο αντιρατσιστικός νόμος έχει εισπράξει μεγάλη κριτική. Σύμφωνα με τους πολέμιούς του, βάζει φραγμούς στην ελευθερία του λόγου και με αυτήν την άτυπη και έμμεση λογοκρισία πλήττεται η δημοκρατία. Αυτό δεν ισχύει, γιατί ο νόμος δεν περιορίζει ούτε την ελευθερία του λόγου, ούτε την ελευθερία γνώμης, ούτε την ελευθερία της έκφρασης, ούτε τον ελεύθερο διάλογο. Αυτό που εμποδίζει και προσπαθεί να τερματίσει είναι η ελευθερία των προσβολών, της ταπείνωσης και των ύβρεων. Βάζει φραγμός στην λεκτική βία που είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Καθεμία και καθένας μπορεί να έχει άποψη, αλλά ο νόμος 927/1979 αναγκάζει όσους θέλουν να εκφέρουν γνώμη για τα θέματα ευαίσθητων ομάδων να το κάνουν κόσμια και ήπια, χωρίς προσβολές και ύβρεις. Έτσι, ενισχύεται ο διάλογος, γιατί γίνεται σε ένα επίπεδο ανώτερο από αυτό των καταπιεστικών κραυγών. Από αυτήν την εξέλιξη μπορούν να ωφεληθούν και οι δύο (ή περισσότερες) πλευρές του διαλόγου. Άλλωστε, διεθνείς οργανισμοί για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν πει ρητά ότι η ποινικοποίηση της ρητορική μίσους είναι απόλυτα συμβατή με το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης. Αυτή η πλευρά του ζητήματος αναλύεται παρακάτω.
    Επίσης, η ελληνική νομοθεσία έχει μια ευνοϊκή διάταξη κατά των εγκλημάτων μίσους. Συγκεκριμένα, το άρθρο 23 του νόμου 3719/2008 (ο νόμος που εισήγαγε το σύμφωνο συμβίωσης μόνο για ετεροφυλόφιλους) τροποποίησε τον Ποινικό Κώδικα στο κεφάλαιο για την επιμέτρηση της ποινής και σχετικά με την εκτίμηση της προσωπικότητας του εγκληματία. Έτσι, τώρα πια τα δικαστήρια όταν σταθμίζουν το βαθμό της εγκληματικής διάθεσης του δράστη, μεταξύ των τεσσάρων άλλων κριτηρίων (αιτία-αφορμή-σκοπός, χαρακτήρας-ανάπτυξή του, ατομικές-κοινωνικές περιστάσεις-προηγούμενη ζωή, διαγωγή κατά την πράξη-μετά από αυτήν-μετάνοια-προθυμία επανόρθωσης) πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν ότι «η τέλεση (…) πράξης από μίσος εθνικό, φυλετικό ή θρησκευτικό ή μίσος λόγω διαφορετικού γενετησίου προσανατολισμού κατά του παθόντος συνιστά επιβαρυντική περίσταση».

  • 3 Μαρτίου 2011, 16:55 | Κατσαγιάννης Θέμης, μέλος Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας

    Η γλώσσα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή ζωή δίνει μορφή στην κοινωνική συνείδηση. Οι λέξεις δεν χρησιμοποιούνται μόνο για να περιγράψουν, αλλά και για να κρίνουν και να εκτιμήσουν. Αναλόγως, για παράδειγμα, την κοινωνία και την χρήση των λέξεων σε αυτήν, οι λεσβίες, οι gay, οι αμφισεξουαλικές/οι και οι τρανς μπορεί να είναι ανώμαλοι παιδεραστές, ανήθικοι και αμαρτωλοί, ή σε άλλη κοινωνία να είναι απλά μια κοινωνική ομάδα ενταγμένη στον κοινωνικό σύνολο, όπως όλες οι άλλες. Για μια ομάδα ανθρώπων, λοιπόν, που έχουν κοινά χαρακτηριστικά ανεξαρτήτως κοινωνίας, η πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από κοινωνία σε κοινωνία, απλά και μόνο γιατί οι λέξεις έχουν δημιουργήσει και ενισχύουν μια άλλη πραγματικότητα, την οποία και συντηρούν. Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις, δηλαδή, δημιουργείται και κατευθύνεται η πραγματικότητα. Συνεπώς, ο τρόπος με τον οποίο περιγράφουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους έχει μεγάλη σημασία και για τις αξιολογικές κρίσεις που εννοούνται ή υποβόσκουν. Αυτές οι κρίσεις ενδέχεται να είναι τόσο αρνητικές, ώστε να επηρεάζουν καταλυτικά την πραγματικότητα των κοινωνικών ομάδων τις οποίες καθορίζουν. Αποτέλεσμα είναι η περιθωριοποίηση, οι διακρίσεις και η βία. Για τον λόγο αυτό πρέπει να εκλείψει η ρητορική μίσους.
    Ρητορική μίσους είναι κάθε λέξη, φράση ή πρόταση που έχει στόχο να πλήξει, να υποβιβάσει, να καθυβρίσει, να ταπεινώσει, να πληγώσει, να διασύρει, να περιθωριοποιήσει, να χλευάσει, να εμπαίξει, να περιγελάσει (κτλ) ένα πρόσωπο ή μια ομάδα προσώπων για λόγους που προκαθορίζονται βιολογικά ή κοινωνικά, είναι δηλαδή πέρα από τον έλεγχο ή την επιλογή των προσώπων αυτών. Αυτοί οι λόγοι συνήθως περιλαμβάνουν την φυλετική και εθνοτική καταγωγή, το θρήσκευμα, το φύλο, την αναπηρία, την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου κτλ. Η ρητορική μίσους εκτός από τον προφορικό λόγο μπορεί να εκφέρεται και μέσω του τύπου, εικονογραφήσεων και άλλων μέσων. Περιλαμβάνει εκφράσεις με αρνητικό συναισθηματικό φορτίο που κατευθύνονται προς ομάδες που περιγράφουν ως χειρότερες ή κατώτερες. Ακόμα και η ρητορική μίσους εναντίον συγκεκριμένων ατόμων, τελικά απευθύνεται σε μια ομάδα ατόμων με ένα κοινό χαρακτηριστικό. Κι αυτό συμβαίνει επειδή προσπαθούν να μειώσουν τα πρόσωπα αυτά και να τα φέρουν στο επίπεδο των στερεοτυπικών, άδικων και κατώτερων αναπαραστάσεων που υπάρχουν στην κοινωνία για το σύνολο της ομάδας ή της κοινότητας προσώπων στην οποία αυτά τα άτομα ανήκουν. Έτσι, η ρητορική μίσους στερεί από τους ανθρώπους την ατομικότητα και υποβιβάζει την προσωπικότητά τους.
    Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η ρητορική μίσους συμβάλλει στην διόγκωση καταστάσεων που ενδεχομένως να εδράζονται στην πραγματικότητα, αλλά δεν παρουσιάζονται στις πραγματικές τους διαστάσεις. Ως αποτέλεσμα οι gay άντρες θεωρείται για παράδειγμα ότι έχουν κατακλύσει και εδραιωθεί σε χώρους όπως η τηλεόραση, το θέατρο, η μόδα και το τραγούδι με αποτέλεσμα να μην αφήνουν μη ετεροφυλόφιλους να εισέλθουν και να διαπρέψουν, τουλάχιστον όχι χωρίς όρους. Κατά κάποιον τρόπο οι gay παρουσιάζονται ως απειλή, ως κατεστημένο αναξιοκρατίας και ως κλειστή ομάδα συμφερόντων. Κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατον, καθώς οι λεσβίες και οι gay δεν ξεπερνούν το 15% του γενικού πληθυσμού. Αντίστοιχες στερεοτυπικές αναπαραστάσεις υπάρχουν και για άλλες ομάδες π.χ. για τους Εβραίους όσον αφορά νευραλγικούς τομείς της παγκόσμιας οικονομίας, όπως το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο οι Εβραίοι όσο και οι gay μοιράζονται χαρακτηριστικά στη φαντασία ακροδεξιών, όπως η καταστροφή της χριστιανικής θρησκείας, η πονηριά, η ίντριγκα και η διείσδυση σε όλους τους χώρους. Έτσι, στο μυαλό των συνωμοσιολόγων, αν γίνει και η παραμικρή παραχώρηση προς αυτές τις ομάδες θα είναι αρκετό για να ξεκινήσει ο οχετός του κακού που θα καταστρέψει τον πολιτισμό ανεπιστρεπτί. Αυτές οι αντιλήψεις ενισχύουν τις διακρίσεις και τα στερεότυπα, ιδιαίτερα όταν προβάλλονται συνεχώς από τα Μ.Μ.Ε. Η ρητορική μίσους δεν γίνεται πάντα με επιθετικό τρόπο, αλλά μπορεί να πάρει και την μορφή αστείων, ανεκδότων ή αθώων και φαινομενικά ουδέτερων τοποθετήσεων. Για τον λόγο αυτό, το κράτος οφείλει να επέμβει με την κατάλληλη νομοθεσία και να προστατεύσει τις κοινωνικές ομάδες που μειονεκτούν, λόγω αντικειμενικών συνθηκών.
    Σαφώς, η συστηματική χρήση της ρητορικής μίσους και μάλιστα από σημαίνουσες προσωπικότητες μιας κοινωνίας (πολιτικοί, ιερείς, κτλ) και η προβολή και διάδοσή της από τα Μ.Μ.Ε. χωρίς αντίλογο μπορεί να οδηγήσει σε πράξεις βίας και διακρίσεων. Πολλές κοινωνικές ομάδες, κυρίως χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, αλλά όχι μόνο, επηρεάζονται με καταλυτικό τρόπο, καθώς ο λόγος τέτοιων προσωπικοτήτων έχει άλλη βαρύτητα και λειτουργεί παιδευτικά. Όταν, λοιπόν, η ρητορική μίσους κυριαρχεί ή αποτελεί μεγάλο μέρος του δημόσιου λόγου σε αναφορές που γίνονται για μια κοινωνική ομάδα, όπως οι λεσβίες, οι gay, οι αμφισεξουαλικές/οι και οι τρανς, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης εγκλημάτων μίσους. Υπό αυτήν την έννοια η λεκτική βία αποτελεί προοίμιο της σωματικής, ψυχολογικής ή άλλης βίας.
    Έγκλημα μίσους είναι κάθε πράξη που τιμωρείται από το νόμο, της οποίας το θύμα ή κάθε άλλος στόχος (η περιουσία ή η οικογένεια του θύματος) επιλέγεται βάσει του πραγματικού ή του υποτιθέμενου δεσμού ή της στήριξης σε μια ομάδα που στοχοποιείται λόγω συγκεκριμένου ή συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, όπως η φυλετική ή εθνική καταγωγή, η γλώσσα, το θρήσκευμα, η αναπηρία, η ηλικία, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η ταυτότητα κοινωνικού φύλου κτλ. Το κίνητρο των δραστών είναι ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του θύματος, συνήθως το γεγονός ότι το θύμα ανήκει ή υποτίθεται ότι ανήκει σε μια ομάδα (όπως οι παραπάνω) εναντίον της οποίας ο δράστης νιώθει δυσαρέσκεια, μνησικακία, μίσος κτλ ή εναντίον της οποίας έχει προκαταλήψεις. Βασικός λόγος εγκλημάτων μίσους εναντίον των λεσβιών, των gay, των αμφισεξουαλικών και των τρανς είναι συχνά οι εκτεταμένες γενικεύσεις, τα στερεότυπα ή οι πεποιθήσεις για αρνητικά χαρακτηριστικά που υποτίθεται ότι είναι αντιπροσωπευτικά όλων των μελών της εν λόγω κοινότητας. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο δράστης στοχοποιεί τα θύματα για αυτό που είναι και όχι για κάτι που κάνουν, δηλαδή για την ταυτότητά τους και όχι για τις πράξεις τους.
    Ένα έγκλημα μίσους δεν είναι απαραιτήτως βίαιο και δεν περιλαμβάνει μόνο επιθέσεις ή δολοφονίες. Μπορεί να εκδηλωθεί οπουδήποτε και από οποιονδήποτε. Στο σχολείο (συμμαθητές, καθηγητές), στο πανεπιστήμιο, στη δουλειά (συνάδελφοι, αφεντικά, πελάτες), στο δρόμο, στο διαδίκτυο (e-mail, fora, κτλ), εντός της οικογένειας (γονείς, αδέρφια, συγγενείς), στις δημόσιες υπηρεσίες, κατά την παροχή ενός αγαθού ή μιας υπηρεσίας και σε κάθε άλλο χώρο ή κατάσταση που υπάρχουν άνθρωποι. Έγκλημα μίσους μπορεί να θεωρηθεί οτιδήποτε από τα παρακάτω:

    Προσβολές
    Παρενόχληση (σεξουαλική ή μη)
    Απειλές
    Κλοπές
    Αρνητικά σχόλια
    Ανεπιθύμητα σχόλια (ακόμα κι αν είναι θετικά)
    Άρνηση αγαθού ή υπηρεσίας (π.χ. στέγαση, περίθαλψη)
    Νταηλίκι (bullying)
    Παρατσούκλια
    Λεκτικές επιθέσεις
    Σωματικές επιθέσεις (π.χ. τραυματισμοί)
    Δολοφονίες
    Ενδοοικογενειακή βία
    Καταστροφή περιουσίας (κινητής και ακίνητης)
    Ηλεκτρονικό έγκλημα
    Δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων ή στιγμών

    Η λίστα αυτή δεν είναι εξαντλητική και αναφέρεται και σε εγκλήματα που στοχεύουν μέλη της οικογένειας ενός ατόμου. Θέλει να καταδείξει ότι κάθε σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική ή άλλη βία, όπως κι αν εκδηλώνεται με λέξεις, με πράξεις μέσω του διαδικτύου, κτλ. αποτελεί έγκλημα μίσους, αν εφαλτήριό της είναι ο σεξουαλικός προσανατολισμός ή η ταυτότητα κοινωνικού φύλου. Γενικά, τα εγκλήματα κατά της προσωπικότητας, της ζωής και της περιουσίας του ατόμου είναι εγκλήματα μίσους αν στοχοποιούν έναν άνθρωπο για αυτό που είναι.
    Όλα τα εγκλήματα είναι κατακριτέα, αλλά η ζημιά που γίνεται από τα εγκλήματα μίσους δεν μπορεί να μετρηθεί μόνο με όρους βλάβης (με τη νομική έννοια) ή χρηματικούς. Τα εγκλήματα μίσους πλήττουν την κοινωνική συνοχή και κατακερματίζουν κοινότητες επειδή στοχοποιούν μια ολόκληρη ομάδα και όχι μόνο ένα συγκεκριμένο θύμα. Τα εγκλήματα μίσους διαπράττονται για να προκαλέσουν φόβο σε μια ολόκληρη κοινότητα. Ένα βίαιο έγκλημα μίσους έχει στόχο να στείλει ένα μήνυμα, ότι ένα άτομο και το «σινάφι του» δεν θα γίνει ανεκτό. Έτσι, πολλές φορές τόσο το θύμα όσο και άλλα μέλη της κοινότητας μένουν με την αίσθηση απομόνωσης και περιθωριοποίησης, ευάλωτα και απροστάτευτα. Πληγώνεται η ταυτότητά τους και η ηθική βλάβη είναι πολλαπλάσια και για το θύμα και για την κοινότητα.
    Πέρα όμως από το θύμα και την κοινότητα στην οποία ανήκει, πλήττεται και η κοινωνία και οι αξίες της, δεδομένου ότι πρόκειται για σύγχρονο κράτος που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεσμεύεται για την απαγόρευση των διακρίσεων και της βίας εναντίον ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Σε μια κοινωνία που άτομα μιας κοινότητας στοχοποιούνται δημιουργείται κλίμα φόβου και επαγρύπνησης για κάθε άλλη ευαίσθητη κοινωνική ομάδα. Άλλωστε, η μη ανοχή και η βία κατά του διαφορετικού δεν σταματά στον διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή ταυτότητα κοινωνικού φύλου, αλλά κατευθύνεται προς κάθε άνθρωπο που δεν χωράει στο πρότυπο εθνικής ή φυλετικής καταγωγής, θρησκεύματος κτλ της συγκεκριμένης κοινωνίας. Εν τέλει, δημιουργείται η εντύπωση σε όλες τις μειοψηφικές κοινότητες (θρησκευτικές, φυλετικές, κτλ) ότι βρίσκονται σε σοβαρά μειονεκτική θέση και ότι πρέπει να αναλάβουν δράση για να προστατευτούν, με αρνητικά αποτελέσματα για την κοινωνική ειρήνη.

  • 3 Μαρτίου 2011, 15:05 | δημητρης γ.

    πως ειναι δυνατον να μιλατε για ρατσισμο και ξενοφοβια οταν εσεις οι ιδιοι οι πολιτικαντιδες βαζετε φραχτη στον εβρο…

  • Μόλις προχτές, η γαλλική δικαιοσύνη επέβαλε ποινή φυλάκισης με αναστολή στο Ζαν Μαρί Λεπέν επειδή αφίσα του κόμματός του είχε τον τίτλο : «Όχι στον ισλαμισμό». ( http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/03/2011_380818 ).Ξανά στη Γαλλία, πριν λίγες μέρες, δικαστήριο έκρινε το συντηρητικό χρονικογράφο Ερίκ Ζεμούρ ένοχο πρόκλησης ρατσιστικού μίσους και τον καταδίκασε σε χρηματικό πρόστιμο. Το «έγκλημα» του Ζεμούρ ήταν οι δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι πως οι περισσότεροι εμποροι ναρκωτικών είναι μαύροι ή Άραβες και πως ένας εργοδότης έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί να προσλάβει άτομα που ανήκουν σε αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες.( http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=252873 )

    Την ίδια ώρα στις Η.Π.Α. , τόσο οι συντηρητικοί , όσο και οι κεντροαριστεροί δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου , αποφάσιζαν σχεδόν ομόφωνα(8 ενάντι 1) πως τα μέλη μιας γραφικής και περιθωριακής εκκλησίας (που πιστεύουν πως οι θάνατοι των στρατιωτών-όπως και κάθε δεινό της ανθρωπότητας-είναι θεϊκή τιμωρία εξαιτίας της ανοχής στην ομοφυλοφιλία) έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν έξω από κηδείες στρατιωτών, κρατώντας πανό με «κομψά» συνθήματα όπως «Ευχαριστούμε το Θεό για τους Νεκρούς Στρατιώτες», «Οι Αδελφές Καταστρέφουν τα Έθνη» και «Θα Πάτε στην Κόλαση». Οι δικαστές έκριναν πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαγορεύσει την διατύπωση μιας ιδέας μόνο και μόνο επειδή η κοινωνία διαφωνεί με αυτή ή τη βρίσκει προσβλητική», για να καταλήξουν πως «σαν έθνος έχουμε επιλέξει ενα διαφορετικό δρόμο- να προστατεύουμε, σε θέματα δημοσιου ενδιαφέροντος , ακόμη και τον λόγο που βλάπτει ή πληγώνει, για να εξασφαλίζουμε πως δεν παρεμποδίζεται ο δημόσιος διάλογος» .( http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2011/03/02/AR2011030202548.html?wpisrc=nl_natlalert )

    Είναι φανερό πως σε θέματα ελευθερίας του λόγου, οι Η.Π.Α. και η Ευρώπη είναι δυο διαφορετικοί κόσμοι, με τελείως διαφορετικές αξίες και προτεραιότητες. Και ίσως αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, να ελπίζουμε πως, εν μια νυκτί, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε Αμερική όσον αφορά την προστασία της ελευθερίας του λόγου (εξάλλου αν δεν με απατά η μνήμη μου, σε κάποια άλλη, πολύ μακρινή πια, εποχή, ο πρωθυπουργός μας, είχε υποσχεθεί πως θα μας κάνει μόνο Δανία του Νότου και όχι Η.Π.Α…). Όμως η κυβέρνηση Παπανδρέου, με το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο , μας οδηγεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, στο αυταρχικό δρόμο της Γαλλίας, όπου δεν τολμάς πια να εκφράσεις καμιά γνώμη λόγω του φόβου ότι θα προσβάλλεις τις «ευαισθησίες» κάποιας φυλετικής, θρησκευτικής ή εθνοτικής ομάδας . Άραγε, αυτό είναι το μέλλον που θέλουμε για τη χώρα μας ; ( http://blemilo.blogspot.com/2011/03/blog-post_5501.html )

  • 3 Μαρτίου 2011, 15:49 | ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ

    ΑΓΑΠΗΤΕ Κε ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΣ.
    ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΕΙΣΤΕ, ΟΠΩΣ ΕΛΠΙΖΩ, ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ…
    ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ’74 ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΔΙΚΑΙΩΤΟΙ, ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΘΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙ Ο ΤΑΔΕ GAY ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ME ΤΗΝ ΕΚΧΥΔΑΙΣΜΕΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ GAY ‘Η Ο ΔΕΙΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΑΠΟΚΛΗΘΗΚΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ!
    ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ, ΠΟΛΛΩ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ…
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ

  • 3 Μαρτίου 2011, 15:01 | FANIS PAPADOPOULOS

    OΣΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ,Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ.ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ..

  • 3 Μαρτίου 2011, 14:26 | Παύλος

    Είναι ολοφάνερο ότι αυτοί που αγωνιούν εδώ, εκ του ασφαλούς, για την ελευθερία της έκφρασης είναι αυτοί που θέλουν να την στερήσουν από τους άλλους. Είναι αυτονόητο να θεωρούμε τους άλλους ανθρώπους είτε είναι Μαύροι, Άσπροι, Γυναίκες, Κομμουνιστές και Εβραίοι ίσους. ΑΥΤΟ είναι η αρχή της δημοκρατίας. Η συζήτηση για την μεταναστευτική πολιτική είναι άλλη. Η συζήτηση με τον φίλο σου για της σεξουαλικές του προτιμήσεις είναι άλλη. Εδώ γίνεται συζήτηση για το αν οι άνθρωποι πρέπει να είναι τουλάχιστον σε θεωρητικό- νομικό επίπεδο ίσοι ή όχι και από ότι φαίνεται η απάντηση είναι όχι. Συμπλήρωσε το κουτάκι με την λέξη ρατσιστής. Αυτός ο νόμος βάζει κάποιες προϋποθέσεις για να λειτουργήσουμε σε μία μη βίαιη κοινωνία, αυτή δεν θέλουμε ή όχι; μάλλον όχι ε; συμπλήρωσε το κουτάκι με την λέξη φασισμός.

  • 3 Μαρτίου 2011, 14:33 | ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΠΕΝΛΙΔΗΣ

    ΟΥΑΙ ΤΟΙΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙΣ, δηλαδή δεν νοείται αμφισβήτηση της κρατούσας άποψης για κανένα ιστορικό γεγονός

  • 3 Μαρτίου 2011, 14:05 | Filareth Stamatakh

    «Κύριε» Υπουργέ και μέλη της «Κυβέρνησης»,

    Φαίνεται οτι δεν αντιλαμβάνεστε με τίποτα την λαϊκή – εθνική δυσαρέσκεια που διαμόρφώνεται πρός τα πρόσωπα σας.
    Φαίνεται οτι οι διαδηλώσεις των χιλιάδων και οι απεργίες, δεν σας πτοούν.
    Θα φάτε τόσο μαύρο στην κάλπη λοιπόν, που θα μας θυμάστε.

    Με τιμή,
    Ένας πρώην ψηφοφόρος σας.

  • 3 Μαρτίου 2011, 13:26 | ΙΓΝΑΤΙΟΣ

    Το μόνο που μπορεί πιά να περιμένει ο ελληνικός λαός είναι να βρεθούν πέντε πατριώτες αξιωματικοί να ξεβρωμίσουμε.

  • 3 Μαρτίου 2011, 13:01 | Δημήτριος Ευαγγελινός

    Διαφωνώ τα μέγιστα με αυτό το νομοσχέδιο και δεν είμαι ουδόλως δεξιός!

    Πιστεύω πως ποινικοποιείται δι’ αυτού η ελευθερία του λόγου και ας υποστηρίζει ο Κ. Κατσανίδης τα αντίθετα. Ο «ρατσιμός» και η «ξενοφοβία» που έχει προκληθεί ή που μπορεί να επιδεινωθεί λόγω αναξιότητας ουσιαστικά της κυβέρνησής σας και των προηγούμενων κυβερνήσεων που φόρτωσαν ανεύθυνα ένα δυσβάσταχτο άχθος μεταναστών στους ώμους των πολιτών, δεν επιτρέπεται – ούτε σας δίνει ουδέν δικαίωμα – να αντιμετωπιστεί με ένα ακόμα μέτρο εναντίον των πολιτών και μάλιστα με το αισχρό διακύβευμα της ποινικοποίησης της ελευθερίσας της έκφρασης!

    Είσαστε υπάτιοι για τα αισθήματα φοβείας, ανασφάλειας και κατάθλιψης των σημερινών πολιτών της χώρας και σας απαγορεύεται να στραφείτε για μια ακόη φορά φασιστικά εναντίον τους.

    Συμπαθούσα και εκτιμούσα ιδιαίτερα τον κ. Καστανίδη σε σχέση με άλλους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ για το χαμηλό συνήθως προφίλ του και τον μεστό, εμπεριστατωμένο ελληνικό λόγο του.

    Με το νομοσχέδιο αυτό που προτείνει, στα ουσιαστικά άρθρα του οποίου αντιτίθεμαι σφόδρα, τα οποία και θεωρώ άκρως φασιστικά, άρχισα να χάνω την εμπιστοσύνη μου και σε αυτόν!

    Μην τολμήστε να ψηφίσετε αυτό το νομοσχέδιο!

    Και μη μας κάνετε τους καπάτσους προοδευτικούς σαν το ΣΥΡΙΖΑ που σας προσέφερε την ωρολογιακή βόμβα της «Υπατίας» την οποία ανοήτως αποδεχτήκατε αντί να την εξουδετερώσετε εν τη γενέσει της!!

    Επαναλαμβάνω: Σαν συνειδητός, μορφωμένος πολίτης 50 ετών θεωρώ αυτό το νομοσχέδιο φασιστικό και αντιτίθεμαι σφόδρα εναντίον του! Μην τολμήσετε να το ψηφίσετε!

    Δε σας επιτρέπεται να νομολογήσετε εναντίον οποιασδήποτε δίκαιης ή ιδεολογικής λεκτικής αγανάκτησης των πολιτών. Αν η αγανάκτηση αυτή οδηγηθεί σε έκτροπα, όπως φοβόσαστε, και αυτά τα έκτροπα σε εγκλήματα, τότε υπάρχουν ήδη οι δέοντες νόμοι για να τα αντιμετωπίσουν και δε χρειάζεται ουδέν άλλον. Το «προληπτικό εκτρόπων» νομοσχέδιό σας που εστιάζεται ουσιαστικά στην απαγόρευση της ελευθερίας του λόγου των πολιτών είναι άκρως φασιστικό και με βρίσκει προσωπικά θυμωμένο και κάθετο εναντίον του!

  • 3 Μαρτίου 2011, 12:48 | μανοσ

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΕΤΕ..

  • 3 Μαρτίου 2011, 11:53 | ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝΕ ΜΑΖΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΗΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΡΕΥΜΑ. ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΩΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ. ΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ), ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΤΖΟΥΜΧΟΥΡΙΓΙΑ. ΖΗΤΩ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

  • 3 Μαρτίου 2011, 11:52 | john

    Παρόμοιοι νόμοι υπάρχουν και στην Ολλανδία, και ο GEERT WILDERS είναι σε δίκη επειδή κάνει κριτική στη θρησκεία του Ισλάμ.

    Το αποτέλεσμα?

    Είναι πολύ πιθανό να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας.

    Όσο και να μην θέλουν κάποιοι πολιτικοί να το παραδεχτούν, υπάρχουν τεράστια προβλήματα με τους μουσουλμανους μετανάστες στις δυτικές κοινωνίες. Εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, θα έχουμε ξανά φαινόμενα οπού φανατισμένοι μουσουλμάνοι θα ξανακαίνε την Αθήνα, αλλα δεν θα μπορούμε να ασκούμε κριτική γιατι θα δημιουργούμε εχθροπάθεια.

  • 3 Μαρτίου 2011, 11:04 | Ε. Π.

    Η κυβέρνηση έχει καταντήσει παιδική χαρά ακτιβιστών, ΜΚΟ, επαγγελματιών αντιρατσιστών και γενικά αντί-κάτι.

    Το νομοσχέδιο γράφτηκε τώρα που λόγω λαθρομετανάστευσης και εγκληματικότητας έχει αγανακτήσει ο λαός και μαζί του η βάση του ΠΑΣΟΚ.

    Πέρα απο το γελοίο του πράγματος, υπάρχει σοβαρή προσπάθεια φίμωσης του λαού και του τύπου.

    Το ίδιο το άρθρο 3 διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Καστανίδη στα μίντια ότι τάχα το νομοσχέδιο αφορά μόνο υποκίνηση εγκληματικών ΠΡΑΞΕΩΝ. Διαβάζουμε στο άρθρο 3 ότι ποινικοποιείται η απλή διέγερση «ΕΧΡΟΠΑΘΕΙΑΣ», δηλαδή σύμφωνα με τους ορισμούς του άρθρου 2 του νομοσχεδίου η εξωτερίκευση αισθημάτων.

    Βέβαια ο υπουργός νόμισε ότι οι πολίτες είναι αφελείς και μπορούν να παραπλανούνται όπως στο παρελθόν.

    Οσοι ξέρουν ανάγνωση καταλαβαίνουν αμέσως ότι το νομοσχέδιο φιμώνει την ελευθερία της έκφρασης με πονηρές διατυπώσεις.

    Στα υπόψιν του λαού για τις επόμενες εκλογές που δεν αργούν.

  • 3 Μαρτίου 2011, 09:00 | Katsiadas Konstantinos

    Αυτό το νομοσχέδιο που πατέ να φέρετε φιμώνει την ελευθεριά του λογού.

    Η ελευθεριά του λόγου είναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΆ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΈΝΗ.
    Αυτό που φέρνετε είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΌ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ.

    Θα το καταγγείλουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπινών δικαιωμάτων.
    Δηλαδή εμείς οι πόντιοι δεν πρέπει να μιλάμε και να λέμε ότι κάποτε οι Τούρκοι κάνανε γενοκτονία εις βάρος μας ? Μα ανιστόρητοι είσαστε Η το κάνετε επίτηδες?

    Ντροπή σας κύριοι.

    Τον ρατσισμό που βιώνουμε μέσα στην ίδια μας την χώρα, ΠΌΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΉΣΕΤΕ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΚΎΡΙΟΙ ΑΝΊΚΑΝΟΙ?

    Επίσης αυτού του τύπου οι διαβουλεύσεις δεν είναι τίποτα…
    Είναι άχρηστες.

    Να κάνετε δημοψήφισμα για να δούμε τι θέλει ο ελληνικός λαός.
    Αυτό είναι δημοκρατία. Και όχι οι κάλπικες σας διαβουλεύσεις.

    Επίσης να παίρνετε σαν παράδειγμα της προηγμένες χώρες ( Αμερική ) και όχι της τριτοκοσμικές σαν παράδειγμα… (Αυτό που πατέ να φέρετε μονό σε τέτοιες χώρες εφαρμόζετε, που έχουνε χούντα.)

    Δείτε τι λέει το σύνταγμα της Αμερικής.

    «Το Κογκρέσο δεν θα θεσπίσει κανένα νόμο που να περιορίζει την ελευθερία του λόγου και του Τύπου»

    Η συνταγματικά πιο προηγμένη χώρα του πλανήτη κατοχυρώνει την ελευθερία του τύπου στο θεμελιώδες κείμενο του πολιτεύματός της. Ομοίως και σε όλον τον υπόλοιπο Δυτικό κόσμο τα συνταγματικά άρθρα προστασίας της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών έχουν το πολύ 20 λέξεις.

  • 3 Μαρτίου 2011, 09:08 | Αθανάσιος Φ.

    Στην δημοκρατική , ορθόδοξη πατρίδα μας , δεν έχουν θέση τέτοια νομοσχέδια που θυμίζουν δικτατορικές κυβερνήσεις και προστατεύουν την επιχειρούμενη πληθυσμιακή αλλοίωση με την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών.

  • 3 Μαρτίου 2011, 09:02 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    κυριε υπουργέ οσα είπατε σήμερα στη ΝΕΤ βρίσκονται σε ανακουλουθία με το παρόν έκτρωμα…..παραποιήσατε για άλλη μια φορά την κοινή γνώμη…τι σημαίνει εχθροπάθεια;;; αλλα αντι άλλων στα γενετήσια…δεν ειναι γενετήσιες…ειναι σεξουαλικές επιλογές..δηλαδή προστατεύετε και τους παιδεραστές και τελικά η πλειοψηφία αντιδρά με αυτό το πόνημα… αλλά εσείς επιμένετε….και σας ξαναρωτώ… είσται μόνο εσείς και η κουρτοβικ που το υπεραμύνεστε… δηλαδή θα επιβάλετε τη θέλησή σας στην πλειοψηφία;;… εύγε κύριε υπουργέ μας….απφασίσατε νομοθετήσατε και επιβάλετε τη θέλησή σας επί της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού…δημοκρατία το λένε αυτό;;;

  • 3 Μαρτίου 2011, 08:56 | Al

    Αντί προσωπικού σχολίου παραθέτω το σχόλιο του Ν. Μπογιόπουλου στο Ριζοσπάστη (1/3/2011):

    Ο Πλάτωνας οραματιζόταν μια Πολιτεία όπου οι μύθοι θα τύγχαναν της απόλυτης έγκρισης των Αρχόντων. Εκείνοι θα αποφάσιζαν ποιοι από αυτούς θα διδάσκονταν στα παιδιά:

    «Και τους μύθους που εγκρίνουμε – έλεγε ο Πλάτωνας – θα υποχρεώσουμε τις παραμάνες και τις μητέρες να τους διηγούνται στα παιδιά και να πλάθουν μ’ αυτούς τις ψυχές τους πολύ περισσότερο παρ’ ότι τα σώματά τους με τα χέρια τους».

    Ευτυχώς η άποψή του δεν «πέρασε»…

    *

    Το 1894 στο ρωσικό αστικό κώδικα υπήρχε ένα άρθρο που αναφερόταν στη διάπλαση των παίδων και έλεγε:

    «Κατά την ανατροφή στο σπίτι οι γονείς πρέπει να προσπαθούν να διαμορφώσουν το ήθος τους (σ.σ.: των παιδιών) σύμφωνα με τις απόψεις της κυβέρνησης».

    Η τύχη της κυβέρνησης του τσάρου είναι γνωστή…

    *

    Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με τον τίτλο «Για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου», στο άρθρο 4, αναφέρεται:

    «Οποιος δημόσια προφορικά ή διά του Τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου (…) τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη και χρηματική ποινή χιλίων έως τριών χιλιάδων (1.000 – 3.000) ευρώ».

    Το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στο στάδιο της «διαβούλευσης»…

    ***

    Εν έτει 2011, λοιπόν, οι «Αρχοντες» φαίνεται να αποδέχονται τον ρόλο που τους είχε απονείμει ο Πλάτωνας…

    Η Ελλάδα δείχνει να εντάσσεται στον αστερισμό του «τσαρισμού» της μοναδικής σκέψης…

    Ηδη σε ευρωενωσιακό επίπεδο οι συμπεριφερόμενοι σαν ιδιοκτήτες της Ιστορίας εκδίδουν νόμους περί της «ορθότητας» με την οποία «επιτρέπεται» να τοποθετείται κανείς γύρω από ιστορικά ζητήματα:

    Αλλού ορίζουν ότι είναι παράνομο να μη δέχεσαι τη γενοκτονία των Αρμενίων, αλλού ότι είναι παράνομο να δέχεσαι τη γενοκτονία των Κούρδων κι αλλού ότι είναι παράνομο να αμφισβητείς το Ολοκαύτωμα.

    *

    Ομως, η Ιστορία είναι γεγονότα και η καταγραφή της είναι (και οφείλει να είναι) μια διαδικασία αντικειμενική. Δηλαδή επιστημονική. Αλίμονο αν κρίναμε τους ανθρώπους και τις κοινωνίες σύμφωνα με τη γνώμη που αυτές είχαν για τον εαυτό τους, επισήμαινε ο Μαρξ.

    Αλίμονο, δηλαδή, αν υιοθετούσαμε σαν «Ιστορία» εκείνο που θα επέβαλλε και θα νομοθετούσε σαν «αυθεντικό», ο ισχυρός της εκάστοτε ιστορικής περιόδου.

    *

    Από κει και πέρα, ο καθένας μπορεί να έχει την όποια υποκειμενική γνώμη θέλει για τα ιστορικά ζητήματα.

    Φυσικά, το ποια γνώμη έχεις για το α΄ ή β΄ ιστορικό ζήτημα, το πώς ερμηνεύεις δηλαδή την Ιστορία, προφανώς και καθορίζεται από την ιδεολογία σου. Από την πολιτική σου στάση. Από τις γνώσεις σου. Και είναι πάνω σε αυτές τις διαφορετικές γνώμες που βασίζεται η αντιπαράθεση όσον αφορά στην ερμηνεία της Ιστορίας.

    Αλλά οι αντιπαραθέσεις, οι πολιτικές και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις περί της Ιστορίας, γίνονται με στοιχεία. Δε γίνονται με νομοθετικές απαγορεύσεις.

    ***

    Αν κάποιος είναι αμαθής ή ημιμαθής και δε γνωρίζει τι συμβολίζει η σβάστικα, δεν είναι η απαγόρευση της σβάστικας που θα σώσει την κοινωνία από τον ολοκληρωτισμό.

    *

    Αν αρνείται κάποιος σήμερα το Ολοκαύτωμα είναι είτε ηλίθιος, είτε φασίστας.

    Αλλά είναι επίσης φασισμός να επιβάλλεις, να υποχρεώνεις, να διατάζεις (!) τον οποιονδήποτε ότι θα έχει αυτή και όχι την άλλη συνείδηση. Οτι θα έχει αυτή και όχι την άλλη γνώμη. Οτι θα έχει τη μια, την «εγκεκριμένη» άποψη, αυτή που εσύ (είτε λέγεσαι κράτος, είτε λέγεσαι ιστορική «αυθεντία») του προσφέρεις και του επιτρέπεις να έχει.

    ***

    Οι απαλλοτριώσεις δικαιωμάτων συνηθίζεται να ξεκινούν από απαγορεύσεις που επιβάλλονται εναντίον εκείνων που φαντάζουν εξόφθαλμα.

    Τότε η κοινή γνώμη είναι ευκολότερο να κάνει αποδεκτή την απαγόρευση.

    *

    Η άρνηση του Ολοκαυτώματος ή της γενοκτονίας των Αρμενίων είναι μια τέτοια εξόφθαλμα αντιδραστική θέση.

    Αλλά αν στα ζητήματα των ιδεών δεχτείς την απαγόρευση που στρέφεται ενάντια στο εξόφθαλμο (ή σε εκείνο που μετά από πλύση εγκεφάλου το έχεις αποδεχτεί σαν «εξόφθαλμα» βλαπτικό) τότε αρχίζεις ανεπαισθήτως να αποδέχεσαι το ξήλωμα της κάλτσας όλων των δικαιωμάτων.

    Εχεις ανοίξει την κερκόπορτα για όλες τις υπόλοιπες απαγορεύσεις που θα έρθουν.

    ***

    Αυτό που επιδιώκεται σήμερα στην Ελλάδα, συνέβη ήδη στην Ιταλία.

    Η «κεντροαριστερή» κυβέρνηση Πρόντι πρωτοστάτησε στην διά νόμου απαγόρευση της άρνησης του Ολοκαυτώματος. Τι υποκρισία σε μια χώρα που ο φασισμός αποτελεί οιονεί κυβερνητική συνιστώσα!

    *

    Συνέβη ήδη στη Γαλλία όπου ποινικοποιήθηκε η άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

    Τι υποκρισία σε μια χώρα που έχει κατασφάξει από Αλγερινούς μέχρι Βιετναμέζους και όπου το πολιτικό της σύστημα, από Σεγκολέν και Σαρκοζί μέχρι Λεπέν διαγκωνίζεται, ποιος εκπρόσωπός του θα «στρατωνίζει» πρώτος τους νέους των γκέτο!

    *

    Επιχειρείται στην Ελλάδα με ένα νομοσχέδιο περί «καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας».

    Τι υποκρισία από μια κυβέρνηση που θέλει «φράκτες» στον Εβρο και παρακολουθεί τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας να «σβήνουν»…

    ***

    Η νομοθετική (!) επιβολή της «ορθής» ανάγνωσης της Ιστορίας, στην ουσία μετατρέπει την Ιστορία σε παρακολούθημα του εκάστοτε συσχετισμού πολιτικής δύναμης.

    Αλλά η άρνηση στον ισχυρό να υπαγορεύει διά νόμου και σύμφωνα με τις επιθυμίες του το γράψιμο (και το ξαναγράψιμο) της Ιστορίας, αποτελεί λυδία λίθο υπεράσπιστης των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

    *

    Πολύ περισσότερο δεν επιτρέπεται να παρέχεται στον δυνατό της στιγμής η άδεια να προσδίδει ισχύ νόμου στην άποψή του για την Ιστορία.

    Γιατί τότε, στην ουσία, παρέχεται η άδεια στον εκάστοτε πολιτικά ισχυρό να ορίζει όχι μόνο την Ιστορία, αλλά να καθορίζει και την εξέλιξή της, ποινικοποιώντας κάθε σκέψη που θα αμφισβητεί την ισχύ του, στο παρόν και στο μέλλον.

    Ας θυμηθούμε εκείνο τον μεγάλο αστό πολιτικό, για παράδειγμα, που διακήρυττε στην ελληνική μετεμφυλιακή Βουλή ότι «ο κομμουνισμός πρέπει να διώκεται όχι μόνο ως πράξη αλλά και ως σκέψη γιατί όποιος σκέφτεται κομμουνιστικά κάποια στιγμή θα δράσει κιόλας». Λίγο μετά ήρθε η χούντα των συνταγματαρχών…

    ***

    Αν παραχωρηθούν τέτοια «δικαιώματα» σε βάρος της Ιστορίας, αν το δικαίωμα να έχεις γνώμη για την Ιστορία τεθεί στον ιδεολογικό Προκρούστη της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας, τότε ο δυνατός της στιγμής θα μπορεί ακόμα πιο ανεμπόδιστα να εκδίδει στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφίσματα συκοφάντησης και παραχάραξης της κομμουνιστικής ιδεολογίας στο όνομα της «ιστορικής αλήθειας».

    Θα μπορεί ακόμα πιο εύκολα να ψηφίζει νόμο (όπως στην Εσθονία) που επιφέρει ποινή τριετούς φυλάκισης για τη χρήση του σφυροδρέπανου.

    Θα μπορεί ακόμα πιο ανεξέλεγκτα να ψηφίζει νόμο (όπως στην Ουκρανία) που επιβάλλει πρόστιμο σε όποιον δε συντάσσεται με την άποψη ότι ο λιμός στην Ουκρανία το 1932 ήταν «γενοκτονία από την ΕΣΣΔ» κ.ά.

    ***

    Αυτό που συμβαίνει σήμερα σε μια σειρά αστικών κρατών – και επιχειρείται στην Ελλάδα – είναι η επιβολή διά νόμου εκείνου του εκφασισμού που λέει ότι το δικαίωμα της γνώμης θα ασκείται μόνο εφόσον η γνώμη του πολίτη συμφωνεί και υποτάσσεται σε κείνη την «επίσημη» γνώμη που διαθέτει την απαραίτητη νομική έγκριση!

    *

    Αλλά τα ζητήματα της Ιστορίας δε λύνονται με απαγορεύσεις, καλυμμένες πίσω από διακηρύξεις περί «δημοκρατικών ευαισθησιών» ή πολύ περισσότερο με το πρόσχημα της «αντιφασιστικής» θωράκισης» του αστικού κράτους.

    Τέτοια νομοθετήματα δεν πρέπει να «νομιμοποιηθούν» στην Ελλάδα.

    Πρώτον, διότι δεν χωρά καμία εμπιστοσύνη στην άρχουσα τάξη ενός κράτους, του αστικού, που αυτό γεννά και αναπαράγει το ρατσισμό, την ξενοφοβία και το φασισμό.

    Δεύτερον, διότι αν τα ζητήματα της γνώμης περί την Ιστορία γίνουν αντικείμενο νομικής δίωξης, τότε το αστικό κράτος θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για να στραφεί ευθέως – και διά νόμου! – εναντίον των πραγματικών εχθρών του. Οσων δηλαδή δεν εννοούν να συμφωνήσουν μαζί του ότι επήλθε το «Τέλος της Ιστορίας».

  • 3 Μαρτίου 2011, 02:20 | π.ν.γ.

    Είχε ποτέ η Ελλάδα τόσο μεγάλο πρόβλημα ρατσισμού ώστε να χρειαστεί νόμος για την αντιμετώπισή του;

    Διανύουμε μία περίοδο που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει η χώρα μας. Δεν έχουμε ξαναδεί τόσους ξένους ανάμεσά μας, ούτε κι εσείς. Δεν έχουμε ξανακούσει να παντρεύονται άντρες και γυναίκες μεταξύ τους, ούτε κι εσείς. Δεν έχουμε βιώσει άλλη φορά τέτοιο μακέλεμα πολιτισμικό στη χώρα μας.
    Πώς περιμένετε να αντιδράσει κάποιος που ξαφνιάζεται; υπάρχει φόρμουλα σ΄αυτό;;;
    Και βέβαια δεν υπάρχει.
    Ξεκινήσατε ένα κακό ή, αν έχετε αντίρηση σ’αυτό, ολοκληρώνετε ένα κακό του οποίου τις συνέπειες γνωρίζατε από την αρχή. Γι΄αυτό και η βιασύνη να τις προλάβετε με νόμους.
    Εάν είμαστε οι Έλληνες τόσο γύφτοι και άξεστοι όσο μας περιγράφουν στο εξωτερικό, σεις γιατί νομίζετε ότι ξεφεύγετε από τον ίδιο χαρακτηρισμό; η πολιτική σας τον επιβεβαιώνει.
    Εάν είμαστε τόσο αχρείοι ώστε να μην έχουμε σεβαστεί κανέναν νόμο ώς τώρα, κοιτάζοντας μόνο το συμφέρον μας (κάπως έτσι τα είπε πληθωρικό στέλεχός σας), πείτε μου τι ακριβώς θα μας εμποδίσει τους απολίτιστους να σεβαστούμε τους ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ σας νόμους;

    Χούντα είναι μόνο όπλα, στρατιωτικοί και μακρόνησος; λάθος.
    ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΣ.

  • 3 Μαρτίου 2011, 01:13 | βχ

    NA ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΝΟΜΟ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS κλπ.κλπ…. ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΛΙ ΑΔΕΙΟ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ !!!!!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ !!!

  • 3 Μαρτίου 2011, 01:36 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Φ.

    Άκουσα να τον λένε αντιρατσιστικό νόμο ενώ είναι ρατσιστικοτατος.
    Χαρακτηρίζεται από ακραίο ανθελληνικό ρατσισμό.
    Ποινικοποιείται κάθε έκφραση πατριωτικής σκέψης και αυτό είναι αδιανόητο για μια στοιχειωδώς ευνομούμενη πολιτεία.
    Οι άνθρωποι δεν κρύβουν πια ότι μισούν και έχουν βάλει στο στόχαστρο με έξωθεν εντολή τον απλό έλληνα πολίτη και ότι έχει σχέση με την χώρα μας. Είναι απόλυτα λογικό ο ελληνικός πληθυσμός να τρέφει και να εξωτερικεύει αρνητικές σκέψεις για αλλοεθνείς και ετερόδοξους που βλάπτουν την χώρα μας η που της έκαναν κακό κατά το παρελθόν.
    Και αυτός ο νόμος βέβαια είναι και θα κριθεί αντισυνταγματικός.
    Απορούσα τόσο καιρό πως έχουν αφήσει ελεύθερο το internet. Προφανώς κατάλαβαν ότι ο κόσμος έχει απαξιώσει και σιχαθεί τα ελεγχόμενα κανάλια τους με πρετεντέριδες και σία και άρχισε να στρέφεται στο διαδίκτυο όλο και περισσότερο για ενημέρωση. Οπότε έπρεπε να βρουν τρόπο για να φιμώσουν και να μπλοκάρουν τις αλήθειες.
    Να ξέρετε κύριοι ότι η ανοχή μας εξαντλείται και αν αρχίσει ο έλληνας να αγριεύει και να αντιδρά χωρίς κομματικές σημαίες από πάνω του δεν θα σας σώσουν όχι μόνο οι αλλοδαποί που φέρνετε και προστατεύετε αλλά ούτε και τα αφεντικά σας της νέας τάξης που σας έβαλαν ως κυβέρνηση κατοχής.
    ΥΓ Αλήθεια οι διαβουλεύσεις τι νόημα έχουν; Προφανώς να περάσει το μήνυμα ότι «δε μπα να διαφωνείτε όλοι οι ιθαγενείς εμείς θα κάνουμε ότι πρέπει για την υποδούλωση και καταστροφή της Ελλάδας και της ορθοδοξίας» Εξάλλου οι λογοκρισία στην κάρτα του πολίτη ήταν άγρια για να πετύχουν (χωρίς να τα καταφέρουν) ελάχιστο ποσοστό θετικών διατυπώσεων.

  • Αποσύρετε το νομοσχέδιο της λογοκρισίας, ειδάλλως θα σημάνει το τέλος της πολιτικής σταδιοδρομίας πολλών.

    Η Πρώτη Τροποποίηση του Αμερικανικού Συντάγματος εξασφαλίζει την ελευθερία του λόγου, εσείς πάτε να καταστήσετε την Ελλάδα χώρα της λογοκρισίας;

    Μετά το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, που ήδη τμήμα του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό, αφού δεν νοείται αλλοδαποί να συμμετέχουν στην άσκηση της εξουσίας (αν είχαμε μία στρατιωτική βάση με 100.000 Αμερικανούς στρατιώτες και ψήφιζαν, θα ήταν ή όχι αλλοίωση του αποτελέσματος; αυτό πέρασε ο Ν. 3838/10, τη συμμετοχή μη πολιτών στην πολιτική εξουσία, η οποία έχει απορριφθεί σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, μόνο σε 3 από τα 27 κράτη της ΕΕ ισχύει.

    Το νομοσχέδιο της λογοκρισίας έχει ξεσηκώσει τον κόσμο και δικαίως.

  • 2 Μαρτίου 2011, 23:17 | Δανάη Ανδριανοπούλου

    Απλώς να ξέρετε ότι αν με καταγγείλει καμία ΜΚΟ ή τίποτα αναρχικοί και δικαστώ βάσει του «νόμου», του χρόνου που θα έχει κριθεί αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα κινηθώ δικαστικώς εναντίον των κατηγόρων και επειδή θα έχω και ψυχολογικά προβλήματα θα ζητήσω και αποζημίωση για ψυχική οδύνη.

    Και αν μπορώ να το πάω και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο (δεν ξέρω εγώ, ό,τι με συμβουλεύσει ο δικηγόρος μου) εναντίον ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση αλλά έχουν ασυλία εδώ, θα το κάνω με μεγάλη χαρά.
    Να μάθουν τι γίνεται με την ασυλίας στην Ελλάδα. Αχ! Πάλι θα γελάει η Ευρώπη μαζί μας!
    Γι’αυτο παρακαλώ να είναι ονομαστική η ψηφοφορία! Ευχαριστώ!

  • 2 Μαρτίου 2011, 22:23 | ΔΟΚΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΙΜΝΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ε Θ Ν Ι Κ Η Σ ΣΥΝΕΙΔΗΔΗΣ?ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ!ΜΗΠΩΣ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΝΟΜΟΥΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!

  • 2 Μαρτίου 2011, 22:06 | ΔΟΚΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    Φ Ω Τ Ι Α ΚΑΙ Τ Σ Ε Κ Ο Υ Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Σ Π Ρ Ο Σ Κ Υ Ν Η Μ Ε Ν Ο ΥΣ !!ΡΗΣΗ ΤΟΥ Θ.ΚΟΛΩΚΟΤΡΩΝΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑΣ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ Η ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΑ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΦΡΑΣΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ Η ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙ ΣΕ ΒΙΑΟΠΡΑΓΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ?(ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙ ΒΙΑ)
    ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΣ Η ΓΡΑΠΤΩΣ ΤΗΝ ΣΕ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ!
    ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΔΡΑ ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ Η ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙ ΣΕ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΙ!!ΠΟΛΛΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!!
    ΕΠΙΣΗΣ Η ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Η ΠΟΛΊΤΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΘΑΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ Ε Θ Ν Ι Κ Η Σ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ!ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ?

  • 2 Μαρτίου 2011, 22:36 | νικηφορος

    -Τι έγινε μεγάλε διαχειριστά της διαβούλευσης για το επαίσχυντο ν/σ
    του μεγάλου υπουργού καστανίδη που τρέφει τόσο μεγάλη «εχθροπάθεια»
    πρός τους έλληνες πολίτες; Πως σας φαίνονται τα αποτελέσματά της;
    -Να πείς στο αφεντικό σου ότι δεν θα είναι μιά ζωή υπουργός και ότι
    αυτή η ώρα πλησιάζει. Όταν λοιπόν θα είναι ένας απλός πολίτης τότε να
    δούμε που θα πάει να κρυφτεί.
    -Σας το έγραψα και άλλη φορά. Γιατί βάλατε όρους συμμετοχής; Γιατί δεν αναρτάτε όλα τα σχόλια χωρίς λογοκρισία; Επώνυμο δεν είναι το σχο
    λιό μου; Αν με το σχολιό μου υποπέσω σε ποινικό αδίκημα, όποιος θίγε
    ται ας με πάει στη δικαιοσύνη. Που είνα το πρόβλημα λοιπόν;
    – Αυτό το ν/σ και νόμος του κράτους να γίνει δεν πρόκειται να εφαρμο
    στεί. Δεν πρόκειται να βρεθεί δικαστής να δικάσει κάποιον έλληνα με
    τις διατάξεις αυτού του νόμου.

  • 2 Μαρτίου 2011, 22:38 | Λεόντιος

    Το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο. Οι αξίες, η φιλοσοφία της ελληνικής φυλής με αυτό ανατρέπονται. Μαζί και η χριστιανική ηθική. Και όμως, το Σύνταγμα ακόμα στηρίζεται σε αυτή και όχι στις προτιμήσεις κάθε ψυχανώμαλου. Πάρτε το νομοσχέδιο πίσω.

  • 2 Μαρτίου 2011, 22:48 | G. Georgiadis

    Αγαπητέ φίλε, συμπατριώτη και συμπολίτη μου Χάρη

    Αν κατάλαβα καλά διαβάζοντας λέξη προς λέξη το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου που φέρει την υπογραφή σου, εφ’ εξής, όταν θα εξιστορώ στα παιδιά μου αυτά που μου διηγήθηκε η γιαγιά μου, πως δηλαδή έσφαζαν οι φίλοι μας Τούρκοι τα αδέλφια της στον Πόντο, θα διαπράττω το έγκλημα της “εχθροπάθειας” και θα φυλακίζομαι;

    Μήπως χάσαμε την μπάλα; Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν…

    Σε ποια προεκλογική σου συγκέντρωση και σε ποιο φυλλάδιό, από αυτά που μου έστειλες προεκλογικά, ανέφερες ότι χρειαζόσουν την ψήφο μου για να μεταβάλεις την κοινωνία μας σε “πολυπολιτισμική”; Γιατί αισθάνομαι ότι μου υπέκλεψες την ψήφο μου; Τι απέγινε ο Πόντιος αγωνιστής που ήξερα;

    Βρίσκεσαι σε καίριο υπουργείο και οι ευθύνες σου είναι μεγάλες. Ακόμη και αν είχαν καταρρεύσει όλοι οι άλλοι θεσμοί, αν εφαρμόζονταν οι νόμοι και επιβάλλονταν δικαιοσύνη, η κοινωνία μας δεν θα είχε αυτά τα χάλια. Νόμους έχουμε περισσότερους απ’ όσους χρειαζόμαστε, η εφαρμογή τους είναι το πρόβλημα και το ξέρεις.

    Κάνε ότι μπορείς για να αποδίδεται ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΓΡΗΓΟΡΑ.

    Αν θέλεις να προσφέρεις καλές υπηρεσίες στην Πατρίδα σου, και επειδή ξέρω ότι κάποτε ήσουν τολμηρός, σου προτείνω να πάρεις την πρωτοβουλία να παρουσιάσεις ένα σχέδιο νόμου με το οποίο θα τιμωρούνται τουλάχιστον με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων οι ασυνεπείς “αντιπρόσωποι του Έθνους” που άλλα αναφέρουν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα και άλλα τελικώς πράττουν.

    Με Φιλικούς Χαιρετισμούς

    Ένας εν δυνάμει “εγκληματίας”.

    Υ.Γ.: Υποθέτω ότι αμέσως μετά την ψήφιση του παρόντος (αν βρεθούν συνάδελφοί σου να το ψηφήσουν) ο εισαγγελέας θα επέμβει *αυτεπαγγέλτως* και θα συλλάβει όλους τους διαχειριστές ιστοσελίδων που φιλοξενούν ανέκδοτα με Πόντιους και ξανθιές… :-)

  • 2 Μαρτίου 2011, 21:14 | Δανάη Ανδριανοπούλου

    Τους Έλληνες θα τους υπερασπισθείτε ποτέ;
    Τις ιδιαίτερα σοβαρές μορφές και εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας εναντίον τους (βιασμοί γιατί δεν φοράμε χαλάκια στο κεφάλι, ληστείες μετά ξυλοδαρμών μέχρι θανάτου κλπ) θα τις τιμωρήσετε ποτέ;

  • 2 Μαρτίου 2011, 21:09 | Α. ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

    Παρακαλώ πολύ αν ψηφιστεί ο νόμος να είναι ονομαστική η ψηφοφορία, ελπίζω να έχετε το θάρρος της γνώμης σας.
    Θέλω να έχω στα χέρια μου τη λίστα με τα ονόματα αυτών που θα τον υπερψηφίσουν, όταν πάω στις επόμενες εκλογές.

  • 2 Μαρτίου 2011, 21:39 | Άναστασία

    ‘Ενα έχω νά πώ.Ζώ γιά νά δώ την δίκη και τήν καταδίκη όλων τών εφιαλτών .

  • 2 Μαρτίου 2011, 20:59 | Αθανάσιος

    Στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία και το ήθος,τέτοια νομοσχέδια δεν είναι αποδεκτά,δεν μπορεί να νομιμοποιείται η κάθε είδους γενετήσια ανωμαλία,το κράτος με τους μηχανισμούς του πρέπει να προάγει και την ηθική ,δίνοντας παράλληλα το δικαίωμα στους πολίτες του να εκφράζουν την αποψή τους ελεύθερα και να διαμαρτύρονται όταν βλέπουν ότι τα ιδεώδη τους αρχίζουν να παραβιάζονται.

  • 2 Μαρτίου 2011, 20:33 | Γιωργάκης Πάτμιος

    Κάθε μέρα πού περνάει ανακαλύπτουμε, ότι αληθινά αυτή η Κυβέρνηση «δέν έχει πιά τον θεό της ! »

    Έλυσε φαίνεται όλα τα άλλα μεγάλα θέματα πού απασχολούν τον Ελληνικό λαό, καί προχωρεί ακάθεκτη τώρα, σέ ποινικοποίηση των λεγόμενων «ακραίων συμπεριφορών ρατσισμού» θέλοντας προφανώς καί κυρίως, τήν προστασία τών ανωμάλων τύπων, έν όψει τού επόμενου νομοσχεδίου τών «γάμων» τους, πού ήδη ετοιμάζουν !!!

    Καί φτιάχνει την ρύθμιση αυτή, καρφιτσωμένη στό αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ώστε μετά κανείς να μή τολμά να μιλήσει για την ακαθαρσία αισχίστου είδους πού θα νομιμοποιήσει μέσα σε μιά νύκτα καί θα την αδειάσει σάν βόθρο μπροστά στίς πόρτες τής Ελληνικής κοινωνίας…

    Όμως, γιά όλα αυτά πού φαίνονται, καί γιά άλλα πού επιμελώς σκεπάζονται, ένας άγιος γέροντας μάς διεμήνυσε σχετικά:

    «…Ποιούς λοιπόν θέλουν να καλύψουν αυτοί πού θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, επιζητώντας να βάλουν ώς ισότιμους τών φυσιολογικών ανθρώπων τούς διεστραμμένους τύπους καί τούς εν υπνώσει ή καί εν δυνάμει παιδεραστές; ( πού με άλλο νόμο τάχατες τούς κυνηγάει…).
    Καί τί να υποθέσω τώρα;» ( μάς είπε ). » Ό,τι υπάρχουν ήδη πολλοί «από τέτοιοι» καί μέσα στήν Βουλή, καί θέλουν με τον τρόπο αυτό να τούς σκεπάσουν;

    Άν όχι…» ( καί πιστεύουμε κι΄ εμείς πώς όχι δά, ή όχι ακόμη…), «τότε τί κάνει την κυβέρνηση να τρέχει γι΄ αυτήν, την ρύθμιση καί μάλιστα διά αυτεπάγγελτης δίωξης, μή δηλαδή καί τούς θίξει κανείς;

    Δηλαδή, δέν κατάλαβα», πρόσθεσε ο γέροντας, «αυτό καίει τήν Κυβέρνηση περισσότερο; τό θέμα «τών αποτέτοιων», όταν ολόκληρος σχεδόν ο λαός, στενάζει καί υποφέρει από τά αδιέξοδα τής ανεργίας, τών περικοπών, καί τής φτώχειας; »

    Προσέξτε», μάς είπε τελειώνοντας:

    «…κάποτε, ο αείμνηστος Άγιος Γέροντας Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης, βλέποντας τα Νομοθετήματα μέ τα οποία μόλις βγήκε η πράσινη Κυβέρνηση γύρω στα 1981, άρχισε να κτυπάει τον Ελληνικό λαό καί τίς ηθικές Παραδόσεις του, είπε εκείνον τόν φοβερό λόγο σε μία αποστροφή ομιλίας του: «Θυμηθείτε το, θυμηθείτε το ! Αυτούς τούς πολιτικούς πού νομοθετούν αυτά πού τώρα βλέπετε, στό τέλος θα τούς πάρει όλους ο Διάβολος !…»

    Φοβερός λόγος βέβαια, πού τόν παραθέσαμε για ιστορικούς καί μόνο λόγους, καί μακάρι να ήταν μιά απλή έκφραση εν τη ρύμη του λόγου καί όχι μιά φοβερή προφητεία απ΄ αυτές πού μερικές φορές έκανε όταν σταματούσε τον λόγο του ο αείμνηστος Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης….

    AΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΚΕΦΘΩ:»

    ΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑΝ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;»

    ==============================

    Αθήνα

    Σε νομοθετική πρωτοβουλία για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης, ποινικοποιώντας τις ακραίες συμπεριφορές εις βάρος μεταναστών.

    Με τις ρυθμίσεις που τίθενται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 3 Μαρτίου, θεσπίζεται ένα γενικό πλαίσιο για την αποτελεσματικότερη νομική προστασία των προσώπων αυτών, ενώ προβλέπονται πρόστιμα που κυμαίνονται από 15.000 έως 150.000 ευρώ, και αναλογικές ποινές, που ξεκινούν από ένα και φθάνουν τα τρία έτη φυλάκισης.

    Eτσι, τιμωρούνται ως ποινικά αδικήματα ορισμένες πράξεις που διαπράττονται για λόγους ρατσισμού ή ξενοφοβίας, όπως:

    • Η δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους που στρέφεται κατά ομάδας ατόμων που προσδιορίζεται βάσει της φυλής, του χρώματος, των γενεαλογικών καταβολών, της θρησκείας ή της εθνικής καταγωγής.

    • Η διάδοση, με κάθε μέσο, γραπτού υλικού, εικόνων ή άλλων στοιχείων που εκφράζουν ρατσισμό.

    • Η δημόσια υπεράσπιση, η άρνηση ή η χονδροειδής υποτίμηση της σοβαρότητας εγκλημάτων γενοκτονίας. Επίσης, η υποκίνηση, η εκ προθέσεως συμμετοχή ή η προτροπή στη διάπραξη τέτοιων ενεργειών συνεπάγονται κυρώσεις.

    Από την άλλη, εξασφαλίζεται ότι η διερεύνηση και ποινική δίωξη των εγκλημάτων ρατσισμού και ξενοφοβίας γίνεται αυτεπάγγελτα και δεν εξαρτάται από αναφορές ή καταγγελίες των θυμάτων, τα οποία είναι συχνά ιδιαιτέρως ευάλωτα και διστάζουν να κινήσουν δικαστικές διαδικασίες.

    Θεσπίζεται η διοικητική ευθύνη των νομικών προσώπων που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο σε εκδηλώσεις ρατσισμού. Σύμφωνα με την απόφαση-πλαίσιο, που ενσωματώνεται στο Eλληνικό Δίκαιο, τα νομικά πρόσωπα, οι κυρώσεις θα πρέπει να είναι αποτελεσματικές, αναλογικές και αποτρεπτικές και θα πρέπει να περιλαμβάνουν χρηματικές ποινές ή και πρόστιμα.

    Επεκτείνεται η προστασία και σε ομάδες ή πρόσωπα που δεν προσδιορίζονται μόνο με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή τους αλλά και τον γενετήσιο-σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

    Επίσης, εκτός από τις προσβολές εναντίον ομάδων ή προσώπων, αξιόποινες θεωρούνται και οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις που στρέφονται κατά πραγμάτων (κινητών ή ακινήτων), τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως ή κατ’ αποκλειστικότητα από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα (όπως π.χ. θρησκευτικά αντικείμενα, εθνικά σύμβολα, οίκοι λατρείας, χώροι διαμονής, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας κ.λπ.).

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_23/02/2011_433676

  • 2 Μαρτίου 2011, 20:01 | ΔΟΚΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΩΣΑΤΕ ΚΑΠΟΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ!ΟΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΕΣ!ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Σ/Ν!ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΚΤΙΚΗ-ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ!!ΕΣΕΙΣ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΗ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ, ΖΙΑΝΜΠΑΟ ΣΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ!!ΕΠΙΣΗΣ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ Η ΜΕΡΚΕΛ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ!!ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΕΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΛΕΥΚΟΥΣ?ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ! Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΜΕΝΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ Η ΒΑΣΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ(ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ,ΕΘΝΟΤΙΚΗ)
    ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΤΙ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!ΑΟΡΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΑΣ!ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣΥΜΠΑΘΕΙΑ?Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ,ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ?Η ΕΝΝΟΙΑ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ?ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΦΟΒΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑ?
    ΕΙΠΑΤΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΣΤΗ Μ.ΑΣΙΑ(ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ?ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ)ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΟ ΒΠΠ?(ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ)ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΑ?(ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ)ΕΞΑΛΛΟΥ ΛΕΤΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ,ΕΓΚΟΜΙΑΣΕΙ,ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ(Η ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ)ΑΝ ΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ.ΑΝ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΛΕΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ

  • 2 Μαρτίου 2011, 20:59 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΓΑΣΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΣΕΙΣ ΟΧΙ.
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

  • 2 Μαρτίου 2011, 19:09 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ

    Ζοῦμε στήν Ἑλλάδα πού βίωσε καί δίδαξε μέ τούς ἀγῶνες καί τίς θυσίες της τί σημαίνει ἐλευθερία.Γι αὐτό καί ὁ Ἕλληνας «ζυγόν δέν ὑπομένει». Ἴσως πρέπει νά διαβάσουν λίγο τήν ἱστορία αὐτοῦ τοῦ τόπου οἱ σημερινοί πολιτικοίτου, οἱ τόσο ξένοι μέ τίς ἀξίες καί τά βιώματα αὐτοῦ τοῦ λαοῦ, πρίν δοκιμάσουν νά φέρουν τέτοια ἀντιδημοκρατικά(ὁ ὅρος ἐπιεικέστατος) νομοθετήματα.
    Διαφορετικά θά δοκιμάσουν γιά ἄλλη μιά φορά ἀφ’ἑνός τήν περιφρόνηση τοῦ λαοῦ σ’αὐτούς καί τήν πολιτική τους, ἀλλά καί θά εἶναι οἱ ἴδιοι οἱ ἠθικοί αὐτουργοί τοῦ ὁλοένα καί αὐξανόμενου κύματος ἀγανάκτησης…

  • 2 Μαρτίου 2011, 19:17 | john

    Εάν ποινικοποιηθεί η κριτική προς τις θρησκείες θα είναι απόλυτα καταστροφική συνέπεια για την ελευθερία έκφρασης. Αλοίμονο μην καταλήξουμε σα το Πακιστάν με τους νόμους κατά της βλασφημίας, οπού η ποινή είναι ο θάνατος για όποιον κριτικάρει το ισλάμ.

    Η ελευθερία έκφρασης πρέπει να γίνεται σεβαστή, διαφορετικά υπό το φόβο μην προκαλέσουμε αντιδράσεις θα σιωπούμε σε σημαντικά θέματα που δεν πρέπει να σιωπούμε.

  • 2 Μαρτίου 2011, 18:35 | Σταύρος Βουγιουκλίδης

    ΑΙΣΧΟΣ. Δηλαδή αν έχω ομοφυλόφιλο, παιδόφιλο ή νεκρολάγνο δάσκαλό για τα παιδιά μου και δεν τον θέλω είμαι ρατσιστής…..

  • 2 Μαρτίου 2011, 18:46 | ΑΦΡΟΔΙΤΗ

    Αξιότιμοι κύριοι,
    μια πραγματική δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από τέτοιους νόμους. Λυπάμαι και είναι πραγματικά θλιβερό. Φιμώνουμε δηλαδή τις απόψεις που δε μας αρέσουν, που δεν είναι πολιτικά ορθές; Αλήθεια ποινικοποίηση του πολιτικού ψέματος και της πολιτικής απάτης πότε θα θεσμοθετήσετε;

  • 2 Μαρτίου 2011, 18:19 | τ.γ.θ

    Kύριε Υπουργέ.
    Διστάζω να παραδεχτώ ότι κάνατε ο ίδιος το σχέδιο Νόμου και αυτό γιατί
    Διάβασα κι εγώ ,όπως κι εσείς φαντάζομαι ως φοιτητής της Νομικής, ότι η αθρόα ποινικοποίηση είναι ίδιον αυταρχικών δικτατορικών κυβερνήσεων.
    Δυστυχώς αυτό βλέπω να γίνεται από μια δημοκρατική κυβέρνηση σε μια δημοκρατική χώρα με την υπογραφή ενός δημοκράτη υπουργού και κρίμα δεν είναι το μόνο,πρόσφατα η ποινικοποίηση της μη πληρωμής διοδίων.
    Δεν είναι ούτε ξενόφοβοι ούτε ρατσιστές οι Έλληνες [ εκτός και αν κάποιος πατεί το ουράδνα τουν.
    Μη, με την υπερβολή της ποινής, περισσότερο κακό προξενήσετε…
    Με τιμή
    τ.γ.θ

  • 2 Μαρτίου 2011, 18:22 | Θεταλος

    Το εκτρωματικό αυτό νομοσχέδιο,σκοπό έχει την φίμωση της ελευθερίας της έκφρασης.Κατάπτυστο,θα αποδοκιμαστεί απο τον Ελληνικό λαό

  • 2 Μαρτίου 2011, 17:19 | Δρ. Αναστάσιος Καντιάνης

    H απόφαση πλαίσιο πράγματι περιορίζει το πεδίο εφαρμογής της σε «ιδιαίτερα σοβαρές» περιπτώσεις ρατσισμού. Ωστόσο αυτό συμβαίνει λόγω της φύσης της ως απόφασης πλαισίου. Επειδή εδώ πρόκειται για εθνικό ποινικό νόμο, που λαμβάνει υπόψιν την εν λόγω απόφαση πλαίσιο αλλά δεν περιορίζεται και οφείλει να μην περιορίζεται σε ενσωμάτωση αυτής, θα πρέπει να απαλειφθεί η λέξη «ιδιαίτερα» πριν τη λέξη «σοβαρές», διότι διαφορετικά θα χρησιμεύσει ο όρος «ιδιαίτερα» ως τέτοιο ερμηνευτικό κριτήριο, που εν όψει της αρχής in dubio pro reo θα οδηγήσει στην αποποινικοποίηση των σοβαρών ρατσιστικών συμπεριφορών.

  • 2 Μαρτίου 2011, 16:50 | D.K.

    Αξιότιμε κύριε υπουργέ.
    Γνωρίζω οτι το ελληνικό σύνταγμα δεν επιτρέπει δημοψηφίσματα. Ίσως και να κάνω λάθος.Αλλά δεν είσθε σε θέση να ομιλείτε περί δημοκρατίας όταν στερείτε από τους Έλληνες το θεμελιώδες δικαίωμα στην εργασία.
    Ο ρατσισμός φυσικά δεν είναι λύση αλλά εγώ θλίβομαι από την ασύδοτυη παραχώρηση δικαιωμάτων σε ΛΑΘΡΟμεταναστευτικές ομάδες των οποίων ο τρόπος ζωής αλλοιώνει τον κοινωνικό ιστό και ουσιαστικά ΠΡΟΩΘΕΙ τη ρατσιστική βία από μόνος του. (βλέπε Ισλάμ κ.λ.π.)
    Είναι ντροπή όταν όλη η Ευρώπη έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργούν τα μεταναστευτικά ρεύματα από Ασία και Αφρική και κάνει το πάν να τα περιορίσει εσείς να κάνετε ακριβώς το αντίθετο.Δυστυχώς το Ισλάμ δεν αφομοιώνεται.ΑΦΟΜΟΙΩΝΕΙ.Ο τρόπος ζωής αυτών των ανθρώπων είναι απεχθής στα μάτια μας.Δεν έχει κάμια σχέση με τη δημοκρατία.Απ’οτι φαίνεται όμως εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα κάποιων παραγόντων,προφανώς εχθρικών πρός τη Ελλάδα και το λαό της.
    Εφ’όσον είσθε εκλεγμένος αντιπρόσωπος του ελληνικού λαού σας ζητώ να προστατευσετε τα δικαιώματα των Ελλήνων ΠΡΩΤΑ,και των ελληνοποιημένων μετά και εφ’όσον.Φυσικά οι λαθρομετανάστες δεν έχουν καμία θέση εδώ και ο λαός ζητά άμεση απέλαση τους.
    Ευχαριστώ πολύ
    Δ.Κ.

  • 2 Μαρτίου 2011, 16:34 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ
    ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΟΣΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ !

  • 2 Μαρτίου 2011, 16:24 | marble

    Τι μπορει να πει κανεις για ενα τετοιο νομοσχεδιο…..?ειναι ενα εκτρωμα που υποβιβαζει τοσο τη νοημοσυνη των πολιτων – ως προς τους πραγματικους σκοπους που εξυπηρετει…και ας αφησουμε κατα μερος τους πολυπολιτισμους και τους ρατσισμους – οσο και την καταργηση της δημοκρατιας…..της οποιας δημοκρατιας ειχε χτιστει ως σημερα…..
    Το συνθημα του Κολοκοτρωνη «φωτια και τσεκουρι στους προσκυνημενους» μαλλον θα πρεπει να χαρακτηριστει οτι ….διασπειρει το μισος και το ρατσισμο και γιαυτο θα πρεπει να εξαφανιστει απο την ιστορια…..ομως πιστεψτε με οτι σε τουτον τον ιερο τοπο υπαρχουν ακομα καποιοι που εμπνεονται απο το συγκεκριμενο «αποφθεγμα»…….και συνεπικουρουμενο απο το αρθρο του συνταγματος περι πατριωτισμου των ελληνων……καποιοι θα καουν με τη «φωτια» και καποια κεφαλια ισως εγκαταλειψουν το λαιμο που στηριζονται απο το «τσεκουρι»……
    Τι να σας πω κυριοι…..τι να σας πω……μονο προδοτες απατριδες και ανηθικοι θα μπορουσαν να σκεφτουν να νομιμοποιησουν την διαστροφη και την καταλυση τοσο του κρατους οσο και του εθνους μεσα απο εναν νομο…..

  • 2 Μαρτίου 2011, 15:55 | DIMITRIOS STATHAKIS

    Συγχαρητήρια!
    κύριε Υπουργέ, προχωρήστε! έχουμε ανάγκη μια ευνομούμενη κοινωνία και όχι μια κοινωνία καθυστερημένη που δε σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, κατά πλειοψηφία, δεν είναι ρατσιστές.
    Η Δημοκρατία αποδεικνύεται και από το βαθμό που η πλειονοψηφία σέβεται (και)τα δικαιώματα των λίγων.
    Ο καθένας ας εκφράσει την άποψή του αλλά αυτό δε σημαίνει και ότι όσοι εξεγείρονται συνιστούν και την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.
    Η ελληνική κοινωνία είναι «ώριμη»
    «Ανώριμος» ήταν ο Υπουργός εκείνος που τη φαντασιωνόταν ως προτεκτοράτο των Ταλιμπάν εν Ελλάδι!

  • 2 Μαρτίου 2011, 15:22 | ΔΟΚΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΚΥΡΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕς ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΩΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ!!
    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΩΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΗΣΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ!!ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ!ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΤΕ Η ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕΛΟΣ!!
    ΓΙΑΤΙ ΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣΤΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΩΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΗς ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΑΣ?ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΜΕΛΟΣ.
    ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΥ ΕΘΝΟΥΣ!ΟΧΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗς ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΖΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!
    ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΝΤΕΛΑΚΡΟΥΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΑ?ΟΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ?ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΗΡΩΩΝ(ΚΟΛΩΚΟΤΡΩΝΗ,ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ,ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ) ΠΟΙΗΜΑΤΑ(ΠΑΛΑΜΑΣ,ΜΑΒΙΛΗΣ),ΑΡΧΑΙΑ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ,ΙΣΤΟΡΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ,ΛΑΙΚΑ ΕΘΙΜΑ(ΠΧ ΚΑΨΙΜΟ ΙΟΥΔΑ) ΛΑΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ!ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑς Η ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΜΙΣΟΣ?ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ?
    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ!!ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ?ΠΑΛΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ
    ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΤΗΝ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΠΡΙΝ 100 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ!ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΩΝ!

  • 2 Μαρτίου 2011, 15:42 | William Wallace

    Είμαι περίεργος να δω αν τελικά θα αποσύρει η κυβέρνηση αυτό το σχέδιο νόμου….Η συντριπτική πλειοψηφία λέει ένα βροντερό ΟΧΙ..!!! Πολύ φοβάμαι όμως ότι είναι προσχηματική η διαβούλευση αυτή μιας και ήδη έχουν νομοθετήσει. Ας ετοιμαζόμαστε λοιπόν να βγούμε στην παρανομία όσοι ακούμε Ζαμπέτα
    «Μελαμψές Βεδουίνες, ξελογιάστρες, τσαχπίνες
    χορεύουν τα βράδια χορούς της αγάπης, ενώ το ταμ-ταμ
    το χτυπάει ο αράπης, ο μαύρος, ο σκύλος, ταμ, ταμ, ταμ
    Ταμ, ταμ, ταμ, χτυπάει ο αράπης»
    Εξάπτει το ρατσιστικό μένος αλλά περιέχει και σεξιστικό περιεχόμενο.

    Υ.Γ
    1.Ελπίζω αυτή την φορά να δημοσιευτεί ;-)
    2.Φανταστείτε να δημοσιεύανε όλους τους σχολιασμούς…..