- Υπουργείο Δικαιοσύνης - http://www.opengov.gr/ministryofjustice -

Άρθρο 24 Εγγραφή επιτυχόντων – Προσθήκη άρθρου 55ΙΒ στον ν. 4871/2021

Στον ν. 4871/2021 (Α’ 246) προστίθεται άρθρο 55ΙΒ ως εξής:
«Άρθρο 55ΙΒ
Εγγραφή επιτυχόντων στο διαγωνισμό για την επιλογή εκπαιδευομένων που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων

1. Στη Σχολή εγγράφονται οι υποψήφιοι, οι οποίοι περιλαμβάνονται στον πίνακα οριστικών αποτελεσμάτων κατά σειρά επιτυχίας, έως ότου καλυφθεί ο αριθμός των θέσεων, ο οποίος αναφέρεται στην προκήρυξη. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, για την πλήρωση της τελευταίας θέσης διενεργείται κλήρωση.
2. Η αίτηση για την εγγραφή στη Σχολή υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη γραμματεία της εντός πέντε (5) ημερών από την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του πίνακα οριστικών αποτελεσμάτων.
3. Τα δικαιολογητικά, τα οποία αποδεικνύουν τη συνδρομή των προσόντων των άρθρων 3, 4, 5, 6 και 22 του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων [ν. 4798/2021, (Α΄ 68)] και την έλλειψη κωλυμάτων των άρθρων 7, 8 και 9 του ιδίου Κώδικα συγκεντρώνονται και καταχωρίζονται σε τηρούμενο για κάθε εκπαιδευόμενο ατομικό φάκελο, στον οποίο φυλάσσονται όλα τα στοιχεία που τον αφορούν και που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προσωπικού του μητρώου μετά τον διορισμό του σε θέση δικαστικού υπαλλήλου. Τα πρακτικά που έχουν συνταχθεί από την επιτροπή του άρθρου 55Θ και αφορούν στα θέματα, τα οποία είναι σχετικά με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και την κατάρτιση του πίνακα οριστικών αποτελεσμάτων, διαβιβάζονται στη Σχολή από τον γραμματέα της επιτροπής του εισαγωγικού διαγωνισμού αμέσως μετά από την επικύρωση του πίνακα αυτού.
4. Οι αιτήσεις εγγραφής και η πληρότητα των σχετικών δικαιολογητικών ελέγχονται από τον Διευθυντή Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Δικαστικών Υπαλλήλων, ο οποίος δύναται να τάξει εύλογη προθεσμία στον ενδιαφερόμενο για τη συμπλήρωση ελλείψεων που του έχουν επισημανθεί. Σε περίπτωση αμφιβολίας ή αμφισβήτησης, αυτή αίρεται με απόφαση του Γενικού Διευθυντή.
5. Εάν επιτυχόντες δεν υποβάλουν αίτηση εγγραφής τους στη Σχολή εντός προθεσμίας πέντε (5) εργασίμων ημερών από την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του πίνακα οριστικών αποτελεσμάτων, προσκαλείται ίσος αριθμός επιτυχόντων, κατά σειρά επιτυχίας, με βάση τον πίνακα οριστικών αποτελεσμάτων να υποβάλει αίτηση εγγραφής μέσα σε αποκλειστική προθεσμία πέντε (5) εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση της πρόσκλησης. Η ίδια διαδικασία τηρείται, εάν, μετά από τον έλεγχο των δικαιολογητικών της παρ. 5, προκύψει ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπο επιτυχόντων οι προϋποθέσεις εισαγωγής τους στη Σχολή.».