- Υπουργείο Δικαιοσύνης - http://www.opengov.gr/ministryofjustice -

Άρθρο 10 Αμοιβές

1.Ο διαμεσολαβητής αμείβεται με ωριαία αντιμισθία ύψους διακοσίων (200,00) Ευρώ τουλάχιστον και για 24 κατ’ ανώτατο όριο ώρες, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας του για την ενώπιόν του διαδικασία. Τα μέρη και ο διαμεσολαβητής δύνανται να συμφωνήσουν διαφορετικό τρόπο αμοιβής.

2.Το ελάχιστο ποσό της αμοιβής των πληρεξουσίων δικηγόρων των μερών καθορίζεται στο ήμισυ της ωριαίας αμοιβής του διαμεσολαβητή. Σε περίπτωση επιτυχούς διαμεσολάβησης οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των μερών δικαιούνται προσθέτως και την κατά το άρθρο 124 του Κώδικα Δικηγόρων αμοιβή. Επί μη αποτιμητών σε χρήμα διαφορών ισχύει η συμφωνία των μερών. Η κατά την συμφωνία αυτή αμοιβή δεν μπορεί να είναι κατώτερη της νόμιμης αμοιβής δικηγόρου για τους δύο βαθμούς δικαιοδοσίας. Οι διατάξεις αυτές δεν εφαρμόζονται για τους δικηγόρους που απασχολούνται με πάγια περιοδική αμοιβή.

3. Η αμοιβή του διαμεσολαβητή βαρύνει τα μέρη κατ’ ισομοιρία, εκτός εάν τα μέρη συμφωνήσουν διαφορετικά σύμφωνα με το πρακτικό του άρθρου 7. Κάθε μέρος βαρύνεται με την αμοιβή του πληρεξουσίου του δικηγόρου.

4.Τα ελάχιστα όρια των αμοιβών του παρόντος άρθρου αναπροσαρμόζονται με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης.