- Υπουργείο Δικαιοσύνης - http://www.opengov.gr/ministryofjustice -

Άρθρο 26 Μισθοδοσία και ασφάλιση εκπαιδευομένων που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων – Προσθήκη άρθρου 55ΙΔ στον ν. 4871/2021

Στον ν. 4871/2021 (Α’ 246) προστίθεται άρθρο 55ΙΔ ως εξής:

«Άρθρο 55ΙΔ
Μισθοδοσία και ασφάλιση εκπαιδευόμενων που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων

1. Οι εκπαιδευόμενοι που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων κατά τη διάρκεια της κατάρτισής τους στη Σχολή λαμβάνουν κάθε μήνα αποδοχές ίσες με τις αποδοχές του νεοδιοριζόμενου δοκίμου δικαστικού υπαλλήλου της κατηγορίας τους, ανεξαρτήτως λοιπών τυπικών προσόντων. Η μισθοδοσία και η ασφαλιστική κάλυψη των εκπαιδευομένων που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων αρχίζουν από την ημερομηνία έναρξης της κατάρτισής τους κατά το στάδιο της εισαγωγικής εκπαίδευσης.
2. Οι δαπάνες μετακίνησής τους για εκπαιδευτικούς λόγους βαρύνουν τη Σχολή. Στους εκπαιδευόμενους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.).
3. Οι εκπαιδευόμενοι υποχρεούνται να επιστρέψουν τις αποδοχές που έχουν λάβει, αν με υπαιτιότητά τους διακοπεί η κατάρτισή τους στη Σχολή. Ο καταλογισμός γίνεται με πράξη του Διευθυντή Οικονομικού Προγραμματισμού και Εποπτείας Οικονομικών Υποθέσεων. Στην περίπτωση αυτή ο χρόνος σπουδών μέχρι τη διακοπή της κατάρτισης δεν αναγνωρίζεται ως χρόνος ασφάλισης και οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβλήθηκαν δεν προσμετρώνται κατά τον υπολογισμό της σύνταξής τους.
4. Ο χρόνος φοίτησης στη Σχολή αναγνωρίζεται για τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη τους ως δικαστικών υπαλλήλων.».