- Υπουργείο Δικαιοσύνης - http://www.opengov.gr/ministryofjustice -

Άρθρο 8 – Ανάρτηση δεδομένων προσαρμογής

  1. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσαρμογής, τα αρχεία με τις νομικές, χωρικές και τεχνικές πληροφορίες δημοσιοποιούνται με δημόσια ανάρτηση στα καταστήματα των Κτηματολογικών Γραφείων Ρόδου και Κω-Λέρου και στα οικεία Δημαρχεία, καθώς και ηλεκτρονικά στις ιστοσελίδες του Φορέα και των Δικηγορικών Συλλόγων Ρόδου και Κω.
  2. Όποιος έχει έννομο συμφέρον δικαιούται, εντός προθεσμίας τεσσάρων (4) μηνών από την ηλεκτρονική ανάρτηση της παρ. 1, να υποβάλει αίτηση διόρθωσης για τη διόρθωση πρόδηλων σφαλμάτων που εμφιλοχώρησαν κατά τη διαδικασία της επεξεργασίας. Η καταγραφή είναι προδήλως εσφαλμένη, εάν παρατηρείται αδικαιολόγητη απόκλιση μεταξύ των στοιχείων που έχουν καταχωριστεί στις κτηματολογικές μερίδες ή τα διαγράμματα και εκείνων που έχουν αναρτηθεί. Επί των αιτήσεων αποφαίνεται το οικείο Κτηματολογικό Γραφείο, μετά από εισήγηση του αναδόχου προσαρμογής. Με απόφαση του Φορέα μπορεί η προθεσμία αυτή να παραταθεί έως δύο (2) μήνες.
  3. Σε ακίνητα που στην ανάρτηση εμφανίζονται ως αγνώστου ιδιοκτήτη, όποιος έχει έννομο συμφέρον δικαιούται να ζητήσει με την αίτηση της παρ. 2 να καταγραφεί ως δικαιούχος, εφόσον προσκομίζει και αποδεικνύει ότι διαθέτει τα απαιτούμενα κατά τον Κτηματολογικό Κανονισμό Δωδεκανήσου στοιχεία.